Találatok a következő kifejezésre: 28 hetes vagyok normális hogy (14 db)

28 hetes vagyok, és délelőtt éreztem, hogy a köldökömtől 1-2 cm-re néha-néha enyhén szúrkál a hasam (csak egy pillanatra). Nem fáj sehol, nem görcsölök, nem keményedek. Mi lehet ez? Normális?

Amúgy a baba mozgását folyamatosan érzem.

Legjobb válasz: Nem kell aggodni ez normális dolog, a méh növekedése miatt fordul elõ ahogy húzódak a tartó szalagok.Nekem is voltak ilyen problémáim de az orvos megnyugtatott.Meg szerintem a pici is nyomhat valamit ami érzékenyebb.Jó baba várást! 32 hetes kismama

Nem kell aggodni ez normális dolog, a méh növekedése miatt fordul elõ ahogy húzódak a tartó szalagok.Nekem is voltak ilyen problémáim de az orvos megnyugtatott.Meg szerintem a pici is nyomhat valamit ami érzékenyebb.Jó baba várást! 32 hetes kismama

28 hetes vagyok. Mostanában elég erőteljesen rúg és nyomja ki magát a babám, de annyira, hogy már fáj. Ez normális?

Van egy olyan érzésem, hogy befordult a babám, mert most már nem úgy érzem ahogy eddig, valamint mostanában inkább felül, a köldököm és a bordám között érzem jobban. Mintha ott nyomná ki a popóját. El?fordult már hogy egész kellemetlennek éreztem már a mozgását, amikor beindult, de amióta itt fent érzem már szabályosan fájni szokott. Ez mennyire normális? Kezdek aggódni. Kb 2-3 napja van ez.

Legjobb válasz: 31 hetes vagyok és kb. 4 hete érzem/van ugyan ez. Semmi bajom/bajunk nincs. Még nem akar elindulni a világ felé. Egyszerûen helyezkedik, mozgolódik. Nekem is sokszor kellemetlen, de akkor odarakom a kezem és simogatom a hasam. Akkor ált. abbahagyja, vagy máshova 'kuporodik'. Amikor eszem, akkor szokott leginkább fent aktív lenni .. akkor megkérdezem tõle, hogy ízlik vagy nem? Elkommunikálgatunk :DDDD

31 hetes vagyok és kb. 4 hete érzem/van ugyan ez. Semmi bajom/bajunk nincs. Még nem akar elindulni a világ felé. Egyszerûen helyezkedik, mozgolódik. Nekem is sokszor kellemetlen, de akkor odarakom a kezem és simogatom a hasam. Akkor ált. abbahagyja, vagy máshova 'kuporodik'. Amikor eszem, akkor szokott leginkább fent aktív lenni .. akkor megkérdezem tõle, hogy ízlik vagy nem? Elkommunikálgatunk :DDDD
szia 28 hetes vagyok es nekem is ugyan ez vam!! de nekem meg lent is anyira nyomja a szemeremcsontot meg inkabb a jobb oldalomat hogy mar allig birok fel alni ha leultem): ugy hogy meg a vesem is faj neha ugy erzem hogy aszt is nyomja meg a gyomromat is !!nem vagy egyedul!!
Nekem fájni nem szokott, csak néha kellemetlen. Meg az, hogy ráhelyezkedik a hólyagomra, na az igazán kellemetlen. :) Még ott tartok, hogy örülök az intenzív mozgásoknak. Amúgy az enyém is befordult már, és remélem most már nem helyezkedik sehova. 30 hkm
Szia! Ne aggódj, ez teljesen normális, sõt, lesz ez még cifrább is. Van hogy annyira kinyomja magát a babám, hogy levegõt is alig kapok a fájdalomtól. De mindig azzal nyugtatom magam, hogy megéri. :) További boldog babavárást! 36 Hkm
Szia. Én is 28 hetes vagyok, viszont én meg kb. 3 hete lent szoktam már érezni és fent már nem igazán. Az sem tartott sokáig, kb. 2 hétig. Az az idõszak nekem is kellemetlen volt, nagyon erõsen rúgta a jobb oldalamat, aludni sem hagyott. Én nem tudom, hogy nekem hogy helyezkedik. Az is lehet, hogy az enyém farfekvéses most és a lábacskáival tapos lefelé?
Szerintem ez babánként változik. Én 34 hetes vagyok, de nem fáj, ha a babám mozog.
Nekem mindkét babámnál nagyon fájt amikor mozogtak, most várom a harmadikat és már elõre rettegek, én sokszor sírtam is, mert volt, hogy egy-két órán át, bizony!!! le sem állt...és most hogy már a kicsi másfél éves, megértem, hogy mi volt ez a nagy mozgás...most sem tesz másképp, kis motolla...ne aggódj!!!

28 hetes terhes vagyok. Normális, hogy hirtelen olyan lett a hasam, mint egy lufi, elég nehézkes cipelni, és a hólyagomon is szinte állandó nyomás van?

Eddig nagyon jól érintett a terhesség,most azonban elég nehézkes lett,sokszor feszesnek érzem a hasam(nem k?kemény),nehezen megy le a kaja,stb.Többet kéne ezután pihennem?

Legjobb válasz: Szia! Én 21 hetes vagyok és nekem már most ilyen "bajaim" vannak...Úgy érzem magam mindig, mint aki degeszre ette éppen magát(pedig tényleg nem eszem sokat), és fõleg estére már nagyon feszül a pocim és fáj a derekam, mostanában ismét gyakran járok pisilni. Szokták mondani, hogy sokszor együnk keveset, talán ez is segíthet (bár tudom, h nem ez a baj)....A pihenés mindenképpen jót tesz. Én mikor úgy érzem, hogy elfáradtam nagyon és nagyon nem jó a pocakomnak, akkor ledõlök egy picit...utána megint kicsit jobb:) Így kibírom estig:) Kellemes babavárást!

Szia! Én 21 hetes vagyok és nekem már most ilyen "bajaim" vannak...Úgy érzem magam mindig, mint aki degeszre ette éppen magát(pedig tényleg nem eszem sokat), és fõleg estére már nagyon feszül a pocim és fáj a derekam, mostanában ismét gyakran járok pisilni. Szokták mondani, hogy sokszor együnk keveset, talán ez is segíthet (bár tudom, h nem ez a baj)....A pihenés mindenképpen jót tesz. Én mikor úgy érzem, hogy elfáradtam nagyon és nagyon nem jó a pocakomnak, akkor ledõlök egy picit...utána megint kicsit jobb:) Így kibírom estig:) Kellemes babavárást!
Babóca nekem egész terhesség alatt kispárnának használja a hugyhólyagomat:) Én már megszoktam, h nem bírom sokáig WCnélkül.Tegnap találkoztam egy 21 hetes kismamával, akinek szinte 2* akkora pocija volt, mint nekem 22 hetesen.Én örülök, ha minél késõbb lesz hatalmas, mert addig tudom csinálni a régi életvitelt.

Normális, hogy éjszakánként kényszeredetten nyújtózkodnom kell minden egyes testhelyzet váltásnál? 28 hetes vagyok

Általában az oldalamon alszom, de mikor meg akarok fordulni, akkor mindig nyújtózkodnom kell. Az utóbbi 3 napban, meg összeköt?dött a nyújtózkodás azzal, hogy ráfeszítek az alhasamra, mintha nyomni kellene.

Legjobb válasz: Nekem most van a második terhességem. Világ életemben jó alvó voltam, de most a 23. hét óta (29 hetes vagyok), én is állandóan forgolódok és nem találom a helyem. Ma már odáig jutottam, hogy 3-6-ig nem is tudtam aludni. Ezek a pasik (kisfiam lesz) kiborítóak. :) Neked is fiad lesz?

Nekem most van a második terhességem. Világ életemben jó alvó voltam, de most a 23. hét óta (29 hetes vagyok), én is állandóan forgolódok és nem találom a helyem. Ma már odáig jutottam, hogy 3-6-ig nem is tudtam aludni. Ezek a pasik (kisfiam lesz) kiborítóak. :) Neked is fiad lesz?
A kérdező hozzászólása: Igen fiú lesz. :)
Szia!Így visszagondolva nekem is 27-28 hét körül volt ez ha bárhova fordultam nyujtozkodtam.Most 32 hetes vagyok nem is vettem észre de elmult.Én 24 hétig szinte semmit nem aludtam, mióta nagy a pocim meg tutok :) én fordítva mûködöm ugy látszik.Jó babavárást, ha kérdésed van bátran írj.
Az elsõ vagyok. Nekem az elsõ kislány lett. Semmi bajom nem volt a terhesség alatt. De ez a kis pasi. Mások is mondták már, hogy a fiúk ilyenek. Kénytelen vagyok elhinni. Mi lesz ha megszületik? :)
Én 24 hetes vagyok, és kislányunk lesz, de szinte minden éjjel felébredek és forgolódok egy órát mire újra el tudok aludni, sehogy nem jó, nem találom a helyem, állandóan nyújtóznék. Úgyhogy szerintem ez nem függ attól hogy kisfiú vagy kislány van odabent.

28 hetes vagyok és egyre többször érzem, szinte egész nap, hogy zsibbad a bal kezem és a bal lábam. Ráadásul a csípőm is fáj, egyre jobban és gyakrabban. Ez normális? Mit tudok tenni mondjuk a zsibbadás ellen?

Legjobb válasz: Én 22 hetes vagyok és a kéz zsibbadás illetve a vádli görcs nálam is többször elõfordul naponta. A Dokim azt mondta, hogy szedjek több magne b6-ot és egy héten 1X igyak meg egy kálciun sandos pezsgõtablettát (de a Tovita is jó).

Én 22 hetes vagyok és a kéz zsibbadás illetve a vádli görcs nálam is többször elõfordul naponta. A Dokim azt mondta, hogy szedjek több magne b6-ot és egy héten 1X igyak meg egy kálciun sandos pezsgõtablettát (de a Tovita is jó).

28 hetes terhes vagyok normális hogy csak 2 uh voltam edig?

Ma voltam tanácsadáson és a védönö vérvétel beutalot adot pedig most voltam cukor terhelésen ez lesz a 3-dik vérvételem ez normális ?

Legjobb válasz: Sterintem kevés az a 2 uh, én most leszek 10 hetes, eddig 2 uh volt nekem (na jó, az egyik rendkívüli volt), és 7-én lesz a 3. (a 12. heti)

Sterintem kevés az a 2 uh, én most leszek 10 hetes, eddig 2 uh volt nekem (na jó, az egyik rendkívüli volt), és 7-én lesz a 3. (a 12. heti)
Gondolom a 2 Uh az a 12. heti nyakiredõ és a 18. heti genetikai volt.A vérvételbõl a vércukor a 2. utána nem tudom, mert mégcsak 23 hetes vagyok.Fura, hogy csak ennyi Uh-d volt, de ha nincs semmi gond akkor végülis nem számít.Én a helyedben mostanság elmennék egy 4D-re ilyenkor már nagyon szépen látszik a kis babóka arca is. 23 hetes kismami
Szia! Ne aggódj, ez teljesen rendben van. Ne ihdd, hogy a sok uh jót tesz a bébinek. 1 terhesség alatt teljesen elég a 4 nagy uh. Ezek: 12. hét körül, 18. hét körül, 30. hét körül, és a 36. hét környékén. +/- 2 hét engedélyezett. Ebbõl már mindent lehet tudni, amit az orvostudomány ismer. Persze, elõfordul, hogy a doki csinál kis uh-ot, ez ilyen bepillantás, mint amikot meállapítja a terhességet. Megnézi a szívdobogást, leméri e fejet. Erre elég néhány perc és nem számít rendes uh-nak. Ebbõl lehet több egyeseknek, akik gyakran járnak ellenõrzésre, vagy valami gond van. Úgyhogy felesleges aggódnod, tudja mit csinál a dokid, a lényeg, hogy a 4 uh meglegyen a végéig. Vedd figyelembe pl.: hogy az Egészségügyi Világszervezet elutasítja ezt a vizsgálatot, mint rutineljárást. Mert: a hatékonysága nem bizonyított. Az eredmények alsó-felsõ határát állandóan változtatják, ahogy pozítivabb, tehát az eredményessége emiatt vitatott. Ezenkívül a tapasztalatok szerint magas a hibaarány. Minden jót!
Én is minden hónapban megyek magándokihoz, megvizsgál, (méhszájat), és csinál UH-ot minden egyes hónapban.Mi most vagyunk 6 hónaposak, így a hatodikra megyek majd.Fura mert ha van orvosod, elvileg jobban kellene veled foglakoznia, vagy csak lehet tényleg nemrég fogadtad.
A kérdező hozzászólása: igen ma megyek hozzá utojára február 28-án voltam nála ö csinálta a genetikai uh
most találkozól vele másodszorra?és mikor voltál ezelött? gondolom nem rég fogadtad meg.magándokik általában havi egyszer szeretnek látni.és akkor u.h. is van.
A kérdező hozzászólása: Van fogadot orvosom most fogok vele találkozni másodszora. Nekem ez furcsa hogy a védönö nem is követeli az uh töllem.
Szia.Ugy tudom, hogy egész terhesség alatt össz.4szer csinálnak uh a korházban, abban az esetben ha nincs fogadott orvosod.Ha van nyilván többször mivel általában havonta rendel vissza a doki.12., 18-20, 28-30 és 38hetesen csinálnak uh amire ajánlott elmenni.23hetes vagyok a korházban már voltam 2 uh-on és legközelebb 29hetesen kell mennem, ezon kivül 4szer nézett meg uh a fogadott dokim.Ne aggodj szerntem hamarosan menned kell megint, kérdezz rá védõnõdre.A vérvételek száma teljesen normális.Smmi ok aggodalomra.Boldog babavárást!
Átalában van az elsõ viszgálatkor, a 12, 18, 26, 32 és 36 hetes uh. Labor van 7, 16, 26 és 36 hetesen. De minden kórház másképp csinálja.
ha nem magándokihoz jársz, 3kötelezõ nagy u.h. van a 12.heti, a 18.heti/18-20hét között/és a 29-33hét közötti.aztán úgy tudom 36.héttõl hetente nst. én magánorvoshoz járok, havonta u.h. -ot csinál, de ezekre a kötelezõkre a kórházba kell mennem. 25hetes vagyok boldog babavárást
En nem tudom mi a normalis csak azt, hogy en hanyszor voltam....minden honapban egyszer.....semmi problemam nem volt, ennyiszer hivtak vissza...jovo heten megyek 5-ere, 28 hetes terhesen.
Amúgy meg a védõnõ csak a leleteket kéri.Az uh-ból is csak a nyaki redõ és a genetikai papírokat követeli....

28 hetes vagyok. Egyátalán ne hizom és a hasam se nő. Normális ez? Eddig 3kg jött fel, már féltem a babámat hogy nem nő.

Legjobb válasz: Én terhesgondozáson beszéltem egy 9. hónapban lévõ kismamával, aki 1!!! kilót hízott egész terhessége alatt, és a pocaklakója normálisan fejlõdött. Igaz a hölgy ránézésre 100 kiló is volt, szóval volt a babának mit elszedni az anyutól.

Én terhesgondozáson beszéltem egy 9. hónapban lévõ kismamával, aki 1!!! kilót hízott egész terhessége alatt, és a pocaklakója normálisan fejlõdött. Igaz a hölgy ránézésre 100 kiló is volt, szóval volt a babának mit elszedni az anyutól.
Tanácsadáson biztos szóltak volna, ha baj lenne. Nem tudom nõgyógyászhoz hogy kell járnod, de nekem havonta kell megjelennem és akkor mindig megnéz ultrahanggal is. Ha téged is néznek havonta, akkor biztosan nõ a baba, mert szólnának, ha nem így lenne, csak szerintem valamiért olyan alkat vagy, hogy jobban elfér benned. Legalábbis ez az én véleményem, nem tudhatom biztosan. Mindenképp kérdezd meg az orvosodat. Amúgy én is 28 hetes vagyok és a babám, a méretei alapján le van maradva 2-3 héttel, de azért elég nagy a hasam, de azt mondják, hogy a has mérete nem függ a baba méretétõl. Egyszóval menyj el dokihoz, nézesd meg a babát ultrahanggal és akkor minden kiderül. Remélem tényleg nincs semmi baj! Minden jót nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat.Kb. 2 hete voltam ultrahangon ott mindent rendben találtak.Csakhát azóta egy dekát se hiztam, meg a hasam se nõt.Neked mit mondtak higy miért kisebb a babád??Nem lehet hogy el vagy számolva?
nem az a lényeg hogy te mennyit hízol.hidd el a babád elveszi azt ami neki a legfontossabb!ha a doki szerint minden rendben akkor nincs miért aggódnod.
Elsõ vagyok. Nem mondtak semmit, hogy miért kisebb a baba. Sem a tanácsadáson, sem a nõgyógyász által végzett ultrahangvizsgálaton, sem a genetikai ultrahangokon, ahova azért kell járnom két hetente, mert sajnos több a magzatvizem a kelleténél. Most ez van elõtérben, nem pedig a baba mérete. Szerencsére a genetikai UH-okon eddig mindent rendben találtak, még mennem kell majd Torch vizsgálatra, remélet az is rendben lesz. Próbálok pozitív maradni, ami elég nehéz, de neked is ezt tanácsolom. Minden jót, jó egészséget és kitartást!
A kérdező hozzászólása: Hát sajnálom hogy gondok vannak a terhességeddel.Nekem is volt én egyfolytában bõgtem.Nem voltam ilyen erõs mint te!!:) Nagyon sok egészséget kivánok nektek mindkettõtõknek!!!!!!Én 52 kg indultam és most vagyok 55 kg, és ugyérzem a kisdrágámnak nincs nagyon mibõl elvennie......, de remélem minden ok nála!Boldog babavárást kivánok nektek.

Az utóbbi időben éjjelente azt érzem, hogy ég a talpam és a tenyerem, emiatt alig bírok aludni. Egész éjjel állandóan izzadok. Ez normális? Mitől lehet? 28 hetes vagyok

Legjobb válasz: Én 31hetes vagyok,és fõleg éjjelente én is rettentõen izzadok.Nem tudom mitõl,azelõtt nem voltam izzadós,de mióta terhes vagyok,fõleg a félidõ óta,annyira izzadós lettem,hogy van hogy éjjel mikor felébredek,tiszta víz rajtam minden tetõtõl talpig.Ez eléggé zavar,de nem tudok vele mit csinálni...és gõzöm sincs mitõl lehet,de amugy már én is gondolkoztam rajta..:)

Én 31hetes vagyok, és fõleg éjjelente én is rettentõen izzadok.Nem tudom mitõl, azelõtt nem voltam izzadós, de mióta terhes vagyok, fõleg a félidõ óta, annyira izzadós lettem, hogy van hogy éjjel mikor felébredek, tiszta víz rajtam minden tetõtõl talpig.Ez eléggé zavar, de nem tudok vele mit csinálni...és gõzöm sincs mitõl lehet, de amugy már én is gondolkoztam rajta..:)

Normális az, hogy a babám kb.1 hete kevésbé aktív, mint volt? Nem rugdosást, boxolást érzek, inkább csak helyezkedést, 28 hetesek vagyunk.

Legjobb válasz: Csökken a hely, nem tud már úgy úszkálni, ha érzed a mozgolódást, akkor minden ok. :o)

Csökken a hely, nem tud már úgy úszkálni, ha érzed a mozgolódást, akkor minden ok. :o)
Megint elsõ vagyok: Ne aggódj, mindegy, hányadik baba, mert a gyerkõcök kint is és bent is egyaránt teljesen máshogy viselkednek, majd meglátod, ha jön a tesó... :o)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Elsõ terhesség és nem tudom igazán mikor mennyit kell mocorognia, nem túl sûrûn ad jelet magáról. Voltam 4D-n, azt mondták minden rendben, de akkor éppen szerepelt. :)

28 hetes vagyok és nagyon fáj a köldököm. :o ( Lehet kifordul, de normális, hogy fáj is?

Másnak is fáj(t) a köldöke? Fáj szinte minden mozdulat. Köhögni, hapcizni, orrot fújni is csak jajgatva tudok és össze kell szorítanom az ujjammal, hogy ne fájjon vagy forduljon ki. :o( Nagyon kellemetlen. Normális ez? Holnap reggel megyek tanácsadásra és mindenképpen rá fogok kérdezni a dokitól is, de gondoltam el?tte gy?jtök itt egy kis infót, hátha más is járt már így. Mit lehetne tenni ez ellen? El?re is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Nem kell megijedni! Koldokserv,nekem is elojott igy a terhesseg vege fele. Mikor hapcizol, kohogsz tedd a kezed ra, es finoman nyomd befele,meg jobb, ha olyankor le is ulsz. Ne emelj semmi nehezet ami tobb, mint 1kg, ne hajlongj, es sokat pihenj!

Nem kell megijedni! Koldokserv, nekem is elojott igy a terhesseg vege fele. Mikor hapcizol, kohogsz tedd a kezed ra, es finoman nyomd befele, meg jobb, ha olyankor le is ulsz. Ne emelj semmi nehezet ami tobb, mint 1kg, ne hajlongj, es sokat pihenj!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!