Találatok a következő kifejezésre: 29 hetes és alig (10 db)

Lehet ez baj? 29 hetes kismama vagyok es naponta tobbszor gorcsol a pocim alja, normalis ez? Reggel meg hasfajassal ebredek mitol lehet ez?

Legjobb válasz: en is voltam 29 hetes terhes de nekem nem voltak ilyen tuneteim .,szerintem azert csak kerdezz ra az orvosodra nogyogyaszodra ., mert igazabol mindenki mashogy eli meg a terhesseg szakaszat.,., en csak magambol ki indulva tudok tanacsot adni .,.,de mint irtam is egyaltalan nem fajt a hasam .,most kezd fajni hogy van vissza 2 hetem a szulesig.,Boldog baba varast..

en is voltam 29 hetes terhes de nekem nem voltak ilyen tuneteim ., szerintem azert csak kerdezz ra az orvosodra nogyogyaszodra ., mert igazabol mindenki mashogy eli meg a terhesseg szakaszat., ., en csak magambol ki indulva tudok tanacsot adni ., ., de mint irtam is egyaltalan nem fajt a hasam ., most kezd fajni hogy van vissza 2 hetem a szulesig., Boldog baba varast..
Nekem is görcsölget a pocim, de nagyon sokszor a beleim azok. Babával minden oké, de sokszor puffadok és hasmenésem is van. A pocid alja lehet a méh növekedésétõl is, ahogy húzódnak a szalagok. Próbáld ki, hogy fekvésre milyen lesz. Ha nem múlik el, akkor érdemes megkérdezni a dokit.
szia nekem mensi szerü görcseim vannak valamelyik nap nem is aludtam miatta.elmentem a dokihoz megvizsgàlt rendesen de semmi bajom sincs pedig nagyon fàjt...adott magnéziumot ennyi.megmérte h mennyire fàj megkacsàzott :( also Uh minden. de inkàbb nézesd meg magad nehogy baj legyen üdn 30hkm
Nekem is görcsölt a hasam sokáig.Az orvosom azt mondt h azért mert nö a méhem.Most már 37 hetes vok és már nem görcsöl hanem a baba nyom.
Nekem is azt mondta a dokim hogy ez normális mert nõ a baba és nõ a méhem..amíg nem vérzek és nincs nyitva a méhszáj addig nincs probléma..pedig nekem is sokszor elviselhetetlen és már extra adag magnézium szedek a 20. héttõl... Ha nem szedsz semmilyen magnézium készítményt akkor próbáld ki a magne b6-ot..bár nekem azt mondta a doki hogy ha nagyon sûrû és erõs a görcs akkor már az nem nagyon használ...26 hkm
Én 21 hetes vagyok, és nekem a héten alhasi fájdalmaim voltak, bár nem görcsök, hanem éles fájdalom hüvelybe, végbèlbe sugárzóan. Kiderült, hólyaghurutom van. Lehet Neked is ilyesmi.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen koszonom a valaszaitokat:) hasznosak voltak

29 hetes vagyok.2 napja össze vissza ver a szívem és alig kapok levegőt. Mi lehet ez?

Legjobb válasz: Nagyon sok fiatal nõnél fordul elõ egyfajta ritmuszavar, ami veszélytelen. Persze nem árt vele kardiológushoz menni, esetleg felír valami gyenge ritmusszabályzót, pl.10mg-os Betalocot. A tünetei lehetnek pl. heves szívdobogás érzés, gombóc érzés a torokban, de általában ezek maguktól szûnnek. A terhesség alatt elég sûrûn elõfordulnak ezek a tünetek, mert hát ugye egy kicsit megterhelõdik a szervezet: hirtelen súlynövekedés, a növekvõ méh nyom egyes idegeket, ereket, felnyomja a rekeszt, ezáltal fulladás léphet fel. Persze ezeket mindenképp beszéld meg az orvosoddal, és ha rosszabbul vagy ne várd meg a keddet! De szerintem túl leszel ezen. Én is érzek idõnként hasonlókat, de ezek egy kis pihenésre általában szûnni szoktak. Ne aggódj, nem lesz semmi baj. Gondolj arra, hogy hamarosan vége. Egy 33 hetes kismama

Nagyon sok fiatal nõnél fordul elõ egyfajta ritmuszavar, ami veszélytelen. Persze nem árt vele kardiológushoz menni, esetleg felír valami gyenge ritmusszabályzót, pl.10mg-os Betalocot. A tünetei lehetnek pl. heves szívdobogás érzés, gombóc érzés a torokban, de általában ezek maguktól szûnnek. A terhesség alatt elég sûrûn elõfordulnak ezek a tünetek, mert hát ugye egy kicsit megterhelõdik a szervezet: hirtelen súlynövekedés, a növekvõ méh nyom egyes idegeket, ereket, felnyomja a rekeszt, ezáltal fulladás léphet fel. Persze ezeket mindenképp beszéld meg az orvosoddal, és ha rosszabbul vagy ne várd meg a keddet! De szerintem túl leszel ezen. Én is érzek idõnként hasonlókat, de ezek egy kis pihenésre általában szûnni szoktak. Ne aggódj, nem lesz semmi baj. Gondolj arra, hogy hamarosan vége. Egy 33 hetes kismama
Én is hasonló cipõben jártam. nekem azt mondta a védõnõm, hogy biztos alacsony a vérnyomásom. Igaza volt (86/70). Azóta iszok kávét és gyenge teákat, nekem elmúlt.
Nekem igaz a szivemen ritkán vettem észre ezt de néha én is nehezen kapok levegõt.A vérnyomásommal minden okés, azt mondta a védõnõm, meg én is erre gondoltam, hogy a baba is meg a méh is nyomja a rekeszizmot ami a tüdõt is ezért nem kapunk levegõt.nekem az vállt be , hogy kicsit lefekszem vízszintesbe ilyenkor.Az segít.31hetes kismama
ez velem is elõfordult, fõleg a vége felé, amikor már nagy a baba, légszomj, hasonló. panaszként azért említsd meg a védõnõnek.

29 hetes vagyok, és alig látszik rajtam valami. Lehetséges azért mert kicsi a baba?

Utoljára 19 hetessen voltam UH,de ott minden jó volt.Egy kissé telt karcsúbb vagyok,de a barátn?m is szintén telt karcsú,és neki majdnem mégegyszer akkorra a hasa.Aggódok egy

Legjobb válasz: Köszike a választ.Voltam 19 hetessen 4-d,de azóta szinte alig nõtt a hasam.Sajnos a nõgyógyászomnak hiába mondtam hogy küldjön el hamarább UH,de azt mondta hogy majd ráérek a 30-31 héten menni.Én sem híztam csak 5 kg.Nekem már van egy kisfiam,de azzal már erre az idõre mégegyszer ekkorra volt a pocim.Jó de ott a terhesség végére már 29kg volt rajtam.

A kérdező hozzászólása: Köszike a választ.Voltam 19 hetessen 4-d, de azóta szinte alig nõtt a hasam.Sajnos a nõgyógyászomnak hiába mondtam hogy küldjön el hamarább UH, de azt mondta hogy majd ráérek a 30-31 héten menni.Én sem híztam csak 5 kg.Nekem már van egy kisfiam, de azzal már erre az idõre mégegyszer ekkorra volt a pocim.Jó de ott a terhesség végére már 29kg volt rajtam.
Szerintem felesleges túlaggódni a dolgokat. Foglald el magad mással, és ne hallgass másra, ne nézd más hogy néz ki.... Én a 34.hétben vagyok és van akinek csak most tûnt fel, hogy babát várok-mégsem parázok. Hasam alig van... Volt aki a 32. hétben félve kérdezte meg "csak nem babát vár?!"
Azt lehagytam, mindennek ellenére, hogy alig látszik... Teljesen jól van a baba, legalábbis két hete az uh-n, még így volt. De most miért lenne másképpen? Ha mozog annyit amennyit kell (nekem ráadásul még lusta is) akkor baj nem lehet-szokták mondani az orvosok.
Nem feltétlen jelent az , hogy pici babád lesz! Nem kell ilyenen izgulni!Van akinél hirtelen kezd el nõni a pocak! Pozítívan álj a dologhoz! Egészséges pici babucid fog születni!25 hetes kismama
Egyik ismerõsömnek hatalmas pocija volt, aztán szült egy 3 kilós babát. A másiknak nem is látszott a hasa sokáig, aztán 4, 2kg-os kisfia lett. Nem számít a pociméret. Ne aggódj. Ha eddig minden rendben a babóval, felesleges stresszelni magad. Az többet árt neki, mint a pici pocak.

29 hetes kismama vagyok, de sokszor azt kivánom bárcsak vége lenne már a terhességnek. Nem kell fére érteni, IMADOM a picit és alig várom, hogy megszulessen, de a terhességet nem igy képzeltem el. Van ezzel igy más is?

Legjobb válasz: tulajdonképp mi a baj? amikor meg megszületik vissza fogod sirni hogy milyen jó volt még mikor a pocakban volt ... szerintem ez is egy stádium ami nem véletlenül van és tart ennyi ideig. szóval fizikálisan v. szellemileg van "eleged".... ha kicsit bõvebben leirod talán tudunk válaszolni konkrétabban.

tulajdonképp mi a baj? amikor meg megszületik vissza fogod sirni hogy milyen jó volt még mikor a pocakban volt ... szerintem ez is egy stádium ami nem véletlenül van és tart ennyi ideig. szóval fizikálisan v. szellemileg van "eleged".... ha kicsit bõvebben leirod talán tudunk válaszolni konkrétabban.
s mielõtt még az is baj lenne hogy dolgozom, hogy ilyen pici gyerekkel nem otthon ülök, hát nem nagyon tehetem meg. saját vállalkozásunkban dolgozom, a naggyal is végig dolgoztam, két héttel szülés elõtt álltam le. aztán Ábelka 14 hónapos volt mikor bölcsibe került. most úgy tervezem a júliust végigdolgozom. remélem sikerül, de egyre kisebb az esély rá!
bocs, 24 hónapos :-) elütöttem.
1 kisfiú, Ábel 14 hónapos :-) mert van jelentõsége? mondjuk nálam igen, mert sok mindenben a család többi tagjára (férj, szülõ) vagyok szorulva mert sok mindent nem tudok megtenni amit a gyermekem igényel a kezem és a lábam miatt.
és neked hány gyereked van kedves utolsó?
A vége felé már én sem akartam terhes lenni, már mindne nap azt kívántam legyen vége, mondjuk nekem nagy volt a babám és így nehezebb is volt, epegörcsökkel "fûszerezve". Most meg visszasírom és alig várom h újra állapotos lehessek, ami nem biztos megadatik:-( Egyébként jól jöne már csak egyetlen egy átaludt éjszaka is:-)
megértelek:( én kb a terhesség 22-23. hetétöl érzem kellemetlennek, folyamatos székelés (naponta 5-6x), aztán ez elmúlt, most meg jóslófájások elég erösen, hogy úgy érzem meghalok... Ezek a kellemetlen részek az biztos. Én mondjuk rosszabbnak képzeltem. Kitartást, már neked sincs sok és végre veled lehet a picikéd!:) 31 hetes
En most a 4. terhessegemmel vagyok igy mint Te.Igaz En mar 36 eves multam, nem olyan mint 22 evesen terhesnek lenni.Rendszerint mindig van valami bajom, foleg pocakkemenyedes, almos vagyok, sokat alszom, meg mindig van hanyingerem, most meg itt van ez a meleg .Raadasul a mi lakasunkban 28-30 fok van. 30 hkm
A kérdező hozzászólása: De a férjem is nagyon orul a picinek, meg o már nagyon akarta is, de ugy látszik nehezebb neki felfogni h annak az idoszaknak ami elotte volt vége. A buli alatt most nem a hajnalig tarto italozást értem, mert nekem mostanában a kiulos sorozos este is fáraszto, neki persze nem!! Elhiszem, h most kéne kihasználnom az idot, de nagy dolgokra már nem vagyok képes, ugy h csak pihenek meg pihenek meg pihenek és ez is tud fáraszto lenni!
persze hogy van ezzel más is. Én pl nem tudok aludni, de nem csak a melegtõl, hanem ha lefekszem, annyira nyomja a tüdõmet a hasam, hogy alig kapok levegõt. Így minden éjjel ülve kell aludnom... Amúgy valóban ez még "istenes" idõszak ahhoz képest, ami ezután jön:)
Az élet nyugisabb, az tény, amíg bent van, de én sem igazán szerettem terhes lenni. megértelek. de az nem jó hír, hogy a férjed bulizni akar... m lesz késõbb? lehet, nem kéne neki gyerek?
Nekem 5 hetes a picim és imádom tényleg de hidd el sokkal nyugisabb volt az életem amíg a pocakban volt. 2óránként kel fel éjszaka így aludni se tudok rendesen és mivel nappal nagyon fáradt vagyok így kicsit ingerlékenyebb is vagyok mint általában.Szerintem még örülj egy kicsit annak hogy tudsz pihenni hidd el eljön az az idõ is amikor már kint lesz a babád. :)
A kérdező hozzászólása: én is és a pici is rendben fejlodik hál Istennek, csak mindig van valami bajom, amitol nem tudom kiélvezni a terhességet! ájulás, dagadás, rosszulét, gorcsok, hátfájás, lábfájás.... stb!! és ezek mellett ugy érzem a férjemnek nem én vagyok a legfontosabb, mert o most is bulizna stb... de nekem most ilyenekhez nincs kedvem és nem érti meg h miért!! aztán lehet h csak a hormonjaim végett érzem ezt?
En nem sirom vissza egyik terhessegemet sem.Orulok hogy tul vagyok rajta es szep egeszsegesek a gyerekeim. 3 gyerekes pocakos.

Baj lehet? Mitől lehet ez? 29 hetes km vagyok, ma két nem túl nehéz szatyorral tettem meg köbö 250m-t és hirtelen belenyilallt a pocakomba alul a fájdalom, olyan volt, mintha a babó ki akarna esni, nagyon fájt.

Legjobb válasz: A test jelez hogy ezt nem kéne. De ne aggódj én a nagyot a maga 10 kilójával 8 hónapos terhes koromig cipeltem. És szerintem az összes többgyerekes anya így van ezzel. :)

A test jelez hogy ezt nem kéne. De ne aggódj én a nagyot a maga 10 kilójával 8 hónapos terhes koromig cipeltem. És szerintem az összes többgyerekes anya így van ezzel. :)
Szedjél Magnerot tablettát. Ne cipekedj!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :)

29-hetes terhes vagyok és székrekedéssel küszködöm. Ötleteket várnék, hogy mit lehet ilyenkor tenni. Ami az eszembe jutott és terhesség alat lehet is szinte mindent kiprobálltam. Szóval mit is egyek vagy tegyek?

Legjobb válasz: Szia! NEkem is volt ilyen problémám, próbálj meg minél több rostos gyümölcsöt, vagy gyümölcslevet enni-inni, ha ez sem segít, a tamarine lekvár tuti hatni fog, és azt lehet terhesség alatt is enni. 5,5 hós kislány anyukája

Szia! NEkem is volt ilyen problémám, próbálj meg minél több rostos gyümölcsöt, vagy gyümölcslevet enni-inni, ha ez sem segít, a tamarine lekvár tuti hatni fog, és azt lehet terhesség alatt is enni. 5, 5 hós kislány anyukája
Igyál nagyon sokat:ásványvíz, rostos üdítõk (õszi és kajszibarack). Egyél aszalt szilvát, szilvalekvárt, teljes kiõrlésû gabonából készült kenyeret, péksüteményt, barna rizst, sok nyers vagy párolt (ne túl puha) zöldséget (nekem a borsmustár levél-rucolla- segített), gyümölcsöt (narancs, mandarin), próbálj meg kicsit többet mozogni. Talán ennyi. Remélem valami beválik. Jobbulást!
Mindenkinek másképp reagál a szervezete, így nehéz pont a számodra megfelelõ dolgot mondani. Igazából azt kellene tudni hogy a terhesség elõtt mik voltak azok a gyümölcsök illetve ételek amitõl megindult a bélmozgásod. Gondolok pl nálam ilyen volt a kukorica, mák, brokkoli, csípõs leves és mostanság a kiwi, de az úgy meghajt hogy kétnaponta végre van valami :) Hozzáteszem hetente egyszer kétszer sikerült csak bármi is. És mindezek mellé sok-sok víz min. 1, 5 liter anélkül nehéz. 35 hetes kismama :)
Szia, nekem a minden napi nagy saláta adag segít. Csíráztatott magokat keverek reszelt sárgarépához, kockára vágott almához, esetleg uborka ( meg amilyen zöldséget szeretsz retek, saláta, hagyma stb...) és magok (tökmag, szotyi) és pici oliva olaj.Én is nagyon szenvedtem az elsõ három hónap után de nem akartam semmi hashajtót vagy ilyesmit szedni. Persze a sok víz is fontos. Ha egy nap kihagyom a salátát másnap már gond van....:) ) Remélem tudtam segíteni, bár ez tényleg mindenkinél más-és más. Próbáld ki ártani biztos nem árt:) Jó étvágyat! 24 hetes
Az az igazság, hogy nekem a terhes vitamintól volt székrekedésem, és az ég világon semmi nem segített amíg szedtem. Ha már nagy volt a baj, akkor abbahagytam egy vagy másfél hétre a szedését, és a sok folyadék, lekvárok, és rostos táplálkozás mellett akkor rendes székletem lett. Vitaminnal újra székrekedés. Én idõnként ezért szünetet tartok. Bár te nem írtad, hoyg szedsz-e valamit, azért remélem segíthettem.

29 hetes leszek és tegnap este nagyon fájt a pocim jobb oldala! Lehet a baba ugy fordult, hogy ennyire fájhatott? Alig birtam megmozdulni is! Másnak nem volt ilyen?

Legjobb válasz: lehetséges, hogy már befordult a szülési pozícióba, de még sok ideje van és még egy párszor eljátszhatja!!:))

lehetséges, hogy már befordult a szülési pozícióba, de még sok ideje van és még egy párszor eljátszhatja!!:) )

Mitől vérezhet az orrom? Ma amikor kifújtam nagyon elkezdett vérezni és alig akart elállni. A vérnyomásom rendben van és ideges se voltam. Mással is volt ilyen.29 hetes vagyok

Legjobb válasz: A szülõfelkészitõ tanfolyamon volt rola szo,a terhesség alatt teljesen normális és elõfordulhat.Ugy,mint a foginy vérzés.

A szülõfelkészitõ tanfolyamon volt rola szo, a terhesség alatt teljesen normális és elõfordulhat.Ugy, mint a foginy vérzés.
nyugi nekem is volt ijen!nekem többször is!c vitamint kelet rá szedjek!kérdezd a védönödet!
Egész terhességemet végigkísérte az orrvérzés. Rendben volt a vérképem, a vérnyomásom alacsony, és mégis. A legváratlanabb helyzetekben elöntött a vér, mint akit levertek. A doki azt mondta, a szüléssel el fog múlni. És tényleg :) Kitartás! Üdv, 2 hónapos édesanya.
Nekem is gyakori 80/40 vérnyomás melett...Rutascorbint kell rá szednem.
Szia! Nekem minden nap vérzik! De már fel sem veszem mert terhesség elõtt is mindig vérzett! Utolsó válaszoló! Rutascorbint szabad szedni terhesség alatt?? Mert nekem is van de nem mertem bevenni!
Igen szabad!Az elõzõ nõgyogyóm is ezt irta fel nekem és kiváló volt.Amugy szintetikus c vitamin
teljesen normalis nekem is volt, pedig alacsony a vernyomasom.. el fog mulni magatol
Tágulnak az izmaid. Keményedésed van? Arra magnéziumot kell szedni.
A kérdező hozzászólása: Van esténként hogy keményedik a pocim, de az nem fáj.
Megesik. Magnézium, pihenés, ha erõsödik, pecsételõ vérzéssel jár, vagy rendszeres idõközönként jelentkezik, akkor sürgõsen fordulj orvoshoz. Valamennyi szurkálás és görcsölés azért még belefér. :) Sok boldogságot a picihez!
A terhes könyvben olvastam, hogy ez idõ körül "nyúlnak a kerek vagy görgeteg méhszalagok, a növekvõ méh húzza-nyújtja a két oldalán lefutó szalagokat, amelyek a tetejét a szeméremajkakhoz rögzítik." Gondolom, ez lehet Nálad is. Azt írja még a könyv, hogy segít, ha minél többet pihenünk felpolcolt lábbal.
Szia!Én 25 hetes vagyok.Én is érzem ezeket.Plusz még a szeméremcsontomnàl is fáj.A doki szerint normális.Nyúlnak a szalagok.Magnézium és pihenés!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!