Találatok a következő kifejezésre: 28 hetesen kell (45 db)

28 hetesen kell menni uh és belső vizsgálatra vagy mikor kell menni?

Legjobb válasz: Én is úgy tudtam, hogy 28 hetesen kell ultrahangra menni, de az orvos azt mondja, hogy a 30. vagy 31. héten. Én holnap kezdem a 27. hetem, nekem márc.18-án kell orvoshoz menni, de belsõ vizsgálatot nem biztos, hogy csinál.

Én is úgy tudtam, hogy 28 hetesen kell ultrahangra menni, de az orvos azt mondja, hogy a 30. vagy 31. héten. Én holnap kezdem a 27. hetem, nekem márc.18-án kell orvoshoz menni, de belsõ vizsgálatot nem biztos, hogy csinál.
Nálunk 26. héten van uh és kenetvétel, a következõ pedig 36 hetesen.

Pénteken töltöm be a 28 hetet.28 hetesen kell mennem a 3. kötelező ultrahangra. Ha előtte 1 nappal megyek, akkor elküldenek?

Azért kérdezem, mert aznap a férjem is velem tudna jönni. Nem tudom, hogy 27+6 hetesen mit szólnak majd, elküldenek-e vagy nem? Ennél az ultrahangnál mennyire nézik a betöltött heteket?

Legjobb válasz: Szerintem nyugodtan elmehetsz.Nálam sem kérdeztek rá soha a napokra,csak a hetekre.Sõt az én dokim nem is számol így.Nem fognak elküldeni egy nap miatt. 39 h

Szerintem nyugodtan elmehetsz.Nálam sem kérdeztek rá soha a napokra, csak a hetekre.Sõt az én dokim nem is számol így.Nem fognak elküldeni egy nap miatt. 39 h
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, remélem így lesz!!!

Jól tudom, hogy 28 hetesen kell menni egy szülés szakorvosi vizsgálatra?

Legjobb válasz: Szia! Ez mit takar pontosan? Második babámat várom, de ilyenrõl még nem hallottam.

Szia! Ez mit takar pontosan? Második babámat várom, de ilyenrõl még nem hallottam.
A kérdező hozzászólása: Kötelezõ ultrahang 28 hetesen.A védõnõm mondta.
Én is a másodikat várom, de én se hallottam még errõl.
Ez egy kötelezõ uh? felétek biztosan így hívják a 28hetes uh-ot. Ha tévednék és valami mást takar, akkor bizony én is lecsúsztam róla már 2x. 5 éves kislány és 30hetes pocaklakó legényke anyuja.
Szia! Az 30hetesen van.
9 éve még a 28. héten volt, most decemberben meg már a 30. héten.
28-30. héten van egy kötelezõ uh. vizsgálat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!Azért látom vkik értik mire gondoltam.


28 hetes kismamák kinek hogy fekszik a babocája? Nekem keresztbe van. Van idő ameddig a rendes irányba kell beforduljon?

Legjobb válasz: Szia! Mi is 28 hetesek vagyunk és a legutóbbi uh-on még mi is keresztbe feküdtünk, bár még most tud forgolódni, de úgy tudom, hogy az elõször szülõ nõknél a 34. héten kell befordulnia, ha nem elsõ baba akkor közvetlenül szülés elõtt. Boldog babavárást neked is. :-)

Szia! Mi is 28 hetesek vagyunk és a legutóbbi uh-on még mi is keresztbe feküdtünk, bár még most tud forgolódni, de úgy tudom, hogy az elõször szülõ nõknél a 34. héten kell befordulnia, ha nem elsõ baba akkor közvetlenül szülés elõtt. Boldog babavárást neked is. :-)
Azért az elsõ válaszolót cáfolnám.Nekem 2 gyerekem van, és mindkettõ a 32.héten már be volt fordulva.Általában a 36.hétig be kell, h forduljanak, mert utána egész egyszerûen nincs helyük hozzá.Szval az nem igaz, h a szülés elõtt fordulnak be(ritkán ugyan, de elõfordul).
Nekem a 29. héten fordult be. Állítólag a 30 hétig van esély a befordulásra. Persze ismerek olyat, akit a mûtõasztalról vittek vissza a szülõszobára, mert befordult az utolsó percekben. Szóval a konklúzió: bármi lehetséges :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat És még az érdekelne , hogy a gyes és családi pótlék igénylést azt nekem kell intézni vagy a munkahely intézi ezt?
Munkahely -függõ, ezt meg kell kérdezni szülés elõtt!
Szia! Még nincs elkésve a babád, az enyém (4. baba) csak a 32. hétre fordult be (a 28. héten õ is keresztben üdült). Egyébként valóban igaz, hogy általában a 34-36. hétre befordulnak, mert utána már nem nagyon van rá hely (persze, megesik). A családi pótlékos dolgokra még a szülés elõtt kérdezz rá a könyvelõnél. Ha rendesek, kitöltik a nyomtatványokat, neked csak aláírni kell majd (és az adatokat, szükséges papírokat) bevinni.
Na ezt a fekvés dolgot az én kismanóm megcáfolta múlthéten.akkor voltam 4D-n...28 hetesen....fejvég fekvésben volt, de úgy hogy a két lábát a feje fölé hajtogatta, úgy hogy a kis arca helyett a 2 vádliját láttuk, persze mélyen szundított! :) Kiküldött a szonográfus, hogy mászkáljak, hogy ébredjen fel, hátha leveszi a lábait.15 perc múlva még már farral volt lefelé, szóval negyed óra alatt simán megfordult, persze aludt tovább csak a lábai helyett a kis kezecskéivel takarta magát! :) Tündéri kis arca van, amennyit mutatott belõle! :) Szóval még nem mérvadõ hogy milyen fekvésûek, majd pár hét és úgyis tudják mi a dolguk! :) Boldog babavárást, és könnyû szülést kívánok!

Sokan írjátok hogy pl.22, 24, 26 hetesen mekkora a babátok mérete. Nekem 18 hetesen volt ultrahang, azt mondták a következő 28 hetesen lesz. Az olyan sokára van! Közbe is csinálnak csak kérni kell?

Legjobb válasz: Szia!Itt miskolcon a 18 hetes uh után 24 hetesen lesz a következõ!Szerintem ez mindenhol más!De én is megyek 22 hetesen 4D uh-ra!20 hetes kismama

Szia!Itt miskolcon a 18 hetes uh után 24 hetesen lesz a következõ!Szerintem ez mindenhol más!De én is megyek 22 hetesen 4D uh-ra!20 hetes kismama
Nekem itt Pesten a 17. heti után már csak a 30. héten csináltak ultrahangot. Én elmentem a 22. héten 4D-s ultrahangra biztos ami tuti:-))) 32 hetes kismama
Ez anynira érdekes dolog. Tettem fel régebben kérdést én is ezzel kapcsolatban. Nekem minden hónapban ezzel kezdi az orvosom a vizsgálatot. Hüvelyi, majd sima uh. Lemérni nem mérték csak a 18. majd a 24. héten, de gondolom nagyjából tudja az orvos, hogy hónapról hónapra mekkorának kell lennie.
Hivatalosan, az allami protokoll szerint negy-ot uh lenne terhesseg alatt. A 8 hetes, ami nem kotelezo, majd a 12 hetes, 18 hetes genetikai, 28 hetes es a vegen 36-38 het kozott. Ez igy lenne az allami intezmenyekben, ha nincs semmi gond. viszont a legtobb kismamanak van magandokija, ha van a rendeloben uh keszulek, akkor nagyon szivesen keszitenek 6-8-10 ezer forintos vizsgalati dijert csereben uh-t is minden honapban.
Nekem van fogadott orvosom, de én az sztk-ba járok uh-ra!Elsõ vagyok!Nem fizetek az uh-ért!!!
Elvileg a védõnõ az elsõ jelentkezéskor adott egy papírt Neked, amin rajta vannak a kötelezõ vizsgálatok és az UH-k is. Nekem a 18 hetes UH után csak a 30. héten lesz. De közben a 21. héten voltam genetikán Pesten, ott is csináltak UH-t. ( Oda ugye külön beutaló kell. ) És majd privát megyek 4D UH-ra, a 25. hét környékén. De ez fizetõs. Szóval szerintem most Neked ezt a 10 hetet ki kell várni... Vagy közben elmehetsz 4D-re. Az kb 10.000 Ft, adnak dvd-t és képeket róla.

22 hetes kismama vagyok a sok magzatviz miatt 4D re kell mennem. (Mindenhogy mentem volna csak 28 hetesen) Azt ajánlották menjek Nagykanizsára Dr. Nagy Évához. Ha ma bejelentkezek mennyit kell várnom az időpontra? És milyen a doktornő?

Legjobb válasz: szia, menjél csak most 4D-re. Nálam is sok magzatvizet találtak, és magzatvízvizsgálatra küldtek. Igaz nálam még az életkorom is közre játszott a mvízvételhez. Ott majd kiderítik hogy nincs semmi baj, ha meg találnak valamit akkor még mindég tovább lehet lépni. Sajnos a helyhez nem tudok hozzászólni ahová mennél én Pesten voltam. üdv. 24 hets kismama

szia, menjél csak most 4D-re. Nálam is sok magzatvizet találtak, és magzatvízvizsgálatra küldtek. Igaz nálam még az életkorom is közre játszott a mvízvételhez. Ott majd kiderítik hogy nincs semmi baj, ha meg találnak valamit akkor még mindég tovább lehet lépni. Sajnos a helyhez nem tudok hozzászólni ahová mennél én Pesten voltam. üdv. 24 hets kismama

28 hetes vagyok tehát ha jók az infomációim akkor 7 hónapos mire kell ilyenkor jobban odafigyelni?

Étkezéskor, alváskor, fürdéskor, stb...?

Legjobb válasz: Szia. Semmi extra, csinálj mindent úgy mint eddig. Ha rendben vannak az eredményeid semmin nem kell változtatni. Az alvás lehet kényelmetlenebb ahogy nõ a pocakod. Ilyenkor már nehéz kényelmes pózt találni, próbálj kevesebbet a hátadon aludni, mert akkor már a méhednek babástól a súlya, hogy elnyomhat egy eret, ami az alsó végtagokat látja el. További boldog babavárást. Üdv, 30 hetes kismamai

Szia. Semmi extra, csinálj mindent úgy mint eddig. Ha rendben vannak az eredményeid semmin nem kell változtatni. Az alvás lehet kényelmetlenebb ahogy nõ a pocakod. Ilyenkor már nehéz kényelmes pózt találni, próbálj kevesebbet a hátadon aludni, mert akkor már a méhednek babástól a súlya, hogy elnyomhat egy eret, ami az alsó végtagokat látja el. További boldog babavárást. Üdv, 30 hetes kismamai
Teljesen egyetértek az elõttem szólókkal!:) A szervezeted jelzi mi a jó, mit igényel.Csak erre figyelj!Viszont ha fáradtnak érzed magad, vagy spontán pihennél, akkor mindenképp pihenj.Ne akarj többet csinálni, mint ami jól esik.Én azt tettem ennyi idõsem (gondoltam meg bírom csinálni, nem baj ha fáradt vagyok, nem kényeskedek)és kinyílt a méhszájam.1 hét fekvés lett belõle.:( Jelezte a szervezetem, hogy hagyjam abba és feküdjek le, csak én nem hallgattam rá.Kellett volna.

Valaki megmondaná hogy hány hetesen kell először NST-re menni? Én most vagyok 28. hetes.

Legjobb válasz: ha jól emlékszem a 36. héten kellett elõször.

ha jól emlékszem a 36. héten kellett elõször.
De ha esetleg cukorbeteg vagy akkor a 34héttõl.
A 36ik héttõl kell járni, de majd az orvos úgyis szól.Vagy legalábbis kéne szólnia. Nekem volt terhes cukrom a kisfiammal, és ugyanúgy a 36ik héttõl kellett járnom.Mondjuk annyira nem volt súlyos csak diétáznom kellett. Jó babavárást! :) 34h kismami
Szia!Miskolcon 34.héttõl kell, akkor is ha nem vagy cukorbeteg.:)
Nálunk is a 36. héttõl!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, jó tudni mert itt Ózdon nem sok mindenrõl szólnak a dokik.

Normális, hogy éjszakánként kényszeredetten nyújtózkodnom kell minden egyes testhelyzet váltásnál? 28 hetes vagyok

Általában az oldalamon alszom, de mikor meg akarok fordulni, akkor mindig nyújtózkodnom kell. Az utóbbi 3 napban, meg összeköt?dött a nyújtózkodás azzal, hogy ráfeszítek az alhasamra, mintha nyomni kellene.

Legjobb válasz: Nekem most van a második terhességem. Világ életemben jó alvó voltam, de most a 23. hét óta (29 hetes vagyok), én is állandóan forgolódok és nem találom a helyem. Ma már odáig jutottam, hogy 3-6-ig nem is tudtam aludni. Ezek a pasik (kisfiam lesz) kiborítóak. :) Neked is fiad lesz?

Nekem most van a második terhességem. Világ életemben jó alvó voltam, de most a 23. hét óta (29 hetes vagyok), én is állandóan forgolódok és nem találom a helyem. Ma már odáig jutottam, hogy 3-6-ig nem is tudtam aludni. Ezek a pasik (kisfiam lesz) kiborítóak. :) Neked is fiad lesz?
A kérdező hozzászólása: Igen fiú lesz. :)
Szia!Így visszagondolva nekem is 27-28 hét körül volt ez ha bárhova fordultam nyujtozkodtam.Most 32 hetes vagyok nem is vettem észre de elmult.Én 24 hétig szinte semmit nem aludtam, mióta nagy a pocim meg tutok :) én fordítva mûködöm ugy látszik.Jó babavárást, ha kérdésed van bátran írj.
Az elsõ vagyok. Nekem az elsõ kislány lett. Semmi bajom nem volt a terhesség alatt. De ez a kis pasi. Mások is mondták már, hogy a fiúk ilyenek. Kénytelen vagyok elhinni. Mi lesz ha megszületik? :)
Én 24 hetes vagyok, és kislányunk lesz, de szinte minden éjjel felébredek és forgolódok egy órát mire újra el tudok aludni, sehogy nem jó, nem találom a helyem, állandóan nyújtóznék. Úgyhogy szerintem ez nem függ attól hogy kisfiú vagy kislány van odabent.
Elsõ vagyok, mindkettõ baba fiú, elsõ 3400 g, második 4450g. Én 55 kg vagyok. :)
Nekem az elsõ gyerekkel alig volt hasam. A másodikkal meg hatalmas. Semmit nem jelent szerintem a has mérete. Esetleg kicsit hátrébb fekszik a baba vagy valami ilyesmi. Biztos nincs semmi baj. Remélem!! Jó babavárást!
Csatlakozom. Elsõ babával alig volt hasam és alig híztam, lány lett, másodikkal már két hónaposan is azt hitték hat hónapos vagyok:D , 20 kilót híztam, fiú lett és 3650 grammal született.
Szia semmi baj a 32 heti uh a z kötelezõ!Én is 32 hetes vagyok:-))
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, legalább megnyugodtam:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!