Találatok a következő kifejezésre: 28. hetet töltöttem (6 db)

28. hetemet töltöttem 4 napja, a haskörfogatom 120cm. Mire számíthatok mennyit fog még nőni?

Legjobb válasz: Huu, mennyi sullyal indultál? Én is 28 hetes vagyok és a haskörfogatom 89 cm.Még biztos sokat fog nõni mert most hizik igazából a legjobban a pici.

Huu, mennyi sullyal indultál? Én is 28 hetes vagyok és a haskörfogatom 89 cm.Még biztos sokat fog nõni mert most hizik igazából a legjobban a pici.
Nekem 90cm tegnap mérte a védönõ, és hatalmasat csodálkozott elötte kb.6 héttel csak 82cm volt. Nem tudom mi lesz itt még.17hetes vagyok, 52kg-val kezdtem, vékony derékkal és 2.baba.
Szia, Nyugi én 26 hetes kismama vagyok és nekem 100 cm.Egyébként vékony testalkatú vagyok és a harmadik terhességem, na errõl ennyit.És alig eszem .teljesen alkatfüggõ, kinek mennyire tágul a medencéje, nekem tök csúcsos azér tünik nagynak.Boldog babavárást!
Nekem 25 hetesen 93 cm, 1 hét alatt 1 cm-t nõtt. amúgy kb. 63 cm-rõl indult. nekem sajnos kicsit több a cukrom. esetleg nem lehet, h neked is?
Nyugi, ez alkat függõ.Nekem kisebb a pocakom mert vagyok olyan széles csípõben, hogy elfér a babuka.Még be is bújik a csípõcsontom mögé-hihetetlen.Nekem most 102cm. Az a fura, hogy ilyen széles csípõvel a 28. héttõl kezdve már vagy 10-15 cm-t szélesedett még a csípõcsontom.Alig tudok menni a szeméremcsonti fájdalomtól. 33 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: 73kg val kezdtem, de nekem már a 3. hónapban rákérdeztek a babára. Jézusom akkor mi lesz ennek a vége??? :) ÁÁÁ, mindegy valah túlélem, így is mindenki állandóan azt kérdi mikor meglát hogy úú még mindig egyben?? közbe még van jócskán idõnk
Nekem a 40. héten, a szülés napján volt 106 cm. És nekem az utolsó 1-1, 5 hónapban nõtt a legtöbbet. Amúgy nekem szinte a 18. hétig nem is látszott, pedig szép nagy babám született. Ja, kb. 65 cm-es haskörfogattal kezdtem a terhességet.
Én is 28 hetes és 4 napos vagyok, 90-es haskörfogatom. Terhesség elõtt 60-65 volt. Ez attól függg mekkorával indultál, de szerintem a java még csak most jön, hiszen a baba még megháromszorozza a súlyát.
Hány klót hít´ztál??Mert attól is függ, mennyivel indultál.A babó az utolsó hónapban nöl (hízik)a legtöbbet.Még csak most fog igazán megnölni a pocak. Nekem hatalmas volt.Olyan voltam mint egy "tank", de nem zavart, csak nehéz volt az utolsó hónap nagyon....
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, a cigit is terhesség alatt tettem le, lehet ez is hozzájárult, na meg 3 mûszakban dolgoztam elõtte és veszélyeztetett vagyok az elsõ 3 hónapot csak feküdve csináltam végig! Egy kicsit félelmetesek az adataim a tiétekhez képest.

Ma voltam az orvosomnál.28. hetet töltöttem kedden. Eddig összesen 6kg-t híztam. Teljesen elkeseredtem. Mit csináljak?

A dokim azt mondta, hogy diétázzak, mert rengeteget híztam és ? így nem vállalja majd a szülést, mert komplikációk léphetnek fel. Azt is mondta, hogy max 10kg-t lehet hízni. És ha magamtól nem tudom betartani a diétát, akkor befektet a kórházba a hátralev? id?re.

Legjobb válasz: teljesen normális a súlyod, én a dokit cserélném le, az olyen szívtelen ember nem hiszem, hogy kellõképp empatiku slenne szülésnél. én 35 kg-t híztam a doki az elején FINOMAN szólt, aztán 15 kg után felhagyott vele és a végén nekem kinnyílt egy kicsit a méhszájam (semmi köze nincs a súlynak ehhez) onnantól csak a baba és az én egészségemre koncentráltunk. soha nem bántott és bár veszélyeztetett voltam eszébe sem jutott befektetni. a szülés után azt kérte a 6 hetes kontrollra legyek a lánykori súlyomnál. én ott voltam 55 kg-ósan, csak a szülés nekem -12kg jelentett (4,5 kg volt a gyerek) mégis hogy néztem volna ki, ha csak 10 kg-t hízok??????

teljesen normális a súlyod, én a dokit cserélném le, az olyen szívtelen ember nem hiszem, hogy kellõképp empatiku slenne szülésnél. én 35 kg-t híztam a doki az elején FINOMAN szólt, aztán 15 kg után felhagyott vele és a végén nekem kinnyílt egy kicsit a méhszájam (semmi köze nincs a súlynak ehhez) onnantól csak a baba és az én egészségemre koncentráltunk. soha nem bántott és bár veszélyeztetett voltam eszébe sem jutott befektetni. a szülés után azt kérte a 6 hetes kontrollra legyek a lánykori súlyomnál. én ott voltam 55 kg-ósan, csak a szülés nekem -12kg jelentett (4, 5 kg volt a gyerek) mégis hogy néztem volna ki, ha csak 10 kg-t hízok??????
Szia!Én 19hétben vagyok és 7kg hiztam.Ne aggodj a végén lemegy majd!
Szia!Cserélj orvost sürgõssen!Ez idióta!Elsõ terhességemet 83kg-mal kezdtem, 92kg-mal fejeztem be.1év múlva megint terhes lettem 86kg-ról96kg-ra hiztam.168cm magas vagyok.Az orvost csak az érdekelte, hogy jól vagyunk-e és nagyon kedves volt minden alkalommal, pedig soha nem fizettem neki.Találj te is egy ilyet és élvezd a terhességet!Jó egészséget nektek!
162 cm, 60 kg-ról idultam most megnéztem a kiskönyvben igaz hogy 9 kg-nál tartok de 26. héten már 67 voltam.Szerintem is cseréld le a dokit, bár nem olvastam végig a válszokat.32 hetes
Én 165 centivel és 76 kilóval indítottam! Most 83! Így van 7 kiló plusz a 26. héten! Senki nem mondta, hogy ez sok!
Szia, én 26 hetesen eddig 9-10 kilónál járok.. és még se a védõnõ se a doki nem tett megjegyzést hogy sok lenne. Nem értem a dokit, szerintem 6 kiló abszolút jó. Hány kiló voltál amúgy?
Szia! ez bolond!! Az sok?? egyáltalán nem sok! Lehet jöbban jársz ha magadtól otthagyod és mást keresel! :) boldog babavárást!
Ez hülye! Már bocsi, de szerintem is teljesen rendben van nálad ez a 6 kiló! Szerintem válts dokit! Meg mi az, hogy diétázz! Persze oda kell figyelni babásan, hogy mit eszel, de diétára csak akkor fognak, ha a cukrod magas! Én a 26. hétben vagyok és eddig 7 kiló jött fel! Nem cseszeget érte senki! Nem az a legfontosabb, hogy ne hízz 10 kilónál többet, hanem hogy egészségesek maradjatok! Amúgy átlag 9-13 kiló a "megengedett"! Szerintem meg ne keseredj el! Ha a doki így nem vállal, keress mást!
Szerintem egyáltalán nem sok a 6 kilo. Én 25 hetesen kb 5 kilonál tartok, és én sovány vagyok, csak a hasam nagy:) Most igy vagyok 53 kg. Az sok??? Nem lehet, hogy te alapbol pici tulsullyal kezdted, ezért félti a babát, mert ha még ráhiztál, akkor felmehet a vérnyomásod és akkor lehet baj, pl koraszülés?
Aztom ilyen orvosnál nem szívesen szülnék Teljesen normális amennyit híztál szerintem, és még olyat sem hallottam, hogy tíz kiló lenne a max. hízás, ami még jó. Persze nem kellene túlzásokba esni, de szerintem nagyon túloz az orvosod és azt még szemét módon is csinálja. üdv:38 hetes (+11 kiló)
A kérdező hozzászólása: Pici túlsúlyom volt, de nem vészes. Minden eredményem jó. A vérnyomásom is megfelelõ, sõt még egy picit alacsony is. Nem értem én ezt. De nagyon rosszul esett és most nagyon el vagyok keseredve. Köszönöm mindenkinek a válaszokat
Ne haragudj;de szerintem az a doki nem normális!!!!Bár engem is cseszegettek a végefelé;hogy próbáljak kicsit jobban figyelni arra hogy mit és mennyit eszem, mert az utolsó hónapban fogok még csak igazán hízni....én kb 15-17kg híztam, inkább csak hasra.És nem volt semmi gondunk, max hogy nehezen tágultam, de szerintem az nem a kilóktól van. Max ne fogadd meg ezt a dokit.Nekem se volt.És inkább próbálj gyümölcsöt, salátákat enni estére-tapasztaltam hogy nehéz, de amikor én kimondottan figyeltem arra hogy mit eszem, volt, hogy csak 40 deka jött föl és nem éheztem. Fel a fejjel!Boldog babavárást
szerintem is csereld le. En most vagyok 16 hetes es eddig 5 kg-ot hiztam. Nekem nem mondta az orvosom h ez sok lenne. en 165cm magas vagyok 58-kg-mal indultam most vagyok 63kg. sosem voltam 63kg... nekem pl hasra es derekra ment a kilo sem a cobom sem a karom nem hizott, tehat meg a normal ruhaimat hordom csak a gombokat kellett a deraknal kijebb varni. Sot nekem nagyon alacsony a vernyomasom es ha nem eszem kellokeppen akkor az az amugy is alacsony vernyomas lecsokken nagyon hirtelen es akkor szedelgek de volt mar h majdnem elajultam mert az ebed kesobbre csuszott. en akkor kerdeztem az orvost h mitol volt aki azt mondta h napjaban 6-szor egyek kicsi adagokat. en pl elotte nem ettem ennyit, de most a baba miatt muszaj persze h hizok. ne izgulj a kilok majd lemennek szules utan meg szoptatasnal. 6 kilo egyaltalan nem sok.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a választ A párom is azt mondta, hogy ez egy idióta és keressünk másikat. Egyre biztosabb vagyok, abban hogy lecserélem. Köszönöm a biztatást. Mindenkinek szép és boldog babavárást
Szia! Én is azt mondom, hogy keress másik dokit, más sem hiányzik egy kismaminak, hogy az orvosa, akiben meg kéne bíznia, és akire rá kéne bíznia magát így beszéljen vele... Hát mégis mit képzel ez magáról, az ilyen nem orvosnak való... Nagyon nem. Elég szomorú, h ilyeneket engednek praktizálni, nem? Egyébként érdekes, h mindenhol másképp mûködik az egészségügy: én holnap töltöm a 26. hetet, és eddig 6 kiló jött fel, velem pl üvöltözött a védõnõ, h miért nem eszem többet, mert milyen keveset híztam...
Én 10-re vagyok kiírva, tehát van egy bõ hetem szülésig. Terhességi cukrom van, szigorúan diétáznom kellett. Összesen szedtem fel 8-kgt. Úgy nézek ki mint a Kojak nyalóka egy fogpiszkáló végén egy nagy golyó. Ez biztosan k...va ideális lenne ennek a nagytudású empatikus anti doktornak. Ja és ettõl még lehet nálam is komplikáció a szülésnél. Vajon mitcsinálna? Otthagyna, hogy legyek ügyes és oldjam meg, hiszen csinos vagyok. Ez egy barom! Szerintem keress egy ORVOST! Ja és egyél, amit csak szeretsz és kívánsz. Én azt hittem beledöglök ebbe a diétába, annyira kívántam minden olyat amit persze nem ehettem.
Én még annyit had kérdezzek...azt mondta nem vállal így, mert fennállhat bármi komplikáció! Nem akarom az ördögöt a falra festeni, valamint nagyon remélem, hogy rendben lesz a terhességed, de ha mégis valami más is jönne idõ közben, akkor is azt mondja, hogy nem vállal? Még ha a szülés elõtt is állsz? Válts és megkönnyebbülsz!
Szia! Én is 28 hetes vagyok és 8 kg-nál tartok! Szerintem ez nem sok de amit megkivánok én megeszek mindent! Egyáltalán nem sok a 6kg:DD! Nekem is mondta a nödokim, hogy figyeljek a szánhidrátokra meg diétázzak de én nemtudok ellenállni a sütiknek:) ! Boldog babavárást és ne foglalkozz ilyenekkel!
A kérdező hozzászólása: Ja 170 cm magas vagyok és 78 kg-mal kezdtem. Most voltam 84 kg. Szerintem ez egyáltalán nem vészes. Vagy mégis?
Ez ám az elhivatott doki... azt nem közölte veled hogy hogyan szüld meg a picidet minden gond és akármi nélkül???ugy hogy neki csak a lóvét kelljen felmarkolnia??? Félelmetesen sötétek az emberek a doktori cím ellenére. TISZTELET A KIVÉTELEKNEK!!!Még most válts, nem késõ... én 29 hetes vagyok és 18 kg-nál tartok igaz 50 röl indultam, de ugyan már ...súlyhatárt megszabni vagy nem vállal...akkor se vállajon ha nem adodik gond...és akkor nem kell kockáztatnia ha közbe kell lépnie. Ez nekem uj hogy szelektáljuk a pácienseket...ha 100 kilósan esnél teherbe akkor alapban nem vállana??? WÁÁÁÁ!!! Saját és a picurod érdekében lépj!!! Ennél még a "sötétben tapogató" ügyeletes doki is jobb!!! Fel a fejjel nem híztál sokat!!!

Kedden töltöttem a 28. hetet. Mekkora lehet a babám? A tietek mekkora volt?

Hétf?n voltam dokinál, aki azt mondta, hogy a baba BPD-je alapján 29-30 hetes terhesség lehet.(hétf?n BPD: 78mm) Ezt csak azért írom, mert a koránál nagyobb a baba, elméletileg. Azt tudom, hogy ilyenkor, már olyan 1200 g körül van, de kíváncsi lennék, hogy akinek nagyobb a babája,annak mekkora volt.

Legjobb válasz: Nekem a 28-dik hétben 1500gr volt a babám! Pont akkor voltam vesegyulladással a korházba így naponta láttam a babát! :-)))9hós kislány anyukája

Nekem a 28-dik hétben 1500gr volt a babám! Pont akkor voltam vesegyulladással a korházba így naponta láttam a babát! :-)))9hós kislány anyukája
Kerek 27 hetesen volt 1260 gramm, egy hettel kesobb, tehat 28 hetesen voltunk 4d-sen es akkor volt 1520 gramm, ha jol emlekszem. Vegul 3700 grammal es 55 cm-rel szuletett meg a 39 hetesen es 4 naposan, kisfiu, 36os fejkorfogattal. Egyebkent vegig idosebbnek tippeltek a terhessegem, nagyobb volt altalaban a baba, mint az atlagertekek es a doki eloszeretettel ijesztgetett, hogy negy kilo folott lesz, de en nem ijedtem meg es nem is lett negy kg.

Ma toltottem/toltottuk be a 28 hetet. Tegnap voltam uh-n es a doki vagyis a gep szeriny 1300 gr-os a babucink. Ez a suly jo ebben a korban?

....es ti h vagytok ezzel a pisiles dologgal,emgem teljesem megorjit!Majd' bepisilek ugy rohanok a wc-re ejszaka vagy akar nappal,es ra 10 percre mar ujra is kell mennem?NIncs valami ennek a csillapitasara?..marmint h ne non stop a wc-n uljek...

Legjobb válasz: Szia.Gondolom fejvégü a babád.Nekem is,mielött elegyek itthonról mindig elmegyek elötte..De ahogy leértem a lépcsõházba már megint kell:) Ez van.A babád szerintem nem kicsi.Az enyém 30hetesen volt 1260gr... Minden jót,és kitartás pisi ügyileg :) 33hetes kismama

Szia.Gondolom fejvégü a babád.Nekem is, mielött elegyek itthonról mindig elmegyek elötte..De ahogy leértem a lépcsõházba már megint kell:) Ez van.A babád szerintem nem kicsi.Az enyém 30hetesen volt 1260gr... Minden jót, és kitartás pisi ügyileg :) 33hetes kismama
szia!! a Mi babánk a 27.héten volt 1370g és rögtön mondta is a doki, hogy nagy baba lesz. szóval teljesen jó a súlya a picidnek és nem is lesz valami kicsi :) a pisilés... hát sajna arra nincs megoldás!! max. próbáld meg, hogy lefekvés elõtt nem iszol annyi folyadékot, talán éjszakára nem lesz olyan sürgõs :) boldog pocakoskodást!! 30 hetes kismama
Szia! Nagyon jó a súlya a babádnak, az enyém a 29 héten 1502 gr volt és 39 hét végén 3750 gr-al született. A pisilés..... sajnos a szülés közeledtével még nehezebb lesz, mert akkor már beilleszkedik a baba koponyája és még jobban fogja nyomni a hólyagot. Én is sokat szenvedtem emiatt egész terhességem alatt, de kitartás, a baba születésével minden helyreáll, megszûnik az állandó és szörnyû pisilési inger.
Az enyém 27 hetesen volt 1150 gr. Arra is azt mondta az uh-doki, hogy normális. Pisivel én se tudok mit kezdeni :( Meg ha hirtelen odanyúl vagy rúg a baba, alig bírom megtartani, hogy ne csurranjon be :( Ugyanez tüsszentésnél, röhögésnél... Minden jót, 28 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Koszonon a valaszokat!Nagyon aranyosak vagytok!Azt hittem, h csak en kuszkodom ezzel... Gratulalok minden babahoz es boldog pocakosodast es babazast mindotoknek!

28. hetet ma töltöttem be, de már 1 cm-re nyitva a külső és a belső méhszáj. Nagy baj van? Koraszülésem lesz? Nagyon félek.

Legjobb válasz: Picit jobban kell vigyáznod magadra, de amúgy ettõl még nem lesz koraszülött a picurod. Anyukám amikor velem volt terhes, a 6. hónaptól nyitva volt, nálad jobban és mégsem lett gondja belõle. Azt hiszem, egy igazi hátránya van: No sex. És nem fürödhetsz kádban sem. Ne aggódj, ne hajtsd magad, ne emelj nehezet, ilyesmi és akkor minden rendben lesz. Sok boldogságot!

Picit jobban kell vigyáznod magadra, de amúgy ettõl még nem lesz koraszülött a picurod. Anyukám amikor velem volt terhes, a 6. hónaptól nyitva volt, nálad jobban és mégsem lett gondja belõle. Azt hiszem, egy igazi hátránya van: No sex. És nem fürödhetsz kádban sem. Ne aggódj, ne hajtsd magad, ne emelj nehezet, ilyesmi és akkor minden rendben lesz. Sok boldogságot!
Tényleg pihenj sokat, próbálj meg minél többet aludni, de még akár kétujjnyira nyitott méhszájjal is jöhetsz mehetsz.Viszont, ha továbbra is ez a tendencia, akkor be fognak fektetni, de ezzel még ki lehet húzni a 40 hetet.
Én is így voltam és végül meg kellett indítani a 40. héten. No szex sajnos. És pihenés, ne eröltesd meg magad. Én nem bírtam a sok pihenést, mentem mint a golyó, de nem lett baj. 6, 5 óra alatt megszültem, viszont 1 héttel elõtte be kellett menjek a korházba. Könnyû szülést.
Én kb. 32-33.héttõl vagyok nyitva, elõször csak a külsõ nyílt ki, utána már a belsõ is, most leszek holnap 37.hetes, biztosíthatlak, hogy sok pihenéssel nem szokott gond lenni, ez a lényeg, hogy pihenj sokat, mindent amit kell, csináljanak meg mások, amennyiben lehetséges!
Én szigorú fekvést mondanék. Van egy barátnõm, a negyedik babájával fekszi végig ugyanemiatt az utolsó 10 hetet, és kihúzta mindegyikkel 39 hétig, de feküdt is. Tényleg csak annyira kellj fel, amennyire tényleg muszály, és a fekvés vízszintes fekvés legyen!! akkor nem terheled lefele a méhed, nem nyílik tovább. Nem lesz baj, de vigyázz magadra!!:-))
Nekem félidõtõl volt nyitva, és a pihenés, magnézium, végül izomlazító gyógyszer ellenére is szép lassan nyílt tovább. 37. hétre szültem, minden rendben volt a babával, 3 ujjnyira volt nyitva addigra, így volt egy nagy elõnye: 2 óra alatt mindenestül megvoltunk! Ne félj, tartsd be, amit a doki javasol, és ha a 36-ot betöltöd, már nyugodj meg teljesen ;)

Ma töltöttem be a 28. hetet. A gerincem annyira fáj minden nap, hogy nem tudok feküdni, fáj a medencecsontom, de annyira, hogy csak lassan tudok felállni és testhelyzetet változtatni. Mára már a derekam is fáj. Mit csináljak?

10-12 kg-t híztam, és a babám is csak 75 dkg volt a 25. heti ultrahang szerint. Az orvosok semmit sem csinálnak. Normális ez? Hogy lehet ezt még elviselni 3 hónapig? Mi lesz kés?bb? Lehet, hogy ez koraszülésre utal?

Legjobb válasz: Sejtem mit érzel, mert nekem van 4 törött csigolyám és izületi gyulladásom az egész testemben. Pont tegnap állt be nekem is a derekam, alig éltem... Javasolni annyit tuodok, hogy mozogj, erõsítsd a hátad, hasad, hogy ne a gerincedre nehezedjen a súly. Kérd ki spec doki tanácsát, menj terhestornára. Kitartás és ne hanyagold el magad, annál rosszabb lesz. Lehet, az elsõ mozgások erõsítik a fájdalmat, de utána jobb lesz, hidd el:-) Addig pedig nagyon óvatosan mozogj, mindig lassan, figylj oda, kapaszkodj mindenhol, ne tégy hirtelen mozdulatot. Menj sétállni, ha feküdni nem tudsz, lassan , óvatosan sétálgass.

Sejtem mit érzel, mert nekem van 4 törött csigolyám és izületi gyulladásom az egész testemben. Pont tegnap állt be nekem is a derekam, alig éltem... Javasolni annyit tuodok, hogy mozogj, erõsítsd a hátad, hasad, hogy ne a gerincedre nehezedjen a súly. Kérd ki spec doki tanácsát, menj terhestornára. Kitartás és ne hanyagold el magad, annál rosszabb lesz. Lehet, az elsõ mozgások erõsítik a fájdalmat, de utána jobb lesz, hidd el:-) Addig pedig nagyon óvatosan mozogj, mindig lassan, figylj oda, kapaszkodj mindenhol, ne tégy hirtelen mozdulatot. Menj sétállni, ha feküdni nem tudsz, lassan , óvatosan sétálgass.
Koraszülés? Honnan vetted? Ne izgulj, teljesen normális amit érzel. Én is így voltam, alig bírtam megfordulni az ágyban. Próbálj odafigyelni, hogy egyenesen tartsd magad, és ha teheted tornázz! A kilókkal meg vigyázz, mert az uccsó hónapban fog felszaladni még a java. Én kb. 20 kg-ót híztam, 4 hónapja szültem és még csak most kezdenek feljönni a terhesség elõtti farik, de még meg sem közelítem azt a külsõt. Na, de ez legyen a legkevesebb. Beszélj a babócához sokat, megnyugtatja. Kellemes babavárást kívánok!
Szia. Èn ugyan így voltam eben az idöben.Most sem jobb, hidd el.Én voltam u´gy, hogy ülni sem bírtam 5 percnél tovább.Feküdni a bal oldalamon már egy hónapja nem tudok. Nem lessz ezektöl a gondokt´l koraszülés.f igyelj a tarta´sodra, ne görnyedj.Eljön még az is, ogy séta közben megállsz, mert nem bírsz majd tovább lépni.Minden féleképpen napi fél óra séta. kellemes babavára´st. 35hetes kismama.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!