Találatok a következő kifejezésre: 29 hetes vagyok és most (14 db)

29 hetes vagyok és most kezdtem vizesedni. Van összefüggés a vízivás és a vizesedés között?

Jön a nagy meleg és én napi 2-3liter vizet is megiszom. Ez nem tudom hogy jó-e?

Legjobb válasz: Innod kell, nincs összefüggés, a szervezet akkor is visszatartja a vizet ha nem iszol. Kevesebb sót fogyassz, az segíthet! Kitartást!

Innod kell, nincs összefüggés, a szervezet akkor is visszatartja a vizet ha nem iszol. Kevesebb sót fogyassz, az segíthet! Kitartást!
Nincs összefüggés, csak forditva: ha vizesedsz, sokat kell inni, hogy ennek ellenére jusson elég az anyagcserébe, vesékbe. Ha keveset iszol, vesehomokod lehet pl. Azaz a 2-3 liter viz jó :) A sómentes diéta tényleg javasolt, bár én nem birtam megcsinálni. Viszont szülés után 3 napig litereket pisiltem, hihetetlen, honnan jött. 12 kg jött le rólam csak a szüléssel, szóval egyszerûen van, akinek ilyen a szervezete, és raktároz.
Régen folyadék megvonással orvosolták, de ma már bizonyított hogy nem így van.A sót próbáld meg teljesen elhagyni az ételeidben mert megköti a szervezetben a vízet!Ez rengeteget segít!Folyadékra szükség van.
Sót és a cukorbevitelt kell csökkenteni! A cukrot sokszor kihagyják, pedig legalább annyit számít, mint a só! Egyél naponta 2 almát és sok petrezselymet!
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Terhességem elején nem csinált az orvosom rákszűrést, mert nem telt le az 1 év. Most 29 hetes vagyok, és ha jól emlékszem most lenne aktuális. Megcsinálják még ilyenkor szerintetek?

Következ? orvos látogatásom a 32.héten lesz. Vagy ez ilyenkor hogy szokott lenni?mikor van a következ? cytológia?

Legjobb válasz: Szia!!Nekem is hasonlóképpen volt,kb.25 hetes koromban telt le az egy év,nem csinálta meg a doki,azt mondta,hogy vagy a 12.héten,vagy majd csak szülés után.Így nekem amikor mentem a szülés utáni 6 hetes kontrollra,akkor vette le.:-)További boldog babavárást,és könnyû szülést kívánok!!Üdv- 2 kislány anyukája

Szia!!Nekem is hasonlóképpen volt, kb.25 hetes koromban telt le az egy év, nem csinálta meg a doki, azt mondta, hogy vagy a 12.héten, vagy majd csak szülés után.Így nekem amikor mentem a szülés utáni 6 hetes kontrollra, akkor vette le.:-)További boldog babavárást, és könnyû szülést kívánok!!Üdv- 2 kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Akkor jól sejtettem, hogy majd a 6 hetesen. Nekem is kislányom lesz :D
Nekem a terhesség, illetve a szülés után, a 6 hetes vizsgálaton is mondta, hogy majd... Várjunk pár hónapot, mert szülés után csalóka eredmények jönnek ki.

Hány hetesen lesz a következő ultrahang vizsgálat? Most 29 hetes vagyok és az előző már nagyon régen volt!

Legjobb válasz: Ha megnézed a kiskönyved felvan sorolva mikor kell menni,de ez változó is lehet mert én 2 hete voltam és jövõ héten ismét mennem kell.

Ha megnézed a kiskönyved felvan sorolva mikor kell menni, de ez változó is lehet mert én 2 hete voltam és jövõ héten ismét mennem kell.
nekem a 18.heti genetikai vizsgálati papirra rávan írva a következõ idõpontja, dátum szerint.azt hiszem 30.hétben lesz.nézdd meg a lapot!vagy kérdezd meg a védõnõt! boldog babavárást
Úgy tudom, hogy a 29-30. héten szokott lenni. Ha nem szólt róla a dokid, akkor kérdezz rá.
32 hetesen van kötelezõ uh.De 26 hetesen menned kellett..nem? 12 18 26 32 36 azt hiszem így következnek.Legalábbis a leleteimbõl ítélve.
Az én tapasztalatom az, hogy sajnos ez változó.Nekem 8 hetesen, 16 hetesen, 24 hetesen kellet menni és a dokim azt mondta több már nem lessz. Jelenleg 35 hetes vagyok.
31-32.héten van a soron következõ uh. De 26 hetesen is van uh? Nem csak cukorterheléses vérvételre kell menni? Én úgy tudom, hogy a 18.hét és a 32. hét között nem csinálnak uh-t. 26 hetesen a 4D-t ajánlják.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! 26 hetesen nem kellett mennem, csak 4d-sre mentem, de az nem kötelezõ....utoljára 18 hetesen voltam...., de akkor nemsokára jön a következõ:)

29 hetes vagyok, és a pici elég sokat rugdos. Mikor mocorog, akkor néha elég kellemetlen, néha már fáj is, és most már azt is érzem, hogyha rugdos, akkor belenyilal a szeméremcsontomba. Normális ez?

Legjobb válasz: Persze. Most már elég nagy a babád és erõsebb is, ezért érzed kellemetlennek. Lehet, hogy olyankor eltalál valami belsõ szervet. Bizony az enyémek sokszor élvezettel rúgták a hólyagomat is, csoda, hogy olyankor be nem pisiltem (bocsi) :)))

Persze. Most már elég nagy a babád és erõsebb is, ezért érzed kellemetlennek. Lehet, hogy olyankor eltalál valami belsõ szervet. Bizony az enyémek sokszor élvezettel rúgták a hólyagomat is, csoda, hogy olyankor be nem pisiltem (bocsi) :) ))
Húúú hányszor kaptam kellemetlen rugást :) Ez teljesen normális, nagy már a baba, egyre kisebb a helye odabennt.
Csak vigasztalásul lesz még rosszabb is. :) Bár a babák nem egyformák. Az enyém imádja pöckölni a hólyagom, mióta befordult pedig a lengõbordám a kedvenc taposógépe. :D Néha potyognak a könnyeim. A medencecsontjaid pedig majd a 32-34. hét után fognak talán igazán fájni, amikor a hormonok miatt elkezd tágulni, és a pici még feszíti is. Jót tesz, ha megsimogatod ahol nagyon kiáll vagy feszít és mondogatod neki, hogy ez fáj anyának. Nálam bevált :D bár amikor nyilvános helyen vagyok inkább magamban próbálok kiscicámmal beszélni.

Most vagyok 29 hetes terhes és a doki felírta a TARIVID-RICHERT 200mg tabletát, mert találtak valami fertőzést. De a gyógyszert elvileg terhesek nem szedhetik, tanácstalan vagyok, mit tegyek?

Legjobb válasz: a tarivid rohadt erõs gyógyszer. én ráadásul allergiás is vagyok rá. majdnem megfulladtam tõle. sztem mielõtt beszeded kérdezz meg egy másik dokit is

a tarivid rohadt erõs gyógyszer. én ráadásul allergiás is vagyok rá. majdnem megfulladtam tõle. sztem mielõtt beszeded kérdezz meg egy másik dokit is
Megvan! Tetratológiai intézet. Ha senkitõl nem tudsz tanácsot kérni, akkor hívd a Teratológiai Telefon Tanácsadást, õk segítenek:(1)-363-22-29, (1)-3838-477 !!!
Szedd be. Az orvosod tudja mit csinál.
Szerintem is tudja az orvos mit ir fel.minden gyógyszerre ráirják ugye mert kismamákon nem tudnak kisérletezni.biztos már irt fel másnak is ilyet.olyat biztos nem ir ki a doki amitõl bajod lenne neked vagy a picinek.de ha ugy nyugisabb vagy kérdezz meg mást is. Jobbulást Boldog babavárást 34hkm
azért én egy dokiért se tenném tûzbe a kezem...
Mi volt a tüneted? Van Pesten egy intézmény, ahol kismamák kérdezhetnek gyógyszerekrõl, mit lehet és mit nem. Tudományosan, az összes gyógyszert hatását tudják kismamákra nézve. A nevüket elfelejtettem, de neten keress rá. Én felhívtam õket, készségesek voltak. Valami fura nevük van, hátha tudja itt valaki.
Hogy vagy? Sikerült utána járnod? Szeded a gyógyszert?

29 hetes kismama vagyok és most kaptam meg egy laboreredményt. A vizelet üledékben a FVS 20-22, a laphámsejt zsúfolva és a baktérium zsúfolva. Mit jelent ez?

Nagyon aggódok

Legjobb válasz: Szia! Lehet, hogy összeszedtél valami fertõzést. Nyugodj meg, beszélj a védõnõvel vagy az orvosoddal. Gondolom, fogsz kapni antibiotikumot, kúpot, stb. Szerencsére nálam még minden rendben volt, így nem tudom biztosat, de a lényeg, hogy nyugodj meg, és beszélj az orvossal.

Szia! Lehet, hogy összeszedtél valami fertõzést. Nyugodj meg, beszélj a védõnõvel vagy az orvosoddal. Gondolom, fogsz kapni antibiotikumot, kúpot, stb. Szerencsére nálam még minden rendben volt, így nem tudom biztosat, de a lényeg, hogy nyugodj meg, és beszélj az orvossal.
az fvs az a fehérvérsejt a tõbbit tudod valoszinü valami fertõzés vagy felfázás.kérdezd a dokit hogy mit tegyetek ellene ne agodj nekem is volt bacim 2 hét mulva mikor vittem az ujabb vizeletet már tiszta volt.én nem szedtem semmi gyogyszert viszont rengeteg teát ittam tisztitja a hugyutat és a vesét is üdv
az elõbi vagyok most látom hogy ezt két honapja irtad bocsi amugy elmult?

Holnap megyek nőgyógyászhoz megint, 16 hetes vagyok. Csinálnak most is hüvelyi ultrahangot? Mert sztk-ba járok és ott hasi ultrahang sajnos nincs, be kellene menni a korházba, oda viszont csak dec 29. -re kaptam időpontot.

Viszont kiváncsi lennék azért rá! Mivel még fiatal a terhességem nem nagyon lehet érezni még semmit, bár néha mintha....De jó lenne tudni hogy minden rendben van e odabent.

Legjobb válasz: Én ugy tudom ebben a korban már nincs értelme hüvelyi uh-át csinálni,ugyanis már a kisbébi elhuzodik elölle.De viszont kell lennie ott hasi uh-nak is,ha hüvelyit tud csinálni.

Én ugy tudom ebben a korban már nincs értelme hüvelyi uh-át csinálni, ugyanis már a kisbébi elhuzodik elölle.De viszont kell lennie ott hasi uh-nak is, ha hüvelyit tud csinálni.
Szia! Nem csinálnak már. Az utolsó a 12.hetin szokott lenni, de akkor sem mindenkinek csinálnak már. Attól függ mennyire látszika baba. Üdv: 4 hetes törpe anyukája
Szia, ha nincs hasi ultrahang, biztos csinálnak hüvelyi ultrahangot, mert az ultrahangból tudják megállapítani, hogy minden rendben van-e. Nagyon csodálkozom, hogy nincs hasi ultrahang, ma már ez minimum lenne minden rendelõben. Én kisvárosban lakom, de itt az sztk-ba, kórházba és minden magánrendelõbe van hasi ultrahang. Szerintem menj el magánrendelésre a dokidhoz, ott kell lennie hasi ultrahangnak. A 12. hétig nézik a babákat hüvelyi ultrahanggal, utána már hasival. Én mindíg kértem az ultrahangok alkalmával képet a babáról, kérj Te is, olyan jó visszanézni. 16 hetesen a legaranyosabb az ultrahangon, mert akkor még teljes egészében látszuik a képen, utána viszont csak részletekról tudnak képet adni. Jó babavárást.
Nekem soha nem csináltak hüvelyi ultrahangot mióta gyereket várok csak hasit, pedig én is csak SZTK rendelésre szoktam menni. Úgyhogy szerintem ez orvos függõ lehet, az egyik hüvelyit csinál a másik meg hasit:) 28 hetes kismami

29-30 hetesen mekkora volt a babátok és milyen nemű? Az én babám 1470g. és kislány és most vagyok 29 hetes

Legjobb válasz: Nekem 30 hetesen 1479g, és kislány lesz. Az nem baj, hogy pici legalább könnyebb lesz megszülni... :)Boldog babavárást!

Nekem 30 hetesen 1479g, és kislány lesz. Az nem baj, hogy pici legalább könnyebb lesz megszülni... :) Boldog babavárást!
28 hetesen volt 1055 gramm , 35 centi, kislány :)
Nekem 30. héten volt 1495g és azt mondták szép nagy baba lesz. és kislány
Nekem a 28. hèten volt 1200 gr, 33 cm, ès kisfiu
A kérdező hozzászólása: Ülõ helyzetet úgy értem hogy a bucija a jobb mellem alatt a popója pedig a hasamalja fele kandikál:D
Esélyed elég sok arra, hogy nagy baba lesz. Nem tudom milyen lakat vagy és milyen a cukrod, de ebbõl lehet császár. megfordulni pedig biztosan meg fog. ismertem olyan kismamát akinek a babája 28. hetesen ült 32. hetesen fordult aztán 36 hetesen megint csücsült és mire jött a szülés ismét befordult. Nem kis riadalmat okozott anyukának a forgással. De okos kisbaba volt:) ))
A kérdező hozzászólása: Hát nem vagyok egy cingár alkat olyan Szulák Andi + 10kg :D a terhelésem 9.5 lett azóta 150g-os diétán vagyok és annyira vigyázok hogy 5 fölé sose ment (eddig) remélem ilyen jó is marad.
Hát lehet, hogy nagyobb baba lesz az átlagnál. Nekem a 29. héten 1470 g volt a bébim, az orvos szerint ez átlagos súly, de pl. az elõzõ uh-n jóval nagyobb volt az átlagnál. A végeredmény lesz a fontos! :) A császározáshoz nem tudok hozzászólni. Bármikor megfordulhat a baba, akár többször is oda-vissza, ezért ne aggódj! 31 hetes kismama
Szép nagy babócád lesz.Nekem 30 hetesen 1300g volt.Igy is van sulya a hasamnak.Nekem már 26dik héttõl be van fordulva.eddig még nem igy van, remélem igy is marad.De már hallottam h utolsó héten fordul be, szoval még reménykedhetsz nyugodtan.
Nem pontossak az Uh eredmények.Nekem azt mondták a 40 héten hogy az áttlagnál kisebb lessz a babám 3kg körüli.4 napjára megszültem az aprócska kisleány 4300gm, és 54cm volt.Sajnos így lehet hinni a 4d Uh-nak.Nembiztos hogy nagylessz a babád.
Elõzõ válaszoló vagyok azt kihagytam hogy.32 hetessen fordult meg a baba.Nyugodj meg biztossan megfordul, mert még nincs elkésve.Boldog babavárást.

Nekem volt miomám 2 éve. és most 29 hetes terhes vagyok most nincs miomám, de az orvosom azt monta lehet császármetszéssel lesz a baba a régi mioma miatt, ki volt hasonló helyzetben?

Legjobb válasz: Nekem csecsemõ-fejnyi myomám volt,amit hasi méh-mûtéttel távolítottak el.Emiatt csak programozott császárral szülhettem(elõre mondták)mert vékonyodott heges a méh-fala,nem biztos hogy bírta volna a vajúdást,tolást.De ez maga a méhen végzett mûtét miatt lett így.Számít hogy hol,mekkora,mennyi a myoma,általában nem okoz akkora gondot mint nálam.Több ismerõsömnek is volt,picik és hüvelyi szülésük volt.Mûtöttek?Egy kétéves és egy kéthetes kisfiú anyukája.

Nekem csecsemõ-fejnyi myomám volt, amit hasi méh-mûtéttel távolítottak el.Emiatt csak programozott császárral szülhettem(elõre mondták)mert vékonyodott heges a méh-fala, nem biztos hogy bírta volna a vajúdást, tolást.De ez maga a méhen végzett mûtét miatt lett így.Számít hogy hol, mekkora, mennyi a myoma, általában nem okoz akkora gondot mint nálam.Több ismerõsömnek is volt, picik és hüvelyi szülésük volt.Mûtöttek?Egy kétéves és egy kéthetes kisfiú anyukája.
A kérdező hozzászólása: igen hasi mûtétem volt nekem is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!