Találatok a következő kifejezésre: 28. hetes és (189 db)

Hogy lehet az, hogy az uh szerint 29 hetes, 6 napos várandós vagyok, viszont az utolsó "mikulás" szerint 28 hetes és 6 napos? 1 héttel előtte estem teherbe, és még megjött? Vagy csak jól fejlett a pincuri, mert az anyja jól táplált?

Legjobb válasz: Ha a mesi szerint 28+6 vagy, akkor a tényleges terhességi kor az 26+6, mert orvosi számítás szerint a teherbeeseés idõpontjában már két hetes vagy (remélem érthetõ). Ha az UH egy héttel korábbinak saccol, akkor a menzeszed után nem 2 héttel, hanem már egy héttel teherbe estél. Tehát az orvosi számítás az nem a tényleges terhességi kor, mert azt sosem fogják tudni teljesen pontosan megadni, nem tudhatják pontosan melyik nap estél teherbe. Ezért számítják a menzesztõl.

Ha a mesi szerint 28+6 vagy, akkor a tényleges terhességi kor az 26+6, mert orvosi számítás szerint a teherbeeseés idõpontjában már két hetes vagy (remélem érthetõ). Ha az UH egy héttel korábbinak saccol, akkor a menzeszed után nem 2 héttel, hanem már egy héttel teherbe estél. Tehát az orvosi számítás az nem a tényleges terhességi kor, mert azt sosem fogják tudni teljesen pontosan megadni, nem tudhatják pontosan melyik nap estél teherbe. Ezért számítják a menzesztõl.
Kezdetben a menstruációd alapján számolják, aztán a 12 hetes uh eredmény alapján, ha kell átterminálják az idõpontot, és a szülés várható idõpontját is már az uh terminushoz képest határozzák meg, nem a menstruációhoz képest. Valsózínûleg a babád valamivel fejlettebb, mint hasonló korú társai, de ennek semmi köze a testalkatodhoz. Jó babásodást!
Szia! Ilyenkor már nem számítanak az ilyen kicsi eltérések. Most kicsit gyorsabban fejlõdik. Amúgy nekem a 33.héten írta a gép, hogy 36.hetes, de akkor már meg kellett volna 20-án születnie. De még midig semmi jele. Üdv 41hetes kismama
Elõzõ válaszolónak igaza van, ilyenkor már nem nagyon módosítják a terminust sem, hiszen magzat és magzat között is vannak méretbeli eltérések, az ultrahangkészülékek átlagméretekbõl becsülik a terhességi kort. Elõfordulhat, hogy egy késõbbi ultrahangon már nem mérik idõsebbnek a terhességet vagy még elõrébb ugranak. Igazából semmi jelentõsége, max annyi, hogy a 28 hetes 6 napos ultrahangon kicsit nagyobbnak látták a babádat az átlagnál.

28-hetes es ket napos kismama vagyok, es ket napja nemerzem mozogni a babam? Talan a frontok miadt?

Legjobb válasz: Szia! Én is 29 hetes vagyok, de ma én sem éreztem mocorogni, csak gyenge rugdosást. Szerencsére nekem van szívhang hallgatóm itthon, úgyhogy délután lecsekkoltam a kis Drágám, csak alszik.:) Szerintem Nálad is okés, vannak ilyen napok.

Szia! Én is 29 hetes vagyok, de ma én sem éreztem mocorogni, csak gyenge rugdosást. Szerencsére nekem van szívhang hallgatóm itthon, úgyhogy délután lecsekkoltam a kis Drágám, csak alszik.:) Szerintem Nálad is okés, vannak ilyen napok.
Biztos minden rendben van, de én 2 nap után elmennék dokihoz vagy a védõnõhöz ha neki van szívhanghallgatója.
Elõzõ vagyok. Szerintem ha egyáltalán nem érzed most menj valahova megnézetni. Nehogy baj legyen. Egy utat megér inkább feleslegesen, mint hogy késõbb késõ legyen.
ha nem érzed, feküdj a hátadra és böködd meg, vagy egyél egy kis csokit, az felpörgeti. én már szívbajt kaptam volna, ha 2 napig egyáltalán nem éreztem volna. egy fél nap után mindig a fenti módszerekhez folyamodtam, mert az én védõnõm szívhanghallgatóján a babám szíve sose hallatszott, amitõl csak még idegesebb lettem. ha továbbra is semmi jel, irány a kórház, akár ügyelet is!
tegnap 20:00 vagyok Mi újság, mozgott már a babád?
A kérdező hozzászólása: IGEN!!! Egyszerüen lusta!Olyan helyet talalt maganak, hogy mozgott ö csak piciket es keveset es en ebböl semmit nemereztem.Az orvos szerint a frontok miadt, es nem kell aggodni, amig verzes vagy erös görcsök nem lepnek fel.Valoszinü hogy igaza van nem vitatom. De mi aggodo anyukak mindentöl felünk es megijedünk!Nem igaz?
Jézusom én pár óra nem mozgástól is kiborulnék, nemhogy két nap! Ne legyetek felelõtlenek..irány a védõnõ vagy a doki, fõleg azért, mert ilyenkor rettentõ aktívak..
Szia! Voltál dokinál? Remélem minden rendben.
Lehet a front miatt is, de jobb ha elmész a védõnõdhöz, vagy az orvosodhoz, és megnyugtatnak! Rám már a frász jött volna, ha nem éreztem volna 2 napja mozogni. Nekem ilyen nem volt a terhességem alatt, hogy ne érezzem mocorogni!
2 napos nem mozgástól én már rég mennék a védõnõhöz szívhang hallgatásra, vagy egy uh-ra az sztk-ba. 1 nap még hagyján, de 2 sok. Ilyenkor minden nap kell érezni. Keress egy pózt, amit utál a babád, hátha megmozdul. De én reggel a védõnõnél vagy a dokinál kezdenék a helyedben.
Örülök, hogy te és a kisbabád is jól vagytok! 6 hónapos tünemény kislány anyukája!

28 hetes és e körüli Kismamik, hogy vagytok?

Legjobb válasz: Jól, egyenlõre még élvezem a kismamaság minden pillanatát. Holnap megyek Uh-ra már alig várom. Május 14-re vagyok kiírva és valószínûleg kisfiam lesz. Te?

Jól, egyenlõre még élvezem a kismamaság minden pillanatát. Holnap megyek Uh-ra már alig várom. Május 14-re vagyok kiírva és valószínûleg kisfiam lesz. Te?
A kérdező hozzászólása: Mostanság érzem magam a legjobban, bár egy hosszabb séta után mindig megfájdul a farcsontom ill. csípõm. Mi szerdán megyünk uh-ra, de már tudjuk, h tuti kisfiú lesz. :) Többiek?
Sziasztok!Nekünk kislányunk lesz.Hát én nagyon hamar elfáradok sajnos, pedig van itt egy örökmozgó 2, 5 éves kislányom is:) Mi pénteken megyünk dokihoz.Hogy álltok a készülõdéssel?Nekünk így már majdnem minden megvan, de a gyerekszoba most készül.
27. hetet kezdtem, elég jól vagyok. Most kezdem érezni, hogy nehezedik a poci, mi lesz még a végéig? Babakocsi és hordozó kivételével nagyjából mindenünk megvan :) Kislány lesz, azt mondják:)
29. héten járok, alig élek, egy 17 hós fiam van, a pocimban meg egy kislány lakik. Fáj a csípõm, hatalmas hasam van. De igyekszem kiélvezni minden pillanatot, amíg a fiam az egyetlen.
Sziasztok! Holnap töltöm a 28 hetet. Nekem ez a 2. terhességem, a kisfiam 2, 5 éves. most sokkal nehezebben viselem el a dolgokat, mint az elsõ terhességnél. A hasam óriási, úgy nézek ki, mint amikor szülni mentem. Fáj a farcsontom, állandóan szédülök, nem bírok sokáig fent lenni, és még sorolhatnám. A baba nemét nem tudjuk, nem is akarjuk tudni szülésig.
29 hetes vagyok.május 7 én szülök.kisfiunk lesz.elsõ gyerek.én még dolgozom.hamar elfáradok ha sétálni kell, este korán elalszom.egyébként jól vagyunk!!

1196 grammos baboca 28 hetes es 3naposan az jo?

Legjobb válasz: Igen, jó. Mire megszületik 3 kg fölött lesz a babád. Jó babavárást.

Igen, jó. Mire megszületik 3 kg fölött lesz a babád. Jó babavárást.
Femur a combcsont hossza, Humerus az alkar hossza. Az én kisfiam 28 hetesen 1400 gramm volt. De ha a http://www.google.hu keresõbe beírod az idegen szavakat és a magyar nyelvû oldalakat választod, akkor nagyjából kiadja, hogy mit jelentenek. sok sikert.
Szia! Megírnád a babád adatát? Csak mert én is 28 hetes és 3 napos vagyok. :D
A kérdező hozzászólása: az a baj hogy en kulfoldon elek es franciaul vannak az adatok es teljesen mas meg nekem is kinai! de leirom ha gondolod:) Index:186 Percentile:73e (az e betu az a szam felett van mindig csak nemtom odatenni) Diametre bi parietal:72mm 60e Diametre abdominal moyen:79mm 75e Femur:51mm 45e Humerus:47mm 45e (ha segitett valamit akkor orulok neki) boldog babavarast!
Az én babám 27hét pár naposan (nem emlékszem pontosan) volt 1190g. Most nem tudom mennyi lehet, de hamarosan kiderül :) 39 heteske
sziasztok! köszönöm a válaszokat!
Szia! az én babám pont 28 hetesen 1360 g volt. Most voltunk megint orvosnál és 31+3 hetesen 2 kg. Szerintem a babád jó súlyban van.
A kérdező hozzászólása: kosziszepen mindenkinek!:)

Kb. 28 hetes kismama vagyok. 1-2 hete nagyon feszül a hasam és már a hátam is. Ez normális?

Az a fura,hogy reggel még semmi gond,de du. elkezd egyre keményebb és nagyobb lenni a hasam és estére már alig birok normálisan menni.Mostanában meg a hátam is feszül,mintha tolná szét a bordáimat.6-án kell mennem dokihoz és nem tudom,hogy várjak-e addíg vagy hívjam fel.

Legjobb válasz: ez a korral jár:)Én is 28 hetes vagyok,és nekem is van.Ez azt jelzi,hogy baba kezd egyre nehezebb és nagyobb lenni,vagyél vissza a tempóból.Biztos emlékszel arra,ami baba elõtt volt.Esténként a pocid puffadtabb volt,mint reggel.No most is ez van,csak most látványosabb a dolog.A bordatolás meg annak a jele,hogy a pici a belsõ szerveidet rendezgeti,és egyre jobban betessékeli a mellkasodba.A derekam nekem is fáj néha,egy kellemes fél órás vízben fetrengés megold mindent.Remekbeszabott fájdalomcsillapító.Ez mind a babával jár.

ez a korral jár:) Én is 28 hetes vagyok, és nekem is van.Ez azt jelzi, hogy baba kezd egyre nehezebb és nagyobb lenni, vagyél vissza a tempóból.Biztos emlékszel arra, ami baba elõtt volt.Esténként a pocid puffadtabb volt, mint reggel.No most is ez van, csak most látványosabb a dolog.A bordatolás meg annak a jele, hogy a pici a belsõ szerveidet rendezgeti, és egyre jobban betessékeli a mellkasodba.A derekam nekem is fáj néha, egy kellemes fél órás vízben fetrengés megold mindent.Remekbeszabott fájdalomcsillapító.Ez mind a babával jár.
Szerintem is normális, én 26 hetes vagyok, de már hetek óta érzem, hogy "nehezedik" a hasam , a mozgás:-) HA tudsz, pihenj, fõleg ha kemény a hasad. Többet pihenj, olvass, tévézz és lassan, megfontoltan mozogj.

Mire számitsak 28 hetes vagyok és a babám 30 hetesnek felel meg. Most akkor hamarabb fogok szulni vagy nagy lesz a babám?

Legjobb válasz: Nekem folyton azt mondták nagyon kicsi a babám aztán január 28-ra voltam kiirva,de ugy döntött 22-én kibujik:).3800gr és 54cm.Mi lett volna ha nem nagy:).Nem mindig lehet ezekre a dolgokra adni.Majd meglátod ha eljön az ideje.

Nekem folyton azt mondták nagyon kicsi a babám aztán január 28-ra voltam kiirva, de ugy döntött 22-én kibujik:) .3800gr és 54cm.Mi lett volna ha nem nagy:) .Nem mindig lehet ezekre a dolgokra adni.Majd meglátod ha eljön az ideje.
egyiket se jelenti feltétlenül! :) A kiírás nem fog változni, és a tehességi hetek se rövidülnek le, persze születhet elöbb, de nem ezért az uh miatt :)
Nekem mar husz hetesen egy hettel voltak nagyobbak a meretei, harminc hetesen ket hettel es ezt tartotta is. Idosebb nem lehetett, mert tudtam, hogy mikor volt peteeres. Vegul a kiirt datum elott harom nappal szuletett (ez lenyegtelen elteres) es kozel negy kg-mal, tehat nem volt pici baba. Hozzam kepest oriasi sem (en 179 cm magas vagyok, az egesz csaladom magas, a ferjem is, szoval nekem "illo" volt ekkora babat szulni).
Ezzel én is így voltam. A doki mondta is, hogy készüljek, hogy 2 héttel elõbb jön. Aha, 1 hetet túlhordtam, és jó nagy lett.
Nekem is nagyobb volt a 28.héten a kötelezõ UH-on, de a 32hétre már csak 1 nappal volt nagyobb a koránál, szóval még változhat.
van egy táblázat amit egy hülye ember a saját babájáról készített és még mindig ahhoz nézik a babákat. Pedig a 28. hét után már hasonlít a szülõkre, így magasabb szülõk gyerekei ilyenkor már mondjuk 2cm-el nagyobb, így 29-30 hetesnek felel meg... érdekesek az adatok, hogy azt, hogy mennyinek felelsz meg a minta alapján, ne számítson, csak arra jó, hogy legyen min idegeskedni boldog babavárást!!! :)

28 hetes vagyok és időnként nagyon erős szúrást érzek a hólyagomban. Elég fájdalmas érzés. Ha pisilek elmúlik. Mi lehet ez? Csak pénteken megyek a dokimhoz, akkor rendel. Baj lehet, vagy csak felfáztam?

Legjobb válasz: SZerintem a babod... Nalam is elo szokott fordulni, olyankor elkezdem simogatni lent a hasam, es altalaban par pillanat mulva elmulik. Ebbol gondolom, hogy az Edes Kicsim ugykodik odalent. 28 hetes vagyok :-)

SZerintem a babod... Nalam is elo szokott fordulni, olyankor elkezdem simogatni lent a hasam, es altalaban par pillanat mulva elmulik. Ebbol gondolom, hogy az Edes Kicsim ugykodik odalent. 28 hetes vagyok :-)
Szerintem is a baby az. Mi 26 hetesek vagyunk, de néha akkorát rúg a hólyagomba, hogy nem sok hiányzik a balesethez. Ha felfázás lenne, akkor a pisilés is okozna fájdalmat. Szerintem csak nem fér el és kéri, hogy csinálj neki egy kis helyet. Kitartás és boldog babavárást:)
A babó ugrál rajta szerintem is. Nekem is okozott kellemetlen éjszkákat, fél óránként jártam pisili, de aztán fordult a szívem és mostanában más csak néha rúgdos ott. (Most a bordáimat vette célba....:-D)

28 hetes kismama vagyok és eddig a méhszájam 3000 volt. Most 2000. Ez mit jelent? Baj vagy hogy már ennyitre nyitva van?

Legjobb válasz: A méhszájad teljesen zárt...ezt jelenti a 3 nulla. Az elsõ kettes azt jelenti,hogy kezd megrövidülni,ami nem tartozik a jó jelek közé 28 hetesen.Nem kell pánikolni,de figyelj oga magadra.Ha gyakran keményedsz egyél magnéziumot,és próbálj meg sokat pihenni,fekve. A doki amúgy mit mondott rá?

A méhszájad teljesen zárt...ezt jelenti a 3 nulla. Az elsõ kettes azt jelenti, hogy kezd megrövidülni, ami nem tartozik a jó jelek közé 28 hetesen.Nem kell pánikolni, de figyelj oga magadra.Ha gyakran keményedsz egyél magnéziumot, és próbálj meg sokat pihenni, fekve. A doki amúgy mit mondott rá?
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.Csak annyit mondott hogy ha nem keményedik sokat a hasam nincs gond.Eddig még egyszer sem keményedett.
Szia! A 2000-s méhszáj állapot azt jelenti, hogy a külsõ méhszáj 2 ujjnyira nyitva van!!! Amíg a többi nulla nulla marad addig jó. Én 28 hetesen már 2111 es voltam a 4. lányommal, és kihúztuk a 37.hétig. Az a lényeg hogy sokat pihenj. Ne emelj, ne erõlködj!!! Boldog babavárást. 27 hetes kismama
Ez semmi problémát nem jelent.Ez azt jelenti, hogy a külsõ-belsõ méhszáj telejesen zárt, és a méhnyak 1 centivel meg van rövidülve.Ami nem feltétlen baj.Aki meg nem tudja inkább ne írjon.Nekem a 25.héten pénteken még c 3000volt, kedden már csak c2000.Nem csináltam semmi különleges óvintézkedést, most töltöttem a 35.hetet, és még mindig c 2000.A dokim azt mondta, van akinek már a 19-20.hét körül csak c 2000 a méhszáj, és semmi gond nincs ezzel.De még annyit mondott ha esetleg keményedne a hasam, akkor bármit csinálok közben, tessék lepihenni, és emelte akkor a magnéziumomat napi 2db-ra(Béres), és azóta sem volt semmi gond...35hetes kismama
Ezt az orvos mondta vagy valamilyen leleten van rajta? Mármint a méhszáj állapotát illetve hogy ?ezres?

28 hetes terhes vagyok. Eddig nem volt előtejem és a cicim is kb 1 számmal lett nagyobb. Lehet, hogy nem lesz tejem?

Legjobb válasz: Azért ezt még korai lenne mondani!Még csak a 28.héten jársz. Én igaz csak 24 hetes vagyok,de nekem sem csöpög semmi a mellembõl,igaz egyszer amikor törölköztem és jobban megnyomtam a mellbimból jött egy gombostûfejnyi.Gondolj arra,hogy legalább egyelõre nem kell melltartóbetétre költened.A mellméret meg nem függ a tejtermeléssel össze.

Azért ezt még korai lenne mondani!Még csak a 28.héten jársz. Én igaz csak 24 hetes vagyok, de nekem sem csöpög semmi a mellembõl, igaz egyszer amikor törölköztem és jobban megnyomtam a mellbimból jött egy gombostûfejnyi.Gondolj arra, hogy legalább egyelõre nem kell melltartóbetétre költened.A mellméret meg nem függ a tejtermeléssel össze.
Már miért ne lenne???? Micsoda hozzáállás ez??? :) ) Persze, hogy lesz tejed! Egyébkéntis az nem törvényszerû, hogy csöpögnie kell az elõtejnek, nekem osem csöpögött, nyomogatni meg nem szabad ugye, így nem tudhattam biztosan , mégis biztos voltam benne, hogy van elõtejem. És volt is. Miután megszületett a fiam, akkor sem láttam, hogy van tejem, csak pár nap múlva, amikor már a valódi tejtermelés beindult. De addig is mellre tettem a babámat és mégha én nem is éreztem/láttam, hogy lenne mit szopnia, mégis volt, mert sûrû sárgásat büfizett, még meg is jegyezték a csecsemõsök, milyen sûrû elõtejem van. Szóval lesz tejed, ne aggódj! Szerintem már van is elõtejed, csak nem látszik.
A tej léte-nemléte egyáltalán nem függ a mell méretétõl. Kicsi mellben lehet rengeeteg tej, és hatalmas mellben lehet, hogy nem lesz tej . Teljesen független. Az elõtejre nekem meg azt mondta a védõnõ hogy a 32. hét után jelentkezhet... Ne izgulj ilyeneken, úgyis úgy lesz, ahogy... Nyugodj meg, minden rendben:-))
Nekem egy csepp elõtejem se volt, 2 és fél évig szoptattam :)

12. es 28. hetes Uh. Kepek. Ugye egyertelmuen kisfiu?

http://kepfeltoltes.hu/view/130513/DSC09805_www.kepfeltoltes.. <http://kepfeltoltes.hu/view/130513/DSC09807_www.kepfeltoltes..

Legjobb válasz: igen, fõleg a 28 hetes képen !!! szerintem tutir veheted :)

igen, fõleg a 28 hetes képen !!! szerintem tutir veheted :)
kicsit másfajta uh kép ez, de nagyon egyértelmû, hogy csomaggal érkezik :) ))
100%
mivel fütyije van így tuti kisfiú! :D Gratulálok! Jó egészséget

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!