Találatok a következő kifejezésre: 29 hetes vagyok. Egész (7 db)

A kérdező hozzászólása: köszi a választ!

29-30 hetes vagyok! Egész délelőtt görcsölgetett a hasam. Nem keményedik, csak folyamatosan fáj! Ez mitől lehet?

Szedek MagneB6-ot és pipolfent is, de ezek sem segítenek rajta! Ha lefekszem kissé enyhül, de aztán újra el?jön.

Legjobb válasz: Szia! Én 31 hetes km vagyok. A terhességem alatt nagyon sokszor fájt a hasam, és a mai napig is így van. Szerencsére nincs semmi baj. Engem ennyire érzékenyen érint a tágulás. Ne aggódj.

Szia! Én 31 hetes km vagyok. A terhességem alatt nagyon sokszor fájt a hasam, és a mai napig is így van. Szerencsére nincs semmi baj. Engem ennyire érzékenyen érint a tágulás. Ne aggódj.
Nekem 20 hetesen volt ilyen panaszom. Azonnal megvizsgált a dokim, mert okozhatja a méhszáj nyílása/tágulása is. Nálam szerencsére nem volt ilyesmi, viszont a dokim azt javasolta, hogy igyak meg egy kis pohár rövid italt (ennyi nem árt a babának). Annak hatására el kell múlnia, ha mégsem, akkor ügyeletetre kell menni (ott alkoholos infúziót adnak, hogy ne induljon meg a szülés). Nekem az otthoni "kezelés" segített, remélem nálad is ez lesz. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Nálam az a probléma, hogy már elkezdett nyílni a méhszáj/2100/! Nagyon nem szeretném, hogy tovább nyíljon! Ikreket várok és így is fennáll a veszély hogy hamarabb születnek meg. Pár hét múlva be is kell feküdnöm a korházba.
Második válaszoló vagyok. Én is ikereket várok. :) Mint ahogy azt már írtam, a dokim szerint nincs más (jobb) megoldás, csak ez a kis alkohol, mivel a kórházban sem tudnak mit tenni (ott is csak alkoholos infúziót tudnak adni). Pihenj (feküdj nagyon sokat és ha úgy érzed, hogy egy kis pohár rövid italtól se múlt el, akkor mindenképp menj ügyeletre, mert ott mégis csak jobban el tudnak látni! Szorítok Neked/Nektek!
Én 33 hetes vagyok és nekem is röviditalt javasoltak (konyak). Teljesen meg van rövidülve a méhszáj és 1 ujjnyira ki vagyok tágulva.
Én nem vagyok nyitva, de sokat keményedek és görcsölök a magnézium ellenére.Csak a pihenés segít.Hát pihenj sokat és feküdj, minden más várhat!Kitartás!31 hetes

29 hetes vagyok. Nyomást érzek a hólyagomnál (főleg ha megyek), és nagyon lenn mozog a bébi. Állandóan pisilni járok. Ez az egész terhességemre igaz. Mit tudnék csinálni, hogy ne nyomja ennyire a hólyagom a baba?

Legjobb válasz: Nekem is ugyanezek a tuneteim csak nekem meg ennek a tetejeben fajdalmain szoktak lenni.Mindezt azert mert nekem nagyon lent van a baba az orvos szerint.Nem lene szabad enyit megterhelnem magamat de nem szeretek lazsalni. A dokidnak ezt mindenkepp mond el.Az enyem szerint a szemerem csont felett ha vizszintessen odahelyezed a kezed akkor kb 5 ujnyira felette kel hogy kezd erezni a mehedet , a babat.Nekem viszont a holyagom nem erezheto egyaltalan hanem mingyart a babat lehet erezni olyan mintha az tartana. Nekem a doki tobb pihenest ajanlott meg az is fontos hogy amikor ulsz vagy fekszel pihensz akkor a labaidat mindenkepp ragd egy picit feljebb parnakra. Mindenkepp jo ha megemlited a dokonak mert o meglatja hogy neked is nagyon lent van e vagy sem mert akkor nem art vigyazni azt mondjak hogy elobb beindulhat a szules.

Nekem is ugyanezek a tuneteim csak nekem meg ennek a tetejeben fajdalmain szoktak lenni.Mindezt azert mert nekem nagyon lent van a baba az orvos szerint.Nem lene szabad enyit megterhelnem magamat de nem szeretek lazsalni. A dokidnak ezt mindenkepp mond el.Az enyem szerint a szemerem csont felett ha vizszintessen odahelyezed a kezed akkor kb 5 ujnyira felette kel hogy kezd erezni a mehedet , a babat.Nekem viszont a holyagom nem erezheto egyaltalan hanem mingyart a babat lehet erezni olyan mintha az tartana. Nekem a doki tobb pihenest ajanlott meg az is fontos hogy amikor ulsz vagy fekszel pihensz akkor a labaidat mindenkepp ragd egy picit feljebb parnakra. Mindenkepp jo ha megemlited a dokonak mert o meglatja hogy neked is nagyon lent van e vagy sem mert akkor nem art vigyazni azt mondjak hogy elobb beindulhat a szules.
Nekem is ez volt a problémám, a végén már szó szerint 10 percenként mentem pisilni, (még a vízszámlánkon is meglátszott :) alig tudtam menni, otthonról elindulni már nem is mertem, sõt a végén már az ülés is nehéz volt. Szerintem ezzel nem lehet tenni semmit, legalábbis én nem tudok róla.
Utolsó vagyok. Valószínûleg nekem is nagyon lent volt a baba, de nem indult meg a szülés elõbb, napra pontosan szültem.
Nekem pont a 29. héten kezdõdtek ugyanezek a tünetek, kiderült, hogy attól van, hogy befordult a baba. Azóta is nagyon nyom lent, sajnos nem tudsz vele mit kezdeni, nem probléma, csak kellemetlen.Én már 15-20 percenként járok néha pisilni. 36 hetes kismami
Nekem is nagyon lent voltak a gyerekek a másodiknál az orvos felírt nekem egy övet ami összeszorította a csípõ csontomat igy könnyebb volt járni.Egyébként indítani kellett a szülést a 40.héten. :)
Szia!Elõször is gratula a babához, másodszor pedig ezt a természetes , ám kellemetlen tünetét a terhességnek azzal csökkentheted, ha sokat pihensz.A lábaidat este, és ha lepihensz polcold fel, és érdemes beszerezned egy direkt terheseknek kialakított derék aljat, de egy jó vaskos párna is meg felel.Egy amolyan félig ülõs pozició+a láb feltámasztása segíti a véráramlását mikor pihen a tested, de a picúr akkor kezd mocorogni, ezzel a késõbbiekben fellépõ derékfájdalmakat is csitíthatod mivel a babád könnyebben el foglalhatja a megfelelõ helyzetét.Kitartás, van aki nehezen éli meg ezt a helyzetet, de hamar elmúlik.
Szia! Az a helyzet hogy en is ugyanigy vagyok! Pedig meg csak 26 hetes vagyok, 1 hete van ez meg ejjel is fel kell kelnem tobbszor pisilni, de attol van nekem is mert mar ilyen koran befordult a pici. En eleg korainak tartom de az uh-n nem modta a doki hogy ez baj ilyen koran. Csak hat kellemetlen. Boldog babavarast!

29 hetes vagyok és a pocim alján, egész lent szinte a szeméremcsontnál benyilal és fáj. Mitől lehet?

Legjobb válasz: Nekem azt mondta védõnõm, hogy attól van, hogy tágul a szülõcsatorna, a baba csinálja magának a helyet:) Nekem még nem fáj, de már elõre szólt, hogy készüljek rá:)

Nekem azt mondta védõnõm, hogy attól van, hogy tágul a szülõcsatorna, a baba csinálja magának a helyet:) Nekem még nem fáj, de már elõre szólt, hogy készüljek rá:)
Szia! Nekem is fáj a szeméremcsontom, ez attól van, amint már az elõttem lévõ válaszban is olvashatod, hogy a baba csinálja magának a helyet, viszont mindenképpen menj vele dokihoz, mert engem elküldtek az ortophédiára is, mert 20. héttõl fájt és akkor ugyebár még korai tágulni. Rengeteget kellett feküdnöm, hogy a baba súlya ne tágítsa jobban. Néha sétálhattam is, de volt, hogy fel sem tudtam kelni, annyira fájt, sõt néhányszor fekvõ helyzetben a lábam se tudtam megmozdítani. Úgyhogy mindenképpen nézesd meg magad egy ortophédussal. Jó babavárást. :D
A választ sajnos nem tudom, de nálam is ez a helyzet, pedig én még csak 18 hetes terhes vagyok. Kedden megyek védõnõhöz, genetikai UH-ra és az orvosomhoz is, megkérdezem majd. Mindenesetre elég kellemetlen tud lenni :( Boldog babavárást!
Szia! nekem is ilyen fájdalmaim voltak, nagyon korán, 20hetesen, és nagyon meg voltam rémülve.A védõnõm elküldött a kórházba mert szerinte ez a vetélés jele.A korházban egy nagyon kedves orvos megvizsgált, és kérdezte hogy miért is jöttem be, mikor elmondtam hol és mi fáj csak nevetni tudott, és azt mondta hogy ezek a fájdalmak természetesek és nem kell meg ilyedni.Most 14hós a fiam.

29 hetes kismam vagyok. Mostanában olyan zsibbadtak a végtagjaim, rossz a közérzetem, hányingerem van szinte egész nap - normális ez? Elfog múlni még szülésig?

Legjobb válasz: Ilyen idõsen én is egész nap csak lézengtem, de nekem a meleg is közrejátszott, igaz hányingerem nem volt. Most 35 hetes vagyok, mivel elmúltak a nagy melegek, jobban érzem magam, de mivel nõ a pocakunk, egyre nehezebb ilyenkor már minden. Nekem pihennem kell egész nap, baba nagyon lent van,de már néha az sem jó:) Kitartás, már nincs sok hátra:)

Ilyen idõsen én is egész nap csak lézengtem, de nekem a meleg is közrejátszott, igaz hányingerem nem volt. Most 35 hetes vagyok, mivel elmúltak a nagy melegek, jobban érzem magam, de mivel nõ a pocakunk, egyre nehezebb ilyenkor már minden. Nekem pihennem kell egész nap, baba nagyon lent van, de már néha az sem jó:) Kitartás, már nincs sok hátra:)
Szia! Én 28 hetes vagyok. Ugyanúgy érzem magam, mint Te, csak nekem a fejem fáj hányinger helyett. Reggel alig tudok felkelni, mert úgy érzem magam, mint aki egész éjjel talpon volt. Van már egy másfél évesem, nagyon rossz így ezt a terhességet viselni. Elsõ terhességemnél semmi bajom nem volt, kész energiabomba voltam:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszotokat! Kitartás nektek is.Legalább nem egyedül vagyok így:)

29 hetes terhes vagyok, és éjjel epegörcsöm volt. A doki azt mondta, egész nap csak vizet igyak, enni SEMMIT ne egyek. Nem fog ez ártani a picimnek? Ropit sem ehetek?

Legjobb válasz: Csak ennyi tanáccsal látott el, h ma csak vizet igyál? Késõbbiekben diétát is kellene tartanod, ami nem egyenlõ az éhezéssel. Itt van egy jó cikk róla: http://www.vital.hu/themes/dieta_epe2.htm Nagyon fontos, h most betartsd és legalább még pár hétik kihúzd, h a babád is tudjon növekedni, mert sajnos a mûtét eléggé macerás ebben az állapotban, ráadásul az sem mindegy, h milyen gyógyszereket szedsz. A másik kérdésem, h 100%-ig biztos, h epekõ? Mert a zsírmáj is szinte ugyanolyan tüneteket mutat. Én is epekõ gyanuval mentem dokihoz és kiderült, h zsírmáj. Egyébként a diéta ugyanaz mindkettõre. Viszont zsírmájnál késõbbiekben teljes életmódváltás kell, epekõnél pedig vagy csak diétával v diéta és mûtét kombinációjával meg lehet gyógyulni.

Csak ennyi tanáccsal látott el, h ma csak vizet igyál? Késõbbiekben diétát is kellene tartanod, ami nem egyenlõ az éhezéssel. Itt van egy jó cikk róla: http://www.vital.hu/themes/dieta_epe2.htm Nagyon fontos, h most betartsd és legalább még pár hétik kihúzd, h a babád is tudjon növekedni, mert sajnos a mûtét eléggé macerás ebben az állapotban, ráadásul az sem mindegy, h milyen gyógyszereket szedsz. A másik kérdésem, h 100%-ig biztos, h epekõ? Mert a zsírmáj is szinte ugyanolyan tüneteket mutat. Én is epekõ gyanuval mentem dokihoz és kiderült, h zsírmáj. Egyébként a diéta ugyanaz mindkettõre. Viszont zsírmájnál késõbbiekben teljes életmódváltás kell, epekõnél pedig vagy csak diétával v diéta és mûtét kombinációjával meg lehet gyógyulni.
Kekszet, ropit, reszelt almát, citromos mézes teát ehetsz nyugodtan. A cukorszintedre vigyázni kellene nehogy túl lemenjen. A zsíros ételeket kerüld egyenlõre. Menj el másik dokihoz is, mert terhesen nem lehet akármilyen drasztikus diétát csinálni.
Ha tényleg doki mondta, akkor nem egy életre mondta az éhezést, hanem valszeg az adott napra. Addig a babának nem lesz baja.

29 hetes kismama vagyok. Egész nap furán érzem magam, a hasam is görcsölget, meg elég gyakran járok wc-re is. Ugye ez nem a szülés előjele? Azt hallottam hogy ha tágul a méhszáj, akkor a nyákdugó távozik. Addig ne izguljak amig ezt nem veszem észre?

Legjobb válasz: Én úgy tudom a nyákdugó az utolsó pillanatban távozik.Sok kismamánál olvastam a terhesség vége felé a wc-re járást tünetként, reméljük neked nem azért van,sztem inkább mutasd meg magad dokinak, ha bizonytalan vagy.Nem lehet csak a véletlen a sûrû wc, na nem találgatok, nem arra van szükséged,én azt mondanám inkább doki.

Én úgy tudom a nyákdugó az utolsó pillanatban távozik.Sok kismamánál olvastam a terhesség vége felé a wc-re járást tünetként, reméljük neked nem azért van, sztem inkább mutasd meg magad dokinak, ha bizonytalan vagy.Nem lehet csak a véletlen a sûrû wc, na nem találgatok, nem arra van szükséged, én azt mondanám inkább doki.
Szia! Én nem tudok róla, hogy a sûrû WC-re járásnak a szüléshez lenne köze. A babád már nagy, teljesen máshol voltak a szerveid a terhesség elõtt, a méhed átrendezett mindent, a hólyagod is teljesen más formára nyomódott össze, folyton nyomás alatt van, ezért kell folyton pisilni. Keress vmi metszetet (igaz. vannak elég bénák is), ezeken jól látszik, mi hova kerül a terhességnél, nagyon érdekes (szerintem itt a neten is találsz ilyesmit).
ha gorcsol a hasad az meg korai szerintem!!beszelj az orvosoddal!!!, de a wc re jarasnak semmi koze a szuleshez! maximum annyi hogy a gyerek nyomja a hugyholyagodat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!