Találatok a következő kifejezésre: 29 hetes vagyok tegnap (9 db)

29 hetes vagyok, tegnap voltam orvosnál, a Babám becsült súlya 1200-1300 gramm. Ez kevés lenne?

Az orvosom nem mondott semmit csak annyit, hogy még mindenképp híznia és fejl?dnie kell, tehát továbbra is pihenjek sokat, vitaminokat ... stb. szedjem. Azt mondta még természetesen fog hízni. De szerintem ez ilyen id?sen kevés, nem? Mármint nem gond ha nem négy és fél kilósan születik mivel én elég vékony testalkatú vagyok és picike is, de azért nem szeretném ha fejletlen lenne vagy ilyesmi. :(

Legjobb válasz: nem kevés, normális és persze, még van 11 hete a bébinek. innentõl kezdve már "csak" híznia kell. ehhez kell az, hogy te is pihizz, szedd a vitamint.

nem kevés, normális és persze, még van 11 hete a bébinek. innentõl kezdve már "csak" híznia kell. ehhez kell az, hogy te is pihizz, szedd a vitamint.
29+5naposan nekem is 1300grammot mondtak, és végül 38hétre született 2600-zal. :) Idekint viszont nõtt mint a csoda!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen Mindenkinek a biztató válaszokat! :-) Nagyon kedvesek vagytok! Mindenkinek boldog Babavárást kívánok! :)
Nekem a 29. héten 1078gr volt a babám. Megmondom õszintén, én keveselltem, és most sem tudom még, hogy jelenleg mennyi, de talán nem olyan nagy baj, ha 4kg alatt fog megszületni :) Szóval ne aggódj, még akár nagy baba is lehet belõle :) 34 hkm
Szia! Nyugodj meg, szerintem rendben van. Engem nagyon beparáztatott a saját dokim, 33 hetesen 1700g-ra saccolta a babát, és hogy el van öregedve a lepény. Elõrehozta az elsõ ctg-t és 35 hetesen Uh-t csináltunk. Azt mondta, ha bebizonyosodik, h nem fejlõdik a babám, akkor megindítjuk a szülést! Na már most 35 hetesen 2600g-ot mért a szonográfus! Most akkor ki mért rosszul, merthát 2 hét alatt nem hízik a babó majdnem 1kg-t. Szóval holnap megyek ismét ctg-re és UH-ra! Hozzáteszem holnap 38+2 hetes leszek és még egyben vagyunk!!!:) ))) Úgyhogy nyugi! Remélem engem is megnyugtatnak holnap!
nekem a 32 dik héten 1900 gramm volt a babám szerintem babád tökéletes súlyban van !
Utolsó, ezek az adatok rajt vannak a leleten. Amit megkapsz a vizsgálatok végén. Oké megteheted, hogy kukába dobod vagy nem nézed meg. És egyébként Magyarországon 4 kötelezõ vizsgálat van-ultrahanggal, és mivel 40 hét egy terhesség, úgyhogy nem tudom hogyan jött ki neked a hetente kivül-belül, alul-fölül. Persze lehet nyugaton már a matematika is más és negyvenben a 4 az hetenkénti vizsgálatot jelent.
utolsóank: Azért a laza hozzállásnak is van hátránya, nem kevés:-(( Nyilvánvaló ha egy baba méhen belül nem fejlõdik megfelelõen, annak oka van, amit kezelni kell, vagy az sem midnegy, hogy az anyuka cukrobeteg (én az voltam) és nem derül ki Szóval inkáb MO, mint a laza nyugati országok, ahol valljuk be nem másról van szó, mint spórolásról
Sokan kritizálják a nyugati országokban való hozzáállást. Nem vizsgálnak kívül-belül fölül alul hetente. Néha megnézik a vérnyomásod és a pisit, de kb ennyi. A vizsgálatok után csak annyit mondanak, hogy minden rendben, vagy ha nem, akkor azonnal beutalnak a megfelelõ vizsgálatra. De sose mondanak adatokat, számokat, ilyesmit. Nincs semmi amivel fölöslegesen bepánikoltatnák a kismamákat. eleinte féltem, hogy nem foglalkoznak velünk eléggé, de már a második babát várom, és tudom, hogy a legjobb kezekben vagyunk. Nem konkrétan a kérdésedre válaszoltam, de remélem nem baj.
Fiam a 29. héten volt 1349 gramm, 40+6-on született meg 4400 grammal és 57 centivel. Szóval még óriásbébi is lehet a te babádból:-))))))
Ne izgulj! Koraszülöttön dolgoztam, az ilyenkorú babák 800-1100gr között mozogtak. Persze még híznia kell, ez csak annyit jelent, hogy nem lenne jó még, ha most születne meg, de szerintem 2800-3500gr között fog megszületni. Pihenj sokat, hogy legyen elég energiád a szüléshez és az azt követõ idõhöz. Ez a súly ebben a korban tökéletes:)
Szerintem is épp átlagos lesz. A fiam is ennyi volt 28 hetesen végül a vége felé már 3700 nak becsülték, mindezek ellenére 3300-al született. A becslésekrõl viszont csak annyit hogy a lányomat 32 hetesen becsülték 1770 grammra és azt mondták olyan 3300 lesz õ is, és a végén megszületett 4300-al....
Szerintem is normális a súlya, ne aggódj! Nekem 27 hetesen volt 1000 gramm a becsült súlya. Végül 3330 grammal született a lányom. Amúgy majd ezután rohamos fejlõdésnek fog indulni a babád, hiszen az utolsó hetekben szedik fel a legtöbbet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!! Megnyugodtam! :)
http://gyerekabc.hu/On-es-a-baba-egeszsege/terhesseg-hetrol-.. Ez alapján átlagosnak mondható a súlya, de azt ne felejtsd el, hogy a doki is, a gép is tévedhet. Lehet több is a súlya, mint amit mondott.. Ne aggódj! Ha ezt leszámítva egészséges, akkor semmi ok az aggodalomra, lesz még ideje hízni! :-) Boldog babavárást! 34 hkm
Pont 29. hetesen volt a kislányunk 1750 g. 30. hetesen, tegnap 1780 g. Ennél a súlynál ez persze kevesebb, de az én dokim azt mondta, hogy ez egy nagyon erõs felsõ határ súrolás, tehát nem a legkisebbek között van a korosztályában. Édesapja is nagy súllyal született, és ez állítólag öröklõdik, azt mondja...

Lehetséges, hogy jósló fájásaim vannak? Tegnap reggel kezdődött, mensi szerű fájdalom+a derekam leakart szakadni. Kicsit korai lenne még, 29 hetesek vagyunk.

Legjobb válasz: Szia, én, 30 hetes vagyok és tegnap - csak épp este - ugyanezzel szenvedtem. Eddíg még nálam sem volt ilyen. Remélem csak az ido. Ráadásul kezd megint rámjonni a rosszullét a tomegben, stb. Már nem merek emberek kozé menni.Megint. Minden jót kívánok Nektek!

Szia, én, 30 hetes vagyok és tegnap - csak épp este - ugyanezzel szenvedtem. Eddíg még nálam sem volt ilyen. Remélem csak az ido. Ráadásul kezd megint rámjonni a rosszullét a tomegben, stb. Már nem merek emberek kozé menni.Megint. Minden jót kívánok Nektek!
Nekem is volt ilyen 30 hetes korom körül. A doki MagneB6-ot szedetett velem 3x1-et és így 2-3 nap alatt teljesen elmúlt. Most 38 hetes vagyok és még azóta sem jött elõ újra pedig már nem szedem 2 hete.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, minden jót kívánok nektek.

Tegnap úgy egy óráig szagoltam a benzingőzt, 29 hetes vagyok ugye nem lesz baj?

Tegnap arra lettünk figyelmesek, hogy nagyon erős benzinszag van a kocsiban, és úgy innentől kezdve, amíg eljutottunk a szerelőig, kb. egy óra telt el.. Szóval a lényeg, hogy elromlott az autónk, igaz le volt húzva minden ablak, de azért elég erős volt a szag... Szerintetek? Ugye nem lesz baja a babámnak? Egyébként minden rendben vele, mozog, minden okés, csak kicsit aggódok.. 29 hkm

Legjobb válasz: Ne aggódj én pl. tegnap fûveztem :) viccet félretéve, koncerten voltam és néha megcsapott egy kis marihuána szag. Nagyon enyhén éreztem, de én is összetojtam magam, hogy lehet-e ettõl valami gondja a babámnak. Ésszerûen átgondoltam és nem aggódok. Nem tartósan voltam kitéve a dolognak, mint ahogy te sem. Nyugi :)

Ne aggódj én pl. tegnap fûveztem :) viccet félretéve, koncerten voltam és néha megcsapott egy kis marihuána szag. Nagyon enyhén éreztem, de én is összetojtam magam, hogy lehet-e ettõl valami gondja a babámnak. Ésszerûen átgondoltam és nem aggódok. Nem tartósan voltam kitéve a dolognak, mint ahogy te sem. Nyugi :)
DM koncert? :) Nem lesz semmi gond, ne aggódj. A benzingõzt én is imádom :D
Én nem terhesen is imádtam az illatát, de a még égetetlen benzinét is. Most terhesen meg, ha megérzem az utcán még a nyál is össze fut a számban. :D Ha tankolunk mindig szaglászok kifelé az ablakon. Nem lesz baj. :) 34 hkm
biztos nem kábult be a baba :) még mindig jobb mint aki naponta elszív több szál cigit ..
A kérdező hozzászólása: :D
4.végem van......annyit nevettem hogy fáj az oldalam!!! Nagyon komoly vagy! XD 24hkm
A kérdező hozzászólása: :D Okés, akkor most már megnyugodtam... szerintem amúgy több káros anyag van a levegõben meg a vízben, mint az a kis benzingõz...
Nem lesz gond!
A kérdező hozzászólása: Amúgy ha tankoltunk régen én is mindig szaglásztam.. :D De ez most nem olyan volt, ez olyan tömény kábító szag volt, azért is kérdeztem meg... persze próbáltunk szellõztetni.. de mondom a baba mocorog, úgyhogy én is úgy gondolom, hogy jól van :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :D remélem :)
4. vagyok. :D Tudom. Szerintem is vicces. :D


Tegnap hajnal óta erősen fáj-húzódik a jobb lágyékom. Mitől lehet? 29 hetes vagyok.

Háziorvos látta, vizeletet nézett, megnyokodott, nem talált semmit. Szerinte húzódnak az izmok, de konkrétat nem tudott mondani. Hajnalban a legrosszabb, olyankor csak a bal oldalamon tudok feküdni, de az sem esik jól. Felkelésnél nehezemre esik kiegyenesedni, a lábamat felemelni, aztán nap közben "bejáratódik". Esetleg megfázhatott a hasam? Vagy normális jelenség, és már így marad szülésig?

Legjobb válasz: Szerintem normális ,nekem a bal oldalon fáj kb 1 hete,hol jobban hol gyengébben.Gondolom összefüggésben van a tágulással,ahogy nõ a baba,vagy esetleg épp Õ nyom valamit.30 hetes km

Szerintem normális , nekem a bal oldalon fáj kb 1 hete, hol jobban hol gyengébben.Gondolom összefüggésben van a tágulással, ahogy nõ a baba, vagy esetleg épp Õ nyom valamit.30 hetes km
A kérdező hozzászólása: Na, látom, van sostárs. :) Köszi a választ!
ne is mondd! :) Rettenetes izomlázszerû, húzódó fájdalmam van, fõleg elalvás körül. Reggelre úgy ahogy rendezõdik, ameddig nem mozdulok meg. Azt figyeltem, hogy amikor bal oldalra nyomja a baba a popsiját, akkor jobb oldalon fáj, amikor jobbra, akkor pedig balra fáj. Ha belegondolunk ez normális is, hiszen kinyomja magát, ellenkezõ oldalon megfeszül. Az orvosomat jól megnevettettem múltkor, mondtam, hogy heteken átittam a laevolacot, mert azt hittem belém van sülve a kaka, úgy fájt a belem... aztán rájöttem, hogy ez bizony nem a belem, csak ellenkezõ oldalon volt a kicsi fiam és húzódott mint a fene. 29+5 hetes kismama :)

29 hetes kismama vagyok. Tegnap 4D-n csak 28 hetesnek mérték, placenta 1. érettségi fokban. Doki szerint (újabb UH nélkül, nincs gond). Mostanáig minden mérése jó volt. Szerintetek gond ez?

BPD 7,1; HC 25,2;AC 23,0;FL 5,48; súlya 1160 gramm kb.

Legjobb válasz: Konkrétan nem tudom, jók-e az adatok, de nálam a vizsgálatoknál össze-vissza alakult, mikor mekkorának nézték a babát. Volt, hogy 2 héttel nagyobbnak mondták. Most az utolsó vizsgálaton 1 nappal mutatta nagyobbnak az UH az adatai szerint, mint volt. Szóval ez még változhat. 35 hetes kismama

Konkrétan nem tudom, jók-e az adatok, de nálam a vizsgálatoknál össze-vissza alakult, mikor mekkorának nézték a babát. Volt, hogy 2 héttel nagyobbnak mondták. Most az utolsó vizsgálaton 1 nappal mutatta nagyobbnak az UH az adatai szerint, mint volt. Szóval ez még változhat. 35 hetes kismama
Nekem a nõgyógyászom azt mondta, hogy az ultrahangnál +/- 2 hét belefér, úgyhogy szerintem ne izgulj!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, kicsit megnyugodtam. Csak ez a placenta érettség zavar egy kicsit.Bár itt a neten valahol azt olvastam, hogy a 25. héttõl már normális az 1.fokú érettség.

29 hetes terhes vagyok! Tudom, hogy sablonkérdés, de ma másnak is kevesebbet mozog a bébi? Tegnap nagyon aktív volt meg általában mindig.

Legjobb válasz: 31 hetes vagyok és ma nekem sem akart aktív lenni a kisfiam.Most kezd mocorogni,de ez sem olyan mint máskor.Ne aggódj,sokszor lesz ilyen.Legutóbb nekem 3 napig alig mozgott,még uh-ra is elmentem.Az orvosom is megnyugtatott,hogy ez teljesen normális.Gondolom ezt az idõt õ is érzi és a hely is kevesebb neki.

31 hetes vagyok és ma nekem sem akart aktív lenni a kisfiam.Most kezd mocorogni, de ez sem olyan mint máskor.Ne aggódj, sokszor lesz ilyen.Legutóbb nekem 3 napig alig mozgott, még uh-ra is elmentem.Az orvosom is megnyugtatott, hogy ez teljesen normális.Gondolom ezt az idõt õ is érzi és a hely is kevesebb neki.
Nekem ma mozog nagyon sokat, fõleg most, este. Majd ki rúgja a ház oldalát.:) Tegnap nagyon keveset mocorgott, gondolom, jól kialudta magát. :) Azt már megfigyeltem nála, hogy egyik nap nagyon aktív, utána pihis nap következik. De az ilyen esõs, nyúlós napok biztosan hatnak rájuk is. :)
Szia! Mi fürdõben voltunk pár napja, egész nap kb. egyáltalán nem éreztem a Picit, de estére látványosan nagyobb lett a poci, biztosan vannak olyan napok, idõszakok, amikor nagyon el vannak foglalva a gyarapodással, a lényeg, hogy valamennyit érezd azért (én reggel és este is éreztem aznap, de napközben semmit gyakorlatilag, lehet, hogy a vizes közeg is tette, hogy lebegtem én is szinte egész nap). :) 25 h km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy írtatok ma is egy kicsit lustibb, de azért néha-néha bejelentkezik.Megszoktam, hogy általában aktív a kis drága:) .

Tegnap voltam a dokinál, 29 hetesnek kellett volna lennem napra pontosan, de azt mondta a doki, hogy a buksija alapján csak 27 hetes 2 napos vagyok. Idáig is le voltam maradva 2 héttel, csak nem vették észre a dokik?

Ideáig minden rendben volt,minden ultrahangom stimmelt,napra pontosan követték egymást.4D sen is voltam,ott is stimmeltek a hetek,napok.Tegnap voltam a dokinál,29hetesnek kellett volna lennem napra pontosan,de azt mondta a doki,hogy a buksija alapján csak 27hetes2napos vagyok.Most akkor az én babámnak kisebb a feje,mint az átlag 29heteseknek,vagy 2hetet idáig tévedtek az orvosok??

Legjobb válasz: szerintem nem tévedtek és biztos nem csak a fejecskéje kisebb hanem az egész baba de nem baj én is levagyok maradva 1 hétel de még a szülésig sok van most megpihent egy kicsit de majd behozza ha gond van szólnak nem kell aggódni

szerintem nem tévedtek és biztos nem csak a fejecskéje kisebb hanem az egész baba de nem baj én is levagyok maradva 1 hétel de még a szülésig sok van most megpihent egy kicsit de majd behozza ha gond van szólnak nem kell aggódni
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, azt elfelejtettem leírni, hogy a combaja 29hetesnek felelt meg.
Velem ugyan ez volt, de igazabol EN meg negyon az elejen vagyok. Az utolso mensim elso napja szerint mar 10 /betoltott/hetesnek kene lennem de az orvos a baba meretebol 9 hetesnek mondott. Nekem biztos nem a kozepidoben fogant meg a baba, es a mensim is eleg ossze -vissza volt mostanaban. Szerintem ne izgulj, nincs semmi gond, ha baj lett volna az orvosod biztosan mondta volna, es ugy van ahogy az elottem iro is mondta, minden kisbaba a sajat utemeben fejlodik. Ne izgulj, ha nem tudsz megnyugodni keress fel egy masik orvost, es ott ugyis kiderul, h minden oke, de legalabb magad is menyugszol. 9 hetes kismama
nekem megmérte szülés elõtt a doki a baba fejét és ráírta a papírra: 10 cm, mehet szülni. Szüléskor derült ki, hogy a baba 11 cm. Örülhetek hogy aránylag simán kifért. Azt azért sose felejtem el, hogy mennyire elsápadt a dokim, mikor a csecsemõsnõvér megmondta neki, mekkora a babó feje :S Szóval ennyit a mérésekrõl. Nõvéremet félidõtõl idegesítette a dokija, hogy kicsi a gyerek. Még a papírjára is ráírta, retardált. Erre szült egy 3100 g-os fiút, 37 hétre. Ha végig hordja, kb. 3, 5 kiló lehetett volna. Kérdem én, miért volt ez kicsi?????

Az orgazmus okozta méhösszehúzódás tényleg káros a pici pocaklakóra? 29 hetes terhes vagyok és tegnap ezt mondta a védőnő.

Na már most én nehezen mondanék le a szexr?l.... persze ha tényleg káros, akkor rendben, de ezt eddig nem hallottam.

Legjobb válasz: Hülyeség. Csak ha veszélyeztett vagy, nyitva van a méhszájad, akkor lehet gond. Végigszeretkeztem 3 terhességet szinte utolsó napig, mindhárman kicsit idõn túl, 3 kilón felül, egészségesen születtek.

Hülyeség. Csak ha veszélyeztett vagy, nyitva van a méhszájad, akkor lehet gond. Végigszeretkeztem 3 terhességet szinte utolsó napig, mindhárman kicsit idõn túl, 3 kilón felül, egészségesen születtek.
Ha minden rendben van a terhességeddel, akkor semmiféle problémát nem okoznak a kisebb méh összehúzódások. A doki mondja, ha nem szabad. Nyugodtan szeretkezzetek, semmi baj nem lesz. :)
Hali! Elõször is, gratulálok, remélem egészségesen megszületik majd, és rengeteg örömet fog szerezni nekte a "kis jövevény"! :-) Én a világhírû szexuálpszichológus, Sue Johanson mûsorát elég gyakran megnézem (még az ismétléseket is) a Zone Club-TV-adón "Talk Sex" azaz "Szexbeszéd" címmel. Ez egy betelefonálós mûsor volt az Egyesült Államokban (korábban Kanadában is), amely a világ számos országában fut azóta is, és ide átlagemberek telefonálhattak be, olyanok, akik nem mertek megnyílni egymásnak, vagy vmi dilemmájuk volt a szexszel kapcsolatban. Személy szerint rengeteget tanultam belõlük, -- igaz azóta már szereztem egészségügyi végzettséget is -- és a mûsort csak ajánlani tudom neked is, és mindenkinek. Több adásban is esett szó a terhesség alatti szexrõl, hogy ... _ Káros-e a magzatra!? _ Mennyire okoz esetleg késõbb kimutat6ó fejlõdési ill. mentális rendellenességet a kicsinél!? _ Nem okoz-e nála lelki traumát az orgazmus? Az õ válasza az volt erre: "Semmi baj, nyugodtan szexeljetek, azonban elõvigyázatossági szabályok betartásával. Tehát... 1.) Amint kellemetlenné válik, azonnal abba kell hagyni! 2.) Legkésõbb a 8. hónap elejéig(-közepéig <<<:[> ) szexelhettek, utána ugyanis félõ, hogy a mehösszehúzódások hatására beindulhat a szülés. 3.) Amikor már látszik a baba a pocakban, kímélni kell, tehát érdemesebb a szexhez olyan pozíciókat választani, amelyben a magzat (pocak) nyugodtan lebeg7, tehermentesed7. ___Ilyen pl. a kutyapóz, amikor négykézlábra ereszkedsz, és a párod/férjed hátulról hatol a hüvelyedbe álló vagy térdeplõ testhelyzetben. Ebben a pozícióban a hasad ugye lefelé lóg, ha úgy tetszik "lötyög", tehát a babát semmiféle teher nem éri. 4.) Ha kiderülne, hogy VESZÉLYEZTETETT TERHES lennél, esetleg korábban neadjisten elvetéltél, akkor max. a 3. hónapig csinál6játok, akkor is az átlagosnál jóval finomabban (inkább pettingeljetek). TÉVHITEK és CÁFOLATOK: ======-======-====== **?** Egyes párok úgy érzik, hogy a baba láthatja õket a szex közben, tudja, hogy mit "csinálnak" és ez az érzés frusztrálja õket, fõleg a férfit. ___ Egyáltalán nem, a baba nem lát semmit. **?** Egyes férfiak a terhesség alatt másképp néznek a párjukra. Ambivalens érzések gyötör7ik õket és félnek, hogy ártanak a párjuknak és a babának, emiatt a szex alatt is teljesen másként viselkednek. Félnek, aggódnak, nem mernek lazítani, feloldódni... stb. Rettegnek attól, hogy aktus közben a baba úgy érzi, bántani akarják õt a "búvóhelyén", és ha emiatt bármi baja lesz, ha netán mégis megszületik a gyerek (egészségesen vagy vmilyen fogyatékossággal, rendellenességgel), akkor azért õ (a férfi) a felelõs, ésharagudni fog rá, ill. a párjára is. Az anya ilyenkor érint(het)etlennek tûnik a számukra: Mégiscsak Õ lesz az anyja az SAJÁT GYERMEKÉNEK, ami majdnem olyanná teszi õt, mint egy Madonna ("Szûzanya"), és ugye egy Madonnával NEM LEHET szexuális kapcsolata az embernek, MERT akkor SÚLYOS BÛNT KÖVETNE EL, ÉS AZ ISTEN MEG FOGJA EZÉRT BÛNTETNI!!! ___ Ha a szex alapja a szeretet, és a kölcsönös bizalom, ha megvan a szex elõtt és alatt a kismama és a kispapa között a megfelelõ kommunikáció, akkor nincs mitõl félni. Egy normális terhességnél, a szex nem károsítja a babát. A baba pedig nyugodtad úszkál a magzatvízben, nem érez semmit! A FÉRFI ÉS A NÕ FÉLELMEI: ======-======-======-====== **!** _ Sok férfi találja párját, partnerét terhesen naggggyon vonzónak, szexinek. Másokat azonban éppen a megváltozott test látványa elborzasztja. **!** _ A terhes nõk közül sokan "kivirágzanak" a kismamaléttõl, és nagyon +odáig vannak+ a testükért, szeretik a testüket. Sajnos azonban vannak olyan kismamák is, akik ezt szégyellik, és nem bírják azt látványt elviselni, hogy mi történik a testükkel. Úgy érzik, nagy és kényelmetlen a pocakjuk, sötétek a mellbimbók, megduzzadnak a melleik, terhességi csíkok jelennek meg, kidomborodik a köldökük, és visszeresek lesznek. Ezen anyák között akadnak olyan szélsõségek is, akik kerülik a találkozást a tükörrel, vagy minden tükröt letakarnak, eltávolítanak, annyira szégyellik a külsejüket. **!** _ Egyes nõk jobban be vannak indulva a szexre terhesen, míg mások még azt is kerülik, hogy hozzájuk érjen a párjuk. ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** !!! NAGYON FONTOS A KOMMUNIKÁCIÓ !!! !!! BESZÉLJETEK, BESZÉLGESSETEK SOKAT EGYMÁSSAL A PÁROTOKKAL !!! Nagyon fontos, hogy beszéljétek meg egymással az érzéseiteket, félelmeiteket, kit mi frusztrál, mi aggaszt!? Fel kell tudnotok dolgozni a változást és tisztába kell lennetek azzal, hogy ezek a változások csak átmenetiek, és ha a baba már megérkezett, akkor újra vissza lehet dolgozni a szép nõi testet. Ehhez azonban kérni kell az apa vagy vki családtag, hozzátartozó segítségét is, hogy idõt tudj szakítani magadra! Úgy glom, az apáknak is ki kell venniük a részüket a szülõvé válásból, és tehermentesíteniük kell az anyát. ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** FELHASZNÁLT FORRÁSANYAG: ====-====-=====-====-==== SUE JOHANSON mûsora és honlapja >> http://www.talksexwithsue.com/pregnancysex.html ...és... a környezetemben élõ anyukák tapasztalatai... ***** Remélem, tudtam segíteni hasznos infókkal. A leírottak egy része a feljebb említett honlap tartalmából saját nyersfordítás. Szorítok, hogy egészséges babád legyen, és minden anyukának, aki áldott állapotban van! ;-) Üdv: EE
Komolyan mondom, ha valaki mutat nekem egy normális, hozzáértõ védõnõt, az biztosan kihúzta a lottó ötöst... Mi az, hogy káros a babára? Igen, káros, amennyiben nyitva a méhszáj, vagy valami komoly probléma van, de az ilyet az orvos jelzi, szól, hogy mellõzzék a szexuális együttlétet. Egébként semmi gondja nincs belõle a picurnak, sõt, neki is jó az, ami az anyukájának jó! A termelõdõ endorfin hormonokból õ éppúgy részesül, hiszen egy a keringése az édesanyjáéval, szóval ha az anyunak jó, akkor bizony a babának is. :-) Nem kell hallgatni egy védõnõre sem. Lehet, hogy van olyan, aki nem teljesen sötét, de az annyira ritka, hogy jobb, ha az ember az összeset elkerüli. Szerintem védõnõnek csak 80-as iq alatti embereket vesznek fel, ez az alap felételi követelmény. Ha ennél több esze van, már nem alkalmas. :-(
Elõttem szóló :) ) Én tudok neked mutatni egy ilyen védõnõt, mert az enyém ilyen :) ))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek, kicsit most kisimultak a ráncaim :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a kis gyûjteményt, aranyos vagy! :)
Nincs mit! Nagyon szívesen! :-) Még vmi... hátha vkinek nem egyértelmû... (a biztonság kedvéért) ___ Terhesség alatt az ANÁLIS SZEX SZIGORÚAN TILOS!!! (Fertõzésveszély!) ___ ÓVSZERREL SEM SZABAD ANÁLSZEXELNI!!! Üdv: EE
A kérdező hozzászólása: ez mondjuk alapesetben sem jutott soha eszembe, nemhogy terhesen... de azért köszi :)

29 hetes kismama vagyok tegnap este ugy kb. fél óránként bekeményedet a hasam! Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Én ugyan még nem tartok ott, de olvastam, hogy a terhesség elõrehaladtával a fájdalmatlan keményedések természetesek, a méh így készül fel a majdani szülésre, tehát szerintem amíg fájdalmatlan, addig nincs gond. Azért kérdezz rá szakembertõl is. :)

Én ugyan még nem tartok ott, de olvastam, hogy a terhesség elõrehaladtával a fájdalmatlan keményedések természetesek, a méh így készül fel a majdani szülésre, tehát szerintem amíg fájdalmatlan, addig nincs gond. Azért kérdezz rá szakembertõl is. :)
Én 28 hetes vagyok és a terhességem elejétõl (kb. 8.héttõl) keményedik a hasam, bár nem ilyen sûrûn. Én magneb6-ot kaptam a dokitól, 3*2-õt kell szednem, de az elsõ keményedésnél én rögtön mentem a dokihoz, biztos ami biztos. Szerintem legalább hívd fel, ez a fél óránként lehet, hogy sok, fõleg, ha te is szeded a magneb6-ot!!! Remélem azért nem ijesztettelek meg, nem az volt a célom!!!
A keményedés normális , de ha sokszor van akkor kérdezd meg a dokit, lehet ad rá valamit.Nekem a pihenés használ rá a legjobban.Van amikor a fehérnemû vagy a nadrág bevág egy kicsit és akkor keményedik nekem a hasam.Lehet nálad is ez a probléma?26 hetes kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!