Találatok a következő kifejezésre: 28 hetes vagyok normális (31 db)

28 hetes vagyok, és délelőtt éreztem, hogy a köldökömtől 1-2 cm-re néha-néha enyhén szúrkál a hasam (csak egy pillanatra). Nem fáj sehol, nem görcsölök, nem keményedek. Mi lehet ez? Normális?

Amúgy a baba mozgását folyamatosan érzem.

Legjobb válasz: Nem kell aggodni ez normális dolog, a méh növekedése miatt fordul elõ ahogy húzódak a tartó szalagok.Nekem is voltak ilyen problémáim de az orvos megnyugtatott.Meg szerintem a pici is nyomhat valamit ami érzékenyebb.Jó baba várást! 32 hetes kismama

Nem kell aggodni ez normális dolog, a méh növekedése miatt fordul elõ ahogy húzódak a tartó szalagok.Nekem is voltak ilyen problémáim de az orvos megnyugtatott.Meg szerintem a pici is nyomhat valamit ami érzékenyebb.Jó baba várást! 32 hetes kismama

28 hetes vagyok. Mostanában elég erőteljesen rúg és nyomja ki magát a babám, de annyira, hogy már fáj. Ez normális?

Van egy olyan érzésem, hogy befordult a babám, mert most már nem úgy érzem ahogy eddig, valamint mostanában inkább felül, a köldököm és a bordám között érzem jobban. Mintha ott nyomná ki a popóját. El?fordult már hogy egész kellemetlennek éreztem már a mozgását, amikor beindult, de amióta itt fent érzem már szabályosan fájni szokott. Ez mennyire normális? Kezdek aggódni. Kb 2-3 napja van ez.

Legjobb válasz: 31 hetes vagyok és kb. 4 hete érzem/van ugyan ez. Semmi bajom/bajunk nincs. Még nem akar elindulni a világ felé. Egyszerûen helyezkedik, mozgolódik. Nekem is sokszor kellemetlen, de akkor odarakom a kezem és simogatom a hasam. Akkor ált. abbahagyja, vagy máshova 'kuporodik'. Amikor eszem, akkor szokott leginkább fent aktív lenni .. akkor megkérdezem tõle, hogy ízlik vagy nem? Elkommunikálgatunk :DDDD

31 hetes vagyok és kb. 4 hete érzem/van ugyan ez. Semmi bajom/bajunk nincs. Még nem akar elindulni a világ felé. Egyszerûen helyezkedik, mozgolódik. Nekem is sokszor kellemetlen, de akkor odarakom a kezem és simogatom a hasam. Akkor ált. abbahagyja, vagy máshova 'kuporodik'. Amikor eszem, akkor szokott leginkább fent aktív lenni .. akkor megkérdezem tõle, hogy ízlik vagy nem? Elkommunikálgatunk :DDDD
szia 28 hetes vagyok es nekem is ugyan ez vam!! de nekem meg lent is anyira nyomja a szemeremcsontot meg inkabb a jobb oldalomat hogy mar allig birok fel alni ha leultem): ugy hogy meg a vesem is faj neha ugy erzem hogy aszt is nyomja meg a gyomromat is !!nem vagy egyedul!!
Nekem fájni nem szokott, csak néha kellemetlen. Meg az, hogy ráhelyezkedik a hólyagomra, na az igazán kellemetlen. :) Még ott tartok, hogy örülök az intenzív mozgásoknak. Amúgy az enyém is befordult már, és remélem most már nem helyezkedik sehova. 30 hkm
Szia! Ne aggódj, ez teljesen normális, sõt, lesz ez még cifrább is. Van hogy annyira kinyomja magát a babám, hogy levegõt is alig kapok a fájdalomtól. De mindig azzal nyugtatom magam, hogy megéri. :) További boldog babavárást! 36 Hkm
Szia. Én is 28 hetes vagyok, viszont én meg kb. 3 hete lent szoktam már érezni és fent már nem igazán. Az sem tartott sokáig, kb. 2 hétig. Az az idõszak nekem is kellemetlen volt, nagyon erõsen rúgta a jobb oldalamat, aludni sem hagyott. Én nem tudom, hogy nekem hogy helyezkedik. Az is lehet, hogy az enyém farfekvéses most és a lábacskáival tapos lefelé?
Szerintem ez babánként változik. Én 34 hetes vagyok, de nem fáj, ha a babám mozog.
Nekem mindkét babámnál nagyon fájt amikor mozogtak, most várom a harmadikat és már elõre rettegek, én sokszor sírtam is, mert volt, hogy egy-két órán át, bizony!!! le sem állt...és most hogy már a kicsi másfél éves, megértem, hogy mi volt ez a nagy mozgás...most sem tesz másképp, kis motolla...ne aggódj!!!

Normális, hogy éjszakánként kényszeredetten nyújtózkodnom kell minden egyes testhelyzet váltásnál? 28 hetes vagyok

Általában az oldalamon alszom, de mikor meg akarok fordulni, akkor mindig nyújtózkodnom kell. Az utóbbi 3 napban, meg összeköt?dött a nyújtózkodás azzal, hogy ráfeszítek az alhasamra, mintha nyomni kellene.

Legjobb válasz: Nekem most van a második terhességem. Világ életemben jó alvó voltam, de most a 23. hét óta (29 hetes vagyok), én is állandóan forgolódok és nem találom a helyem. Ma már odáig jutottam, hogy 3-6-ig nem is tudtam aludni. Ezek a pasik (kisfiam lesz) kiborítóak. :) Neked is fiad lesz?

Nekem most van a második terhességem. Világ életemben jó alvó voltam, de most a 23. hét óta (29 hetes vagyok), én is állandóan forgolódok és nem találom a helyem. Ma már odáig jutottam, hogy 3-6-ig nem is tudtam aludni. Ezek a pasik (kisfiam lesz) kiborítóak. :) Neked is fiad lesz?
A kérdező hozzászólása: Igen fiú lesz. :)
Szia!Így visszagondolva nekem is 27-28 hét körül volt ez ha bárhova fordultam nyujtozkodtam.Most 32 hetes vagyok nem is vettem észre de elmult.Én 24 hétig szinte semmit nem aludtam, mióta nagy a pocim meg tutok :) én fordítva mûködöm ugy látszik.Jó babavárást, ha kérdésed van bátran írj.
Az elsõ vagyok. Nekem az elsõ kislány lett. Semmi bajom nem volt a terhesség alatt. De ez a kis pasi. Mások is mondták már, hogy a fiúk ilyenek. Kénytelen vagyok elhinni. Mi lesz ha megszületik? :)
Én 24 hetes vagyok, és kislányunk lesz, de szinte minden éjjel felébredek és forgolódok egy órát mire újra el tudok aludni, sehogy nem jó, nem találom a helyem, állandóan nyújtóznék. Úgyhogy szerintem ez nem függ attól hogy kisfiú vagy kislány van odabent.


28 hetes vagyok és egyre többször érzem, szinte egész nap, hogy zsibbad a bal kezem és a bal lábam. Ráadásul a csípőm is fáj, egyre jobban és gyakrabban. Ez normális? Mit tudok tenni mondjuk a zsibbadás ellen?

Legjobb válasz: Én 22 hetes vagyok és a kéz zsibbadás illetve a vádli görcs nálam is többször elõfordul naponta. A Dokim azt mondta, hogy szedjek több magne b6-ot és egy héten 1X igyak meg egy kálciun sandos pezsgõtablettát (de a Tovita is jó).

Én 22 hetes vagyok és a kéz zsibbadás illetve a vádli görcs nálam is többször elõfordul naponta. A Dokim azt mondta, hogy szedjek több magne b6-ot és egy héten 1X igyak meg egy kálciun sandos pezsgõtablettát (de a Tovita is jó).

28 hetes vagyok. Egyátalán ne hizom és a hasam se nő. Normális ez? Eddig 3kg jött fel, már féltem a babámat hogy nem nő.

Legjobb válasz: Én terhesgondozáson beszéltem egy 9. hónapban lévõ kismamával, aki 1!!! kilót hízott egész terhessége alatt, és a pocaklakója normálisan fejlõdött. Igaz a hölgy ránézésre 100 kiló is volt, szóval volt a babának mit elszedni az anyutól.

Én terhesgondozáson beszéltem egy 9. hónapban lévõ kismamával, aki 1!!! kilót hízott egész terhessége alatt, és a pocaklakója normálisan fejlõdött. Igaz a hölgy ránézésre 100 kiló is volt, szóval volt a babának mit elszedni az anyutól.
Tanácsadáson biztos szóltak volna, ha baj lenne. Nem tudom nõgyógyászhoz hogy kell járnod, de nekem havonta kell megjelennem és akkor mindig megnéz ultrahanggal is. Ha téged is néznek havonta, akkor biztosan nõ a baba, mert szólnának, ha nem így lenne, csak szerintem valamiért olyan alkat vagy, hogy jobban elfér benned. Legalábbis ez az én véleményem, nem tudhatom biztosan. Mindenképp kérdezd meg az orvosodat. Amúgy én is 28 hetes vagyok és a babám, a méretei alapján le van maradva 2-3 héttel, de azért elég nagy a hasam, de azt mondják, hogy a has mérete nem függ a baba méretétõl. Egyszóval menyj el dokihoz, nézesd meg a babát ultrahanggal és akkor minden kiderül. Remélem tényleg nincs semmi baj! Minden jót nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat.Kb. 2 hete voltam ultrahangon ott mindent rendben találtak.Csakhát azóta egy dekát se hiztam, meg a hasam se nõt.Neked mit mondtak higy miért kisebb a babád??Nem lehet hogy el vagy számolva?
nem az a lényeg hogy te mennyit hízol.hidd el a babád elveszi azt ami neki a legfontossabb!ha a doki szerint minden rendben akkor nincs miért aggódnod.
Elsõ vagyok. Nem mondtak semmit, hogy miért kisebb a baba. Sem a tanácsadáson, sem a nõgyógyász által végzett ultrahangvizsgálaton, sem a genetikai ultrahangokon, ahova azért kell járnom két hetente, mert sajnos több a magzatvizem a kelleténél. Most ez van elõtérben, nem pedig a baba mérete. Szerencsére a genetikai UH-okon eddig mindent rendben találtak, még mennem kell majd Torch vizsgálatra, remélet az is rendben lesz. Próbálok pozitív maradni, ami elég nehéz, de neked is ezt tanácsolom. Minden jót, jó egészséget és kitartást!
A kérdező hozzászólása: Hát sajnálom hogy gondok vannak a terhességeddel.Nekem is volt én egyfolytában bõgtem.Nem voltam ilyen erõs mint te!!:) Nagyon sok egészséget kivánok nektek mindkettõtõknek!!!!!!Én 52 kg indultam és most vagyok 55 kg, és ugyérzem a kisdrágámnak nincs nagyon mibõl elvennie......, de remélem minden ok nála!Boldog babavárást kivánok nektek.

Az utóbbi időben éjjelente azt érzem, hogy ég a talpam és a tenyerem, emiatt alig bírok aludni. Egész éjjel állandóan izzadok. Ez normális? Mitől lehet? 28 hetes vagyok

Legjobb válasz: Én 31hetes vagyok,és fõleg éjjelente én is rettentõen izzadok.Nem tudom mitõl,azelõtt nem voltam izzadós,de mióta terhes vagyok,fõleg a félidõ óta,annyira izzadós lettem,hogy van hogy éjjel mikor felébredek,tiszta víz rajtam minden tetõtõl talpig.Ez eléggé zavar,de nem tudok vele mit csinálni...és gõzöm sincs mitõl lehet,de amugy már én is gondolkoztam rajta..:)

Én 31hetes vagyok, és fõleg éjjelente én is rettentõen izzadok.Nem tudom mitõl, azelõtt nem voltam izzadós, de mióta terhes vagyok, fõleg a félidõ óta, annyira izzadós lettem, hogy van hogy éjjel mikor felébredek, tiszta víz rajtam minden tetõtõl talpig.Ez eléggé zavar, de nem tudok vele mit csinálni...és gõzöm sincs mitõl lehet, de amugy már én is gondolkoztam rajta..:)

Másnak is csak havonta kell menni orvoshoz? 28 hetes vagyok! Ez így normális ilyentájt?

Nem mintha s?r?bben szeretnék menni,csak úgy érdekel.Most pl. 5 hét telik el,mert a doki konferencián volt.

Legjobb válasz: Igen nekem is havonta kell menni,meg a védõ nõhöz aztán sûrûsödik sajna a vége felé.

Igen nekem is havonta kell menni, meg a védõ nõhöz aztán sûrûsödik sajna a vége felé.
én is havonta járok, nekem is volt olyan, hogy 5 hétre mentem, mert a doki szabin volt 32 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Megnyugtattatok, hogy ez így normális!
Igen. csak az utolsó hónapban jársz hetente.
Igen. Én most 34 hetes vagyok, ( a 29.-en voltam utoljára), most megyek a héten, legközelebb már a 36. héttõl hetente ctg-re.
Én a terhesség végéig havonta jártam.Csak NST-re kellett menni hetente, ott pedig az éppen ügyeletes doki megnézte az eredmény.

Normális az, hogy a babám kb.1 hete kevésbé aktív, mint volt? Nem rugdosást, boxolást érzek, inkább csak helyezkedést, 28 hetesek vagyunk.

Legjobb válasz: Csökken a hely, nem tud már úgy úszkálni, ha érzed a mozgolódást, akkor minden ok. :o)

Csökken a hely, nem tud már úgy úszkálni, ha érzed a mozgolódást, akkor minden ok. :o)
Megint elsõ vagyok: Ne aggódj, mindegy, hányadik baba, mert a gyerkõcök kint is és bent is egyaránt teljesen máshogy viselkednek, majd meglátod, ha jön a tesó... :o)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Elsõ terhesség és nem tudom igazán mikor mennyit kell mocorognia, nem túl sûrûn ad jelet magáról. Voltam 4D-n, azt mondták minden rendben, de akkor éppen szerepelt. :)

28 hetes vagyok és nagyon fáj a köldököm. :o ( Lehet kifordul, de normális, hogy fáj is?

Másnak is fáj(t) a köldöke? Fáj szinte minden mozdulat. Köhögni, hapcizni, orrot fújni is csak jajgatva tudok és össze kell szorítanom az ujjammal, hogy ne fájjon vagy forduljon ki. :o( Nagyon kellemetlen. Normális ez? Holnap reggel megyek tanácsadásra és mindenképpen rá fogok kérdezni a dokitól is, de gondoltam el?tte gy?jtök itt egy kis infót, hátha más is járt már így. Mit lehetne tenni ez ellen? El?re is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Nem kell megijedni! Koldokserv,nekem is elojott igy a terhesseg vege fele. Mikor hapcizol, kohogsz tedd a kezed ra, es finoman nyomd befele,meg jobb, ha olyankor le is ulsz. Ne emelj semmi nehezet ami tobb, mint 1kg, ne hajlongj, es sokat pihenj!

Nem kell megijedni! Koldokserv, nekem is elojott igy a terhesseg vege fele. Mikor hapcizol, kohogsz tedd a kezed ra, es finoman nyomd befele, meg jobb, ha olyankor le is ulsz. Ne emelj semmi nehezet ami tobb, mint 1kg, ne hajlongj, es sokat pihenj!

28 hetes vagyok, és sokszor amikor felállok vissza kell ülnöm mert annyira húzódik a méhszalagom. Normális ez?

Napi 500 mg magnéziumot szedek, néha elfejetem bevenni bevallom, de pl sétálni se tudok sokat mert végig feszülök és nagyon el kezd fájni.A máhszájam zárva, a sokimat nagyon nem akarom zaklatni.

Legjobb válasz: Szia! ez természetes, nincs semmi gond! sajnos nem sok mindent tehetsz ellene, tágul a medencéd hogy a baba kiférjen. Figyelj arra hogy ha fekszel ne emeld meg a lábad, fõleg oldal irányba ne, akkor rosszabb lesz. Hajrá!!! Ja és a kismamajóga jót tesz neki, csak azokra figyelj hogy ne nyújsd meg azt a részt, de ha mondod hogy ezzel küzdesz a jógát vezetõ is szólni fog, hogy mikor mit csinálj óvatosabban.

Szia! ez természetes, nincs semmi gond! sajnos nem sok mindent tehetsz ellene, tágul a medencéd hogy a baba kiférjen. Figyelj arra hogy ha fekszel ne emeld meg a lábad, fõleg oldal irányba ne, akkor rosszabb lesz. Hajrá!!! Ja és a kismamajóga jót tesz neki, csak azokra figyelj hogy ne nyújsd meg azt a részt, de ha mondod hogy ezzel küzdesz a jógát vezetõ is szólni fog, hogy mikor mit csinálj óvatosabban.
én még csak 10 hetes vagyok, és uganez van, ha tobbet megyek, de neked gondolom most gyorsabban nõ. Azért nem hiszem, hogy teljesen normális ha korlátoz a mozgásodban.Szerintem kérdezd meg a dokit, vagy a védõnõt, nekem mindig õ issegít, és mondta, ha naponta hívom az se baj, mert inkább ne aggódjak. magne b6-ot próbáld 3x1 et meg napi egy magnézium pezsitablettát.Nekem azóta könnyebb hogy ezt kombinálom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!