Találatok a következő kifejezésre: 29 hetes vagyok és azt mondták (5 db)

29 hetes terhes vagyok és azt mondták hogy még farfekvéses a babám ill félig keresztbe fekszik! Mikor kell hogy megforduljon?

Sokaktol azt hallottam hogy ilyenkor már illene megfordulnia a babanak!Kicsit aggodom mert nem szeretnék császármetszést!

Legjobb válasz: Általában a 28. héten befordul, de a 32. hétig megteheti, sõt anyósomnak az utolsó napon fordult be a lánya. De ha nem mérik nagynak a babát, meg lehet szülni farosan is. Keresztbe sajna nem. De kár még aggódnod, van idõtök bõven.

Általában a 28. héten befordul, de a 32. hétig megteheti, sõt anyósomnak az utolsó napon fordult be a lánya. De ha nem mérik nagynak a babát, meg lehet szülni farosan is. Keresztbe sajna nem. De kár még aggódnod, van idõtök bõven.
Én azt olvastam mindenhol, hogy a 32, héten fordul be. De van, hogy csak közvetlen szülés elõtt. Ne aggódj, ezen kár, úgyis az van, ami. Barátnõmnek is szülés elõtt pár nappal fordult csak be. És igen, farost is meg lehet szülni:-) Ne félj, meg fog még fordulni:-)
Nyugalom.Én 28 hetes vagyok, és még érzem, amikor megfordul, bár álatlában éjjel fejjel lefelé van, mert a lábacskáit érzem a bordáimban.De van hogy napközben még dob egy bukfencet megszokásból:) Amúgy szakember meg kis ráhatással meg tudja fordítani a kispocakot.
Szia! Nekem a 34. heti ultrahangon farfekvéses volt a babám. Azt mondta a doki, hogy még simán megfordulhat.Most talán a 36.héten már úgy érzem lassan jó helyen lesz, de nem biztos. Ne izgulj van még ideje megfordulni.
Nekem kb.4 hónapja keresztben van, vagy farral lefelé, úgyhogy valószínû, hogy 1 hét múlva császár lesz, hogy ne magától induljon meg a szülés. az én dokim azt mondta, hogy manapság már nem kockáztatnak az orvosok a faros lurkókkal. én nem félek a császártól, a természetes szülés sem leányálom, mindkettõnek van elõnye, hátránya.neked azért még van idõd, én már a 38.hétben vagyok, és hiszem, hogy azért nem fordult be, mert neki így jobb lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat:) !

36 hetes vagyok az Uh eredményeim FL:68mm, AC:27, 3cm, HC:29.1 és azt mondta a doki hogy kicsi a súlya és kezdek aggódni! Mit csináljak?

Legjobb válasz: Mit tehetnél?Semmit.Picike lesz és ennyi,vegyél több csomag 1-es pelust akkor.Annyira biztosan nem lesz kicsi,hogy baja legyen,hiszen fél kilóval is születnek babák és életben tudják tartani õket a 31.héten is már.

Mit tehetnél?Semmit.Picike lesz és ennyi, vegyél több csomag 1-es pelust akkor.Annyira biztosan nem lesz kicsi, hogy baja legyen, hiszen fél kilóval is születnek babák és életben tudják tartani õket a 31.héten is már.
Ne aggódj, nekem végig azt mondták, hogy az átlagosnál kisebb súlyú, és végül 3150-nel született a kislányom! Az utolsó hetekben sokat nõhet még! Pihenj sokat, mást nem tudsz tenni!!!
Szerintem ne aggódj! Annyival nem kisebbek ezek az adatok mint kellene lennie. És ez amúgy is csak egy becslés. Az én lányom is picit kisebb volt, 37+4 héten született 2750 grammal és 48 cm-vel. Semmi baja gond nem volt vele, nagyon hamar utolérte a vele egykorú de nagyobb súllyal született babákat. Ma már Másfél éves és 12 kg. Nem kell ennyire túl aggódni, nem kell mindenkinek 4 kg-os gyereket szülnie. Amúgy meg még nõhet mire kibújik! :)
Még nõni fog mire kibújik :) Egyik barátnõm volt kórházbanm neki is nagyon picike volt a baba a pocakjában, orvos mondta neki hogy egyen sok gesztenyét. Evett, sokkal jobban nõtt a baba. Próbáld ki, ártani nem fogsz vele, és barátnõm babája nagyon sokat nõtt amíg gesztenyét evett!
NEkem kerek 36hetesen az UH-n a bpd 9, 1cm volt az fl pedig 6, 6cm. Nem mértek AC-t HC-t. Akkor azt mondta a dokim, hogy 2750gramm körül van a súlya. Két hét mulva mentem újra, akkor bpd 9, 2cm, fl pedig 7, 1 cm volt. Súlyát 2900ra mondták. MOndta a doki, hogy nem lesz nagy baba. Még aznap délután megszületett mindössze 2600grammal és 48cm-vel. A feje 34cm-s volt. Nem baj, hogy kicsi, a lényeg, hogy egészséges legyen, és idekint megnõ mint a gomba! A másik fiam 3800grammal született. De hozzáteszem, hogy 3-4hónapos korukra a kicsi behozta a nagyot. A nagy lassan hízott, a kicsi- mint a villám, ha levegõt vett már attól nõtt egy mm-t. :) ) 3hósan a nagyfiam 5960gramm volt, a kicsi pedig 3hósan 5800gramm. A kicsi az elsõ három hónapban több mint 1kg-okat hízott havonta, utána azért lassult a hízása.

29 hetes terhes vagyok, és éjjel epegörcsöm volt. A doki azt mondta, egész nap csak vizet igyak, enni SEMMIT ne egyek. Nem fog ez ártani a picimnek? Ropit sem ehetek?

Legjobb válasz: Csak ennyi tanáccsal látott el, h ma csak vizet igyál? Késõbbiekben diétát is kellene tartanod, ami nem egyenlõ az éhezéssel. Itt van egy jó cikk róla: http://www.vital.hu/themes/dieta_epe2.htm Nagyon fontos, h most betartsd és legalább még pár hétik kihúzd, h a babád is tudjon növekedni, mert sajnos a mûtét eléggé macerás ebben az állapotban, ráadásul az sem mindegy, h milyen gyógyszereket szedsz. A másik kérdésem, h 100%-ig biztos, h epekõ? Mert a zsírmáj is szinte ugyanolyan tüneteket mutat. Én is epekõ gyanuval mentem dokihoz és kiderült, h zsírmáj. Egyébként a diéta ugyanaz mindkettõre. Viszont zsírmájnál késõbbiekben teljes életmódváltás kell, epekõnél pedig vagy csak diétával v diéta és mûtét kombinációjával meg lehet gyógyulni.

Csak ennyi tanáccsal látott el, h ma csak vizet igyál? Késõbbiekben diétát is kellene tartanod, ami nem egyenlõ az éhezéssel. Itt van egy jó cikk róla: http://www.vital.hu/themes/dieta_epe2.htm Nagyon fontos, h most betartsd és legalább még pár hétik kihúzd, h a babád is tudjon növekedni, mert sajnos a mûtét eléggé macerás ebben az állapotban, ráadásul az sem mindegy, h milyen gyógyszereket szedsz. A másik kérdésem, h 100%-ig biztos, h epekõ? Mert a zsírmáj is szinte ugyanolyan tüneteket mutat. Én is epekõ gyanuval mentem dokihoz és kiderült, h zsírmáj. Egyébként a diéta ugyanaz mindkettõre. Viszont zsírmájnál késõbbiekben teljes életmódváltás kell, epekõnél pedig vagy csak diétával v diéta és mûtét kombinációjával meg lehet gyógyulni.
Kekszet, ropit, reszelt almát, citromos mézes teát ehetsz nyugodtan. A cukorszintedre vigyázni kellene nehogy túl lemenjen. A zsíros ételeket kerüld egyenlõre. Menj el másik dokihoz is, mert terhesen nem lehet akármilyen drasztikus diétát csinálni.
Ha tényleg doki mondta, akkor nem egy életre mondta az éhezést, hanem valszeg az adott napra. Addig a babának nem lesz baja.


Az orgazmus okozta méhösszehúzódás tényleg káros a pici pocaklakóra? 29 hetes terhes vagyok és tegnap ezt mondta a védőnő.

Na már most én nehezen mondanék le a szexr?l.... persze ha tényleg káros, akkor rendben, de ezt eddig nem hallottam.

Legjobb válasz: Hülyeség. Csak ha veszélyeztett vagy, nyitva van a méhszájad, akkor lehet gond. Végigszeretkeztem 3 terhességet szinte utolsó napig, mindhárman kicsit idõn túl, 3 kilón felül, egészségesen születtek.

Hülyeség. Csak ha veszélyeztett vagy, nyitva van a méhszájad, akkor lehet gond. Végigszeretkeztem 3 terhességet szinte utolsó napig, mindhárman kicsit idõn túl, 3 kilón felül, egészségesen születtek.
Ha minden rendben van a terhességeddel, akkor semmiféle problémát nem okoznak a kisebb méh összehúzódások. A doki mondja, ha nem szabad. Nyugodtan szeretkezzetek, semmi baj nem lesz. :)
Hali! Elõször is, gratulálok, remélem egészségesen megszületik majd, és rengeteg örömet fog szerezni nekte a "kis jövevény"! :-) Én a világhírû szexuálpszichológus, Sue Johanson mûsorát elég gyakran megnézem (még az ismétléseket is) a Zone Club-TV-adón "Talk Sex" azaz "Szexbeszéd" címmel. Ez egy betelefonálós mûsor volt az Egyesült Államokban (korábban Kanadában is), amely a világ számos országában fut azóta is, és ide átlagemberek telefonálhattak be, olyanok, akik nem mertek megnyílni egymásnak, vagy vmi dilemmájuk volt a szexszel kapcsolatban. Személy szerint rengeteget tanultam belõlük, -- igaz azóta már szereztem egészségügyi végzettséget is -- és a mûsort csak ajánlani tudom neked is, és mindenkinek. Több adásban is esett szó a terhesség alatti szexrõl, hogy ... _ Káros-e a magzatra!? _ Mennyire okoz esetleg késõbb kimutat6ó fejlõdési ill. mentális rendellenességet a kicsinél!? _ Nem okoz-e nála lelki traumát az orgazmus? Az õ válasza az volt erre: "Semmi baj, nyugodtan szexeljetek, azonban elõvigyázatossági szabályok betartásával. Tehát... 1.) Amint kellemetlenné válik, azonnal abba kell hagyni! 2.) Legkésõbb a 8. hónap elejéig(-közepéig <<<:[> ) szexelhettek, utána ugyanis félõ, hogy a mehösszehúzódások hatására beindulhat a szülés. 3.) Amikor már látszik a baba a pocakban, kímélni kell, tehát érdemesebb a szexhez olyan pozíciókat választani, amelyben a magzat (pocak) nyugodtan lebeg7, tehermentesed7. ___Ilyen pl. a kutyapóz, amikor négykézlábra ereszkedsz, és a párod/férjed hátulról hatol a hüvelyedbe álló vagy térdeplõ testhelyzetben. Ebben a pozícióban a hasad ugye lefelé lóg, ha úgy tetszik "lötyög", tehát a babát semmiféle teher nem éri. 4.) Ha kiderülne, hogy VESZÉLYEZTETETT TERHES lennél, esetleg korábban neadjisten elvetéltél, akkor max. a 3. hónapig csinál6játok, akkor is az átlagosnál jóval finomabban (inkább pettingeljetek). TÉVHITEK és CÁFOLATOK: ======-======-====== **?** Egyes párok úgy érzik, hogy a baba láthatja õket a szex közben, tudja, hogy mit "csinálnak" és ez az érzés frusztrálja õket, fõleg a férfit. ___ Egyáltalán nem, a baba nem lát semmit. **?** Egyes férfiak a terhesség alatt másképp néznek a párjukra. Ambivalens érzések gyötör7ik õket és félnek, hogy ártanak a párjuknak és a babának, emiatt a szex alatt is teljesen másként viselkednek. Félnek, aggódnak, nem mernek lazítani, feloldódni... stb. Rettegnek attól, hogy aktus közben a baba úgy érzi, bántani akarják õt a "búvóhelyén", és ha emiatt bármi baja lesz, ha netán mégis megszületik a gyerek (egészségesen vagy vmilyen fogyatékossággal, rendellenességgel), akkor azért õ (a férfi) a felelõs, ésharagudni fog rá, ill. a párjára is. Az anya ilyenkor érint(het)etlennek tûnik a számukra: Mégiscsak Õ lesz az anyja az SAJÁT GYERMEKÉNEK, ami majdnem olyanná teszi õt, mint egy Madonna ("Szûzanya"), és ugye egy Madonnával NEM LEHET szexuális kapcsolata az embernek, MERT akkor SÚLYOS BÛNT KÖVETNE EL, ÉS AZ ISTEN MEG FOGJA EZÉRT BÛNTETNI!!! ___ Ha a szex alapja a szeretet, és a kölcsönös bizalom, ha megvan a szex elõtt és alatt a kismama és a kispapa között a megfelelõ kommunikáció, akkor nincs mitõl félni. Egy normális terhességnél, a szex nem károsítja a babát. A baba pedig nyugodtad úszkál a magzatvízben, nem érez semmit! A FÉRFI ÉS A NÕ FÉLELMEI: ======-======-======-====== **!** _ Sok férfi találja párját, partnerét terhesen naggggyon vonzónak, szexinek. Másokat azonban éppen a megváltozott test látványa elborzasztja. **!** _ A terhes nõk közül sokan "kivirágzanak" a kismamaléttõl, és nagyon +odáig vannak+ a testükért, szeretik a testüket. Sajnos azonban vannak olyan kismamák is, akik ezt szégyellik, és nem bírják azt látványt elviselni, hogy mi történik a testükkel. Úgy érzik, nagy és kényelmetlen a pocakjuk, sötétek a mellbimbók, megduzzadnak a melleik, terhességi csíkok jelennek meg, kidomborodik a köldökük, és visszeresek lesznek. Ezen anyák között akadnak olyan szélsõségek is, akik kerülik a találkozást a tükörrel, vagy minden tükröt letakarnak, eltávolítanak, annyira szégyellik a külsejüket. **!** _ Egyes nõk jobban be vannak indulva a szexre terhesen, míg mások még azt is kerülik, hogy hozzájuk érjen a párjuk. ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** !!! NAGYON FONTOS A KOMMUNIKÁCIÓ !!! !!! BESZÉLJETEK, BESZÉLGESSETEK SOKAT EGYMÁSSAL A PÁROTOKKAL !!! Nagyon fontos, hogy beszéljétek meg egymással az érzéseiteket, félelmeiteket, kit mi frusztrál, mi aggaszt!? Fel kell tudnotok dolgozni a változást és tisztába kell lennetek azzal, hogy ezek a változások csak átmenetiek, és ha a baba már megérkezett, akkor újra vissza lehet dolgozni a szép nõi testet. Ehhez azonban kérni kell az apa vagy vki családtag, hozzátartozó segítségét is, hogy idõt tudj szakítani magadra! Úgy glom, az apáknak is ki kell venniük a részüket a szülõvé válásból, és tehermentesíteniük kell az anyát. ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** FELHASZNÁLT FORRÁSANYAG: ====-====-=====-====-==== SUE JOHANSON mûsora és honlapja >> http://www.talksexwithsue.com/pregnancysex.html ...és... a környezetemben élõ anyukák tapasztalatai... ***** Remélem, tudtam segíteni hasznos infókkal. A leírottak egy része a feljebb említett honlap tartalmából saját nyersfordítás. Szorítok, hogy egészséges babád legyen, és minden anyukának, aki áldott állapotban van! ;-) Üdv: EE
Komolyan mondom, ha valaki mutat nekem egy normális, hozzáértõ védõnõt, az biztosan kihúzta a lottó ötöst... Mi az, hogy káros a babára? Igen, káros, amennyiben nyitva a méhszáj, vagy valami komoly probléma van, de az ilyet az orvos jelzi, szól, hogy mellõzzék a szexuális együttlétet. Egébként semmi gondja nincs belõle a picurnak, sõt, neki is jó az, ami az anyukájának jó! A termelõdõ endorfin hormonokból õ éppúgy részesül, hiszen egy a keringése az édesanyjáéval, szóval ha az anyunak jó, akkor bizony a babának is. :-) Nem kell hallgatni egy védõnõre sem. Lehet, hogy van olyan, aki nem teljesen sötét, de az annyira ritka, hogy jobb, ha az ember az összeset elkerüli. Szerintem védõnõnek csak 80-as iq alatti embereket vesznek fel, ez az alap felételi követelmény. Ha ennél több esze van, már nem alkalmas. :-(
Elõttem szóló :) ) Én tudok neked mutatni egy ilyen védõnõt, mert az enyém ilyen :) ))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek, kicsit most kisimultak a ráncaim :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a kis gyûjteményt, aranyos vagy! :)
Nincs mit! Nagyon szívesen! :-) Még vmi... hátha vkinek nem egyértelmû... (a biztonság kedvéért) ___ Terhesség alatt az ANÁLIS SZEX SZIGORÚAN TILOS!!! (Fertõzésveszély!) ___ ÓVSZERREL SEM SZABAD ANÁLSZEXELNI!!! Üdv: EE
A kérdező hozzászólása: ez mondjuk alapesetben sem jutott soha eszembe, nemhogy terhesen... de azért köszi :)
Szia! Nem tudom, te kérdezted e, de lejebb van egy hasonló kérdés, amire válaszoltam... Ne aggódj!
Ha a doki felírta használd!A P2 jó eredmény nem értem miért kell azt kezelni, nekem P5 volt sajnos és mûtöttek is.Szülhetsz simán a, HPV sok nõnél van.
A kérdező hozzászólása: igen, az is én voltam. megnyugtattál, nagyon szépen köszönöm. most már csak az nyugtalanít, hogy lehet-e hüvelyöblítést végeznem?
Hát erre fogalmam nincs, mi a válasz, igazából nem is értem, hogy miért is kellene ( talán a HPV szempontjából hogy jobb ha nem alakul ki fertõzés, gomba, egyebek, de én inkább jól körbekérdezném a dolgot, és nem nagyon használnám egyenlõre ) Hátha ír valaki valami okosat, de addig is próbálj valami nõgyógyászt is megkérdezni ezzel kapcsolatban.
hát gondolom ha doki mondta, akkor lehet!!! miért mondana olyat, ami árt a babának?
Szia!Engem 2-szer mûtöttek.P4-P5 volt a cytológiám.A 2.azért történt, mert nem vágta ki rendesen a doki fertõzött részt.Most 3.babám várom, és a cytóm P1!!!!!Amit a doki felírt nyugodtan szedjed, a hüvelyöblítést meg minden nõnek csak ajánlani tudom!!!Van egy flakon ami direkt ilyen célra van.Nem erõs öblítés ez.A babát meg nem éri, hisz a nyákdugó lezárta a méhnyakat.A szülésrõl pedig, szûlhetsz sima úton.Nekem a 2.mûtétem akkor volt, mikor a 2. fiammal voltam 5hetes terhes.Teljesen simaán lezajlott a szülés!!Ne izgulj!!!!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!