Találatok a következő kifejezésre: 3,5 éves kezét állandóan a (1 db)

3, 5 éves lányom kezét állandóan a szájába dugja, nem figyel, nem lehet rávenni semmire. Mit tegyek?

Van egy 3,5 éves lányom. Ha valamit nem akar, nem tudom rávenni arra, vagy csak nagy harc árán. Kezét állandóan szájába dugja, és semmire se figyel. Nem tudok elmenni vele a Tescoba, mert rémálom. Szószerint nem birok vele. Van erre megldás?

Legjobb válasz: 3,5 évesen már nem olyan kicsi,szerintem próbálj meg vele beszélgetni.Ne csak rá szólj hogy mit nem szabad,magyarázd is el miért.Nálam bejött mind a két gyerkõcnél.Sok sikert!

3, 5 évesen már nem olyan kicsi, szerintem próbálj meg vele beszélgetni.Ne csak rá szólj hogy mit nem szabad, magyarázd is el miért.Nálam bejött mind a két gyerkõcnél.Sok sikert!
Ha ilyen "kikapcsolás" csak akkor van, ha dacol, egyébként pedig semmi különleges viselkedés nem jellemzõ rá, akkor próbáld meg azt, hogy amennyire lehet, rábízod a dolgot. Tehát, ha pl a Tescoban õ a halakat akarja megnézni, miközben te éppen másfelé mennél, akkor adj neki egy kis idõt, hogy nézelõdhessen, de mindig beszéld meg vele elõre, hogy "Kicsit nézheted õket, de amikor szólok, akkor elindulunk, mert még sok dolgunk van." A gyerekek is emberek, szeretik, ha az õ véleményük is fontos. Egyszer azt hallottam valakitõl, hogy úgy bánjunk a gyerekkel, mintha mi lennénk a helyében. Ha azonban ez a viselkedése az élet több területére is kihat, akkor érdemes megvizsgáltatni, vagy utánanézni a neten a dolognak, mivel pl. az autizmus enyhe formája is mutat hasonló tüneteket.
Csatlakozok az elöttem szolohoz! Elég nagy már ahoz hogy partnerként kezeld! Söt! Nekem 2éves mult a fiam de elég sok mindent meg lehet vele értetni! Ha ügyesen érvelsz biztosan le tudod szoktatni rola! Pl. magyarázd el neki mennyi bacilus lehet a kezén és hogy beteg lehet töle!
A Tescoba járást nem kell erõltetni. Sokat kell vele beszélgetni, úgy mint a nagyok, az tetszik nekik. Az én lányom is mindig örül, ha szólok neki, hogy most gyere beszélgetünk, de csak ketten. Ilyen korban már nagyon is okosak, lehet velük értelmesen beszélni. Próbálj vele többet játszani, akkor majd figyelni fog Rád máskor is. Az én gyerekeim egyébként szeretnek a Tescoba (is) járni, de ilyenkor azokat is meg kell nézni, ami õket érdekli. Rá kell szánni az idõt. Kérdezd meg tõle, mi érdekli? Sok sikert.
Háát! Semmiképpen ne üsd a gyerekedet!Ne harcolj vele, mert most még gyõzöl, de mi lesz késõbb?Kevesebb szabály-ez alatt azt értem, hogy mindig csak azt kérd tõle amit megért.Magyarázd el mit miért nem szabad, nemvaló! Több beszélgetés! Ekkora korban már lehetne a következõt tenned:megbeszélni mit szeretne vacsorázni, ebédelni, és közösen vegyétek meg a hozzávalót.Ha nem megy tescoba, hát válasszatok kisebb boltot, vagy piacot.Beszélgess vele többet, de érezze hogy akkor csak rá figyelsz!Ne törd le az akaratát, inkább kössetek kompromisszumot.Te ha vele vagy nem vagy ideges? Nem téged tükröz vissza a lányod? Ha úgy érzed hogy te is ingerültebb vagy, bízd kicsit rá az apjára, nagymamára, ilyenkor reméljük te is feltöltõdsz!Nem könnyû a pici gyerekekkel, de olyanná válik amilyenné neveled!Olvass gyermeknevelésrõl könyvet, vagy keress rá a neten.Talán találsz megoldást a problémátokra.Sok sikert!!!Még több türelmet!!!
hú , kicsit gáz
nem tudok igazából hozzászólni gondolom te is olyan anyuka vagy aki kinyalja a kicsi lánya fenekét ha most nem bírsz vele uristen mi lesz veled mikor már tini lesz GAME OVER hehe hiába az öregek tudják mit kellett ilyenkor csinálni két pofon aztán minden rendben biztos bõgni fog de két három nyakleves után meg fogja tudni ki a fõnök ez régen így mûködött és milyen jól
Igen van megoldás. A kicsik nagyon akaratosak tudnak lenni, és hajlamosak szfógadatlanul viselkedni. Ilyenkor fegyelmezni is kell õket, például ha állandóan a szájába teszi a kezét és nem hajlandó onann elvenni, amikor kiveszi tanácsos rácsapni a kis kezére 3-at, és határozottan megtiltanni neki, hogy ilyet nem csnálunk!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi van ha a nővérem "nagyra van" a gyerekeire?

Mindig azt mondja: Milyen édesek, aranyosak. Amikor egyáltalán nem aranyosak. Az anyámnak azt mondták: disznó!

Amikor meg számítógépeztek az én gépemen, egy idő után golyóstollal meg fém pénzel összekarcolták a számítógépem Tft monitorát.
A húgom azt mondta nem látta, takarítani ment és akkor csinálták...?

27

Hogy tanithatnám meg a islányomnak hogyan kel pohárból egyedül inni?

A kislányom 3 éves és már 4 hónapja iszik pohárból.De az a baj hogy sajnos nem engedi a kezébe tenni a poharat.Amikor cumisüvegböl ivott akkor sikerült megtanitanom egyedül inni.Sajnos a kislányom corpus callosum hiánnyal született és emiatt nehezebben tanul meg mindent és persze késöbb is tanul meg mindent.És mivel már 3 éves elkéne kezdenem már pohárból tanuitani egedül inni.mert már kényelmetlen hogy én itatom öt.Igy vgyok a kanállal is sajnos még azt se hajlandó megfogni ellöki a kezemet ha csak a közelébe teszem a kanalat csak akkor eszik ha én adom neki.Mit tegyek?

2

Mikor lesz számlán a megelölegezett gyerektartás?

1

Mit kezdtek a családotok fegyelmezetlen gyerek tagjaival ha nlatok vendégeskednek? Hol a határ? Többi lejjebb.

Sóginő amúgy tündéri kislánya 4 éves. Túlmozgásos, látszólag hiperaktív kis zsarnok, ártatlan tündérarc mögött. Mamának simán nemet mond, ha megkéri valamire, amikor kedve tartja, mama ezen mosolyog csak. Nálam járnak, kajamaradékot kikotorja a szájából, felkeni a konyhapultra-mama mosolyog. Ami megtetszik neki elveszi, fiókokat nyitogatja- mama illemből halkan rászól és mosolyog. Gyereknek szokása kergetni, húzni-vonni a kutyákat- náluk, de nem nálam. Egyikük nagyon beteg, a szoba közepén fekszik, külön szóltam, csendre van szüksége. Gyerek felhőtlenül kergeti a macskákat, dobog, rohangál. Egy percig nem fogta be a száját, akkor sem, amikor mi beszéltünk, akkor sem, ha megkértem rá. Láthatóan azt hiszi, ő a világ közepe. Az anyukájának biztosan és meg is tudom érteni, de nekem nem ő a világ közepe, nem én vagyok az anyja. Gyereket megkérem, üljön le, csituljon kicsit, nem használ. Anyuka ismét mosolyog, újságolja, hogy pl a boltokban sem lehet kezelnia kicsit, besétál a kassza mögé, stb. Hangosín visít ha tiltás van- már megtanulta, hoyg ezzel elér bármit. Kérdezem büntetés? (Nem, nem fizikaira gondolok) Anyuka válasza: náluk az nincs. Ekkor még mindig nem értette, hogy haza kéne menniük, este van, kutya beteg, napom kimerítő volt... Elmondtam végül világosan, hogy nekem ez sok, amit az elmúlt rémes napjaim után nem lehet csodálni. Anyuka mosolyog: pedig még egy órája vagyunk csak itt. Innentől elkezdtem nagyon-nagyon csúnyán nézni a gyerekre, miközben a remegő, földön fekvő kutya mellett álltam tök idegesen- ekkor kezdtek lassacskán felöltözni azzal, hogy akkor ők mennek. Szerencsére- a következő az lett volna, hogy kidobom mindkettőt. A gyerek félig megevett kajáit ezek után a többi közé visszarakva találtam, az ételmaradványokat mindenhol, amerre a kicsi járkált. mama végül közölte, nincs valami jó természetem.... Nem mondhattam rá, hogy az lehet, viszont agyam van. SEGÍTSÉG! (Azok az anyukák, akik azt hiszik, a saját gyerekük automatikusan mindenki másnak is a legaranyosabb a világon, kíméljenek, én sem kényszerítem másra a saját kattanásaimat). Köszi. Ps: család egyébként kedves és jóindulatú, ez az összes gond velük.

25

Mit tegyek a 3 éves verekedős gyerekkel?

Óvodapedagógusként dolgozom, kis csoportban. Van egy három éves kisfiú. A társaival általában rendes,csak mindig az kell neki ami éppen a másik gyereknél van. Ha rászólok rugdosódik, csapkod, csúnyán beszél,és csúnyákat mutogat. A családi háttere nem a legjobb. A kolléganőim azt mondják, hogy csak velem teszi ezt, és ne hagyjam magam. Próbálok vele szépen beszélni, magyarázni neki, hogy ez nem szép dolog, de tudomást sem vesz rólam. Alapból nem vagyok egy veszekedős típus, meg ha az óvodában is azt kapja amit otthon, azzal mi változik. Ha én is megkezdek rá veszekedni és esetleg a kezére csapok attól nem fog megjavulni. Ja és ne félelemből tiszteljen, hanem szeretetből.Ez az én véleményem, de lehet rosszul gondolom. Teljesen tanácstalan vagyok, csak ez év februárjától dolgozom, még nincs nagy gyakorlatom. SEGÍTSETEK MIT TEGYEK??!!!

7

Mikor lesz Számlán ebben a hónapban az ápolási dij?

1

Ha a gyerek rágja a ruháját mi az oka?

12

Kék foltért rendőrségi feljelentés?

Segítséget szeretnék kérni mert nem vagyok jártas az ilyen dolgokban.Pénteken a 10 éves fiam ellökte az egyik osztálytársát aki beütötte a combját és csúnyán bekékült neki.Anyuka látleletet vetetett a sérülésről és fel akar jelenteni.Az egész abból indult ki hogy nem engedte ki a kisfiú a gyerkőcömet az öltözőből erre ő félre lökte és azt mondta neki hogy megöllek.sajnos a dologhoz tartozik hogy a fiam elég problémás gyermek.sajnos úgy hozta az élet hogy a volt férjemmel (aki a gyermek apukája)külön váltak az útjaink mert teljesen tönkre tette lelkileg a gyerekeimet.Sajnos a kicsit jobban megviselte ez a dolog ami a viselkedésében nyilvánul meg.Nem akarom mentegetni magam de én ezt a megoldást elég erősnek tartom az anyuka részéről.ha még is följelent akkor annak mi lehet a következménye?

13

Érdemes 3 évest gyermekneurológiára elvinni?

3 hónapos kislányommal voltunk, de nekem nem tetszett. Kb 5 perc volt a vizsgálat, szerintem totál félrediagnosztizálták. Nem is vittem többet, és semmi baj nincs vele.
Sajnos a második gyermekem viszont 3 éves létére nem beszél. Vigyük-e gyermekneurológiára? A fülészeten javasolták. Sajnos az SZTK-ban fél év múlva van időpont, maszekban meg 7000 Ft. És őszintén szólva én nem nagyon hiszek benne. Ismerőseim, akik vitték a gyereket azt mondták, hogy a maszek rendelésen is kb. 5 perc alatt lerendezi a gyermekeket. Mit lehet ennyi idő alatt megállapítani?
Logopédushoz visszük, fejlesztő tornát sajnos nem sikerült találnom a környéken.

7

Hallásvizsgálatot hogy végzik? Mi van, ha a gyerek nem közreműködő?

3 éves fiam alig beszél. Felhívtunk már mindenkit, első kérdés, hogy van-e a fülészetről igazolásom, hogy jól hall. Szóval elmentünk az audiológiára. A doktornő kérdezgette, hogy mondja vissza a szavakat, meg mi van a képen. Persze semmi válasz. De ez nem azt jelenti, hogy süket!!! Ha suttogva beszélek hozzá, arra is figyel. Egyszerűen nem beszél, és idegenek jelenlétében szégyenlős is. Ez a hallásvizsgálat? Ezt a védőnő is meg tudta volna csinálni.
Sőt, én magam is, nekem legalább válaszol is.
És jövő hétre visszahívtak, hogy akkor valami műszeres vizsgálat lesz, de azt mondta a nő, hogy a gyereknek ott is jelezni kell, hogy hallja-e, ha nem teszi, nem tudják megvizsgálni. Akkor most papírt fognak adni, hogy süket? Vagy, hogy nem lehet megvizsgálni? A nev.tanban nem fogadnak az igazolás nélkül.
Hallottam, hogy van valami altatásos, de azt a logopédus kifejezetten ellenzi, azt mondja, hogy volt, amelyik gyereknek pont attól lett baja, azt ne engedjem.

16

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!