Találatok a következő kifejezésre: 28 hetes vagyok. Eddig (18 db)

28 hetes vagyok, eddig minden rendben van a babával is meg velem is. Minden eredmény jó, de nagyon aggódom hogy mi lesz ha mégis vmi baj lesz?

Gondolok itt fejl?dési rendellenességre, bármire. Nem tudom miért van ez, de tegnap óta nagyon aggódom emiatt. Mivel tereljem el a figyelmemet err?l a gondolatról?

Legjobb válasz: szia!! nem mondom, hogy nekem sosem jut eszembe, de nem szabad ilyenekre gondolni!! csak arra, hogy milyen egézséges, gyönyörû kisbabád lesz nem is olyan sokára!! ha eszedbejutnak ezek a gondolatok, tereldel olyanokkal, hogy miket fogtok csinálni együtt, hogy nem sokára a karodban tarthatod, hogy milyen is lesz a közös életetek :) csak semmi buta gondolat!! :) 27 hetes pocakos

szia!! nem mondom, hogy nekem sosem jut eszembe, de nem szabad ilyenekre gondolni!! csak arra, hogy milyen egézséges, gyönyörû kisbabád lesz nem is olyan sokára!! ha eszedbejutnak ezek a gondolatok, tereldel olyanokkal, hogy miket fogtok csinálni együtt, hogy nem sokára a karodban tarthatod, hogy milyen is lesz a közös életetek :) csak semmi buta gondolat!! :) 27 hetes pocakos
Szia. Nekem meg nagyon nem volt rendben minden. Az elsõ fele a terhességemnek rettegéssel telt el. Most 26 hetesen úgy vagyok vele, hogy nem lehet semmi baj, ha már idáig eljutottam a sok probléma ellenére. Minden este megbeszéltem a babámmal, hogy neki maradnia kell velem, mert nagyon várom, és nagyon szeretem. Ne gondolj rosszra, nem lesz semmi baj.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, majd igyekszem!:) Boldog babavárást nektek is!

28 hetes vagyok. Eddig a védőnőm még a baba szívhangját sem halgatta meg. Nektek is ilyen a védőnőtök? Kiló és vérnyomásmérés van csak mindig. Magyarul le sem szar.

Legjobb válasz: Nekem sem hallgatta meg egyszer sem, mondjuk én nem is tudtam, hogy más meg szokta hallgatni. A terhesgondozáson úgyis mindent megnéznek. A védõnõnél csak mérlegre kellett állnom, csekkolta, hogy dagad-e a lában, elküldött pisilni, meg tanácsokat adott. Ja, meg persze vérnyomást mért. Ezt nem úgy érzékeltem, hogy le sem vagyok szarva.

Nekem sem hallgatta meg egyszer sem, mondjuk én nem is tudtam, hogy más meg szokta hallgatni. A terhesgondozáson úgyis mindent megnéznek. A védõnõnél csak mérlegre kellett állnom, csekkolta, hogy dagad-e a lában, elküldött pisilni, meg tanácsokat adott. Ja, meg persze vérnyomást mért. Ezt nem úgy érzékeltem, hogy le sem vagyok szarva.
Az enyém se hallgatott szívhangot, csupán 1 alkalommal. Engem nem zavart, mert azok a szívhanghallgatók egy szóval csapnivalók. Megmért, vérnyomást mért, beírta a kiskönyvbe a leletek adatait. Ennyi. Mivel az orvosom szerint is minden rendben volt, engem nem zavart, hogy a védõnõ nem játssza el az orvost és okoskodik....
Nekem eddig egyszer nézett szívhangot, 26 hetesen, azóta nem voltam még nála, de mivel a doki is mindig megnézi nem aggódom!és soha nem éreztem emiatt leszarva magam, nekem súlyt sem mér, csak megkérdezi, hogy híztam-e, egyedül vérnyomást mér meg a leletek adatait írja be. 29 hetes km
Szia!Nekem 20 hetes nézett elõször szívhangot!Nekem nagyon normális a védõnõm!22 hetes kismama
Szia.sziasztok. A védönö is ember, és mi kismamák is azok vagyunk!Biztosan van mindenkinek rosszabb-jobb napja, eltudom képzelni, hogy vannak nagyon "ostoba"kismamák is! Én 26 hetes vagyok.nekem sem néztünk még szívhangot a védönömmel, de szerintem ha szóbakerülne biztosan megcsinálná.Hiányolni talán azért nem hiányolom mert az uh mindig megmutatták.Súly mérés, vérnyomás, vizelet minta, és a pocak mérés mindig van, beirja a leleteket a kiskönyvbe.És utána beszélgetni szoktunk, ez álltaláben egy olyan fél-háromnegyad óra mindennel együtt! Hehogy félreérts lehet egy kicsit neked is "kedvesebbnek" kellene legyél.
A kérdező hozzászólása: Az utolsó kettõnek mondom, nem kérek a megjegyzéseibõl. Különben a kettõ is két ember
Nem, nekem rendes a védõnõm. De ha Téged ennyire zavar, akkor miért nem teszed neki szóvá?????
Szerintem a "le sem szar" kifeJezést összesen ketten írták. És az az igazság, hogy a le sem szarás tényleg nem itt kezdõdik.
A védõnõm aranyos, de agybajt kapok tõle. :) A szívhangot 14. héttõl hallgatja, múltkor nagyon durván csinálta, 2 napig fájt a helye utána, mert nem pont a baba fölött volt és meg akarta keresni... A másik ami miatt kiakadok, hogy megkérdõjelezi az orvost. A doki szerint jó az AFP, szerinte alacsony, a doki szerint jó a terheléses cukor, szerinte magas... Meg nem jó helyen, nem jó irányba fekszik a baba, és ehhez hasonló nyavaják.
szia.nekem 20 hetesen nézte elõször, azóta is nézi minden alkalommal.meg vérnyomást mér, meg súlyt, meg vizeletet néz minden alkalommal.
A kérdező hozzászólása: Mit lovagoltok a "le sem szar" kifelyezésen.
Szia! Nekem is hasonló érzéseim vannak a védõnõmmel kapcsolatban! 27 hetesen voltam utoljára nála. Kedves, aranyos, de CSAK a vérnyomásomat méri meg, mást nem vizsgál! Kiló is csak bemondásra. A szívhang hallgatást én is várom mindig, de semmi. Meg ugye beírja a leletek eredményét. Tanácsokat is csak akkor ad, ha én kérdezgetem.
27 hetes vagyok egyszer se nézett még.de még csak fel se hozzta hogy majd fog.vizelet kilo vérnyomás meg a sok felesleges bla bla ilyen olyan kenyeret egyek meg fõzelékeket .....
Nekem 30 hetesen nézett elõszõr szívhangot.
Utolsó elõtti vagyok. Tudom, már nem mostani a kérdés, de én nem megjegyzést fûztem, csak annyit írtam, miért nem teszed szóvá a védõnõnek, ha egyszer kifogásolod? Lehet, hogy nincs nekik kiadva ukászba, hogy meg KELL nézni a szívhangot. Nekem is nézték anno, de ha nem nézte volna se lett volna semmi problémám ezzel, maximum rákérdezek (ahogy az utolsó is írta) kedvesen, hogy nem lehetne szívhangot nézni? Lehet, hogy azonnal elõveszi a kütyüt és megnézitek. De tudod, néma gyereknek... Meg a stílusod is érdekes. Lehet, hogy ezért le sem sz.... a védõnõ.

28 hetes vagyok, de még mindig a köldököm alatt érzem mozogni a kisfiam. Vmi baj lehet vele? Ilyenkor már a köldök környékén kellene érezni, nem? Amúgy nagyon aktív és a hátfájáson kívül nincs panaszom, hasam is csak 1x keményedett eddig

Legjobb válasz: Szerintem sem lehet semmi gond. Én 26 hetes vagyok, és legtöbbször Én is a köldököm környékén, inkább alatta érzem, hogy rúg egy jókorát. Nyílván még van sok helye, és meg sem fordult még. :-)

Szerintem sem lehet semmi gond. Én 26 hetes vagyok, és legtöbbször Én is a köldököm környékén, inkább alatta érzem, hogy rúg egy jókorát. Nyílván még van sok helye, és meg sem fordult még. :-)
Nem hiszem, hogy baj lenne. Biztos a lábait szereti mozgatni. :D
Semmi gond, csak a kisherceg valószínûleg farfekvéses. Néhány hét és a bordáidat veszi célba. :-) Boldog babavárást. 37 hetes mamó


Az orvos hányadik héttől végez méhszáj ellenőrzést? És milyen gyakorisággal fog ezután? Én 28 hetes vagyok, de eddig még kb csak 1-2-szer vizsgált meg a dokim korábban (legutóbb kb másfél hónapja).

Legjobb válasz: Nekem a terhesség elejétõl nézte havonta egyszer. A 36.héttõl viszont hetente nézi. Jövõ héten leszek 39 hetes, akkor már kétszer kell mennem egy héten.

Nekem a terhesség elejétõl nézte havonta egyszer. A 36.héttõl viszont hetente nézi. Jövõ héten leszek 39 hetes, akkor már kétszer kell mennem egy héten.
Szia! A dokinak havonta kellene megvizsgálni. Nem értem, hogy a dokik miért nem végzik el ezt havonta, peddig fontos, hogy mennyire nyitott a méhszáj. 28 heteske
Nekem már az 5. héttõl kezdve nézi, ahányszor csak megyek hozzá (kb. 2-3-4 hetente). Ez orvos függõ szerintem. Engem mindenesetre megnyugtat, hogy zárt a mszáj. Szintén 28 heteske
nekem is havonta vizsgál meg, hogy minden rendben van-e.
Nekem havonta amikor megyek, mindig megnézi, de csak azért, mert nagyon keményedik a hasam és ez ugyebár a méhszáj kinyílásához vezethet. Ha nem lenne panaszom, akkor nekem sem ellenõrizgetné állandóan. Mondjuk az én dokim azt mondta, hogy kb. félidõsen mindig ellenõrzi, de utána csak néha. Hát tényleg orvosa válogatja... :) Minden jót!!
Nem kéne havonta vizsgálnia, ez butaság! Tényleg dokitól függõ, hogy mikor és hányszor vizsgál meg. Ha nincs semmi gond és nincs panaszod (folyás vagy valami más)akkor majd csak a 32. héten néz meg elõször, de ha téged nyugtalanít, akkor szólj a dokinak.
Szia! Én ezen aggódtam egész terhességem alatt. Én 1x kértem, hogy nézze meg, 24 hetesen. Aztán 1x rákérdeztem, hogy aggódjak -e a kinyílás miatt, mert itt sokszor plvastam, hogy havonta ellenõrzik. A dokim azt mondta, nem jó gyakran nézegetni. (Neves prof. az orvosom.) Abszolút igaz, hogy orvosa válogatja. 6 hetes kisbaba anyukája
En a 30. hetben vagyok, eddig egyszer sem neztek. Holnap megyek ismet, akkor viszont kerni fogom, mert kismama vizitornara jarok, es tudni akarom, hogy zart-e a mehszaj.
A kérdező hozzászólása: Én aggódom kicsit emiatt hogy nem túl gyakran találkozunk (mivel ismerõs, telefonon szoktunk egyeztetni), de nehogy már én mondjam neki hogy vizsgáljon meg...
Szia! Ez elég orvosfüggõ. Az én orvoson minden találkozás alkalmával megvizsgál betapintással is. Eddig havonta szeretett volna velem találkozni (úgy 5-6 hetente találkoztunk is:) , a 32. héttõl két hetente, a 37. héttõl hetente tervezi a találkozásokat. Hát majd meglátjuk...
bocs elírtam nem nekem, hanem engem:) !

Ha eddig teljesen problémamentes volt a terhességem, ugye nem kell tartanom attól, hogy koraszülésem lesz? 28 hetes vagyok.

Jó lenne legalább 36 hétig egyben lenni, sok dolgunk van még... Számíthatok erre?

Legjobb válasz: Nem kell! Semmi gond nem lesz, ne izgulj! Kellemes babavárást és könnyû szülést!

Nem kell! Semmi gond nem lesz, ne izgulj! Kellemes babavárást és könnyû szülést!
én is 28-hetes vagyok és minden rendben nálam is.szerintem ha vigyázunk és odafigyelünk mindenre tuti hogy rendben lesz minden.sok sikert és kitartást.
Én sem akarok negatív lenni, de még bármi lehet ebbõl. Lehet, hogy túlhordod másfél héttel, lehet, hogy holnap megszülöd. Természetesen én a legjobbat kívánom neked!!! Maradjatok egyben minél tovább egészségben!!!
hát szerintem is számíthatsz bármire. kiszámíthatatlan az élet. Nem azért, de a barátnõmnek problémamentes terhesség végén halt meg a babája. csütörtökön délután voltak ultrahangon, mozgott a picur minden rendben volt és még aznap éjjel köldökzsínór infarktusa volt és meghalt a pici a 39. héten. Ez van.
Bocsánat, hogy ilyet írok, de miért kell a kérdezõt rémtörténetekkel traktálni. Igen, minden lehetséges, az is hogy holnap kimész az utcára és elüt a villamos. Igen, létezik olyan hogy halvaszülés meg egyéb borzalmak. De milliószor többen vannak, akik egészséges kisbabákat hoznak a világra, kellõ idõben. Szóval a kérdés feltevõjének megvan minden esélye, hogy vele is ez történjen!
nem akarok rosszindulatú lenni de attól függetlenül h eddig minden rendben volt még lehet koraszülésed.2 olyan szobatársam is volt mikor szültem, hogy problémamentes volt a terhességük, mégis megszültek a 35. héten minden elõjel nélkül.

28 hetes vagyok, majdnemhogy eddig hánytam. Érdemes elkezdenem újra szedni az elevitet?

Teherbeesés el?tt 2 hónappal már szedtem és bírtam a 6. hétig, de azóta nem ment le. Mostmár jobban vagyok, szeretnék vitamint szedni, nem tudom nem kés?-e újra elkezdeni, vagy inkább szedjek valami mást?

Legjobb válasz: Hát sztem neked jót tenne,sok minden van benne,gondolom a folyamatos hányás elég jól kiürített minden tartalékot.

Hát sztem neked jót tenne, sok minden van benne, gondolom a folyamatos hányás elég jól kiürített minden tartalékot.
A terhesvitaminban a legfontosabb a folsav, amit az idegcsõ-záródásos rendellenességek kivédése miatt érdemes szedni a fogamzás elõttõl legalább a 12. hétig, mivel ebben az idõszakban alakulnak ki a baba szervei, sõt, igen korai idõszakban záródik az idegcsõ, a terhesség 4-6. hetében. Ha ekkor nincs folsavhiány, akkor az ilyen rendellenességek elõfordulása 92%-kal csökken. Most, a 28. héten sem árt meg, még használhat is, hiszen multivitamin, de a magzati ártalmakat már késõ kivédeni vele.
Miért nem próbálsz ki másikat. Olvastam, hogy van akinek az Elevittõl hányingere volt, áttért egy másikra, azzal nem volt problémája. Talán keress olyat, amelyik kisebb, könnyebb lenyelni is. Én a Femibiont szedem, mert a vas miatt nem bírtam az Elevitet.

28 hetes vagyok. Egyátalán ne hizom és a hasam se nő. Normális ez? Eddig 3kg jött fel, már féltem a babámat hogy nem nő.

Legjobb válasz: Én terhesgondozáson beszéltem egy 9. hónapban lévõ kismamával, aki 1!!! kilót hízott egész terhessége alatt, és a pocaklakója normálisan fejlõdött. Igaz a hölgy ránézésre 100 kiló is volt, szóval volt a babának mit elszedni az anyutól.

Én terhesgondozáson beszéltem egy 9. hónapban lévõ kismamával, aki 1!!! kilót hízott egész terhessége alatt, és a pocaklakója normálisan fejlõdött. Igaz a hölgy ránézésre 100 kiló is volt, szóval volt a babának mit elszedni az anyutól.
Tanácsadáson biztos szóltak volna, ha baj lenne. Nem tudom nõgyógyászhoz hogy kell járnod, de nekem havonta kell megjelennem és akkor mindig megnéz ultrahanggal is. Ha téged is néznek havonta, akkor biztosan nõ a baba, mert szólnának, ha nem így lenne, csak szerintem valamiért olyan alkat vagy, hogy jobban elfér benned. Legalábbis ez az én véleményem, nem tudhatom biztosan. Mindenképp kérdezd meg az orvosodat. Amúgy én is 28 hetes vagyok és a babám, a méretei alapján le van maradva 2-3 héttel, de azért elég nagy a hasam, de azt mondják, hogy a has mérete nem függ a baba méretétõl. Egyszóval menyj el dokihoz, nézesd meg a babát ultrahanggal és akkor minden kiderül. Remélem tényleg nincs semmi baj! Minden jót nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat.Kb. 2 hete voltam ultrahangon ott mindent rendben találtak.Csakhát azóta egy dekát se hiztam, meg a hasam se nõt.Neked mit mondtak higy miért kisebb a babád??Nem lehet hogy el vagy számolva?
nem az a lényeg hogy te mennyit hízol.hidd el a babád elveszi azt ami neki a legfontossabb!ha a doki szerint minden rendben akkor nincs miért aggódnod.
Elsõ vagyok. Nem mondtak semmit, hogy miért kisebb a baba. Sem a tanácsadáson, sem a nõgyógyász által végzett ultrahangvizsgálaton, sem a genetikai ultrahangokon, ahova azért kell járnom két hetente, mert sajnos több a magzatvizem a kelleténél. Most ez van elõtérben, nem pedig a baba mérete. Szerencsére a genetikai UH-okon eddig mindent rendben találtak, még mennem kell majd Torch vizsgálatra, remélet az is rendben lesz. Próbálok pozitív maradni, ami elég nehéz, de neked is ezt tanácsolom. Minden jót, jó egészséget és kitartást!
A kérdező hozzászólása: Hát sajnálom hogy gondok vannak a terhességeddel.Nekem is volt én egyfolytában bõgtem.Nem voltam ilyen erõs mint te!!:) Nagyon sok egészséget kivánok nektek mindkettõtõknek!!!!!!Én 52 kg indultam és most vagyok 55 kg, és ugyérzem a kisdrágámnak nincs nagyon mibõl elvennie......, de remélem minden ok nála!Boldog babavárást kivánok nektek.

28 hetes kismama vagyok és eddig a méhszájam 3000 volt. Most 2000. Ez mit jelent? Baj vagy hogy már ennyitre nyitva van?

Legjobb válasz: A méhszájad teljesen zárt...ezt jelenti a 3 nulla. Az elsõ kettes azt jelenti,hogy kezd megrövidülni,ami nem tartozik a jó jelek közé 28 hetesen.Nem kell pánikolni,de figyelj oga magadra.Ha gyakran keményedsz egyél magnéziumot,és próbálj meg sokat pihenni,fekve. A doki amúgy mit mondott rá?

A méhszájad teljesen zárt...ezt jelenti a 3 nulla. Az elsõ kettes azt jelenti, hogy kezd megrövidülni, ami nem tartozik a jó jelek közé 28 hetesen.Nem kell pánikolni, de figyelj oga magadra.Ha gyakran keményedsz egyél magnéziumot, és próbálj meg sokat pihenni, fekve. A doki amúgy mit mondott rá?
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.Csak annyit mondott hogy ha nem keményedik sokat a hasam nincs gond.Eddig még egyszer sem keményedett.
Szia! A 2000-s méhszáj állapot azt jelenti, hogy a külsõ méhszáj 2 ujjnyira nyitva van!!! Amíg a többi nulla nulla marad addig jó. Én 28 hetesen már 2111 es voltam a 4. lányommal, és kihúztuk a 37.hétig. Az a lényeg hogy sokat pihenj. Ne emelj, ne erõlködj!!! Boldog babavárást. 27 hetes kismama
Ez semmi problémát nem jelent.Ez azt jelenti, hogy a külsõ-belsõ méhszáj telejesen zárt, és a méhnyak 1 centivel meg van rövidülve.Ami nem feltétlen baj.Aki meg nem tudja inkább ne írjon.Nekem a 25.héten pénteken még c 3000volt, kedden már csak c2000.Nem csináltam semmi különleges óvintézkedést, most töltöttem a 35.hetet, és még mindig c 2000.A dokim azt mondta, van akinek már a 19-20.hét körül csak c 2000 a méhszáj, és semmi gond nincs ezzel.De még annyit mondott ha esetleg keményedne a hasam, akkor bármit csinálok közben, tessék lepihenni, és emelte akkor a magnéziumomat napi 2db-ra(Béres), és azóta sem volt semmi gond...35hetes kismama
Ezt az orvos mondta vagy valamilyen leleten van rajta? Mármint a méhszáj állapotát illetve hogy ?ezres?

28 hetes terhes vagyok. Eddig nem volt előtejem és a cicim is kb 1 számmal lett nagyobb. Lehet, hogy nem lesz tejem?

Legjobb válasz: Azért ezt még korai lenne mondani!Még csak a 28.héten jársz. Én igaz csak 24 hetes vagyok,de nekem sem csöpög semmi a mellembõl,igaz egyszer amikor törölköztem és jobban megnyomtam a mellbimból jött egy gombostûfejnyi.Gondolj arra,hogy legalább egyelõre nem kell melltartóbetétre költened.A mellméret meg nem függ a tejtermeléssel össze.

Azért ezt még korai lenne mondani!Még csak a 28.héten jársz. Én igaz csak 24 hetes vagyok, de nekem sem csöpög semmi a mellembõl, igaz egyszer amikor törölköztem és jobban megnyomtam a mellbimból jött egy gombostûfejnyi.Gondolj arra, hogy legalább egyelõre nem kell melltartóbetétre költened.A mellméret meg nem függ a tejtermeléssel össze.
Már miért ne lenne???? Micsoda hozzáállás ez??? :) ) Persze, hogy lesz tejed! Egyébkéntis az nem törvényszerû, hogy csöpögnie kell az elõtejnek, nekem osem csöpögött, nyomogatni meg nem szabad ugye, így nem tudhattam biztosan , mégis biztos voltam benne, hogy van elõtejem. És volt is. Miután megszületett a fiam, akkor sem láttam, hogy van tejem, csak pár nap múlva, amikor már a valódi tejtermelés beindult. De addig is mellre tettem a babámat és mégha én nem is éreztem/láttam, hogy lenne mit szopnia, mégis volt, mert sûrû sárgásat büfizett, még meg is jegyezték a csecsemõsök, milyen sûrû elõtejem van. Szóval lesz tejed, ne aggódj! Szerintem már van is elõtejed, csak nem látszik.
A tej léte-nemléte egyáltalán nem függ a mell méretétõl. Kicsi mellben lehet rengeeteg tej, és hatalmas mellben lehet, hogy nem lesz tej . Teljesen független. Az elõtejre nekem meg azt mondta a védõnõ hogy a 32. hét után jelentkezhet... Ne izgulj ilyeneken, úgyis úgy lesz, ahogy... Nyugodj meg, minden rendben:-))
Nekem egy csepp elõtejem se volt, 2 és fél évig szoptattam :)

28 hetes terhes vagyok normális hogy csak 2 uh voltam edig?

Ma voltam tanácsadáson és a védönö vérvétel beutalot adot pedig most voltam cukor terhelésen ez lesz a 3-dik vérvételem ez normális ?

Legjobb válasz: Sterintem kevés az a 2 uh, én most leszek 10 hetes, eddig 2 uh volt nekem (na jó, az egyik rendkívüli volt), és 7-én lesz a 3. (a 12. heti)

Sterintem kevés az a 2 uh, én most leszek 10 hetes, eddig 2 uh volt nekem (na jó, az egyik rendkívüli volt), és 7-én lesz a 3. (a 12. heti)
Gondolom a 2 Uh az a 12. heti nyakiredõ és a 18. heti genetikai volt.A vérvételbõl a vércukor a 2. utána nem tudom, mert mégcsak 23 hetes vagyok.Fura, hogy csak ennyi Uh-d volt, de ha nincs semmi gond akkor végülis nem számít.Én a helyedben mostanság elmennék egy 4D-re ilyenkor már nagyon szépen látszik a kis babóka arca is. 23 hetes kismami
Szia! Ne aggódj, ez teljesen rendben van. Ne ihdd, hogy a sok uh jót tesz a bébinek. 1 terhesség alatt teljesen elég a 4 nagy uh. Ezek: 12. hét körül, 18. hét körül, 30. hét körül, és a 36. hét környékén. +/- 2 hét engedélyezett. Ebbõl már mindent lehet tudni, amit az orvostudomány ismer. Persze, elõfordul, hogy a doki csinál kis uh-ot, ez ilyen bepillantás, mint amikot meállapítja a terhességet. Megnézi a szívdobogást, leméri e fejet. Erre elég néhány perc és nem számít rendes uh-nak. Ebbõl lehet több egyeseknek, akik gyakran járnak ellenõrzésre, vagy valami gond van. Úgyhogy felesleges aggódnod, tudja mit csinál a dokid, a lényeg, hogy a 4 uh meglegyen a végéig. Vedd figyelembe pl.: hogy az Egészségügyi Világszervezet elutasítja ezt a vizsgálatot, mint rutineljárást. Mert: a hatékonysága nem bizonyított. Az eredmények alsó-felsõ határát állandóan változtatják, ahogy pozítivabb, tehát az eredményessége emiatt vitatott. Ezenkívül a tapasztalatok szerint magas a hibaarány. Minden jót!
Én is minden hónapban megyek magándokihoz, megvizsgál, (méhszájat), és csinál UH-ot minden egyes hónapban.Mi most vagyunk 6 hónaposak, így a hatodikra megyek majd.Fura mert ha van orvosod, elvileg jobban kellene veled foglakoznia, vagy csak lehet tényleg nemrég fogadtad.
A kérdező hozzászólása: igen ma megyek hozzá utojára február 28-án voltam nála ö csinálta a genetikai uh
most találkozól vele másodszorra?és mikor voltál ezelött? gondolom nem rég fogadtad meg.magándokik általában havi egyszer szeretnek látni.és akkor u.h. is van.
A kérdező hozzászólása: Van fogadot orvosom most fogok vele találkozni másodszora. Nekem ez furcsa hogy a védönö nem is követeli az uh töllem.
Szia.Ugy tudom, hogy egész terhesség alatt össz.4szer csinálnak uh a korházban, abban az esetben ha nincs fogadott orvosod.Ha van nyilván többször mivel általában havonta rendel vissza a doki.12., 18-20, 28-30 és 38hetesen csinálnak uh amire ajánlott elmenni.23hetes vagyok a korházban már voltam 2 uh-on és legközelebb 29hetesen kell mennem, ezon kivül 4szer nézett meg uh a fogadott dokim.Ne aggodj szerntem hamarosan menned kell megint, kérdezz rá védõnõdre.A vérvételek száma teljesen normális.Smmi ok aggodalomra.Boldog babavárást!
Átalában van az elsõ viszgálatkor, a 12, 18, 26, 32 és 36 hetes uh. Labor van 7, 16, 26 és 36 hetesen. De minden kórház másképp csinálja.
ha nem magándokihoz jársz, 3kötelezõ nagy u.h. van a 12.heti, a 18.heti/18-20hét között/és a 29-33hét közötti.aztán úgy tudom 36.héttõl hetente nst. én magánorvoshoz járok, havonta u.h. -ot csinál, de ezekre a kötelezõkre a kórházba kell mennem. 25hetes vagyok boldog babavárást
En nem tudom mi a normalis csak azt, hogy en hanyszor voltam....minden honapban egyszer.....semmi problemam nem volt, ennyiszer hivtak vissza...jovo heten megyek 5-ere, 28 hetes terhesen.
Amúgy meg a védõnõ csak a leleteket kéri.Az uh-ból is csak a nyaki redõ és a genetikai papírokat követeli....


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!