Találatok a következő kifejezésre: 28 hetet a heten es a (116 db)

28. hétre mennyit híztatok? És a végéig még kb. mennyi várható?

Legjobb válasz: Nálam terhességenként volt változó. Az elsõ alkalommal (bár akkor 25 éves voltam!) mind összesen 9 kg-t híztam, a második babámnál 34 évesen 18 kg, amibõl a 28. héten kb. 10 kg volt. Most 35 évesen, 20 hetesen 3,5 kg-nál tartok. Nem tudom mennyi lesz a vége, én most látom legnagyobbnak a hasamat bármelyiknél....

Nálam terhességenként volt változó. Az elsõ alkalommal (bár akkor 25 éves voltam!) mind összesen 9 kg-t híztam, a második babámnál 34 évesen 18 kg, amibõl a 28. héten kb. 10 kg volt. Most 35 évesen, 20 hetesen 3, 5 kg-nál tartok. Nem tudom mennyi lesz a vége, én most látom legnagyobbnak a hasamat bármelyiknél....
15 kg plusszal kezdtem a terhességet. A 7-13. hétig nem is bírtam se enni se inni, mégis a 19. héten plusz 9 kg-nál tartottam. A 33. hétig nem is jött fel több. Azóta még lett 3-4 kg, de ez többnyire víz. Szerintem már nem is hízok többet. 36 hetes kismama
Szia! Én ma töltöttem 28. hetet 5kg jött fel eddig és rajtam nem látszik meg.
én ma vagyok 29.hetes, és eddig 8kg-ot híztam. :-) Csak a hasamra és a derekamra jöttek a kilók, sehol máshol nem látszódik. Elsõ terhességemnél 11kg-ot híztam.
Szia, Én most vagyok 28 hetes.. és 5kg van rajtam... igaz túlsúllyal kezdtem... remélem 8nál megállok... jó lenne :)
A 28 hétig 14 kilót híztam. A szülésig 22 kiló jött fel de sok volt a víz. A kórházból 10 kiló minusszal jöttem haza . 3 hetes a kislányom és már csak 6-7 kiló plusz van rajtam. Nem vacsorázom és ez nagyon hatásos. Sajnos nagy bánatomra nem tudok szoptatni, így mehet a vacsora megvonás.
Szia!! Én most 27 hetes vagyok, de 12 kg-ot híztam tehát jó sokat. Érdekes módon nem olyan drasztikusan látszik rajtam inkább csípõre meg hasra meg arcra ment. De olvastam olyat, hogy aki eddig ennyit hízik, a 30. héttõl már alig fog. Ismerõseim is voltak így, remélem nekem is így lesz:)
A 28. hétig 2 kg jött fel, azóta 32 hetes vagyok, és még 2 feljött. Ha ezt a havi 2-t innentõl tartom, elégedett leszek. :)
28.hétre a hányinger miatt szinte semmit nem híztam. Most 39 hetes vagyok és plusz 15 kg van rajtam:-S
28 hetesen +6 kg, aztán onnan kezdõdött a hízás, újabb 6 kg lett, remélem ez a vége. 50 kg-ról indultam, ránézésre nem látszik, pocak+ cici, talán egy picit a csípõm lett szélesebb, de azért nõ lévén a tudat ott van bennem, hogy híztam :(. DE ELSÕ A BABA, úgy gondolom mindenki maga érzi, hogy sok vagy kevés neki ami felszed. A védõnõm szerinte az is számít, hogy ki mennyi idõs és milyen életvitele volt elõtte, ezért ezek a számok "egyediek " 39 h km

Mi lehet az oka? Nagyon megijedtem, tegnap voltam 28. heti uh-n és a babám méretei alapján csak 26 hetes. Mit csinálok rosszul? A szervei rendben vannak mindene jó, csak kicsi:- (

Legjobb válasz: Semmit sem csinalsz rosszul. :o) Lehet, hogy 2 hettel kesobb fogant, mint az altalanos szamitas, es kesz. Vagy csak kicsit vissza van maradva a novekedesben, amit majd kesobb behoz. Ne aggod, mert az tobbet art. Ne felejtsd el, hogy a meretek, amiket megadnak egyreszt csak szamok, masreszt atlagrol van szo. A babadat viszont a termeszet adta,megvan a maga fejlodesi ritmusa.

Semmit sem csinalsz rosszul. :o) Lehet, hogy 2 hettel kesobb fogant, mint az altalanos szamitas, es kesz. Vagy csak kicsit vissza van maradva a novekedesben, amit majd kesobb behoz. Ne aggod, mert az tobbet art. Ne felejtsd el, hogy a meretek, amiket megadnak egyreszt csak szamok, masreszt atlagrol van szo. A babadat viszont a termeszet adta, megvan a maga fejlodesi ritmusa.
Ne aggódj nem egyformán nõnek. Tõlem 32 hetesen megkérdezte a doki, hogy a nagyfiam mennyivel született, mert a korához képest kicsinek látja a babámat. Végül 38. hétre született meg a kisfiam 3100 g és 49 cm volt. Amúgy nálam volt, hogy 3 hét alatt 3 uh volt abból 1 4d-s. Esõnél nagy volt a baba (diabetes miattmentem) 2. 4d-s teljesen átlagos volt a méret, 3. korához képest hetekkel kisebb. Ahány orvos annyiféleképpen méri, nézi a méreteket.
Ja az kimaradt (elõzõ vagyok) hogy nekem is mindig azt mondták, mindene rendben van, csak kicsi a baba. Azért akarta megindítani a szülést a doki, mert nem nõ semmit a baba, már rég meg kellett volna születnie, stb. Nem engedtem, mert egyébként minden rendben volt vele. És az se igaz, hogy nem nõtt: 3, 8kg-al, 55cm-rel született. Az uh nagyon nagyot tud tévedni, vagy legalábbis aki csinálja.:-)
Szia, Semmit nem csinálsz rosszul, minden picinek egyedi a mérete, és a maga ütemében nõ... Nekem pont fordítva van, óriás, korához képest, pedig semmit nem teszek érte...(nem nyújtom:) meg pumpálom) õ már most ránk ütött, és már a pocakban le akarja nõni a 2mes apukát... Nálatok lehet hogy egy törékeny porcelánbaba fog születni, makk egészségesen, de az is lehet, hogy egy kisebb elefántbébi lesz, mire eljön a szülés ideje... Ezen ne aggódj, élvezd a rugkapálkát.
Ne aggódj, ugyanígy voltam. Aztán a doki szerint két héttel túlhordtam a lányomat. Nem akarta belátni, hogy nem csak abból lehet számolni, hogy mikor menstruált utóljára az ember. Lehetett az a peteérés késõbbi. Amúgy a baba kinézete is azt igazolta, hogy idõben jött, nem volt kiázva, volt rajta magzatmáz, stb. Szóval ne izgulj, csak ne lepõdj meg, ha nem a doki által kiírt idõben érkezik a kismanó!:-) Sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: Nagyon kedvesek vagytok éveket vártunk erre a babára, nagyon féltem õt! Még az lenne a kérdésem, hogy a 12. heti uh-ig úgy fejlõdött mint ahogy a nagy könyvben meg van írva (én úgy tudom az a meghatározó) és még így is lehet esélye annak, hogy késõbb fogant és azért van lemaradva? Teszem hozzá én és a párom egyáltalán nem vagyunk magasak. A dokinak még a hõgörbémet is megmutattam, de úgy nézett rá, mint aki még soha nem látott ilyet!
A kérdező hozzászólása: Nekem július 9.-én volt meg utoljára és a hõgörbém szerint olyan 22-23.-a körül fogant meg, a baba. Keddre bejelentkeztem egy 4D-re is bár nem igazán engedhetem meg magamnak, de addig úgysem nyugszom meg! Köszönöm a segítségeteket, azért jólesnek ám a szavaitok és remélem tényleg gyorsan összekapja magát a fiam, mert mocorogni azt nagyon szeret!
Szerintem sem csinálsz rosszul semmit! Egyszerûen a babák a pocakban és a pocakon kívül is eltérõen fejlõdnek. Pl a nõvéremet jóval idõ elõtt meg kellett császározni (magas vérnyomás). A kislánya 2, 6 kilóval született, de egy pár hét elteltével már akkora volt, mint a vele egy idõben és egy kilóval többel született babák. Szóval odabent is másképp fejlõdnek. Amíg a doki mindent rendben talál, addig felesleges aggódni! Minden jót! 21 hetes kismami
Abban az idõben nekem is azt mondták. 27 hetet betöltöttem, és csak 25-26 hetesek voltak az adatai. Doki azt mondta nem baj, de nem lesz nagy baba, ha végig hordom is 3000-3100 gramm. Mi sem vagyunk magasak a férjemmel. 11 nappal elõbb született, spontán megindult a szülés, minden rendben volt 3 óra alatt kint volt: 52 cm és 2800 gramm. Már 10 hetes, és 4500 grammot elkerülte. Ne aggódj! Ha kisebb, könnyebben is megszülöd és megnõ idekinn. A kisebb babák gyorsabban fejlõdnek, és nagyon életrevalóak. (én 3 héttel elõbb születtem és 2800 gramm voltam) Semmi bajom!!)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat, már kezdek megnyugodni lassan!

28. hetemben vagyok, megijesztett, hogy a picikém veséjében 4, 5mm tágulat illetve a jobb agyi oldalkamrában 7, 8 mm-es tágulatot láttak. Mit jelent ez, hogy így a kettő együtt, vagy a külön-külön? Jövő héten megyek csak dokihoz.

Legjobb válasz: Nekem csak a vese tágulatban volt részem. Nekem is 28 hetesen vették észre.Azt mondták akkor, hogy nem kell megijedni, amikor megszületik kérned kell egy vese ultrahangot.Utána ezt szakorvosi felügyelettel figyelemmel kell kisérni (nõl-e, változik- e)A kisfiúk 70 %- nál ez fenn áll sokan soha nem is tudják hogy van nekik. A legfontosabb hogy ez kinõhetõ.A fiamnál már 1 évesen nem találták. Tehát ez nem vészes csak annak hangzik.A másik tágulatról nem tudok sajnos semmit írni.

Nekem csak a vese tágulatban volt részem. Nekem is 28 hetesen vették észre.Azt mondták akkor, hogy nem kell megijedni, amikor megszületik kérned kell egy vese ultrahangot.Utána ezt szakorvosi felügyelettel figyelemmel kell kisérni (nõl-e, változik- e)A kisfiúk 70 %- nál ez fenn áll sokan soha nem is tudják hogy van nekik. A legfontosabb hogy ez kinõhetõ.A fiamnál már 1 évesen nem találták. Tehát ez nem vészes csak annak hangzik.A másik tágulatról nem tudok sajnos semmit írni.

Mit jelent K/2 ezt írta a doki a kiskönyvembe és a méhszáj pedig 3100 28. héten?

Érdekes mert a méhszájam egy hónapja 2000 volt most meg ez.

Legjobb válasz: 3100- 3 ujjnyi hosszú a méhnyakad- ez nagyon jó, nem rövidült még- az egyes azt jelenti, hogy a külsõ méhszáj 1 ujjnyira kinyilt. Nálam is így volt a 28. héten, de nekem már csak 1 ujjnyi hosszú volt a méhnyak. Nem lett koraszülés nálam, igaz sokat feküdtem és Magne B6-ot szedtem sokat. Vigyáz a fertõzésekre, nyitott méhszájnál erre is figyelni kell.

3100- 3 ujjnyi hosszú a méhnyakad- ez nagyon jó, nem rövidült még- az egyes azt jelenti, hogy a külsõ méhszáj 1 ujjnyira kinyilt. Nálam is így volt a 28. héten, de nekem már csak 1 ujjnyi hosszú volt a méhnyak. Nem lett koraszülés nálam, igaz sokat feküdtem és Magne B6-ot szedtem sokat. Vigyáz a fertõzésekre, nyitott méhszájnál erre is figyelni kell.
K/2-->köldök felett 2 ujjnyival van a méhed teteje.K/1-akkor még csak 1 ujjnyira volt a köldököd felett. A méhszájra pedig az elõzõ válaszolt. 27hkm
Elõzõ vagyok: K2 azt jelenti, hogy a méhfenék a köldök alatt 2 harántujjal helyezkedik el.

A 28. hét óta nem tudják pontosan megmondani biztosra h fiú lesz vagy lány! Lányra tippelnek mert nem látszik semmi a lába között. A16. heti uh-on, 2 D dimenzióson 99%ban fiút mondtak, és a 20. heti uh képen is úgy néz ki h fiú. Mi lehet a gond?

nem telt már el sok id? ahhoz h látniuk kellene ott valamit?

Legjobb válasz: most aki csinálta a 16. heti uh-t amin 99% ban fiút látott megnézi még egyszer a babát. de már komolyan félek h mit fog mondani meg tud e nyugtatni vagy sem. már ezzel álmodom egész nap ezen jár az egyam. 16. hetes kora óta Balázsnak szólitjuk, és most ... nem akarok önzõ lenni az egészség a legfontosabb, és imádkozom minden nap hogy minden rendben legyen és ne legyen semmi gond a kisbabánkkal és persze velem se a szülés során. csak most ez h nem látják keserit el nagyon. persze ha lány akkor is a miénk és szeretni fogjuk, csak már mindeketten anyira beleéltük magunkat és annyira fiút szerettünk volna.

A kérdező hozzászólása: most aki csinálta a 16. heti uh-t amin 99% ban fiút látott megnézi még egyszer a babát. de már komolyan félek h mit fog mondani meg tud e nyugtatni vagy sem. már ezzel álmodom egész nap ezen jár az egyam. 16. hetes kora óta Balázsnak szólitjuk, és most ... nem akarok önzõ lenni az egészség a legfontosabb, és imádkozom minden nap hogy minden rendben legyen és ne legyen semmi gond a kisbabánkkal és persze velem se a szülés során. csak most ez h nem látják keserit el nagyon. persze ha lány akkor is a miénk és szeretni fogjuk, csak már mindeketten anyira beleéltük magunkat és annyira fiút szerettünk volna.
Elvileg gyakorlott ultrahangos jól felismeri hogy a baba kisfiú vagy kislány-e leghamarabb a 16-18 héten. De ha a vizsgálat rövid idejû, a baba úgy fekszik hogy nem mutatja akkor nem látható. Sok esetben a köldökzsínór is tréfát ûzhet. Egy 4D-s UH-n biztosan meg tudják mondani a kicsi nemét, emellett nagyon tüzetesen is meg tudják nézni és olyan szépek is.
Nálunk ugyanez a helyzet, csak nekünk a 19.heti UH-n mondták, hogy kisfiú. Azóta rejtõzködik. :(
Szia!16 hetes ultrahangon fiút mondtak, utána a baba farfekvéses lett, ezért késõbb nem lehetett megmondani a baba nemét, majd 31 hetesen lányt mondtak, és a 34 héten e párommal elmentünk 4D-re és ott 100%-ra fiút mondtak, de a dokim sem tudja:) .Szóval szégyenlõs a babám. 36 hetes kismami
Egyébként ez olyan fura, hogy a baba belszerveit tüzetesen át tudják vizsgálni (elvileg), azt meg, hogy mi van a lábacskák között, nem látják. :(
A kérdező hozzászólása: olyan gyorsan lerendezeik ezeket a vizsgálatokat hogy hihetetlen, persze biztos van rutinjuk, de azért egy kismamának jól esne sokszor ha meg tudnák nyugtatni. megfogadtam hogy ha legközelebb babát várok lesz fogadott orvosom a kórházban, és megkérem arra hogy csak akkor mondja meg mit lát ha 100%biztos benne. itt vagyunk a végén és most ezen kell aggódnom h fiú lesz vagy lány. berendezkedtünk fiúsra, minden fiús, és egy ideje nem látszik! tök beleéltük magunkat! nagyon haragszom rájuk!
Megint a 2. vagyok. Pont így vagyunk ezzel mi is. És az a legrossszabb, hogy egyre bizonytalanabbak vagyunk minden ultrahang után. Olyan rossz azt hallani a dokitól, hogy "sajnálom, talán majd legközelebb megmutatja" Nekünk Sanyika lenne, de én már megint csak Babucinak hívom pár hete, mint az elején. Mi csak bézs színben mertünk (pont ezért) babaszobát rendezni. (az szerintem kisfiúnak, kislánynak is jó) A ruhácskák is csak fehérek.
Nekem 5 ultrahangból (ebbõl 3-szor 4D) csak egyszer tudtak tippelni kislányra, a többin mindig úgy feküdt, hogy nehogy megtudjunk bármit. Baba még bent nem maradt :) úgyis kiderül :) Ne izgulj, ha sok a fiús cuccotok, és kislány lesz, úgyis hamar ki fogja nõni õket :) Meg inkább egy kislány legyen világoskékben, mint egy kisfiú rózsaszínben :) üdv, 34 h.
A kérdező hozzászólása: hát persze mostmár lesz ahogy lesz, csak nagyon beleéltük magunkat a dologba amit lehet hogy nem kellett volna, most nem lennék sik ideg miatta. többet nem hiszek a dokiknak sem az biztos. az a biztos amikor már ott tartom a kezemben és látom h ksifiú lett v kislány.

Most vagyok a 28.napban, két hete görcsöl a hasam és a mellem is bedagadt, valamint hányingerem van reggelente és esténként ugy egy hete. Lehet, hogy terhes vagyok?

Tegnap óta a mellbimbómon kis fehér dudorok lettek,viszont este óta van egy kis halvány rózsaszín folyásom,ami zselés,darabos(bocsi,hogy ennyire részletes,de nem tudom máshol megkérdezni). Reménykedhetek a babában? Tesztel várjak még egy kicsit?mert nem akarok csalódni.

Legjobb válasz: Ha mára nem vártad akkor akár holnap reggel tesztelhetsz. De várhatsz is 2-3 napot. Ha addig nem jön meg, reméljük.Ez a rózsaszín valami még belefér. Szurkolok!

Ha mára nem vártad akkor akár holnap reggel tesztelhetsz. De várhatsz is 2-3 napot. Ha addig nem jön meg, reméljük.Ez a rózsaszín valami még belefér. Szurkolok!
A kérdező hozzászólása: Köszi!:-)

Okt. 28-án volt a mensesem most voltam a közép időbe eddig 36, 9-től soha nem ment fel a hőm és a középidő után egy héttel most 37-37, 2. Végre összejött volna?

Legjobb válasz: Ez bármitõl lehet. Várj még türelemmel legalább 1 hetet, és ha késik a menzesz, csinálj egy tesztet.

Ez bármitõl lehet. Várj még türelemmel legalább 1 hetet, és ha késik a menzesz, csinálj egy tesztet.
Ugyanabban a világbán játszódnak.
*világban
A kérdező hozzászólása: köszi de ez folytatás?

Jók a méretek? 28. hét, 35 cm és 1055 gramm. Nem tűnik picinek?

Legjobb válasz: Szia!Szerintem nem pici,27 hetesen 1040 gr volt a kisfiam és 4 kg-val és 53 cm-vel született:) Boldog babavárást:) 3 hónapos kisfiú anyukája

Szia!Szerintem nem pici, 27 hetesen 1040 gr volt a kisfiam és 4 kg-val és 53 cm-vel született:) Boldog babavárást:) 3 hónapos kisfiú anyukája
tökéletes méretek :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!