Találatok a következő kifejezésre: 2hónapja megszűnt TB jogosultságom ami eddig (1 db)

2hónapja megszűnt a TB jogosultságom ami eddig az árvaellátás jogán járt. Mi a teendő? Hogyan lehet TB kártyám?

Legjobb válasz: Még nincs Tb kártyád, annakk kellene lennie. Egyébként az OEP-tõl kell beszerezni. Ha nem jársz suliba és munkád sincs, akkor az APEH-hoz is be kell jelentkezni egyészségügyi szolgáltatási járulékfizetésre a 08T101-es nyomtatvánnyal.

Még nincs Tb kártyád, annakk kellene lennie. Egyébként az OEP-tõl kell beszerezni. Ha nem jársz suliba és munkád sincs, akkor az APEH-hoz is be kell jelentkezni egyészségügyi szolgáltatási járulékfizetésre a 08T101-es nyomtatvánnyal.
Fizethetsz havonta magad után csekken kb 4500 ft-os díjat amíg nem találsz magadnak munkát és akkor lesz biztosításod. Ha bemész a regionális egészsségbiztosítási pénztárhoz akkor adnak errõl felvilágosítást.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hol kössek biztosítást a kisfiamnak?

Szeretnék biztosítást kötni 10 hónapos kisfiamra.Mert halottam olyanról,hogy megkötik a biztosítást mondjuk 10 évre és ha letelik akkor a pénzt vissza adják..De hol kössek?

3

Biztosítási időbe bele számít, hogyha magam után fizettem az APEH-be a TB-t?

1

Augusztusban kötöttem kötelező biztosítást az autómra, én most válthatok biztosítót?

4

Hogy kell elintézni, hogy legyen TB-m?

Annyit tudok, hogy az APEH-al kell kötni megállapodást, és havi 5 ezer Ft. körül van. Az érdekelne, hogy mi az ügyintézés menete, személyesen kell, vagy lehet másképp is? (Bp. III. kerületi vagyok). Ha személyesen, akkor hova kell bemennem? Köszönöm a válaszokat.

7

Köthetek úgy lakásbiztosítást, hogy még meg sem vettem a lakást?

A banknál hitelkifizetési feltétel, hogy a lakásbiztosítást engedményezzem a bank javára. igen ám, de honnan lenne biztosításom, ha nem is az enyém a lakás. Erre azt mondták, hogy akkor kössek rá, ha nincs. Na de most komolyan köthetek lakás biztosítást, csak úgy valaki más lakására?

8

Legjobb, legelterjedtebb egészségpénztárak?

Melyik a legelterjedtebb egészségpénztár, amit a legtöbb helyen elfogadnak? Melyikhez érdemes belépni? Vélemények, tapasztalatok ezzel kapcsolatban?
A cafateriám egy részét szeretném egészségpénztárba fizetni és most ehhez keresek egészségbiztosítót.

3

Önkéntes magánnyugdíjpénztári számla megszüntetéséhez is várni kell 3 évet?

Idén januárban vettem fel a teljes hozamot. Most sajnos a maradék összegre is szükségem van, de nem tudom, hogy ilyen esetben (ha tehát megszüntetem és felveszem az összes pénzt) is ki kell várni a 3 évet? Adózni kell, azt tudom.

1

Amerikába küldött csomagra hol tudok külsős cég által biztosítást kötni?

Nem a futár szolgálattal akarom biztosíttatni,mert akkor a csomagon is szerepelni kell az értéknek és akkor nem kizárt a vám.Milyen módon tudom biztosítani a csomagot?Sürg?s!

3

Tönkremenne valamelyik biztosító, ha - pld egy meteor becsapódás, vagy szökőár, stb. - miatt leégne/megsemmisülne egy egész nagyváros? Mennyi tartalék van nekik felhalmozva erre a célra?

9

Mennyire lehet megbízni az April biztosítóban?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!