Találatok a következő kifejezésre: 29 hetes vagyok. Este (7 db)

Iszonyat fáj a szeméremcsontom. Főleg este. Néha alig bírok megfordulni az ágyban. Mitől van? Ez most már így is marad? 29 hetes vagyok, máskor is éreztem már de mostanában iszonyat fájdalmas.

Legjobb válasz: Nálam ez a 21. héten kezdõdött, és ma reggelre egy csapásra sokkal kevésbé fáj! Iszonyú nagy megkönnyebbülés, hogy talán elmúlik. Szóval: kitartás! 23 hetes km

Nálam ez a 21. héten kezdõdött, és ma reggelre egy csapásra sokkal kevésbé fáj! Iszonyú nagy megkönnyebbülés, hogy talán elmúlik. Szóval: kitartás! 23 hetes km
Szia én is evvel küszködök kb.1hete.(most 27hetes multam) Nagyon rossz érzés, alig birok menni, és azt hiszem kettérepedek.Nálam is így van este a fordulásoknál, meg a gerincem is be szokott csípõdni, meg a csípõcsontom is fáj.Hát bízom benne, hogy elmúlik!
Lesznek jobb napok, mikor észre sem veszed, de este mindig tetõzik.Nekem is fáj kegyetlenül kb olyan 25hetes korom ota.Az orvos azt mondta, igyak kálciumot, hogy erõsõdjön a csontom.Meghát tágulunk valamennyire.Egy szülésznõ azt mondta, hogy ilyenkor a kálcium hiánytol lazulnak az izületek, izmok stb.Hát iszom a kálcium pezsgõ tablettát talán egy kicsit segitett.36hetes km
A neve: szeméremizület mûködési zavara. Tünetek: -fájdalom, rendszerint a derék és/vagy s szeméremcsont tájékán, de érzékelhetõ az ágyékban, a belsõ combnál, a csípõnél és a fenéknél is -a fájdalom nõ, ha csak az egyik lábon helyezkedik el a testsúly -olyan érzet, mintha szét akarna nyílni a medence -nehézség járás közban Kezelés: Sajnálatos módon az SPD kezelhetetlen a terhessé során, hiszen a megváltozottbhormonhatás következtében alakul ki. Az állapotnak azonban, ahogy a szervezetünk visszatér normális, terhesség elõtti állapotába, javulnia kell. Még egy csomó mindent ír a könyvem, de ez alényege. Figyelni kell a mozgásra, nem szabad úszni, mert ront az állapoton, ha megfordulsz fekve, azt próbáld zárt térddel. Ha romlik a helyzet, akkor gyógytornász tud még segíteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget.

Milyen praktikával vehetem rá a babám hogy mindenképpen ébren legyen az esti babamozin? 29 hetes vagyok.

Egyek vagy igyak valamit amit?l felkel/ébren marad?

Legjobb válasz: A csoki általában be szokott vállni meg a szénsavas üditõ! 39 hetes kismama

A csoki általában be szokott vállni meg a szénsavas üditõ! 39 hetes kismama
Szia! Nekem sehogyan sem akarta teljesen megmutatni az arcát, mindig befordult a "fal" felé. Velem narancslevet itattak: annyi látszik a felvételen, hogy cuppog a bébi és nagyokat nyel! De ekkor is csak félig látszott a buksija. (Mi nem akartuk tudni a nemét, az ultrahangos látta a cunciját.) Üdv.
Szia Eszter te vagy?? Remélem, hogy fennt lessz a picúr, és nagy élény lessz..... Kati.
Harmadik válaszoló vagyok! Azért ittam colát, mert akkor még én sem tudtam hogy nem szabad inni szénsavasat, mert bezavarja a magzatvízet. Akkor szólt a 4 D készítõje, hogy nem lett volna szabad szénsavasat inni. Nekem se zavarta be amúgy, de én nagyon minimálisat ittam. Ha majd megyek legközelebb, akkor csokit viszek! :D Az a jó.
Nálam is eddig a kóla és az energia ital vált be bár lehet nem is lett volna rá szükségem mert nekem szerencsére nagyon aktív a babám :-) Minden eddigi tipp amit írtak beválhat próbáld ki õket.Arról hogy a kólának bármi köze volna a magzat vízhez én sem hallottam róla.Eddig nekem nem okozott problémát.Pedig elég gyakran iszok!De nem töménytelen mennyiségben :-) Remélem sikerrel jársz! 31 hetes kismami
Szia! Én azt hallottam, hogy a csoki felkellti, mert a finomságokra fel kellnek a babák! :D Én a Colával próbálkoztam anno, az egész felvételt végig aludta, csak ritkán kellt fel! :) Egy tutti tipp!!! Ne igyál elõtte szénsavasat, mert azt mondta nekem a csaj aki csinjálta a 4D-t, hogy bezavarja a magzatvízet és nem lesz olyan jó a felvétel! Remélem neked fennt lesz! :D 27 heteske
Bízz a szerencsédben! Én drukkolok neked! Az én babám utálja az ultrahangot, olyankor mindig "elvonul". Próbálkoztam csokival, kávéval, kólával, tornával, laza hasbökdöséssel, energiaitallal, gyakorlatilag mindennel, de még mindig nem tudom biztosra, hogy fiú vagy lány, és már 3-szor voltam sok pénzért 4D ultrahangon! Két hét múlva megtudom viszont élõben :) Üdv, 38 heteske.
Valami édeset egyél vagy igyál! Állítólag az édes ízt nagyon szeretik. Amúgy meg szerencse kérdése! A mienk sem szereti az uh-kat, mindig nyugis, de azért egy pici mozgás van...
a harmadik válaszolótól kérdezem, hogy a cola az nem szénsavas? Nem kötekedni akarok csak nem értem akkor te miért ittál!Amúgy én eddig ittam szénsavat az uh-ok elõtt és sosem zavarta be a magzatvizet szóval én nem értek egyet ezzel bár orvos sem vagyok!
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek, remélem beválik majd a csoki, meg majd meglátjuk még mit iszom hozzá! :) további boldog babavárást mindenkinek!

29 hetes vagyok. Ma este megyünk egy zenés táncos buliba. A kicsit hangosabb zene nem kárositja a babaát?

Legjobb válasz: Nem árt! Jó bulizást! Ha nagy a cigifüst, akkor inkább távozz... Gratulálok a bébihez! Bár én tartanék itt...:)

Nem árt! Jó bulizást! Ha nagy a cigifüst, akkor inkább távozz... Gratulálok a bébihez! Bár én tartanék itt...:)
Nem káros, sõt... De jó neked! Én is úgy mennék!
Nem, semmi gond nincs vele. Én is úgy mentem volna terhesen, csak a füst... Meg irigyeltem is a többiektõl a cigit meg a sört, mert szerettem mindkettõt. Ezért nem is mentem. Jó neked, hogy így is tudsz bulizni :)
Én tegnap férjhez mentem, és akkora hangzavar és mulatás volt, hogy nagyon.Azért baba is örült mikor végre hazaértünk, de ártani nem árt semmi képpen.
A 4. válaszolónak suívbõl gratulálok. Hány hetes vagy most?
A kérdező hozzászólása: TELJES SZIVBÖL GRATULÁLOK A TEGNAP FÉRJHEZ MENT KISMAMÁNAK ÉS SOK BOLDOGSÁGOT NEKIK A KICSIVEL!

Hogy lehet az, hogy az uh szerint 29 hetes, 6 napos várandós vagyok, viszont az utolsó "mikulás" szerint 28 hetes és 6 napos? 1 héttel előtte estem teherbe, és még megjött? Vagy csak jól fejlett a pincuri, mert az anyja jól táplált?

Legjobb válasz: Ha a mesi szerint 28+6 vagy, akkor a tényleges terhességi kor az 26+6, mert orvosi számítás szerint a teherbeeseés idõpontjában már két hetes vagy (remélem érthetõ). Ha az UH egy héttel korábbinak saccol, akkor a menzeszed után nem 2 héttel, hanem már egy héttel teherbe estél. Tehát az orvosi számítás az nem a tényleges terhességi kor, mert azt sosem fogják tudni teljesen pontosan megadni, nem tudhatják pontosan melyik nap estél teherbe. Ezért számítják a menzesztõl.

Ha a mesi szerint 28+6 vagy, akkor a tényleges terhességi kor az 26+6, mert orvosi számítás szerint a teherbeeseés idõpontjában már két hetes vagy (remélem érthetõ). Ha az UH egy héttel korábbinak saccol, akkor a menzeszed után nem 2 héttel, hanem már egy héttel teherbe estél. Tehát az orvosi számítás az nem a tényleges terhességi kor, mert azt sosem fogják tudni teljesen pontosan megadni, nem tudhatják pontosan melyik nap estél teherbe. Ezért számítják a menzesztõl.
Kezdetben a menstruációd alapján számolják, aztán a 12 hetes uh eredmény alapján, ha kell átterminálják az idõpontot, és a szülés várható idõpontját is már az uh terminushoz képest határozzák meg, nem a menstruációhoz képest. Valsózínûleg a babád valamivel fejlettebb, mint hasonló korú társai, de ennek semmi köze a testalkatodhoz. Jó babásodást!
Szia! Ilyenkor már nem számítanak az ilyen kicsi eltérések. Most kicsit gyorsabban fejlõdik. Amúgy nekem a 33.héten írta a gép, hogy 36.hetes, de akkor már meg kellett volna 20-án születnie. De még midig semmi jele. Üdv 41hetes kismama
Elõzõ válaszolónak igaza van, ilyenkor már nem nagyon módosítják a terminust sem, hiszen magzat és magzat között is vannak méretbeli eltérések, az ultrahangkészülékek átlagméretekbõl becsülik a terhességi kort. Elõfordulhat, hogy egy késõbbi ultrahangon már nem mérik idõsebbnek a terhességet vagy még elõrébb ugranak. Igazából semmi jelentõsége, max annyi, hogy a 28 hetes 6 napos ultrahangon kicsit nagyobbnak látták a babádat az átlagnál.

29 hetes terhes vagyok. Milyen házi praktikák vannak köhögés ellen? Nagyon köhögök, estére már bekeményedik a hasam tőle és doki csak hétfőn lesz. Lázam egyenlőre nincs.

Legjobb válasz: Tantum verde cukorka + torokspray. Házi praktika: lehetõleg házi disznózsírral bekenni egy nagyobb ruhazsebkendõt, kendõt, azt a mellkasra tenni éjszakára. Én még egy nagyobb törölközõvel vagy hasonlóval be is szoktam magam tekerni, hogy a helyén maradjon a zsíros ruha. 1-2 ilyen éjszaka és garantáltan felszakítja a lerakódott váladékot. Néha jó a nagyszüleink módszereit követnünk. :)

Tantum verde cukorka + torokspray. Házi praktika: lehetõleg házi disznózsírral bekenni egy nagyobb ruhazsebkendõt, kendõt, azt a mellkasra tenni éjszakára. Én még egy nagyobb törölközõvel vagy hasonlóval be is szoktam magam tekerni, hogy a helyén maradjon a zsíros ruha. 1-2 ilyen éjszaka és garantáltan felszakítja a lerakódott váladékot. Néha jó a nagyszüleink módszereit követnünk. :)
Én amikor nagyon köhögtem kakukkfûteát ittam. Kicsit rossz az íze, de mézzel ízesítve iható, és hatásos.
nekem mindenki azt mondta, hogy a legjobb a hagymatea mezzel....probald ki, hatha segit :) ) jobbulast
Én 34 hetesen voltam ilyen szarul, nagyon köhögtem. Hagymateát (vagyis hagyma héjából készült) ittam sokat, attól javult a helyzet.
Én az öblögetést ajánlom sós vízzel, csodákat mûvel. Jobbulást!
Lándzsás útifû szirup.
Stodal szirup: minden tipusu kohogesre jo, a harsfatea is jo. Mezet inkabb magaban fogyassz, forro teaban sajnos a hatoanyagok nagy resze kioldodik. A kakukkfu teat inkabb hanyagold, terheseknek nem ajanljak.

29 hetes terhes vagyok. Este mikor lefekszem örjitöen fáj a két bokám, pedig mozgok és pihenek is mindennap. Mit csinálhatok?

Legjobb válasz: Próbáld meg felpolcolni a lábad, esetleg ha bírod váltott hideg-meleg fürdõben lógatni, aztán mondjuk a férjed egy picit megmasszírozhatja. Szerintem a megnövekedett súly okozza a panaszaidat, a vénák lehet, hogy kevésbé bírják. Pihenj minél többet, de ha rosszabbodik a helyzet menj orvoshoz! 1-2nap elég a praktikákra, azalatt enyhülnie kell! Boldog babavárást!

Próbáld meg felpolcolni a lábad, esetleg ha bírod váltott hideg-meleg fürdõben lógatni, aztán mondjuk a férjed egy picit megmasszírozhatja. Szerintem a megnövekedett súly okozza a panaszaidat, a vénák lehet, hogy kevésbé bírják. Pihenj minél többet, de ha rosszabbodik a helyzet menj orvoshoz! 1-2nap elég a praktikákra, azalatt enyhülnie kell! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen

29 hetes kismama vagyok tegnap este ugy kb. fél óránként bekeményedet a hasam! Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Én ugyan még nem tartok ott, de olvastam, hogy a terhesség elõrehaladtával a fájdalmatlan keményedések természetesek, a méh így készül fel a majdani szülésre, tehát szerintem amíg fájdalmatlan, addig nincs gond. Azért kérdezz rá szakembertõl is. :)

Én ugyan még nem tartok ott, de olvastam, hogy a terhesség elõrehaladtával a fájdalmatlan keményedések természetesek, a méh így készül fel a majdani szülésre, tehát szerintem amíg fájdalmatlan, addig nincs gond. Azért kérdezz rá szakembertõl is. :)
Én 28 hetes vagyok és a terhességem elejétõl (kb. 8.héttõl) keményedik a hasam, bár nem ilyen sûrûn. Én magneb6-ot kaptam a dokitól, 3*2-õt kell szednem, de az elsõ keményedésnél én rögtön mentem a dokihoz, biztos ami biztos. Szerintem legalább hívd fel, ez a fél óránként lehet, hogy sok, fõleg, ha te is szeded a magneb6-ot!!! Remélem azért nem ijesztettelek meg, nem az volt a célom!!!
A keményedés normális , de ha sokszor van akkor kérdezd meg a dokit, lehet ad rá valamit.Nekem a pihenés használ rá a legjobban.Van amikor a fehérnemû vagy a nadrág bevág egy kicsit és akkor keményedik nekem a hasam.Lehet nálad is ez a probléma?26 hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!