Találatok a következő kifejezésre: 29 hetes vagyok. Az (77 db)

Mikortól kell szedni magnéziumot? Mert én 29 hetes vagyok, az én dokim nem mond semmit.

Legjobb válasz: Szia! Magnéziumot már a terhesség elejétöl szoktak szedni.Pl kimondottan MagneB6-ot ajánlanak ha rosszul vagy hányingered van.Én most vagyok 35 hetes és még mindig szedek napi 2-3 at,mert nekem meg görcsöl a lábam ami szintén magnézium hiánytól lehet.Ha a dokid nem mond semmit,kérdezd a védõnõdet,õ is tud segiteni ilyen dolgokban.

Szia! Magnéziumot már a terhesség elejétöl szoktak szedni.Pl kimondottan MagneB6-ot ajánlanak ha rosszul vagy hányingered van.Én most vagyok 35 hetes és még mindig szedek napi 2-3 at, mert nekem meg görcsöl a lábam ami szintén magnézium hiánytól lehet.Ha a dokid nem mond semmit, kérdezd a védõnõdet, õ is tud segiteni ilyen dolgokban.
Szia, Én szinte a terhességem elejétõl szedtem, oldja a görcsöket. A 33-36hét körül célszerû abbahagyni a szedését. Már nyugodtan szedheted, ha sokat keményedsz vagy görcsölsz. - Egy 6hós pasi mamája
Ha nincs panaszod, nem keményedik a hasad, akkor nem kell szedni. Ha keményedsz, de ezt nem mondtad a dokinak, akkor nem tudhatja és igy nem is mondja, hogy szedd :) Tehát ez nem ógy van, hogy x hetesen szedni kell. Ha sokat keményedsz, szólj a dokinak és ö majd megmondja, hogy mit és mennyit szedj. 38 hetes
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! hát, már félidõtõl keményedek, vagy korábbtól is, jeleztem is, de semmi, egyre jobban elvagyok keseredve, mennyire letojják az embert, és mindenért rágni kell a fülüket ezeknek az sztkás ellátási rendszerben. olyan kiábrándító, hogy ha nincs teli pénzzel az ember, nem tömi az eü.-söket, lesz..rnak!! de persze azért szüljél, mert kell az országnak az utánpótlás , közbe meg semmibe vesznek. hát, azért köszönöm nektek!
Szia.. sajnálom, hogy ilyen kellemetlen helyzetbe kerültél. Az enyém azért valamivel jobb, de csak kölcsönös szivesség alapú, bár én sem magánba járok, legalább figyel rám a doki. Talán nem mindegyik ilyen ahova jársz, próbálj konkrétan rákérdezni, hogy az olvastad pl. jó magnéziumot szedni... csak mond rá valamit? Esetleg még megpróbálhatsz egy nagyobb klinikát, végülis szabad orvosválasztás van? Nem mindegyik doki ilyen azért, hál istennek sok jót is hall az ember... :-( A legutóbb teljesen leszavaztak mondjuk, mikor megmondtam errõl a véleményemet. Sajnos az ország ezt a rendszert támogatja, akinek meg a fizun felül nem nagyon marad pénze, az meg vegye tudomásul, hogy másodrendû... ??? Én azért bizakodom. 26 hetes km
Utolsó vagyok. Én úgy tudom egyébként, hogy keményedés gyakoriságától, intenzitásától is függ, mekkora adag kell. Nekem sajnos a magne b6 a 22 hétig volt csak elég, utána semmit nem változtatott. Magnerotot szedek, rágótabi, víz nélkül is bármikor be lehet venni bárhol. Viszont mivel a napi adagom nagyon magas, kisebb adag kálcium kell mellé, mert különben a lábam azonnal görcsöl. Jobb lenne azért, ha doki mondaná meg, mennyit szedj!
A kérdező hozzászólása: hát, igen, mikor kérdeztem a kalciumról is a védõnõt, ( mert a fogaim nagyon megsínylették az elõzõ két terhességet, most rendbe tetettem, nem szeretném , h a megint elromlanának, ), azt mondta, sok nyers zöldség, gyümölcs..., valóban ennyi elég lenne? meg ha igen, akkor az is napi szinten mennyi? és leginkább mennyiért? az sem mindegy, dehát ez is nehogy már az õ gondjuk legyen! nagyon szomorú ez a szint ami van ma M.O.-GON szerintem, dehát, ez van sajna! ja! váltani.., én is gondoltam rá, de ha az ember nem ismer senkit akkor honnan tudná, kihez menjen? hogy jobb lesz -e? meghát, már a hetedik hónapban, nem szeretik "átvenni" az embert. meg aztán, akkor azt gondolák, ez azt jelenti, megfogadom, nem?
Szia... sajnos erre a jó táplálkozás dologra nem nagyon tudok mit mondani, nekem sem a vitaminokkal, sem a gondos odafigyeléssel nem sikerült rendes vérképet produkálni, persze ez egyéni. Kálcium, magnézium nélkül pedig folyamatosan görcsölök, kálciumhiánytól a vádlim, talpam, magnézium nélkül keményedek. Vasat is szedek, rengeteg gyümi, zöldség, hús. Nyilván számít, de nekem nem elég. :-( Több kismamát hallottam a végén váltani, de neked kell tudnod, mi okoz számodra kevesebb stresszt. Neten sok fórum szól a dokikról, ki milyen, de megértem, ha már maradsz ennél.
21:50-es vagyok, én voltam a komment elõtt is az utolsó. Együttérzek, próbálj nem törpdni velük, csak árt, ha bosszantod magad.

29 hetes vagyok. Azt vettem észre, h. kb. a 25. -ik hét óta nem vettem észre, h nöne a hasam. Ez mit jelenthet? Nem fejlödik azóta?

jövöhét kell mennem a 30-ik heti uh-ra,hát kiváncsi vagyok.de eddi mindig észrevettem,hogy nött a hasam.és hogy lehet,hogy most megállt?peddig még most kéne csak nagyot nönie,nem?

Legjobb válasz: Szia! Bevallom õszintén , nekem is voltak olyan idõszakok a terhességem alatt, amikor nem láttam hogy nõne látványosan a hasam és állandóan a páromat kérdezgettem, hogy "de nõtt ugye, de nõtt ugye??" Ennek ellenére minden uh-m nagyon jó volt és egészséges babát szültem. Vannak olyan idõszakok terhesség alatt, amikor nem olyan látványos a pocinövögetés. De nyugi, a 30. hét után meg majd nem gyõzöd "cipelni" a nagy puttonyt :D Jó babvárást kívánok, és nyugi!!:)

Szia! Bevallom õszintén , nekem is voltak olyan idõszakok a terhességem alatt, amikor nem láttam hogy nõne látványosan a hasam és állandóan a páromat kérdezgettem, hogy "de nõtt ugye, de nõtt ugye??" Ennek ellenére minden uh-m nagyon jó volt és egészséges babát szültem. Vannak olyan idõszakok terhesség alatt, amikor nem olyan látványos a pocinövögetés. De nyugi, a 30. hét után meg majd nem gyõzöd "cipelni" a nagy puttonyt :D Jó babvárást kívánok, és nyugi!!:)
A kérdező hozzászólása: köszi csajok.bár ugy lenne, remélem igazatok van.mejd kiderül az uh-n.kellemes babavárást.
Szia! Ha, mondjuk minden héten mérõszalaggal megméred a hasad körfogatát, megtudhatod, hogy mennyit nõtt a pocakod.Ha ugyanúgy mocorog a baba, mint eddig, akkor nem valószinû, hogy baj lenne!!! Boldog babavárást!!! 21+1 hetes kismami

29 hetes vagyok, és az normális, hogy a baba fejét nagyon érzem a hólyagomnál? Nem túl korai ez még?

Érzem ahogy mozgatja a kis buksiját,és olyankor iszonyatosan fáj a hólyagom. Attól félek nehogy hamarabb megszülessen,mivel már ilyen korán befordult. Kicsit meg is rövidült a nyakcsatornám 2000 -es. Szerintetek?

Legjobb válasz: En is 29 hetes vagyok es en is ugy erzem, ahogy te irod es az oldalbordaimat rugdossa. Az a helyzet , hogy en kulfoldon elek es itt nem vizsgalnak meg egesz terhesseg alatt, ugyhogy nem tudom mi lehet. En is kivancsi volnak erre

En is 29 hetes vagyok es en is ugy erzem, ahogy te irod es az oldalbordaimat rugdossa. Az a helyzet , hogy en kulfoldon elek es itt nem vizsgalnak meg egesz terhesseg alatt, ugyhogy nem tudom mi lehet. En is kivancsi volnak erre
A kérdező hozzászólása: Szia! Én olyat nem érzek a bordámnál, inkább két oldalt szokott mozgolódni. De a fejével határozottan feszít odalent. Hol élsz?
29 hetesen már nekem is be volt fordulva igaz nekem 3000-es még mindig a méhnyakam. 36 hkm
A kérdező hozzászólása: És te is érzed, hogy ott lent mozgatja a fejét? Azért érdekel ez ennyire, hogy nincs e túl lent nekem? A bordáimat a rugdalózások meg sem közelítik, ebbõl gondolom, hogy nagyon lent van.
Elso vagyok Cypruson elek, itt ilyenek a doktorok. Nem is pillantnal meg csak Uh-val
bocsi pillantanak
3-as vagyok. Nekem se rugdossa a bordáimat, most se és eddig sem! mindig inkább az oldalammal játszadozik! :)


Terhességem elején nem csinált az orvosom rákszűrést, mert nem telt le az 1 év. Most 29 hetes vagyok, és ha jól emlékszem most lenne aktuális. Megcsinálják még ilyenkor szerintetek?

Következ? orvos látogatásom a 32.héten lesz. Vagy ez ilyenkor hogy szokott lenni?mikor van a következ? cytológia?

Legjobb válasz: Szia!!Nekem is hasonlóképpen volt,kb.25 hetes koromban telt le az egy év,nem csinálta meg a doki,azt mondta,hogy vagy a 12.héten,vagy majd csak szülés után.Így nekem amikor mentem a szülés utáni 6 hetes kontrollra,akkor vette le.:-)További boldog babavárást,és könnyû szülést kívánok!!Üdv- 2 kislány anyukája

Szia!!Nekem is hasonlóképpen volt, kb.25 hetes koromban telt le az egy év, nem csinálta meg a doki, azt mondta, hogy vagy a 12.héten, vagy majd csak szülés után.Így nekem amikor mentem a szülés utáni 6 hetes kontrollra, akkor vette le.:-)További boldog babavárást, és könnyû szülést kívánok!!Üdv- 2 kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Akkor jól sejtettem, hogy majd a 6 hetesen. Nekem is kislányom lesz :D
Nekem a terhesség, illetve a szülés után, a 6 hetes vizsgálaton is mondta, hogy majd... Várjunk pár hónapot, mert szülés után csalóka eredmények jönnek ki.

29 hetes vagyok és 168cm de a pocim nem olyan nagy, de a baba méretei jók! Mitől lehet ez? Vagy az nem számít kinek mekkora a hasa?

Legjobb válasz: Szia. Én tegnap voltam uh-on,28 hetes vagyok. Senki nem hiszi el, hogy már ennyi idõs terhes vagyok, mégis az uh-on kiderült, hogy a baba méretei szinte napra pontosan akkora mint ami a nagykönyvben meg van írva. Pedig azt mondják a pici nõknek nagy a hasuk, hát én 158 cm vagyok, és mégsem nagy. A lényeg hogy a baba elférjen. Boldog babavárást!

Szia. Én tegnap voltam uh-on, 28 hetes vagyok. Senki nem hiszi el, hogy már ennyi idõs terhes vagyok, mégis az uh-on kiderült, hogy a baba méretei szinte napra pontosan akkora mint ami a nagykönyvben meg van írva. Pedig azt mondják a pici nõknek nagy a hasuk, hát én 158 cm vagyok, és mégsem nagy. A lényeg hogy a baba elférjen. Boldog babavárást!
Ha a babával minden rendben akkor ezen ne aggódjál hogy nincs nagy pocid. Lehet hogy majd a vége felé fog hirtelen megnõni, de az is lehet hogy sose lesz annyira nagy. Nekem sem volt túl nagy pocim, szülés elött még azt hitték hogy csak 7 hónapos terhes vagyok és mégis egy teljesen átlegos méretû babám született.
lehet, hogy szélesebb a csípõd vagy úgy fekszik a babód. szerintem a hasméret testalkat kérdése, ne aggódj ezen, inkább pihenj, és élvezd a terhességet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, mostmár teljesen megnyugodtam, azt hittem nagy hasnak kell lenni!Boldog babavárást nektek is!Marcsi
31 hetes vagyok, de akkora a pocim, mint egy 5 hónapos kismamáé, pedig a pocilakóm egy héttel nagyobb is a méretei szerint. :) Alkati kérdés, kinek mekkora. :)
36 hetesen szültem nagyon kicsi hassal, a hasam körbe csak 98 cm volt, de a babám viszont 2700 gramm, szóval nem a has mérete számit. 2 hetes baba anyukája

29 hetes vagyok normális ha mensi szerü görcseim? Lehet az idöváltozástol van? Enyhe görcsök! Kicsit aggodok!

Legjobb válasz: Szia! Én most 32 hetes vagyok. A 28. héten én is ilyen mensi görcsöket érzetem. A dokim azt mondta, nem éppen jó, ezért pihenjek annyit, amennyit csak tudok. Megfogadtam, többet feküdtem napközben is és azóta nem jelentkeztek. Remélem nem is fognak, mert tényleg korai lenne. Minden jót neked!

Szia! Én most 32 hetes vagyok. A 28. héten én is ilyen mensi görcsöket érzetem. A dokim azt mondta, nem éppen jó, ezért pihenjek annyit, amennyit csak tudok. Megfogadtam, többet feküdtem napközben is és azóta nem jelentkeztek. Remélem nem is fognak, mert tényleg korai lenne. Minden jót neked!
Nézesd meg magad dokival mert ha ezek összehúzódások még ha kicsik is akkor kell visszatartás. Én 26 hetesen jártam így! Most már minden rendben:D 30 hetes pocis
A kérdező hozzászólása: Szerdán megyek nögyógyászhoz majd mondom neki! Köszi a választ:) !
23 hetes vagyok, és amióta terhes vagyok, végigkísér ez a menzeszes érzés szinte minden áldott nap. De ezek NEM görcsök. A görcs sosem jó. Amíg nem görcsöl valaki, ill. nem vérzik, addig nincs gáz. Nekem magnézium szokott segíteni. Amíg vársz a szerdai dokis idõpontra, szedjél magne B6-ot, az izomlazító, na meg jó feszültségre is, lábikragörcsre, stb.

29 hetesen mekkora az ideális haskörfogat? Én 155 cm magas vagyok éa 59 kg. A haskörfogatom 95 cm. Nem tul kicsi?

Legjobb válasz: Szia! Hát szerintem a 155cm-hez szép nagy a pocid legalább is ha a vizuális fantáziámra támaszkodom. De egyébként nem jelent semmit hogy kinek mekkora a hasa mert vannak például faros kismamák is kik popóra híznak. Én például pocakra nõvõk de szembõl senki nem mondaná meg hogy 30 hetes terhes vagyok de oldalról óriási...

Szia! Hát szerintem a 155cm-hez szép nagy a pocid legalább is ha a vizuális fantáziámra támaszkodom. De egyébként nem jelent semmit hogy kinek mekkora a hasa mert vannak például faros kismamák is kik popóra híznak. Én például pocakra nõvõk de szembõl senki nem mondaná meg hogy 30 hetes terhes vagyok de oldalról óriási...
Olyan, hogy "ideális haskörfogat", nincs. De az adataidat elnézve normális méretû a hasad, mert az enyémmel semmi probléma és én is 59 kg vagyok, bár 160 cm magas, és 32 hetes. Üdv
Nekem kicsit soknak tûnik, én 173 cm vagyok, 68 kg, és 93 cm a haskörfogatom 31 hetesen. De attól lehet hogy arányosak a méreteid.
Én is 173 cm vagyok mint az elõttem szóló, 28 hetes és 89 cm a pocim!

Iszonyat fáj a szeméremcsontom. Főleg este. Néha alig bírok megfordulni az ágyban. Mitől van? Ez most már így is marad? 29 hetes vagyok, máskor is éreztem már de mostanában iszonyat fájdalmas.

Legjobb válasz: Nálam ez a 21. héten kezdõdött, és ma reggelre egy csapásra sokkal kevésbé fáj! Iszonyú nagy megkönnyebbülés, hogy talán elmúlik. Szóval: kitartás! 23 hetes km

Nálam ez a 21. héten kezdõdött, és ma reggelre egy csapásra sokkal kevésbé fáj! Iszonyú nagy megkönnyebbülés, hogy talán elmúlik. Szóval: kitartás! 23 hetes km
Szia én is evvel küszködök kb.1hete.(most 27hetes multam) Nagyon rossz érzés, alig birok menni, és azt hiszem kettérepedek.Nálam is így van este a fordulásoknál, meg a gerincem is be szokott csípõdni, meg a csípõcsontom is fáj.Hát bízom benne, hogy elmúlik!
Lesznek jobb napok, mikor észre sem veszed, de este mindig tetõzik.Nekem is fáj kegyetlenül kb olyan 25hetes korom ota.Az orvos azt mondta, igyak kálciumot, hogy erõsõdjön a csontom.Meghát tágulunk valamennyire.Egy szülésznõ azt mondta, hogy ilyenkor a kálcium hiánytol lazulnak az izületek, izmok stb.Hát iszom a kálcium pezsgõ tablettát talán egy kicsit segitett.36hetes km
A neve: szeméremizület mûködési zavara. Tünetek: -fájdalom, rendszerint a derék és/vagy s szeméremcsont tájékán, de érzékelhetõ az ágyékban, a belsõ combnál, a csípõnél és a fenéknél is -a fájdalom nõ, ha csak az egyik lábon helyezkedik el a testsúly -olyan érzet, mintha szét akarna nyílni a medence -nehézség járás közban Kezelés: Sajnálatos módon az SPD kezelhetetlen a terhessé során, hiszen a megváltozottbhormonhatás következtében alakul ki. Az állapotnak azonban, ahogy a szervezetünk visszatér normális, terhesség elõtti állapotába, javulnia kell. Még egy csomó mindent ír a könyvem, de ez alényege. Figyelni kell a mozgásra, nem szabad úszni, mert ront az állapoton, ha megfordulsz fekve, azt próbáld zárt térddel. Ha romlik a helyzet, akkor gyógytornász tud még segíteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget.

Ha a szeméremcsont fáj, az már a csontok tágulását jelenti, vagyis készül a szülésre? 29 hetes vagyok, de már kb.1 hónapja fáj! Ez normális?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is sokáig nagyon-nagyon fájt, szinte menni alig bírtam, most kb 2 hete elmúlt! 31+4 hetes kismama

Szia! Nekem is sokáig nagyon-nagyon fájt, szinte menni alig bírtam, most kb 2 hete elmúlt! 31+4 hetes kismama
igen, nagyon tud fájni az ágyból való felkelés is már gáz volt.
Szia, Igen... Át kell alakulnunk, és nem kellemes:) :( Normális:)
Szia! Igen az! velem is ez van, de már 2 hónapja. 28 hetes pocakos vagyok, és a legrosszabb, hogy esténként már nem tudok néha menni sem. Párom segít öltözködni is. Szegénykém. Minden esetre kellemes baba várást! :-)
Gondolj arra, hogy jó, ha fáj, mert akkor tágulsz, s az könnyíteni fogja mindkettõtök számára a szülést/születést. Így sokkal könnyebb elviselni a kellemetlenségeket. Én sokszor már csak fájdalmasan tudok az ágyban is megfordulni éjszaka. Pedig én aztán állandóan forgolódom.
Én 23 hetes vagyok és már szokott fájni. Mint kiderült tegnapelõtt dokinál, épp a szeméremcsont mögött bújkál a kis huncut, így aztán pláne és nyomja a hólyagomat.

Milyen praktikával vehetem rá a babám hogy mindenképpen ébren legyen az esti babamozin? 29 hetes vagyok.

Egyek vagy igyak valamit amit?l felkel/ébren marad?

Legjobb válasz: A csoki általában be szokott vállni meg a szénsavas üditõ! 39 hetes kismama

A csoki általában be szokott vállni meg a szénsavas üditõ! 39 hetes kismama
Szia! Nekem sehogyan sem akarta teljesen megmutatni az arcát, mindig befordult a "fal" felé. Velem narancslevet itattak: annyi látszik a felvételen, hogy cuppog a bébi és nagyokat nyel! De ekkor is csak félig látszott a buksija. (Mi nem akartuk tudni a nemét, az ultrahangos látta a cunciját.) Üdv.
Szia Eszter te vagy?? Remélem, hogy fennt lessz a picúr, és nagy élény lessz..... Kati.
Harmadik válaszoló vagyok! Azért ittam colát, mert akkor még én sem tudtam hogy nem szabad inni szénsavasat, mert bezavarja a magzatvízet. Akkor szólt a 4 D készítõje, hogy nem lett volna szabad szénsavasat inni. Nekem se zavarta be amúgy, de én nagyon minimálisat ittam. Ha majd megyek legközelebb, akkor csokit viszek! :D Az a jó.
Nálam is eddig a kóla és az energia ital vált be bár lehet nem is lett volna rá szükségem mert nekem szerencsére nagyon aktív a babám :-) Minden eddigi tipp amit írtak beválhat próbáld ki õket.Arról hogy a kólának bármi köze volna a magzat vízhez én sem hallottam róla.Eddig nekem nem okozott problémát.Pedig elég gyakran iszok!De nem töménytelen mennyiségben :-) Remélem sikerrel jársz! 31 hetes kismami
Szia! Én azt hallottam, hogy a csoki felkellti, mert a finomságokra fel kellnek a babák! :D Én a Colával próbálkoztam anno, az egész felvételt végig aludta, csak ritkán kellt fel! :) Egy tutti tipp!!! Ne igyál elõtte szénsavasat, mert azt mondta nekem a csaj aki csinjálta a 4D-t, hogy bezavarja a magzatvízet és nem lesz olyan jó a felvétel! Remélem neked fennt lesz! :D 27 heteske
Bízz a szerencsédben! Én drukkolok neked! Az én babám utálja az ultrahangot, olyankor mindig "elvonul". Próbálkoztam csokival, kávéval, kólával, tornával, laza hasbökdöséssel, energiaitallal, gyakorlatilag mindennel, de még mindig nem tudom biztosra, hogy fiú vagy lány, és már 3-szor voltam sok pénzért 4D ultrahangon! Két hét múlva megtudom viszont élõben :) Üdv, 38 heteske.
Valami édeset egyél vagy igyál! Állítólag az édes ízt nagyon szeretik. Amúgy meg szerencse kérdése! A mienk sem szereti az uh-kat, mindig nyugis, de azért egy pici mozgás van...
a harmadik válaszolótól kérdezem, hogy a cola az nem szénsavas? Nem kötekedni akarok csak nem értem akkor te miért ittál!Amúgy én eddig ittam szénsavat az uh-ok elõtt és sosem zavarta be a magzatvizet szóval én nem értek egyet ezzel bár orvos sem vagyok!
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek, remélem beválik majd a csoki, meg majd meglátjuk még mit iszom hozzá! :) további boldog babavárást mindenkinek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!