Találatok a következő kifejezésre: 28. hétben kismama (25 db)

Van olyan kismama köztetek akinek a méhszája már nyitva volt (kicsit v. nagyon) a 28. hét környékén, és szépen ki tudta hordani a babát a végéig?

Legjobb válasz: 28. héttõl voltam nyitva egy ujjnyira. A kiírás után 4 nappal született meg a lányom. Pedig nem voltam szigorú ágy nyugalomra ítélve.

27. héttõl egy ujjnyira nyitva voltam. 41. héten szültem.
28. héttõl voltam nyitva egy ujjnyira. A kiírás után 4 nappal született meg a lányom. Pedig nem voltam szigorú ágy nyugalomra ítélve.
Sya én 31 hétöl 1, 5111 vok nyitva most vok 35 hetes bár kórházba fekszek megemelt ágyvéggel már 4 hete..
20. héttõl CG 3111 volt a méhszájam túlhordtam meg kellett indítani 4 kg-mal született császárral.
A kérdező hozzászólása: Köszi, ez megnyugtató! :)
25. héttõl két ujjnyira, a 32. héttõl ujjnyira voltam nyitva. Túlhordtam, úgy indították
Én nem nyíltam semmi elõjele nem volt h baj lehet. Mégis 36.hétre született a lányom a köldökzsinór problémák miatt. Szóval ne aggódj! :) Sokat pihenj ne csinálj semmi fölösleges dolgokat. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi!Akkor van rá remény, hogy ne legyen koraszülött baba.
Sógornõm 30.héttõl kórházban volt miatta. 3 nappal a kiírt dátum elõtt szülte meg a kisfiát. :) Szigorú fekvés volt neki az biztos.
A kérdező hozzászólása: atina1983 Te jó ég!Sok erõt, és kitartást kívánok neked!Remélem minden rendben lesz.Jó egészséget!Sokáig kell még így kihúznod, vagy az a bizonyos 36. hét betöltésével mehet a dolog...?

28. hét körüli kismamák, hogy álltok a készülődéssel? Vettetek már valamit a babának? Gondolkodtatok már a szülésen?

Mi már nagyon sok mindent megvettünk, meg kaptunk ajándékba. De még jó pár dolog kell. Mikor fogjátok majd felállítani a kiságyat? Én okt elejére vagyok kiírva, augusztusban még a hiányosságokat meg akarom venni, és szeptember elején fogja a férjem felállítani a kiságyat. Úgy tervezem akkor kezdem majd kimosni a baba dolgait. Ti mikor tervezitek?

Legjobb válasz: Szia! A múlt héten vettük meg a babakocsit, azon kívül még semmink sincs. Tegnap kezdtem összeírni egy listát a nagyobb dolgokról, és akkor esett le, hogy hát bizony már nincs sok idõnk:) Igazából aug. végére szeretnék beszerezni mindent, aztán majd szept. eleje-közepe tájékán már véglegesen berendezkedni. De még annyira hihetetlennek és távolinak tûnik a picur érkezése, hogy nem tudok gyakorlatiasan gondolkodni. Én még azt sem tudom, hogy milyen kisruhákat kell beszereznünk. Ugyan védõnõnél kaptunk "kelengyelistát", de némely cuccról azt sem tudom, hogy mire kell... Meg hogy mibõl mennyit... Olyan kis "tudatlannak" érzem magam ezen a téren, de talán lassan kialakul a kép:) Ti miket vettetek eddig? 28 hetes pocis

Szia! A múlt héten vettük meg a babakocsit, azon kívül még semmink sincs. Tegnap kezdtem összeírni egy listát a nagyobb dolgokról, és akkor esett le, hogy hát bizony már nincs sok idõnk:) Igazából aug. végére szeretnék beszerezni mindent, aztán majd szept. eleje-közepe tájékán már véglegesen berendezkedni. De még annyira hihetetlennek és távolinak tûnik a picur érkezése, hogy nem tudok gyakorlatiasan gondolkodni. Én még azt sem tudom, hogy milyen kisruhákat kell beszereznünk. Ugyan védõnõnél kaptunk "kelengyelistát", de némely cuccról azt sem tudom, hogy mire kell... Meg hogy mibõl mennyit... Olyan kis "tudatlannak" érzem magam ezen a téren, de talán lassan kialakul a kép:) Ti miket vettetek eddig? 28 hetes pocis
A kérdező hozzászólása: Mi az áfaemelés elõtti héten megvettünk nagyon sok dolgot. Babakocsi, hordozó(autósülés) kiságy ami pelenkázós, +matrac, légzésfigyelõ ami egyben bébiõr és kuka is van hozzá, mellszívó és bimbóvédõ, cumisüvegszettet (kezdõ) kaptunk és még egy pár apróságot. Múlt héten megvettem az ágynemût, lázmérõt és orrszívót. De kell még sterilizáló folyadék, babahajkefe és kisolló, textilpelenka és a ruhák! Eddig kb két body van és pár pizsi a kicsinek. Na ez az amit nem tudom hogy milyen kell, mibõl mennyi...én is tudatlannak érzem magam és félek is egy kicsit mert még soha nem tartottam újszülöttet a kezemben, félek nem fogom tudni mit kell vele csinálni. Pelenkát a rokonságból kaptunk, unokatesóm április elején szült és amit a kisfia kinõtt és megmaradt egy csomó pelenka azt mind megkaptuk. :) Számomra is hihetetlen hogy tényleg anya leszek!
Sziasztok! Nekünk már nagyon sok mindenünk megvan. (kicsit türelmetlen voltam, de én nem vagyok babonás).Több doki és uh. szerint is lányunk lesz. Szóval mi már elég biztosra mehetünk (habár sosem lehet tudni). Nálatok mi lesz? Mi megvettük a babakocsit, ami 3 funkciós (használtan nagyon jó áron). Már a kiságy is megvan a helyen ( a tesóm után maradt). Megvan a pelenkázó, apró kütyük (vízhõmérõ, lázmérõ stb.)Kifestettük a babaszobát, ki is dekoráltam. A ruhácskák egy évre elõre megvannak (sokat kaptunk). Ezek már mind bennt vannak a szekrényben, de még nem mostam és vasaltam ki õket. Majd úgy 34-35. hét körül tervezem. Amúgy elsõ cuccok amik kellenek (ruhák): 4-5 body (56-62), 4-5 rugi (szintén 56-62), 2-3 kiszokni, kissapka, 10-15 rongypelus, 1-2 kocsikabát (ugyanis nekünk õszi-téli babáink lesznek), én szeretnék még egy overált és hálózsák éjszakára (1-2 db). Ezen kívül kell még takaró vastagabb és vékonyabb. Más most nem jut eszembe. =)
A kérdező hozzászólása: Szia! :) Tényleg takaró! Azt is kell még venni. Nekünk is kislányunk lesz, 100% már 5 uh szerint és ebbõl 2 4D-s uh :) Egyik a 18. héten a másik a múlt héten volt, és egyértelmûen lászik a 4D-n a nunija, még aki nem ért hozzá is látja! Igyekszem összeírni a babaruhákat hogy mi fog kelleni õszre. :) És persze magamnak is kell pár dolgot vennem, mint a szoptatós melltartó és 1-2 olcsó hálóing majd a kórházba. De ezeket is majd szépen apránként. Augusztus végére meg akarok szerezni mindent, hisz ki tudja mi lesz.
Most jól rámhoztátok a frászt, mi még ezek szerint nagyon el vagyunk maradva a készülõdéssel! Csak nemrég tudtuk meg, hogy kislányunk lesz, addig nem akartunk nagyon gyûjtögetni, de azóta sem jutottunk még sokra. Megörököltünk egy babakocsit és egy légzésfigyelõt, valamint egy csomó babaruhát kaptunk kölcsönbe, csupa fiús anyukától. :-) De nem akarom még kimosni-vasalni õket, mert még nincs szekrény sem, amibe raknánk. Ezeken kívül még semmink sincs, és nem is tudjuk biztosan, mi az ami már az elsõ idõkben is igazán fontos lehet. Felesleges dolgokat meg nem akarunk összevásárolni.
A kérdező hozzászólása: Dehogy vagy elmaradva! Mi is most kezdenénk, ha nem lett volna az áfaemelés. De azért örülök hogy már ilyen sok minden megvan ami kell, mert pl a barátnõmnek feküdnie kell teljes ágynyugalom koraszülés veszélye miatt. Ezért örülök hogy megvannak már a dolgok egy része. :)

28 hetes kismamák előfordul nálatok is olyan, hogy a hasatok alja nyomodot? Ezt Én pár napja érzem a 28 hétbe vagyok.

Legjobb válasz: Bár én 34 hetes vagyok de amikor sétálok akkor szokott fájni a pocakom alja de annyira hogy szinte tartanom kell a kezembe a pocimat...ugy lent van és fáj:)

Bár én 34 hetes vagyok de amikor sétálok akkor szokott fájni a pocakom alja de annyira hogy szinte tartanom kell a kezembe a pocimat...ugy lent van és fáj:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Akkor lehet , hogy meg myomodhatot vagy nem tudom Bár elég nagy súlyú a babám .Neked milyen súlyba van?
34 hét:2500:) nekem is nagy sztem:)
A kérdező hozzászólása: Nekem most 1230 gramm Egy hónap alatt hízott 1 kilót kb


Kb. 28 hetes kismama vagyok. 1-2 hete nagyon feszül a hasam és már a hátam is. Ez normális?

Az a fura,hogy reggel még semmi gond,de du. elkezd egyre keményebb és nagyobb lenni a hasam és estére már alig birok normálisan menni.Mostanában meg a hátam is feszül,mintha tolná szét a bordáimat.6-án kell mennem dokihoz és nem tudom,hogy várjak-e addíg vagy hívjam fel.

Legjobb válasz: ez a korral jár:)Én is 28 hetes vagyok,és nekem is van.Ez azt jelzi,hogy baba kezd egyre nehezebb és nagyobb lenni,vagyél vissza a tempóból.Biztos emlékszel arra,ami baba elõtt volt.Esténként a pocid puffadtabb volt,mint reggel.No most is ez van,csak most látványosabb a dolog.A bordatolás meg annak a jele,hogy a pici a belsõ szerveidet rendezgeti,és egyre jobban betessékeli a mellkasodba.A derekam nekem is fáj néha,egy kellemes fél órás vízben fetrengés megold mindent.Remekbeszabott fájdalomcsillapító.Ez mind a babával jár.

ez a korral jár:) Én is 28 hetes vagyok, és nekem is van.Ez azt jelzi, hogy baba kezd egyre nehezebb és nagyobb lenni, vagyél vissza a tempóból.Biztos emlékszel arra, ami baba elõtt volt.Esténként a pocid puffadtabb volt, mint reggel.No most is ez van, csak most látványosabb a dolog.A bordatolás meg annak a jele, hogy a pici a belsõ szerveidet rendezgeti, és egyre jobban betessékeli a mellkasodba.A derekam nekem is fáj néha, egy kellemes fél órás vízben fetrengés megold mindent.Remekbeszabott fájdalomcsillapító.Ez mind a babával jár.
Szerintem is normális, én 26 hetes vagyok, de már hetek óta érzem, hogy "nehezedik" a hasam , a mozgás:-) HA tudsz, pihenj, fõleg ha kemény a hasad. Többet pihenj, olvass, tévézz és lassan, megfontoltan mozogj.

Diabeteses kismamik! Nektek is javult a cukrotok a végére? 28. hét körül majdnem inzulinos lettem, most a vége felé pedig már apróbb "csalás" után sem megy a cukim 7 fölé! Tiétek milyen? 36 km

Legjobb válasz: Igen, a 36. héttõl nekem is javult. Az utolsó 3-4 hétben meg tudtam enni olyan ételeket is, amiknek korábban még csak a látványától is felment a cukrom!

Igen, a 36. héttõl nekem is javult. Az utolsó 3-4 hétben meg tudtam enni olyan ételeket is, amiknek korábban még csak a látványától is felment a cukrom!
Nem tudom nekem hogy van, de éppen ma csodálkoztam el végképp, hogy a 8.8 mmol/L terheléses eredményem után egy tömény édes desszertre rá egy órára 4.7-et mértem. Hogy a francba van ez??? Különben nekem azt mondta a diabetológián a fõorvos, mikor egy napi eredményem mutattam neki (minden evés elõtt evés után mérni kellett, lefekvéskor és éhomra is), hogy mivel egyszer nem ment a mért érték 5.5 fölé, így különösebb teendõm nincs. De ez hogy van? Már arra gondoltam, szar a mérõm, pedig a d cont start van, azt javasolták! Szóval passz, és már több helyen olvastam és mondták, hogy ez az egész egy hülyeség. Mármint a terheléses vizsgálat. üdv: 35 hetes
Szia! Nekem a 26. héttõl folyamatosan javult. Én otthon nem mérem, csak a doki mérte. A terheléskor 7, 1 lett. A 36. héten 5, 2 (egy óra után). A 39. hétben vagyok, néha kicsit én is bûnözök, de alapjában véve tartom a diétát. Legközelebb a 6 hetes kontroll-on mérik meg. Remélem nem marad belõle semmi :) ))
A kérdező hozzászólása: Én most januárban kezdtem el csalni picikéket, de 1szer egy szülinapi bulin megettem egy szelet tortát, és 6, 2 volt egy óra múlva...érdekes. Na mindegy, azért tartsuk be nagyjából, nehogy baj legyen. De ezt a kis idõt már kibírjuk, köszi mindenkinek a válasz!!

28 hetes Kismama vagyok kb 1 hete nem érzem a méhösszehúzódásokat (keményedést), elötte napi 5-8x előfordult, igaz el kezdtem szedni a magne b 6-ot, de csak napi 1-2 szemet veszek be. (Napi 3x2-t ajánlanak felnőtteknek). Ez normális?

Legjobb válasz: Szerintem csak örülj neki, hogy nincsenek méhsszehúzódásaid. Kicsit korai lenne még. A magneB6 pedig eléggé hatékony, még akkor is, ha kis adagban szeded. Valószínûleg az segített. Ha a babócádat úgy érzed, rendben van, mozog rendesen, szerintem nincs miért aggódnod. További szép babavárást! 25 hetes kismama

Szerintem csak örülj neki, hogy nincsenek méhsszehúzódásaid. Kicsit korai lenne még. A magneB6 pedig eléggé hatékony, még akkor is, ha kis adagban szeded. Valószínûleg az segített. Ha a babócádat úgy érzed, rendben van, mozog rendesen, szerintem nincs miért aggódnod. További szép babavárást! 25 hetes kismama
Pont ez a lényeg, hogy megszûnjenek a keményedések, szóval a legjobb úton haladsz ;)
És még annyi (én írtam az elõzõt), hogy 36 hetesen fokozatosan hagyd majd abba a magnéziumot, mert akkor már nem kell visszatartani a szülés megindulását :)
Jó neked, sokunknak pont ez a baja, hogy félünk a sok összehúzódástól, én pl most Panangint is kaptam, 24 hetes vagyok, szval nyugalom, neked nincs miért aggódnod.Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, csajok. Nektek is boldog babavárást.

Kismamák akik a 27-28. hétben jártok, hogy vagytok?

És aki a 23.-24.héten csináltatott 4D-t annak milyen súlyú babát mértek?

Legjobb válasz: 23 hetesen mérték 550 g-nak. Kicsit sok, de inkább legyen több, mint kevesebb :) Most a 25. hét indul. Jól vagyok, köszi, a hátfájás a legnagyobb probléma. A kicsi rengeteget mozog. És Te, hogy vagy?

23 hetesen mérték 550 g-nak. Kicsit sok, de inkább legyen több, mint kevesebb :) Most a 25. hét indul. Jól vagyok, köszi, a hátfájás a legnagyobb probléma. A kicsi rengeteget mozog. És Te, hogy vagy?
A kérdező hozzászólása: Szia!gratulálok:-)) Mi 23 hét 4 naposan voltunk, és akkor mérték 635 grammnak.És én még azt hittem, hogy az nem is olyan sok:D Mikorra vagy kiírva?Kisfiú vagy kislány lesz?Nekem semmi bajom, bár idõm is van pihenni, mivel nem dolgozom terhesség eleje óta.
Sziasztok! Kedden toltom a 28. hetet, 04.23-ra vagyok kiirva:) A 24. heten a doki (nem 4D) 988 grammosnak merte, szerencse hogy mar fekudtem mert dobtam volna egy hátast... Minden rendben, csak a sav hagyhatna aludni neha, ma megyek rennie-t venni mert kesz vege eddig birtam. A 30 hetes uh utan kezdek el bevasarolni, mar alig varom:) Mindenkinek boldog babavarast kivanok!
Utolsó, ekkora babától nem is csodálom hogy sok a savad jól megnyomhatja odabentrõl:) neked is boldog babavárást és kevesebb savat;)

Kijött az aranyerem, jó nagy hurka lett, már egy hete nem tudom elmulasztani. Mit ajánlotok 28 hetes kismamának?

Iszonyúan fáj és kemény, nem tudom visszadugni krémmel sem. Reparon kúp + ken?cs semmit nem használt egy hét alatt. Segítsetek!

Legjobb válasz: Vigyázz, mert valószínû, hogy kizáródott. Ez azt jelenti, hogy teljesen kitüremkedett a végbélen kívûl, benne pangó vér. Ezzel feltétlen és sürgõsen orvoshoz kell menned, mert magától már nem tud visszahuzódni. Nekem egy ilyen alkalommal 2 dl vért engedtek le onnan az ér megnyitásával. Egy darabig türhetõ volt aztán kb. 4-5 hét múlva mûtét...

Vigyázz, mert valószínû, hogy kizáródott. Ez azt jelenti, hogy teljesen kitüremkedett a végbélen kívûl, benne pangó vér. Ezzel feltétlen és sürgõsen orvoshoz kell menned, mert magától már nem tud visszahuzódni. Nekem egy ilyen alkalommal 2 dl vért engedtek le onnan az ér megnyitásával. Egy darabig türhetõ volt aztán kb. 4-5 hét múlva mûtét...
A kérdező hozzászólása: Uhh... ez nagyon kemény... És maga a mûtét mibõl állt? És milyen orvoshoz kell menni? Sebészetre? Nekem egyáltalán nem vérzett még, csak kitüremkedett.
Ha van proktológiai rendelés, az a legjobb. Annak híján általános sebészet.
Nekem csak szülés után jött ki. Én Reparon kúpot használtam és nagyon bevállt!
Elsõ vagyok. Akkoriban még ez sebészeti téma volt, sebészeten is operáltak altatással. A mûtétet nem részletezném, túl kellett lennem rajta. Egy biztos: nagy szerencsém volt, hogy a hagyományos, radikális mûtétet választottam. A húgom azt a bizonyos "mûtét nélküli egy napos" modern eljárást, amit ötször/!!!/ kellett megismételni nála. Végül nagyon sok pénzért egy jónevû prof. hozta olyan állapotba, hogy mûködött a végbele. Ha a hagyományos mûtéti eljárást választja, megkíméli magát egy csomó kellemetlenségtõl és fájdalomtól, plusz a kiújulás lehetõségétõl.
Utolsó választ egészíteném ki azzal, hogy a lézeres mûtétet már nem ajánlják, több kárt okoz, mint amennyit használ.

28. hetes kismama vagyok, köldököm mellett a jobb oldal eléggé fáj, már egy jó hete, egy uh vizsgálat óta. Másnak is volt ilyen. Elég kellemetlen, pláne ha köhögök. Mitől fájhat?

Legjobb válasz: Nem tudom, de 23 hetes vagyok és pont ott szúr tegnap este óta. :-) Nekem a levegõvételkor is fáj néha. Szerintem idegi alapú.

Nem tudom, de 23 hetes vagyok és pont ott szúr tegnap este óta. :-) Nekem a levegõvételkor is fáj néha. Szerintem idegi alapú.
A kérdező hozzászólása: nekem is fáj, már akkor is :( lehet idegi alapú... nem tudom.

28. het koruli kismamak, estere nektek is kemenyebb es nagyobb a hasatok?

Legjobb válasz: Igen, este alig bírok menni is.

Igen, este alig bírok menni is.
én csak 23. hétben vagyok, de nekem is keményebb és nagyobb. Szerintem a rengeteg ennivalótól amit megeszek :) néha annyira fáj, hogy muszáj vagyok lepihenni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!