Találatok a következő kifejezésre: 3,5 éves kezét állandóan a (1 db)

3, 5 éves lányom kezét állandóan a szájába dugja, nem figyel, nem lehet rávenni semmire. Mit tegyek?

Van egy 3,5 éves lányom. Ha valamit nem akar, nem tudom rávenni arra, vagy csak nagy harc árán. Kezét állandóan szájába dugja, és semmire se figyel. Nem tudok elmenni vele a Tescoba, mert rémálom. Szószerint nem birok vele. Van erre megldás?

Legjobb válasz: 3,5 évesen már nem olyan kicsi,szerintem próbálj meg vele beszélgetni.Ne csak rá szólj hogy mit nem szabad,magyarázd is el miért.Nálam bejött mind a két gyerkõcnél.Sok sikert!

3, 5 évesen már nem olyan kicsi, szerintem próbálj meg vele beszélgetni.Ne csak rá szólj hogy mit nem szabad, magyarázd is el miért.Nálam bejött mind a két gyerkõcnél.Sok sikert!
Ha ilyen "kikapcsolás" csak akkor van, ha dacol, egyébként pedig semmi különleges viselkedés nem jellemzõ rá, akkor próbáld meg azt, hogy amennyire lehet, rábízod a dolgot. Tehát, ha pl a Tescoban õ a halakat akarja megnézni, miközben te éppen másfelé mennél, akkor adj neki egy kis idõt, hogy nézelõdhessen, de mindig beszéld meg vele elõre, hogy "Kicsit nézheted õket, de amikor szólok, akkor elindulunk, mert még sok dolgunk van." A gyerekek is emberek, szeretik, ha az õ véleményük is fontos. Egyszer azt hallottam valakitõl, hogy úgy bánjunk a gyerekkel, mintha mi lennénk a helyében. Ha azonban ez a viselkedése az élet több területére is kihat, akkor érdemes megvizsgáltatni, vagy utánanézni a neten a dolognak, mivel pl. az autizmus enyhe formája is mutat hasonló tüneteket.
Csatlakozok az elöttem szolohoz! Elég nagy már ahoz hogy partnerként kezeld! Söt! Nekem 2éves mult a fiam de elég sok mindent meg lehet vele értetni! Ha ügyesen érvelsz biztosan le tudod szoktatni rola! Pl. magyarázd el neki mennyi bacilus lehet a kezén és hogy beteg lehet töle!
A Tescoba járást nem kell erõltetni. Sokat kell vele beszélgetni, úgy mint a nagyok, az tetszik nekik. Az én lányom is mindig örül, ha szólok neki, hogy most gyere beszélgetünk, de csak ketten. Ilyen korban már nagyon is okosak, lehet velük értelmesen beszélni. Próbálj vele többet játszani, akkor majd figyelni fog Rád máskor is. Az én gyerekeim egyébként szeretnek a Tescoba (is) járni, de ilyenkor azokat is meg kell nézni, ami õket érdekli. Rá kell szánni az idõt. Kérdezd meg tõle, mi érdekli? Sok sikert.
Háát! Semmiképpen ne üsd a gyerekedet!Ne harcolj vele, mert most még gyõzöl, de mi lesz késõbb?Kevesebb szabály-ez alatt azt értem, hogy mindig csak azt kérd tõle amit megért.Magyarázd el mit miért nem szabad, nemvaló! Több beszélgetés! Ekkora korban már lehetne a következõt tenned:megbeszélni mit szeretne vacsorázni, ebédelni, és közösen vegyétek meg a hozzávalót.Ha nem megy tescoba, hát válasszatok kisebb boltot, vagy piacot.Beszélgess vele többet, de érezze hogy akkor csak rá figyelsz!Ne törd le az akaratát, inkább kössetek kompromisszumot.Te ha vele vagy nem vagy ideges? Nem téged tükröz vissza a lányod? Ha úgy érzed hogy te is ingerültebb vagy, bízd kicsit rá az apjára, nagymamára, ilyenkor reméljük te is feltöltõdsz!Nem könnyû a pici gyerekekkel, de olyanná válik amilyenné neveled!Olvass gyermeknevelésrõl könyvet, vagy keress rá a neten.Talán találsz megoldást a problémátokra.Sok sikert!!!Még több türelmet!!!
hú , kicsit gáz
nem tudok igazából hozzászólni gondolom te is olyan anyuka vagy aki kinyalja a kicsi lánya fenekét ha most nem bírsz vele uristen mi lesz veled mikor már tini lesz GAME OVER hehe hiába az öregek tudják mit kellett ilyenkor csinálni két pofon aztán minden rendben biztos bõgni fog de két három nyakleves után meg fogja tudni ki a fõnök ez régen így mûködött és milyen jól
Igen van megoldás. A kicsik nagyon akaratosak tudnak lenni, és hajlamosak szfógadatlanul viselkedni. Ilyenkor fegyelmezni is kell õket, például ha állandóan a szájába teszi a kezét és nem hajlandó onann elvenni, amikor kiveszi tanácsos rácsapni a kis kezére 3-at, és határozottan megtiltanni neki, hogy ilyet nem csnálunk!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

4.5 éves gyermekem ha leszidást kap, vagy a fenekére kap, akkor magát karmolja, üti. Mit tehetek?

Nagyon okos, érzékeny kisfiú. Akaratos is,muszáj erős határokat húzni neki, azon belül igyekszem szabadságot adni neki. Így is sor kerül néha arra, hogy kap a fenekére, mert időnként éreznie kell, hogy vannak határok. Először persze kérem, érvelek, de néha eljutunk idáig. Minden konfliktus után kibékülünk, elmondom, akkor is szeretem, mikor ez van, de vannak dolgok, amit be kell tartania. Ezt kb 1 hónapja csinálja.Tudom azt is, hogy az akaratosság ellenére kishitű, mert türelmetlen magával, ha nem sikerül vmi, mondja ő buta, pedig sosem mondom neki, ha rosszat csinál is, mindig azt mondom, most bután viselkedtél, pedig te okos kisfiú vagy. Ha már érzi, baj van, nem abbahagyja a hisztit, hanem üti a fejét és karmolja az arcát (pedig a fejét sem ütöttem soha, a max, hogy elfenekeltem. Mit javasoltok?

33

Lehet olyan (hamarosan 3 éves) gyerek autista, aki rengeteget (fejlett szókinccsel) beszél és nem szeret egyedül lenni?

Kisfiamnak nagyon sok furcsa dolga van, sokszor gondolom, hogy valami pszichés gond lehet vele, pedig első ránézésre szuperügyes-szuperokos gyereknek tűnik.

24

3 éves gyermekem nem motiválható, dacos, és semmi sem érdekli. Mit rontottam el, mit kéne tennem?

3 éves, és alig-alig beszél. Elindultunk mindenféle vizsgálatokra vele. Eddig semmit sem találtak.
Illetve ma a beszédfejlesztő központban voltunk a pszichológusnál. Õ azt mondta, hogy alapvetően nem is a beszéddel van baj. (Amit mondasz egyébként mindent hibátlanul visszaismétel, csak nem akar válaszolni.)
Hanem azzal, hogy semmi sem érdekli, és ami nem érdekli, azzal nem is hajlandó foglalkozni. Iszonyú dacos, és akaratos. Átirányított minket a nevelési tanácsadóba.
Teljesen el vagyok keseredve. Igen, nagyon problémás gyermek volt már az elejétől kezdve. Engem sajnos nagyon kikészített, bevallom sokszor nem volt hozzá elég türelmem.
2,5 éves koráig nem volt egy átaludt éjszakánk, a szoptatással is megkínlódtam.
Azt én is észrevettem, hogy ami nem érdekli, azzal nem hajlandó foglalkozni, gondoltam is, hogy az iskolában lesz vele majd elég bajunk. Nem tudom, hogy hogyan segíthetnék ezen, vagy mit rontottam el?
Miért van az, hogy a korának megfelelő játékok nem nagyon érdeklik? Nem kirakózik, nem épít, nem rajzol. Csak az autóit tologatja egész nap.
2 hónapja járunk oviba. A dacra egy jó példa, hogy 1 hónapig nem volt hajlandó az oviban pisilni, ezért délben el kellett hoznunk. Most már ott alszik, de mondják, hogyha rájön a hiszti, semmivel nem tudják megnyugtatni.
Szóval jelenleg az a diagnozis, hogy adott egy nagyon rossz természetű gyermek, akinek a dacát nem tudtuk kezelni, és egyáltalán nem érdeklődik a környezete iránt, nagyon nehezen motiválható.

25

Hogyan lehetne megoldani a szófogadatlan gyerek-problémát?

A testvéremmel rengeteg gondunk van. Még csak 7 éves, de már nem lehet vele bírni. Szófogadatlan, akaratos, visszapofázik a szüleinknek, nem lehet rá se szép szóval, se csúnya szóval, se büntetéssel hatni. A suliban is gyakran hallani rá panaszt. Én már nem bírom elviselni, lassan azt is elérjük, hogy azt mondom a szüleimnek: vagy őt tűntetik el itthonról vagy én megyek el, válasszanak. Milyen megoldást lehet erre találni? Én már réges régen beadtam volna a javítóintézetbe, aztán majd rájön a kis sz*rházi, hogy csak jobb neki itthon, ahol konkrétan ki van nyalva a s*gge.

2

Az csecsemőkori idegrendszeri éretlenség minden esetben együtt jár a későbbiekben autizmussal, hiperaktivitással, figyelemzavarral vagy egyéb más betegségekkel? Valakinek tapasztalat?

4

Valakinek ismerős ez a helyzet?

6 hónapos a kisfiam. Első gyerek. Eddig gyönyörűen végig aludta az éjszakát, de pár napja kb ugyanabban az időpontban felébred /este 23 óra és hajnal 2-3 körül/
Ilyenkor sírni kezd olyan panaszosan mintha fájna valamije így hát felveszem hozzám bújik és pár perc után visszaalszik a karjaimban. De amint leteszem ismét sírni kezd. Vajon a foga fájhat? Vagy lelki oka lehet?

2

Ha egy 3, 5 éves gyerek úgy beszél és viselkedik mint egy kétéves, be lehet még hozni a lemaradást?

4

Miért nem csinálta a tornát? Lehet, hogy én kellek neki? 3 évesen tud zárt lábbal ugrálni egy gyerek?

Kisfiam nem beszél, 3 éves múlt. Illetve halandzsázik egész nap, és néha-néha felismerhető egy-két értelmes szó.
Elkezdtük hordani valami beszédfejlesztő tornára. TSMT-elemek vannak benne, de nem egészen olyan, állítólag (nálunk csak ez a pasi csinál tornát.)
Első alkalommal semmit nem volt hajlandó csinálni. Sajnos én nem nagyon tudok elmenni vele, mert akkor pont nem érek rá, de a férjem vitte.
Második alkalommal sikerült elszabadulnom. A férjem csinálta vele a gyakorlatokat, én csak ültem a kispadon és mosolyogtam. Vidáman végigcsinálta a 45 percet. Mondta is a gyógytornász, mintha nem is ugyanaz a gyerek lenne. A férjem állítja, hogy a jelenlétem. Dehát nem csináltam semmit!
Én arra gondoltam, hogy talán az, hogy elkezdett oviba járni, és most már jobban bírja a nyüzsgést maga körül.
Ma megint vitte az apja, állítólag 10 perc után hisztizni kezdett, és ki kellett vinni.
A férjem szerint az a baj, hogy én nem vagyok ott. Lehet ebben valami? A bácsi elég szigorú, ha a gyerek nem akart valamit csinálni, mondta a férjemnek, hogy igenis erőltesse. Én meg inkább leintettem. Konkrétan csak a zsákban futás nem tetszett neki, ott nagyon sírt. Szerintem nincs értelme megríkatni, és az egész órát tönkretenni, ha egyébként minden mást csinált. Mondtam most is a férjemnek, ha valamit nem akar csinálni, hagyja rá. A gyógytornász szerint meg ez így nem jó.
Nem is tudom, lehet, hogy már nagyon kiakadt a gyermek, hogy ketten is ennyire ellene voltak?
Elég macerás lenne a munkámat átszervezni, de talán megoldható. Lehet, hogy az a baja, hogy én nem ültem ott?
A férjem már nem akarja vinni, én mindenképpen szeretném, mert most is a 10 perc után itthon már teljesen egyedül bukfencezik. Nem is értem, hogy azt mondják összefüggenek ezek a gyakorlatok a beszéddel. A lányom a koránál sokkal fejlettebb gyerek volt, és 3 évesen nem tudott még bukfencezni! Õ meg simán.
Meg az is a baj állítólag, hogy nem zárt lábbal ugrál. Azt mondták, hogy tegyek egy könyvet a lábai közé, és ha kiesik az baj. 3 évesen úgy kell ugrálni? Akinek van 3 éves gyereke, kipróbálná nekem, hogy megy-e?

18

Hogyan tartsam a 16, 5 éves fiam kordában? Hogyan irányítsam az életét a helyes mederbe? Nem szeretném, ha elkallódna! Részletek lent!

Elvált szülők gyermeke.Sajnos az édes apja nem foglakozik vele,nem törődik vele.A páromnak meg nem fogad szót,sok köztük a feszültség,a konfliktus!

5

Elöbb utobb rájön majd a lányom hogy egyedül is tud enni?

a Kislányom elmult 3 éves de azt tudni kell róla hogy corpus callosum hiánnyal született és mindent nagyon lassan tanul meg nemrégiben kezdtem el megtnitani neki az evést.Eleinte nehéz volt megfogatni vele a kanalat mert mindig orditott miatta.Aztán megszokta a dolgot és már magától nyujtja a kezéét hogy fogjuk meg együtt a kanalat.Igyekszem már ugy megfogni a kezét hogy érezze hogy egyedül fogja a kanalat.Mert még nem telesen hajlandó egyedül megfogn a kanala.Megfogja majd idövel a kanalat egyedül?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!