Találatok a következő kifejezésre: 28 napja a (737 db)

Hogy kell helyesen kiszamolni, hogy mikor kell megjojjon a menzesz? 28 nap a menzesz elso napjatol v miutan befejezodott a menzesz attol kell szamolni 28 napot?

Legjobb válasz: Nem 28 naposnak kell lennie. 25-35 napos normális, meg kell nézned, neked hány napos a ciklusod, és abból tudod számolni, hogy mikor fog megjönni. Nem értem ezt miért olyan nehéz felfogni a fiataloknak:D Menzeszed elsõ napjától következõ menzesz elsõ napjáig megnézed hány nap telik el. Ha rendszeres a ciklusod, akkor ennyi nappal késõbb fog megjönni a következõ.

Nem 28 naposnak kell lennie. 25-35 napos normális, meg kell nézned, neked hány napos a ciklusod, és abból tudod számolni, hogy mikor fog megjönni. Nem értem ezt miért olyan nehéz felfogni a fiataloknak:D Menzeszed elsõ napjától következõ menzesz elsõ napjáig megnézed hány nap telik el. Ha rendszeres a ciklusod, akkor ennyi nappal késõbb fog megjönni a következõ.

Most kezdtem el szedni a Tri-regolt. Mivel 21 tabletta van 1 levélben, és 7 napig nem kell szedni, az akkor is csak 28 nap. A másik 2-3 napon mit kell tenni?

A doki nem adott vmi b? tájékoztatót. és nem értem hogy kell szedni.

Legjobb válasz: Szia tehát ha mondjuk elsején kezded szedni akkor szeded 21 napig ez ugye 21.-e akkor 7 napig nem szeded azaz: 22 23 24 25 26 27 28 -án nem és 29. én megint kezded. És az alatt ameddig nem szedtem meg kell hogy jöjjön nem baj ha nem múlt el akkor is is el kell kezdeni szedni a 29. napon. remélem azért érthetõ volt.

Szia tehát ha mondjuk elsején kezded szedni akkor szeded 21 napig ez ugye 21.-e akkor 7 napig nem szeded azaz: 22 23 24 25 26 27 28 -án nem és 29. én megint kezded. És az alatt ameddig nem szedtem meg kell hogy jöjjön nem baj ha nem múlt el akkor is is el kell kezdeni szedni a 29. napon. remélem azért érthetõ volt.
igen mert egy ciklus 28 napbol áll nem a honap ugyanazon napján kell megjönnie hanem 28 naponta kell h megjöjön a mensid és az a 7 napos szünet amikor menstruálsz ha és ha letelt a 7 nap akkor kezdheted elõrõl és megint 28 napig szeded a gyogyszert
Ha ennyire tájékozatlan vagy, hogy nem tudod, hogy a menstruációs ciklus 28 és nem 30 vagy 31 napos, addig szerintem ne is szedj fogamzásgátlót!

S. O. S.! 2011. január 11-e volt a szülés várható időpontja.28 nappal a szülés várható időpontja előtt (dec.15. ) megigényeltem a TGYÁS-t. De még mindig nem szültem meg, jelent ez valamit, hogy túl léptem a várható időpontot?

Legjobb válasz: Nyugodj meg nincs semmi gond. Az össz napok száma van meghatározva, és legkorábban a kiírt idõpont elõtt 28 nappal kezdheted meg, de lehet a szülés idõpontjától is igényelni. Ha késõbb szülsz, annyi történik, hogy a babád pár nappal fiatalabb lesz, amikor lejár.

Nyugodj meg nincs semmi gond. Az össz napok száma van meghatározva, és legkorábban a kiírt idõpont elõtt 28 nappal kezdheted meg, de lehet a szülés idõpontjától is igényelni. Ha késõbb szülsz, annyi történik, hogy a babád pár nappal fiatalabb lesz, amikor lejár.
Nem. nyilván senki nem tudja mikor szül pontosan. Ezért kell a várható dátum elõtt 28 nappal igényleni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget!

Jovo vasarnapra (26-ara) (nem) varom a mensit, a 28. napon. A ciklus 13. napjan (ma egy hete) volt az akcio PE kornyeken. Erdemes tesztelni a varhato mensi napjan?

Meg annyit, most legutobb a 26.napon jott meg, elotte meg 28-30 napokra. Rendszeresnek rendszeres a ciklusom, de hajszal pontosan, ahogy a "nagy konyvben" az meg van irva.

Legjobb válasz: a napján már lehet! Szerintem a 28. napon már kimutathatja, de ha mégsem, akkor várj utána pár napot, hogy mi lesz, és ha nem jön meg, lehet megint tesztelni! A pé pontos napját nehéz kiszámolni elõre!

a napján már lehet! Szerintem a 28. napon már kimutathatja, de ha mégsem, akkor várj utána pár napot, hogy mi lesz, és ha nem jön meg, lehet megint tesztelni! A pé pontos napját nehéz kiszámolni elõre!
A kérdező hozzászólása: Jujj, nagyon kivancsi vagyok. Ugy izgulok...... Kicsit parazok, hogy + lesz, de azert szeretnem is. Tudom hulyeseg, de azert picit felek a testi, lelki valtozasoktol, hogy majd hogyan fogom fogadni a valtozasokat...
A kérdező hozzászólása: Most latom csak, hogy elirtam valamit. Tehat rendszeres a ciklusom, DE NEM hajszal pontosan, mint ahogy ....
A kérdező hozzászólása: Egyetlen valaszolomnak :D, tegnap teszteltem a 25.nap estejen (csutortok), pedig a mensit majd csak vasarnapra nem varom (okt. 26.), de ennek ellenere ket csikos lett a tesztem, bar nem olyan eros, szemmel konnyen lathato. :D :D
Bocs, hogy eddig nem reagáltam, nem volt idõm elolvasni a mailjeimet, vendégünk volt! De most tiszta szívbõl gratulálok neked!!! :) :) :) :) Vigyázz nagyon magadra, pihizz sokat! Ez utóbbi nem is lesz nehéz, ahogy én emlékszem mindig álmos voltam eleinte, és még most is sokat tudok aludni! én amúgy most vagyok 14 hetes! Ha van valami kérdésed írj nyugodtam priviben is! A válaszolód: Dóri

Idaig nem sikerult a baba, de talan most? A 28. napon a tesztem negativ volt, es sajnos nagyon sok stresszem van mostanaban! Lehetnek ezek a tunetek a stressz miatt?

Feszul a hasam alja,erzekeny a mellem,emelygesem van majdnem egesz nap.6-ig napja kesik,volt olyan erzesem hogy megjon,de megsem!7 eves a fiam,es idaig meg nem sikerult a kovetkezo baba,bizakodhatok?

Legjobb válasz: Én azt gondolom, hogy igen, mindenképpen reménykedhetsz. A tüneteid alapján fõként bíztatónak tûnik. Nekem is mindig olyan érzésem volt, hogy megjön, aztán mégsem. :) Szerintem a 28. napi tesztbe ne nyugodj bele, csinálj egyet újra! Drukkolok!

Én azt gondolom, hogy igen, mindenképpen reménykedhetsz. A tüneteid alapján fõként bíztatónak tûnik. Nekem is mindig olyan érzésem volt, hogy megjön, aztán mégsem. :) Szerintem a 28. napi tesztbe ne nyugodj bele, csinálj egyet újra! Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Koszike, gondolod a sok stressz ellenere, megis van lehetosegem a babucira?
Elsõ vagyok. A stressz semmiképp sem használ, ezügyben sem. Nem tudom, milyen gondok terhelnek, de szerintem amennyire csak lehet és engedik a körülmények, próbálj túljutni a stesszen és minél kevésbé aggodalmaskodni. Bízz benne, hogy sikerülhet, az optimista hozzáállás sokat jelent. Minden jót kívánok neked!
A kérdező hozzászólása: Tudod azelott is volt mar ui.stresszem es a 8.napon jott meg, de akkor nem voltak ezek a tunetek!
naptári
A kérdező hozzászólása: köszi :)

Szeretném igénybe venni szülésem előtt 28 nappal a Tgyást. Érdekelne, hogy mennyivel előtte érdemes leadni a papírokat és tényleg hamarabb utalják-e a járandóságot?

Legjobb válasz: Mindegy, mikor adod le, érdemes egy két héttel hamarabb, mint ahogy kéred. Viszont hamarabb utalni nem fognak, mint ahogy megszülsz, mert az elsõ folyósítás azután lesz, hogy bemutattad a babád papírjait. Ha leadod mondjuk a kiírt idõpont elõtt 4-5 héttel, akkor mire bemutatod az iratokat szülés után, pár nap, és utalnak is.

Mindegy, mikor adod le, érdemes egy két héttel hamarabb, mint ahogy kéred. Viszont hamarabb utalni nem fognak, mint ahogy megszülsz, mert az elsõ folyósítás azután lesz, hogy bemutattad a babád papírjait. Ha leadod mondjuk a kiírt idõpont elõtt 4-5 héttel, akkor mire bemutatod az iratokat szülés után, pár nap, és utalnak is.

Az baj, hogy nem telik el 1 hónap (30 nap) két oltás között, hanem csak 4 hét (28 nap)? A gyerekorvosunk 4 hetenként adja a kötelező oltásokat és a pneumococcus ellenit.

Legjobb válasz: Di-Per Te oltásnál meg kelett várni a dátum szerinti köv. hónapot nem csak a 4 hetet ezért 1 oltást 5 hét mulva kaptunk a pneomónál nem gond 4 hét is elég

Di-Per Te oltásnál meg kelett várni a dátum szerinti köv. hónapot nem csak a 4 hetet ezért 1 oltást 5 hét mulva kaptunk a pneomónál nem gond 4 hét is elég
Nem baj.
Szerintem nem gond, legalábbis az én kisfiam is így kapta meg.
elsõ
Az elsõ naptól, de nem feltétlenül 28 nap. 21 és 35 nap közötti ciklus normális, de az elsõ 1-2 évben több hónap ki is maradhat.

A fiam után járó GYED június elején jár le, a második babával pedig nagyjából akkorra vagyok kiírva. Hogy érné meg igényelni a TGYÁS-t, már 28 nappal a kiírt időpont előtt, vagy csak mikor megszületik a kicsi?

Ha hamarabb igénylem a TGYÁS-t, a GYED-et le kell mondani a MÁK-nál attól a naptól ugye? Ehhez van valami hivatalos letölthető nyomtatvány (ha igen, légyszíves linkelje be valaki, mert nem találtam), vagy egyszerűen csak levélben lemondom és kész? A munkahelyem nem kifizetőhely, jól emlékszem, hogy így a TGYÁS-t az OEP-nél kell majd igényelnem? (rég volt már az előző igénylésem, nem emlékszem pontosan). A munkahelyemtől ugye nem kell semmilyen igazolás, vagy aláírás, csak a háziorvosnak kell terhesállományba vennie?

Legjobb válasz: Ha a béred emelkedett, akkor érdemes hamarabb kérni a tgyást, mert akkor a gyeded is magasabb lesz a második baba után (persze csak akkor, ha a jövedelmed korábban nem haladta meg a 186 ezret, mert akkor mindegy) Ha 186 ezret, vagy többet kerestél korábban is, akkor teljesen mindegy, hogy mikor kéred a tgyást, mert a gyed annyi lesz, mint most. Az utolsó mondatot nem értem. Mihez kell a terhes állományba vétel? Mert az sem a tgyáshoz sem a gyedhez nem kell - ha korábban kéred a tgyást, akkor igazolás kell a nõgyógyásztól a szülés várható idõpontjáról, az alapján a körzeti orvos kiállítja a szükséges papírt, amit le kell adni az oep-hez. A munkáltatód is kell az igényléshez, mert ha õ nem tölti ki a béreddel és a munkaviszonyoddal kapcsolatos nyomtatványt, akkor nem kapsz ellátást. Általában minden szükséges papírt a munkáltatónak kell leadni, aki 30 napon belül köteles az oep felé továbbítani. Ki tudod ezt kerülni, de mindenképpen kell az õ nyomtatványuk is az igényléshez.

Ha a béred emelkedett, akkor érdemes hamarabb kérni a tgyást, mert akkor a gyeded is magasabb lesz a második baba után (persze csak akkor, ha a jövedelmed korábban nem haladta meg a 186 ezret, mert akkor mindegy) Ha 186 ezret, vagy többet kerestél korábban is, akkor teljesen mindegy, hogy mikor kéred a tgyást, mert a gyed annyi lesz, mint most. Az utolsó mondatot nem értem. Mihez kell a terhes állományba vétel? Mert az sem a tgyáshoz sem a gyedhez nem kell - ha korábban kéred a tgyást, akkor igazolás kell a nõgyógyásztól a szülés várható idõpontjáról, az alapján a körzeti orvos kiállítja a szükséges papírt, amit le kell adni az oep-hez. A munkáltatód is kell az igényléshez, mert ha õ nem tölti ki a béreddel és a munkaviszonyoddal kapcsolatos nyomtatványt, akkor nem kapsz ellátást. Általában minden szükséges papírt a munkáltatónak kell leadni, aki 30 napon belül köteles az oep felé továbbítani. Ki tudod ezt kerülni, de mindenképpen kell az õ nyomtatványuk is az igényléshez.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ. A munkáltató ezzel küldött el, hogy a háziorvossal kell terhesállományba vetetnem magam (mintha táppénzre mennék) a nõgyógyász igazolása alapján - amit te is írtál, viszont nekik - szerintük - semmilyen nyomtatványt nem kell kitölteniük. Akkor úgy látom futhatok még néhány kört ezügyben :(.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!