Találatok a következő kifejezésre: 3,5 éves kezét állandóan (1 db)

3, 5 éves lányom kezét állandóan a szájába dugja, nem figyel, nem lehet rávenni semmire. Mit tegyek?

Van egy 3,5 éves lányom. Ha valamit nem akar, nem tudom rávenni arra, vagy csak nagy harc árán. Kezét állandóan szájába dugja, és semmire se figyel. Nem tudok elmenni vele a Tescoba, mert rémálom. Szószerint nem birok vele. Van erre megldás?

Legjobb válasz: 3,5 évesen már nem olyan kicsi,szerintem próbálj meg vele beszélgetni.Ne csak rá szólj hogy mit nem szabad,magyarázd is el miért.Nálam bejött mind a két gyerkõcnél.Sok sikert!

3, 5 évesen már nem olyan kicsi, szerintem próbálj meg vele beszélgetni.Ne csak rá szólj hogy mit nem szabad, magyarázd is el miért.Nálam bejött mind a két gyerkõcnél.Sok sikert!
Ha ilyen "kikapcsolás" csak akkor van, ha dacol, egyébként pedig semmi különleges viselkedés nem jellemzõ rá, akkor próbáld meg azt, hogy amennyire lehet, rábízod a dolgot. Tehát, ha pl a Tescoban õ a halakat akarja megnézni, miközben te éppen másfelé mennél, akkor adj neki egy kis idõt, hogy nézelõdhessen, de mindig beszéld meg vele elõre, hogy "Kicsit nézheted õket, de amikor szólok, akkor elindulunk, mert még sok dolgunk van." A gyerekek is emberek, szeretik, ha az õ véleményük is fontos. Egyszer azt hallottam valakitõl, hogy úgy bánjunk a gyerekkel, mintha mi lennénk a helyében. Ha azonban ez a viselkedése az élet több területére is kihat, akkor érdemes megvizsgáltatni, vagy utánanézni a neten a dolognak, mivel pl. az autizmus enyhe formája is mutat hasonló tüneteket.
Csatlakozok az elöttem szolohoz! Elég nagy már ahoz hogy partnerként kezeld! Söt! Nekem 2éves mult a fiam de elég sok mindent meg lehet vele értetni! Ha ügyesen érvelsz biztosan le tudod szoktatni rola! Pl. magyarázd el neki mennyi bacilus lehet a kezén és hogy beteg lehet töle!
A Tescoba járást nem kell erõltetni. Sokat kell vele beszélgetni, úgy mint a nagyok, az tetszik nekik. Az én lányom is mindig örül, ha szólok neki, hogy most gyere beszélgetünk, de csak ketten. Ilyen korban már nagyon is okosak, lehet velük értelmesen beszélni. Próbálj vele többet játszani, akkor majd figyelni fog Rád máskor is. Az én gyerekeim egyébként szeretnek a Tescoba (is) járni, de ilyenkor azokat is meg kell nézni, ami õket érdekli. Rá kell szánni az idõt. Kérdezd meg tõle, mi érdekli? Sok sikert.
Háát! Semmiképpen ne üsd a gyerekedet!Ne harcolj vele, mert most még gyõzöl, de mi lesz késõbb?Kevesebb szabály-ez alatt azt értem, hogy mindig csak azt kérd tõle amit megért.Magyarázd el mit miért nem szabad, nemvaló! Több beszélgetés! Ekkora korban már lehetne a következõt tenned:megbeszélni mit szeretne vacsorázni, ebédelni, és közösen vegyétek meg a hozzávalót.Ha nem megy tescoba, hát válasszatok kisebb boltot, vagy piacot.Beszélgess vele többet, de érezze hogy akkor csak rá figyelsz!Ne törd le az akaratát, inkább kössetek kompromisszumot.Te ha vele vagy nem vagy ideges? Nem téged tükröz vissza a lányod? Ha úgy érzed hogy te is ingerültebb vagy, bízd kicsit rá az apjára, nagymamára, ilyenkor reméljük te is feltöltõdsz!Nem könnyû a pici gyerekekkel, de olyanná válik amilyenné neveled!Olvass gyermeknevelésrõl könyvet, vagy keress rá a neten.Talán találsz megoldást a problémátokra.Sok sikert!!!Még több türelmet!!!
hú , kicsit gáz
nem tudok igazából hozzászólni gondolom te is olyan anyuka vagy aki kinyalja a kicsi lánya fenekét ha most nem bírsz vele uristen mi lesz veled mikor már tini lesz GAME OVER hehe hiába az öregek tudják mit kellett ilyenkor csinálni két pofon aztán minden rendben biztos bõgni fog de két három nyakleves után meg fogja tudni ki a fõnök ez régen így mûködött és milyen jól
Igen van megoldás. A kicsik nagyon akaratosak tudnak lenni, és hajlamosak szfógadatlanul viselkedni. Ilyenkor fegyelmezni is kell õket, például ha állandóan a szájába teszi a kezét és nem hajlandó onann elvenni, amikor kiveszi tanácsos rácsapni a kis kezére 3-at, és határozottan megtiltanni neki, hogy ilyet nem csnálunk!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi lehet a pest megyei bizotságban történt változással?

A kislányomat most kellett volna vinnem januárba a 3 éves kontrollra de sajnos már eltelt 5 hónap és sem levélben sem telefonon nem jelentkeztek.pedig többször probáltam öket hivni.A gyógyedagogusunk szerint aki foglalkozik a lányommal szerinte nagy változás van náluk mert állitolag nem pest megyei bizottság e nevük hanem más:Mit tegyek várjak még vagy hivjam öket ujra?

11

Hallókészüléket viselő gyermek SNI-s-nek számít-e?

5

Akinek megítélték a gyermek felügyeleti jogát annak kötelessége vinni, utaztatni a gyermeket a másik szülőnek, nem könnyebb lenne annak akinél nincsen a gyermek?

8

Hol tudom a neten megnézni az eltűnt gyerekek listáját képekkel?

3

Akinek a gyermeke autista vagy hiperaktív, milyen volt babakorban?

5

Nekem a 2, 5 éves kisfiam verekszik, de szinte álandóan. Hogy tudnám leszoktatni róla?

Már kisebb korában elkezdődött nála, akkor is a haját húzta a gyerekenek, harap, karmol. Mára már odáig fajult a dolog, h nem merek vele a játszótérre menni, mert minden gyereket csak bánt. Nálunk otthon nincs verekedés, a családban nem lát ilyesmit, nagyon nyugodt emberek vagyunk, teljes harmóniában, úgyhoyg nem értem, h miért teszi ezt?! Érthetetlenül állok a dolgok előtt. Az sem igaz, h nem foglalkozom vele. Egész nap énekelünk, mondókázunk, rajzolunk, gyúrmázunk stb. szóval lekötöm. Mindent megteszek, h okosodjon, elmondom neki, h ezt ezért meg azért nem szabad stb. Bólogat, aztán kezdődik elölről minden. Már lassan senki nem áll velünk szóba! Imádom a kisfiamat, nem verhetem egész nap! Sőt nem is használ!

5

Hétfőn kezdek egy tanfolyamot a munkaügyi központon keresztül, gyermekemet pedig nem hajlandóak délután 4-ig az oviba tartani, megtehetik ezt?

Igazából én már 2hete szóltam az egyik ovónőnek megyek tanfolyam felvételire utána szeretném ha nem ebéd után jönne haza a fiam, de már akkor mondta ezt nem fogják engedni...
Lényeg hogy a fiam hiperaktiv és nem alszik ebéd után, viszont másként nem tudom megoldani a tanulást csak ha ott tartják, nem értem nem képesek a nem alvó gyerket addig valamivel lefoglalni? Van erre bármilyen törvény ami ezt szabályozza egy önkormányzati óvodában? Hétfő reggel beszélek a település polgármesterével mert már röhejes amit a vezető ovónő megenged magának! Azt mondta nekem pénteken anyáknapi ünnepség után mikor mondtam nekik hogy maradni kéne a gyerkőcnek idézem: " az óvoda nem gyermek megörző...." Komolyan ezt megtehetik????? Jogszabályi dolgokat aki ismeri linkelje sajnos nem találtam semmit arról meddig kötelesek az oviba tartani a gyerekem... Ha dolgozni mennék is ugyanezt a hidegzuhanyt kaptam volna tutira :( Köszi a válaszokat!

34

Mit lehet tenni, ha csak a bugyiba kakil?

Kisfiam 3 éves, szobatiszta kb 3 hónapja. De a kaki mindig az esti pelusba ment. Én ugyan nem csináltam ebből ügyet, de a férjem igen. Oviba jár február óta. Eleinte ott is gond volt a wc, mert nem akart ráülni, de kb. 1 hónap múlva megtört a jég, és elmegy wc-re. Kaki este itthon a pelusba.
Viszont most a hétvégén mind a két nap délelőtt kakilt be. Attól félek, ha most erre szokik rá, akkor haza fogják küldeni az oviból. Így is elég mérgesek voltak, hogy nem akart wc-zni.
Nem tudom hogy lehetne erről leszoktatni, már mondtam neki, hogy így nem mehet oviba, de szerintem nem érti. Amúgy is egy kicsit el van maradva a kortársaihoz képest.
Tegnap a férjem elverte, hogy bekakilt, ezt sem tudom neki megmagyarázni, hogy ettől nem lesz jobb.
Nem tudom mit fogok csinálni,ha hazaküldik, már dolgozom.

10

Akinek a TSMT I. nem hozott átütő sikert, annak a TSMT II. mennyit javított a gyerkőc állapotán?

1

A hiperaktív gyerekeket miért nem képesek a szüleik megnevelni?

25

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!