Találatok a következő kifejezésre: 28 napos vannak! (154 db)

Ez tényleg így van? Ha tudom pontosan a tüszőrepedés napját akkor rá 14-napra kell megjönnie, vagy nem megjönnie? (Nekem nem 28 naposak a ciklusaim, hanem 30 felett! )

Legjobb válasz: akkor van álltalában a 14.napom ha valakinek 28 napos a ciklusa mindig a ciklus felénél van peteérés(jobb esetben)szóval ha pl 32 napos a ciklusod akkor kb a 16.napon van pete érésed!és rá 16 napra leszel beteg(ez csak egy péda)akkor kell betegnek lenned!persze ha babát szeretnél akkor azt kívánom hogy ne legyél az!sok sikert

akkor van álltalában a 14.napom ha valakinek 28 napos a ciklusa mindig a ciklus felénél van peteérés(jobb esetben)szóval ha pl 32 napos a ciklusod akkor kb a 16.napon van pete érésed!és rá 16 napra leszel beteg(ez csak egy péda)akkor kell betegnek lenned!persze ha babát szeretnél akkor azt kívánom hogy ne legyél az!sok sikert
Elméletileg így van, de a gyakorlatban 1-2 nap csúszás mind két irányba elõfordulhat.
elsõ válaszoló vagyok!igazad van!azért is írtam hogy jobb esetben!bár az lenne a legegyszerübb ha mindig minden ugyan akkor lenne, és akkor lenne esélye az embernek ezt kiszámolni de hát sajnos ez nem megy ilyen egyszerüen mint ahogy sajnos sok más dolog sem!
Az nem igaz, hogy mindig középidõben van a peteérés. Ez csak 28 napos ciklusnál van. Te jól írtad, a peteéréstõl a menstruációig minden esetben 14 nap telik el. Tehát az elsõ válaszoló példáját hozva: 32 napos ciklusnál a peteérés a 18. napon van.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!Nekem pont a 18. napon volt!Remélem nem fog megjönni!
Igen, úgy van ahogy az elõzõ válaszoló is mondja. A peteérés bármikor is van, utána mindig 14 nap múlva jön meg a menstruáció, ugyanis a luteális szakasz éppen 14 napig tart.
Pontosabban: a luteális szakasz 12-tõl 16 napig tart. Egyéne válogatja. Nekem pl. 13. De legalább ez nem változik.
Nekem mindig 17 nap a luteális szakasz... nem igaz, hogy mindig 14 nap.
ezt a 14. napon meg félidõs peteérést én sem értem..mert én mikroszkópos ovu tesztet használok, és amikor páfrányos akkor aznap van peteérésem ugye..na most nekem utána 3-4 napra mindig megjött eddig..sajnos mert nem sikerült teherbe esnem..akkor most mi igaz és mi nem???

Honnan tudom hogy mikor van peteérésem? Mindenkinek a mensi első napjától számított 14. nap körül van? A ciklusaim 28 naposak.

Legjobb válasz: Szia, ha 28 naposak a ciklusaid akkor esélyes, hogy a 14. napon van pé-d. Van aki ilyenkor érez szúrást a petefészkeinél, leesik a testhõmérséklete, és a pé-t megelõzõ napokon tojásfehérje szerû nyákja van. Ha ezekre figyelsz, pár hónap alatt kitapasztalhatod, hogy neked mikor következik be. L.

Szia, ha 28 naposak a ciklusaid akkor esélyes, hogy a 14. napon van pé-d. Van aki ilyenkor érez szúrást a petefészkeinél, leesik a testhõmérséklete, és a pé-t megelõzõ napokon tojásfehérje szerû nyákja van. Ha ezekre figyelsz, pár hónap alatt kitapasztalhatod, hogy neked mikor következik be. L.
Igaza van az elõttem válaszolónak, viszont szerintem a legbiztosabb, ha veszel ovulációs (LH)tesztet. Az még megbízhatóbb, mint a tünetek figyelése. Regisztrálj a http://www.ciklus.hu-n, ez is segíthet. Sok sikert! :)
a ciklus.hu a menstruáció elötti pár napja írja, hogy nem valószínû a teherbeesés. itt viszont ahogy olvasgattam a menstruáció után 14 napig írtátok, hogy nem akkora az esély. hogy van ez most?

Május 6-án jött meg a mensim. A ciklusaim 27-28 naposak. Ma éreztem hogy szurkál a petefészkem elég érezhetöen és fehér folyásom van! Tegnap együtt voltunk a férjemmel! Ez peteérés lehet? Sikerülhetett a baba? Jokor voltunk együtt?

Legjobb válasz: nemtudni hogy sikerült e sajnos sok nõ van akinek 28 napos a ciklusa és nemjön a baba. több ok is lehet ha valakinek nem jön ösdze nemcsak az hogy van peteérés vagy nincs. de szoritok neked hogy azlegyél csak szerintem nemszabad beleélni magát az embernek

nemtudni hogy sikerült e sajnos sok nõ van akinek 28 napos a ciklusa és nemjön a baba. több ok is lehet ha valakinek nem jön ösdze nemcsak az hogy van peteérés vagy nincs. de szoritok neked hogy azlegyél csak szerintem nemszabad beleélni magát az embernek
Elvileg lehet, a szurkálás az már a beágyazódás jele inkább. A peteérés nem szurkál , viszont a beágyazodásig még vissza van egy hét legalább. Ha nagyon szeretnétek babát , és most nem jött össze, figyelned kéne az ovulációdat tesztekkel, mert az könnyebb., de remélem sikerült.
Illetve javaslom ma is és holnap is legyetek együtt. 2. válaszoló.

28 napos ciklusnál biztos, hogy félidőben van a sikeres "akció"?

Legjobb válasz: Nekem szinte óramû 28 napos, néztem ovu tesztet pár hónapig mindig pontosan ugyanakkor volt pozitív. Erre építettem az együttléteket és nem lettem terhes. Júniusban nem számoltam és tudom, hogy mensi után 2 nappal lettem terhes pár napra rá meg is volt a beágyazódási egy csepp vér. Egyébként ez a Jónás napok egyike is volt-tehát én nem hiszem el a félidõs dolgot, hogy akkor van csak peteérés-úgy tûnik nekem akkor nincs:-) 7 hkm

Nekem szinte óramû 28 napos, néztem ovu tesztet pár hónapig mindig pontosan ugyanakkor volt pozitív. Erre építettem az együttléteket és nem lettem terhes. Júniusban nem számoltam és tudom, hogy mensi után 2 nappal lettem terhes pár napra rá meg is volt a beágyazódási egy csepp vér. Egyébként ez a Jónás napok egyike is volt-tehát én nem hiszem el a félidõs dolgot, hogy akkor van csak peteérés-úgy tûnik nekem akkor nincs:-) 7 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy írtál. Akkor hasonlóan csináljuk majd mi is, nem koncentrálunk rá nagyon a félidõre. :) Gratulálok, vigyázz magatokra!
Hallottam már olyanról is (most 2 éves a kislánya, vagy talán lassan 3), akinek sok próbálkozás után kiderült, hogy a menstruációja elõtt 4 nappal van az ovulációja. Nagyon ritka kivétel az ilyen, de a félidõ az a szabály, ami általában igaz és persze van egy jópár kivétel is...

Fáj a mellem, de nem úgy mint mensi előtt szokott! 28. napos a ciklusom. Ma van a 27. mindig hamarabb jön meg de most nem! Mi lehet?

peteéréskor együtt voltam a v?legényemmel! Baba lehet?

Legjobb válasz: Ha 28 napos a ciklusod, akkor hogy jön meg hamarabb? Nem is értem... Lehet baba, lehet nem az.:)

Ha 28 napos a ciklusod, akkor hogy jön meg hamarabb? Nem is értem... Lehet baba, lehet nem az.:)
Ha "mindig elõbb jön meg", akkor nem 28 napos a ciklusod...
Igen, esélyes a baba. Tesztelj egyet.
Ha hamarabb jön meg kizárt h 28 napos legyen a ciklusod de tesztelj :)
Nekem a mellem már kb 1 héttel a nemvárt elõtt el kezdett fájni vagy másfél hét. Akkor még nem nagyon de néha-néha beleszúrkált. Az volt a legelsõ jelem. Mire elértem a nemvárt napjára már sokszor majd le szakadt a mellem.

Ha egy menstruációs ciklus 28 napos, egy hónap 30-31 akkor miért van hogy ugyanakkor jön meg minden hónapban?

Legjobb válasz: Ha tényleg 28 napos a ciklusa vkinek, akkor nem minden hónap ugyanazon napján jön meg...

Ha tényleg 28 napos a ciklusa vkinek, akkor nem minden hónap ugyanazon napján jön meg...
A kérdező hozzászólása: akkor általában senkinek nem 28 napos a ciklusa? mert mindenki úgy nézi hogy ugyan azon a napon kell megjönnie minden hónapban...senki nem úgy hogy kiszámolja a 28 napot és mindig más idõpontban..? akkor általában 30 naposak a ciklusok nem?
Senki nem úgy nézi, hogy "ha elõzõ hónapban 15.én jött meg, akkor most is 15.én fog". Max az nézi így, aki baromira nem tudja, hogy kell a ciklust számolni. Ha vkinek már egy ideje van menzesze, akkor szépen kiszámolja, hogy mennyi telik el a kettõ között és az alapján számolja a következõt. A normális ciklus meg 24-35 napos.
Nekem sem nem mindig ugyanakkor jön meg, pedig 28 naposak a ciklusaim.
nekem pont 28 napos a ciklusom (gyógyszert szedek) mégis úgy számolom hogy ha 15-én jött meg most akkor a kövi hónapban is akörül fog... (minek után csak 2-3 nap eltérés van.. nyilván ha mondjuk most azt akarnám kiszámolni hogy decemberben hogy lesz meg akkor már naptáron leszámolom a napokat))
A 28 nap egy átlagérték, ahogy elõttem is írták 24-35 napig bármi normális. Van akinek pl. 30 napos a ciklusa, de ez sem azt jelenti, hogy mindig hajszálpontosan akkor jön meg, hanem általában 30 naponta, de van hogy 29 vagy 31 napra. Ez sok mindentõl függ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :)

Egy 28 napos ciklusnál lehet, hogy nem a 14. napon van ovu, hanem előtte már több nappal?

Legjobb válasz: Persze, hogy lehet. az egyik gyerkemmel (28.napos ciklusnál!) a 10.napon lettem babás, a másiknál a 11.napon. És voltam már a 12.napon is, csak az nem maradt meg :(

Persze, hogy lehet. az egyik gyerkemmel (28.napos ciklusnál!) a 10.napon lettem babás, a másiknál a 11.napon. És voltam már a 12.napon is, csak az nem maradt meg :(
Persze hogy lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek a választ :-).Ebben a hónapban szerettem volna mérni a hõmet megint, de sajnos nem jött össze, mert beteg lettem.Azt hittem, hogy ovu elõtt vagyok, így a 12.napon, de mától fájnak a melleim.Azok pedig ovu után szoktak.
A kérdező hozzászólása: illetve tegnaptól érzem..
Szia! Minden lehetséges, nem vagyunk gépek. :-) De azért általában a luteális fázis mindig ugyanolyan hosszú, és kb 14 nap. Van, akinél ez 12, van akinél 16. Ha most elõbb volt ovud mint más ciklusaidban, lehet hogy hamarabb jön /jönne meg.

Ha most okt. 03-án jön és 06-án múlik el a menszeszem és 28 napos a ciklusom akkor pont a 14 dik nap van peteérésem?

Legjobb válasz: Elméletileg igen, de 2-2 napot ide-oda akkor is számolj rá. (Ha pontos a ciklusod, tehát nagyjából mindig 28 napos)

Elméletileg igen, de 2-2 napot ide-oda akkor is számolj rá. (Ha pontos a ciklusod, tehát nagyjából mindig 28 napos)
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ!:)
Kb 14.-ik nap, ahogy az elsõ írta. De ne akard annyira pontosan belõni, nehogy kicsit korábban legyen, és lemaradjatok róla. Szóval 17.-e elõtt 3-4 nappal már érdemes elkezdeni az akciót. :-)

Szerintetek, ha 03.12-én átlagos 13 mm-es a petezsákom, és 5 hét két nap a vérzéskimaradásom, akkor létezhet hogy feb.26-án estem teherbe? Átlag 28 napos ciklusaom vannak.

Kiváncsi vagyok? Bár 02.27-én mintha már lett volna csík a teszten, de 03.06-án már tuti volt, ja és ,mikor meg kellett volna jönnie csak egy barna pöttyöm volt. Febr.15-19 között is voltunk együtt gondolom inkább akkor eshetett meg. Szerintetek?

Legjobb válasz: a fogantatasnak meg lehet a pontos napjat mondani, a doki megmondjaa mennyi idos a terhesseg, ha 5hetes es 2 napos( a doki szerint)akkor szamolj vissza 3hetet es 2 napot. ha a doki szerint 7hetes es 2 napos akkor 5hetet es 2 napot szamolj visszafele, es megtudod a pontos datumot mikor fogant.

a fogantatasnak meg lehet a pontos napjat mondani, a doki megmondjaa mennyi idos a terhesseg, ha 5hetes es 2 napos( a doki szerint)akkor szamolj vissza 3hetet es 2 napot. ha a doki szerint 7hetes es 2 napos akkor 5hetet es 2 napot szamolj visszafele, es megtudod a pontos datumot mikor fogant.
A kérdező hozzászólása: De ha két napot és 5 hete számolok vissza, akkor egybeesik az utolsó menstruációm kezdetével!? AZt gondolom középidõben fogant, nem mikor meg kellett volna jönnie elötte 4 nappal. ÉS akkor jó hogy a 6. hétben vagyok, nem ? Legalábbis gondolom.
en irtam elzoleg is .mikor volt az utolso mensid elso napja, attol a naptol kezdve szamol a mai napig., majd a mai naptol szamolj vissza. ha mondjuk febr.1en volt az elso napja a mensidnek, es azota nem volt akkor az 6 hetesnek szamit igen ahogy mondtad, ebbol visszaszamolva 4 hetet azt jelenti hogy febr.15en fogant a baba. remelem erthetoen fogalmaztam, tehat a dokik rateszik azt a 2 hetet, amig beagyazodik stb.
Szia! En 5 hetes es 5 napos vagyok. Es 17.en estem teherbe, az tuti :-) Szerintem, te is valamikor akkor!!:-)))
A kérdező hozzászólása: Akkor jól gondolom. 02.03-án volt az utolsó mensesem. Köszi a válaszokat.
Ebbõl még bármi lehet. Folyás nem mindenkinek van menszi elõtt.
A kérdező hozzászólása: Tegnap volt folyásom meg ma reggel is, de most nem..vagyis nem annyi!
A legbiztosabb ha veszel egy tesztet, ha 28 naposa ciklusod és a 28. napon vagy, már mutatja az érzékenyebb teszt (Rossmannos Facelle tesztcsík jött be nekem leginkább, olcsó, és nekem 25. napon mutatta a babát).
Nekem is 28. napon mutatta ki a Gabrielle teszt. Nem akarlak megbántani kedves kérdezõ de ezeket a kérdéseket annyira nem értem. Mindenkinél másképp jönnek ezek elõ de ha még van is olyan akinek így volt az nem jelenti azt h neked is. Ezt egy teszt tudja kimutatni h az vagy sem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!