Találatok a következő kifejezésre: 28. hétben kismama vagyok, (10 db)

Kb. 28 hetes kismama vagyok. 1-2 hete nagyon feszül a hasam és már a hátam is. Ez normális?

Az a fura,hogy reggel még semmi gond,de du. elkezd egyre keményebb és nagyobb lenni a hasam és estére már alig birok normálisan menni.Mostanában meg a hátam is feszül,mintha tolná szét a bordáimat.6-án kell mennem dokihoz és nem tudom,hogy várjak-e addíg vagy hívjam fel.

Legjobb válasz: ez a korral jár:)Én is 28 hetes vagyok,és nekem is van.Ez azt jelzi,hogy baba kezd egyre nehezebb és nagyobb lenni,vagyél vissza a tempóból.Biztos emlékszel arra,ami baba elõtt volt.Esténként a pocid puffadtabb volt,mint reggel.No most is ez van,csak most látványosabb a dolog.A bordatolás meg annak a jele,hogy a pici a belsõ szerveidet rendezgeti,és egyre jobban betessékeli a mellkasodba.A derekam nekem is fáj néha,egy kellemes fél órás vízben fetrengés megold mindent.Remekbeszabott fájdalomcsillapító.Ez mind a babával jár.

ez a korral jár:) Én is 28 hetes vagyok, és nekem is van.Ez azt jelzi, hogy baba kezd egyre nehezebb és nagyobb lenni, vagyél vissza a tempóból.Biztos emlékszel arra, ami baba elõtt volt.Esténként a pocid puffadtabb volt, mint reggel.No most is ez van, csak most látványosabb a dolog.A bordatolás meg annak a jele, hogy a pici a belsõ szerveidet rendezgeti, és egyre jobban betessékeli a mellkasodba.A derekam nekem is fáj néha, egy kellemes fél órás vízben fetrengés megold mindent.Remekbeszabott fájdalomcsillapító.Ez mind a babával jár.
Szerintem is normális, én 26 hetes vagyok, de már hetek óta érzem, hogy "nehezedik" a hasam , a mozgás:-) HA tudsz, pihenj, fõleg ha kemény a hasad. Többet pihenj, olvass, tévézz és lassan, megfontoltan mozogj.

28 hetes Kismama vagyok kb 1 hete nem érzem a méhösszehúzódásokat (keményedést), elötte napi 5-8x előfordult, igaz el kezdtem szedni a magne b 6-ot, de csak napi 1-2 szemet veszek be. (Napi 3x2-t ajánlanak felnőtteknek). Ez normális?

Legjobb válasz: Szerintem csak örülj neki, hogy nincsenek méhsszehúzódásaid. Kicsit korai lenne még. A magneB6 pedig eléggé hatékony, még akkor is, ha kis adagban szeded. Valószínûleg az segített. Ha a babócádat úgy érzed, rendben van, mozog rendesen, szerintem nincs miért aggódnod. További szép babavárást! 25 hetes kismama

Szerintem csak örülj neki, hogy nincsenek méhsszehúzódásaid. Kicsit korai lenne még. A magneB6 pedig eléggé hatékony, még akkor is, ha kis adagban szeded. Valószínûleg az segített. Ha a babócádat úgy érzed, rendben van, mozog rendesen, szerintem nincs miért aggódnod. További szép babavárást! 25 hetes kismama
Pont ez a lényeg, hogy megszûnjenek a keményedések, szóval a legjobb úton haladsz ;)
És még annyi (én írtam az elõzõt), hogy 36 hetesen fokozatosan hagyd majd abba a magnéziumot, mert akkor már nem kell visszatartani a szülés megindulását :)
Jó neked, sokunknak pont ez a baja, hogy félünk a sok összehúzódástól, én pl most Panangint is kaptam, 24 hetes vagyok, szval nyugalom, neked nincs miért aggódnod.Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, csajok. Nektek is boldog babavárást.

28 hetes kismama vagyok. A héten kicsit megfáztam, az orvosom antibiotikumot (Augmentin) írt fel. Nem ártok avval a babámnak, ha ilyet szedek?

A megfázásom nem vészes, mert csak az orrom folyik, meg néha köhögök. Egyenl?re hárs- és menta teát iszok. Elkezdjem szedni a gyógyszert vagy, mivel nem súlyos a dolog, inkább várjak, amíg elmúlik? Babókám ugyanolyan aktív, mint eddig.

Legjobb válasz: En 31 hetes vagyok, es most vagyok tul egy hulesen. Az enyem sem volt veszes. Nem szedtem ra antibiotikumot, csak sok citrom, tea mez, a torkomra meg olyan cukorkat a gyogyszertarban, ami kimondottan terheseknek szabad. Ja es vagy 2 este bekentem a mellkasamat torkamat balzsamal(amelyiket szabad terheseknek)es sal, meg jo meleg. En meg nem szednek a helyedben antibiotikumot. Mondjuk nekem a csladorvos is azt mondta, hogy meg ne, es helyre is jottem.

En 31 hetes vagyok, es most vagyok tul egy hulesen. Az enyem sem volt veszes. Nem szedtem ra antibiotikumot, csak sok citrom, tea mez, a torkomra meg olyan cukorkat a gyogyszertarban, ami kimondottan terheseknek szabad. Ja es vagy 2 este bekentem a mellkasamat torkamat balzsamal(amelyiket szabad terheseknek)es sal, meg jo meleg. En meg nem szednek a helyedben antibiotikumot. Mondjuk nekem a csladorvos is azt mondta, hogy meg ne, es helyre is jottem.
Én is ma voltam, ugyanezekkel a tünetekkel és nekem is AUGMENTINT írt.Én 17. hétben vagyok.Még nem vettem be próbálgatom a mézet és a teát, hátha...de ha nem lesz jobb akkor beszedem.
Szia. Nekem is kellett szednem. Én beszedtem, mert ha nem szedek idõben antibiotikumot, akkor nagyon be tudok lázasodni, és az veszélyesebb mint a gyógyszer. Ha úgy érzed, ki lábalsz belõle, láz, vagy egyéb komolyabb gond nélkül ne szedd, de ha komolyodna a dolog, nyugodtan vedd be, nem fog ártani a pocaklakónak. Minden jót! 30 hetes kismama.
Szia! Nekem is kellett szednem a 37. héten, semmi baja nem lett a magzatomnak. Nekem viszont hüvelygombám lett tõle, amit aztán kúppal és kenõccsel kellett kezelni. Aztán amikor 3 hetes volt a fiam, vesegyulladásra szintén Augmentint írtak fel, szoptatni is lehetett mellette, nem ártott a babának. (és akkor hüvelygombát sem okozott) Ha indokolt (pl. lázas vagy), szedd be nyugodtan, nem árt a magzatnak. (Penicillinérzékenyek nem szedhetik, de gondolom erre rákérdezett az orvos Tõled, mielõtt kiírta)
Szia! én is szedtem Augmentint gyulladásra, ráadásul a 625 mg-osat napi 3x . Az augmentin egy penicilin származék, és ha utánanézel a neten, meg fogsz nyugodni, mert nem árt a babucidnak. Az enyém is teljesen egészséges. :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, megnyugodtam. Egyenlõre nem szedem, mert nincs lázam. Ha esetleg komolyodna beveszem, de most még úgy érzem sikerül kilábalni belõle.


28. hetes kismama vagyok, köldököm mellett a jobb oldal eléggé fáj, már egy jó hete, egy uh vizsgálat óta. Másnak is volt ilyen. Elég kellemetlen, pláne ha köhögök. Mitől fájhat?

Legjobb válasz: Nem tudom, de 23 hetes vagyok és pont ott szúr tegnap este óta. :-) Nekem a levegõvételkor is fáj néha. Szerintem idegi alapú.

Nem tudom, de 23 hetes vagyok és pont ott szúr tegnap este óta. :-) Nekem a levegõvételkor is fáj néha. Szerintem idegi alapú.
A kérdező hozzászólása: nekem is fáj, már akkor is :( lehet idegi alapú... nem tudom.

28. hetes kismama vagyok. Szorulásom volt 1 hete és azóta előjött az aranyér, de nem türemkedik ki "csak" vérzik. Erre recept nélül mit használhatok, hogy elmúljon, valamilyen kúpot vagy krémet?

Legjobb válasz: Nekem a terh. alatt 2* is elõjött,de nem vérzett csak fájt és kidudorodott.Mind a 2 alkalomal 2 különbözõ részen jött elõ,nem ugyan ott.Rajtam az Aurobin kenõcs segített+sok-sok víz,rostosabb ételek.

Nekem a terh. alatt 2* is elõjött, de nem vérzett csak fájt és kidudorodott.Mind a 2 alkalomal 2 különbözõ részen jött elõ, nem ugyan ott.Rajtam az Aurobin kenõcs segített+sok-sok víz, rostosabb ételek.
ÉN Sperti nevezetû cápamáj olaj kenõcsöt kaptam rá a gyógyszertárban.
(2.folyt, véletlenül elküldtem.) Nekem is vérzett, olyan 8 hetesen jött elõ nekem, s egy hónap volt mire elmúlt.Fõzelékeket ettem, mert azután könnyebb volt a Wc-zés.
A kérdező hozzászólása: tegnap voltam a nõgyógyásznál (szabin van, ezért helyettesítették), azt mondta, ha nem múlik el menjek sebészetre. De mennyi ideig várjak, hogy elmúljon? Elõször is, akkor kérek rá valamit a gyógyszertárban.

Ugye nincs gond? 28 hetes kismama vagyok a múlt héten voltam ultrahangon ahol mindent rendben találtak!

A baba harántfekvéses, de egyre jobban úgy érzem mintha befordult volna nyomja a hólyagomat elég rendesen, és mintha a hüvelyemnél mozogna! Ugye ez normális ilyenkor?

Legjobb válasz: Köszi a gyors választ csak azért kérdeztem meg mert ma kezdte a drágám ,az nem érdekel hogy kellemetlen érzés csak neki ne legyen semmi baja!!!!

A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ csak azért kérdeztem meg mert ma kezdte a drágám , az nem érdekel hogy kellemetlen érzés csak neki ne legyen semmi baja!!!!
Teljesen normális:) Még fogja rendesen nyomni, meg rugdalni:) Boldog babavárást! 33 hetes kismami

28 hetes kismama vagyok, és kb. másfél hete napi többször is elkezd fájni a hasam. Görcsöl, szúr meg fáj egyszerre. Eddig ilyen még nem volt. Baj lehet?

Annyira azért nem,hogy ne tudjak megállni,de rendesen összegörnyedek t?le.Magne B6-ot már szedek,és kb.azóta van ez.

Legjobb válasz: Elvileg a méhed tágul! De a biztonság kedvéért menj el a dokidhoz, hogy megvizsgáljon rendesen, te is megnyugszol így, hogy minden rendben van, mert addig csak ezen fogsz agyalni!

Elvileg a méhed tágul! De a biztonság kedvéért menj el a dokidhoz, hogy megvizsgáljon rendesen, te is megnyugszol így, hogy minden rendben van, mert addig csak ezen fogsz agyalni!
szia nekem is volt ilyen mind a két lányommal én nekem gombás fertõzésem volt és azért voltak a görcsök menj el dokihoz és õ majd meegmondja hogy mit tegyél

28 hetes kismamák előfordul nálatok is olyan, hogy a hasatok alja nyomodot? Ezt Én pár napja érzem a 28 hétbe vagyok.

Legjobb válasz: Bár én 34 hetes vagyok de amikor sétálok akkor szokott fájni a pocakom alja de annyira hogy szinte tartanom kell a kezembe a pocimat...ugy lent van és fáj:)

Bár én 34 hetes vagyok de amikor sétálok akkor szokott fájni a pocakom alja de annyira hogy szinte tartanom kell a kezembe a pocimat...ugy lent van és fáj:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Akkor lehet , hogy meg myomodhatot vagy nem tudom Bár elég nagy súlyú a babám .Neked milyen súlyba van?
34 hét:2500:) nekem is nagy sztem:)
A kérdező hozzászólása: Nekem most 1230 gramm Egy hónap alatt hízott 1 kilót kb

28 hetes 5 napos kismama vagyok. Kb 2 hete észlelem, hogy nem rugdos olyan erőteljesen a baba. Van mozgás rendesen, csak eddig erősebb volt. Mitől lehet ez? Volt már valakinek ilyen?

Legjobb válasz: szia! nekem is volt ilyen idõszak. de mindig megnyugtattam magam, h. amíg napi 1x érzem, addig nincs gond. és nincs is. legutóbb a doki mondta, h. már faros a babóca, és tényleg érzem, h. másképp és máshol mocorog. lehet nálatok is csak ennyi van, h. másképp fekszik és nem érzed úgy. 30hkm

szia! nekem is volt ilyen idõszak. de mindig megnyugtattam magam, h. amíg napi 1x érzem, addig nincs gond. és nincs is. legutóbb a doki mondta, h. már faros a babóca, és tényleg érzem, h. másképp és máshol mocorog. lehet nálatok is csak ennyi van, h. másképp fekszik és nem érzed úgy. 30hkm
A kérdező hozzászólása: Köszike :)

28. hétben járó kismama vagyok, és egész a kezdetektől fogva magas a pulzusszámom, 110-120, mostanában napközben viszont van, hogy 140-150 körüli (100/60-as vérnyomás mellett). Normális ez?

28. hétben járó kismama vagyok, és egész a kezdetekt?l fogva magas a pulzusszámom, 110-120, mostanában napközben viszont van, hogy 140-150 körüli(100/60-as vérnyomás mellett). Mellette érzem, hogy nehezen veszek leveg?t, meg hogy duzzadnak az ereim. Nem egész napos jelenség, de evés után, ill. munkahelyen fordul el? leginkább, mikor ülök. Voltam anno pajzsmirigy vizsgálaton, minden rendben volt, meg igazából eddig a fentieken kívül nincs más panaszom. Tapasztaltatok hasonlót?

Legjobb válasz: alacsony vérnyomás magasabb pulzusszámmal jár...de ez tényleg sok....dokid mit mondott?????

alacsony vérnyomás magasabb pulzusszámmal jár...de ez tényleg sok....dokid mit mondott?????
Szia! Nekem is ez a helyzet sajnos, de nekem már a terhesség elõtt is magas volt. Nekem is néztek pajzsmirigyet, és szívkórházban is vizsgáltak, de nem találtak semmit. A terhesség miatt nem szedhetek rá gyógyszert, de nekem a citromfû tea segített. Egyet megiszok reggel, és nem megy fel annyira. További boldog babavárást. 24. hetes kismami
Nekem is sok volt a pulzusom 122. Az orvos azt mondta 100 -tól még terhesen se lehet több. Azt mondta ha nem megy 100 alá akkor orvoshoz kell mennem, mert tachycardia veszély! Úgyhogy mindenképp menj el dokihoz! Nekem végül is rendezõdött a pulzusom, csak a 3 napos stressz volt amíg nem tudtam pontosan hogy terhes vagyok-e. Üdv: 6 hetes kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!