Találatok a következő kifejezésre: 3,5 éves nagyon (80 db)

3, 5 éves kislány beszédfejlődése. Nagy lehet a gond? Többi lent!

Kislányom januárban lesz 3,5 éves. Szeptemberben kezdte az ovit. A társaihoz képest le van maradva, beszél, de nem folyékonyan, és több szavas mondatokat kb. 3 hete kezdte csak mondani. Miért-e kérdez kb. 2 hónapja. Az oviban a logopédus fog vele hetente egyszer foglalkozni. Holnap megyek beszélni a logopédussal, de addig is tapasztalakat szeretnék. Mozgásfejlődése rendben volt, mindent időben, vagy egy kicsit előbb csinált. Volt valaki, akinek a gyereke ilyen korban le volt maradva? Mennyi idő után hozta be a lemaradást?

Legjobb válasz:
ne haragudj, hogy megkérdezem, nem bántani akarlak csak nagyon kíváncsi vagyok. miért nem vitted el eddig sehova? most az óvoda elkezdte fejleszteni, most miért kezdtél el aggódni ha eddig nem? csak olyan érdekes ebben az összefüggésben. kérdés az, hogy mi az oka annak, hogy ennyire le van maradva. ha csak megkésett beszédfejlõdés akkor hamar behozza, ha más oka van (kismillió lehet, a hallásproblémáktól egészen az autizmusig...) akkor nyilván annak függvénye. enyém megkésett beszédfejlõdésû, 3 éves korára hozta be a lemaradást, addigra szép hosszú, összefüggõ mondatokban beszélt. most 4 éves, most kezdjük el a logopédiai fejlesztést (eddig másmilyeneket kapott), pici gond van amivel most lehet foglalkozni, azt mondják a szakemberek (mi gyermekpszichiáterhez és pszichológushoz járunk évente felmérésre, az oka még nem derült ki), hogy legkésõbb 6 éves korára teljesen behozza a lemaradást és nem lesz semmi probléma az iskolában. tehát nekünk 4 év fejlesztés...

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ne haragudj, hogy megkérdezem, nem bántani akarlak csak nagyon kíváncsi vagyok. miért nem vitted el eddig sehova? most az óvoda elkezdte fejleszteni, most miért kezdtél el aggódni ha eddig nem? csak olyan érdekes ebben az összefüggésben. kérdés az, hogy mi az oka annak, hogy ennyire le van maradva. ha csak megkésett beszédfejlõdés akkor hamar behozza, ha más oka van (kismillió lehet, a hallásproblémáktól egészen az autizmusig...) akkor nyilván annak függvénye. enyém megkésett beszédfejlõdésû, 3 éves korára hozta be a lemaradást, addigra szép hosszú, összefüggõ mondatokban beszélt. most 4 éves, most kezdjük el a logopédiai fejlesztést (eddig másmilyeneket kapott), pici gond van amivel most lehet foglalkozni, azt mondják a szakemberek (mi gyermekpszichiáterhez és pszichológushoz járunk évente felmérésre, az oka még nem derült ki), hogy legkésõbb 6 éves korára teljesen behozza a lemaradást és nem lesz semmi probléma az iskolában. tehát nekünk 4 év fejlesztés...
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Nem bántottál meg. Orvos, védõnõ mindig azt mondta nincs gond, mivel beszél és az apa is késõn kezdett beszélni. Védõnõ azt mondta, az ovi be fogja indítani, várjunk és ne vigyem sehevá. Most már tudom, hogy nem szabadott volna senkire hallgatnom, de ezen már nem tudok sajnos változtatni :-(
A kérdező hozzászólása: Az lemaradt, bár a válaszomból kiderült, hogy aggódtam, csak hittem a védõnõknek és a gyerekorvosnak.
köszi, hogy válaszoltál, így teljesen más, csak ugye a leírásod alapján az jött le, hogy attól paráztál be, hogy kap fejlesztést. én azt mondom, hogy akkor teljesen külön, a logopédus mellett, vidd el tsmt tornára. neten megtalálod a lakhelyed szerintit de magán is biztos van. összegbe se olyan nagy mert 2-3 havonta kell menni 1-2 alkalommal új feladatsorért. ez a torna stimulálja az agyának azon részét ami a beszédért felelõs. de hosszabb beszélgetés lesz elõször, ha más gond is van, másabb feladatsort ír ki és akkor az agy azon részét is érinteni fogja a torna amit kell :)
A kérdező hozzászólása: Lehet nem voltam egyértelmû:-). Logopédus pénteken annyit mondott, hogy nincs nagy baj és behozható. Csak bánt, hogy nem vittem el megnézetni, hiba volt :-(.

Győrben (környékén) hol lehet mopsz kiskutyát venni és mennyiért? 3, 5 éves kisfiam nagyon szeretne egyet.

Legjobb válasz: 3,5 évesen? honnan tudja ugyan, hogy mi az a mopsz? ami átlag 80ezer FT, ha nem több. egy ilyen kicsi gyereknek nem kell ilyen drága kutya, menj inkább el egy menhelyre, két kutyán is segítesz 1 örökbefogadásával. (Amúgy meg ha belegondolsz, 10 év múlva, mikor már biztos a fiad sétáltatja, hogy néznek rá a többiek? mert akit én ismertem ilyen koromban gyerekek, mind kinevették vagy gúnyolták (igaz inkább egymás közt, nem hangosan) az olyan fiúkat és férfiakat akik szobacirkálót sétáltattak...)

3, 5 évesen? honnan tudja ugyan, hogy mi az a mopsz? ami átlag 80ezer FT, ha nem több. egy ilyen kicsi gyereknek nem kell ilyen drága kutya, menj inkább el egy menhelyre, két kutyán is segítesz 1 örökbefogadásával. (Amúgy meg ha belegondolsz, 10 év múlva, mikor már biztos a fiad sétáltatja, hogy néznek rá a többiek? mert akit én ismertem ilyen koromban gyerekek, mind kinevették vagy gúnyolták (igaz inkább egymás közt, nem hangosan) az olyan fiúkat és férfiakat akik szobacirkálót sétáltattak...)
Na persze! Ha menhelyrõl hozol egy keveréket, annak is éppen úgy fog örülni! 3, 5 évesen azt sem tudja, mi az a mopsz! Inkább Te szeretnél mopszot, nem?

Melyiket vennétek meg 3, 5 éves kisfiúnak? Szeretnék neki, venni valami házas kunyhós cuccot. De nem nagyon találok.

http://www.tulli.hu/jdlt-73-db-os-allatkert-epito-keszlet-10..

Legjobb válasz: Szeret építeni, vagy neked tetszik inkább? Nálunk lassan 3 éves a kisfiunk, de nem nagyon pörög a kockákra, inkább én szeretek még felnött fejjel is építeni. Nekem az elsõ tetszik jobban, azokkal szerepjátékot is lehet játszani, a kockákkal inkább csendben építgetni.

Szeret építeni, vagy neked tetszik inkább? Nálunk lassan 3 éves a kisfiunk, de nem nagyon pörög a kockákra, inkább én szeretek még felnött fejjel is építeni. Nekem az elsõ tetszik jobban, azokkal szerepjátékot is lehet játszani, a kockákkal inkább csendben építgetni.
Szia!Én is az elsõre szavazok, jo áron van és jobban kihasználható mint az elsõ!
Nehogy megvedd az elsõt!!! Nekünk van JDLT játékunk, nem jó minõségû!! A figurák atomjaikra esnek, az építõelemek nem szorulnak össze rendesen, nagyon vacak!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Most voltunk a gulliver Játékboltba, a régióba, és a müllerbe.Megnéztem élõbe és nem tetszik egyik sem amit ide belinkeltem. Teljesen mást fog kapni.Nagyon jó játékok vannak mindenhol csak körbe kell nézni, mert most is találkoztunk olyan játékkal, ami az egyik helyen 8000 forint volt a másik helyen 6000 a harmadik helyen meg 4000 ezer ugyanaz a játék.Tényleg érdemes körbenézni.
és megvetted?
ja látom, írod, hogy hülye lennél... bocsi!
1. vagyok, pedig a kép alapján az elsõ nagyon hasonlít a Lego Duplo-ra. De hát sajnos ez már így van, hogy ami olcsó, az vacak is általában.


Mit tehetnék, hogyan ösztönözzem? 5 éves a lányom, nagyon szépen és ügyesen rajzol/kézimunkázik stb, és a fiamat, aki 3, 5 éves, frusztrálja a saját "ügyetlensége".

Pedig nem ő ügyetlen, hanem a nővére jár bőven előrébb a korosztályánál, de nyilván az ő művei mellett már a kicsinek is szembeötlőbb a különbség. Pedig az első ceruzafogásától/pacától dicsérem, kirakosgatom a falra/hűtőre/polcra a munkáit (ugyanúgy mindkettejükét). Tényleg szépen fejlődik, bölcsis korában igazándiból nem is érdekelték az ilyen jellegű tevékenységek, nehezen lehetett bevonni, pedig akadtak sikerélményei neki is. Kb fél éve kezdett el igazándiból rajzolgatni, nagyon sokat ügyesedet magához viszonyítva, és rákapott a dolog ízére, gyurma, festés stb mindehez szívesen kezd, de minden alkalommal kudarcba fullad a dolog, mert nem így akarta, nem lett szép, nem tudja eltüntetni a rossz vonalat stb. Sírás, szomorkodás, rosszabb esetben hiszti van miatta. Elvétve kerül befejezésre rajz, az ki is kerül az őt megillető díszehelyre a falra stb. Egyéb téren is próbálom az önbizalmát növelni, pl ügyesen lego-zik és puzzle-zik, vagy pl mozgásban nagyon jó, dicsérjük is, van sikerélménye is bőven. Azt sem mondhatnám, hogy a kudarctűrése nem lenne megfelelő, minden egyéb téren hajlik a kompromisszumra, a türelemre, meg lehet vele beszélni mindent, nem jellemző a hiszti rá stb. CSak ez a fránya rajzolás, ezen húzza magát állandóan, és én már tanácstalan vagyok teljesen...

Legjobb válasz: Lehet egy picit pihentetni kellene a rajzolásos témát és azt csinálni, amiben igazán tehetséges. Mikor már újra teljes az önbizalma, akkor kezdeni megint egy kis rajzolással. Nem egyformák a gyerekek, nem teljesítenek mindenben egyformán, pláne, ha nem is ugyanaz a korosztály.

Lehet egy picit pihentetni kellene a rajzolásos témát és azt csinálni, amiben igazán tehetséges. Mikor már újra teljes az önbizalma, akkor kezdeni megint egy kis rajzolással. Nem egyformák a gyerekek, nem teljesítenek mindenben egyformán, pláne, ha nem is ugyanaz a korosztály.
A kérdező hozzászólása: Nem erõltetem! Mindig magától kezd neki, magától ül le, vagy kéri hogy most fessünk stb. és kb a 10.percben meg már bõg :( most mondjam neki, hogy ne rajzolj kicsim, inkább ezt-meg-azt játszunk? tereljem el (ha tudom?)
Ha magától ül le, akkor nem tudsz mit tenni. Nem engedi, hogy vezesd a kezét?

Kislányom 3, 5 éves és csak 95 cm. Tényleg nagyon alacsony?

Legjobb válasz: A lányomhoz képest,esetleg.Õ most lesz 2 éves és 93 cm.Mondjuk nálunk a férjem 193cm,én 168 cm vagyok.

A lányomhoz képest, esetleg.Õ most lesz 2 éves és 93 cm.Mondjuk nálunk a férjem 193cm, én 168 cm vagyok.
Jóbol kicsit adnak:D
A kérdező hozzászólása: Köszi nektek is! Én 160 cm vagyok, az apja meg 180 cm.
nem alacsony normális , az én lányom májusban lesz 4 éves és most 100-102 cm õ is átlagos .
3, 5 évesen magas a 107cm? most komolyan kérdezem? mert nem tudom, csak a saját gyerekem van nincs tapasztalatom
Szerintem nem vészes. Nem mindegy a genetika sem. ti milyen magasak vagytok, és a nagyszülõk. Az én fiam pont ennyi idõs 107 cm, 17 kg, de õ meg kifejezetten magasnak számít, gyermekekkel rendszeresen foglalkozó emberek szerint is. Nálunk a családtagok többsége kifejezetten magas, erõs csontozatú, szóval ezt örökölte. Ráadásul nem minden gyerek fejlõdik egyformán. Lehet az én fiam felnõtt korára teljesen átlagos magasságú lesz, a te lányod, meg kifejezetten magas. Trükkösek ám a gének. Ne aggódj emiatt, a lényeg, hogy egészséges legyen.
Egyáltalán nem vészesen alacsony.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek is, megnyugtattatok, hogy ne érdekeljen :-). Azt tudom, hogy kisebb, mint az átlag, de az oviban csop.társai meg anyuka mondja, de szerintem nem vészesen alacsony. Eddig nem érdekelt, de most már unom :-(.
Amíg a védõnõ nem aggódik, te se tedd. Lehet alcsony lesz, d e az is lehet, hogy nem, majd kiderül, de az sem a világ vége, ha mondjuk csak 155cm lenne felnõtten. Fiam 2, 5 éves 107-108 cm 28as lábakkal. Rá meg azt mondják, nagy pedig én nem látom óriásnak.
A kisfiam 104cm és 15kg, 4éves. A lányom 7éves és 130cm. Van egy kislány az osztályban, 110cm! :-) éppen, h.magasabb a kiscsoportos ovis fiamtól!:-) Semmi probléma azzal a "csak 95cm"-el!:-)
[link] Alig kisebb az átlagnál. Lehet, hogy jövõre meg hirtelen megnõ, ezt nem lehet tudni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, megnyugodtam :-). Kedves 2! Kislányom is hasonló, 12, 5 kg :-).
Most alacsony, nem alacsony, ha ennyi, akkor ennyi.:) A fiam 3 éves múlt, õ 102 cm, viszont vannak kis növésû ovistársai. Vannak akik kb. akkorák, mint a te kislányod. És pont egyszerre vittünk be szeptemberbe ovis, benti cipõt a gyerekeinknek az egyik anyukával és a 2 gyerek lábmérete közt 5 szám eltérés volt. A fiam nagy lábú korához képest, az adott kisgyerek pedig pont az ellentettje, alacsony is és kis lábú is. De hát akkora, amekkora, egy nagyon édes kisfiú ez az adott gyerek is.:) Szóval ettõl ne érezd rosszul magad.:)
Én 98 cm voltam amikor iskolába mentem. Nem vagyok óriás, de normál magasságú lettem.
az én 3, 5 êves kicsi lányom 98 cm és kb 13 kg. kis inci-finci, de arányos. alsóban végig az utolsó voltam a tornasorban, majd jött a pubertás kor, és 16 éves koromra elértem a végsõ magasságom, 173 cm vagyok.
Nekem decemberben volt 3, 5éves a kisfiam, akkor volt 101cm magas. Szerintem kislányban a 95cm teljesen normális!!

Van valaki akinek 3.5 éves a babája és kis tesója született? Hogy bírjátok? Nehéz nagyon 2 gyerekkel?

Félek nagyon a második gyerekt?l de nagyon szeretnénk neki kis testvért.Csak az én kicsi fiam kett?t tesz ki és nagyon anyás!

Legjobb válasz: Nálunk csak 1,5 év van, az se fáklyásmenet, de késõbb jó. Szerintem nem érdemes tovább halogatni, ha a férjeddel mind a ketten szeretnétek, mert a kisfiad életében mindig lehetne találni okot, hogy miért ne jöjjön a kistesó... most anyás, aztán megy iskolába, családi problémák, költözés, stb... Valami mindig van.

Nálunk csak 1, 5 év van, az se fáklyásmenet, de késõbb jó. Szerintem nem érdemes tovább halogatni, ha a férjeddel mind a ketten szeretnétek, mert a kisfiad életében mindig lehetne találni okot, hogy miért ne jöjjön a kistesó... most anyás, aztán megy iskolába, családi problémák, költözés, stb... Valami mindig van.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz, nálunk 21 hónap van, a 2 lány között és 3-at terveztünk. A kisebbik 15 hónapos, a férjem azt mondta vagy most vállaljuk be a 3.-at vagy ennyi gyerek marad. Én már pár hónappal ezelõtt is bevállaltam volna, de most államvizsgázom így még várunk 2-3 hónapot és nekilátunk a 3.-nak. Valami mindig lesz, hogy miért ne. Persze teljes csõdre ne...
Nálunk 26 hónap van a két lány között, nekünk ez nagyon bevált :) van, ami nehezebb két gyerekkel, de van, ami meg könnyebb. Pl most már nagyon jól eljátszanak együtt. És olvadozom, amikor látom, hogy mennyire szeretik egymást :) Így nálunk már úton is a 3. baba, 22. héten járok már, de még terhesen se érzem megerõltetõnek a két gyerkõcöt. Most 24 hónap lesz a különbség elvileg.
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok !

Szerintetek mit lehet tenni, egy nagyon eleven, akaratos, és erőszakos 3, 5 éves kislánnyal?

Komolyan mondom úgy érzem, hogy nem bírják az idegeim:-( Egyszer?en nem fogad szót,délben nem akar aludni. Van egy húga (1 éves) aki nem bír t?le rendesen pihenni, mert a hisztijével felébreszti. Most annyira kiborított már, lassan 2 órán án hisztizett, hangoskodott,kijárkált a szobájából, hogy megint felébredt a tesója, aki a fáradtságtól ny?gös. Rávágtam a fenekére, és bezártam rá az ajtót. :-( A kisebbikkel semmi gond, nyugodt és szépen elvan. De a nagy....:-(

Legjobb válasz: A konkrét probléma most a délutáni alvás? Biztos, hogy igénye van rá? Esetleg beszéld meg vele, hogy nem kell aludnia, viszont csak a szobájában lehet, ott csendben játszhat. Pl. könyvet néz, rajzol, gyurmázik, stb... Nálam is hasonló korúak a gyerekek, és bár a nagy is többnyire alszik délután, de van hogy nem . Ilyenkor elõkerülhetnek azok a játékok, amik egyébként a kicsi mellett nem nagyon: pl. gyöngyfûzés, apróbb építõ játék, stb.

A konkrét probléma most a délutáni alvás? Biztos, hogy igénye van rá? Esetleg beszéld meg vele, hogy nem kell aludnia, viszont csak a szobájában lehet, ott csendben játszhat. Pl. könyvet néz, rajzol, gyurmázik, stb... Nálam is hasonló korúak a gyerekek, és bár a nagy is többnyire alszik délután, de van hogy nem . Ilyenkor elõkerülhetnek azok a játékok, amik egyébként a kicsi mellett nem nagyon: pl. gyöngyfûzés, apróbb építõ játék, stb.
Esetleg próbáld valamilyen foglalkozásra (sport, játszóház stb.) járatni. Tudom ez pénzbe kerül, de az én 3 éves lányomon is látom, hogy unatkozik itthon, nem tudja levezetni az energiáját. Ezért is örülök, hogy szeptembertõl ovis lesz. Vagy van valaki rokon/ismerõs akinél nyaralhatna pár napot? Más ötlet nem jut eszembe :( Kitartás!
Hasonló problémával küzdök. Nem fogad szót a lányom, rettenetesen akaratos, verekszik, és mellékesen csúnyán is beszél(mi nem beszélünk csúnyán, viszont a környezetünkben vannak igen "parasztok" és olyanokat mond a lány, hogy csak kerekedik a szemem). Már nem merek elmenni vele sehova, mert olyan hisztiket levág és olyankor egyszerûen tehetetlennek érzem magam. Mi most a tanácsadásra gondoltunk, mert úgy érzem más nem segít.:S
Hiszti korszakban van, ez sajnos ilyen. Légy következetes és ha kell köss kompromisszumokat. Ha semmi nem használ, akkor a nevelési tanácsadó segíthet.
Nekem egy 3 éves eleven fiam van. Alapjáraton aranyos, nyugis, kiegyensúlyozott gyerek, de ha nem úgy zajlanak a dolgok, ahogyan õ szeretné, akkor tombol, üt-vág minket is, dobálja a játékokat, amit ér, csapkodja az ajtót. Egyébként is csak akkor fogad szót, ha kedve tartja, de ez még tán belefér a korosztály problémába. Nincs ötletem, mivel kezeljem ezt a tombolást, fejünkre [email protected]ást. Verni nem szeretnénk, meg nagyon ordítani sem, egyébként sem jönnek be ezek a dolgok nála, kipróbáltuk, csak még komolyabb agresszióba csap át. Van ötleted?
A kérdező hozzászólása: Szia Kedves utolsó! A lányom fél napot van oviban, megmondom õszintén bíztam abban, hogy majd ott kitombolja magát, de nem így lett. Ott semmi gond nincsen vele, szót fogad, szinte a legjobbak közé tartozik. Itthon éli ki magát! Már rájöttünk arra, hogy õ természetileg ilyen (erõszakos, akaratos)sajnos ezt anyóstól örökölte :-( :-) Kitapasztaltuk, hogy mik a gyenge pontjai, és azok úgy-ahogyan, de hatnak! Persze nem mindig! (Pl: lefekvés elõtt mindig kapnak gumicukrot, ha nem fogad szót, hisztizik, akkor neki nem jár. Vagy szeretne elmenni a játszótérre, ha szintén nem fogad szót, nem megyünk) Elég nehéz vele, ha jobban belegondolok, akkor egy éve nem túl sokat változott :-( Én még mindig bízok abban, hogy õ egy nagyon "rossz és eleven" kislány, és szépen idõvel kinövi majd. Nálatok "mi a gond"?
No, hogyan alakult a kislányod? Mi újság veletek? Mi is hasonló cipõben járunk, én is kétségbe vagyok esve.
A kérdező hozzászólása: Igen, megmondom õszintén én is várom az ovit, mert érzem rajta, hogy kevés már neki a társaságom. Köszönöm neked is, hogy válaszoltál!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, hogy írtatok! Nem, sajnos nem csak alvásnál ilyen, de akkor jön ki a legjobban az akaratossága. Alvás elõtt szépen megbeszéljük, ha nem bír aludni nem baj, lehet játszani, csak bent kell maradnia a saját szobájában, mert a tesó is pihenni szeretne. Tudnom, hogy nem szép dolog, de tegnap és ma is picit jobban rávertem a fenekére, a hangom is feljebb emeltem, és lett is alvás. :-( Kedves utolsó, igen, már bennünk is felmerült a nevelési tanácsadó, egyszerûen úgy érzem, a lányom a figyelem középpontjában szeretne lenni a nap 24 órájában, de én egyszerûen erre már képtelen vagyok. Annyira el vagyok fáradva testileg, lelkileg... Azt is tudom, hogy többet kellene vele foglalkoznom, és hagyni a házimunkát, de segítségem egyáltalán nincs, férjem reggeltõl estig dolgozik, mire hazaér kezdõdik a fürdetés. Én alapból egy nyugodt, és kiegyensúlyozott ember voltam, mindig mosolyogtam... de egy ideje ideges, nyugtalan, görcsös, és mogorva ember lettem:-(Jaj, ne haragudjatok, de most minden kijött belõlem:-(((
A kérdező hozzászólása: Hát nagyon nehéz, sajnos segíteni nem tudok :-( Azt biztosan tudom, hogy ha direktbe hisztizik, ha például nem kap meg valamit, akkor abból nem engedek. Próbálok következetes lenni. A lányomnál azt vettem észre, hogy hullámvölgyek vannak, van olyan idõszaka, amikor szófogadó, rendes kislány, tényleg akkor nem szólhatok semmit, és van ez a kezelhetetlen idõszaka. Amit próbálok saját magam tenni, hogy bár én belül szétfeszülõk az idegtõl, de megpróbálom nem kimutatni, hogy õ ebbõl semmit ne vegyen észre, de nagyon nehéz. Én már ráhagyom, és amikor lecsillapodott akkor megbeszélem vele, sokszor persze nem tudja megmondani, hogy miért hisztizik, és miért viselkedik így. Nagyon nem szeretném, hogy õ ilyen legyen, mert elkényeztetve nincsen, így remélem ahogyan majd nõ, vele együtt kinövi.Már én is visszavettem a kiabálásból, mert nincsen értelme, csak magam idegelem vele, a fenekére sem csapok, az sem ér semmit.... Nálatok a kisfiad mikor megy majd oviba? Szóval nem nagyon tudok neked segíteni, csak együtt érezni veled!Sok kitartást, és türelmet kívánok neked!

Mozgási elégtelenség? Óvónők jelezték, hogy a 3, 5 éves kislányom nagyon lassan esetlenül mozog. Mit lehet ezzel kezdeni? Sportoljon, de mit? Nagyon lazák az ízületei.

Én ebből csak annyit vettem észre, hogy olyan "kajlák a végtagjai". De azt mondták az oviban, hogy a többiek futásnál leelőzik, labdát nehezen kap el.

Legjobb válasz: Sokat vidd úszni mindenképpen!

Sokat vidd úszni mindenképpen!
http://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=tsmt&source=web&cd=1&s.. Sokat segÍt, mi is járunk, mert késõn kezdett el járni és nagyon gyorsan fejlõdött.
Vidd el a helyi Korai fejlesztõ, nevelési tanácsadóba, ingyenes, és ott kifejezetten neki való ingyen tornát tudnak nyújtani! Jelentkezz be, mert 2-3 hónapot is kell várni, mire bekerültök!
Szerinetm az én fiam is ilyen. Neki is öröklötten alkati , izületi lazasága van, mi úszni fogunk járni. Más területen milyen? Beszéd figyelem, játéktevékenység? Milyen volt a mozgásfejlõdése?
Óvónõk nem mondták, hogy hová vidd és nem javasoltak semmit?
Nem biztos, hogy egy szokványos úszótanfolyam megfelel. 3, 5 évesen csak kifejezetten jó mozgású gyerekek tudnak tanfolyami keretek között elõre haladni. A TSMT viszont nagyon ajánlott. Ott a gyerek adott fejlettségi szintjéhez igazított feladatokat kap, amit valószínûleg otthon nektek kell majd naponta végezni vele. 4-5 hetente kontrollvizsgálat alapján jönnek az új feladatok. Ez a torna az idegrendszer érésére van hatással, ami azért fontos, mert az esetlen mozgás valószínûleg ennek a tünete, ez pedig késõbb tanulási zavarok okozója is lehet. Valamennyit persze bármilyen mozgás lendít a gyereken, de ha ennyire egyértelmûen "lassú és esetlen" a kortársakhoz képest, félõ, hogy ez nem lesz elegendõ.
Szerintem vidd el nevtanba ök ingyenes torna lehetõséget adhatnak. Az elöttem szolokkal egyetértve itt TSMT, Ayres, vagy alapozo tornára van szükségetek, Nagyon jó dolog az uszás, de kicsik vagytok.Nem maradt ki valami mozgás a fejlõdésében? Ha pestiek vagytok tudok egy alapitványt ahol a fiam tornáztatják már 2 éve és szuper. Mára már ügyesebb mint a vele egykoruak többsége.
A TSMT tényleg megfelelõnek tûnik, bár ehhez elõbb egy vizsgálatot kellene megejteni. Én azt javaslom, hogy keressétek meg telefonon a BHRG Alapítványt ( http://www.bhrg.hu/vizsg_jel.html), õk a központ, a biztos forrás. HA vidékiek vagytok, akkor õk biztos fognak tudni mondani nektek valakit, aki a környéketeken TSMT-terápiát végez. Egy TSMT-vizsgáló és anyuka
Az Alapozóhoz még kicsi, az 5 éves kor alatt nem az igazi.
beteg? sztem simát is felírnak ha indokolt
A kérdező hozzászólása: Igen sajna beteg és esély sincs a szobatisztaságra egyenlõre.Sima, boltban kapható pelust nem támogat az OEP, ezért kell a felnõttek által is használt pelenkát használni, de ez nagyon nagy. Várom a válaszokat, remélem valaki tud segíteni.

3, 5 éves kislányom nagyon székrekedéses, tanácsolnátok valamit ami nektek már bevált?

Naponta adok neki szilvalekvárt, issza a laevolac szirupot,ezekt?l némileg jobb a helyzet, de így is csak 3 naponta tud vécére menni:-(

Legjobb válasz: Nagyon szépen köszönöm, hogy válaszoltál! Ki fogjuk próbálni, jó lenne ha használna az én lányomnak is!

A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm, hogy válaszoltál! Ki fogjuk próbálni, jó lenne ha használna az én lányomnak is!
Aloe vera gél
Azóta mi a helyzet veletek? Mi már mindent próbáltunk, féléve küzdünk, több alkalommal voltunk a klinikáb beöntésre kellett vinnem, teljesen kivagyok már idegileg. Milyen íze van ennek a szernek? Lehet kapni patikában?? Segítsetek.. 4 éves a fiam és visszatartja a kakit.
A kérdező hozzászólása: Szia Kedves utolsó! Nálunk azóta szerencsére sokat javult a helyzet, kipróbáltuk az elsõ válaszoló által ajánlott homeós golyócskát, reggelente jó édes karamellás tejjel itattam, majd szilvalekvárral. A patikában lehet kapni. Nálunk szinte biztos, hogy az állt a háttérben, hogy abban az idõszakban kétszer költöztünk, én többször kórházban voltam, mert veszélyeztetett terhes voltam. Nagyon lassan jött helyre a lányom vécézési gondja, több, mint egy év is eltelt sajnos:-( Nálatok szerinted nem állhat valami a háttérben, ami ezt okozhatja?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!