Találatok a következő kifejezésre: 29 hetes soknak (28 db)

29 hetesen sok a 10 kg?

53 ról indultam. Próbálog nem sokat enni, de nem mindíg megy.

Legjobb válasz: Magamnak soknak tartanám, de az 53 kilórol szerintem nem sok! szerintem az is számít mennyire indul valaki "deszka" állapotból. Bocsi nem bántani akarlak, hanem bátorítani :)) én 63ról indultam és 5-6 jött fel és 23 hetes vagyok.. :) Légy jó! És elsõ a picurka!

Magamnak soknak tartanám, de az 53 kilórol szerintem nem sok! szerintem az is számít mennyire indul valaki "deszka" állapotból. Bocsi nem bántani akarlak, hanem bátorítani :) ) én 63ról indultam és 5-6 jött fel és 23 hetes vagyok.. :) Légy jó! És elsõ a picurka!
szerintem alkat kerdese. Az elso gyermekemmel 51-rol indultam es a terhesseg vegere 36 kg-ot szedtem fel. Egeszsegesek vagyunk mindketten a kisfiam is es En is. Persze ezt a felesleget egy picit nehez volt leadni, de sikerult 63kilora , , visszafogynom, , . Most 14 hetes terhes vagyok es 3 kilot szedtem fel eddig. Nyugi szerintem nem sok a 10 kilo, es le fogod adni a szules utan a felesleget hidd el nekem. Jo babavarast!
Szerintem nem sok nekem is annyi volt mar 28. hettol es azota (most 33 hetes vagyok) nem hiztam. REmelem 2-3 kilonal tobb mar nem jon fel.
Szia én 30 hetes vagyok, én is eddig 10kg-ot híztam, szerintem nem sok, innentõl kezdve úgyis stagnál, és olyan sok már nem is jön fel. További sikereket a babaváráshoz.
Az utolsó hetekben jönnek igazán a kilók!!!!
Szia, Tényleg ez a megszokott, hogy aki vékonyan esett teherbe az többet és gyorsabban fog hízni, mert az alapból testesebb nõkön már megvan a kellõ úszógumi amihez nem kell a többlet. Általában 11-12 kg-t híznak a teltebb hölgyek, de ne ijedj meg, hogy esetleg az utolsó 2 hónapban felugrik még 10 kiló/ tehát akkor összesen 20/ mert ilyenkor szedi magára a baba a megfelelõ zsírréteget.Igazából õ mégcsak most fog hízni.De ha jól tudom, akkor szülésnél kb 9-10 kg ami azonnal leugrik rólad.Nyugi és kellemes babavárást kívánok :o)

29 hetesen 6 kg? Sok?

Legjobb válasz: szia! mosolygok az elsõn :) igaza van ! Ha 29 hetes vagy most és 6 kg-t híztál az nem sok!!! kb 10 heted van hátra a baba 1 kg- fölötti a magzatvíz és a 40-50% os vérbõség sem 0,5 kg!! hanem több, a lepénynek is van súlya és hogy a melledben és egyéb helyeken is változik a szövetösszetételed és ezek is "hízás" jeleit mutatják. nyugodj meg az nem sok! Ha viszont 6 kg-t fogytál az nagyon gáz!!! beszélj az orvosoddal! és addig is igyál sokat!!!

szia! mosolygok az elsõn :) igaza van ! Ha 29 hetes vagy most és 6 kg-t híztál az nem sok!!! kb 10 heted van hátra a baba 1 kg- fölötti a magzatvíz és a 40-50% os vérbõség sem 0, 5 kg!! hanem több, a lepénynek is van súlya és hogy a melledben és egyéb helyeken is változik a szövetösszetételed és ezek is "hízás" jeleit mutatják. nyugodj meg az nem sok! Ha viszont 6 kg-t fogytál az nagyon gáz!!! beszélj az orvosoddal! és addig is igyál sokat!!!
Bella 83!! Na, igen, a pontozgatással engem is kiakasztanak! (én fel pontoztalak!!) Szó mi szó, tényleg nem egyértelmû a kérdés! Ha nagyon belegondolsz, 2 logikus dologra lehet gondolni: ennyit hízott, vagy ennyit emelt a kérdezõ. Max egy 3. hogy ennyit fogyott. Kedves Kérdezõ! Kérlek, mielõtt még bármit is magadra veszel, fogalmazd meg úgy, hogy nyilván való legyen!
mi?? fogyás , hízás, dinnye??
hála az égnek hogy nem a pontozás miatt járok ide. de komolyan még mindig nem tudjuk mit is akart a kedves kérdezõ. lefogyott 6kg hízott 6kg megevett 6kg dinnyét fölemelt 6kg terhesen lépcsõzött 6kg -val azért elég nagy a szórás nem gondolhatod hogy kitaláljuk ugye??
Szerintem ennyit hízott! Vannak kismamák, akik képesek 2 kiló plusztól is kiakadni! Én ennyi idõsen 9 kg-ot híztam. Most 15, 5 kg-nál járok (ami meg sem látszik rajtam.) Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! Üdv:39hkm
Egyáltalán nem sok ha hízásról van szó! Én 19 hetesen tartoottam ennyinél, most nem tudom mennyi lehet de hogy sokkal több az biztos, szaladnak fel a kilók. 25 hkm
Ha hízásról beszélünk az nem sok! Én ennyi idõsen 8 kilónál jártam!
Én a 23. héten + 5 kg-nál tartok.

29 hetesen normális, hogy sokat fáj a pocakom alja?

Olyan nehéz már vele mennem,vagy felkelnem!Olyan mintha húzódna vagy nem tudom,de este nagyon rossz és éjjel sem tudok már aludni t?le!Mit tudok tenni ellene?

Legjobb válasz: már 29 hetesen?:O

már 29 hetesen?:O
A kérdező hozzászólása: Jaj ne ijesztgess!
Nekem is van ilyen már kb a 28. héttõl. Nem biztos, hogy gond van, de ha mész az orvoshoz, akkor mondjad neki. Lehet atól, hogy nõ a méhed, de lehet mástól is. Nekem akkor azt mondta a doki, hogy van ey kis gyulladásom, és az is okozhat hasfájást. De ha erõsen fáj, vagy görcsöl, akkor mindenképpen szólj a dokinak!!!
A kérdező hozzászólása: Nem görcsöl hála az égnek, de nagyon húzódik és nem jó érzés majd hétfõn megyek a 30 hetes Uh-re majd ott mondom neki!
Nekem is húzodott már ennyi idõsen, tágul a méh, szedjél rá magnéziumot. Nekem is problémás az ágyban, fõleg, ha átfordulok egyik oldalról a másikra. Tehetsz kispárnát a hasad alá, ha oldalt fekszel, az segíthet. üdv, 33 heteske. ui.: ha nagyon nem múlna el, akkor kérdezz rá a dokinál, de ne aggódj.
Szia!Nekem is sokszor fáj éjjel a hasam, mikor megfordulok, és gyakran mikor többet megyek. Mondtam a dokinak, hogy olyan mintha csomókba állna néha a hasam. Azt mondta igyak 2-2.5 liter folyadékot, mert a méh szárazabb lehet, azért van ilyen érzésem. Szedek Magne B6-ot, sõt ha nagyon görcsöl, akkor NoSpa-t is kell, és iszom sokat. Azóta csak ritkán fáj. 28 hetes kismama
Szia, nekem is ez volt.. és már elég erõsek lettek ezek a fájdalmak.. nyilalások.. és a 31-32es ultrahangon mondtam neki... elötte magne B6-ot szedtem 3x1-et.. aztán a doki adott helyette receptre gyógyszertárban kevert magnézium kálciumot ... és azóta már alig érzem...
Nekem is kb ennyi hetesen kezdõdött, állandóan keménykedett a hasam. MagneB6, sok pihi, sok víz. Ettõl kezdve én kb 15 percet tudtam sétáni egyhuzamban...a végén már alig aludta éjjel. Sehogysem volt jó, és iszonyat fájt a csípõm mind a két oldalon ami kisurgárzott a lábamba... viszont elég gyorsan tágultam, több ismerõsöm is van aki így volt, az aki a terhesség (inkább)vége felé alig tudott már mozogni, menni stb. gyorsan szült....majd meglátjuk. Sok pihi az biztos!!!!!!És szólj a dokinak!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!kicsit megnyugodtam!Én még dolgozom hetente 2 alkalommal ilyenkor egy nap 3 km-t sétálok!Lehet ez is közre játszik!A folyadék bevitellel nincs gondom, mert elég sokat iszom!Remélem majd rendbe jövök.Elkezdek megint MagneB6-t szedni!Jó babavárást mindenkinek!


29 hetes kismami vagyok visszatért a hányingerem és még gyomorégésem is van. Mivel csökkenthetném a tüneteket hogy ne kelljen sok savlekötőt használni?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is kb a 29 héttõl idõnként (fõleg este) gyomorégésem van. Este semmi nehéz kaját nem eszem, lehetõleg húsfélét sem és így kicsit jobb lett. 32 hetes kismami

Szia! Nekem is kb a 29 héttõl idõnként (fõleg este) gyomorégésem van. Este semmi nehéz kaját nem eszem, lehetõleg húsfélét sem és így kicsit jobb lett. 32 hetes kismami
A gyomorégésre a Renie nagyon bevált nekem. 34 hetes kismami
A motilium az nagyon jó hányingerre, írassál a háziorvossal.Csak a terhesség elsõ 3 hónapjában nem szedhetõ!Quamatel minit használj gyomorégésre!
Nekem is volt gyomorégésem, fõleg a vége felé. Én ilyenkor korpáskekszet ettem, volt hogy éjjel is, mert annyira égett a gyomrom, hogy nem bírtam aludni. Tökéletesen nem mulasztja el, de csökkentõ az égõ érzést.
A tej elmullasztjaa gyomorégést. Próbáld ki.
A hányinger nálam ebbenaz idõben csak pár napig tartott, majd elmúlt.Azóta 2-3 alkalommal még jelentkezett, de nem vészes, csak 1-2 napos.A gyomorégés viszont rendszeres, csakritkán nincs.Én a rennie-t szedem rá, csak az vált be.Hiába ettem háztartási kekszet meg ilyesmi, nem segített.Ezt viszont szedhetjük terhesen.Esetleg néha amikor a torkomban van már szinte a sav, akkor felbüfizem.Kijön egy pici és utánna sokkal jobb.

29 hetes vagyok, egy kis házimunkától is bedagad a bokám. Már a 17. héttől vizesedek, de eddig csak akkor, ha sokat gyalogoltam. Mire számíthatok később?

Legjobb válasz: Szia! Nem akarlak elkeseríteni, de késõbb se számíts másra. Ha eddig vizesedtél, ezután is fogsz. Annyit tehetsz, hogy többet pihensz, sószegényen étkezel. De nem biztos, hogy ez fog használni. Már nincs sok hátra, kibírod! :) 36 hetes kismami

Szia! Nem akarlak elkeseríteni, de késõbb se számíts másra. Ha eddig vizesedtél, ezután is fogsz. Annyit tehetsz, hogy többet pihensz, sószegényen étkezel. De nem biztos, hogy ez fog használni. Már nincs sok hátra, kibírod! :) 36 hetes kismami
Én is 29 hetes vagyok és nekem is bedagad a bokám, fõleg akkor ha nagyon meleg van vagy sokat talpalok. Tegnap és azelõtt pl nem volt bedagadva ma meg megint be van.:( Szerintem ezután is ugyanigy befog dagadni, sõt lehet rosszabb is lesz még. Próbálj napközbe néha pihenni és felpolcolni a lábad, nekem hol segít hol nem, nemtudom mitõl függ. De kitartás és nem vagy egyedül!:)

29. hetes kismamák hogy vagytok? Közérzet, hízás, fáradékonyság. Pihentek sokat? Babótok aktív? Alvás?

Ma olyan fáradtnak és gyengének érzem magam. Kicsit fáj a hasam alja is? Ez természetes, vagy pihenjek inkább?

Legjobb válasz: Szia!29+4napos kismama vagyok.Rám a fáradékonyság nem jellemzõ,inkább mindig próbálok valamit csinálni,hogy ne "unatkozzak".De annyira sose sikerül kifárasztanom magam,hogy végig tudjam aludni az éjszakát.Sokszor felébredem hajnalban(3-4óra körül)és fent vagyok 2-3óra hosszát is mire vissza tudok aludni(ez eléggé bosszant már néha).A hízás szerintem már csak a hasam miatt jellemzõ,eddig 11kg-nál tartok(sajna elõtte raktam le a cigit közvetlen).Nekem a szeméremcsontom szokott néha nagyon fájni,és a hátam,gerincem.A pici egyre aktívabb,és nagyobb "területen mozog".Boldog Babavárást!!

Szia!29+4napos kismama vagyok.Rám a fáradékonyság nem jellemzõ, inkább mindig próbálok valamit csinálni, hogy ne "unatkozzak".De annyira sose sikerül kifárasztanom magam, hogy végig tudjam aludni az éjszakát.Sokszor felébredem hajnalban(3-4óra körül)és fent vagyok 2-3óra hosszát is mire vissza tudok aludni(ez eléggé bosszant már néha).A hízás szerintem már csak a hasam miatt jellemzõ, eddig 11kg-nál tartok(sajna elõtte raktam le a cigit közvetlen).Nekem a szeméremcsontom szokott néha nagyon fájni, és a hátam, gerincem.A pici egyre aktívabb, és nagyobb "területen mozog".Boldog Babavárást!!
Szia! Én is a 29. hétben járok és éjjel alig aludtam, annyira fáj a medencém, gondolom tágul. Sehogy sem jó feküdni, de mászkálni sem nagyon tudok, mert az is fáj. Nekem a köldököm körül fáj még egy kissé, ahogy húzódik a hasam. A bébim szokott rugdoskodni, bár most pár napja nyugodtabbnak tûnik.

Mitől lehet zöldes-sárga, inkább zöldes folyásom? (elég sok)? 29 hetes km

Legjobb válasz: A zöldes szín általában bakteriális fertõzésre utal. Nézesd meg a dokival, nehogy gond legyen belõle. 39 hetes km

A zöldes szín általában bakteriális fertõzésre utal. Nézesd meg a dokival, nehogy gond legyen belõle. 39 hetes km

137/89 p:109 sok 29 hetes terhesen?

Nem tudom szóljak a dokinak vagy még mérjem! Segítsetek!

Legjobb válasz: Szia!Én most 35 hetes vagyok és végig ennyi vagy magasabb a vérnyomásom, mondjuk ideges tipus vagyok !nekem mindig amikor mérték (védõnõ,terhesgondozás)viszonylag magas volt tehát nem kellett szólnom mert észrevették,és riogattak!és azóta is riogatnak!van egy kardiológus ismerõsünk, és õ méregeti meg nézi a vizeletemet.És holnaptól el kell kezdenem szedni a vérnyomáscsökkentõt!sajnos pedig szerettem volna ezt elkerülni! Pedig minden leletem negatív!Persze azt mondta az ismerõsünk,ha nem lennék az ismerõse akkor nem foglalkoznának velem,elkönyvelnék, hogy ieges tipus vagyok és ennyi!Pedig a lényeg az,hogy mindegy mitõl magas ha magas!szerintem méregesd otthon!és azért szólj a dokinak,az a biztos!Nekem erre már mindenki azt mondta,hogy ez magas!és nem lesz alacsonyabb csak magasabb!sajnos!

Szia!Én most 35 hetes vagyok és végig ennyi vagy magasabb a vérnyomásom, mondjuk ideges tipus vagyok !nekem mindig amikor mérték (védõnõ, terhesgondozás)viszonylag magas volt tehát nem kellett szólnom mert észrevették, és riogattak!és azóta is riogatnak!van egy kardiológus ismerõsünk, és õ méregeti meg nézi a vizeletemet.És holnaptól el kell kezdenem szedni a vérnyomáscsökkentõt!sajnos pedig szerettem volna ezt elkerülni! Pedig minden leletem negatív!Persze azt mondta az ismerõsünk, ha nem lennék az ismerõse akkor nem foglalkoznának velem, elkönyvelnék, hogy ieges tipus vagyok és ennyi!Pedig a lényeg az, hogy mindegy mitõl magas ha magas!szerintem méregesd otthon!és azért szólj a dokinak, az a biztos!Nekem erre már mindenki azt mondta, hogy ez magas!és nem lesz alacsonyabb csak magasabb!sajnos!
Szia! Van más tüneted is, dagadás, fehérje a vizeletben? Szerintem inkább szólj, mert lehet, hogy a toxámia elsõ tünete lesz. Azzal meg nem szabad játszani. Boldog babavárást!
Csak egy picit magasabb, de akkor sem kórosan. De ha dagadást is észlelsz, akkor szólj a dokidnak. Vagy menj el védõnõhöz, nézzen fehérjét a vizeletben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszokat. Már nagyon be paráztam. Picit dagad a lábam de ez még szerintem nem vészes nem tudom. 19-én kell mennem a Bajcsyba ultrahangra ott találkozom a dokival.

29 hetes vagyok és nagyon sokat csuklik a baba. Ez normális így?

Ma körülbelül 5-6 alkalommal. Néha elég erősen éreztem, sőt volt, hogy akkorát csuklott, hogy egy nagy rúgás is sikeredett mellé. :-D

Legjobb válasz: Persze, teljesen normális:-) Így legalább tudod, hogy iszik, mûködik a veséje. Enyém is sokat csuklik:-)

Persze, teljesen normális:-) Így legalább tudod, hogy iszik, mûködik a veséje. Enyém is sokat csuklik:-)
Fiam 11 éves, a pocakban sokat csuklott, meg pár hónapos koráig minden evés után. Lányom 2, 5 éves , õ szinte nem is csuklott Most 35 hetes vagyok kisfiúval, aki naponta rengeteget csuklik.
nem lehet hogy jobb lenne könnyebb ételeket enni (saláták, gyümölcs, fõzelékek)? (csak magamból kiindulva, hogy én pörköltes "nagykajálások" után csuklok, szóval ami hirtelen leterheli a gyomrot)
A kérdező hozzászólása: Visszaolvasgattam a régi kérdéseimet. Ezen jót nevettem. Azóta már 2, 5 éves nagyfiú, de még mindig sokat csuklik, szinte naponta. Mondja is, hogy anya már megint csuklok. Amikor megszületett, õ volt az egyetlen baba, aki csuklott a kórházban. Legalábbis az anyukáknak ott nagyon fura volt :) Elsõ! A te válaszod azért érdekes, mert a születése után derült ki, hogy baj van a veséjével, rendellenesen fejlõdött. Persze a kettõnek nincs amúgy köze egymáshoz.

Nem lesz belőle gond? 29 hetesen ilyen sok keményedés?

Pár napja nagyon sokat keményedik a pocim,és olyan fura nyomó érzést érzek lefelé.Nem fáj,csak feszít.Szerintetek lehetséges,hogy nyílik a méhszáj?Dokihoz kedden megyek.

Legjobb válasz: Azt nem tudom, hogy a sok keményedéstõl kinyílhat-e a máhszáj, de nekem a terhességem alatt rengeteget keményedett még napi 3x2 (!) magnerot tablettával is... Nem lett belõle gond, bár tényleg nagyon ijesztõ dolog. Megnyugtatásul én attól féltem, hogy a kemény méhem összenyomja a gyereket és majd nem tud nõni... :-)))

Azt nem tudom, hogy a sok keményedéstõl kinyílhat-e a máhszáj, de nekem a terhességem alatt rengeteget keményedett még napi 3x2 (!) magnerot tablettával is... Nem lett belõle gond, bár tényleg nagyon ijesztõ dolog. Megnyugtatásul én attól féltem, hogy a kemény méhem összenyomja a gyereket és majd nem tud nõni... :-)))
Ha magzatmozgás után érzed, vagy több mint egy fél órán belül 2-3 alkalomnál, akkor nem gond. Legalábbis nekem ezt mondta a doki. Jahh, és hogy akkor gond ha az egész méh bekeményedik, nem csak mondjuk az egyik fele. 29 hetes
A kérdező hozzászólása: Általában nagyobb séta után van ez, és nem csak egy részen, hanem az egész méhem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!