Találatok a következő kifejezésre: 28 hetes vagyok. Eddig nem (9 db)

28 hetes terhes vagyok. Eddig nem volt előtejem és a cicim is kb 1 számmal lett nagyobb. Lehet, hogy nem lesz tejem?

Legjobb válasz: Azért ezt még korai lenne mondani!Még csak a 28.héten jársz. Én igaz csak 24 hetes vagyok,de nekem sem csöpög semmi a mellembõl,igaz egyszer amikor törölköztem és jobban megnyomtam a mellbimból jött egy gombostûfejnyi.Gondolj arra,hogy legalább egyelõre nem kell melltartóbetétre költened.A mellméret meg nem függ a tejtermeléssel össze.

Azért ezt még korai lenne mondani!Még csak a 28.héten jársz. Én igaz csak 24 hetes vagyok, de nekem sem csöpög semmi a mellembõl, igaz egyszer amikor törölköztem és jobban megnyomtam a mellbimból jött egy gombostûfejnyi.Gondolj arra, hogy legalább egyelõre nem kell melltartóbetétre költened.A mellméret meg nem függ a tejtermeléssel össze.
Már miért ne lenne???? Micsoda hozzáállás ez??? :) ) Persze, hogy lesz tejed! Egyébkéntis az nem törvényszerû, hogy csöpögnie kell az elõtejnek, nekem osem csöpögött, nyomogatni meg nem szabad ugye, így nem tudhattam biztosan , mégis biztos voltam benne, hogy van elõtejem. És volt is. Miután megszületett a fiam, akkor sem láttam, hogy van tejem, csak pár nap múlva, amikor már a valódi tejtermelés beindult. De addig is mellre tettem a babámat és mégha én nem is éreztem/láttam, hogy lenne mit szopnia, mégis volt, mert sûrû sárgásat büfizett, még meg is jegyezték a csecsemõsök, milyen sûrû elõtejem van. Szóval lesz tejed, ne aggódj! Szerintem már van is elõtejed, csak nem látszik.
A tej léte-nemléte egyáltalán nem függ a mell méretétõl. Kicsi mellben lehet rengeeteg tej, és hatalmas mellben lehet, hogy nem lesz tej . Teljesen független. Az elõtejre nekem meg azt mondta a védõnõ hogy a 32. hét után jelentkezhet... Ne izgulj ilyeneken, úgyis úgy lesz, ahogy... Nyugodj meg, minden rendben:-))
Nekem egy csepp elõtejem se volt, 2 és fél évig szoptattam :)

28 hetes vagyok, de még mindig a köldököm alatt érzem mozogni a kisfiam. Vmi baj lehet vele? Ilyenkor már a köldök környékén kellene érezni, nem? Amúgy nagyon aktív és a hátfájáson kívül nincs panaszom, hasam is csak 1x keményedett eddig

Legjobb válasz: Szerintem sem lehet semmi gond. Én 26 hetes vagyok, és legtöbbször Én is a köldököm környékén, inkább alatta érzem, hogy rúg egy jókorát. Nyílván még van sok helye, és meg sem fordult még. :-)

Szerintem sem lehet semmi gond. Én 26 hetes vagyok, és legtöbbször Én is a köldököm környékén, inkább alatta érzem, hogy rúg egy jókorát. Nyílván még van sok helye, és meg sem fordult még. :-)
Nem hiszem, hogy baj lenne. Biztos a lábait szereti mozgatni. :D
Semmi gond, csak a kisherceg valószínûleg farfekvéses. Néhány hét és a bordáidat veszi célba. :-) Boldog babavárást. 37 hetes mamó

Ha eddig teljesen problémamentes volt a terhességem, ugye nem kell tartanom attól, hogy koraszülésem lesz? 28 hetes vagyok.

Jó lenne legalább 36 hétig egyben lenni, sok dolgunk van még... Számíthatok erre?

Legjobb válasz: Nem kell! Semmi gond nem lesz, ne izgulj! Kellemes babavárást és könnyû szülést!

Nem kell! Semmi gond nem lesz, ne izgulj! Kellemes babavárást és könnyû szülést!
én is 28-hetes vagyok és minden rendben nálam is.szerintem ha vigyázunk és odafigyelünk mindenre tuti hogy rendben lesz minden.sok sikert és kitartást.
Én sem akarok negatív lenni, de még bármi lehet ebbõl. Lehet, hogy túlhordod másfél héttel, lehet, hogy holnap megszülöd. Természetesen én a legjobbat kívánom neked!!! Maradjatok egyben minél tovább egészségben!!!
hát szerintem is számíthatsz bármire. kiszámíthatatlan az élet. Nem azért, de a barátnõmnek problémamentes terhesség végén halt meg a babája. csütörtökön délután voltak ultrahangon, mozgott a picur minden rendben volt és még aznap éjjel köldökzsínór infarktusa volt és meghalt a pici a 39. héten. Ez van.
Bocsánat, hogy ilyet írok, de miért kell a kérdezõt rémtörténetekkel traktálni. Igen, minden lehetséges, az is hogy holnap kimész az utcára és elüt a villamos. Igen, létezik olyan hogy halvaszülés meg egyéb borzalmak. De milliószor többen vannak, akik egészséges kisbabákat hoznak a világra, kellõ idõben. Szóval a kérdés feltevõjének megvan minden esélye, hogy vele is ez történjen!
nem akarok rosszindulatú lenni de attól függetlenül h eddig minden rendben volt még lehet koraszülésed.2 olyan szobatársam is volt mikor szültem, hogy problémamentes volt a terhességük, mégis megszültek a 35. héten minden elõjel nélkül.


28 hetes vagyok. Egyátalán ne hizom és a hasam se nő. Normális ez? Eddig 3kg jött fel, már féltem a babámat hogy nem nő.

Legjobb válasz: Én terhesgondozáson beszéltem egy 9. hónapban lévõ kismamával, aki 1!!! kilót hízott egész terhessége alatt, és a pocaklakója normálisan fejlõdött. Igaz a hölgy ránézésre 100 kiló is volt, szóval volt a babának mit elszedni az anyutól.

Én terhesgondozáson beszéltem egy 9. hónapban lévõ kismamával, aki 1!!! kilót hízott egész terhessége alatt, és a pocaklakója normálisan fejlõdött. Igaz a hölgy ránézésre 100 kiló is volt, szóval volt a babának mit elszedni az anyutól.
Tanácsadáson biztos szóltak volna, ha baj lenne. Nem tudom nõgyógyászhoz hogy kell járnod, de nekem havonta kell megjelennem és akkor mindig megnéz ultrahanggal is. Ha téged is néznek havonta, akkor biztosan nõ a baba, mert szólnának, ha nem így lenne, csak szerintem valamiért olyan alkat vagy, hogy jobban elfér benned. Legalábbis ez az én véleményem, nem tudhatom biztosan. Mindenképp kérdezd meg az orvosodat. Amúgy én is 28 hetes vagyok és a babám, a méretei alapján le van maradva 2-3 héttel, de azért elég nagy a hasam, de azt mondják, hogy a has mérete nem függ a baba méretétõl. Egyszóval menyj el dokihoz, nézesd meg a babát ultrahanggal és akkor minden kiderül. Remélem tényleg nincs semmi baj! Minden jót nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat.Kb. 2 hete voltam ultrahangon ott mindent rendben találtak.Csakhát azóta egy dekát se hiztam, meg a hasam se nõt.Neked mit mondtak higy miért kisebb a babád??Nem lehet hogy el vagy számolva?
nem az a lényeg hogy te mennyit hízol.hidd el a babád elveszi azt ami neki a legfontossabb!ha a doki szerint minden rendben akkor nincs miért aggódnod.
Elsõ vagyok. Nem mondtak semmit, hogy miért kisebb a baba. Sem a tanácsadáson, sem a nõgyógyász által végzett ultrahangvizsgálaton, sem a genetikai ultrahangokon, ahova azért kell járnom két hetente, mert sajnos több a magzatvizem a kelleténél. Most ez van elõtérben, nem pedig a baba mérete. Szerencsére a genetikai UH-okon eddig mindent rendben találtak, még mennem kell majd Torch vizsgálatra, remélet az is rendben lesz. Próbálok pozitív maradni, ami elég nehéz, de neked is ezt tanácsolom. Minden jót, jó egészséget és kitartást!
A kérdező hozzászólása: Hát sajnálom hogy gondok vannak a terhességeddel.Nekem is volt én egyfolytában bõgtem.Nem voltam ilyen erõs mint te!!:) Nagyon sok egészséget kivánok nektek mindkettõtõknek!!!!!!Én 52 kg indultam és most vagyok 55 kg, és ugyérzem a kisdrágámnak nincs nagyon mibõl elvennie......, de remélem minden ok nála!Boldog babavárást kivánok nektek.

28 hetes terhes vagyok, 10 kg-ot híztam eddig, de nem venni észre rajtam, mert jobbára csak a pocakom nőtt. Sok ez?

Legjobb válasz: Szerintem ne foglalkozz vele annyira, lényeg, hogy jól érezzétek magatokat mindketten. Én jelenleg 22 hetes vagyok és kb. 6 kg-t híztam, szerintem én is fogok annyit mint Te. Majd késõbb leadod. Esetleg (ha doki nem tiltja) kezdj el valamilyen kismamatornát. Én most tervezem. :)

Szerintem ne foglalkozz vele annyira, lényeg, hogy jól érezzétek magatokat mindketten. Én jelenleg 22 hetes vagyok és kb. 6 kg-t híztam, szerintem én is fogok annyit mint Te. Majd késõbb leadod. Esetleg (ha doki nem tiltja) kezdj el valamilyen kismamatornát. Én most tervezem. :)
Szia! Alkattól függ, hogy ki mennyit hízik. Szerintem nem sok a 10 kg. Ha meg amúgy sem lehet észrevenni, csak a pocidon, abszolút nincs miért aggódnod! (Én most vagyok 34 hetes, 11 kg-t híztam eddig, 50-rõl indulva.) További kellemes babavárást!
Én meg irigykedem mindnyájatokra. 30 kiló van rajtam és egy hét múlva szülök elvileg..
Szia! Én 27 hetes terhes vagyok, és kb. 6-8 kg jött rám eddig, de nekem is a hasamm nõtt, meg a cicim. Nyugodj meg, azért az látszik ha valaki elhízik, annak nem csak a pocija nagy. Ez alkati kérdés is. Van aki szegény nem is falja az ételeket és mégis nagyon sokat felszed, van aki ki sem száll a hûtõbõl, és mégsem hízik el... Ha nem vagy elhízva és a baba is szépen gyarapodik, akkor minden oké.
Kislányod lesz? A 6 kg nem olyan sok. Azt írd meg légyszi, hogy mekkora haskörfogattal kezdted a terhességet. Az számít.
szia! :) akkor rám mit mondana a védõnõd, mert nekem most 102 cm a haskörfogatom és 167 cm magas vagyok, eddig 8 kg a felszedett súlyom, de nekem is csak pocira ment leginkább :) . lehet rám azt mondaná, hogy egy dromedár vagyok már :) ))))). ne foglalkozz vele! nekem azt mondta a védõnõm, hogy rendben egyenletesen növök, ne aggódjak, amúgy kislányom lesz, és kezdek óriási pocakkal rendelkezni :) . a 6 kg nem sok, szerintem ne rágd magad :) . és most 25 hetes vagyok. :) pusza
Ez szerintem akkora baromság... Én is 27 hetes vagyok és 104 cm a haskörfogatom. De honnan tudod, hogy hány kiló vagyok, hány kiló voltam terhesség elõtt és hogy mennyit híztam? Centibõl nem lehet levonni következtetést. Ez olyan, hogy 70 kg sok? Kinek? egy 150 centis csajnak igen, egy 190 centisnek nem, és egy szülés elõtt álló nõnek sem sok!! Szerintem ne foglalkozz ilyen hülyeségekkel. Én nagyon remélem hogy ennél még sokkal -sokkal nagyobb lesz a hasam!!!
Szia! Azt sajna nem tudom mekkorának kellene lenni, én 174 cm magas vagyok és nem kezdtem túlsúllyal a terhességet, eddig 6 kg-ot híztam és a haskörfogatom 90 cm. Most a 32. hétben járok és kislányt várok! A babám a 29. hétben 1600 grammos volt.
Én 29hetes vagyok, bár már közelebb a 30hoz(baba egy hetes késésben van, tehát akár 28 hetesnek is lehet számolni), és most kíváncsiságból lemértem.108cm.Én sem kezdtem sújfelesleggel, és amit eddog híztam az sem a pocira ment.Inkább fenék, és combi, meg egy kicsit karra, nos és a cicik is legalább plusz egy kiló. Az itt megjelent eredményekbõl azt látom, hogy a 38 hetes kismamának volt kicsi a pocakja, és nem nekünk nagy:)
Igaz én még csak 18 hetes voltam, amikor nekem is azt mondta az uh-os doktornõ, hogy ránézésre, a pocakom alapján 24-26 hetesnek gondolt. Nekem sem mérték meg az elején a haskörfogatot, és most sem mértem még meg, De most már én is kíváncsi lettem. 20 hetes kismama
Aha! Így már értem.
A kérdező hozzászólása: nálunk nem mérik meg a kezdésnél a haskörfogatot. Azt arra mondta, hogy sok ennyi idõsen, hogy nekem 104 cm 28 hetesen, van egy másik kismama, akinek szintén 104 cm 38 hetesen. Õ erre mondta. :-)
Én a 2. választ írtam. 174cm vagyok, kb. olyan 8 kilot híztam, de hozzá kell tenni, hogy 3 hónapja ágynyugalomra vagyok ítélve! Nekem is kisfiam lesz, akit 1 nap híján 28 hetesen 1345g-ra becsültek! Kell is neki a hely!!! Ja és még szerencsére nem jelentek meg csíkok sem! De a lényeg, hogy ne aggódj emiatt, ha a babával minden rendben, akkor nincs semmi gond! :-)
Csak azt nem értem, miért mondta, hogy a 104 sok, ha nem tudni, mennyivel kezdtél...... Nõvérem alacsony, vékony alkatú, 29 hetes. Hatalmas hasa van a kisfiával, aki 27 hetesen 930g volt. De nincs 1 méter a haskerülete.
A kérdező hozzászólása: kisfiam lesz :-) Azt nem tudom, hogy mennyi volt a kezdésnél a haskörfogatom, akkor nem mérték csak most :-) amúgy 172 vagyok, elég magas és ahhoz képest nagy a hasam. hétfõn megyek a dokimhoz, kíváncsi leszek, hogy mekkora a babám súlya.
Szia! Én is a 28-at töltöttem. Én tegnap mértem, nekem is kb. annyi, lényeg az, hogy az 1 méteres papírcenti már nem ért körbe! Azért az sem mindegy, ki milyen magas! Ha nem volt súlyfelesleged, sokat nem is híztál, és gondolom, az is a hasadra ment! na és a baba sem mindenkinél egyformán fekszik! Nekem még mindig azt mondják a családtagok, hogy nem olyan nagy a hasam, mert viszonylag magas vagyok, és elveszik benne a baba! De amúgy én is szinte csak a hasamra híztam! :-) ne aggódj, nem hiszem, hogy ez olyan nagy baj lenne!
Én is 28 hetes babás vagyok és 101cm a haskörfogatom.Pedig csak 2kg híztam eddig.1 hónapja el sem hitték, hogy kisbabám lesz. Ne aggodj!Minden ember más és minden terhesség is.pont akkora a pocid amekkorában a babád kényelmesen elfér.És ez a lényeg!

28 hetes kismama vagyok, eddig 9kg-ot híztam, a védönőm azt mondja hogy sok, mások szerint nem. Szerintetek?

Legjobb válasz: Ez attól is függ menniyrõl indultál!Én is kb. itt tartottam ilynekor!De 156cm vagyok és 82 kilóval kezdtem,tehát eleve túlsúllyal!!!107 kiló lett a vége:(((De ha mondjuk vékony vagy ,akkor nem gáz szerintem...

Ez attól is függ menniyrõl indultál!Én is kb. itt tartottam ilynekor!De 156cm vagyok és 82 kilóval kezdtem, tehát eleve túlsúllyal!!!107 kiló lett a vége:(((De ha mondjuk vékony vagy , akkor nem gáz szerintem...
Szerintem nem vészes. Azt mondják az átlag a végére 12+/-2kg. A babód most olyan 1 kg lehet, tehát csak õ még legalább 2 kg-t biztos fog hízni. Plusz te is, meg a végén még víz is jön rád. Valószínûleg 14-15kg lesz nálad a vége, ami szerintem még nem rossz. Nekem pont ennyi jött fel az elsõ terhességem alatt, de semmi extra problémám nem volt. Most a másodiknál (32. hét) 8 kg-nál járok (szerintem 10kg lesz a vége), pedig semmit nem csinálok máshogy mint az elsõnél. Egyél sok gyümölcsöt és olyat, amitõl kicsit gyorsul az emésztésed, hogy ne legyen annyira sok ideje lerakódni a feleslegnek.
Ja, és 164 cm vagyok és 62-vel kezdtem.
Én úgy tudom, hogy van, aki az elsõ trimeszterben hízik többet és van, aki a másodikban és az utolsóban, nem törvényszerû.
A kérdező hozzászólása: 156cm vagyok, és 60kg-al kezdtem a terhességet! Köszönöm a válaszokat:)
Én összesen híztam 9 kg-ot.
ami ez elsõ trimeszterben jön fel, azt csakis magadra szeded, azt a legnehezebb leadni.
9:45-ös vagyok. Találtam egy magyar honlapot, ahol ki tudod számolni az ideális súlyt: http://bertengo.com/kalkulatorok/terhessegi-sulykalkulator/
10:06 vagyok bár a fene tudja, a második trimeszterben jönnek a leggyorsabban a kilók. az a lényeg, hogy a végére olyan 15 kilónál ne legyen több.
egy kicsit igen, de nem vészes. én 22 hetes vagyok, 4 kilót híztam, ez állítólag nem is sok, nem is kevés.
Most néztem meg egy kalkulátorral, külföldi, úgyhogy nem szúrom be a linket. Be kellett írnom a magasságomat (164), a kezdeti kilókat (62) és a terhességi hetet (nem volt 29, csak 30), így a 30-ik héten kiszámolta nekem pontosan 71, 1 kg-nak kellene lennem kb. Most mértem meg magam, 70 és fél vagyok, reggeli után. Úgyhogy, nem aggódom még. Ráadásul, mint írtam is, odafigyelek az étrendre, kevesebb szénhidrát.
A kérdező hozzászólása: Lemondtam én is a péksütiröl:) Jólérezni jól érzem magam csak nemszeretem hogy a védönõ mindíg a súlyommal van megáldva.Már félek nála felálni a mérlegre:) !
Én most léptem a 27. hétbe, 59, 5 kilóval indítottam a terhességet, és 163 centi vagyok. Most van rajtam 9 kiló. És a védõnõ meg a doki szerint is sok. Szóval leálltam a péksütirõl, csak rozskenyeret eszem, délután 5 után már csak gyümölcs, vagy zöldség. Most már kicsit jobban oda kell figyelni, mert az utolsó harmadban tényleg nagyon könnyen röppennek fel a kilók. De az is fontos szerintem, hogy te jól érezd magad a bõrödben, és ne sanyargasd magad. Szóval nem kell kínosan diétázni, szerintem az is elég, ha egy picit csökkented a szénhidrát és cukor bevitelt. További szép babavárást! :)
Ekkor én is itt tartottam, de az utolsó harmadban már nem híztam semmit.Nem voltam extrán kívános vagy éhes sem már ilyenkor.Szerintem Te jól állsz, ne aggódj.Koncentrálj a babára.:-)
29 hetesen 9 kg-ot híztam, aggódtam emiatt, de az orvosom és a védõnõm is azt mondták, hogy ez nem baj, nem is látszik rajtam. Ilyenkor kezd majd az ember jobban vizesedni is. Ez alkat kérdése is szerintem. Mivel nem eszem sokat, odafigyelek mit és hányszor. Kenyeret csak bioboltban veszek, teljes kiörlésû élesztõ nélküli. Édességet nagyon ritkán, ha megkívánom, akkor 1 hetente-kéthetente. Sok gyümölcsöt és zöldséget. Napi 5ször eszem, inkább kevesebbet, ebédkor többet szoktam, a többi alkalommal visszafogom magam. Talán többet kellene mozognom, lustább ember vagyok, majd meglátom:) Úgyhogy emiatt ne aggódj szerintem.
szia! nem sok, de az utolsó harmadban nagyon kell vigyázni, mert akkor jön a farkaséhség.. én sajna a fiamnál nem vigyáztam, és hiába álltam úgy 28hetesen mint te, mire szülni mentem felszaladt még 7kg..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válszokt, megfogadom öket:) !

28 hetes 5 napos kismama vagyok. Kb 2 hete észlelem, hogy nem rugdos olyan erőteljesen a baba. Van mozgás rendesen, csak eddig erősebb volt. Mitől lehet ez? Volt már valakinek ilyen?

Legjobb válasz: szia! nekem is volt ilyen idõszak. de mindig megnyugtattam magam, h. amíg napi 1x érzem, addig nincs gond. és nincs is. legutóbb a doki mondta, h. már faros a babóca, és tényleg érzem, h. másképp és máshol mocorog. lehet nálatok is csak ennyi van, h. másképp fekszik és nem érzed úgy. 30hkm

szia! nekem is volt ilyen idõszak. de mindig megnyugtattam magam, h. amíg napi 1x érzem, addig nincs gond. és nincs is. legutóbb a doki mondta, h. már faros a babóca, és tényleg érzem, h. másképp és máshol mocorog. lehet nálatok is csak ennyi van, h. másképp fekszik és nem érzed úgy. 30hkm
A kérdező hozzászólása: Köszike :)

28 hetes kismama vagyok, és kb. másfél hete napi többször is elkezd fájni a hasam. Görcsöl, szúr meg fáj egyszerre. Eddig ilyen még nem volt. Baj lehet?

Annyira azért nem,hogy ne tudjak megállni,de rendesen összegörnyedek t?le.Magne B6-ot már szedek,és kb.azóta van ez.

Legjobb válasz: Elvileg a méhed tágul! De a biztonság kedvéért menj el a dokidhoz, hogy megvizsgáljon rendesen, te is megnyugszol így, hogy minden rendben van, mert addig csak ezen fogsz agyalni!

Elvileg a méhed tágul! De a biztonság kedvéért menj el a dokidhoz, hogy megvizsgáljon rendesen, te is megnyugszol így, hogy minden rendben van, mert addig csak ezen fogsz agyalni!
szia nekem is volt ilyen mind a két lányommal én nekem gombás fertõzésem volt és azért voltak a görcsök menj el dokihoz és õ majd meegmondja hogy mit tegyél


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!