Találatok a következő kifejezésre: 28. hétben és (127 db)

Szerintetek még sokat fogok hízni? Sokat híztam eddig? 8 hetesen 73 kg voltam, most pénteken töltöm be a 28 hetet és 81 kg vagyok.

Legjobb válasz: én már sajnos 10 kg-nál járok :S ebbõl 3 a legutóbbi egy hónapban. gondolom a karácsonyi kajadömping :S én holnap töltöm a 28. hetet.

én már sajnos 10 kg-nál járok :S ebbõl 3 a legutóbbi egy hónapban. gondolom a karácsonyi kajadömping :S én holnap töltöm a 28. hetet.
Szerintem igen kevés az esély, hogy nem az. A 2D-nél biztosabbat mond a 4D.
Nekem a 2D-n végig nem látta a dokim, a 4D-n megmondták volna, de nem akartam(és jól látták, mert anyukám megnézte:)
A 21. héten voltam genetikai ultrahangon Pesten, a 26-on pedig 4d-n, mindkét helyen azt mondták, hogy kislány.

Gond ha eltérés van a magzati méretekkor amikor megmérték hogy mekkora a baba mondjuk a 28. héten és utána néztem hogy mennyinek kell lennie- a mamaneten?

aggódom hogy minden rendben van e!

Legjobb válasz: szia! egyrészt a mamaneten a zárójelben lévõ számok az átlagtól való normális eltérést jelzik, ezt figyelembe véve nálad én nem látok eltérést. az, hogy nem épp az átlag átlagát hozza, természetes. másrészt, olyan is van, hogy valamije gyorsabban fejlõdik, de késõbb behozza a lemaradást a többi testrésze is. Nekem a 29 hetes ultrahangon a buksija az átlag felsõ határán volt, a combcsont, pedig az átlag alsó határán, de mostanra ez rendezõdött. 36 hetes pocakos

szia! egyrészt a mamaneten a zárójelben lévõ számok az átlagtól való normális eltérést jelzik, ezt figyelembe véve nálad én nem látok eltérést. az, hogy nem épp az átlag átlagát hozza, természetes. másrészt, olyan is van, hogy valamije gyorsabban fejlõdik, de késõbb behozza a lemaradást a többi testrésze is. Nekem a 29 hetes ultrahangon a buksija az átlag felsõ határán volt, a combcsont, pedig az átlag alsó határán, de mostanra ez rendezõdött. 36 hetes pocakos
Írj méreteket hátha többen is vagyunk akikkel lehet összehasonlítani. Én egy nagyon megbízható szonográfushoz jártam ultrahangvizsgálatokra és õ mindig minden kérdésemet pontosan megválaszolta, sõt megmutatta, és mindkét fiamat nagyon pontosan becsülte meg nagyságaikat, súlyukat illetõen.
A kérdező hozzászólása: BDP:75, 6mm THQ:72, 2mm FL:49 mm grav. s. 28.
Szia, ne aggódj az én babám méretei is hasonlóak 28hetesen, és minden rendben, ma voltam UH-n. BPD:78mm THQ:67mm FL:50mm

A 31. hétben lehet még repülni orvosi papírral? És az orvos ad róla papírt? Csak egy kb 1 órás útról lenne szó, a Ryanairrel (a 28. hétig papír nélkül is lehet náluk).

Legjobb válasz: Ez legitarsasag fuggo. Lufthansanal elvileg 36-ig hetig lehet, de tudok olyat is ahol mar 6 honaposan sem, papirral sem. Oket kene kerdezni. Nekem anno a nogyogyaszom allitott ki egy ketnyelvu (magyar-angol) papirt, hogy orvosilag semmi akadalya, hogy repuljek. Igaz en 18 hetesen az oceant szeltem at. Ha Ryanairnel 28 hetig papir nelkul is lehet, akkor valsz utana meg egy darabig papirral lehet, talan a 34.hetig, de ezt ok tudjak. Igazabol a legitasasagok attol felnek, hogy nehogy a fedelzeten jojjon rad a szulhetnek, mert nincs orvosuk, ezert vagy megengedik jo sokaig papirral, vagy elejet veszik mindennek es egy bizonyos betoltott kor utan papirral sem.

Ez legitarsasag fuggo. Lufthansanal elvileg 36-ig hetig lehet, de tudok olyat is ahol mar 6 honaposan sem, papirral sem. Oket kene kerdezni. Nekem anno a nogyogyaszom allitott ki egy ketnyelvu (magyar-angol) papirt, hogy orvosilag semmi akadalya, hogy repuljek. Igaz en 18 hetesen az oceant szeltem at. Ha Ryanairnel 28 hetig papir nelkul is lehet, akkor valsz utana meg egy darabig papirral lehet, talan a 34.hetig, de ezt ok tudjak. Igazabol a legitasasagok attol felnek, hogy nehogy a fedelzeten jojjon rad a szulhetnek, mert nincs orvosuk, ezert vagy megengedik jo sokaig papirral, vagy elejet veszik mindennek es egy bizonyos betoltott kor utan papirral sem.
én nem kockáztatnék a helyedben

Hogy lehet az, hogy az uh szerint 29 hetes, 6 napos várandós vagyok, viszont az utolsó "mikulás" szerint 28 hetes és 6 napos? 1 héttel előtte estem teherbe, és még megjött? Vagy csak jól fejlett a pincuri, mert az anyja jól táplált?

Legjobb válasz: Ha a mesi szerint 28+6 vagy, akkor a tényleges terhességi kor az 26+6, mert orvosi számítás szerint a teherbeeseés idõpontjában már két hetes vagy (remélem érthetõ). Ha az UH egy héttel korábbinak saccol, akkor a menzeszed után nem 2 héttel, hanem már egy héttel teherbe estél. Tehát az orvosi számítás az nem a tényleges terhességi kor, mert azt sosem fogják tudni teljesen pontosan megadni, nem tudhatják pontosan melyik nap estél teherbe. Ezért számítják a menzesztõl.

Ha a mesi szerint 28+6 vagy, akkor a tényleges terhességi kor az 26+6, mert orvosi számítás szerint a teherbeeseés idõpontjában már két hetes vagy (remélem érthetõ). Ha az UH egy héttel korábbinak saccol, akkor a menzeszed után nem 2 héttel, hanem már egy héttel teherbe estél. Tehát az orvosi számítás az nem a tényleges terhességi kor, mert azt sosem fogják tudni teljesen pontosan megadni, nem tudhatják pontosan melyik nap estél teherbe. Ezért számítják a menzesztõl.
Kezdetben a menstruációd alapján számolják, aztán a 12 hetes uh eredmény alapján, ha kell átterminálják az idõpontot, és a szülés várható idõpontját is már az uh terminushoz képest határozzák meg, nem a menstruációhoz képest. Valsózínûleg a babád valamivel fejlettebb, mint hasonló korú társai, de ennek semmi köze a testalkatodhoz. Jó babásodást!
Szia! Ilyenkor már nem számítanak az ilyen kicsi eltérések. Most kicsit gyorsabban fejlõdik. Amúgy nekem a 33.héten írta a gép, hogy 36.hetes, de akkor már meg kellett volna 20-án születnie. De még midig semmi jele. Üdv 41hetes kismama
Elõzõ válaszolónak igaza van, ilyenkor már nem nagyon módosítják a terminust sem, hiszen magzat és magzat között is vannak méretbeli eltérések, az ultrahangkészülékek átlagméretekbõl becsülik a terhességi kort. Elõfordulhat, hogy egy késõbbi ultrahangon már nem mérik idõsebbnek a terhességet vagy még elõrébb ugranak. Igazából semmi jelentõsége, max annyi, hogy a 28 hetes 6 napos ultrahangon kicsit nagyobbnak látták a babádat az átlagnál.

A 28 nappal később és a 28 héttel később c. filmeknek van valami közük egymáshoz?

Egyszer elkezdtem nézni a 28 héttel kés?bbet de nem fejeztem be érdemes el?tte megnézni a másikat vagy nincs különösebb jelent?sége?

Legjobb válasz: Én csak az elsõt láttam.Elvileg a 28 héttel késõbb a folytatása,de szerintem nem feltétlen szükséges látnod az elsõ részt hozzá.

Én csak az elsõt láttam.Elvileg a 28 héttel késõbb a folytatása, de szerintem nem feltétlen szükséges látnod az elsõ részt hozzá.
28 nappal késõbb csak angliában lezajlottakat mutatja be, a folytatás már világméretû dolgokat mesél el

Ha 27 hét és 6 napos vagyok, akkor holnap töltöm be a 28. hetet? Minden orvos másképp mondja..

Legjobb válasz: igen holnap már betöltöd a 28. hetet és megkezded a 29.-et!! gratula!! Az orvosokkkal az a baj hhogy minden kormeghatározást az uh alapján mondanak, és az függ a baba méreteitõ. nem baj ha nem egyezik, de senkinél sem egyforma.

igen holnap már betöltöd a 28. hetet és megkezded a 29.-et!! gratula!! Az orvosokkkal az a baj hhogy minden kormeghatározást az uh alapján mondanak, és az függ a baba méreteitõ. nem baj ha nem egyezik, de senkinél sem egyforma.
Szerintem igen. Én szombaton estem teherve, és szombaton lépek mindig a következõ hétbe. TEhát pénteken még 36 hét 6 napos vagyok, de szombaton kezdem a 37. hetet. Szerintem.:-) Van aki betöltöttnek azt veszi, mikor "végzel" a 28 héttel, lehet ez zavar meg. Ki hogy kezeli...

28. hetemben vagyok, megijesztett, hogy a picikém veséjében 4, 5mm tágulat illetve a jobb agyi oldalkamrában 7, 8 mm-es tágulatot láttak. Mit jelent ez, hogy így a kettő együtt, vagy a külön-külön? Jövő héten megyek csak dokihoz.

Legjobb válasz: Nekem csak a vese tágulatban volt részem. Nekem is 28 hetesen vették észre.Azt mondták akkor, hogy nem kell megijedni, amikor megszületik kérned kell egy vese ultrahangot.Utána ezt szakorvosi felügyelettel figyelemmel kell kisérni (nõl-e, változik- e)A kisfiúk 70 %- nál ez fenn áll sokan soha nem is tudják hogy van nekik. A legfontosabb hogy ez kinõhetõ.A fiamnál már 1 évesen nem találták. Tehát ez nem vészes csak annak hangzik.A másik tágulatról nem tudok sajnos semmit írni.

Nekem csak a vese tágulatban volt részem. Nekem is 28 hetesen vették észre.Azt mondták akkor, hogy nem kell megijedni, amikor megszületik kérned kell egy vese ultrahangot.Utána ezt szakorvosi felügyelettel figyelemmel kell kisérni (nõl-e, változik- e)A kisfiúk 70 %- nál ez fenn áll sokan soha nem is tudják hogy van nekik. A legfontosabb hogy ez kinõhetõ.A fiamnál már 1 évesen nem találták. Tehát ez nem vészes csak annak hangzik.A másik tágulatról nem tudok sajnos semmit írni.

Mit jelent K/2 ezt írta a doki a kiskönyvembe és a méhszáj pedig 3100 28. héten?

Érdekes mert a méhszájam egy hónapja 2000 volt most meg ez.

Legjobb válasz: 3100- 3 ujjnyi hosszú a méhnyakad- ez nagyon jó, nem rövidült még- az egyes azt jelenti, hogy a külsõ méhszáj 1 ujjnyira kinyilt. Nálam is így volt a 28. héten, de nekem már csak 1 ujjnyi hosszú volt a méhnyak. Nem lett koraszülés nálam, igaz sokat feküdtem és Magne B6-ot szedtem sokat. Vigyáz a fertõzésekre, nyitott méhszájnál erre is figyelni kell.

3100- 3 ujjnyi hosszú a méhnyakad- ez nagyon jó, nem rövidült még- az egyes azt jelenti, hogy a külsõ méhszáj 1 ujjnyira kinyilt. Nálam is így volt a 28. héten, de nekem már csak 1 ujjnyi hosszú volt a méhnyak. Nem lett koraszülés nálam, igaz sokat feküdtem és Magne B6-ot szedtem sokat. Vigyáz a fertõzésekre, nyitott méhszájnál erre is figyelni kell.
K/2-->köldök felett 2 ujjnyival van a méhed teteje.K/1-akkor még csak 1 ujjnyira volt a köldököd felett. A méhszájra pedig az elõzõ válaszolt. 27hkm
Elõzõ vagyok: K2 azt jelenti, hogy a méhfenék a köldök alatt 2 harántujjal helyezkedik el.

28. hétig hány kilót híztatok és mennyiről?

Legjobb válasz: Tegnap töltöttem a 28. hetet. 52-rõl indultam (170cm), és 6-7 kiló jött fel.

Tegnap töltöttem a 28. hetet. 52-rõl indultam (170cm), és 6-7 kiló jött fel.
27 hetesen +6 kg-nál tartok. 172 cm magas vagyok és 82-rõl indultam. :(
11.20-as vagyok. Nekem nagyon sûrûn kellett ennem régebben is, gyakran éhes voltam. Amióta babát várok ez még inkább fokozódott, állandóan csak a kajára gondoltam! Most két hete nem ismerek magamra, alábbhagyott a farkasétvágyam :)
53-ról plusz 5 kg. Kb. 2 hete megállt, pedig a hasam nõ!!! Nektek is? Most 29 hetes vagyok.
második vagyok, elfelejtettem irni hogy 56ról, és kb 170cm vagyok
60-ról 64-re
én 5kg-ot híztam eddig, 29hetes vagyok
A kérdező hozzászólása: Bírtok u.úgy enni? Sokkal kevesebbel jól lakom! Olvastam, hogy a gyomor mûködése lelassul és tovább van benne a kaja, több szívódik fel, ezért a nagyobb fokú hízás. (bár engem aztán nem zavar, nyár végére úgyis a régiek leszünk egy tündér bébivel a karunkban!)
180 cm magas vagyok és 83-ról indultam. Fogytam 3 kg-ot, viszont ezt bõven visszaszedve, most már 89-nél járok. Nálam eléggé idõszakos a hízás. Decemberben híztam 4 kg, és most februárban 5-öt. Várom a folytatást. Remélem nem lesz már túl sok. 28 hetes
81-rõl indultam, lement 74-re, most vagyok 79 kiló :) 27+4 hetes kismama
én 28+4 hetes vagyok. sokról indultam. 171cm/90kg...és eddig 4, 5kg jött fel.de egy hete diétáznom kell, mert magas lett az eredmény a terheléses cukornál, ugyh nem hiszem h sokkal több lenne a végére...meglátjuk:D
27+5 napos vagyok.165 cm magas.47 kilóról indultam, most vagyok 62.tehát 15 kilót híztam eddig.étvágyam nem csökkent.talán annyi változá történt ha sokat eszem fáj a gyomrom utána.
A kérdező hozzászólása: Én is egyfolytában ennék de csak 1-1 falatkát. Én a múlt héten szedtem fel 2kg-t úgy, hogy egyáltalán nem ettem többet.
A kérdező hozzászólása: Én is 170cm vagyok és 6-ot. Bár 56-ról...
170cm magas vagyok 57kg-al kezdtem. 28. héten 68kg-nál tartottam. Most 39.hétben vagyok, és 70kg. Remélem ennél több már nem lesz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!