Találatok a következő kifejezésre: 29 hetet és (68 db)

Mennyire hihetek a becsléseknek, h hány kg lehet a baba a pocimban? ! Az elözö UH-on azt monták h elérte a baba a 2 kg-ot (Székesfehérvár) 29. hét és ezek az adatok: BPD-77mm AD-76mm FL-59mm

Nektek mien eredmények születtek és mekkora súlyal, cm-rel született meg a babátok? És körübelül az én babám mennyivel fog születni?

Legjobb válasz: A becslés irtó nagyot is képes tévedni. Elvileg a szüléshez közeledve egyre kevésbé, de még ez sem igaz. Egyik gyerekemmel a 36. héten 3800 g-ot becsültek, majd két hét múlva 3660-al született meg úgy, hogy abban a két hétben látványosan nagyot nõtt még a pocim, szóval tutira hízott...

A becslés irtó nagyot is képes tévedni. Elvileg a szüléshez közeledve egyre kevésbé, de még ez sem igaz. Egyik gyerekemmel a 36. héten 3800 g-ot becsültek, majd két hét múlva 3660-al született meg úgy, hogy abban a két hétben látványosan nagyot nõtt még a pocim, szóval tutira hízott...
A kérdező hozzászólása: De assam min 1 h hol vizsgálnak meg nem? Én Székesfehérvárra járok és az itteni tapasztalatok szerint hihetek a becsléseknek
Nekem ezekkel az adatokkal 1300 gr ra saccolták ....29 héten 3060 gr al született....lehet nem jol saccolták a tiéd!
Magyarországon mindenhol a Haldock féle számítást dobja ki a gép, a mért adatok alapján számolja ki a kb súlyt.Tök mindegy kinek hol nézik melyik uh-on.
Nekem 3600g-ra becsülték és 39 hétre született a fiam 2800g-al.Nem lehet hinni a becslésnek!
Tök mindegy hol mérnek. Én az ország talán egyik legjobb dokijánál voltam. Születési súlynak 3700-3800 gramm körülinek tippelte a fiam. Igaz, hogy két héttel hamarabb jött, de 2800 gramm volt. Nem hiszem, hogy két hét alatt hízott volna 1 kg-ot!:)

29. héten és azután hány miligram magnézium szedése javasolt?

Tudom ezren feltették el?ttem a nagy Magnézium-kérdést, de a válaszokat visszaolvasva sajnos csak azt találtam hányszor hány tablettát vegyek be. Mivel a terhesvitaminon kívül mást is szedek, szeretném tudni az értéket miligramban. A patikában ajánlották a Magnesii Citrici nev? készítményt. Ez 500 mg-os. Nem sok ez egy kicsit? (Mondjuk a keményedés nagyon gyorsan elmúlik t?le..)

Legjobb válasz: Szia! Én a Béres Magnéziumot szedtem,ez 250 mg-os,ebbõl napi 1et lehet. Én ketté osztva vettem be. A védõnõm azt mondta hogy ha sokat keményedik a pocim akkor max. másfél szem 1 napra háromfelé osztva.

Szia! Én a Béres Magnéziumot szedtem, ez 250 mg-os, ebbõl napi 1et lehet. Én ketté osztva vettem be. A védõnõm azt mondta hogy ha sokat keményedik a pocim akkor max. másfél szem 1 napra háromfelé osztva.
szia! nekem nagyon korán voltak méhösszehúzódásaim, így a magnesii citricibõl kellett szednem 3*2-t, azaz 3000 mg-t, orvosi utasításra. a laborvizsgálatok során leellenõríztük, és nem halmozódott fel a szervezetemben a magnézium. Szóval, ha nem keményedsz, akkor nyilván elég kevesebb is, de ha igen, akkor szükség lehet nagyobb mennyiségre is. persze, ezt úgyis orvos rendeli el.
A kérdező hozzászólása: és hízni se híztam. Ilyenkor, ebben a terhességi idõben is megállhat a baba a fejlõdésben?
Az semmit sem jelent, nekem is vannak ilyen idõszakok, ne aggódj ezen!!
Én a 28. héttõl egyáltalán nem híztam semmit. 32 hetesen 2200 grammra becsülték a babát, 36 hetesen 3300-ra, 39. héten 3870re, és aznap ennyivel is született. A has növekedése sem jelent semmit, ugyanis azt tapasztalhatod, hogy ha egy nap többször is méred, a baba változó fekvése miatt eltérõek lesznek az eredmények. Elképzelhetõ, hogy bentebb húzódik, hátul van, nem nyomja ki magát, jobban tart a hasizmod, stb. Nem kell aggódni.


29. héten mekkora volt a babátok becsült súlya, végül mekkora lett és hanyadik héten született?

Nagyon köszönöm ha megírod nekem, és esetleg még az is érdekelne,hogy kisfiú vagy kislány. Köszönöm!

Legjobb válasz: Kislány lett,29+4hetesen 1738gramm. 41.héten 4950grammal született.

Kislány lett, 29+4hetesen 1738gramm. 41.héten 4950grammal született.
Most kezdtem a 29 hetem nekem kislányom lessz. De a 27hetes uh szerint 1240 gramm és 36-40 cmre becsülték, a kisfiam a 27.héten még alig 1kg nyomott 39.hétre született 3110grammal.
Jajj azt nem irtam igaz nem kérdés de már 21 hónapos kiscsaj.Neked mekkorára becsülték a babát?
29 hetesen 1300 gr 4 d 37 hetesen megszületett 3060 gr al kislány
1400 gramm volt 29 hetesen 41. héten született, kislány, 3330 gramm
29+5naposan 1300gramm, kerek 38.hétre született 2600grammal, fiu
27. héten voltunk, akkor 921 grammra becsülték a lányomat. 4 nappal hordtam túl, és 3140 grammal született.
Kisfiú, 29 hét+2 naposan:1590 gramm 40 hét+2 napra született 4070 grammal.
28 hetesen voltunk 4D-n, ott 1375 grammra becsülték a fiamat. 35. héten született 2600 grammal.
30+1naposan 1640-re tippeltek, ma vagyok 40+2, meg nem akar kibujni, allitolag kislany
A kérdező hozzászólása: Nekem 29+2-n becsülték 1660 grammra. Kisfiú.

29. hétben járunk és kb 2 hete iszonyatosan kivánom az édességeket, hiztam is sokat emiatt. Egészen addig az édességre szinte rá sem tudtam nézni csak a sósat kívántam. Most viszont. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Szia. Én is 29 hetes vagyok! Én is nagyon kívánom az édességeket, pedig sohasem voltam édesszájú. De egy pár napja iszonyatosan kívánom a csokoládét! Tegnap is megettem majd egy táblával, mire észbekaptam, hogy a páromnak is adni kellene belõle, már csak 3 kocka volt.

Szia. Én is 29 hetes vagyok! Én is nagyon kívánom az édességeket, pedig sohasem voltam édesszájú. De egy pár napja iszonyatosan kívánom a csokoládét! Tegnap is megettem majd egy táblával, mire észbekaptam, hogy a páromnak is adni kellene belõle, már csak 3 kocka volt.
27 hetesen én is kívánom az édességet. Úgy oldom meg, hogy teljes kiõrlésû liszttel és fruktózzal készítem a süteményeket. Jóval kevéssé hízlal, mint a fehér liszt és a cukor.

A védőnő és a doki szerint diétáznom kell, mert állítólag túl sokat híztam ( 9, 5 kg a 29. héten) milyen diétát ajánlanátok? - mert magyarázni tud mind a kettő, de segíteni nem!

Legjobb válasz: Az elozo valaszolo vagyok: a babad nagysaga miatt ne aggodj, szerintem nem tul nagy. Az en fiam kerek 27 hetesen volt 1260 gramm, annyit mondtak, hogy nagyobb, mint az atlag, de nem oriasi. A 40. heten 3700 grammal szuletett, nem volt kicsi, de nem is volt tul nagy. Ha felesleggel inditottal, akkor azert mondtak, hogy sok a 9,5 kg. Mert normal testsullyal 15 kg mehet nyugodtan, ha valaki sovanyabban inditott, akkor meg tobb sem art, de ha van eleve tobb, mint 10 kg-os tobblet, akkor mar jobban oda kell figyelni, mert a szivnek, izuleteknek nem tesz jot a tovabbi emelt megterheles. A baratnom 15 kg-os plusszal inditott es neki azt mondta a doki, hogy pont annyi a sulya, amennyivel szulnie kellene, ugyhogy az sem lenne baj, ha ennyi maradna. Neki adtak taplalkozasi tanacsokat, nem fogyokuraztattak, nem dietaztattak, csak azt tanitottak meg neki, hogy eleve hogyan kellene etkeznie ahhoz, hogy normal sulytartomanyban legyen. Igy o tenyleg annyival ment szulni, amennyivel kezdte a terhesseget, 3,5 kg-os egeszseges kislanyt szult es 12 kg-mal lett kevesebb, mint teherbeeses elott. Azota is tartja a tanult eletmodot es nem jott vissza ra semmi. A vitamintol nem hizol kozvetlenul. A zsirban oldodo vitaminok jobb etvagyat csinalhatnak, az mar rajtad mulik, hogy engedsz-e ennek, vagy sem, illetve mit eszel, ha jon az ehseg. En ugyanazt a vitamint szedtem most a 2. babanal, amit az elsonel is szedtem, de ott egyaltalan nem kontrollaltam magam, ossze-vissza ettem, es mint irtam hiztam is sokat. Most a 2. babanal igyekszem oda figyelni es nem is hizok, jol is erzem magam es nem maradok ehes sohasem. (Igaz, meg csak a 12. hetben vagyok, de az elso babaval ilyenkor mar 6 kg volt rajtam, most semmi, pedig vekonyabban kezdtem most a terhesseget, mint akkor, 63 kg-mal a 179 cm-hez.)

Az elozo valaszolo vagyok: a babad nagysaga miatt ne aggodj, szerintem nem tul nagy. Az en fiam kerek 27 hetesen volt 1260 gramm, annyit mondtak, hogy nagyobb, mint az atlag, de nem oriasi. A 40. heten 3700 grammal szuletett, nem volt kicsi, de nem is volt tul nagy. Ha felesleggel inditottal, akkor azert mondtak, hogy sok a 9, 5 kg. Mert normal testsullyal 15 kg mehet nyugodtan, ha valaki sovanyabban inditott, akkor meg tobb sem art, de ha van eleve tobb, mint 10 kg-os tobblet, akkor mar jobban oda kell figyelni, mert a szivnek, izuleteknek nem tesz jot a tovabbi emelt megterheles. A baratnom 15 kg-os plusszal inditott es neki azt mondta a doki, hogy pont annyi a sulya, amennyivel szulnie kellene, ugyhogy az sem lenne baj, ha ennyi maradna. Neki adtak taplalkozasi tanacsokat, nem fogyokuraztattak, nem dietaztattak, csak azt tanitottak meg neki, hogy eleve hogyan kellene etkeznie ahhoz, hogy normal sulytartomanyban legyen. Igy o tenyleg annyival ment szulni, amennyivel kezdte a terhesseget, 3, 5 kg-os egeszseges kislanyt szult es 12 kg-mal lett kevesebb, mint teherbeeses elott. Azota is tartja a tanult eletmodot es nem jott vissza ra semmi. A vitamintol nem hizol kozvetlenul. A zsirban oldodo vitaminok jobb etvagyat csinalhatnak, az mar rajtad mulik, hogy engedsz-e ennek, vagy sem, illetve mit eszel, ha jon az ehseg. En ugyanazt a vitamint szedtem most a 2. babanal, amit az elsonel is szedtem, de ott egyaltalan nem kontrollaltam magam, ossze-vissza ettem, es mint irtam hiztam is sokat. Most a 2. babanal igyekszem oda figyelni es nem is hizok, jol is erzem magam es nem maradok ehes sohasem. (Igaz, meg csak a 12. hetben vagyok, de az elso babaval ilyenkor mar 6 kg volt rajtam, most semmi, pedig vekonyabban kezdtem most a terhesseget, mint akkor, 63 kg-mal a 179 cm-hez.)
Szia! Hát én lehet hogy inkább a doki véleményét osztanám! Magam is túlsúlyos vagyok így kezdtem a terhességet!(167cm magas 85kg) "szerencsétlenségemre" még egy kósza hányinger sem talált meg az elején, úgyhogy folyamatosan igyekszem odafigyelni a súlyomra! Az én dokim 7-7, 5kg hízást javasol, és ez nemcsak az én hanem a baba egészsége miatt is van. Jelenleg három kilót híztam, de nagyon soknak tartom, és félidõs vok. Érdemes mindenképp odafigyelni a táplálkozásra és a mozgást nem elhanyagolni! Tisztában vok vele, hogy túlsúlyosan és fõleg várandósan nem egyszerû mozogni, de mindig csak annyit amennyi jólesik, mert szülés után (szoptatás alatt) még elõfordulhat hízás, illetve szerintem nem mindegy mennyit kell késõbb cipelni pluszban/vagy letornászni. Kellemes további babavárást mindenkinek!!! Dundi kismama
Szia! Nem akarok kritizálni senkit a hízást (vagy nem hízást) iletõen, úgyhogy mivel a kérdés arra vonatkozott, hogy milyen diétát ajánlanánk, erre válaszolok. Én amikor azt mondom, hogy diétázok azt jelenti, hogy jobban odafigyelek az ételek minõségére, illetve a mennyiségre. Sok nyers gyümölcsöt eszem, a szendvicsbe (ami ilyenkor elõszeretettel barna kenyérke) sok zöldség kerül, próbálok nem igazán enni olajban sült krumplit illetve tésztákat, ha mégis eszek ilyet, akkor szigorúan ügyelek arra, hogy csak szolid adag legyen és nem eszem magam pukkadásig. Az édességet is nagy részt kerülöm, bár 100%-osan azt sem iktatom ki, de nincs habzsi-dõzsi és nassolgatás "csak úgy", hanem csak egy-két falat. Szóval teljesen megvonni magamtól ilyenkor se szoktam semmit, egész egyszerûen az egészséges ételekbõl többet eszem, a kevésbé egészségesekbõl pedig keveset. Degeszre tömni magam pedig csak gyümölccsel szoktam. Nekem ez bevált, jól is lakok, finomakat is eszek, energiám több lesz, mint elõtte és még fogyok is tõle (ha van honnan).
Szia! Érdekes orovos és védõnõ válogatja, de én már 10 kilót híztam és még csak nem is említették, hogy sok lenne 23 hetes vagyok most!Hány kilóval kezdtél?Szedsz valami vitamint?Szerintem a vitaminoktól is hízhatunk , mert eddig ennyi vitamint én még nem ettem!Bár én 53 kilóval kezdtem és most ugye 63 vagyok annyira nem vészes mert nagyon sovány voltam 173 cm vagyok!Majd nézek neked valami diétát és ha találtam írok ide!!
Soook?Hát pedig nem!Én is kb. ennyit híztam.Már olyan bosszantó csak a kérdést is elolvasni(ne értsd félre, nem mattad), sok hülye doki meg védõnõ van.Elvárják hogy könyv szerint hízzon az ember, nem veszik számításba hogy mindenki más!!Ha nincs egyéb probléma, akkor miért kell kötözködni. Na de hogy mit egyél?Én pl. barna kenyeret eszem, fehéret egyáltalán nem, nem iszom üdítõt, gyümölcslevet sem, gyümölcsöt azt igen.Csak ásványvizet, vagy tejet. Este hat után már nem igen eszek. Amúgy minden mást megeszek, csak nem habzsolok.Még édességet is eszek, csak módjával.Én azért vigyázok mert feküdnöm kell, és hát nem tudok úgy mozogni. Jó diétázást.
A kérdező hozzászólása: 2 napja voltam uh-n és a baba is túl nagy azt mondta a doki 1250 gramm 29 hetesen gravidát szedek most, mert az elevittõl nagyon hánytam. én eleve súlyfelesleggel kezdtem 87, 8 ( 163 cm) és most vagyok 97, 3 kimondva tudom sok, de csak a hasim nagy. köszönöm mindenkinek, aki válaszol!!!
Szia! Én se találom soknak a hízásodat, mert ugye "a nagy könyv alapján" max 5 kg fog még rád feljönni a 40. hétig. A 15kg meg még simán belefér ha a tesalkatod normális volt a teherbe esés elõtt. Én egyet ajánlhatok, hogy este 6 után már nincs evés, fõleg meleg vacsi. Ilyenkor már csak joghurtot eszek vagy némi nasit mert estére valahogy mindig kívánom az édességet, de tényleg mértékkel. És igyál napi minimum 2.5 Liter vízet, meglátod éhes sem leszel olyan sûrûn. Boldog babavárást!
Második vagyok.Akkor lehet hogy azért mondták hogy sok a hízás, mert kicsit többel indítottál.De akkor meg kellene nekik tanácsot adni, nem pedig csak kioktatni. Sok sikert.
Ha te is úgy gondolod, hogy diétáznod kéne, akkor szerintem keress fel egy dietetikust!

Sokan vannak 29. hétben, akiknek a doki magnezit citricit 500 mg-t írt fel és 4x2-őt? Nem túl sok ez, mondjuk sokat keményedtem az elmúlt napokban!

Legjobb válasz: Szia! Én a 24.hétben vagyok és nekem 3×2-t írt fel! Én még azt is sokallom... Persze a doki tudja mi a jó... De én inkább pihenek és próbálom tartani a 3×1-et, és ha nagyon keményedek, akkor beveszek max. még 1-et. Neked kell érezned, h mennyi elég! Jó babavárást. :)

Szia! Én a 24.hétben vagyok és nekem 3×2-t írt fel! Én még azt is sokallom... Persze a doki tudja mi a jó... De én inkább pihenek és próbálom tartani a 3×1-et, és ha nagyon keményedek, akkor beveszek max. még 1-et. Neked kell érezned, h mennyi elég! Jó babavárást. :)
Attól függ mennyire keményedsz és hogyan reagálsz a magnéziumra. Nekem 3x1-et írt fel a doki, és nekem már az is javított a helyzeten, olyannyira, hogy teljesen leállította a keményedéseket.
Sztem sok, én rengeteget keményedtem a 24.héttõl, (második baba) és azt mondta h max 1000mg magnéziumot lehet szedni naponta!!!!
Én is keményedtem meg mintha görcsölt volna a hasam (de nem tudtam, mit is érzek pontosan, mert a derekam nagyon fájt, lehet az sugárzott ki), ezért nekem a 22. héten 4x1-et írt fel az orvos. Én is sokalltam ezt, így 3x1-et veszek be, és annyi elég is. Mondjuk ágynyugalmat is elõírt, és azóta nem dolgozok, lehet hogy a pihenés is segít, nem idegeskedek a munka miatt. Szerintem pihenj amannyit tudsz, és lehet, hogy kevesebb is elég lesz, majd ha szeded, érzed. Boldog babavárást! 25h kismama
Nekem azt mondta az orvos, hogy a magnéziumot nem lehet túl adagolni. Nekem is sokat keményedett a hasam, 2 hónappal elõbb beindult a szülés és vissza kellett tartani. Utána nekem is ennyit kellett szednem, így idõre jött a baba. Szerintem az orvos ért hozzá, inkább szedd be nehogy baj legyen!

29. héten járok, és 6 kg-ot hízam eddig. Ebből mennyi az ami lemegy szülés után, és mennyi a zsír ami rámrakódott?

Legjobb válasz: Szia! Én 13 kg-ot híztam és a szülés után már csak nagyon pici hasam volt! Amikor hazajöttem a kórházból kb. 5 kiló volt még rajtam! Utána kb. 2 hét alatt le is ment rólam! De nem azért mert fogyóztam!!!

Szia! Én 13 kg-ot híztam és a szülés után már csak nagyon pici hasam volt! Amikor hazajöttem a kórházból kb. 5 kiló volt még rajtam! Utána kb. 2 hét alatt le is ment rólam! De nem azért mert fogyóztam!!!
Gratulálok! Ez eddig semmi! Én a 26. hetet kezdem 8 márlehet 9kilóval..nemigen látványos, de én érzem...engem nem is annyira érdekel. A szülés után ha szoptatsz akkor sok lemegy és igen hamar..fõleg a zír is lemegy, mert az anyatejhez arra van szükség, ezért a szülés után bevitt zsír szépen megy az anyatejbe, ami meg rajtad van az megy lefele.
Szia! Én nyolc kilót híztam az egész terhességem alatt. Amikor bementem a kórházba 80 kiló voltam, amikor kijöttem, akkor már csak 68. És 72 kilóval kezdtem a terhességet.

Én a 29. hetet taposom és reggelente mikor felkelek minden csontom fáj. Normális ez?

Mindenkinek Boldog Babavárást!

Legjobb válasz: igen normális szedsz valamilyen vitamint? mert a magzatvédõ vitamonik ilyenkor nagyon jó hatással vannak a csontokra, legalábbis nekem én mind a két kislányomnál vitamint szedtem, abbahgytam de a doki javaslatára elkezdtem újra szedni és két hét múlva már nem volt semmi gond nagyon boldog babavárást és szép szülést

igen normális szedsz valamilyen vitamint? mert a magzatvédõ vitamonik ilyenkor nagyon jó hatással vannak a csontokra, legalábbis nekem én mind a két kislányomnál vitamint szedtem, abbahgytam de a doki javaslatára elkezdtem újra szedni és két hét múlva már nem volt semmi gond nagyon boldog babavárást és szép szülést
Fenébe a magzatvédõkkel.Béres 500mg-os magnéziumot ajánlom.Hogyha eddig próbálgattad a régi gatyáidat mára már tuti nem mennek fel csípõre, legalábbis nekem nem.Olyan szinten fáj a szeméremcsontom, iszonyatosan szélesedik a csípõm.Remélem könnyen fogunk szülni, mert valakinek ez csak az utolsó hónapban van :o)

Jövő héten repülök és a 29. hétben vagyok. Van aki már repült ilyen korban vagy később? Milyen tanácsot adnátok?

Legjobb válasz: Köszönöm ,de orvosi papirom van ,persze :)semmit nem mondott amúgy és 3órás az út !De vissza fele milyen legyen?Otthon is kérjek egyett??

A kérdező hozzászólása: Köszönöm , de orvosi papirom van , persze :) semmit nem mondott amúgy és 3órás az út !De vissza fele milyen legyen?Otthon is kérjek egyett??
Na pont az ilyen remtortenetek nem kellenek a kismamaknak. A 3oras repulout nagyjabol 2000km. Mivel menjen szegeny? Nem lesz semmi baj. Sok folyadek, kenyelmes cipo, es tudd megnyujtoztatni a labaidat. Jo utat!
én ugy tudom, hogy orvostol kell igazolás, beszélj vele, õ elmond mindent. Hosszu útra mész? Majd állj fel és sétálgass a gépen! Vigyázz magatokra! Jó utat.
Orvosi igazolásod legyen, de ne csak az oda fele útra legyen érvényes, hanem a visszafelére is. Ezen kívül pedig igyál sok folyadékot, és kérd olyan helyre a jegyet, ahol ki tudod nyújtani a lábad (nekem ez volt a legnagyobb problémám). És ne csodálkozz, ha a baba intenzívebb lesz fel-és leszállásnál :o)
Szia!Vigyázz magadra!!!Nem tudsz mással menni?Az egyik ismerõsöm sokat repült még terhesen is, a 30.hétben is repült és rohamot kapott!Nem lett semmi baja a babának de azóta nem repül!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!