Találatok a következő kifejezésre: 2hónapja megszűnt TB (2 db)

2hónapja megszűnt a TB jogosultságom ami eddig az árvaellátás jogán járt. Mi a teendő? Hogyan lehet TB kártyám?

Legjobb válasz: Még nincs Tb kártyád, annakk kellene lennie. Egyébként az OEP-tõl kell beszerezni. Ha nem jársz suliba és munkád sincs, akkor az APEH-hoz is be kell jelentkezni egyészségügyi szolgáltatási járulékfizetésre a 08T101-es nyomtatvánnyal.

Még nincs Tb kártyád, annakk kellene lennie. Egyébként az OEP-tõl kell beszerezni. Ha nem jársz suliba és munkád sincs, akkor az APEH-hoz is be kell jelentkezni egyészségügyi szolgáltatási járulékfizetésre a 08T101-es nyomtatvánnyal.
Fizethetsz havonta magad után csekken kb 4500 ft-os díjat amíg nem találsz magadnak munkát és akkor lesz biztosításod. Ha bemész a regionális egészsségbiztosítási pénztárhoz akkor adnak errõl felvilágosítást.

20leszek 2hónap múlva de a héten kiszeretnék suliból iratkozni, és így a TB támogatásom egyből megszűnik vagy csak később? !

Legjobb válasz: nem, nem egybõl elvileg, de hogy mikor azt nem tudom..Nekem úgy volt, hogy májusban végeztem és a diákom érvényessége után még 45 nap türelmi idõ volt vagy mi. Pl ha egyetemen vagy, lehet ott is így van..Ez után sajnos nem könnyû utánanézni, én is kutattam rendesen.. De én kérelmeztem az önkormányzatnál munkanélküliként a tb támogatást. Egy évre megkaptam, de még a támogatott idõn belül lett munkám juppi :) Mivel volt egy mûtétem november közepén és kicsit paráztam, hogy mégis csak okt 31-ig lesz fizetve a tb-m és nem dec 15 így kérvényeztem.

nem, nem egybõl elvileg, de hogy mikor azt nem tudom..Nekem úgy volt, hogy májusban végeztem és a diákom érvényessége után még 45 nap türelmi idõ volt vagy mi. Pl ha egyetemen vagy, lehet ott is így van..Ez után sajnos nem könnyû utánanézni, én is kutattam rendesen.. De én kérelmeztem az önkormányzatnál munkanélküliként a tb támogatást. Egy évre megkaptam, de még a támogatott idõn belül lett munkám juppi :) Mivel volt egy mûtétem november közepén és kicsit paráztam, hogy mégis csak okt 31-ig lesz fizetve a tb-m és nem dec 15 így kérvényeztem.
A kérdező hozzászólása: Köszike!! Hát én holnap mek kiiratkozni suliból, és szerdán meg mek egy kisebb mûtétre aztán azért érdekelt hogy mennyi idõ után szüntetik meg. rem kapok valamennyi napot még hogy nem szüntetik meg. a diákim meg ideiglenes és az meg majd februárba jár le!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!