Találatok a következő kifejezésre: 28. hétben ha a méhszáj (3 db)

28. hétben gond ha a méhszáj 2100, vagyis a belső zárt, a külső nyitott 1 ujjnyira?

Nem korai még? szerelmeskedni lehet? mi az hogy a méhnyak 2 ujjnyira megrövidült? nem lesz koraszülött a baba?

Legjobb válasz: Hát nekem pont ez volt és pont a 28. héten. Bajnak baj,mert nagyon korai. Ezért bármi lehet(koraszülés). Nem szabad szexelni,biciklizni,kádba fürödni és sokat sétálni! Legalábbis nekem ezt javasolta akkor a doki. Sokat pihenj,mert állás közbe a magzat ránehezedik a méhszájra és mégjobban nyílni fog. Engem is riogatott koraszüléssel,de fél nap túlhordással született meg a kisfiam! Nem mondták hogy kórházba összevarrják?

Hát nekem pont ez volt és pont a 28. héten. Bajnak baj, mert nagyon korai. Ezért bármi lehet(koraszülés). Nem szabad szexelni, biciklizni, kádba fürödni és sokat sétálni! Legalábbis nekem ezt javasolta akkor a doki. Sokat pihenj, mert állás közbe a magzat ránehezedik a méhszájra és mégjobban nyílni fog. Engem is riogatott koraszüléssel, de fél nap túlhordással született meg a kisfiam! Nem mondták hogy kórházba összevarrják?
A 2100-as méhszáj a 28. hétben nem túl szerencsés, de ez még nem jelenti azt, hogy koraszülött lesz a baba! Ki lehet húzni, és ha ez vigasztal, nem csak Te vagy így! Nálam a 24. hétben lett 2000-es, ami azt jelenti, hogy a méhszáj zárt, viszont a méhnyak megrövidült. Akkor 1 hetet feküdtem bent a kórházban, és azóta is gyógyszereket szedek. Most fogom betölteni a 33. hetet, úgyhogy hidd el, ki lehet húzni. Nem tudom mit mondott Neked az orvos, ill. kaptál-e gyógyszereket.... Amit tudok tanácsolni, amennyit lehet, feküdj! (ne ücsörögj, hanem vízszintben feküdj, hogy a pocakoddal ne nyomd a méhszájat) Én az elsõ 4 hétben 24 órából 22-et feküdtem. Továbbiakban, ne emelj! Nekem pl a sétákat és a vásárolgatásokat is el kellett felejtenem; nem szabad hosszasan ácsorognom (így pl nem is vasalhatok). Ami a szexuális életet jelenti... nálam csak majd a baba után! :) Tehát kerülni kell a méhösszehúzódásokat. Jah, és inkább zuhizz! Nem lesz könnyû az elkövetkezendõ idõszak, mert vigyáznod kell magadra, ezért kitartást és türelmet kívánok! De hidd el, ha betartod a dolgokat, nem lesz baj!
A kérdező hozzászólása: az orvos azt mondta kicsit nyitott a külsõ méhszáj" semmi egyebet .nem tiltott le semmirõl. 3. gyereknél ez szerinte elõfordul. még nincs befordulva a kicsi, popsival van lefelé., kb 1, 1 kg.az egész napos fekvést nem tudom megoldani. köszi a válaszokat.
Szia!Nekem kb.a 23.héttõl(lehet már elõbb is)ez az érték van a kiskönyvembe!Nekem a dokim a sok pihenésen kívül semmit nem mondott, nem tiltott el semmitõl!Külön megkérdeztem a védõnõmet is, õ azt mondta ez még nem olyan vészes és már szólt volna, ha az együttléttõl el kellene tiltania!Most a 31.hétben vagyok, persze vigyázok magunkra, nem emelgetek, sokat pihenek.Szerencsére nem nyíltam tovább.És azért olykor-olykor össze is bújunk a párommal. :-)

Ha a méhszáj akármikor is, de nyílik pl.28. héten akkor kell hogy távozzon nyákdugó ugye?

Bocsi lehet hogy hülye kérdés,de csak ebben bízom már.

Legjobb válasz: Nem, a nyákdugó nem távozik. Akkor szerintem már max. csak pár hét lenne a szülésig, ha elmenne a nyákdugó. És szerintem nem jó a dokid, hogy a papnaszod ellenére nem nézte meg a méhszájadat. Az enyém minden alkalommal ellenõrizte, hogy minden ok-e.

Nem, a nyákdugó nem távozik. Akkor szerintem már max. csak pár hét lenne a szülésig, ha elmenne a nyákdugó. És szerintem nem jó a dokid, hogy a papnaszod ellenére nem nézte meg a méhszájadat. Az enyém minden alkalommal ellenõrizte, hogy minden ok-e.
nyákdugó ezzel nem távozik. (jajj még csak az kéne, az gáz lenne) az sem mindegy, hogy melyik méhszáj nyílik, külsõ vagy belsõ vagy mindkettõ. az még nem jelenti azt, hgoy nyílik, hogy nyilalást érzel, az lehet a szalagok nyúlásától. méhszáj nyílását amúgy nem lehet érezni, azt csak onnan tudod, hogy kinyílt, hogy a doki megvizsgált és ezt állapította meg.
Kedves utolsó, nem csak onnan lehet tudni. Nagyon egyszerü a megállapitása, és meg sem kell vizsgálni magad.:) ) Ha mocorog a baba, és nyitva van a méhszály, akkor égetõ, csipõs érzés van a méhszály környékén. Ez nem betegség miatt van, hanem azért, mert nyitva van. Nekem mind2 babámnál nyitva volt. Az elsõvel a 28 héten nyilt ki, a másodiknál a 24. héten. Úgyhogy kedves kérdezõ, rúgd fenékbe a dokid, és mond meg neki, hogy igenis tessen megvizsgálni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm hogy írtatok! Nagyon bízom benne hogy valóban nem nyílik.Legközelebb 3 hét múlva hívott vissza.Ha addig ezek nem múlnak akkor mondom neki hogy nem e lehetne hogy megnézze. Ráadásul most kaptam engedélyt tõle hogy elhasználhatom a canesten kúpokat.Ha véletlenül nyitva van akkor kárt okoz ez a "gyógyszer"?
off: 3.-nak köszönöm, ezt nem tudtam. 2. voltam.
3. vagyok. Szivesen 2. Sajnos mig benn feküdtem (ebbõl kifolyólag) több hetet a kórházban, láttam még érdekes dolgokat, és azelõtt nem is gondoltam volna, hogy ennyi probléma lehet várandósság alatt. A nyitott méhszáj nem tréfadolog, kedves kérdezõ, koraszülés is lehet belõle. Én ezek után már nem biznék meg a dokiban, komolytalan emberke. Ha nyitva vagy, nem tudom lehet-e használni kúpot, de én nem mernék. És még valami, ha félsz, hogy kinyilhatsz, polcold fel az ágy lábát, hogy a lábad magasabban legyen a fejednél, és igy tehermentesited a méhszájad. (ezt akkor is érdemes megcsinálni, ha nem áll fenn a kinyilás veszélye, mert akkor is kell szerintem a pihenés a méhednek, elvégre "súlyos", és egyre súlyosabb teher hárul rá) ne aggódj, pár nap alatt hozzászoksz, és majd az lesz furcsa, ha a szülés után kiveszed a fél téglákat. :) )

Én 28 hetes vagyok (első kisbabámat várom. Szerintetek ha a doki azt mondta, hogy nagyon lent van a baba feje, zárt a méhszáj, akkor van arra esélyem hogy ne kelljen végig feküdnöm? A méhszájam zárt maradhat még jó pár hétig?

Magnéziumot szedek 3x2 (az elejétől fogva, mert nem indult simán a dolog), ágynyugalomra ítéltek és nem mehetek már dolgozni.

Legjobb válasz: Szia! Én 38 hetes kismama vagyok :) Anyukámnak az imént olvastam fel a kérdésedet és mesélte ö pont ugyanigy volt velem és nagyon könnyen megszült a 39.héten pedig azt mondták neki fenn áll a kora szülés! Sokat pihenny naponta sétálj egy picit de csak amennyi jól esik és utána feküdj vissza. Stressz mentes baba várást :)

Szia! Én 38 hetes kismama vagyok :) Anyukámnak az imént olvastam fel a kérdésedet és mesélte ö pont ugyanigy volt velem és nagyon könnyen megszült a 39.héten pedig azt mondták neki fenn áll a kora szülés! Sokat pihenny naponta sétálj egy picit de csak amennyi jól esik és utána feküdj vissza. Stressz mentes baba várást :)
A kérdező hozzászólása: Szia! Nagyon szépen köszönöm a válaszodat. Tényleg megnyugodtam. Sajnos én elég stresszelõs vagyok, mindig idegeskedek valamin, de ezen próbálok változatani. Mégegyszer köszönöm! Nyugodt babavárást, és könnyû szülést kívánok!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!