Találatok a következő kifejezésre: 29. hétbe A (165 db)

29. héten a baba 1000gr nem kevés?

Legjobb válasz: de nagyon!

de nagyon!
De. De ez csak becslés.
Az én fiam 29. hétre született, 1180 gramm volt, és azt mondták a koraszülött intenzíven, hogy elég szép súly. Sok 28. hétre született babával volt együtt, õk átlag 980-1100 grammosak voltak. Ebbõl is láthatod, hogy semmi okod az aggodalomra, pont jó súlya van a magzatodnak!
Semmi baj nem lesz :) Nekem is 29. héten volt 1 kiló a becsült súlya. 38. héten született kerek 3 kilósan :)
Szerintem nem kicsi! Sok (idõre) 2, 5 kg körül született gyereket ismerek, teljesen egészségesek és fejlettek.
Szia. Teljesen határeset, a 29.héten 1000-1200g-ot nyomnak.Én 25+5 hetesen voltam 4D-n, akkor 600g-ra becsülték meg a kisfiam súlyát, a 32. heti Uh-on pedig már 1800g-ra :) A vége felé szedik össze magukat igazán, méghozzá az utolsó hetekben :) Emiatt ne aggódj!!A 9.hónapban súlyuk általában 250g-ot nõ hetente. :) Boldog babavárást!! :) 34+3 hkm
Nekem 26+6 volt 1010gr, szerintem simán belefér a TIéd is. Nekem amúgy is mindig azt mondja a doki, hogy nagyobb, mint a kora.
én vagyok akinek 4 kiló feletti lett a baba :) Én is jobban örültem volna ha marad akkora amekkorának ígérték -saccolták:) ) Mert 37 hetesen is még azt mondták max. 3.5 kiló lesz. Mondjuk jobb hogy nem tudtam mekkora bébit készülök megszülni, így viszonylag gyorsan könnyen meglett.
azt írja az egyik terhes könyvem, hogy az utolsó 2 hónapban hízzák a legtöbbet, akár 1-1 kilót is.szóval simán lehet még 3000 gramm a 40.hétre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat mindenkinek
Akkor nyugi :) Ha baj lesz szólni fognak. Boldog babavarast. 5-ös
Mért lenne kicsi?Nem kell minden babának 4 kg-val születnie, bocsi a másik válaszolónak nem ellene irányul, de nem mindenkinek születik nagy babája, ezen szerintem nem kell aggódnod!
A kérdező hozzászólása: nem mondtak semmit, hogy kicsi lenne vagy valami
Szerintem nem veszes.A mienk 28+2 naposan 1140 gramm volt. De ez tényleg csak becslés. Ha nem mondtak semmit ne aggodj. :)
Ez csak kb. súlybecslés. Nekem 32 hetesen 1400 volt a lányom és végül 4 kiló felett született. Így nézve lehet hogy 29 hetesen õt is 1000-1100 nak mérték volna.
Mit mondott rá a doki? 1-es.
Nekem 27+6-nál volt 1130 gramm, 31+1-nél pedig 1800. Szerintem ne aggódj, be fogja hozni a súlyát :) Majd írd meg, hogy a 30-32 heti uh-n mennyit mondtak!

Mekkora volt a babátok 28-29 héten? A mi méreteink: BPD :75.1 AC :24.3 FL :53.2

Legjobb válasz: 27 hetesen: BPD 68 mm FL 52 mm Becsült súly 1000 gramm (40+3 napra született, kislány, 3330 gramm, 54 cm)

27 hetesen: BPD 68 mm FL 52 mm Becsült súly 1000 gramm (40+3 napra született, kislány, 3330 gramm, 54 cm)
1 fiú 28+4: BPD: 77 súly: 1359 gr szép ngy 4, 4 kilós bébi lett belõle a 40+6-ra:-))) 2. lány (igaz ez 3031-en volt) BPD: 77 AC: 271 FL: 62 HC: 296 OFD: 106 súly: 1672 gr. Õ "csak" 3, 95 kilós lett pont, nem hordtam túl.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!Úgy néz ki az én kisfiam nem lesz olyan nagy mint a tied!
29 hetesen:FL:53.3 BPD:74, 1 kisfiú
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
30 hetes 4 naposan bpd:79, 2 ac:25, 2 fl:57, 8 súly:1496 40. héen született 3600g-al.

Normális érzés a 29. héten a szeméremcsonti fájdalom?

Ha hajolok vagy megyek nagyon fáj a szeméremcsontom,ez nem baj ugye?!

Legjobb válasz: Persze h normális, én 27 hetes vok, sokat fáj. nõ a babó, tágulunk.

Persze h normális, én 27 hetes vok, sokat fáj. nõ a babó, tágulunk.
Nem baj, ne aggódj! 31 hkm
A kérdező hozzászólása: Kórházban lesz a vizsgálat!
Nem kell beutaló, de a 29. héten nincs kötelezõ UH.
Szerintem kérdezd meg az orvosod. Nekem is így van: akihez magánba járok, az csinálja az uh-ot kórházban. Nekem õ ad mindig beutalót, anélkül nem tudnék bejelentkezni a betegfelvételen.

Farfekvéses babánál a 29. hétben a köldökömnél a kis öklét érzem?

Ilyen recés, mintha ökölbe lenne a kis keze. Ez mellett minden érdekel a ,,felemelt fejjel járó babákról,,:)

Legjobb válasz: nekem is farfekvéses volt ugyan ezt éreztem de a doki azt monta természetes dolog de nem az ökle mert ultrahangon nem az öklét látta ott hanem készülödik megfordulni és a 38héten meg is fordult már 6hetesek vagyunk!sajnos császáral igy is mert bele kakilt a magzatvízbe és kapott egy fertõzést 200 volt a szívverése utolsó pilanatba vették ki és megse mutatták csak vitték az íntenzívre+!mára már mak egészségesek vagyunk!

nekem is farfekvéses volt ugyan ezt éreztem de a doki azt monta természetes dolog de nem az ökle mert ultrahangon nem az öklét látta ott hanem készülödik megfordulni és a 38héten meg is fordult már 6hetesek vagyunk!sajnos császáral igy is mert bele kakilt a magzatvízbe és kapott egy fertõzést 200 volt a szívverése utolsó pilanatba vették ki és megse mutatták csak vitték az íntenzívre+!mára már mak egészségesek vagyunk!
Igen érezheted az öklét.Ilyenkor még sok baba faros.Még az utolsó pillanatban is átfordulhat.
A kérdező hozzászólása: Nem is azzal van a gond, hogy faros. Nem aggódom, ha akar úgyis megfordul:) Csak sokat gondolkodtunk azon, hogy az tényleg az ökle lehet-e. köszi a választ:)

Van itt olyan, akinek 29. héten született meg a babája?

Hogyan alakultak a dolgok?

Legjobb válasz: Na, azért ennyire ne fessünk már idilli képet a 29. hétre születettekrõl. Kedves korábbi válaszadók, baromira nem mindegy, hogy egy baba a 29., vagy a 31.-32. héten születik, ilyen gesztációs korban a napok is számítanak. Az én fiam 29. hétre született: 69 nap kórház, 1 hét lélegeztetõgép, harmadfokú agyvérzés, több transzfúzió, több inku-fertõzés. És õ még a mázlistábbak között volt, mert mûteni nem kellett, sem a szemével, sem más szervével nincs baj. Most 3 és fél éves, rengeteg idõbe, energiába, pénzbe kerül a fejlesztése, de ha minden jól megy, iskolás korára minden hátrányát leküzdi. Amivel még küzdünk: picit a mozgása instabil, beszéde lehetne érthetõbb, félénk, érzékeny idegrendszerû kisfiú. Ja, és nem eszik darabos fõtt ételt, csak babakaját:( Na, EZ a realitás!

Na, azért ennyire ne fessünk már idilli képet a 29. hétre születettekrõl. Kedves korábbi válaszadók, baromira nem mindegy, hogy egy baba a 29., vagy a 31.-32. héten születik, ilyen gesztációs korban a napok is számítanak. Az én fiam 29. hétre született: 69 nap kórház, 1 hét lélegeztetõgép, harmadfokú agyvérzés, több transzfúzió, több inku-fertõzés. És õ még a mázlistábbak között volt, mert mûteni nem kellett, sem a szemével, sem más szervével nincs baj. Most 3 és fél éves, rengeteg idõbe, energiába, pénzbe kerül a fejlesztése, de ha minden jól megy, iskolás korára minden hátrányát leküzdi. Amivel még küzdünk: picit a mozgása instabil, beszéde lehetne érthetõbb, félénk, érzékeny idegrendszerû kisfiú. Ja, és nem eszik darabos fõtt ételt, csak babakaját:( Na, EZ a realitás!
4.-es válaszolónak Mielõbbi gyógyulást a gyermekednek, kívánom, h nagyon hamar behozza a lemaradását, egészséges, boldog élete legyen! Nagyon sok erõt/kitartást kívánok nektek!
gondolom babát vársz :) természetes hogy ilyeneken jár az ember agya, de ne aggódj. lányom 32 hétre született. 5-én lesz 2 éves :) a PIc-en megismerkedtem pár anyukával akiknek 27-29 hétre született a babájuk majd késõbb gyógytornákon 24 hétre született babákkal is találkoztam :)
jaj de jó hogy még mindig minden rendben! nagyon szorítunk értetek! jó erõs a kiscsaj, kitartást!
A kérdező hozzászólása: már 1700 gramm! :) Még mindig megy a légzéstámogatás, de mondták, hogy ez természetes, egyáltalán nem jelent problémát, hogy még kell, de ezen kívül tökéletesen jól van. A többi 29 hétre született baba is tökéletesen jól van, van aki már 2 hetesen kiságyba került, és az egyikük 5 hetesen mehet haza!
jaj de jó hogy írtál :) csak így tovább. drukkolok nagyon.
remélem nem romlik az állapota, nagyon szorítok értetek!
A kérdező hozzászólása: ... szülésznõ annyit mondott, de nem annyi volt. 1370 gramm, és azóta 1250-re fogyott vissza, innen kezdjük a hízást! :-)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Továbbra is jól alakulnak a dolgok. Légzéstámogatásra szükség van, de szépen halad, anyatejet kap, folyamatosan emelik az adagját, minden szerve megfelelõen mûködik. Lehet simogatni bármikor, és napi egyszer kiveszik kenguruzni. Van még 4 hasonló korú és súlyú baba, és mind jól vannak, egyiknél sincs különösebb probléma! Ja a súlyát rosszul írtam, de akkor elsõre a
A kérdező hozzászólása: 28-án hazajöttünk! :) 22OO gramm, igény szerint és kizárólag szopizik, eddig minden vizsgálat eredménye tökéletes! A többi baba is otthon van már.
Jajj de jó!:o) Sok boldogságot, jó egészséget a családnak!:o)
Ezt jó hallani sok-sok boldogságot, és jó egészséget nektek!
Jajj, de jó!! A szülinapomon! :-) Nagyon örülök hogy minden renbdben, erõt egészséget nektek! És persze boldog babázást!:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! :DDDD
Gratlálunk a babához!!! További jó egészséget nektek!!
de jó :) nagyon örülök neki és nagyon jó egészséget kívánok nektek :)
A kérdező hozzászólása: Részletes koponya, hasi ultrahang, és szemészet megvolt, minden eredmény teljesen rendben, semmi rendellenesség nincs! :)
az jó!!! :) )
szia. mi van veletek?
várom a kiírásod hogy mikor mentetek haza és hogy jól vagytok-e! kitartást és jó egészséget mindkettõtöknek! én azért sajnállak ennyire korán született pindurral, remélem nem lesz vele sok baj!
Bocsánat hogy közbekérdezek, de hogy alakult azoknak a gyerekeknek az egészsége? Lett a koraszülés miatt valamilyen betegségük?
31 héten született két ismerösöm babája is, most az egyik már 4 éves, a másik 2 éves. Mindkettõ nagyon hamar beszélt(1, 5 évesen), mondatokban, értelmesen. Gyorsan tanultak. Mozgásfejlõdésük is gyorsabban alakult, mint a fiamnak , aki a 37.héten született.Csak kisebbek magasságra, egyébként értelmi szinten kortársaikat meghaladják.
Kedves 5-ös! Négyes vagyok, nagyon köszönöm a jókivánságokat, nagyon kedves tõled! Minden jót neked is!
elsö vagyok. A 24 hétre születeta baba most 18 honapos.már jár, de pici és vékony.sajnos hallásában károsodott. Az ikrek 67 és 74 dekásak voltak, most 2, 5 évesek.két évesen tanultak meg járni, sokáig a lábuk tartása is deformált volt.testük vékony, arcuk csontos, de mára már nagyon szépen beérték magukat.beszédben kicsit elmaradtak. 28 hétre született baba lányommal egyidös, lassan 2 éves.semmi baj vele, meg sem mondanák hogy korababa volt.járni 1, 5évesen járt. S a lányom.14 honaposan járt, dévenyre, vizigyógytornára és fejlesztöbe jár.egy évesen külsöre, kb 15 honapra szellemileg is behozta magát. Beszél, mondokázik, de vérszegénysége most állt helyre.
szintén elsö. Lányom 23honaposan volt 90cm és 13kg
kedves 4-es.miért csattansz fel többesszámban, mikor én semmi konkrétumot nem irtam elsö válaszomban!
A kérdező hozzászólása: Hát, meg is született a lányunk. Viszont nagyon szerencsésen, ugyanis 1450 Gramm lett, önállóan lélegzett rögtön, eddig minden oké! Nagyon szerencsések vagyunk! Tegnap még csak rossz elõérzetem volt, éjjel pedig elkezdtem görcsölni, annyira kinyìlt a méhszájam, hogy nem lehetett visszatartani.
elsö vagyok. kedves kérdezöj.igazán sajnálom, pedig ilyen kérdésekkor mindig abban bizok hogy nem lesz szülés. Ügyes a babád, a lányom lélegeztetön volt anno, igaz nem sokáig.lesznek hullámvölgyek nálatok, de legyetek bizakodoak.szerintem kb 6-7 hétig lesztek bent.majd ird már ki ha hazamehettek. A pici neve?s te hogy vagy?jo egészséget nektek.
A kérdező hozzászólása: Zsuzsanna lett. Én voltam nagyobb veszélyben, nem is õ, 3. császár volt már, és Nagyon nehéz volt rendbe rakni, de most vélemény is Minden oké már. Olyat is mondott délután a Pic-en az orvos, hogy ha nem lesz gond, akkor 2-3
A kérdező hozzászólása: Vélemény helyett velem is Minden oké. Szóval azt mondták, lehet, hogy csak 2-3 hetet kell itt lenni
utána átteszik a gyerekosztályra a lányodat? Drukkolok hogy ne legyen gond és ha eszedbe jut, várjuk az infokat.
A kérdező hozzászólása: Megírom majd, mi lesz velünk, remélem nagyon pozitív példa tudunk majd lenni! :-) Köszi!
Minden jót Nektek, jó egészséget kicsi lányodnak és Neked is!
elsö vagyok. én probáltam eloszlatni a félelmet a kérdezönél.sok ilyen kérésre irtam már ezt, ahol nem volt szülés.a lányombol kiindulva mindig abban bizok, másnak nem kell ezt átélnie. S igen, ahogy én is irtam, lesznek hullámvölgyek, s nagyon fontos kikerülve a kórházbol a fejlesztés és a gyogytorna.egyébként az én 2.keresztnevem Zsuzsanna :-)
szerencse, hogy ennyivel megúsztátok, remélem késõbb se lesz semmi baja. engem is 29 hetesen vittek be 2 perces fájásokkal, a nõvéremet meg görcsökkel annak idején szintén 29 hetesen. õ kihúzta végig, én meg most vagyok 32 hetes
Ez nagyon jó hír! Minden jót továbbra is Nektek!

29. héten mekkora volt a babátok becsült súlya, végül mekkora lett és hanyadik héten született?

Nagyon köszönöm ha megírod nekem, és esetleg még az is érdekelne,hogy kisfiú vagy kislány. Köszönöm!

Legjobb válasz: Kislány lett,29+4hetesen 1738gramm. 41.héten 4950grammal született.

Kislány lett, 29+4hetesen 1738gramm. 41.héten 4950grammal született.
Most kezdtem a 29 hetem nekem kislányom lessz. De a 27hetes uh szerint 1240 gramm és 36-40 cmre becsülték, a kisfiam a 27.héten még alig 1kg nyomott 39.hétre született 3110grammal.
Jajj azt nem irtam igaz nem kérdés de már 21 hónapos kiscsaj.Neked mekkorára becsülték a babát?
29 hetesen 1300 gr 4 d 37 hetesen megszületett 3060 gr al kislány
1400 gramm volt 29 hetesen 41. héten született, kislány, 3330 gramm
29+5naposan 1300gramm, kerek 38.hétre született 2600grammal, fiu
27. héten voltunk, akkor 921 grammra becsülték a lányomat. 4 nappal hordtam túl, és 3140 grammal született.
Kisfiú, 29 hét+2 naposan:1590 gramm 40 hét+2 napra született 4070 grammal.
28 hetesen voltunk 4D-n, ott 1375 grammra becsülték a fiamat. 35. héten született 2600 grammal.
30+1naposan 1640-re tippeltek, ma vagyok 40+2, meg nem akar kibujni, allitolag kislany
A kérdező hozzászólása: Nekem 29+2-n becsülték 1660 grammra. Kisfiú.

Lehetséges, hogy a 29. héten 2000-re megrövidült méhnyak, 3 hét fekvés után a 32. hétre ismét 3000-re megy vissza?

36 hetes kismama vagyok.A véd?n?m csak nézett,hogy szerinte ilyen nincs.Akkor most mi van???Más is járt így?

Legjobb válasz: Biztos nincs ilyen!! Valamit akkor elnézhettek a 29. héten.

Biztos nincs ilyen!! Valamit akkor elnézhettek a 29. héten.
A kérdező hozzászólása: és hízni se híztam. Ilyenkor, ebben a terhességi idõben is megállhat a baba a fejlõdésben?
Az semmit sem jelent, nekem is vannak ilyen idõszakok, ne aggódj ezen!!
Én a 28. héttõl egyáltalán nem híztam semmit. 32 hetesen 2200 grammra becsülték a babát, 36 hetesen 3300-ra, 39. héten 3870re, és aznap ennyivel is született. A has növekedése sem jelent semmit, ugyanis azt tapasztalhatod, hogy ha egy nap többször is méred, a baba változó fekvése miatt eltérõek lesznek az eredmények. Elképzelhetõ, hogy bentebb húzódik, hátul van, nem nyomja ki magát, jobban tart a hasizmod, stb. Nem kell aggódni.

2. babával a 29. hétre tényleg ennyire sok a 8, 2-8, 5kiló hízás?

vagy csak az anyukám ilyen "jóindulatú"?Azt mondta vigyázzak,mert majd nagy babám lesz és nyöghetek neki szüléskor....

Legjobb válasz: Szia Én nem emlékszem pontosan 29 hetesen hány kg-nál tartottam de 1. babámnál 21 kg híztam, 2. babámnál pedig 11-et! Attól mert esetleg sokat hízol nem lesz nagyobb a babád vagyis nálam az elsõ 40 hétre 2950g a második 38 hétre 3450g született pedig az elsõvel 10 többet híztam mint a másodikkal. Viszont azt nem tudom befolyásolja e a szülés lemenetelét mert nekem mind a kettõ programozott császár volt sajnos! Boldog baba várást és könnyû szülést kívánok!

Szia Én nem emlékszem pontosan 29 hetesen hány kg-nál tartottam de 1. babámnál 21 kg híztam, 2. babámnál pedig 11-et! Attól mert esetleg sokat hízol nem lesz nagyobb a babád vagyis nálam az elsõ 40 hétre 2950g a második 38 hétre 3450g született pedig az elsõvel 10 többet híztam mint a másodikkal. Viszont azt nem tudom befolyásolja e a szülés lemenetelét mert nekem mind a kettõ programozott császár volt sajnos! Boldog baba várást és könnyû szülést kívánok!
A gyerek mérete genetikailag van meghatározva, ha nagyon keveset eszel - kimondottan éhezel, akkor lehet kisebb, mert nem tud rendesen fejlödni, de ha többet eszel és többet hizol, akkor az csak rajtad rakódik le, a gyeren nem lesz nagyobb. Egyébként az orvosilag optimális, ha kb 12-15 kilót szed fel az anyuka a terhesség végéig, ennél több felesleges, csak az anya hizik el töle. Ha úgy érzed, hogy sokat veszel fel, akkor egyél több zöldséget és gyümölcsöt a nap folyamán az egyebek helyett, az kevésbé hizlal és tele van vitaminnal is. De szerintem te a normális határokon belül vagy, nem kell aggódnod.
Nem rettenetesen sok. En a masodik babaval a 20. hetre szedtem fel 2, 5 kilot, a 29-re jartam 7 kilonal. Azutan vizesedtem is es ossze-vissza ugralt a sulyom, 15 lett a vege a 40. hetre. Pedig olyan szepen indult a gyarapodas, hogy azt hittem, max tiz kilot hizom. A babam nem lett nagy, 3, 1 kg-mal szuletett, hosszu, sovany baba volt. Igaz, hogy en meg a 15 kilos hizassal is elegedett voltam, mert magas vagyok es vekony, az elso gyermekemmel 25 kilot szedtem fel. Nah, az mar sok volt. Akkor a baba kozel 4 kg lett.
Én eddig kb. 2+-3 kilót híztam, a szülésig híztam összesen 10-et. Sokan sokkal többet híznak, mint én, szerintem figyelj jobban a mozgásra, meg hogy mit eszel. A babának nem lesz baja, ha hízol mondjuk 20 kilót, csak utána nehezen fog lemenni. A mostani 8, 5 kilódból kb. 1-2 kg lehet a baba mindenestül.
Nem attól lesz nagy a babád, hogy sokat hízol :DDDD A sógornõm 10 kilóval többet hízott mint én, de nem lett 13 kiló a babája, ugyanakkora lett mint az enyém. A szülés nehézsége pedig nem azon múlik, hogy hány kiló zsírocska van egy babán, hanem azon, hogy mekkora a fejkörfagata! Vannak igen nagy fejû alig 3 kilós babák is :)
Már eleve a keringetett vérmennyiség és a folyadékterek növekedése 2 kiló...
Az, hogy te mennyit hízol a terhesség alatt, nem függ össze, hogy a babád mekkora lesz... Én a 29. héten plusz 7 kilónál jártam, most a 37. hétben járok kb 11 kilónál, nem feltétlen hízol sokat a következõ 10 hétben, van aki igen, van aki nem. Nekem egyébként maximum 3, 5 kilós babát mondott a doki, tehát pont átlag. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. az 1.babámat 3800grammal szültem, és kb 14kilót szedtem föl vele.ugye ebbõl maradt rajtam 5-6kiló felesleg, mikor újra terhes lettem(10hónapos volt a "nagy").ezért a terhességek elõtti súlyomhoz képest nagyobbnak tûnök.De szerintem sem vészes...naponta 2x 20-30percet sétálunk a naggyal, tehát a mozgás megvan :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!