Találatok a következő kifejezésre: 29 hetesen a normális (37 db)

29 hetes kismamaként normális, hogy a placenta 1. érettségi fokban van? A terhesség előrehaladtával milyen érettségi fokokban kell lennie?

Legjobb válasz: Teljesen normális, ne aggódj! Nekem 30 hetesen volt 1 fokban érettmajd 38 hetesen 1-2 fokban érett, most 39 hetes vagyok és nincs semmi baj. Van akinek már hamarabb elkezd öregedni a méhlepény és még túl is hordja a babát! Boldog babavárást!

Teljesen normális, ne aggódj! Nekem 30 hetesen volt 1 fokban érettmajd 38 hetesen 1-2 fokban érett, most 39 hetes vagyok és nincs semmi baj. Van akinek már hamarabb elkezd öregedni a méhlepény és még túl is hordja a babát! Boldog babavárást!
I. érettségi fok a 29. hét környékén normális, idõszerû! Egyszer csak el kell kezdeni elhasználódnia ha rendesen mûködik, nem?! :) van még II. III. és IV. fok is, nincs miért aggódnod!
Kissé korai. 32 hetes vagyok, nekem teljesen normális még. Ezt kérdezd meg az orvosod.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
Csak 0-1-2-3 érettségi foka van a méhlepénynek. Nekem 33 hetesen már II. fokban volt, 36 hetesen III. fokban. Szombaton töltöm a 38. hetet, és semmi bajunk nincs. A védõnõm azt mondta, hogy nem húzom ki 40 hétig, az orvosom pedig azt, hogy még rá is húzhatok vele. Szóval ne aggódj, elõbb-utóbb elkezd öregedni az a méhlepény, lehet következtetni belõle, de azt inkább hagyd meg az orvosodnak.
Ugy tudom az klinika fuggo, hogy az erettseget 0-1-2-3-ban vagy I-II-III-IV-ben merik, oszinten szolva a neten sosem neztem utana. Nekem a 20. hettol I erettsegi foku es most vagyunk 28 hetesek. Igaz kontroll csak 2 het mulva lesz, majd akkor megtudom, hogy tovabbra is I foku vagy oregedett. Szerintem ez teljesen egyen fuggo, van akie gyorsabban oregszik, van akie lassabban......hogy mitol fugg, azt nem tudom.

Szerintetek miért van hogy a vérselytsüllyedésem 29? és a normális érték 0-25-ig van? ez a vérszegénységre utalhat? 35 hetes pocakos. Minden kismama szed vasat?

Legjobb válasz: A süllyedés nem vérszegénységre utal, hanem gyulladásra. Mivel kicsi az eltérés, így ez egy banális gyulladásra utal, pl. torokgyulladásra, vagy náthára.

A süllyedés nem vérszegénységre utal, hanem gyulladásra. Mivel kicsi az eltérés, így ez egy banális gyulladásra utal, pl. torokgyulladásra, vagy náthára.
A kérdező hozzászólása: huhu!de jo!akkor megnyugodtam!de semmim nem fáj ezért fura!a várszegénységet hogy jelzik a vérképben?
ha a hemoglobin kb. 120 alatt van, akkor már kevés, az már enyhe vérszegénység (hgb)
Minden kismamának emelkedettebb a süllyedése!!! Ha nem lennél terhes, akkor gyulladásra utalna, de arra meg már vannak jóval modernebb laborvizsgálatok.
Elõzõ vagyok. Amúgy 8-10 mm/h-ig jó. Vérszegénységre egyáltalán nem utal a süllyedés. (elavult vizsgálati módszer gyulladások és komolyabb betegségek megerõsítésére). Nekem végig jó a vasam, ezért nem szedek vaskészítményt. Mégegyszer: Nyugi! Terhesség esetén is mindenkinek gyorsul a süllyedése! :)
A kérdező hozzászólása: köszike nektek!megnyugodtam

29 hetes terhes vagyok! Reggel úgy ébredtem, hogy egy tenyérnyi folt volt a hálóingemen. Ilyen korán ennyi előtej normális? Akkor ez már azt jelenti lesz majd tejem tudok szoptatni, vagy ez még nem jelent semmit?

Legjobb válasz: Szia én is 29 hetes vagyok nekem is van egy nagyon kevés elõtejem,nem folyik csak nedves tõle a mellbimbóm,ez normális ilyenkor van akinek már a 20 hétben van ez hormon függõ,van akinek meg egyáltalán nincs,de ez nem függ össze a szülés utáni tejbélövélessel,anyukámnak nem volt elõteje még is szoptatott,barátnõmnek sem volt õ is szoptatott. Jó lenne ha ebbõl lehetne következtetni és megnyugodhatnánk de csak pozitívan,én tudom ,hogy lesz tejem és fogok szoptatni!Nem adom fel! :D Boldog babavárást!

Szia én is 29 hetes vagyok nekem is van egy nagyon kevés elõtejem, nem folyik csak nedves tõle a mellbimbóm, ez normális ilyenkor van akinek már a 20 hétben van ez hormon függõ, van akinek meg egyáltalán nincs, de ez nem függ össze a szülés utáni tejbélövélessel, anyukámnak nem volt elõteje még is szoptatott, barátnõmnek sem volt õ is szoptatott. Jó lenne ha ebbõl lehetne következtetni és megnyugodhatnánk de csak pozitívan, én tudom , hogy lesz tejem és fogok szoptatni!Nem adom fel! :D Boldog babavárást!
nem sokat sajna..:( a fiamnál is volt elõtejem, tejem viszont alig, mondjuk ott sok komplikáció volt, igazából az elsõ 2 hétben enni sem tudtam és aggódtam a fiamért, aki intenzíven volt és ott már tápszert kapott. most pozitívan állok hozzá, én még csak 21 hetes vagyok, de már most szokott lenni pár csepp, remélem õt tudom majd szoptatni. nekem most kislányom lesz.
November 21re vagyok kiírva és úgy néz ki kislány lesz Emese Anna.:) És te? Neked kislány vagy kisfiú lesz?Hogy viseled?
Ez semmit sem jelent.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokta, remélem én is tudom majd szoptatni kis babókámat :) Mire vagy kiírva? Tudod már mid lesz?
A kérdező hozzászólása: November 23. Kisfiú, Márk lesz a neve. Még jól viselem, bár a melegek nagyon megviseltek.Rengeteget mocorog, rugdos :)


29 hetesen normális, hogy sokat fáj a pocakom alja?

Olyan nehéz már vele mennem,vagy felkelnem!Olyan mintha húzódna vagy nem tudom,de este nagyon rossz és éjjel sem tudok már aludni t?le!Mit tudok tenni ellene?

Legjobb válasz: már 29 hetesen?:O

már 29 hetesen?:O
A kérdező hozzászólása: Jaj ne ijesztgess!
Nekem is van ilyen már kb a 28. héttõl. Nem biztos, hogy gond van, de ha mész az orvoshoz, akkor mondjad neki. Lehet atól, hogy nõ a méhed, de lehet mástól is. Nekem akkor azt mondta a doki, hogy van ey kis gyulladásom, és az is okozhat hasfájást. De ha erõsen fáj, vagy görcsöl, akkor mindenképpen szólj a dokinak!!!
A kérdező hozzászólása: Nem görcsöl hála az égnek, de nagyon húzódik és nem jó érzés majd hétfõn megyek a 30 hetes Uh-re majd ott mondom neki!
Nekem is húzodott már ennyi idõsen, tágul a méh, szedjél rá magnéziumot. Nekem is problémás az ágyban, fõleg, ha átfordulok egyik oldalról a másikra. Tehetsz kispárnát a hasad alá, ha oldalt fekszel, az segíthet. üdv, 33 heteske. ui.: ha nagyon nem múlna el, akkor kérdezz rá a dokinál, de ne aggódj.
Szia!Nekem is sokszor fáj éjjel a hasam, mikor megfordulok, és gyakran mikor többet megyek. Mondtam a dokinak, hogy olyan mintha csomókba állna néha a hasam. Azt mondta igyak 2-2.5 liter folyadékot, mert a méh szárazabb lehet, azért van ilyen érzésem. Szedek Magne B6-ot, sõt ha nagyon görcsöl, akkor NoSpa-t is kell, és iszom sokat. Azóta csak ritkán fáj. 28 hetes kismama
Szia, nekem is ez volt.. és már elég erõsek lettek ezek a fájdalmak.. nyilalások.. és a 31-32es ultrahangon mondtam neki... elötte magne B6-ot szedtem 3x1-et.. aztán a doki adott helyette receptre gyógyszertárban kevert magnézium kálciumot ... és azóta már alig érzem...
Nekem is kb ennyi hetesen kezdõdött, állandóan keménykedett a hasam. MagneB6, sok pihi, sok víz. Ettõl kezdve én kb 15 percet tudtam sétáni egyhuzamban...a végén már alig aludta éjjel. Sehogysem volt jó, és iszonyat fájt a csípõm mind a két oldalon ami kisurgárzott a lábamba... viszont elég gyorsan tágultam, több ismerõsöm is van aki így volt, az aki a terhesség (inkább)vége felé alig tudott már mozogni, menni stb. gyorsan szült....majd meglátjuk. Sok pihi az biztos!!!!!!És szólj a dokinak!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!kicsit megnyugodtam!Én még dolgozom hetente 2 alkalommal ilyenkor egy nap 3 km-t sétálok!Lehet ez is közre játszik!A folyadék bevitellel nincs gondom, mert elég sokat iszom!Remélem majd rendbe jövök.Elkezdek megint MagneB6-t szedni!Jó babavárást mindenkinek!

29 hetes vagyok, és az normális, hogy a baba fejét nagyon érzem a hólyagomnál? Nem túl korai ez még?

Érzem ahogy mozgatja a kis buksiját,és olyankor iszonyatosan fáj a hólyagom. Attól félek nehogy hamarabb megszülessen,mivel már ilyen korán befordult. Kicsit meg is rövidült a nyakcsatornám 2000 -es. Szerintetek?

Legjobb válasz: En is 29 hetes vagyok es en is ugy erzem, ahogy te irod es az oldalbordaimat rugdossa. Az a helyzet , hogy en kulfoldon elek es itt nem vizsgalnak meg egesz terhesseg alatt, ugyhogy nem tudom mi lehet. En is kivancsi volnak erre

En is 29 hetes vagyok es en is ugy erzem, ahogy te irod es az oldalbordaimat rugdossa. Az a helyzet , hogy en kulfoldon elek es itt nem vizsgalnak meg egesz terhesseg alatt, ugyhogy nem tudom mi lehet. En is kivancsi volnak erre
A kérdező hozzászólása: Szia! Én olyat nem érzek a bordámnál, inkább két oldalt szokott mozgolódni. De a fejével határozottan feszít odalent. Hol élsz?
29 hetesen már nekem is be volt fordulva igaz nekem 3000-es még mindig a méhnyakam. 36 hkm
A kérdező hozzászólása: És te is érzed, hogy ott lent mozgatja a fejét? Azért érdekel ez ennyire, hogy nincs e túl lent nekem? A bordáimat a rugdalózások meg sem közelítik, ebbõl gondolom, hogy nagyon lent van.
Elso vagyok Cypruson elek, itt ilyenek a doktorok. Nem is pillantnal meg csak Uh-val
bocsi pillantanak
3-as vagyok. Nekem se rugdossa a bordáimat, most se és eddig sem! mindig inkább az oldalammal játszadozik! :)

Lehet ez baj? 29 hetes kismama vagyok es naponta tobbszor gorcsol a pocim alja, normalis ez? Reggel meg hasfajassal ebredek mitol lehet ez?

Legjobb válasz: en is voltam 29 hetes terhes de nekem nem voltak ilyen tuneteim .,szerintem azert csak kerdezz ra az orvosodra nogyogyaszodra ., mert igazabol mindenki mashogy eli meg a terhesseg szakaszat.,., en csak magambol ki indulva tudok tanacsot adni .,.,de mint irtam is egyaltalan nem fajt a hasam .,most kezd fajni hogy van vissza 2 hetem a szulesig.,Boldog baba varast..

en is voltam 29 hetes terhes de nekem nem voltak ilyen tuneteim ., szerintem azert csak kerdezz ra az orvosodra nogyogyaszodra ., mert igazabol mindenki mashogy eli meg a terhesseg szakaszat., ., en csak magambol ki indulva tudok tanacsot adni ., ., de mint irtam is egyaltalan nem fajt a hasam ., most kezd fajni hogy van vissza 2 hetem a szulesig., Boldog baba varast..
Nekem is görcsölget a pocim, de nagyon sokszor a beleim azok. Babával minden oké, de sokszor puffadok és hasmenésem is van. A pocid alja lehet a méh növekedésétõl is, ahogy húzódnak a szalagok. Próbáld ki, hogy fekvésre milyen lesz. Ha nem múlik el, akkor érdemes megkérdezni a dokit.
szia nekem mensi szerü görcseim vannak valamelyik nap nem is aludtam miatta.elmentem a dokihoz megvizsgàlt rendesen de semmi bajom sincs pedig nagyon fàjt...adott magnéziumot ennyi.megmérte h mennyire fàj megkacsàzott :( also Uh minden. de inkàbb nézesd meg magad nehogy baj legyen üdn 30hkm
Nekem is görcsölt a hasam sokáig.Az orvosom azt mondt h azért mert nö a méhem.Most már 37 hetes vok és már nem görcsöl hanem a baba nyom.
Nekem is azt mondta a dokim hogy ez normális mert nõ a baba és nõ a méhem..amíg nem vérzek és nincs nyitva a méhszáj addig nincs probléma..pedig nekem is sokszor elviselhetetlen és már extra adag magnézium szedek a 20. héttõl... Ha nem szedsz semmilyen magnézium készítményt akkor próbáld ki a magne b6-ot..bár nekem azt mondta a doki hogy ha nagyon sûrû és erõs a görcs akkor már az nem nagyon használ...26 hkm
Én 21 hetes vagyok, és nekem a héten alhasi fájdalmaim voltak, bár nem görcsök, hanem éles fájdalom hüvelybe, végbèlbe sugárzóan. Kiderült, hólyaghurutom van. Lehet Neked is ilyesmi.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen koszonom a valaszaitokat:) hasznosak voltak

29 hetesen mennyi a normális testsúly?

29 hetes kismama vagyok,12 kg-ot híztam eddig és az orvos azt mondta,hogy kezdjek el diétázni.Ez ennyire sok lenne tényleg?Mennyire kellene lefogynom,hogy minden rendben legyen?

Legjobb válasz: Nem tudom mennyire volt túlsúlyod a terhesség elején,de normál esetben nem vészes a 12kg a 29.héten. Az átlag 10-12 kg hizás a 40.hétig,ill.ezt mondják normálisnak. Szerintem ez is egyénfüggõ(mennyi viz van rajtad az se mindegy,hiszen az is nagyon sokat nyom mérlegelésnél). Semmiképpen ne fogyókúrázz,csak ne egyél nagyon hizlaló dolgokat és nem lesz semmi baj!

Nem tudom mennyire volt túlsúlyod a terhesség elején, de normál esetben nem vészes a 12kg a 29.héten. Az átlag 10-12 kg hizás a 40.hétig, ill.ezt mondják normálisnak. Szerintem ez is egyénfüggõ(mennyi viz van rajtad az se mindegy, hiszen az is nagyon sokat nyom mérlegelésnél). Semmiképpen ne fogyókúrázz, csak ne egyél nagyon hizlaló dolgokat és nem lesz semmi baj!
Én 28 hetes vagyok, és 20 kilót híztam. Bár nekem ebbõl 15 az elsõ 3 hónapban jött fel. Mondjuk egy gramm felesleg nem volt rajtam, de akkor is sok. Nekem a védõnõ mondta, hogy diétázzak, az orvos nem. Figyelek mit eszem, de nem koplalok.
Ne koplalj!Hanem tessék szépen rengeteg gyümölcsöt és zöldséget enni.Eljött a citrusfélék szezonja, és az gátolja a zsír lerakódását.A banánt csak ésszel, de a magnézium miatt az is kell.Sárgarépa, sütõtök..Kerüld a sütiket, csokikat, nasikat, felvágottakat.Helyette készíts te májpástétomot, padlozsán krémet, húskrémeket.Ezek nem tartalmaznak annyi sót és zsirt, és nem mellesleg tudod, h mibõl van.Meg ha meg tudod tenni mozogj többet. Lehet, h igaza van a dokinak, és tényleg sok, azt beszélik, h havi 1 kiló a jó, és az utolsó hónapban 1-3ig.Amúgy szerintem nem vészes, csak a terhesség alatti cukorbetegségtõl félt a doki.Inkább csak arra akart rávezetni, h figyelj oda, h mikor mennyit és mit eszel.
Szia! Én 21 hetes kismama vagyok és eddig 3-4 kg híztam! de hozzá teszem 68 kg-val kezdtem! ha vékony voltál akkor nem gáz..de ha nem akkor lehet hogy tényleg jobb lenne diétázni! minden jót...
Én még csak 11 hetes vagyok és még egy kilót sem híztam, de mindneképp azt mondom, hogy ha diétázol is, semmiképp ne éhezz, soha!! EGyél sok gyümit, zöldséget, fõzeléket, barna kenyeret, kevés cukrot, fehér lisztet, élesztõt. Mozogj, menj sétállni, úszni, tornázni. Az áltag hízás jelenleg a 13 kg, de egyéne válogatja. EGy ismerõsöm (kb 50 kg) 30 kg-ot hízott, amibõl 15 víz volt. Az egészségedre vigyázz, ne legyen vérnyomás és cukor problmád, ha ez nincs, akkor nem foglalkozz a kilókkal, ha nem zavar. Vigáyzz magatokra:-)
Szia! Én csak egy tippet szeretnék mondani neked, a védõnõm aki elsõ alkalommal kijött hozzánk elmondta, hogy ha nagyon megszalad a súlyom terhesség alatt egyek vacsorára túrót almával. Próbáld ki remélem segít valamit. (16. hetes kismama)

29 hetesen Ti is éreztek néha tompa fájdalmat vagy élesebb szúrást a hasatokban? Normális ez?

Inkább este veszem észre, meg éjjel, ha lefekszem, pl. ha átfordulok egyik oldalról a másikra, vagy épp ha hanyatt fekszem. Nem tart sokáig, csak ez az első baba, nem tudom normális-e ez?

Legjobb válasz: Én 32 hetes kismama vagyok és nekem is vannak ilyen fájdalmaim. A védõnõm szerint ez normális dolog. A méhet tartó izmok és szalagok egyre jobban megterhelõdnek és azok fájnak. Szerintem nincs okod az aggodalomra. :)

Én 32 hetes kismama vagyok és nekem is vannak ilyen fájdalmaim. A védõnõm szerint ez normális dolog. A méhet tartó izmok és szalagok egyre jobban megterhelõdnek és azok fájnak. Szerintem nincs okod az aggodalomra. :)
29 hetes vagyok én is, nálam is jelentkezik néha ez az érzés és az én védõnõm szerint is normális jelenségrõl van szó. :) és nekem is elsõ baba :)

29+5 hetesen a méhlepény érettsége G/I-II. Ez ilyenkor már normálisnak számít?

Legjobb válasz: persze ... ne aggódj! nekem 38 hetesen már III. fokú volt.

persze ... ne aggódj! nekem 38 hetesen már III. fokú volt.
A kérdező hozzászólása: Csak azért mert a szonográfus megkérdezte dohányzom e. Még terhességem elõtt sem dohányoztam. De akkor ez normális.Huhh :)

29 hetes vagyok és nagyon sokat csuklik a baba. Ez normális így?

Ma körülbelül 5-6 alkalommal. Néha elég erősen éreztem, sőt volt, hogy akkorát csuklott, hogy egy nagy rúgás is sikeredett mellé. :-D

Legjobb válasz: Persze, teljesen normális:-) Így legalább tudod, hogy iszik, mûködik a veséje. Enyém is sokat csuklik:-)

Persze, teljesen normális:-) Így legalább tudod, hogy iszik, mûködik a veséje. Enyém is sokat csuklik:-)
Fiam 11 éves, a pocakban sokat csuklott, meg pár hónapos koráig minden evés után. Lányom 2, 5 éves , õ szinte nem is csuklott Most 35 hetes vagyok kisfiúval, aki naponta rengeteget csuklik.
nem lehet hogy jobb lenne könnyebb ételeket enni (saláták, gyümölcs, fõzelékek)? (csak magamból kiindulva, hogy én pörköltes "nagykajálások" után csuklok, szóval ami hirtelen leterheli a gyomrot)
A kérdező hozzászólása: Visszaolvasgattam a régi kérdéseimet. Ezen jót nevettem. Azóta már 2, 5 éves nagyfiú, de még mindig sokat csuklik, szinte naponta. Mondja is, hogy anya már megint csuklok. Amikor megszületett, õ volt az egyetlen baba, aki csuklott a kórházban. Legalábbis az anyukáknak ott nagyon fura volt :) Elsõ! A te válaszod azért érdekes, mert a születése után derült ki, hogy baj van a veséjével, rendellenesen fejlõdött. Persze a kettõnek nincs amúgy köze egymáshoz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!