Találatok a következő kifejezésre: 28. hétben ha (48 db)

A 28. heti UH-ra csak akkor mehetek, ha már betöltöttem a 28. hetet? Ti kb. ekkor mikor voltatok Uh-on?

Mennyire nézik még itt pontosan a heteket? Vagy menjek inkább kés?bb?

Legjobb válasz: Igen, különben nem 28.heti lenne a neve hanem mondjuk 27.

Igen, különben nem 28.heti lenne a neve hanem mondjuk 27.
Nálunk a 30.héten kell UH-ra menni.
Nálunk (Debrecenben) sincs 28 hetes UH. Majd 31-32 hetesen kell menni.
Nálunk a 24. héten kell menni, utána meg a 32. héten, de mindig a betöltött hetek után. Tehát 32 hetesre nem lehet menni 31 hetesen. Inkább késõbb, mint korábban.
Szia! Nálunk a 20.heti uh után a 32. heti van.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Ha 27 hét és 6 napos vagyok, akkor holnap töltöm be a 28. hetet? Minden orvos másképp mondja..

Legjobb válasz: igen holnap már betöltöd a 28. hetet és megkezded a 29.-et!! gratula!! Az orvosokkkal az a baj hhogy minden kormeghatározást az uh alapján mondanak, és az függ a baba méreteitõ. nem baj ha nem egyezik, de senkinél sem egyforma.

igen holnap már betöltöd a 28. hetet és megkezded a 29.-et!! gratula!! Az orvosokkkal az a baj hhogy minden kormeghatározást az uh alapján mondanak, és az függ a baba méreteitõ. nem baj ha nem egyezik, de senkinél sem egyforma.
Szerintem igen. Én szombaton estem teherve, és szombaton lépek mindig a következõ hétbe. TEhát pénteken még 36 hét 6 napos vagyok, de szombaton kezdem a 37. hetet. Szerintem.:-) Van aki betöltöttnek azt veszi, mikor "végzel" a 28 héttel, lehet ez zavar meg. Ki hogy kezeli...

Mi történik akkor ha a baba 28 hétre születik? Unokatesom ma szült. Izgulok erte, mi várhat rá? Van arra esély h egészséges legyen?

járt igy vki?irjatok

Legjobb válasz: Egy ismerõs gyerkõce 30 hétre született,tudom ez nem 28,de majdnem.Makk egészséges,a világon semmi baja,de 1.5 hónapig kórházban volt ,a kis súlya miatt.Nem lehet baja a babának,minden ok lesz:))

Egy ismerõs gyerkõce 30 hétre született, tudom ez nem 28, de majdnem.Makk egészséges, a világon semmi baja, de 1.5 hónapig kórházban volt , a kis súlya miatt.Nem lehet baja a babának, minden ok lesz:) )
Nem tudod, hogy mi az oka, hogy megindult a szülés????
Nagyon szurkolok nektek, és a babának!Remélhetõleg semmi károsodása nem marad!Sem szellemi, sem testi! Ilyenkor az oxigén adásától rongálódtanak a látóidegek, ami késõbb szemüvegre fogja kényszeríteni a gyereket!Remélhetõleg ez lesz a legnagyobb baja!Szorítok!Azért majd írd meg hogy van ha többet tudtok, szerintem sokunk aggódik érte! (egy kismama)
90%a tulélési esélye, de ha 1-2 napot tulél, akkor valoszinû minden ok lesz.Esetleg késõbb erõs szemüvegre lesz szüksége, elõfordulhat ludtalp, vagy problémák a tüdõvel, de ezekkel mind együtt lehet élni.
Anyukám egyik barátnõje (több, mint 60éves!) anno 900g-mal született. Akkor az orvos is azt mondta, hogy ne is foglalkozzanak vele, mert reggelre úgyis meghal. Ám szerencsére nem így történt, mert a baba nagyon erõs volt! Szépen fejlõdött, és egy tüneményes ember lett belõle - semmi károsodása (se szellemi, se testi) nincs! Most már egy tündéri nagymama. :) Pedig ez már több, mint 60éve történt, s az orvostudomány azóta rengeteget fejlõdött! Úgyhogy nagyon nagy esélye van arra, hogy egészséges legyen! A legjobbakat kívánom!!!
a sógornõm a 26 héten szült, 1150gr és 37 cm kislány most három éves a kislány, makk egészséges, nincs semmi károsodása, utolérte kortársait
Szia! Én féltem a koraszüléstõl a terhességem alatt és a dokim, azt mondta, hogy ha a 28.héten szülök, akkor már jók vagyunk. Értem ezt úgy, hogy a babának ilyen esetben a tüdejét kell fejleszteni és attól, még egészséges lessz.
Ez attól is függ, hogy mi volt a koraszülés oka. Egy ismerõsöm 26. héten szült, mert leszakadt a méhlepény. Semmi baja a világon.
Igazából ez függ attól kapott e tüdõérlelõt, stb!Az ekkorka babák még nagyon picik, sok a rizikófaktor!Kevésbé fejlett tüdõ, érfalak!De aztán lehet hogy egy erõs egészséges gyerkõc !Orvosok biztos többet tudnának róla!Nem tudtok semmit a baba állapotáról?Súlyáról, stb?
Hogy van a mama, és a baba??
Sziasztok! Az én férjem 28. hétre született(anno nem vettkk észre, hogy ikrek-ekkorra sajnos a kislány már nem élt) 1 kg-mal jött a világra 2 hónapot töltött a kórházban. Azóta eltelt 30 év és makk egészséges. 35 hetes kismama
Szia ismerõsömnek hármas ikrei vannak, hat hónapra születtek, és makk egészséges, másfél éves gyönyörû gyerekek. Hál istennek. Nagyon édesek, õk is sokáig voltak kórházban, de ezen kívül semmi probléma nincs velük. Gagyognak, mennek, nagyon ügyesek. Ne izgulj.
Ez szerintem már a szülõtõl függ. Ha törödnek vele (szükség esetén fejlesztés, bármilyen téren: mozgás, beszéd..) és betegség esetén orvos, akkor teljesen egészséges lesz. Mert sajnos szerintem még ma is az a legnagyobb probléma, ha a szülõ nem látja be, hogy probléma lehet a gyerekével és nem fordul a megfelelõ helyre. Ha egyáltalán szükség lesz rá.
Tulajdonképpen a szülés megindulásának okától függetlenül ma már egy 28 hetes koraszülöttnek elég jók az esélyei. Sok a rizikó, mert az inkubátor nem ugyanaz, mint az anyaméh, de általában 80%-nál nincs különösebb baj az izgalmon kívül, persze évekig odafigyelést igényel majd (biztonságból). Ha nem azért szült, mert vele is baj volt (toxémia, egyebek), akkor jobbak az esélyek, ha a baba már terheslének volt kitéve odabent is, akkor is elég sokat tehet ma az orvostudomány.
A kérdező hozzászólása: 1000gr a súlya
A kérdező hozzászólása: a mamát már kiengedték de a babarol azota nem nagyon tudok csak annyit hogy tejet fej le neki, de a járvany miatt nem engedik öt se be a kórhazba...mert eddig külön kórhazban voltak

Pénteken töltöm be a 28 hetet.28 hetesen kell mennem a 3. kötelező ultrahangra. Ha előtte 1 nappal megyek, akkor elküldenek?

Azért kérdezem, mert aznap a férjem is velem tudna jönni. Nem tudom, hogy 27+6 hetesen mit szólnak majd, elküldenek-e vagy nem? Ennél az ultrahangnál mennyire nézik a betöltött heteket?

Legjobb válasz: Szerintem nyugodtan elmehetsz.Nálam sem kérdeztek rá soha a napokra,csak a hetekre.Sõt az én dokim nem is számol így.Nem fognak elküldeni egy nap miatt. 39 h

Szerintem nyugodtan elmehetsz.Nálam sem kérdeztek rá soha a napokra, csak a hetekre.Sõt az én dokim nem is számol így.Nem fognak elküldeni egy nap miatt. 39 h
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, remélem így lesz!!!

28. hétben gond ha a méhszáj 2100, vagyis a belső zárt, a külső nyitott 1 ujjnyira?

Nem korai még? szerelmeskedni lehet? mi az hogy a méhnyak 2 ujjnyira megrövidült? nem lesz koraszülött a baba?

Legjobb válasz: Hát nekem pont ez volt és pont a 28. héten. Bajnak baj,mert nagyon korai. Ezért bármi lehet(koraszülés). Nem szabad szexelni,biciklizni,kádba fürödni és sokat sétálni! Legalábbis nekem ezt javasolta akkor a doki. Sokat pihenj,mert állás közbe a magzat ránehezedik a méhszájra és mégjobban nyílni fog. Engem is riogatott koraszüléssel,de fél nap túlhordással született meg a kisfiam! Nem mondták hogy kórházba összevarrják?

Hát nekem pont ez volt és pont a 28. héten. Bajnak baj, mert nagyon korai. Ezért bármi lehet(koraszülés). Nem szabad szexelni, biciklizni, kádba fürödni és sokat sétálni! Legalábbis nekem ezt javasolta akkor a doki. Sokat pihenj, mert állás közbe a magzat ránehezedik a méhszájra és mégjobban nyílni fog. Engem is riogatott koraszüléssel, de fél nap túlhordással született meg a kisfiam! Nem mondták hogy kórházba összevarrják?
A 2100-as méhszáj a 28. hétben nem túl szerencsés, de ez még nem jelenti azt, hogy koraszülött lesz a baba! Ki lehet húzni, és ha ez vigasztal, nem csak Te vagy így! Nálam a 24. hétben lett 2000-es, ami azt jelenti, hogy a méhszáj zárt, viszont a méhnyak megrövidült. Akkor 1 hetet feküdtem bent a kórházban, és azóta is gyógyszereket szedek. Most fogom betölteni a 33. hetet, úgyhogy hidd el, ki lehet húzni. Nem tudom mit mondott Neked az orvos, ill. kaptál-e gyógyszereket.... Amit tudok tanácsolni, amennyit lehet, feküdj! (ne ücsörögj, hanem vízszintben feküdj, hogy a pocakoddal ne nyomd a méhszájat) Én az elsõ 4 hétben 24 órából 22-et feküdtem. Továbbiakban, ne emelj! Nekem pl a sétákat és a vásárolgatásokat is el kellett felejtenem; nem szabad hosszasan ácsorognom (így pl nem is vasalhatok). Ami a szexuális életet jelenti... nálam csak majd a baba után! :) Tehát kerülni kell a méhösszehúzódásokat. Jah, és inkább zuhizz! Nem lesz könnyû az elkövetkezendõ idõszak, mert vigyáznod kell magadra, ezért kitartást és türelmet kívánok! De hidd el, ha betartod a dolgokat, nem lesz baj!
A kérdező hozzászólása: az orvos azt mondta kicsit nyitott a külsõ méhszáj" semmi egyebet .nem tiltott le semmirõl. 3. gyereknél ez szerinte elõfordul. még nincs befordulva a kicsi, popsival van lefelé., kb 1, 1 kg.az egész napos fekvést nem tudom megoldani. köszi a válaszokat.
Szia!Nekem kb.a 23.héttõl(lehet már elõbb is)ez az érték van a kiskönyvembe!Nekem a dokim a sok pihenésen kívül semmit nem mondott, nem tiltott el semmitõl!Külön megkérdeztem a védõnõmet is, õ azt mondta ez még nem olyan vészes és már szólt volna, ha az együttléttõl el kellene tiltania!Most a 31.hétben vagyok, persze vigyázok magunkra, nem emelgetek, sokat pihenek.Szerencsére nem nyíltam tovább.És azért olykor-olykor össze is bújunk a párommal. :-)

Szerintetek, ha a 28. hét óta fejvégű a babám, és egyszer sem mozdult ki azóta, akkor kell még tartanom tőle, hogy visszafordul szülésig? 34+2hkm

Legjobb válasz: Nem valószínû, hogy megfordul, de persze bármi elõfordulhat. Az sem biztos, hogy most nem forog ide-oda bent :) Nekem a 2. lányom a 38. héten még mindig farfekvéses volt, már felkészültem lélekben (+ vizsgálatokkal) a császárra, erre a 40. hétre megfordult, mindezt úgy, hogy észre sem vettem, pedig nem volt kicsi baba 3550g-al született meg. Viszont a nagyobbik lányom a 19. héttõl már fejfekvéses volt és az is maradt végig. Ha befordultak akkor nem nagyon szoktak visszafordulni.

Nem valószínû, hogy megfordul, de persze bármi elõfordulhat. Az sem biztos, hogy most nem forog ide-oda bent :) Nekem a 2. lányom a 38. héten még mindig farfekvéses volt, már felkészültem lélekben (+ vizsgálatokkal) a császárra, erre a 40. hétre megfordult, mindezt úgy, hogy észre sem vettem, pedig nem volt kicsi baba 3550g-al született meg. Viszont a nagyobbik lányom a 19. héttõl már fejfekvéses volt és az is maradt végig. Ha befordultak akkor nem nagyon szoktak visszafordulni.
helló, 3-as vagyok, nekem már 4 hónapos a babám, neked gratulálok :
A kérdező hozzászólása: Szia! nekem nem mozdult végül, végig ugyan abban a pozicióban maradt:) Már 3 hónapos. Bár szerintem a 17. héten még korai ezzel foglalkozni, valakinek még a 36. héten meg a 38. héten is változtat a testhelyzetén, az enyém lusta volt:)
17. heti uh-n voltam a minap a dokimnál és az én babám is fejjel lefelé a méh felé feküdt. Én nem tulajdonítottam neki túl nagy jelentõséget, mert az elõzõ ultrahangokon láttam, hogy milyen sokat mozog a baba, úgyhogy gondoltam most így fekszik, késõbb majd máshogy fog. De most ahogy olvasgatom a bejegyzéseiteket, látom, hogy ez fontos, hogy hogyan fekszik. Akkor most megkérdezem....:) az én babám, most már így fog feküdni végig vagy ez még nagyon korai és százszor elfordulhat? 18 hetes vagyok, pont ma.
4/7 es vagyok. nem a 17.héten hanem a 27.-en , bocsika!
Bármikor visszafordulhat, akár szülés elõtt egy nappal is. Nekem a 37. héten faros volt, a 38. és 39. héten fejvégû, aztán a 40. héten visszafordult. Mindezt úgy, hogy nem vettem észre, pedig nagy baba volt.
Sziasztok! Én 31 hetes kismama vagyok és kb. nekem is a 28. hét óta fejvégû a babám, és a 30. heti uh-n is az volt. Én is remélem, hogy már nem fordul vissza farosba.
Nekem a legelejétõl a végéig fejvégû volt. Imádkoztam nehogy megforduljon és hallgatott rám.
Nekem a 17.héten még faros volt, aztán a 30. on is, 31-en 2 napra befordult a jó irányba, utána megint faros lett. aztán újra fejvégû a 32.héten 1, 5 napig úgy is maradt. most 33 hetes vagyok, 1, 5 napja fejvégû.... engem ezzel az ide oda forgásával sírba kerget... dokim mondta 31.héten, ooo már ne aggódjak így is marad. ja 2 napig. most viszont már nagyon remélem nem fordul vissza! amúgy 2. baba, persze több a helye, de akkor is :)
31. héten fordult farosba, aztán 35. héten vissza, és nem igazán vettem észre, nem is fájt, csak észrevettem, hogy aktívabb. Pedig elsõ baba. Remélem most már így marad :D
Nem hiszem hogy mar megfordul egyre kevesebb a hely neki. Nem nagyon akarnak mar ilyenkor forogni.
Sziasztok! A 6. válaszoló vagyok. Gratulálok nektek a picikhez :) ! Azóta nekem 2 és fél hónapos a kislányom és nekem is már végig fejvégû maradt.

A 34. hetemet töltöm be ma. Az nem baj, ha csak a 28. heti UH-on nézték meg rendesen a babómat? Gondolok itt pl. : a becsült súlyára.

Legjobb válasz: szia! én a 30. héten voltam, és csak a 36.-37. héten nézik legközelebb. neked is biztos nemsoká menni kell ultrahangra is és nst-re is. szóval, ez a bevett orvosi gyakorlat.

szia! én a 30. héten voltam, és csak a 36.-37. héten nézik legközelebb. neked is biztos nemsoká menni kell ultrahangra is és nst-re is. szóval, ez a bevett orvosi gyakorlat.
Szia! A következõ nagy UH a 36. héten lesz, addig muszáj lesz várnod. Elvileg az egész terhesség alatt 4 UH lenne.
A kérdező hozzászólása: Hát jó, akkor köszi a válaszokat! Biztos azért tûnik hosszabbnak a várakozás két UH között, mert ilyenkor már nagyon gyorsan fejlõdnek és úgy érzem lemaradok valamirõl! :-))
Nem jelenti azt. Csupán nagy babára számíthatsz. Ez még változhat a terhesség végéig.
Nem fog hamarabb születni, csak nagy baba lesz! De ez sem biztos, mert lehet eddig nõtt gyorsan, majd eztán lassabban! A babák nem úgy születnek, hogy ha eléri a 3, 5 kg-ot, akkor beindúl a szülés!!!
na az tuti nekem közel 7 kilóra nem akartak kibújni:) )nekem is 2 héttel nagyobb a koránál már majd a 12.héttõl mégis itt vagyunk még egyben :) 38+3 hkm
7 kg??? Valamit elírtál nem? :)
Nem ez egy tévhit.Mindig az utolsó menzitõl számolnak az orvosok és csak nagyon indokolt esetben változtatják meg a szülés dátumát.Nekem folyamatosan 2 héttel nagyobb a babám, és ettõl függetlenül maradt a kiirt idõpontom.Üdv:37 hetes kismama
Nekem a 12 héttõl mindig 2 héttel nagyobbnak mérték a kisfiam. Ettõl még betöltött 40 héten szültem és tényleg nagy baba lett. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Mennyire felelt meg a babátok becsült súlya a szülés után mértnek?
Sehogy, mert a 36 héten azt mondták, hogy úgy 35500 gramm lesz és 4400 lett. :) 6-os voltam.
Plusz mínusz fél kiló tévedési arány van, mert még a legjobb ultrahangos sem tudja ezt pontosan megmondani. nekem is nagy babám volt, kb. 4 kg-nek mondták, 4430 lett. 1 héttel hordtam túl majdnem. Szóval, nem biztos, hogy hamarabb szülsz, ez nem függ össze.

Ha a 28. héten születik meg egy baba, mennyi az esélye az életben maradásra?

Esetleg ismertek olyan picit , aki ez id? körül született?

Legjobb válasz: Életben maradhat szigorú korházi megfigyelés és kezelés mellett,de valószínûakor is elkülönítve lenne a rendes kiírt napig..valószínû tüdõérlelõre lenne szüksége, mert még nem tudna egyedül lélegezni..általában a 36.hét után nem tartjákvissza ababa születését, de elõbb minden koraszülés..a hetek viszonylatában egyre kockázatosabb,tehát minél elõbb jön annál kisebb az esély.

Életben maradhat szigorú korházi megfigyelés és kezelés mellett, de valószínûakor is elkülönítve lenne a rendes kiírt napig..valószínû tüdõérlelõre lenne szüksége, mert még nem tudna egyedül lélegezni..általában a 36.hét után nem tartjákvissza ababa születését, de elõbb minden koraszülés..a hetek viszonylatában egyre kockázatosabb, tehát minél elõbb jön annál kisebb az esély.
szia! mikor szültem, akkor szült egy ismim is 28.hétre, naon pici volt a babója és inkubátorba volt pár hétig, de már otthon vannak és egészséges!
hogyha a 24, 25 stb. heteken megszülöm, életben marad.Kisfiamról is lemondtak az orvosok és látod, igazi küzdõ volt. Megfogadtam, hogy a következõ terhességemnél nem fognak megijeszteni, megríkatni.Légy te is erõs és bátor, nincs már sok hátra és a te kisfiad is egészséges lesz, csak pihenj sokat. Bocsánat, az elõzõ is én voltam, csak megnyomtam a küldést...:o).
Kedves Kismama!Elmesélem röviden a történetem.5 hetesen egy uh-on megállapították, hogy terhes vagyok, aztán másnap mehettem az ügyeletre, mert ömlött belõlem a vér.Az ügyeletes orvos azt mondta, hogy semmi esélye a babának és ha gondolom, ott helyben elvégzi a kaparást.Egyedül az tartotta vissza, hogy volt a kisembernek szívhangja.Megmaradt.Egészen a 10.hétig vérezgettem.12.héttõl szintén fennállt a vetélés kockázata, félelem a 18.hétig.Majd amikor már kezdtem megnyugodni, el kezdett nyilni a méhszájam 23.héttõl.Rettegés...Aztán 41.héten indítással megszültem a világ legcsodálatosabb kisfiúját.Tanulság talán annyi, hogy mindig bíznod kell.Én is rettegésben éltem 9 hónapon keresztül.Nézegettem mindenhol, hogy mennyi az esélye annak, ho
2. válaszoló vagyok. Próbálj meg sokat pihenni, olvasni, filmet nézni, rejtvényt fejteni, olyan dolgokat csinálni, amivel telik az idõ. Napközben aludni, vagy szülõt, barátnõt meghívni egy kis beszélgetésre. Nem írtad miért vagy otthon, de nyilván oka van, úgy hogy ne takaríts, ne fõzz, ne csinálj semmi megerõltetõt. Nekem az elsõ három hét volt szörnyû, akkor egy könyvtárba is fektethettek volna, az se lett volna elég lefoglalni magam, utána viszont hozzá tudtam szokni a pihenéshez. Most már persze unom, de 11 hete itthon vagyok. Ahogy telnek a napok, hetek, azért már jobban merek mocorogni, sétálni, most már lightosan házimunkát is csinálok. De ha nem muszáj tényleg semmit se csinálj!
Az elõzõ vagyok! Most olvastam a kommentet! Ki vagyok és örülök, hogy nem akar megszületni csak te parázol! Hát foglald el magadat vmivel! varjál thermo anyagból kis kockákból takarót a babának, vagy írd meg a karácsonyi képeslapokat, vagy készíts karácsonyi dekorációt a lakásba mert arra már nem lesz idõd ha a 40. héten megszületik a baba!!!!!
Ha lány, akkor nagyobbak az esélyei, de nagyon veszélyes ez az idõ! Azon kívûl, hogy a tüdeje éretlen a kinti világhoz, az erei szakadékonyak, könnyen kaphat agyvérzést vagy más belsõ vérzést-amitõl késõbb idegrendszeri vagy egyébb betegségei lehetnek. Vszû. lélegeztetésre szorúl majd! Remélem-nagyon remélem, hogy nem fog még megszületni-ilyenkor minden egyes méhben eltöltött napnak óriási jelentõsége van! Ha mégis megszületik és te vagy az anyukája, akkor azt tartsd szem elõtt, hogy amint lehet kerûlj vele testi kapcsolatba-nyúlj be az inkubátorba, simogasd, vedd a mellkasodra, hogy ott melegedjen és érezze a szíved verését. És merjél kérdezni a dokitól, hogy mi van , milyen az állapota mit tehetsz. Szorítok! Miért gondolod, hogy 28-hetesen fog megszületni? van valami probléma?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Lehet, hogy nem kéne annyira aggódnom, de annyira féltem a babámat. Sajnos én is táppénzen vagyok itthon és egész nap hülyeségeken jár az agyam.
Egy 12 éves kislányt ismerek, aki 26. hétre született, 1000 grammal, és meg tudták menteni maradandó károsodás, vagy fejlõdési elmaradás nélkül. Ez 12 éve volt, nyilván most még fejlettebb az orvostudomány. De szerintem egyedi, hogy melyik babát mikor lehet megmenteni, biztos, hogy függ a koraszülés okától, a baba fejlettségétõl. Szerintem egyértelmûen nem lehet igent vagy nemet mondani. Mindenesetre minden eltelt héttel jobban az esélyek. Engem 23 hetesen vettek veszélyeztetettre, akkor nagyon be voltam parázva, ahogy teltek a hetek kezdtem megnyugodni, szerencsére babóval minden rendben, szépen fejlõdik, nagyobb is mint az átlag. De azért maradjon még bent egy kicsit, biztos ami biztos. 32 hetes kismama
A harmadik trimeszter a 27. héttõl kezdõdik. Ekkor a gyermeknek legalább 35 cm hosszúnak és 1000 gramm súlyúnak kell lennie, ez egyben az életképesség "hivatalos" határa is koraszülés esetén. A baba nagyot nõ, szervei a 7. hónapra lényegében kifejlõdtek, tehát koraszülöttként is életben tudna maradni. Szemei már nyitva vannak, képes a világosság és sötétség érzékelésére. Tapintása, hallása, ízlelése is van a babának. A 29. hetes baba testarányai már lényegében megegyeznek a születendõével. A 28.-32. héten egyre élesebben elkülönülnek alvási és ébrenléti periódusai. A 30 hétre már önálló hõszabályozásra is képes. A 32. hét tüdeje és keringése annyira fejlett, hogy ha megszületne, képes volna önálló légzésre, de teljesen csak a 38. hétre fejlõdik ki a légzése. Az ilyen korú baba csuklását is azzal magyarázzák, hogy levegõ híján vizet nyel, ami csuklásra készteti. A fiúk heréi 32. héten szállnak le a herezacskókba. A nyolcadik hónapra nagyon megerõsödik, amit rúgásainak erõssége is jelez, de már nem mozog olyan szabadon, mert nincs hozzá elég helye. Az utolsó hónapban hetente 250 grammot hízik. Ebben az idõben a babának fel kell vennie azt a testhelyzetet, amibõl majd meg kell születnie: A 29. héten a babák nagy része már fejjel lefelé helyezkedik el a méhben, de ha mégsem így volna, akkor a szülés elõtt hónapban megfordul, és fejecskéje a kismedence bemenetébe illeszkedik. A 39. héten beleiben az ún. magzatszurok gyûlik össze, ami születés után elsõ székletként távozik majd. Ezt találtam.28 hetes kismami Vigyázzatok magatokra
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!
és naná h félsz, én is izgultam és vártam h teljenek a hetek..nekem 37.hétre jött a babóca...én akkoriban volt a zone realittyn a születések cimû sorozat, mindig azt lestem...meg unalmamban majdnem az összes sorozatot, , én már 5.héttõl otthon voltam, melom miatt...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a bíztatást.
A kérdező hozzászólása: ja, egyébként kisfiú. :)
A kérdező hozzászólása: Jelenleg szerencsére nincs, de elég nehéz terhesség az elejétõl fogva: bevérzés, magzatvíz szivárgás gyanú, és persze sok-sok fekvés... A családom sajnos nagyon messze van és néha kicsit kiborulok. Amikor a férjemmel vagyok nincsenek rossz gondolataim, de nap mint nap egyedül itthon, már fél éve nehéz...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Ha a méhszáj akármikor is, de nyílik pl.28. héten akkor kell hogy távozzon nyákdugó ugye?

Bocsi lehet hogy hülye kérdés,de csak ebben bízom már.

Legjobb válasz: Nem, a nyákdugó nem távozik. Akkor szerintem már max. csak pár hét lenne a szülésig, ha elmenne a nyákdugó. És szerintem nem jó a dokid, hogy a papnaszod ellenére nem nézte meg a méhszájadat. Az enyém minden alkalommal ellenõrizte, hogy minden ok-e.

Nem, a nyákdugó nem távozik. Akkor szerintem már max. csak pár hét lenne a szülésig, ha elmenne a nyákdugó. És szerintem nem jó a dokid, hogy a papnaszod ellenére nem nézte meg a méhszájadat. Az enyém minden alkalommal ellenõrizte, hogy minden ok-e.
nyákdugó ezzel nem távozik. (jajj még csak az kéne, az gáz lenne) az sem mindegy, hogy melyik méhszáj nyílik, külsõ vagy belsõ vagy mindkettõ. az még nem jelenti azt, hgoy nyílik, hogy nyilalást érzel, az lehet a szalagok nyúlásától. méhszáj nyílását amúgy nem lehet érezni, azt csak onnan tudod, hogy kinyílt, hogy a doki megvizsgált és ezt állapította meg.
Kedves utolsó, nem csak onnan lehet tudni. Nagyon egyszerü a megállapitása, és meg sem kell vizsgálni magad.:) ) Ha mocorog a baba, és nyitva van a méhszály, akkor égetõ, csipõs érzés van a méhszály környékén. Ez nem betegség miatt van, hanem azért, mert nyitva van. Nekem mind2 babámnál nyitva volt. Az elsõvel a 28 héten nyilt ki, a másodiknál a 24. héten. Úgyhogy kedves kérdezõ, rúgd fenékbe a dokid, és mond meg neki, hogy igenis tessen megvizsgálni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm hogy írtatok! Nagyon bízom benne hogy valóban nem nyílik.Legközelebb 3 hét múlva hívott vissza.Ha addig ezek nem múlnak akkor mondom neki hogy nem e lehetne hogy megnézze. Ráadásul most kaptam engedélyt tõle hogy elhasználhatom a canesten kúpokat.Ha véletlenül nyitva van akkor kárt okoz ez a "gyógyszer"?
off: 3.-nak köszönöm, ezt nem tudtam. 2. voltam.
3. vagyok. Szivesen 2. Sajnos mig benn feküdtem (ebbõl kifolyólag) több hetet a kórházban, láttam még érdekes dolgokat, és azelõtt nem is gondoltam volna, hogy ennyi probléma lehet várandósság alatt. A nyitott méhszáj nem tréfadolog, kedves kérdezõ, koraszülés is lehet belõle. Én ezek után már nem biznék meg a dokiban, komolytalan emberke. Ha nyitva vagy, nem tudom lehet-e használni kúpot, de én nem mernék. És még valami, ha félsz, hogy kinyilhatsz, polcold fel az ágy lábát, hogy a lábad magasabban legyen a fejednél, és igy tehermentesited a méhszájad. (ezt akkor is érdemes megcsinálni, ha nem áll fenn a kinyilás veszélye, mert akkor is kell szerintem a pihenés a méhednek, elvégre "súlyos", és egyre súlyosabb teher hárul rá) ne aggódj, pár nap alatt hozzászoksz, és majd az lesz furcsa, ha a szülés után kiveszed a fél téglákat. :) )

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!