Találatok a következő kifejezésre: 2hetes kisfiamnak van (4 db)

2hetes kisfiam szerintem túl sokat van ébren. Vagy délelött vagy élután, de 4órát is fenn van egyhuzamban. Ez nem baj?

nem sír, csak úgy elnézel?dik.de többet kellenne aludnia, nem?

Legjobb válasz: ha jól érzi magát, márpedig azt irtad hogy nem sír csak nézelõdik, akkor szerintem nem baj hogy nem alszik olyan sokat, kicsit valószinüleg õ is kiváncsiabb mint az átlag babák, nálunk is igy volt, van még ma is mi már 4 hósak vagyunk, de már hozzászoktam, viszont az éjszakát végigalussza már 2 hónapja.ugyhogy ne aggódj ugyis elalszik ha fáradt, ha meg nyûgs akkor egy kicsit ringatod és hamar elalszik

ha jól érzi magát, márpedig azt irtad hogy nem sír csak nézelõdik, akkor szerintem nem baj hogy nem alszik olyan sokat, kicsit valószinüleg õ is kiváncsiabb mint az átlag babák, nálunk is igy volt, van még ma is mi már 4 hósak vagyunk, de már hozzászoktam, viszont az éjszakát végigalussza már 2 hónapja.ugyhogy ne aggódj ugyis elalszik ha fáradt, ha meg nyûgs akkor egy kicsit ringatod és hamar elalszik
A kérdező hozzászólása: igen mikor kezd fáradni akkor kicsit sírdogál, elringatom, elalszik, de hamar felébred.és akkor lehet fél órát-órát is nézelõdik, aztán megunja.megint altatás és kb, ha félórát alszik , újra kezdõdik...
Szia!nálunk is ez megy a rosszabb ha éjjel is ezt csinálja ma is ez volt, hogy a fél négyes etetés után kipattant a szeme és csak nézelõdött a babhordóban ha letettem aludni sírt...elvoltunk így 5ig..olan lettem mint akit kimostak, de gondolom ismerõs a dolog.. 4hetes baba mamája-én mondjuk nem aggódom, mert õk is olyanokmint mi csak többet pihennek.
Az én 2, 5hónapos babám az ejszakákat is beleértve max 9 órát aludt összesen. Nyugi, õ ilyen. :)
Az én kislányom is ilyen. Már a kórházban megilyesztett, azt hittem egy ujszülött eszik-alszik, ehhez képest õ egész nap nagy szemekkel nézett rám. Azóta is napközben alig alszik, max 2X fél-egy órát. Éjjel viszont alvás van 20-tól reggel akár 7-ig is. (de általában 4-6 között kell enni egyszer). Vannak viszont napok, mikor bealszik, ilyenkor szinte egész nap alszik, 4 óránként felkel szopni, és alszik tovább... Gondolom ilyenkor bepótolja:-)) Szerintem ne aggódj , nem vagyunk ezzel egyedül. A baba tudja, mire van szüksége.

2hetes kisfiam miért sírhat egész nap amikor fent van?

torka szakadtából sír csak akkor hagyja abba ha cicire teszem de azon elalszik 15perc után 10percet alszik fel kell és megint sír. akkor alszik jól ha a babakocsiban van kint a levegőn ott ma is 3,5órát aludt. térjek át a tápszerre inkább?lehet a tejemmel van valami?normális h ennyit sír? én vagyok a hibás? egy elkeseredett anya :(

Legjobb válasz: Szerintem nem szeret a kiságyban lenni. Kell neki a közelséged.

Szerintem nem szeret a kiságyban lenni. Kell neki a közelséged.
Lányom 7 hónapos koráig sírt, ha ébren volt, sõt üvöltött. Már kórházba is vittük, hogy nézzek meg mi a baj, mert naponta több órát végigordított (kb. 10-12 órát...), és semmi sem hatott nála, úgyhogy feltételeztem ez nem normális dolog... De mi volt a diagnózis? Hogy egy extra érzékeny baba (aki lehet hasfájós is, bár erre nem kaptunk egyértelmû választ), tehát az állapot "tök normális". Így csak annyit tudok írni, hogy ösztönösen próbálkozz megnyugtatni õt, de általában csak az idõ segít a sírós babákon. Szóval türelem és kitartás! S soha ne okold magad! Õ baba, így fejezi ki az érzéseit, és az elsõ hetek-hónapok sokszor nehezek. Csak túl kell élni, és utána rá sem fogsz ismerni. Nagyot tudnak a babák fordulni pár hét-hónap alatt!
A kérdező hozzászólása: Adtam neki 30g tápszert szopi után. Kifogyott a cumisüvegbõl de még szívta akk többet adjak? De mennyit? Amúgy ha szopizik az egyikbõl a másikból nem folyik és én úgy tudom az nem jó. Szerintem nincs elég tejem. Tápszer után büfizet elvolt még a kezembe leraktam a kiságyba és üvöltött. Kihoztam a levegõre tologattam babakocsiba most alszik. Nem tudom ha fent van miért üvölt? És mennyi tápszert adjak neki? De én már úgy ki vagyok merülve. Egy jó alvás úgy hiányzik! :(
a legkisebb súlyhoz kell viszonyítani a hízást! és heti 80g a minimum. a babád ennél sokkal többet hízott, ne aggódj! nem kevés neki a tejed. az hogy szopi után fejni nem sokat tudsz, az érthetõ. számít az is, hogy egy gép kedvéért nem idul úgy a tejleadás, meg a baba sokkal ügyesebben is szívja. merre laksz? hívj fel, vagy még jobb, ha találkozni tudsz egy szopi tanácsadóval! http://www.lll.hu/tanacsado
A kérdező hozzászólása: ez nem valami biztató! :( de azért köszi szépen a biztatást aranyos vagy! :)
Kitartás, még eltart egy darabig ez az idõszak, nálunk kb 2 hónap volt. Szopis tanácsadót hívj fel!
A kérdező hozzászólása: 1 hétig voltunk a kórházba és ott is tápszerezték...amilyen sûrûn csak tudom cicire rakom amiatt is mert sír és csak akkor nyugszik meg ha eszik. Én már semmit nem tudok. Védõnõ azt mondta nem sok de nem is kevés a 18dkg. De közbe húzta száját. De viszont érzem ha kezembe fogom meg látszódik is h hízott. Jaj most már végképp nem tudom mit csináljak. :'( És h mikor fog elmúlni ez a keserves sírása. Már annyira ki vagyok merülve. :(
2 hetesen még ne add fel és a védõnõd egy kontár, ha tápszert irat.....hívj fel egy szoptatási tanácsadót! Tedd gyakran cicire, mindkettõre, igyál tejserkentõ teát/sok folyadékot 3 liter legyen meg legyen meg legalább. 180 gramm 2 hét alatt elég, ha van 4-5 pisis pelus (anyatejes babának nem kell minden nap kakis). Adj pár napot magatoknak a szopis tanácsadó javaslataival! Ha nem lett volna már nem szoptatnék! 10 hónapos a fiam és még igény szerint szopizik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindendenkinek a választ és hogy megpróbáltatok nyugtani :) 2750g született a kicsikém 2820g engedtek ki ma voltunk mérni 3kg nem sokat hízott. Ja és most derült ki h bent a kórházba szopizott aztán a csecsemõsök még tápszerezték. :/ Most a védõnõ is írt ki tápszert. Szopiztatnom kell utána adnom kell neki 30g tápszert. :( Ma etettem utána próbáltam fejni és mind két cicimbõl egy pár csepp jött ki. Szerintem el fog menni a tejem :'( Sajnos nem tudom megmondani h milyen idõközönként szoptatom mert ha üvölt egy ideig bírom tûröm aztán cicire rakom. Tegnap pl. óránként evett 10percig. Nem tudom ezek szerint nem volt elég neki a cici?!
3 hónapos korra termel megfelelõ mennyiségû laktázt (tejcukor bontó enzimet) a gyomrocskája. Addig a tejcukor nem bomlik le, hanem erjedést okoz és ettõl fáj a pocakja, erre vannak már szerek amik segíthetnek. A lehetõ legjobb a cici, amit adhatsz neki, DE arra figyelj, ha nem telik el 1, 5-2 óra a 2 szopizás között, akkor arra a cicire tedd, amelyikbõl utoljára evett (eleje a cukros hasfájást okozó tej a végén jön a zsíros laktató tej). És jó tanács: kösd magadra. Az elsõ 3 hónap a 4. trimeszter, még bõven a pocakban lenne a helyük :) és hát a kenguru bébi is ilyen, anyukája az erszényében hordozza, mi miért ne adnánk meg a közelséget.Mindent jól csinálsz, ne aggódj. Elrontani nem lehet azzal, ha megadod neki a közelséged.
nekem most 4 hós a babám, de 8 hetes koráig semmi mást nem csinált csak sirt vagyis üvöltött :( már az örület határán voltam én is, pedig 3.gyerek se éjjel se nappal nem volt mert csak üvöltött és üvöltött én meg már kinomba sirtam vele hogy ennyire nem lehetek bamba hogy nem tudom megnyugtatni.Azt mondták hasfájás, mindent anit lehet kapni kipróbáltunk...semmi hatás nem volt.aztán ahogy betöltötte a 8 hetet azóta olyan mint egy angyal eszik alszik játszik sirás csak elvétve ha persze éhes :) este 7 töl reggel 7 igy alszik, semmi probléma.Azt hittem sosem fog eljönni ez az idö hogy alszik éjszaka.Amugy a lényeg sz hogy vannak siros babák és vannak kevésbé sirósak. én inkább az idegrendszer fejletlenségére fognám igy visszagondolva, idöbe telik mig hozzászokok a kinti világhoz zajokhoz ingerekhez ez neki mind uj és nem is biztos hogy jó mert ugye a pocakban mennyivel jobb volt. Hát énezt igy látom :) Kitartást mert nem tart ez örökké!
nem vagy hibás! ne rágd magad! van olyan baba, aki folyton pöröl a világgal, jobban érezte magát a nyugis pocakban. ha gyarapszik szépen, akkor a tejjel nincs gond, nehogy csak a sírás miatt állj át tápra! általában 6 hetesen nyugszanak a kedélyek, megbékélnek a külvilággal. bár fiamnál csak 4 hótól javult a helyzet. mindenesetre idõvel egyre könynebb lesz! kitartás! nálunk néha bevált, hogy hordozókendõben magamra kötöttem, a nagy üvöltésekbõl is meg tudott ott nyugodni, volt hogy szépen bealudt, volt hogy csak nem torka szakadtából üvöltött, hanem panaszkodásra váltott. de legalább közben tudtam haladni a fõzéssel, teregetéssel.
A cicin azért nyugszik meg, mert az a meghosszabbított köldökzsinór, erre szüksége van. Ha épp tennivalód van, nem teheted cicire, akkor tedd hordozókendõbe. NIncs gond a tejeddel, errõl érdeklõdhetsz szoptatási tanácsadónál.
Olyan nem létezik, hogy a tejeddel van ""valami". A te gyerekednek, tutira a te tejed a legtökéletesebb. Milyen idõközönként szoptatsz? Milyen súlyú a babád? Lehet, hogy még kicsit ügyetlen, sok levegõt nyel, hamar elfárad, mert a szopi elég kemény meló a babáknak is. Ha sokat sír ébren és cicin megnyugszik, akkor tedd mellre, amikor sír. Ne aggódj, ez nem marad így mindig.:-)) Ahogy ügyesedik, erõsödik a baba, úgy nyúlik majd az étkezések közti idõ. Figyelj rá, hogy rendesen büfizzen, ne fájjon a hasa, és ne a levegõ töltse ki a pocakját a tej helyett.
na majd most mindenki jön a hasfájással.az én fiam 2 hetes korától egészen 3 hónapos koráig folyamatosan sírt éjjel nappal.adhattam én bármi hasfájásra való csodaszert, kb 15-öt próbáltam, nem hagyta abba.dajkáltam szeretgettem szoptattam letettem nem sorolnám még mi mindent csináltam vele.az lett a vége h anyuhoz költöztünk mert kezdtem megõrülni(férjem késõ estig dolgozik reggeltõl).csodának éreztem mikor vége lett 3 hónapos korában.azóta se jöttem rá mi lehetett ez.nem te vagy a hibás!és nehogy lecseréld a cicitejet!meg fog oldódni hidd el csak idõ kérdése.tudom rohadt nehéz de KITARTÁS!
amikor alszik, te is aludj! pihend ki magad, aztán keress meg egy szopi tanácsadót! ha 1 mellbõl eteted, mellé tápszert adsz, akkor tényleg kevesebb lesz a tejed és kell a pótlás. vannak babák, akik nincsenek kibékülve a világgal, fiam is ilyen volt. nálunk csak 4 hónaposan normailzálódott a helyzet. mondják, hogy az ilyen emberek lesznek majd vezetõ, központi személyiségek. kitartás!

2hetes kisfiamnak szájpenésze van. A nyelve fehér pöttyös. A védőnő ecsetelőt javasolt.3napja csináljuk, de nem múlik. Ez lehet lepedék is? Tápszeres a babám.

Legjobb válasz: Ha a rózsamézet használod az nem baj ,akár 2 hétig is ecsetelheted.Lehet lepedék,de az nem pöttyös.Ne add fel csináld neki nyugodtan,ha nem múlik el 2 hét után se,akkor mutasd meg a dokinak.Ha esetleg itatod is a kisfiút most a kamilla tea az segítne,mivel fertõtlenítõ,gyulladáscsökkentõ.

Ha a rózsamézet használod az nem baj , akár 2 hétig is ecsetelheted.Lehet lepedék, de az nem pöttyös.Ne add fel csináld neki nyugodtan, ha nem múlik el 2 hét után se, akkor mutasd meg a dokinak.Ha esetleg itatod is a kisfiút most a kamilla tea az segítne, mivel fertõtlenítõ, gyulladáscsökkentõ.
A kérdező hozzászólása: a nyelve hegye ami pöttyös és az egész nyelve (hátrább) fehér, az inkább talán lepedék. te hogyan ecsetelted?vagy ecsetelnéd? mert a védõnõ tanácsára gézlapra cseppentek és azt az újjamra teszem a gézlapot, majd azzal dörzsölöm a nyelvét.de ez nekem nem tûnik túl steril megoldásnak.megmosom a kezem , de mégis az újjammal "turkálok" a kicsi szájában.
Nem kell sterilnek lenni, nem nyílt sebben turkálsz. Az alapvetõ hygiénés szabályokat tartsd be.
Szia! Nekem kb. 1 hónapig tartott, mire lemúlt. Már 2-szer visszavittem a dokihoz, aki azt mondta biztos rosszul csinálom. Aztán - más miatt - kórházba kerültünk, ott is ecsetelték a nõvérkék, akkor sem múlt el. Végül a kórházban azt mondták vegyek neki Normaflort, ha azt itatom vele, és ezzel párhuzamosan ecsetelem elmúlik. 1 hét alatt megszabadultunk tõle. Az még fontos, hogy a cumit, cumisüveget naponta többször is sterilizáld. De gondolom, ezt amúgy is megteszed. Ha szoptatsz, mosakodj antibakteriális tusfürdõvel. (Lifebouy)
1 válaszoló. Én a vastagabb fültisztító pálcikákra tettem(DM-ben van az a babás) akár 4-5 db is elment egy alkalommal, mindkét oldalát tudod használni.Nem sajnáltam rá, evés után szinte mindig kentem, nem baj ha vizet iszik v.kamillateát és utánna ecseteled.Volt, hogy cumit mártottam bele és azt adtam a szájába, bár az én lányom az ujját szopja, ezért amint leszopogatta kiköpte a cumit. Kamillás gézzel is lehet törölgetni a száj belsejét, de én utánna uú.beecsetelném. Engem még valami megtévesztett bár késõbb volt, mint a szájpenész de arra is ecsetelni próbáltam, a dokinõ mondta, hogy a gyereknek térképnyelve van.Foltos neki és minden nap más alakzatban van a folt.Persze ez ritka, de természetes.

Kisfiam 2hetes tegnap voltunk dokinál és szájpenésze van azt mondta hogy ecsetelgesen fel is irt Glycerinum boraxatum nevü gyogyszert hogy kezeljem?

Azt mondta véresre kell tisztitani akkor van igazán kezelve én elég durvának gondolom ezt a módszert meg persze nem is igazán szeretném alkalmazni

Legjobb válasz: A szájpenészt a Candida nevû gomba okozza. Gyenge immunrendszer esetén, vagy antibiotikumos kezelés után elszaporodhat a gomba, akár az anyuka, akár a csecsemõ kapta a gyógyszert. A felírt ecsetelõ mellett célszerû az anyukának lecsökkenteni a cukor és szénhidrátbevitelt, mivel a gomba a cukorral táplálkozik, és az anyatejen keresztül a cukor is bejut a gyermek szervezetébe, ami tovább táplálja a gombát, így nehezebb lesz megszabadulni tõle. A szájpenész mellett a csecsemõk hasfájósak is lehetnek a Candida miatt.

A szájpenészt a Candida nevû gomba okozza. Gyenge immunrendszer esetén, vagy antibiotikumos kezelés után elszaporodhat a gomba, akár az anyuka, akár a csecsemõ kapta a gyógyszert. A felírt ecsetelõ mellett célszerû az anyukának lecsökkenteni a cukor és szénhidrátbevitelt, mivel a gomba a cukorral táplálkozik, és az anyatejen keresztül a cukor is bejut a gyermek szervezetébe, ami tovább táplálja a gombát, így nehezebb lesz megszabadulni tõle. A szájpenész mellett a csecsemõk hasfájósak is lehetnek a Candida miatt.
Nekünk a Glygosept segít ilyenkor, igaz csíp, de gyorsan hat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!