Találatok a következő kifejezésre: 29 hetesen hogy alig (10 db)

Normális hogy 29 hetesen már alig vonszolom magam nyögök mindenhez mint az idősek, sőt a lábamat sem tudom egymás mellé rakni, igaz nagy a bobóm mert már most 2kiló felett van (terhességi cukor)?

Legjobb válasz: Szia. Nem írsz konkrétumokat-kezdõ súlyod, súlygyarapodás, vizesedés, vércukoreredményed. Sok minden lehet az oka a közérzetednek.

Szia. Nem írsz konkrétumokat-kezdõ súlyod, súlygyarapodás, vizesedés, vércukoreredményed. Sok minden lehet az oka a közérzetednek.
A kérdező hozzászólása: Háát a kezdõ súlyom khmmkhhmm :) 90kg (178cm) most 96 vagyok néha vízesedem de nem vészes mert apuka egybõl ágyba parancsol a cukrom az égyomri az jó volt 5.2mmol/L a terheléses rossz 8.9mmmolL
szia ismét. Ne szégyeld a súlyodat. Ha jól érzed magad , fogadd el. Szépek, jókedélyûek és boldogok a gömbölydedebb nõk. Párod is így szeret...
A kérdező hozzászólása: Szia Erzsók!! Köszönöm a válaszodat nagyon jól esett és ígérem próbálom megfogadni. Igazság az hogy nem vagyok nagyon nasis inkább családi hajlam nagyszüleim és szüleim is cukrosak. Igen a párom így szeret de tudod minden nõ hiú :D Még egyszer köszi siza
A kérdező hozzászólása: Vagy is SZIA :D
Szia. Ha a családban több eset is van diabetesre, akkor még fontosabb odafigyelni magadra.Az érzékenység terhesség alatt mindenkinél meg lehet. De Nálad sajnos szülés után is fenn áll majd a hajlam. Esetleg késleltetheted a kialakulását. Persze lehet, hogy te más géneket örököltél. Ha életmódodra odafigyewlsz, elõbb-utóbb részeddé válik. Az is nagy eredmény, ha tartani tudod majd a súlyod. DE!!! ez még odébb van egy kicsit. Most az a fontos, hogy valóban várandós légy és ne terhes. Kívánom, hogy boldog kismamaként várd a pocaklakódat. Erzsók
A kérdező hozzászólása: :D

29 hetesen normális, hogy sokat fáj a pocakom alja?

Olyan nehéz már vele mennem,vagy felkelnem!Olyan mintha húzódna vagy nem tudom,de este nagyon rossz és éjjel sem tudok már aludni t?le!Mit tudok tenni ellene?

Legjobb válasz: már 29 hetesen?:O

már 29 hetesen?:O
A kérdező hozzászólása: Jaj ne ijesztgess!
Nekem is van ilyen már kb a 28. héttõl. Nem biztos, hogy gond van, de ha mész az orvoshoz, akkor mondjad neki. Lehet atól, hogy nõ a méhed, de lehet mástól is. Nekem akkor azt mondta a doki, hogy van ey kis gyulladásom, és az is okozhat hasfájást. De ha erõsen fáj, vagy görcsöl, akkor mindenképpen szólj a dokinak!!!
A kérdező hozzászólása: Nem görcsöl hála az égnek, de nagyon húzódik és nem jó érzés majd hétfõn megyek a 30 hetes Uh-re majd ott mondom neki!
Nekem is húzodott már ennyi idõsen, tágul a méh, szedjél rá magnéziumot. Nekem is problémás az ágyban, fõleg, ha átfordulok egyik oldalról a másikra. Tehetsz kispárnát a hasad alá, ha oldalt fekszel, az segíthet. üdv, 33 heteske. ui.: ha nagyon nem múlna el, akkor kérdezz rá a dokinál, de ne aggódj.
Szia!Nekem is sokszor fáj éjjel a hasam, mikor megfordulok, és gyakran mikor többet megyek. Mondtam a dokinak, hogy olyan mintha csomókba állna néha a hasam. Azt mondta igyak 2-2.5 liter folyadékot, mert a méh szárazabb lehet, azért van ilyen érzésem. Szedek Magne B6-ot, sõt ha nagyon görcsöl, akkor NoSpa-t is kell, és iszom sokat. Azóta csak ritkán fáj. 28 hetes kismama
Szia, nekem is ez volt.. és már elég erõsek lettek ezek a fájdalmak.. nyilalások.. és a 31-32es ultrahangon mondtam neki... elötte magne B6-ot szedtem 3x1-et.. aztán a doki adott helyette receptre gyógyszertárban kevert magnézium kálciumot ... és azóta már alig érzem...
Nekem is kb ennyi hetesen kezdõdött, állandóan keménykedett a hasam. MagneB6, sok pihi, sok víz. Ettõl kezdve én kb 15 percet tudtam sétáni egyhuzamban...a végén már alig aludta éjjel. Sehogysem volt jó, és iszonyat fájt a csípõm mind a két oldalon ami kisurgárzott a lábamba... viszont elég gyorsan tágultam, több ismerõsöm is van aki így volt, az aki a terhesség (inkább)vége felé alig tudott már mozogni, menni stb. gyorsan szült....majd meglátjuk. Sok pihi az biztos!!!!!!És szólj a dokinak!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!kicsit megnyugodtam!Én még dolgozom hetente 2 alkalommal ilyenkor egy nap 3 km-t sétálok!Lehet ez is közre játszik!A folyadék bevitellel nincs gondom, mert elég sokat iszom!Remélem majd rendbe jövök.Elkezdek megint MagneB6-t szedni!Jó babavárást mindenkinek!

29 hetes terhes vagyok, 1-2 hete gyakran fáj a csípőm két oldalt, hogy néha aludni alig bírok, sehogy sem kényelmes. Most már nappal is érzem. Mitől lehet? Az első babámnál nem éreztem ilyesmit.

Legjobb válasz: En gyakran erre ebredek,percekbe telik,amig elmulik a fajdalom,32 hetes vagyok,az okot sajnos nem tudom,csak tippelni tudok: szerintem szelesedunk :),amit azert gondolok,mert ha azt a szoknyat probalom felvenni,ami tavaly logott rajtam,most a csipomig jon fel,de onnan meg se mozdul,pedig nem hiztam,csak 6 kg van rajtam,az is a pocimon. Kitartast,jo babavarast! :)

En gyakran erre ebredek, percekbe telik, amig elmulik a fajdalom, 32 hetes vagyok, az okot sajnos nem tudom, csak tippelni tudok: szerintem szelesedunk :) , amit azert gondolok, mert ha azt a szoknyat probalom felvenni, ami tavaly logott rajtam, most a csipomig jon fel, de onnan meg se mozdul, pedig nem hiztam, csak 6 kg van rajtam, az is a pocimon. Kitartast, jo babavarast! :)
A kérdező hozzászólása: köszi, én sem híztam eddig egy grammot sem. Biztosan ez lehet, de elég kellemetlen!
a hormonok miatt lazulnak a csontok és a baba is jobban nyomja már a déli területet. Elképzelhetõ, hogy már a szülõcsatornába is elkezdett beékelõdni. A hízásnak pedig semmi köze ehhez.


1-2 napja érzem esténként, hogy feszül a hasam, de annyira, hogy levegőt alig kapok. Lehet már josló 29 hetesen?

Egyszer mértem de akkor máshogy fájt a derekamból sugárzott a hasamra és úgy kb. 7-10 percenként, egy óra hosszáig de aztán abbamaradt. Lehetséges? 29 hkm

Legjobb válasz: Bocsi lehet, hogy a terhesség kategóriába kellett volna írjam!?

A kérdező hozzászólása: Bocsi lehet, hogy a terhesség kategóriába kellett volna írjam!?
Inkább keményedsz még ilyenkor
Keményedésre gondolok én is..ilyenkor már kezd a méhed felkészülni a szülésre.. DE lehet fáradtságtól is, vagy esetleg megemelhetted magad, vagy egy rossz mozdulat. Pihenj, amennyit csak tudsz és lehet egy kis magnézium is jót tenne, ha nem szedsz! Minden jót kivánok!

29 hetes kismama vagyok, de sokszor azt kivánom bárcsak vége lenne már a terhességnek. Nem kell fére érteni, IMADOM a picit és alig várom, hogy megszulessen, de a terhességet nem igy képzeltem el. Van ezzel igy más is?

Legjobb válasz: tulajdonképp mi a baj? amikor meg megszületik vissza fogod sirni hogy milyen jó volt még mikor a pocakban volt ... szerintem ez is egy stádium ami nem véletlenül van és tart ennyi ideig. szóval fizikálisan v. szellemileg van "eleged".... ha kicsit bõvebben leirod talán tudunk válaszolni konkrétabban.

tulajdonképp mi a baj? amikor meg megszületik vissza fogod sirni hogy milyen jó volt még mikor a pocakban volt ... szerintem ez is egy stádium ami nem véletlenül van és tart ennyi ideig. szóval fizikálisan v. szellemileg van "eleged".... ha kicsit bõvebben leirod talán tudunk válaszolni konkrétabban.
s mielõtt még az is baj lenne hogy dolgozom, hogy ilyen pici gyerekkel nem otthon ülök, hát nem nagyon tehetem meg. saját vállalkozásunkban dolgozom, a naggyal is végig dolgoztam, két héttel szülés elõtt álltam le. aztán Ábelka 14 hónapos volt mikor bölcsibe került. most úgy tervezem a júliust végigdolgozom. remélem sikerül, de egyre kisebb az esély rá!
bocs, 24 hónapos :-) elütöttem.
1 kisfiú, Ábel 14 hónapos :-) mert van jelentõsége? mondjuk nálam igen, mert sok mindenben a család többi tagjára (férj, szülõ) vagyok szorulva mert sok mindent nem tudok megtenni amit a gyermekem igényel a kezem és a lábam miatt.
és neked hány gyereked van kedves utolsó?
A vége felé már én sem akartam terhes lenni, már mindne nap azt kívántam legyen vége, mondjuk nekem nagy volt a babám és így nehezebb is volt, epegörcsökkel "fûszerezve". Most meg visszasírom és alig várom h újra állapotos lehessek, ami nem biztos megadatik:-( Egyébként jól jöne már csak egyetlen egy átaludt éjszaka is:-)
megértelek:( én kb a terhesség 22-23. hetétöl érzem kellemetlennek, folyamatos székelés (naponta 5-6x), aztán ez elmúlt, most meg jóslófájások elég erösen, hogy úgy érzem meghalok... Ezek a kellemetlen részek az biztos. Én mondjuk rosszabbnak képzeltem. Kitartást, már neked sincs sok és végre veled lehet a picikéd!:) 31 hetes
En most a 4. terhessegemmel vagyok igy mint Te.Igaz En mar 36 eves multam, nem olyan mint 22 evesen terhesnek lenni.Rendszerint mindig van valami bajom, foleg pocakkemenyedes, almos vagyok, sokat alszom, meg mindig van hanyingerem, most meg itt van ez a meleg .Raadasul a mi lakasunkban 28-30 fok van. 30 hkm
A kérdező hozzászólása: De a férjem is nagyon orul a picinek, meg o már nagyon akarta is, de ugy látszik nehezebb neki felfogni h annak az idoszaknak ami elotte volt vége. A buli alatt most nem a hajnalig tarto italozást értem, mert nekem mostanában a kiulos sorozos este is fáraszto, neki persze nem!! Elhiszem, h most kéne kihasználnom az idot, de nagy dolgokra már nem vagyok képes, ugy h csak pihenek meg pihenek meg pihenek és ez is tud fáraszto lenni!
persze hogy van ezzel más is. Én pl nem tudok aludni, de nem csak a melegtõl, hanem ha lefekszem, annyira nyomja a tüdõmet a hasam, hogy alig kapok levegõt. Így minden éjjel ülve kell aludnom... Amúgy valóban ez még "istenes" idõszak ahhoz képest, ami ezután jön:)
Az élet nyugisabb, az tény, amíg bent van, de én sem igazán szerettem terhes lenni. megértelek. de az nem jó hír, hogy a férjed bulizni akar... m lesz késõbb? lehet, nem kéne neki gyerek?
Nekem 5 hetes a picim és imádom tényleg de hidd el sokkal nyugisabb volt az életem amíg a pocakban volt. 2óránként kel fel éjszaka így aludni se tudok rendesen és mivel nappal nagyon fáradt vagyok így kicsit ingerlékenyebb is vagyok mint általában.Szerintem még örülj egy kicsit annak hogy tudsz pihenni hidd el eljön az az idõ is amikor már kint lesz a babád. :)
A kérdező hozzászólása: én is és a pici is rendben fejlodik hál Istennek, csak mindig van valami bajom, amitol nem tudom kiélvezni a terhességet! ájulás, dagadás, rosszulét, gorcsok, hátfájás, lábfájás.... stb!! és ezek mellett ugy érzem a férjemnek nem én vagyok a legfontosabb, mert o most is bulizna stb... de nekem most ilyenekhez nincs kedvem és nem érti meg h miért!! aztán lehet h csak a hormonjaim végett érzem ezt?
En nem sirom vissza egyik terhessegemet sem.Orulok hogy tul vagyok rajta es szep egeszsegesek a gyerekeim. 3 gyerekes pocakos.

29 hetesen normális, hogy gyakran van hányingerem, szédülök, olyan gyenge vagyok, hogy alig bírok felállni?

ez kb. 4 napja van,minden nap 1/2-1-másfél óráig tart.

Legjobb válasz: Igen normális és egész terhesség alatt normális. Énis állandóan gyenge voltam, de nagyon! Azóta már 3 a csemete. :)

Igen normális és egész terhesség alatt normális. Énis állandóan gyenge voltam, de nagyon! Azóta már 3 a csemete. :)
A kérdező hozzászólása: Az elsõ 16 hét is így telt, aztán egész jó volt, most+megint, remélem a kislányom jól van, azt érzem, hogy mocizik, úgyhogy biztos nincs semmi baja, csak Én vok olyan, mint a mosott s...:-(.Attól félek, hogy a vérnyomásommal vmi gáz, az nem baj, ha alacsony, de ha magas akkor az nem túl jó.De remélem hogy ilyen tünetei inkább az alacsony vérnyomásnak vannak.Valaki, tapasztalat?
Elsõ vagyok. Igen a magas vérnyomás nemjó terhesség alatt, viszont sztem a túl alacsony sem, mert ezt sajna tapasztalom. Nekem néha rettenetesen alacsony (60/80), annyira, hogy iszonyatosan szédülök. És semmi ellenszer nincs rá ez a legrosszabb! :( 2.szülésemnél elájultam, 3.terhességem vége felé majd meghaltam a szédülésemmel és alacsonyvérnyomással, az elsõnél meg mindenhol ahová mentem össze akartam esni, annyira gyenge voltam. Hiába hívtünk volna ki orvost, nem tudott volna rajtam segíteni! Ennél rosszabb nincs. Magas vérnyomásra legalább gyógyszer van. :( De Te ne aggódj ez csak egy állapot, amiután ha vége lesz visszanyered régi önmagad! Jó egészséget nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat!
Próbálj szerezni egy vérnyomás-mérõt (nekem pl. a védõnõ adott kölcsön) és ellenõrizd a vérnyomásodat, akkor kiderül, hogy az alacsonyságától szédülsz-e esetleg.
A kérdező hozzászólása: Van mérõm, csak most elromlott, holnap viszem csináltatni, addig is kellet egy sos válasz.

29-hetes terhes vagyok és székrekedéssel küszködöm. Ötleteket várnék, hogy mit lehet ilyenkor tenni. Ami az eszembe jutott és terhesség alat lehet is szinte mindent kiprobálltam. Szóval mit is egyek vagy tegyek?

Legjobb válasz: Szia! NEkem is volt ilyen problémám, próbálj meg minél több rostos gyümölcsöt, vagy gyümölcslevet enni-inni, ha ez sem segít, a tamarine lekvár tuti hatni fog, és azt lehet terhesség alatt is enni. 5,5 hós kislány anyukája

Szia! NEkem is volt ilyen problémám, próbálj meg minél több rostos gyümölcsöt, vagy gyümölcslevet enni-inni, ha ez sem segít, a tamarine lekvár tuti hatni fog, és azt lehet terhesség alatt is enni. 5, 5 hós kislány anyukája
Igyál nagyon sokat:ásványvíz, rostos üdítõk (õszi és kajszibarack). Egyél aszalt szilvát, szilvalekvárt, teljes kiõrlésû gabonából készült kenyeret, péksüteményt, barna rizst, sok nyers vagy párolt (ne túl puha) zöldséget (nekem a borsmustár levél-rucolla- segített), gyümölcsöt (narancs, mandarin), próbálj meg kicsit többet mozogni. Talán ennyi. Remélem valami beválik. Jobbulást!
Mindenkinek másképp reagál a szervezete, így nehéz pont a számodra megfelelõ dolgot mondani. Igazából azt kellene tudni hogy a terhesség elõtt mik voltak azok a gyümölcsök illetve ételek amitõl megindult a bélmozgásod. Gondolok pl nálam ilyen volt a kukorica, mák, brokkoli, csípõs leves és mostanság a kiwi, de az úgy meghajt hogy kétnaponta végre van valami :) Hozzáteszem hetente egyszer kétszer sikerült csak bármi is. És mindezek mellé sok-sok víz min. 1, 5 liter anélkül nehéz. 35 hetes kismama :)
Szia, nekem a minden napi nagy saláta adag segít. Csíráztatott magokat keverek reszelt sárgarépához, kockára vágott almához, esetleg uborka ( meg amilyen zöldséget szeretsz retek, saláta, hagyma stb...) és magok (tökmag, szotyi) és pici oliva olaj.Én is nagyon szenvedtem az elsõ három hónap után de nem akartam semmi hashajtót vagy ilyesmit szedni. Persze a sok víz is fontos. Ha egy nap kihagyom a salátát másnap már gond van....:) ) Remélem tudtam segíteni, bár ez tényleg mindenkinél más-és más. Próbáld ki ártani biztos nem árt:) Jó étvágyat! 24 hetes
Az az igazság, hogy nekem a terhes vitamintól volt székrekedésem, és az ég világon semmi nem segített amíg szedtem. Ha már nagy volt a baj, akkor abbahagytam egy vagy másfél hétre a szedését, és a sok folyadék, lekvárok, és rostos táplálkozás mellett akkor rendes székletem lett. Vitaminnal újra székrekedés. Én idõnként ezért szünetet tartok. Bár te nem írtad, hoyg szedsz-e valamit, azért remélem segíthettem.

29 hetes leszek és tegnap este nagyon fájt a pocim jobb oldala! Lehet a baba ugy fordult, hogy ennyire fájhatott? Alig birtam megmozdulni is! Másnak nem volt ilyen?

Legjobb válasz: lehetséges, hogy már befordult a szülési pozícióba, de még sok ideje van és még egy párszor eljátszhatja!!:))

lehetséges, hogy már befordult a szülési pozícióba, de még sok ideje van és még egy párszor eljátszhatja!!:) )

29 hetes kismama vagyok, többször éreztem, hogy olyan nehéz a hasam, alul pedig feszít, de én azt hittem a picuri nyomja a pocakom. Ez haskeményedés? Mit lehet tenni, ha igen?

Legjobb válasz: 27hetes terhes vagyok, nekem a méhkeményedés nagyon feszítõ érzés szokott lenni, és akkor kemény is a pocim. ha úgy gondolod hogy az szokott lenni ( napi 10, óránként 4nél nem több keményedés normális ), ha teheted pihenj le, ülj vagy feküdj le.és lehet szedni magnéziumot ( sok féle van ), errõl kérd ki orvosod tanácsát mindenképpen. boldog , feszülés mentes babavárást

27hetes terhes vagyok, nekem a méhkeményedés nagyon feszítõ érzés szokott lenni, és akkor kemény is a pocim. ha úgy gondolod hogy az szokott lenni ( napi 10, óránként 4nél nem több keményedés normális ), ha teheted pihenj le, ülj vagy feküdj le.és lehet szedni magnéziumot ( sok féle van ), errõl kérd ki orvosod tanácsát mindenképpen. boldog , feszülés mentes babavárást
Ha keményedik a hasad, akkor az egész keményedik. Szólj a dokidnak, valószínü ír magnéziumot, ami segíthet. De ha csak a hasad alja nemis annyira kemény, mint nehéz, feszít, akkor én inkább arra gondolnék, hogy a baba húzza lefele. Vigyázz, ha sétállsz, ne erõltesd meg magad, és nekem bevált, hogy kicsit fogom alul a pocim, és tartom:-) 35 hetes kismama

29 hetesen normális, hogy alig mozog 2 napig a babám, máskor meg egész nap ficánkol?

Van úgy, hogy csak 3-4 óránként egy ici-picit bejelez, és ennyi. 2 napig így megy, aztán aktív. Sokszor a frászt hozza rám.

Legjobb válasz: Szia. Minden rendben.Van akinek szinte megsem mozdul.Neki is kell valamikor pihenni.Velem is csinálta ezt a babám. Kellemes babavárást. 32hetes kismama.

Szia. Minden rendben.Van akinek szinte megsem mozdul.Neki is kell valamikor pihenni.Velem is csinálta ezt a babám. Kellemes babavárást. 32hetes kismama.
Szia! Ilyet nekem is csinált a manóka és én is megijedtem.Õ is elfárad és akkor alszik.De ha úgy érzed baj van, akkor hívd fel a védõnõt, hogy szeretnéd, meghallgatni a kicsi szívhangját, biztos nem mond(remélem) nemet!Én elmentem idõponton kívül hozzá és meghallgattuk.Vagy lehet hogy csak nekem normális a védõnõm?
Minden rendben a picuroddal, pihen egy jót, aztán jöhet a hancúrozás! Attól is függ a mozgás, Te mit csinálsz épp, merre jársz, mikor eszel, állítólag még a frontokat is megérzik... Grat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!