Találatok a következő kifejezésre: 3,5 éves kezét (7 db)

3, 5 éves lányom kezét állandóan a szájába dugja, nem figyel, nem lehet rávenni semmire. Mit tegyek?

Van egy 3,5 éves lányom. Ha valamit nem akar, nem tudom rávenni arra, vagy csak nagy harc árán. Kezét állandóan szájába dugja, és semmire se figyel. Nem tudok elmenni vele a Tescoba, mert rémálom. Szószerint nem birok vele. Van erre megldás?

Legjobb válasz: 3,5 évesen már nem olyan kicsi,szerintem próbálj meg vele beszélgetni.Ne csak rá szólj hogy mit nem szabad,magyarázd is el miért.Nálam bejött mind a két gyerkõcnél.Sok sikert!

3, 5 évesen már nem olyan kicsi, szerintem próbálj meg vele beszélgetni.Ne csak rá szólj hogy mit nem szabad, magyarázd is el miért.Nálam bejött mind a két gyerkõcnél.Sok sikert!
Ha ilyen "kikapcsolás" csak akkor van, ha dacol, egyébként pedig semmi különleges viselkedés nem jellemzõ rá, akkor próbáld meg azt, hogy amennyire lehet, rábízod a dolgot. Tehát, ha pl a Tescoban õ a halakat akarja megnézni, miközben te éppen másfelé mennél, akkor adj neki egy kis idõt, hogy nézelõdhessen, de mindig beszéld meg vele elõre, hogy "Kicsit nézheted õket, de amikor szólok, akkor elindulunk, mert még sok dolgunk van." A gyerekek is emberek, szeretik, ha az õ véleményük is fontos. Egyszer azt hallottam valakitõl, hogy úgy bánjunk a gyerekkel, mintha mi lennénk a helyében. Ha azonban ez a viselkedése az élet több területére is kihat, akkor érdemes megvizsgáltatni, vagy utánanézni a neten a dolognak, mivel pl. az autizmus enyhe formája is mutat hasonló tüneteket.
Csatlakozok az elöttem szolohoz! Elég nagy már ahoz hogy partnerként kezeld! Söt! Nekem 2éves mult a fiam de elég sok mindent meg lehet vele értetni! Ha ügyesen érvelsz biztosan le tudod szoktatni rola! Pl. magyarázd el neki mennyi bacilus lehet a kezén és hogy beteg lehet töle!
A Tescoba járást nem kell erõltetni. Sokat kell vele beszélgetni, úgy mint a nagyok, az tetszik nekik. Az én lányom is mindig örül, ha szólok neki, hogy most gyere beszélgetünk, de csak ketten. Ilyen korban már nagyon is okosak, lehet velük értelmesen beszélni. Próbálj vele többet játszani, akkor majd figyelni fog Rád máskor is. Az én gyerekeim egyébként szeretnek a Tescoba (is) járni, de ilyenkor azokat is meg kell nézni, ami õket érdekli. Rá kell szánni az idõt. Kérdezd meg tõle, mi érdekli? Sok sikert.
Háát! Semmiképpen ne üsd a gyerekedet!Ne harcolj vele, mert most még gyõzöl, de mi lesz késõbb?Kevesebb szabály-ez alatt azt értem, hogy mindig csak azt kérd tõle amit megért.Magyarázd el mit miért nem szabad, nemvaló! Több beszélgetés! Ekkora korban már lehetne a következõt tenned:megbeszélni mit szeretne vacsorázni, ebédelni, és közösen vegyétek meg a hozzávalót.Ha nem megy tescoba, hát válasszatok kisebb boltot, vagy piacot.Beszélgess vele többet, de érezze hogy akkor csak rá figyelsz!Ne törd le az akaratát, inkább kössetek kompromisszumot.Te ha vele vagy nem vagy ideges? Nem téged tükröz vissza a lányod? Ha úgy érzed hogy te is ingerültebb vagy, bízd kicsit rá az apjára, nagymamára, ilyenkor reméljük te is feltöltõdsz!Nem könnyû a pici gyerekekkel, de olyanná válik amilyenné neveled!Olvass gyermeknevelésrõl könyvet, vagy keress rá a neten.Talán találsz megoldást a problémátokra.Sok sikert!!!Még több türelmet!!!
hú , kicsit gáz
nem tudok igazából hozzászólni gondolom te is olyan anyuka vagy aki kinyalja a kicsi lánya fenekét ha most nem bírsz vele uristen mi lesz veled mikor már tini lesz GAME OVER hehe hiába az öregek tudják mit kellett ilyenkor csinálni két pofon aztán minden rendben biztos bõgni fog de két három nyakleves után meg fogja tudni ki a fõnök ez régen így mûködött és milyen jól
Igen van megoldás. A kicsik nagyon akaratosak tudnak lenni, és hajlamosak szfógadatlanul viselkedni. Ilyenkor fegyelmezni is kell õket, például ha állandóan a szájába teszi a kezét és nem hajlandó onann elvenni, amikor kiveszi tanácsos rácsapni a kis kezére 3-at, és határozottan megtiltanni neki, hogy ilyet nem csnálunk!

3, 5 évesem undorodik a gyümölcsöktől. Odáig eljutottunk, hogy legalább a kezébe veszi őket, de szabályosan rosszul lesz, öklendezik ha meg kell ennie. Van még így vki?

Ha a gyümi pl engedi ki a levét, akkor már meg se fogja. Az üdít?ket gyümölcsleveket megissza.

Legjobb válasz: Egyik kolléganõmnek a kisfia volt ilyen. Mondta, hogy 9 éves koráig szinte semmit nem evett meg, ami gyümölcs. Utána is csak úgy evett egy fél banánt egy nap (mást meg se fogott) hogy kapott érte valami jutalmat :) Most már 19 éves, egészséges erõs pasi. :)

Egyik kolléganõmnek a kisfia volt ilyen. Mondta, hogy 9 éves koráig szinte semmit nem evett meg, ami gyümölcs. Utána is csak úgy evett egy fél banánt egy nap (mást meg se fogott) hogy kapott érte valami jutalmat :) Most már 19 éves, egészséges erõs pasi. :)
3 évesem detto. Csak az almát eszi meg, de azt is hetente max 2x. Volt, hogy a kedvemért bekapott más gyümölcsöt is, de öklendezve kiköpte, majdnem hányt, pedig igazán megpróbálta. Én azért vagyok nagyon kiakadva mert 2 éves koráig minden gyümölcsöt megevett, aztán egyik napról a másikra már nem kell semmi :(
Ismerõsöm iker lányai sem esznek gyümölcsöt.Nem betegebbek mint az én gyerekeim, akik kilónyit megesznek egy nap.Ne erõltesd!
A fiam csak turmixolva, danone vaniliás pudingba bekeverve eszik gyümölcsöt. Semelyiket nem fogja meg!
4éves fiam SEMMILYEN gyümölcsöt nem eszik sajnos legnagyobb bánatomra, se itthon se az oviban. Meg se kóstolja...de zöldségeket viszont fogyaszt így annyira nem aggódom. Egyébként kevesebbet beteg jóval mint a másik gyerkõcöm aki viszont nagyon szeret mindenféle gyümölcsöt.
Az én lányom 23hónapos, ö sem eszik sem gyümölcsöt, sem züldséget.Söt a gyümileveket sem issza, csak vizet.Már én is kétségbe vagyok esve, hiszen fiam is, én is naponta többször eszünk gyümit, amit a kislány lát.Már mindent próbáltam, tanácstalan vagyok.Régebben megette a Hipp-et, söt valamikor 2 üveggel is, adnám neki most is, de csak a fejére keni.Ö sem szokott beteg lenni, holott koraszülött.
Az én lányom ugyan megfogja, de nem eszi meg a gyümölcsöket. Kivéve talán az alma, de abból is minimális mennyiséget. Képes tõlük öklendezni. Turmixolva pár kanállal bele tudok könyörögni, van egy öccse, neki még turmixolva adom. Mostanában szõlõt szoktam kifacsarni, télen pedig narancsot, mandarint, ill. limonádét, lé formájában azért nálunk is elfogy nagy nehezen... Egyébként ettõl függetlenül ritkán beteg. 3 éves 4 hónapos
Sajnos nálunk is ez van, és félek, nehogy a kicsi is utánozza. Egyedül a zöldpaprikát hajlandó megenni, meg a fõzelékeket. Én hagyom. beleerõltetni nem lehet. Mamával sokat járnak a kertben, de még úgysem lehet megszerettetni vele.
a fiam ugyanez és õ is ennyi idõs.A 100%os kubukat issza legalább és imádja a fõzelékeket.A terhesség alatt én is inkább fõzit, kakaót ettem és sok szotyit, diót.Pár napja utóbbikat kínáltam neki, azonnal rákapott.Vegyél egy jó turmixgépet és készíts gyümölcsös italokat.
-zöldséget--bocsánat
Ne problémázz ezen. Add más formában neki. Kicsavarva, üdítõként, stb. Mi kislányunk holnap lesz 5 életében a fõzelékeket meg nem ette. A pépekkel is gondunk volt. Más formában viszont megeszi, levesbe a zöldséget, nyersen. Ha más formában tudod neki adni akkor is jó.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! A zöldségeket szereti, csak a gyümölcsöket nem. Se pépesen, se más formában, sõt a gyümölcsös joghurtot se hajlandó megenni. Na akkor addig azért nem aggódom túl amíg a zöldséget szereti:) Köszönöm.
Nem szeretnélek elkeseríteni, de a tesóm 24 éves, és kisgyerekkora óta nem eszi a gyümölcsöt. Semmit. Régen arra hajlandó volt, hogy a kifacsart narancslevet cukorral megigya, de már errõl is leszokott. Azt mondja, rosszul van az állaguktól. Pedig mindegyiknek més az állaga. :) Ettõl függetlenül nagy, izmos férfi, élsportoló volt korábban, és igazán ritkán volt beteg világ életében.

3, 5 éves. Valami piszlicsáré dolog miatt hisztizni kezd, amibe belelovalja magát, és mikor kérdem miért sír, miért megy a hiszti? A válasz: nem tudom.

pl. reggel adjam oda a cumiját, ami kb fél méterre volt tőle, én meg a másik szobában. Mondtam, hogy most nem tudom, de ha kinyújtja a kezét eléri. Erre hiszti, sírás, ordítás: nem, nem, te adod oda. Majd maradt a nem, nem, kb 100*. ekkor én a másik szobában a hugát öltöztettem és nem reagáltam a hisztire. Átjött, kész lettem leültettem magam mellé, kérdeztem hogy most miért sír, hagyja abba, mert a hisztiből nem értek. Válasz: nem tudom. Valami más témát feldobtam, ami kizökkentette, és ekkor vége lett a hisztinek. Mostanában sűrűn van ilyen. Nálatok?

Legjobb válasz: Hasonló szokott nálunk is lenni. Bár inkább bontva, vagy azon morog, hogy én segítsek neki, mert õ nem tud egyedül levetkõzni, (amikor épp úgy gondolja), mindenáron magához akar rendelni. Ahogy mondod, van kisebb testvér, ne is csodálkozz, hogy néha csak magának akar. Aztán olyan is van, hogy amit máskor fel sem vesz, azon elkezd sikítozni, bömbölni, szabály szerûen provokál, hogy mérges legyek, többnyire, mikor fáradt. Én is ki szoktam akadni, tudom az eszemmel, legjobb, ha nem foglalkozom vele, de nem mindig bírom így ki. Úgysem tudják megmagyarázni, mi a bajuk ilyenkor, ez egy ilyen kor!

Hasonló szokott nálunk is lenni. Bár inkább bontva, vagy azon morog, hogy én segítsek neki, mert õ nem tud egyedül levetkõzni, (amikor épp úgy gondolja), mindenáron magához akar rendelni. Ahogy mondod, van kisebb testvér, ne is csodálkozz, hogy néha csak magának akar. Aztán olyan is van, hogy amit máskor fel sem vesz, azon elkezd sikítozni, bömbölni, szabály szerûen provokál, hogy mérges legyek, többnyire, mikor fáradt. Én is ki szoktam akadni, tudom az eszemmel, legjobb, ha nem foglalkozom vele, de nem mindig bírom így ki. Úgysem tudják megmagyarázni, mi a bajuk ilyenkor, ez egy ilyen kor!
Ismerõsöm kislánya is ilyen, Hisztis. Az egyetlen jó módszer ha kizökkented valami mással. Egyszer annyira sírt, hogy elkezdett fulladni, ismerõsöm meg nem tud vele mit kezdeni. Én idegen vagyok, szóval lehet rám máshogy reagál, de ha ott vagyok általában mondok neki valami teljesen témától függetlent, lehetõleg mielõtt még jobban belelovalja magát. Egyszer mikor már fél órája sírt közöltem vele hogy szeretnék egy elefántot. A sírást mintha elzárták volna, megdöbbenve nézett, aztán megkérdezte milyen színût.
Azért saját szülõvel más. Észrevehetõ nálunk is, hogy ha kicsit pl a nagyszülõkkel van, semmi baj, ahogy megérkezem, megõrül.

3, 5 éves kislányomnak kezd szuvasodni az egyik metsző foga. Tudnak ezzel valamit csinálni?

Pedig abszolut nem eszik édességet, se üdít?t, se nasit. Naponta kétszer mossa a fogát. Teljesen kétségbe estem.

Legjobb válasz: Vidd el gyerekfogászatra, ott beecsetelik, az segít megállítani a fogromlást! Nem minden esetben az édesség a fogszuvasodás oka, lehet akár savasabb szájflóra is.

Vidd el gyerekfogászatra, ott beecsetelik, az segít megállítani a fogromlást! Nem minden esetben az édesség a fogszuvasodás oka, lehet akár savasabb szájflóra is.

5 éves kisfiam pollenallergiás tavaly óta. Kezdõdik a szezon. Már kezdõdnek a tünetetek. Eddig az Aerius szirupot kapta, meg szemcsepp, orrcsepp. Van-e valami homeos szer esetleg, hogy ne kelljen 3 féle "gyógyszer"? Googliba nagyon sok féle van.

Legjobb válasz: Homeos szer? Csukd ki! Én is próbálkoztam vele, de elvetendõ, nem használ. Ami kell: környéki, helyi akác-, virágméz, virágpor ect... Ez igazán hatásos. Nekem bejött!

Homeos szer? Csukd ki! Én is próbálkoztam vele, de elvetendõ, nem használ. Ami kell: környéki, helyi akác-, virágméz, virágpor ect... Ez igazán hatásos. Nekem bejött!
A homeopátia nagyon komplex tudomány, az orvos fél órát beszélget a szülõvel, hogy kitalálja milyen szert érdemes kipróbálni. Ha eredményt akarsz, akkor homeopátiás gyerekorvost kell keresni.
Parlagfû tea, fõzelék, bármi. A parlagfû, ellentétben a bemagyarázott baromságokkal, nagyon hasznos növény. Aki parlagfû allergiás, annak a parlagfû készítmények garantáltan elûzik az érzékenységét. Nem véletlen, hogy az ókorban ambrózia néven volt ismert (halhatatlanságot jelent). [link]) Szerintem tuti segíteni fog valamennyit.

Tisztelt Doktor úr! Abszolút nem kívánom a szexet, vagy csak nagyon ritkán. Nem is igen izgulok fel a simogatásra sem, száraz maradok. Párom kezd türelmetlen lenni biztos a változókor, mondom neki, 47 éves vagyok 3 hetente van vérzésem 4-5 nap /bőséges/.

Tisztelt Doktor úr! Abszolút nem kívánom a szexet, vagy csak nagyon ritkán. Nem is igen izgulok fel a simogatásra sem, száraz maradok. Párom kezd türelmetlen lenni biztos a változókor, mondom neki, 47 éves vagyok 3 hetente van vérzésem 4-5 nap /bőséges/. Mi lehet a gond, cukros vagyok, magas a vérnyomásom, tudom ez is befolyásoló tényező. Várom válaszát. Tisztelettel, Valéria

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Sajnos lehetséges, hogy a nemi vágy csökkenése a változókor miatt van. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Sajnos lehetséges, hogy a nemi vágy csökkenése a változókor miatt van. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor úr! Abszolút nem kívánom a szexet, vagy csak nagyon ritkán. Nem is igen izgulok fel a simogatásra sem, száraz maradok. Párom kezd türelmetlen lenni biztos a változókor, mondom neki, 47 éves vagyok 3 hetente van vérzésem 4-5 nap /bőséges/.

Tisztelt Doktor úr! Abszolút nem kívánom a szexet, vagy csak nagyon ritkán. Nem is igen izgulok fel a simogatásra sem, száraz maradok. Párom kezd türelmetlen lenni biztos a változókor, mondom neki, 47 éves vagyok 3 hetente van vérzésem 4-5 nap /bőséges/. Mi lehet a gond, cukros vagyok, magas a vérnyomásom, tudom ez is befolyásoló tényező. Várom válaszát. Tisztelettel, Valéria

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Sajnos lehetséges, hogy a nemi vágy csökkenése a változókor miatt van. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Sajnos lehetséges, hogy a nemi vágy csökkenése a változókor miatt van. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!