Találatok a következő kifejezésre: 3,5 a Baj ez (28 db)

3, 5 a vércukorszintem. Baj ez? Forduljak orvoshoz?

Néhány napja reggel éhgyomorral lehet?ségem volt egy vércukorszint mérésre. és ilyen alacsony volt..

Legjobb válasz: 3,9 - 5,6 közötti érték a normális.

3, 9 - 5, 6 közötti érték a normális.
Ha nem okoz tüneteket, akkor nem lehet ez olyan nagy baj. Talán párszor kellene még mérni, hogy lásd, mindig ilyen alacsony e.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Nem nagyon van lehetõségem mostanában mérésre, de majd megoldom..

3 vagy 5 pontos babakocsi? Kaptunk két könnyebb babakocsit is, de mind a kettő csak 3 pontos, aránylag régebbiek. Baj ez, vagy inkább vagyünk egy újat 5 pontos övvel? 10 hónapos lányzó használja.

Legjobb válasz: Szia 9 hós lányom kocsija is 3 pontos. eddig még nem volt semmi gondunk ebbõl, én csak emiatt nem vennék új kocsit. Persze ha úgy álltok anyagilag, akkor nyugodtan, hisz biztos nem véletlenül találták ki az 5pontost. De nekünk eddig bevált a 3 pontos is...

Szia 9 hós lányom kocsija is 3 pontos. eddig még nem volt semmi gondunk ebbõl, én csak emiatt nem vennék új kocsit. Persze ha úgy álltok anyagilag, akkor nyugodtan, hisz biztos nem véletlenül találták ki az 5pontost. De nekünk eddig bevált a 3 pontos is...
Az újakban 5 pontos van, de a 3 pontos biztonsági öv is meg tudja védeni a babát a babakocsiból való kieséstõl. Szerintem fölösleges megvenni emiatt egy újat, hiszen nem fogsz száguldozni a kocsival, hogy annyira védeni kellene a babát.
3 pontosnál is az a lényeg h a válla felett induljon a 2 felsõ öv h ne boruljon elõre.onnantól meg sztem mindegy h a derékrésznél ott van-e az a plusz "2pont".

5 hetes + 3 napos vagyok. Szerdán kaptam Utrogestant barnázásra 3X1-et. Viszont nem csökken a barnázás. Ez nagy baj? Hány nap múlva kellene elmúlnia a barnázásnak? Emeljem az adagot?

Legjobb válasz: Magadtól ne emeld az adagot semmiképp.Nem feltétlenül nagy baj, de azért jobb ha felhívod az orvosod vagy ha ez nem lehetséges akkor legkésõbb hétfõn menj el a szakrendelésre (vagy ha hétvégén rosszabbodna akkor az ügyeletre).Amúgy meg lehet kell 2-3 nap ameddig hat, hát kérdés szerdán mennyit használtál már, plusz tegnap egésznap, akkor ma pedig még hátra van az esti adag. Reméljük holnapra javulni fog.

Magadtól ne emeld az adagot semmiképp.Nem feltétlenül nagy baj, de azért jobb ha felhívod az orvosod vagy ha ez nem lehetséges akkor legkésõbb hétfõn menj el a szakrendelésre (vagy ha hétvégén rosszabbodna akkor az ügyeletre).Amúgy meg lehet kell 2-3 nap ameddig hat, hát kérdés szerdán mennyit használtál már, plusz tegnap egésznap, akkor ma pedig még hátra van az esti adag. Reméljük holnapra javulni fog.
Hát magadtól semmiképpen ne emeld az adagot, ezt csak az orvosod teheti. Nem tudom, biztos mindenkinek késõbb hat a gyógyszer, de én a 8. héttõl szedtem végig a 12. hétig és nekem a gyógyszer elfogyásának másnapján múlt el teljesen. Remélem nekem hamarabb elmúlik.
amikor én márciusban el kezdtem kicsit barnázni akkor a dokim csak 2*1 irt fel de estére el is mult a barnázásom 5 hetesen irta fel a doki de sajnos 7 hetesen már nem látot semmit uh-gon mert felszivodott a baba.most megint terhes vagyok 5 hetes 2 napos már másfél hete pozitivat teszteltem és el mentem a dokihoz irt fel utrogeston kupot megint 3*1 kell használnom. most nem volt barnázásom de 12hétig kell használnom.és most a 2.csik is erössebb mint a kontrol csik.a márciusi terhességnél halvány volt mindig a 2.csikom hiába teszteltem többször.ha nem mulik el menj be az ügyeletre korházban nehogy nálad is felszivodási baj legyen majd.

Szülés után 5 hétig tartott a gyermekágyi vérzésem-folyásom. Elmúlt, aztán másfél hétre rá megint elkezdett ilyen véres-rózsaszínes folyásom lenni. Már 3 napja tarrt. Baj lehet? Vagy ez normális h elmúlt aztán most megint van?

Legjobb válasz: Szia! Én is így voltam kb 6 hétig tartott szülés után. Aztán abba maradt és pár hétre megint foltos lett a bugyim. Azt hittem, hogy mensi lesz de azóta sem jött meg. És nem is vérezgetek. Én kérdeztem az orvosomat de azt mondta , hogy még mindig tisztulok. Ugyhogy normális. Én szoptatok, most 3, 5 hós a babám.

Szia! Én is így voltam kb 6 hétig tartott szülés után. Aztán abba maradt és pár hétre megint foltos lett a bugyim. Azt hittem, hogy mensi lesz de azóta sem jött meg. És nem is vérezgetek. Én kérdeztem az orvosomat de azt mondta , hogy még mindig tisztulok. Ugyhogy normális. Én szoptatok, most 3, 5 hós a babám.
Teljesen normális, ne aggódj! Nekem így ez történt, aztán ez is elmúlt. De szülés után a kórházi védõnõ odajött, s el is mondta ezt. Ezek szerint Neked nem. :( De ha félsz, szerintem hívd fel az orvosodat (vagy a szülészetet), Õk biztosan megnyugtatóbb választ adnak Neked mint mi. :)
A kérdező hozzászólása: sejtettem h tisztulok még mindíg.mert menszinek ez nagyon kevés, meg még szoptatok is addig meg nem hiszem h menszizni fogok még szoptatok.csak nekem ez fura mert az elsõ szülés után 6 hétig tartott és miután elmúlt már nem kezdõdött újból.kórházban sajnos nem mondták h ilyen elõfordulhat.és mikor elmúlt 5 héttel szülés után, rá pár napra együtt voltam a párommal.ezzel nem okoztam problémát?

3 hónapos a kisfiam és ma egész nap alszik.5 órát összesen ha eddig fent volt. Nem baj ez?

Legjobb válasz: Ha nem lázas, nem nyûgös, akkor nem baj. Nálunk is volt ilyen. Szerintem az idõjárástól is lehet. Csak nehogy éjszaka akarjon fent lenni. :S

Ha nem lázas, nem nyûgös, akkor nem baj. Nálunk is volt ilyen. Szerintem az idõjárástól is lehet. Csak nehogy éjszaka akarjon fent lenni. :S
Õ érzi mennyi esik neki jól. Szerintem nincs semmi baja.
Amúgy napközben nem alvó lányomnál is vannak napok (kb 2 hetente 1 )mikor szinte egész nap alszik:-) Behozza az addigi lemaradását:-) Én azt vettem észre, hogy borús, esõs idõben aluszékonyabb:-) Örülj neki, és fújj egyet te is!

A kislányom 6 éves most derült ki hogy mind a 2 szemével baj van. A jobb szeme +2, 5 a bal +3, 5. Ezek az értékek mennyire rosszak? Azt mondják hogy ezekre az értékekre jár az emelt családi pótlék erről esetleg valakinek valami info?

Legjobb válasz: gondolom orvos állapította meg, miért nem kérdezted meg? amúgy sajna választ nem tudok adni de lehet ezt elnövik nem? gyerekeknél nem tudom ugyanazok az értékek vannak mint a felnõttnél. a családira ezt a választ találtam egy kérdés alatt, bemásolom: Tisztelt kérdezõ! Az emelt családi pótlék megítélésénél önmagában a szemüveg dioptria értéke nem befolyásoló, hanem a korrekcióval, szemüveggel elért látásélesség a döntõ. Például ha valaki akár +10,0 D-s szemüveggel is, de végig olvassa a táblát, 100% a látása épnek tekinthetõ a szeme ebbõl a szempontból. Van ugyanakkor olyan páciens, akinek mindössze -0,5D-s szemüvegre van szüksége, de egyéb okok miatt nem látja a legfelsõ számot sem, 10 % alatti a vízusa.

gondolom orvos állapította meg, miért nem kérdezted meg? amúgy sajna választ nem tudok adni de lehet ezt elnövik nem? gyerekeknél nem tudom ugyanazok az értékek vannak mint a felnõttnél. a családira ezt a választ találtam egy kérdés alatt, bemásolom: Tisztelt kérdezõ! Az emelt családi pótlék megítélésénél önmagában a szemüveg dioptria értéke nem befolyásoló, hanem a korrekcióval, szemüveggel elért látásélesség a döntõ. Például ha valaki akár +10, 0 D-s szemüveggel is, de végig olvassa a táblát, 100% a látása épnek tekinthetõ a szeme ebbõl a szempontból. Van ugyanakkor olyan páciens, akinek mindössze -0, 5D-s szemüvegre van szüksége, de egyéb okok miatt nem látja a legfelsõ számot sem, 10 % alatti a vízusa.
A kérdező hozzászólása: A doktornõ akinél voltunk az nem volt valami készsége. Azt mondta hogy 1 hónap múlva menjünk vissza és majd akkor megbeszéljük a dolgokat mert csuszásba volt az idõpontokkal és már behívta a másik beteget is és elkezdte vizsgálni.:(De a gyereknek kell szemüveg. Hétfõn kérek idõpontot privátilag szemorvoshoz hogy többet meg tudjunk, mert szeretnénk meg tudni hogy igazából mennyire rossz a gyerek szeme mert nekem az értékek nem igazán mondanak semmit:(
nem tudom h meg esedekes e kerdes de anyuka/apuka ne tessek aggodni +os szemuveget kitudjak noni a kicsik :) ) sokkal jobban rugalmas a szemuk mint nekunk :)
kiegészitõ védekezés? az milyen?
A kérdező hozzászólása: óvszer
Én évek óta úgy szedem. Össze vissza, este 9 és éjfél között. A tájékoztatójában 12 óra van írva, hogy addig biztonságosan lehet pótolni.
3-5 óra nem baj.
Szerintem sem baj, ez simán benne van a 12 órában, így baj nem lehet belõle (max annyi a kockázat, amennyi amúgy is van fog.gátló mellett). Én annyit vettem észre magamnál, hogy ha hosszabb ideig késõbb veszem be (pl. mindig 7kor szedem, de az egyik hónapban nagyrészt 10 körül) akkor egy nappal elcsúszik a mensim. 19/L

A babám tegnap volt 7 hetes és sajnos tápszeres. Most 3, 5 kg . Amit kellene ennie egy etetéskor az 90-100 ml, de az én kislányom van úgy, hogy még 50 ml-t megeszik. Nem lesz ez baj?

De ha nem adok neki többet akkor sir.

Legjobb válasz: Sztem nem baj, csak adj mellé neki valami folyadékot, kamilla vagy édesköményes babateát. Nehogy megfogja a pociját a tápszer. Székrekedése lehet a tápitól, mindig itasd is kicsit. Ha éhes, úgy is addigsír, míg nem kap eleget enni. Az enyém is volt hogy 6-8 hetesen akár 160-at is becsócsált, igyz anyatejet, de ha nem adtam eleget sírt. A súlya is tökéletes, ne aggódj. Nekem is azt mondta a doki, hogy sokat eszik és el fog hízni, de hagytam volna sírni? És nem hízott még el eddig, 4 hós múlt és nagyon kis takaros. Boldog bébikézést.

Sztem nem baj, csak adj mellé neki valami folyadékot, kamilla vagy édesköményes babateát. Nehogy megfogja a pociját a tápszer. Székrekedése lehet a tápitól, mindig itasd is kicsit. Ha éhes, úgy is addigsír, míg nem kap eleget enni. Az enyém is volt hogy 6-8 hetesen akár 160-at is becsócsált, igyz anyatejet, de ha nem adtam eleget sírt. A súlya is tökéletes, ne aggódj. Nekem is azt mondta a doki, hogy sokat eszik és el fog hízni, de hagytam volna sírni? És nem hízott még el eddig, 4 hós múlt és nagyon kis takaros. Boldog bébikézést.
Dehogy is! Hidd el õ sokkal jobban tudja mire van szüksége, mint bármelyik tankönyv4 Ráadásul ebben a korban változik az igény is, a szopizós babák i ilyenkor kezdenek többet enni! Ne aggódj, ha megfelelõen készíted a tápszert nem tudod túletetni! Elhízni sem fog, baja sem lesz4 az éhzéstõl viszont nyugtalan és sírós lehet. de ebben a melegben az is könnyen lehet, hogy csak szomjas, adj neki egy kis teát hátha beéri azzal is! Boldog babázást!
Nekem is azt mondták, hogy a 7 hetes babámnak ne adjak 100ml-nél többet, de ez hülyeség. Õ tudja mennyire van szüksége, elég gyakran 130ml körül eszik, pedig minden etetést teával kezdünk (kb. 10-20ml között), hogy csökkentsük a tápszeradagot és lazítsuk a székletét. Abszolút nem sok, hogy 3, 5 kg a babád! Mi három hete voltunk 3, 9kg és egyáltalán nem duci a kislányom.
Az utolsó válaszoló vagyok.Akkor a Te babád is április 8-án született mint az enyém?
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen április 8-án 12, 30-kor.:)
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem irni, hogy sajnos nagyon nyugtalanul alszik, mert nagyon sokat forgolodik és nyög. Délután szinte semmit sem alszik és ha leviszem babakocsival ott sem marad el, mert fáj a hasa. Nem lehet, hogy a sok kajától?
Az elsõ vál. vagyok. Ha sok lenne visszabukná. Lehet hogy tápi baj van, nem jó neki. De az is ehet hogy sok a bubi, próbálj neki infacolt, vagy espumisant adni.Hátha segít.
Az a 3, 5 kg egyáltalán nem sok! Mi 4 hetesen voltunk 4410 gr-sak, igaz mi anyatejesek vagyunk. A bébi szerintem is tudja, hogy mennyi kaja kell neki. De jön a meleg, néha próbálkozz meg a teával is.
Mit esztek? Cicit vagy tápit?
Nem baj, teljesen mindegy hogy cicis vagy tápis!Légyszi legközelebb kérdezd meg a védõnõt is, hogy nyugodt legyél.
Én kislányom is 5 hónapos, és kb 2 hónapos kora óta 2-3-4 naponta kakil, mondjuk akkor bepótolja a lemaradást. :) Védõnõ és doktornéni szerint is normális. Mondjuk mi csak szopizunk még kizárólag.
Amíg csak anyatejes volt, addig az enyém is naponta többször kakilt, de amióta hozzátáplálok, azóta 2-3 naponta kakil, és akkorát, mint egy medve.

Baj az ha valakinek mindig korabban jon meg? Van amikor 2-3 nap de elofordult mar 5 nap is. Ez gond? Es ha igen mi okozhatja es mi a teendo?

Legjobb válasz: ez midnen embernél változó,elvileg a 28 nap lenne normális,nekem pl 33-35nap.A fogalmzasgatló beállítja hogy normális legyen,de csak azért felesleges elkezdeni szedni

ez midnen embernél változó, elvileg a 28 nap lenne normális, nekem pl 33-35nap.A fogalmzasgatló beállítja hogy normális legyen, de csak azért felesleges elkezdeni szedni
Ez peteérés függõ. Általában a ciklus közepén a 14 napon van peteérés, de ez változó lehet. Ha késõbb van peteérés késõbb jön, ha hamarabb akkor hamarabb. Remélem érthetõ volt amit próbáltam leirni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!