Találatok a következő kifejezésre: 3,5 éves kezét állandóan a (1 db)

3, 5 éves lányom kezét állandóan a szájába dugja, nem figyel, nem lehet rávenni semmire. Mit tegyek?

Van egy 3,5 éves lányom. Ha valamit nem akar, nem tudom rávenni arra, vagy csak nagy harc árán. Kezét állandóan szájába dugja, és semmire se figyel. Nem tudok elmenni vele a Tescoba, mert rémálom. Szószerint nem birok vele. Van erre megldás?

Legjobb válasz: 3,5 évesen már nem olyan kicsi,szerintem próbálj meg vele beszélgetni.Ne csak rá szólj hogy mit nem szabad,magyarázd is el miért.Nálam bejött mind a két gyerkõcnél.Sok sikert!

3, 5 évesen már nem olyan kicsi, szerintem próbálj meg vele beszélgetni.Ne csak rá szólj hogy mit nem szabad, magyarázd is el miért.Nálam bejött mind a két gyerkõcnél.Sok sikert!
Ha ilyen "kikapcsolás" csak akkor van, ha dacol, egyébként pedig semmi különleges viselkedés nem jellemzõ rá, akkor próbáld meg azt, hogy amennyire lehet, rábízod a dolgot. Tehát, ha pl a Tescoban õ a halakat akarja megnézni, miközben te éppen másfelé mennél, akkor adj neki egy kis idõt, hogy nézelõdhessen, de mindig beszéld meg vele elõre, hogy "Kicsit nézheted õket, de amikor szólok, akkor elindulunk, mert még sok dolgunk van." A gyerekek is emberek, szeretik, ha az õ véleményük is fontos. Egyszer azt hallottam valakitõl, hogy úgy bánjunk a gyerekkel, mintha mi lennénk a helyében. Ha azonban ez a viselkedése az élet több területére is kihat, akkor érdemes megvizsgáltatni, vagy utánanézni a neten a dolognak, mivel pl. az autizmus enyhe formája is mutat hasonló tüneteket.
Csatlakozok az elöttem szolohoz! Elég nagy már ahoz hogy partnerként kezeld! Söt! Nekem 2éves mult a fiam de elég sok mindent meg lehet vele értetni! Ha ügyesen érvelsz biztosan le tudod szoktatni rola! Pl. magyarázd el neki mennyi bacilus lehet a kezén és hogy beteg lehet töle!
A Tescoba járást nem kell erõltetni. Sokat kell vele beszélgetni, úgy mint a nagyok, az tetszik nekik. Az én lányom is mindig örül, ha szólok neki, hogy most gyere beszélgetünk, de csak ketten. Ilyen korban már nagyon is okosak, lehet velük értelmesen beszélni. Próbálj vele többet játszani, akkor majd figyelni fog Rád máskor is. Az én gyerekeim egyébként szeretnek a Tescoba (is) járni, de ilyenkor azokat is meg kell nézni, ami õket érdekli. Rá kell szánni az idõt. Kérdezd meg tõle, mi érdekli? Sok sikert.
Háát! Semmiképpen ne üsd a gyerekedet!Ne harcolj vele, mert most még gyõzöl, de mi lesz késõbb?Kevesebb szabály-ez alatt azt értem, hogy mindig csak azt kérd tõle amit megért.Magyarázd el mit miért nem szabad, nemvaló! Több beszélgetés! Ekkora korban már lehetne a következõt tenned:megbeszélni mit szeretne vacsorázni, ebédelni, és közösen vegyétek meg a hozzávalót.Ha nem megy tescoba, hát válasszatok kisebb boltot, vagy piacot.Beszélgess vele többet, de érezze hogy akkor csak rá figyelsz!Ne törd le az akaratát, inkább kössetek kompromisszumot.Te ha vele vagy nem vagy ideges? Nem téged tükröz vissza a lányod? Ha úgy érzed hogy te is ingerültebb vagy, bízd kicsit rá az apjára, nagymamára, ilyenkor reméljük te is feltöltõdsz!Nem könnyû a pici gyerekekkel, de olyanná válik amilyenné neveled!Olvass gyermeknevelésrõl könyvet, vagy keress rá a neten.Talán találsz megoldást a problémátokra.Sok sikert!!!Még több türelmet!!!
hú , kicsit gáz
nem tudok igazából hozzászólni gondolom te is olyan anyuka vagy aki kinyalja a kicsi lánya fenekét ha most nem bírsz vele uristen mi lesz veled mikor már tini lesz GAME OVER hehe hiába az öregek tudják mit kellett ilyenkor csinálni két pofon aztán minden rendben biztos bõgni fog de két három nyakleves után meg fogja tudni ki a fõnök ez régen így mûködött és milyen jól
Igen van megoldás. A kicsik nagyon akaratosak tudnak lenni, és hajlamosak szfógadatlanul viselkedni. Ilyenkor fegyelmezni is kell õket, például ha állandóan a szájába teszi a kezét és nem hajlandó onann elvenni, amikor kiveszi tanácsos rácsapni a kis kezére 3-at, és határozottan megtiltanni neki, hogy ilyet nem csnálunk!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan kezeljük gyermekünk internetfüggőségét?

Sajnos már függő. Minden nap arról szól, hogy hány órát ülhet a gép előtt? Előtte is, utána is hiszti van.

33

Oltás utáni idegrendszeri tüneteket észlelt bárki is a gyermekén?

Konkrétan olyasmire gondolok, hogy pl stresszhelyzetben megfeszíti magát, arca torzul, ökölbe szorítva tartja kezeit, nagyon remeg, vagy olyankor ha izgatott vagy örül valaminek a gyerek...akármilyen életkorban lévő gyerkőccel kapcsolatos info érdekel.
Többen is vagyunk, akik úgy vélik, az azonos idegrendszeri tüneteket az oltás okozta...egyezik az oltóanyag száma. Konkrétan prevenar.

9

Hiperaktív gyerekek szülei! Írnátok arról, hogyan és mikor derült ki ez a probléma? 1 évesen (esetleg babakorában) milyen volt a gyermeketek? Lehetett sejteni, hogy valami nem stimmel?

Hova fordultatok először ezzel a problémával? Mo-n egyáltalán tudnak professzionális segítséget nyújtani egy ilyen gyerek neveléséhez? Most hol tartotok? Hány éves? Hogy telnek a napjaitok?

3

Ki tud jó ortopéd orvost (nem magán) Budapesten?

15 hónapos a kislányom, és most kaptunk beutalót ( bárhova mehetünk vele) ortopédiára! Kissé befelé állnak a kis lábacskái , picit csámpás...
Hova vigyem, ahol tényleg jó kivizsgálását kapunk?

11

Miért veszekednek folyton a lányaim? A kezdetek óta nem szeretik egymást, vagy mi a baj?

A nagy 8, a kicsi 5 éves. Sose voltak mintatestvérek. Százból egyszer eljátszanak egymással, egyébként veszekednek, verekednek, csúfolják és piszkálják egymást. Mit tudnék tenni, hogy normális testvérek legyenek? Õsszel jön a kistesó, mi lesz így? :S

7

Valóban segíthet a torna? Jó ez így?

3 éves a fiam, és alig beszél. Igazából nem tud senki mit mondani, nálunk a kisvárosban nincs terapeuta, aki ennyi idős gyereket bevállalna. Logopédushoz járunk, de azt mondja, hogy nem sok mindent tud vele csinálni, mert nem együttműködő, csak nagyon rövid ideig. Valószínűleg figyelemzavaros, de jövő héten visszük gyermekpszichológiára. De ott is azt mondták nekem ismerősök, hogy attól függ, kit fogunk ki, mert van aki jó, van aki meg türelmetlen, és félrediagnosztizál.
Heti egyszer van itt valami gyermektorna. Hasonlít a TSMT-hez, de valamit alakított rajta a bácsi. Első alkalommal 10 perc után kiborult a gyerek, és iszonyú hisztit levert, haza kellett hozni. A bácsi azt mondta, hogy ez a hiszti nevelési probléma, szoktassuk le róla. Hogy az a baj, hogy megtanulta, ha hisztizik, akkor az lesz, amit ő akar. A férjem volt vele, de én ezen teljesen kiakadtam. Mit kellett volna tenni? Erőszakkal tornásztatni? Mivel sajnos senki más nincs, aki ezzel foglalkozna a környéken, mentünk másodszor is, most én is ott voltam. A kisfiam most nagyon ügyes volt, szinte végig csinálta a feladatokat. A zsákban ugrást egyedül nem akarta, nagyon sírt, a férjem erőltette volna. Már én szóltam rá, hogy hagyjuk, ha nem akarja, hát ne csinálja. Erre persze a bácsitól kaptam egy szúrós pillantást.
A végén megkérdeztem, hogy mi a véleménye a gyerekről, azt mondta, hogy nagyon jó volt. Más gyerek is sírt első alkalommal, és lám, micsoda csoda, nézzem meg a többieket. Tény és való, hogy elég súlyos esetek is vannak a csoportban, és ügyesen ugrálnak, meg minden. De ugyanúgy gagyognak még mindig, mint a fiam. Akkor most hol az eredmény? Ez tényleg használ? És erőltessem, amit nem akar csinálni?

16

A ti gyereketek is furcsa ha sokat nézi a Boomerang tv-t?

Észrevettem, hogy amikor a lányom sokat nézi a boomerang tv-t akkor éjjel hiába visszük a helyére, mindig visszajön mellénk. Ez a boomerang effektus? Lehet, hogy inkább a nóta tv-t kellene nézetni vele, mert akkor inkább nótázna kicsit. A fishing & hunting adót be sem merem kapcsolni ha ébren van, mert a horgászat még csak-csak, na de a vadászat már kissé meredek lenne. Előre köszönöm a válaszaitokat, legyen szép és vidám napotok.

23

Kényszeres szokások kisgyereknél?

Szeretnék véleményeket, tapasztalatokat kérni, mert egyre aggasztóbb a két éves kisfiunk viselkedése. Hihetetlen módon ragaszkodik egy-egy ötletéhez, és ha nem éri el, amit akar, komoly hisztibe kezd. Pl. bizonyos játékok csak a lakás egy kijelölt pontján lehetnek, vagy ha bekattan neki, hogy a kabátját csak anya vagy apa adhatja rá, akkor szintén nincs mese... Rendszeresen mindig ugyanúgy kell lejátszani a közös tevékenységeket, és ugyan a kommunikációval, a társas kapcsolatokkal nincs gond (leszámítva, hogy idegenek között nagyon visszahúzódó), felmerült bennem hogy szakembernek kellene megvizsgálnia. Mi a véleményetek, a ti gyerekeiteknél is volt ilyen korszak? Fog ez változni?

8

Pécs, kertvárosi óvodák közül melyiket választottátok és miért? Melyiket ne válasszam abszolút?

6

A boltban kapható kész gyülölcstorta alap tartalmaz tejfehérjét, tejport stb? Tejfehérje érzékeny a fiam

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!