Találatok a következő kifejezésre: 3,5 éves kezét állandóan a szájába (1 db)

3, 5 éves lányom kezét állandóan a szájába dugja, nem figyel, nem lehet rávenni semmire. Mit tegyek?

Van egy 3,5 éves lányom. Ha valamit nem akar, nem tudom rávenni arra, vagy csak nagy harc árán. Kezét állandóan szájába dugja, és semmire se figyel. Nem tudok elmenni vele a Tescoba, mert rémálom. Szószerint nem birok vele. Van erre megldás?

Legjobb válasz: 3,5 évesen már nem olyan kicsi,szerintem próbálj meg vele beszélgetni.Ne csak rá szólj hogy mit nem szabad,magyarázd is el miért.Nálam bejött mind a két gyerkõcnél.Sok sikert!

3, 5 évesen már nem olyan kicsi, szerintem próbálj meg vele beszélgetni.Ne csak rá szólj hogy mit nem szabad, magyarázd is el miért.Nálam bejött mind a két gyerkõcnél.Sok sikert!
Ha ilyen "kikapcsolás" csak akkor van, ha dacol, egyébként pedig semmi különleges viselkedés nem jellemzõ rá, akkor próbáld meg azt, hogy amennyire lehet, rábízod a dolgot. Tehát, ha pl a Tescoban õ a halakat akarja megnézni, miközben te éppen másfelé mennél, akkor adj neki egy kis idõt, hogy nézelõdhessen, de mindig beszéld meg vele elõre, hogy "Kicsit nézheted õket, de amikor szólok, akkor elindulunk, mert még sok dolgunk van." A gyerekek is emberek, szeretik, ha az õ véleményük is fontos. Egyszer azt hallottam valakitõl, hogy úgy bánjunk a gyerekkel, mintha mi lennénk a helyében. Ha azonban ez a viselkedése az élet több területére is kihat, akkor érdemes megvizsgáltatni, vagy utánanézni a neten a dolognak, mivel pl. az autizmus enyhe formája is mutat hasonló tüneteket.
Csatlakozok az elöttem szolohoz! Elég nagy már ahoz hogy partnerként kezeld! Söt! Nekem 2éves mult a fiam de elég sok mindent meg lehet vele értetni! Ha ügyesen érvelsz biztosan le tudod szoktatni rola! Pl. magyarázd el neki mennyi bacilus lehet a kezén és hogy beteg lehet töle!
A Tescoba járást nem kell erõltetni. Sokat kell vele beszélgetni, úgy mint a nagyok, az tetszik nekik. Az én lányom is mindig örül, ha szólok neki, hogy most gyere beszélgetünk, de csak ketten. Ilyen korban már nagyon is okosak, lehet velük értelmesen beszélni. Próbálj vele többet játszani, akkor majd figyelni fog Rád máskor is. Az én gyerekeim egyébként szeretnek a Tescoba (is) járni, de ilyenkor azokat is meg kell nézni, ami õket érdekli. Rá kell szánni az idõt. Kérdezd meg tõle, mi érdekli? Sok sikert.
Háát! Semmiképpen ne üsd a gyerekedet!Ne harcolj vele, mert most még gyõzöl, de mi lesz késõbb?Kevesebb szabály-ez alatt azt értem, hogy mindig csak azt kérd tõle amit megért.Magyarázd el mit miért nem szabad, nemvaló! Több beszélgetés! Ekkora korban már lehetne a következõt tenned:megbeszélni mit szeretne vacsorázni, ebédelni, és közösen vegyétek meg a hozzávalót.Ha nem megy tescoba, hát válasszatok kisebb boltot, vagy piacot.Beszélgess vele többet, de érezze hogy akkor csak rá figyelsz!Ne törd le az akaratát, inkább kössetek kompromisszumot.Te ha vele vagy nem vagy ideges? Nem téged tükröz vissza a lányod? Ha úgy érzed hogy te is ingerültebb vagy, bízd kicsit rá az apjára, nagymamára, ilyenkor reméljük te is feltöltõdsz!Nem könnyû a pici gyerekekkel, de olyanná válik amilyenné neveled!Olvass gyermeknevelésrõl könyvet, vagy keress rá a neten.Talán találsz megoldást a problémátokra.Sok sikert!!!Még több türelmet!!!
hú , kicsit gáz
nem tudok igazából hozzászólni gondolom te is olyan anyuka vagy aki kinyalja a kicsi lánya fenekét ha most nem bírsz vele uristen mi lesz veled mikor már tini lesz GAME OVER hehe hiába az öregek tudják mit kellett ilyenkor csinálni két pofon aztán minden rendben biztos bõgni fog de két három nyakleves után meg fogja tudni ki a fõnök ez régen így mûködött és milyen jól
Igen van megoldás. A kicsik nagyon akaratosak tudnak lenni, és hajlamosak szfógadatlanul viselkedni. Ilyenkor fegyelmezni is kell õket, például ha állandóan a szájába teszi a kezét és nem hajlandó onann elvenni, amikor kiveszi tanácsos rácsapni a kis kezére 3-at, és határozottan megtiltanni neki, hogy ilyet nem csnálunk!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Létezik olyan pszichológus, aki egyszerre kezeli a gyereket is és az anyját is?

Nevelési problémáim vannak a 4 éves fiammal,amiről úgy érzem nem a gyerek tehet,ő csak reagál a dolgokra a maga módján.Viszont az alaptermészete is elég lobbanékony,erre még rájön az agresszió,a hisztériás roham,és már nem tudom megfékezni.
1 éve született kistesó,és azóta teljesen megváltozott a kapcsolatunk.Én már csak szigorúan a második helyre szorultam,mindene az apukája.
Sajnos én is eléggé lobbanékony vagyok,türelmetlen,sokat kiabálok vele.
Mostanában nagyon elfajultak a dolgok,szégyellem,de a káromkodik is.Igen,tőlem hallotta.
Ha valaki tud ajánlani szakembert,megköszönném.

11

14 éves gyerekem bánt szóban és újabban ellök és kicsavarja a kezemet, ma van a születésnapja reggel 10-kor elment és még mindig egyedül vagyok a születésnapján, nélküle. Hogyan és honnan kaphatnék sürgős segítséget?

14 éves a gyerekem, újabban sok a gond vele, nem tanul bukásra áll, korrepetálásról ellóg amit pedig fizetek. Sportol 10 éve újabban csak néha megy edzésre. Elkezdett csavarogni este 9-10-kor jön haza, én meg keresem az után . Már bántalmaz is neki lök a falnak vagy úgy meglök hogy ráesek a szőnyegre. Ma van a születésnapja minden szépen előkészítettem az asztalon, az első szava ő most elmegy, nem akartam neki erre pénzt adni, kitépte a kezemből a táskámat és kivett belőle pénzt, amúgy sincs sok. Ki is csavarta a kezemet és "te kutya"-nak nevezett. Ordibál folyamatosan az albérletben velem, én nyugtatgatom erre direkt odaáll az ajtó elé, hogy a folyóson jól hallható legyen. Csak sírok és már az egészségemre megy rá. Az apja külföldi és külföldön is él, némi pénzt küld de ebben ki is merül a nevelés nála. Nekem nincs senkim csak a gyerekem és a szívem szakad meg.

103

Hogyan érjem el hogy 11 éves lányom segítsen a házimunkában?

Régebben többet segített, de mostanában egyre kevesebbet akar. Már mindennaposak a veszekedések. Nem kérek tőle sokat, csak hogy a saját szobáját tartsa rendben, és időnként segítesen a vacsora előkészítésében pl. krumpli hálmozás, vagy asztal megterítése. Szeretném ha az alapvető dolgokat megtanulná még most, hogy később könnyebb legyen neki. Rengeteget magyarázok neki, kérlelem, nem szokásom parancsolni, ki soha nem kapott. Mit rontottam el?

7

Szerintetek hogy vegyem rá, hogy ne üssön meg engem? (17 hónapos)

Időnként püföl a kisfiam, minden ok nélkül. Rámcsap, vagy egy játékkal, kanállal üt meg. Õ nevet rajta. Én próbálom rábírni, hogy ne tegye: jó szóval, határozottan, de semmi eredmény...

4

Mennyire átlagos ez egy 5 éves gyereknél?

Mondok példákat:
-telefonon beszélek, odakuruttyol valamit, megkérem, hogy megbeszéljük később most beszél anya telefonon, erre úgy reagál, hogy még hangosabban követeli amit akart, újra mekérem, hogy maradjon picit csöndbe és folytatja, "d2 utána ,....." jó hangosan. Gyakorlatilag nem marad csendben, nem tudok telefonon beszélni
-bemegy aludni, jóéjt után kirohangál. Megkérdezi ha megfürödtem bemegyek e hozz, mondom ha szépen fekszik az ágyában, akkor igen. 5 perc múlva kiszalad, közlöm vele, hogy így anya fürdés után nem jön be, hát még inkább kirohangál és üvölt
-valami rosszat csinál, próbáljuk neki elmagyarázni, hogy miért nem szabad, vagy hogy szabadna adott helyzettől függően, ő pedig levegővételt kihasználva jön teljesen mással(pl akkor mostmár bekapcsolod a tv-t), gyakorlatilag tesz rá, hogy mit mondunk neki. Megkérdezzük, hogy mit mondtam, erre teljesen mást kezd el mondani. Még tartalmilag se közelíti meg azt amiről beszéltünk.

10

Kislányom szeptember óta ovodás nem beszél senkivel csak a fejével bólint igen-nemet . Játszik néhány dologgal de igazából megszólalni csak ha megyek érte akkor hajlandó. Mit tegyek hogy komunikáljon a többiekkel?

5

Milyen tanácsot tudnának adni a 17 éves figyelemzavaros gyermekemnek, aki az utóbbi időben sokat akarna számítógépezni, ha nem engedem dühöng, agresszív. Helyes az amit kitaláltam, hogy egyezséget kötöttünk a számítógépezés idejére?

9

Van valakinek tapasztalata TSMT-vel kapcsolatban?

Ha lehet, konkrét dolgokra lennék kíváncsi, tehát nem arra, hogy próbáld meg mit veszíthetsz, hanem akinek volt/van dolga vele, és használt/nem használt, stb.
köszi!

7

Írjatok légyszi! Nem akarjuk engedni. Ti engednétek? 8 éves fiamat a nagymamája el szeretné vinni magához 2 éjszakára, mert a jövőhét végén külföldre költözik.

A gyerek elég labilis, érzékeny, hogy érintené ez, hogy magához édesgeti, aztán lelép egy hét múlva? Szerintünk nem jól, nehezebb lenne neki elválni tőle ezek után. Mama szeretné bepótolni, hogy 1 évig szinte nem is találkozott az unokájával, mi engedtük volna, csak ő teljesen el volt foglalva az új barátjával, ezt el is ismeri, meg inkább a barátnőjével ment 2x nyaralni. Csak akkor találkozott vele a gyerekünk, ha mi mentünk, de akkor is nagy családi körben, pár órát. Mi úgy gondoljuk, hogy elég volt, hogy itt volt nála hétvégén egy napot (ezt bármikor megtehette volna), nagyon örült is a fiam, csak teljesen meg szokta hülyíteni őt, túlságosan is magához édesgeti, aztán nehéz visszazökkenteni, azt hiszi, hogy mi gonoszok vagyunk, mert a mama mindent megenged, ő nem szól rá, stb. korábban is többször megígérte neki, hogy nyaralhat nála, de ez sem jött össze. Tavaly előtt augusztus közepén vitte el 2 napra, mert már én erőszakoskodtam, hogy vigye már el, ha már behülyítette, megígérte neki és még rá is ér éppen.
Ráadásul a szülinapja pénteken lesz, amit mindig együtt tartottuk, utána a többiekkel, mivel nem lakunk közel egymáshoz. Iskolába se menne, mondjuk egy nap alatt nem marad le semmiről. És bosszant azon kívül engem is és a férjemet is, hogy megint csak maga miatt, hogy nyugodt lelkiismerettel menjen el, azért vinné el a gyereket, na jó, meg hogy örömet szerezzen az unokájának is... De nem az utolsó percben kell rá gondolni. (Azt mondta, hogy éjszakákat sírt emiatt, hát lehet, hogy megszólalt a lelkiismeret...) A gyerekemnek a jövőhéten meg sokkal nehezebb lenne elválni tőle, így gondoljuk, ha most pár napig nagyon magához babusgatja. Ja és, mondta a férjemnek, hogy ő nem akarja neki mondani, hogy na, kisfiam, jött érted Anya meg Apa, ahogy megbeszéltük, majd jössz legközelebb is, hanem hogy majd mi küzdjünk vele, és hogy hadd döntse el ő, hogy szeretne-e maradni még nála, azzal nem törődve, hogy vasárnapra szülinapi bulit szerveztünk neki a barátaival, amiről tud a Mama is. Na, szóval nem egyszerű az eset.

8

Figyelemzavaros gyermek esetén, egy jó pszichológus mit javasol? Gyógyszert? Terápiát?

Úgy néz ki figyelemzavaros a 7.5 éves fiam.pénteken fogják megmondani a vizsgálatok és teszt eredményét.
A pszichológus behívatott minket,de nem tudjuk hogy mi a jó a figyelemzavaros gyereknek. Gyógyszert nem szívesen szedetnénk vele,ha nem muszáj.Mit lehet elfogadni,milyen terápiát?
Mit javasol ilyenkor egy jó pszichológus?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!