Találatok a következő kifejezésre: 29 hetes vagyok és azt (33 db)

29 hetes vagyok, és az normális, hogy a baba fejét nagyon érzem a hólyagomnál? Nem túl korai ez még?

Érzem ahogy mozgatja a kis buksiját,és olyankor iszonyatosan fáj a hólyagom. Attól félek nehogy hamarabb megszülessen,mivel már ilyen korán befordult. Kicsit meg is rövidült a nyakcsatornám 2000 -es. Szerintetek?

Legjobb válasz: En is 29 hetes vagyok es en is ugy erzem, ahogy te irod es az oldalbordaimat rugdossa. Az a helyzet , hogy en kulfoldon elek es itt nem vizsgalnak meg egesz terhesseg alatt, ugyhogy nem tudom mi lehet. En is kivancsi volnak erre

En is 29 hetes vagyok es en is ugy erzem, ahogy te irod es az oldalbordaimat rugdossa. Az a helyzet , hogy en kulfoldon elek es itt nem vizsgalnak meg egesz terhesseg alatt, ugyhogy nem tudom mi lehet. En is kivancsi volnak erre
A kérdező hozzászólása: Szia! Én olyat nem érzek a bordámnál, inkább két oldalt szokott mozgolódni. De a fejével határozottan feszít odalent. Hol élsz?
29 hetesen már nekem is be volt fordulva igaz nekem 3000-es még mindig a méhnyakam. 36 hkm
A kérdező hozzászólása: És te is érzed, hogy ott lent mozgatja a fejét? Azért érdekel ez ennyire, hogy nincs e túl lent nekem? A bordáimat a rugdalózások meg sem közelítik, ebbõl gondolom, hogy nagyon lent van.
Elso vagyok Cypruson elek, itt ilyenek a doktorok. Nem is pillantnal meg csak Uh-val
bocsi pillantanak
3-as vagyok. Nekem se rugdossa a bordáimat, most se és eddig sem! mindig inkább az oldalammal játszadozik! :)

Hány hetesen lesz a következő ultrahang vizsgálat? Most 29 hetes vagyok és az előző már nagyon régen volt!

Legjobb válasz: Ha megnézed a kiskönyved felvan sorolva mikor kell menni,de ez változó is lehet mert én 2 hete voltam és jövõ héten ismét mennem kell.

Ha megnézed a kiskönyved felvan sorolva mikor kell menni, de ez változó is lehet mert én 2 hete voltam és jövõ héten ismét mennem kell.
nekem a 18.heti genetikai vizsgálati papirra rávan írva a következõ idõpontja, dátum szerint.azt hiszem 30.hétben lesz.nézdd meg a lapot!vagy kérdezd meg a védõnõt! boldog babavárást
Úgy tudom, hogy a 29-30. héten szokott lenni. Ha nem szólt róla a dokid, akkor kérdezz rá.
32 hetesen van kötelezõ uh.De 26 hetesen menned kellett..nem? 12 18 26 32 36 azt hiszem így következnek.Legalábbis a leleteimbõl ítélve.
Az én tapasztalatom az, hogy sajnos ez változó.Nekem 8 hetesen, 16 hetesen, 24 hetesen kellet menni és a dokim azt mondta több már nem lessz. Jelenleg 35 hetes vagyok.
31-32.héten van a soron következõ uh. De 26 hetesen is van uh? Nem csak cukorterheléses vérvételre kell menni? Én úgy tudom, hogy a 18.hét és a 32. hét között nem csinálnak uh-t. 26 hetesen a 4D-t ajánlják.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! 26 hetesen nem kellett mennem, csak 4d-sre mentem, de az nem kötelezõ....utoljára 18 hetesen voltam...., de akkor nemsokára jön a következõ:)

29 hetes vagyok, és az egyik oldalon szinte az összes fogam fáj. Fogorvoshoz csak két hét múlva tudok menni. Mi lehet ez, illetve addig nem lesz baja a babának?

Legjobb válasz: Jól begyulladhatott az egyik fogad, ha az egész oldalra kisugárzik. Konkrétan ahhoz a dokihoz akarsz menni, aki 2 hét múlva tud fogadni? Nekem van jó fogorvosom, ami 24 órás. Én is parázom a fogorvosktól, így nem megyek akárkihez, de ott nagyon kedvesek.

Jól begyulladhatott az egyik fogad, ha az egész oldalra kisugárzik. Konkrétan ahhoz a dokihoz akarsz menni, aki 2 hét múlva tud fogadni? Nekem van jó fogorvosom, ami 24 órás. Én is parázom a fogorvosktól, így nem megyek akárkihez, de ott nagyon kedvesek.
szia! Ügyeletre nem tudnál bemenni? Az is baj , hogy fáj ( bár ezt a baba nem érzi) , de lehet hogy gyulladás. Ha pedig fáj , elõbb-utóbb gyógyszert kell beszedned rá (nem 1-2 szemet), ami viszont már "káros" lehet... Próbáld többször mosni egy nap, vagy használj öblögetõt...de a legjobb tényleg egy mielõbbi fogdoki lenne!!
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy már volt ilyen a terhesség elején, és akkor elmentem dokihoz, aki megkocogtatta azon a környéken az összes fogamat, és úgy egyik sem fájt, és nem is tudott vele mit csinálni.
Akkor viszont marad az öblögetés. Esetleg ha olyan fogkrémet használnál, ami érzékeny fogakra jó ? (pl. sensodyne f?) Nekem bevált.Kicsit borsos az ára, de jobban is tisztít.
Szia!Fog assz vagyok szerintem foginy gyulladásod van!vetesd le a fogköveket és Meridol nevü szájöblögetöt használj napi 2x!Használni fog!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Azért megyek ahhoz a dokihoz, mert most nincs pénzem magándokira, és az sztk-ban sajnos csak 2 hét múlva fogadnak. A fog asszisztensnek köszönöm, jelenleg cserszömörcés szájvízzel öblögetek, kicsit talán jobb tõle, de azért mindenkinek köszönöm a válaszokat !


Terhességem elején nem csinált az orvosom rákszűrést, mert nem telt le az 1 év. Most 29 hetes vagyok, és ha jól emlékszem most lenne aktuális. Megcsinálják még ilyenkor szerintetek?

Következ? orvos látogatásom a 32.héten lesz. Vagy ez ilyenkor hogy szokott lenni?mikor van a következ? cytológia?

Legjobb válasz: Szia!!Nekem is hasonlóképpen volt,kb.25 hetes koromban telt le az egy év,nem csinálta meg a doki,azt mondta,hogy vagy a 12.héten,vagy majd csak szülés után.Így nekem amikor mentem a szülés utáni 6 hetes kontrollra,akkor vette le.:-)További boldog babavárást,és könnyû szülést kívánok!!Üdv- 2 kislány anyukája

Szia!!Nekem is hasonlóképpen volt, kb.25 hetes koromban telt le az egy év, nem csinálta meg a doki, azt mondta, hogy vagy a 12.héten, vagy majd csak szülés után.Így nekem amikor mentem a szülés utáni 6 hetes kontrollra, akkor vette le.:-)További boldog babavárást, és könnyû szülést kívánok!!Üdv- 2 kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Akkor jól sejtettem, hogy majd a 6 hetesen. Nekem is kislányom lesz :D
Nekem a terhesség, illetve a szülés után, a 6 hetes vizsgálaton is mondta, hogy majd... Várjunk pár hónapot, mert szülés után csalóka eredmények jönnek ki.

29 hetes vagyok és 168cm de a pocim nem olyan nagy, de a baba méretei jók! Mitől lehet ez? Vagy az nem számít kinek mekkora a hasa?

Legjobb válasz: Szia. Én tegnap voltam uh-on,28 hetes vagyok. Senki nem hiszi el, hogy már ennyi idõs terhes vagyok, mégis az uh-on kiderült, hogy a baba méretei szinte napra pontosan akkora mint ami a nagykönyvben meg van írva. Pedig azt mondják a pici nõknek nagy a hasuk, hát én 158 cm vagyok, és mégsem nagy. A lényeg hogy a baba elférjen. Boldog babavárást!

Szia. Én tegnap voltam uh-on, 28 hetes vagyok. Senki nem hiszi el, hogy már ennyi idõs terhes vagyok, mégis az uh-on kiderült, hogy a baba méretei szinte napra pontosan akkora mint ami a nagykönyvben meg van írva. Pedig azt mondják a pici nõknek nagy a hasuk, hát én 158 cm vagyok, és mégsem nagy. A lényeg hogy a baba elférjen. Boldog babavárást!
Ha a babával minden rendben akkor ezen ne aggódjál hogy nincs nagy pocid. Lehet hogy majd a vége felé fog hirtelen megnõni, de az is lehet hogy sose lesz annyira nagy. Nekem sem volt túl nagy pocim, szülés elött még azt hitték hogy csak 7 hónapos terhes vagyok és mégis egy teljesen átlegos méretû babám született.
lehet, hogy szélesebb a csípõd vagy úgy fekszik a babód. szerintem a hasméret testalkat kérdése, ne aggódj ezen, inkább pihenj, és élvezd a terhességet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, mostmár teljesen megnyugodtam, azt hittem nagy hasnak kell lenni!Boldog babavárást nektek is!Marcsi
31 hetes vagyok, de akkora a pocim, mint egy 5 hónapos kismamáé, pedig a pocilakóm egy héttel nagyobb is a méretei szerint. :) Alkati kérdés, kinek mekkora. :)
36 hetesen szültem nagyon kicsi hassal, a hasam körbe csak 98 cm volt, de a babám viszont 2700 gramm, szóval nem a has mérete számit. 2 hetes baba anyukája

29 hetes vagyok és mostanában ha kicsit többet sétálok, vagy lépcsőzöm a hasam alján elég erős szúrást érzek. Ugye ez nem jelentheti azt, hogy esetleg korábban jön a babám?

Legjobb válasz: Kb. a 25. héttõl vagyok így, én voltam vele dokinál is, tök természetes, bár a túlzott lépcsõzést kerüld! De ha erõsödne sõtt görcsölnél azonnal menj dokihoz, nekem alább hagyott, elkezdtem szedni csonterõsítot Tovitát, és jó nagyon! pusz

Kb. a 25. héttõl vagyok így, én voltam vele dokinál is, tök természetes, bár a túlzott lépcsõzést kerüld! De ha erõsödne sõtt görcsölnél azonnal menj dokihoz, nekem alább hagyott, elkezdtem szedni csonterõsítot Tovitát, és jó nagyon! pusz

29 hetes vagyok és már nagyon kényelmetlen az alvás! Feszít a hasam! Éreztek ilyet? Hogy alszotok jobbat?

Legjobb válasz: Szia!nem elkeseríteni akarlak,de lesz ez még sokkal rosszabb is.nekem az vált be,vettem szoptatós párnát,és oldalt fekszem,felhúzott térdekkel,berakom a lábam közé.ha nem akarsz költeni,jó egy szimpla párna is.kitartás 38+4heteske

Szia!nem elkeseríteni akarlak, de lesz ez még sokkal rosszabb is.nekem az vált be, vettem szoptatós párnát, és oldalt fekszem, felhúzott térdekkel, berakom a lábam közé.ha nem akarsz költeni, jó egy szimpla párna is.kitartás 38+4heteske
szia, én még csak 27 hetes vagyok, de már elég rég a fent leírt módszerrel alszom, csak picit máshogy. oldalt fekszem és az alsó lábam nyújtva van, a felsõ derékszögig (persze nem pont 90 fokig :) ) felhúzva és az alá teszek egy jó tömött párnát. így nem zsibbad el az oldalam, elõtte ez volt a bajom. ha meg este felébredek pisilni, akkor oldalt váltok, de ez nem mindig van! próbáld ki, hátha segít! :)
Én is 29 hetes vagyok, 3 napja találtam meg a megfelelõ pózt, addig szenvedtem. A hanyatt fekvés lett volna a legjobb, felpolcolt lábakkal, de "féltem" hogy ártok vele a babának. A pózom: oldalt, pocak alá párna, összehúzott láb és a lábam között sok takaró. :) Amikor elkezdõdött, hogy rosszul alszom, nagyon ijesztõ volt, fájt mindenütt, húzódott, azt hittem menten megszülök. :)
szia, én a vége felé már csak majdnem ülõ pozícióban tudtam aludni, nyomott a hasam, nem kaptam levegõt, dugult az orrom.
szia! Én kezdettõl fogva széthajtott szopipárnával aludtam, nagyon sokat segített.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen mindenkinek!! Azt hiszem este kibontom azt a szoptatós párnát a zacsijából...... Könnyû alvást mindenkinek!
Én is csak oldalt tudtam aludni, a szoptatós párnával a lábam között, baromi kényelmetlen volt az egész, nekem is dugult az orrom. Viszont, miután a baba megszületik, gartantálom, hogy rosszabbul fogsz aludni :-) (8 hónapos kislány anyukája.

29 hetes vagyok, és a pici elég sokat rugdos. Mikor mocorog, akkor néha elég kellemetlen, néha már fáj is, és most már azt is érzem, hogyha rugdos, akkor belenyilal a szeméremcsontomba. Normális ez?

Legjobb válasz: Persze. Most már elég nagy a babád és erõsebb is, ezért érzed kellemetlennek. Lehet, hogy olyankor eltalál valami belsõ szervet. Bizony az enyémek sokszor élvezettel rúgták a hólyagomat is, csoda, hogy olyankor be nem pisiltem (bocsi) :)))

Persze. Most már elég nagy a babád és erõsebb is, ezért érzed kellemetlennek. Lehet, hogy olyankor eltalál valami belsõ szervet. Bizony az enyémek sokszor élvezettel rúgták a hólyagomat is, csoda, hogy olyankor be nem pisiltem (bocsi) :) ))
Húúú hányszor kaptam kellemetlen rugást :) Ez teljesen normális, nagy már a baba, egyre kisebb a helye odabennt.
Csak vigasztalásul lesz még rosszabb is. :) Bár a babák nem egyformák. Az enyém imádja pöckölni a hólyagom, mióta befordult pedig a lengõbordám a kedvenc taposógépe. :D Néha potyognak a könnyeim. A medencecsontjaid pedig majd a 32-34. hét után fognak talán igazán fájni, amikor a hormonok miatt elkezd tágulni, és a pici még feszíti is. Jót tesz, ha megsimogatod ahol nagyon kiáll vagy feszít és mondogatod neki, hogy ez fáj anyának. Nálam bevált :D bár amikor nyilvános helyen vagyok inkább magamban próbálok kiscicámmal beszélni.
Pontosan nem tudom de szerintem érinti a táppénzeseket is. Elméletileg akkor többet kell kapnod.
Nem kapsz többet, mert amikor elmentél táppénzre, az elõtti év jövedelmébõl számolják.Én dec.közepétõl vagyok táppénzen, megkaptam a munkaszerzõdés módosítást, de a táppénz marad.

29 hetes vagyok. Nyomást érzek a hólyagomnál (főleg ha megyek), és nagyon lenn mozog a bébi. Állandóan pisilni járok. Ez az egész terhességemre igaz. Mit tudnék csinálni, hogy ne nyomja ennyire a hólyagom a baba?

Legjobb válasz: Nekem is ugyanezek a tuneteim csak nekem meg ennek a tetejeben fajdalmain szoktak lenni.Mindezt azert mert nekem nagyon lent van a baba az orvos szerint.Nem lene szabad enyit megterhelnem magamat de nem szeretek lazsalni. A dokidnak ezt mindenkepp mond el.Az enyem szerint a szemerem csont felett ha vizszintessen odahelyezed a kezed akkor kb 5 ujnyira felette kel hogy kezd erezni a mehedet , a babat.Nekem viszont a holyagom nem erezheto egyaltalan hanem mingyart a babat lehet erezni olyan mintha az tartana. Nekem a doki tobb pihenest ajanlott meg az is fontos hogy amikor ulsz vagy fekszel pihensz akkor a labaidat mindenkepp ragd egy picit feljebb parnakra. Mindenkepp jo ha megemlited a dokonak mert o meglatja hogy neked is nagyon lent van e vagy sem mert akkor nem art vigyazni azt mondjak hogy elobb beindulhat a szules.

Nekem is ugyanezek a tuneteim csak nekem meg ennek a tetejeben fajdalmain szoktak lenni.Mindezt azert mert nekem nagyon lent van a baba az orvos szerint.Nem lene szabad enyit megterhelnem magamat de nem szeretek lazsalni. A dokidnak ezt mindenkepp mond el.Az enyem szerint a szemerem csont felett ha vizszintessen odahelyezed a kezed akkor kb 5 ujnyira felette kel hogy kezd erezni a mehedet , a babat.Nekem viszont a holyagom nem erezheto egyaltalan hanem mingyart a babat lehet erezni olyan mintha az tartana. Nekem a doki tobb pihenest ajanlott meg az is fontos hogy amikor ulsz vagy fekszel pihensz akkor a labaidat mindenkepp ragd egy picit feljebb parnakra. Mindenkepp jo ha megemlited a dokonak mert o meglatja hogy neked is nagyon lent van e vagy sem mert akkor nem art vigyazni azt mondjak hogy elobb beindulhat a szules.
Nekem is ez volt a problémám, a végén már szó szerint 10 percenként mentem pisilni, (még a vízszámlánkon is meglátszott :) alig tudtam menni, otthonról elindulni már nem is mertem, sõt a végén már az ülés is nehéz volt. Szerintem ezzel nem lehet tenni semmit, legalábbis én nem tudok róla.
Utolsó vagyok. Valószínûleg nekem is nagyon lent volt a baba, de nem indult meg a szülés elõbb, napra pontosan szültem.
Nekem pont a 29. héten kezdõdtek ugyanezek a tünetek, kiderült, hogy attól van, hogy befordult a baba. Azóta is nagyon nyom lent, sajnos nem tudsz vele mit kezdeni, nem probléma, csak kellemetlen.Én már 15-20 percenként járok néha pisilni. 36 hetes kismami
Nekem is nagyon lent voltak a gyerekek a másodiknál az orvos felírt nekem egy övet ami összeszorította a csípõ csontomat igy könnyebb volt járni.Egyébként indítani kellett a szülést a 40.héten. :)
Szia!Elõször is gratula a babához, másodszor pedig ezt a természetes , ám kellemetlen tünetét a terhességnek azzal csökkentheted, ha sokat pihensz.A lábaidat este, és ha lepihensz polcold fel, és érdemes beszerezned egy direkt terheseknek kialakított derék aljat, de egy jó vaskos párna is meg felel.Egy amolyan félig ülõs pozició+a láb feltámasztása segíti a véráramlását mikor pihen a tested, de a picúr akkor kezd mocorogni, ezzel a késõbbiekben fellépõ derékfájdalmakat is csitíthatod mivel a babád könnyebben el foglalhatja a megfelelõ helyzetét.Kitartás, van aki nehezen éli meg ezt a helyzetet, de hamar elmúlik.
Szia! Az a helyzet hogy en is ugyanigy vagyok! Pedig meg csak 26 hetes vagyok, 1 hete van ez meg ejjel is fel kell kelnem tobbszor pisilni, de attol van nekem is mert mar ilyen koran befordult a pici. En eleg korainak tartom de az uh-n nem modta a doki hogy ez baj ilyen koran. Csak hat kellemetlen. Boldog babavarast!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!