Találatok a következő kifejezésre: 28 hetes vagyok és eddig a (9 db)

28 hetes kismama vagyok és eddig a méhszájam 3000 volt. Most 2000. Ez mit jelent? Baj vagy hogy már ennyitre nyitva van?

Legjobb válasz: A méhszájad teljesen zárt...ezt jelenti a 3 nulla. Az elsõ kettes azt jelenti,hogy kezd megrövidülni,ami nem tartozik a jó jelek közé 28 hetesen.Nem kell pánikolni,de figyelj oga magadra.Ha gyakran keményedsz egyél magnéziumot,és próbálj meg sokat pihenni,fekve. A doki amúgy mit mondott rá?

A méhszájad teljesen zárt...ezt jelenti a 3 nulla. Az elsõ kettes azt jelenti, hogy kezd megrövidülni, ami nem tartozik a jó jelek közé 28 hetesen.Nem kell pánikolni, de figyelj oga magadra.Ha gyakran keményedsz egyél magnéziumot, és próbálj meg sokat pihenni, fekve. A doki amúgy mit mondott rá?
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.Csak annyit mondott hogy ha nem keményedik sokat a hasam nincs gond.Eddig még egyszer sem keményedett.
Szia! A 2000-s méhszáj állapot azt jelenti, hogy a külsõ méhszáj 2 ujjnyira nyitva van!!! Amíg a többi nulla nulla marad addig jó. Én 28 hetesen már 2111 es voltam a 4. lányommal, és kihúztuk a 37.hétig. Az a lényeg hogy sokat pihenj. Ne emelj, ne erõlködj!!! Boldog babavárást. 27 hetes kismama
Ez semmi problémát nem jelent.Ez azt jelenti, hogy a külsõ-belsõ méhszáj telejesen zárt, és a méhnyak 1 centivel meg van rövidülve.Ami nem feltétlen baj.Aki meg nem tudja inkább ne írjon.Nekem a 25.héten pénteken még c 3000volt, kedden már csak c2000.Nem csináltam semmi különleges óvintézkedést, most töltöttem a 35.hetet, és még mindig c 2000.A dokim azt mondta, van akinek már a 19-20.hét körül csak c 2000 a méhszáj, és semmi gond nincs ezzel.De még annyit mondott ha esetleg keményedne a hasam, akkor bármit csinálok közben, tessék lepihenni, és emelte akkor a magnéziumomat napi 2db-ra(Béres), és azóta sem volt semmi gond...35hetes kismama
Ezt az orvos mondta vagy valamilyen leleten van rajta? Mármint a méhszáj állapotát illetve hogy ?ezres?

Az orvos hányadik héttől végez méhszáj ellenőrzést? És milyen gyakorisággal fog ezután? Én 28 hetes vagyok, de eddig még kb csak 1-2-szer vizsgált meg a dokim korábban (legutóbb kb másfél hónapja).

Legjobb válasz: Nekem a terhesség elejétõl nézte havonta egyszer. A 36.héttõl viszont hetente nézi. Jövõ héten leszek 39 hetes, akkor már kétszer kell mennem egy héten.

Nekem a terhesség elejétõl nézte havonta egyszer. A 36.héttõl viszont hetente nézi. Jövõ héten leszek 39 hetes, akkor már kétszer kell mennem egy héten.
Szia! A dokinak havonta kellene megvizsgálni. Nem értem, hogy a dokik miért nem végzik el ezt havonta, peddig fontos, hogy mennyire nyitott a méhszáj. 28 heteske
Nekem már az 5. héttõl kezdve nézi, ahányszor csak megyek hozzá (kb. 2-3-4 hetente). Ez orvos függõ szerintem. Engem mindenesetre megnyugtat, hogy zárt a mszáj. Szintén 28 heteske
nekem is havonta vizsgál meg, hogy minden rendben van-e.
Nekem havonta amikor megyek, mindig megnézi, de csak azért, mert nagyon keményedik a hasam és ez ugyebár a méhszáj kinyílásához vezethet. Ha nem lenne panaszom, akkor nekem sem ellenõrizgetné állandóan. Mondjuk az én dokim azt mondta, hogy kb. félidõsen mindig ellenõrzi, de utána csak néha. Hát tényleg orvosa válogatja... :) Minden jót!!
Nem kéne havonta vizsgálnia, ez butaság! Tényleg dokitól függõ, hogy mikor és hányszor vizsgál meg. Ha nincs semmi gond és nincs panaszod (folyás vagy valami más)akkor majd csak a 32. héten néz meg elõször, de ha téged nyugtalanít, akkor szólj a dokinak.
Szia! Én ezen aggódtam egész terhességem alatt. Én 1x kértem, hogy nézze meg, 24 hetesen. Aztán 1x rákérdeztem, hogy aggódjak -e a kinyílás miatt, mert itt sokszor plvastam, hogy havonta ellenõrzik. A dokim azt mondta, nem jó gyakran nézegetni. (Neves prof. az orvosom.) Abszolút igaz, hogy orvosa válogatja. 6 hetes kisbaba anyukája
En a 30. hetben vagyok, eddig egyszer sem neztek. Holnap megyek ismet, akkor viszont kerni fogom, mert kismama vizitornara jarok, es tudni akarom, hogy zart-e a mehszaj.
A kérdező hozzászólása: Én aggódom kicsit emiatt hogy nem túl gyakran találkozunk (mivel ismerõs, telefonon szoktunk egyeztetni), de nehogy már én mondjam neki hogy vizsgáljon meg...
Szia! Ez elég orvosfüggõ. Az én orvoson minden találkozás alkalmával megvizsgál betapintással is. Eddig havonta szeretett volna velem találkozni (úgy 5-6 hetente találkoztunk is:) , a 32. héttõl két hetente, a 37. héttõl hetente tervezi a találkozásokat. Hát majd meglátjuk...
bocs elírtam nem nekem, hanem engem:) !

28+5 hetesek vagyunk és eddig összesen 3 és fél kilót híztam. Számíthatok rá, hogy ezek után fog csak igazán beindulni a hízás?

Legjobb válasz: Igen!Legfõképpen az utolsó 2 hónapban!Akkorra már minden kifejlõdik a babán így nem marad más mint a növekedés,amivel egyidejüleg Te is növekedni fogsz...

Szerintem igaza van a 3. válaszolónak! Miért csak a poztitív választ akarja mindenki hallani? Ha neki nem tetszõ választ kap valaki, egybõl megsértõdik. Az élet nem ilyen.... Õ legalább õszinte!!
Igen!Legfõképpen az utolsó 2 hónapban!Akkorra már minden kifejlõdik a babán így nem marad más mint a növekedés, amivel egyidejüleg Te is növekedni fogsz...
A kérdező hozzászólása: Az értelmes, higgadt válaszokat amúgy köszönöm, õket felpontoztam, a kötekedõknek meg nem adom meg azt az örömet, hogy károghassanak, amiért lepontozom õket...
Szia! Ez mindenkinél más. Sokan inkább a terhesség vége felé híznak, de én pl. a 20. hét után összesen 1, 5 kg-t híztam (égett a gyomrom, csak piciket bírtam enni egyszerre, és kicsit odafigyeltem a szénhidrát bevitelre).
3 hozzászólónak üzenem!Isten a tanúm csak akkor álltam mérlegre mikor a védõnõnél voltam.Ez az adat neki kelett!Én letojtam hány kg voltam.Persze én jo helyzetben vagyok mert vékonyka vagyok és csak hasra hiztam.A kérdezõnek feleltem a saját tapasztalatomból!Most megint terhes vagyok és megint rááltam mert kell az induló súly a védõnõnek!51 kg vagyok 8 hetesen.Ha 70-80 kg leszek sem fog érdekelni...Arra kérlek ne általánosits egy ártatlan válasz miatt!És nem pontozlak le!
Egyáltalán nincs igaza a 3. válaszolónak! Én sajnos a 17. héttõl a 22. hétig 4 kg-ot híztam és érzem, hogy idõnként megfájdul a derekam, vagy jobban kifulladok lépcsõmászás után.Úgyhogy igenis oda kell figyelni, nem azért, hogy a pasik megforduljanak az ember után az utcán, hanem mert a babának attól nem lesz jobb, hogy mi a 9 hónap alatt felszedünk 20 kilót. A kérdésre válaszolva: én is úgy tudom, hogy a vége felé jön fel több súly, de a védõnõ azt mondta, hogy az elején felszedett kilókat a legnehezebb leadni.
Ti vagytok tipikusan azok a lányok, akik naponta többször ráááltok a mérlegre, "jaaaaj felszedtem 5 dkg-t, juuuj", akik szülés után már mennek kemény edzésre, akik nem szoptatnak, mert lógni fog a mellük...stb.. pontozzatok le, de NEKEM EZ A VÉLEMÉNYEM!
Könyörgöm, írd már be a keresõbe, azt a szót, hogy "HÍZTAM", és ki fog adni több tucat ugyanilyen kérdést, rengeteg válasszal......
A kérdező hozzászólása: Kedves 3. válaszoló! Nem tudom honnan veszed, hogy aggódom a súlyom miatt, egyszerûen csak kíváncsi voltam, hogy marad-e ez a tendencia a hízásomban, vagy jobban be fog indulni. Azt azért megköszönném, ha a jövõben a kérdésre válaszolnál, a kritikádra nem vagyok kíváncsi.
A kérdező hozzászólása: Könyörgöm, ha nem érdekel egy kérdés, akkor ne olvasd el, pláne ne is válaszolj rá!
ki nem szarja le, hogy lepontozol, engem nem ez érdekel, hogy "a válasz írója ..-%-ban hasznos válaszokat ad". Engem nem a látszat dolgok érdekelnek. Te valószínûleg az életben is csak olyan emberekkel veszed magad körül, akik azt moondják amit hallani akarsz!
Igen, az utolsó harmadban többet hízik a kismama, mint összesen az elõzõ 2 harmadban.
Szia! Nem biztos, lehet akkor sem fogsz sokat hízni, én pl. mindkét babámnál a legelején híztam nagyon sokat, aztán fokozatosan csökkent a súlygyarapodás. Sõt, az elsõ babánál az utolsó 2 hétben már fogyni kezdtem. pedig nem hánytam... Attól is függ, hogy terhesség elõtt volt-e súlyfelesleged, mert ha igen, akkor jóval kevesebb plusz kg-ra számíthatsz, mintha nagyon vékonyan vágtál volna bele.


28 hetes vagyok, de még mindig a köldököm alatt érzem mozogni a kisfiam. Vmi baj lehet vele? Ilyenkor már a köldök környékén kellene érezni, nem? Amúgy nagyon aktív és a hátfájáson kívül nincs panaszom, hasam is csak 1x keményedett eddig

Legjobb válasz: Szerintem sem lehet semmi gond. Én 26 hetes vagyok, és legtöbbször Én is a köldököm környékén, inkább alatta érzem, hogy rúg egy jókorát. Nyílván még van sok helye, és meg sem fordult még. :-)

Szerintem sem lehet semmi gond. Én 26 hetes vagyok, és legtöbbször Én is a köldököm környékén, inkább alatta érzem, hogy rúg egy jókorát. Nyílván még van sok helye, és meg sem fordult még. :-)
Nem hiszem, hogy baj lenne. Biztos a lábait szereti mozgatni. :D
Semmi gond, csak a kisherceg valószínûleg farfekvéses. Néhány hét és a bordáidat veszi célba. :-) Boldog babavárást. 37 hetes mamó

28 hetes vagyok. Eddig a védőnőm még a baba szívhangját sem halgatta meg. Nektek is ilyen a védőnőtök? Kiló és vérnyomásmérés van csak mindig. Magyarul le sem szar.

Legjobb válasz: Nekem sem hallgatta meg egyszer sem, mondjuk én nem is tudtam, hogy más meg szokta hallgatni. A terhesgondozáson úgyis mindent megnéznek. A védõnõnél csak mérlegre kellett állnom, csekkolta, hogy dagad-e a lában, elküldött pisilni, meg tanácsokat adott. Ja, meg persze vérnyomást mért. Ezt nem úgy érzékeltem, hogy le sem vagyok szarva.

Nekem sem hallgatta meg egyszer sem, mondjuk én nem is tudtam, hogy más meg szokta hallgatni. A terhesgondozáson úgyis mindent megnéznek. A védõnõnél csak mérlegre kellett állnom, csekkolta, hogy dagad-e a lában, elküldött pisilni, meg tanácsokat adott. Ja, meg persze vérnyomást mért. Ezt nem úgy érzékeltem, hogy le sem vagyok szarva.
Az enyém se hallgatott szívhangot, csupán 1 alkalommal. Engem nem zavart, mert azok a szívhanghallgatók egy szóval csapnivalók. Megmért, vérnyomást mért, beírta a kiskönyvbe a leletek adatait. Ennyi. Mivel az orvosom szerint is minden rendben volt, engem nem zavart, hogy a védõnõ nem játssza el az orvost és okoskodik....
Nekem eddig egyszer nézett szívhangot, 26 hetesen, azóta nem voltam még nála, de mivel a doki is mindig megnézi nem aggódom!és soha nem éreztem emiatt leszarva magam, nekem súlyt sem mér, csak megkérdezi, hogy híztam-e, egyedül vérnyomást mér meg a leletek adatait írja be. 29 hetes km
Szia!Nekem 20 hetes nézett elõször szívhangot!Nekem nagyon normális a védõnõm!22 hetes kismama
Szia.sziasztok. A védönö is ember, és mi kismamák is azok vagyunk!Biztosan van mindenkinek rosszabb-jobb napja, eltudom képzelni, hogy vannak nagyon "ostoba"kismamák is! Én 26 hetes vagyok.nekem sem néztünk még szívhangot a védönömmel, de szerintem ha szóbakerülne biztosan megcsinálná.Hiányolni talán azért nem hiányolom mert az uh mindig megmutatták.Súly mérés, vérnyomás, vizelet minta, és a pocak mérés mindig van, beirja a leleteket a kiskönyvbe.És utána beszélgetni szoktunk, ez álltaláben egy olyan fél-háromnegyad óra mindennel együtt! Hehogy félreérts lehet egy kicsit neked is "kedvesebbnek" kellene legyél.
A kérdező hozzászólása: Az utolsó kettõnek mondom, nem kérek a megjegyzéseibõl. Különben a kettõ is két ember
Nem, nekem rendes a védõnõm. De ha Téged ennyire zavar, akkor miért nem teszed neki szóvá?????
Szerintem a "le sem szar" kifeJezést összesen ketten írták. És az az igazság, hogy a le sem szarás tényleg nem itt kezdõdik.
A védõnõm aranyos, de agybajt kapok tõle. :) A szívhangot 14. héttõl hallgatja, múltkor nagyon durván csinálta, 2 napig fájt a helye utána, mert nem pont a baba fölött volt és meg akarta keresni... A másik ami miatt kiakadok, hogy megkérdõjelezi az orvost. A doki szerint jó az AFP, szerinte alacsony, a doki szerint jó a terheléses cukor, szerinte magas... Meg nem jó helyen, nem jó irányba fekszik a baba, és ehhez hasonló nyavaják.
szia.nekem 20 hetesen nézte elõször, azóta is nézi minden alkalommal.meg vérnyomást mér, meg súlyt, meg vizeletet néz minden alkalommal.
A kérdező hozzászólása: Mit lovagoltok a "le sem szar" kifelyezésen.
Szia! Nekem is hasonló érzéseim vannak a védõnõmmel kapcsolatban! 27 hetesen voltam utoljára nála. Kedves, aranyos, de CSAK a vérnyomásomat méri meg, mást nem vizsgál! Kiló is csak bemondásra. A szívhang hallgatást én is várom mindig, de semmi. Meg ugye beírja a leletek eredményét. Tanácsokat is csak akkor ad, ha én kérdezgetem.
27 hetes vagyok egyszer se nézett még.de még csak fel se hozzta hogy majd fog.vizelet kilo vérnyomás meg a sok felesleges bla bla ilyen olyan kenyeret egyek meg fõzelékeket .....
Nekem 30 hetesen nézett elõszõr szívhangot.
Utolsó elõtti vagyok. Tudom, már nem mostani a kérdés, de én nem megjegyzést fûztem, csak annyit írtam, miért nem teszed szóvá a védõnõnek, ha egyszer kifogásolod? Lehet, hogy nincs nekik kiadva ukászba, hogy meg KELL nézni a szívhangot. Nekem is nézték anno, de ha nem nézte volna se lett volna semmi problémám ezzel, maximum rákérdezek (ahogy az utolsó is írta) kedvesen, hogy nem lehetne szívhangot nézni? Lehet, hogy azonnal elõveszi a kütyüt és megnézitek. De tudod, néma gyereknek... Meg a stílusod is érdekes. Lehet, hogy ezért le sem sz.... a védõnõ.

28 hetes vagyok. Egyátalán ne hizom és a hasam se nő. Normális ez? Eddig 3kg jött fel, már féltem a babámat hogy nem nő.

Legjobb válasz: Én terhesgondozáson beszéltem egy 9. hónapban lévõ kismamával, aki 1!!! kilót hízott egész terhessége alatt, és a pocaklakója normálisan fejlõdött. Igaz a hölgy ránézésre 100 kiló is volt, szóval volt a babának mit elszedni az anyutól.

Én terhesgondozáson beszéltem egy 9. hónapban lévõ kismamával, aki 1!!! kilót hízott egész terhessége alatt, és a pocaklakója normálisan fejlõdött. Igaz a hölgy ránézésre 100 kiló is volt, szóval volt a babának mit elszedni az anyutól.
Tanácsadáson biztos szóltak volna, ha baj lenne. Nem tudom nõgyógyászhoz hogy kell járnod, de nekem havonta kell megjelennem és akkor mindig megnéz ultrahanggal is. Ha téged is néznek havonta, akkor biztosan nõ a baba, mert szólnának, ha nem így lenne, csak szerintem valamiért olyan alkat vagy, hogy jobban elfér benned. Legalábbis ez az én véleményem, nem tudhatom biztosan. Mindenképp kérdezd meg az orvosodat. Amúgy én is 28 hetes vagyok és a babám, a méretei alapján le van maradva 2-3 héttel, de azért elég nagy a hasam, de azt mondják, hogy a has mérete nem függ a baba méretétõl. Egyszóval menyj el dokihoz, nézesd meg a babát ultrahanggal és akkor minden kiderül. Remélem tényleg nincs semmi baj! Minden jót nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat.Kb. 2 hete voltam ultrahangon ott mindent rendben találtak.Csakhát azóta egy dekát se hiztam, meg a hasam se nõt.Neked mit mondtak higy miért kisebb a babád??Nem lehet hogy el vagy számolva?
nem az a lényeg hogy te mennyit hízol.hidd el a babád elveszi azt ami neki a legfontossabb!ha a doki szerint minden rendben akkor nincs miért aggódnod.
Elsõ vagyok. Nem mondtak semmit, hogy miért kisebb a baba. Sem a tanácsadáson, sem a nõgyógyász által végzett ultrahangvizsgálaton, sem a genetikai ultrahangokon, ahova azért kell járnom két hetente, mert sajnos több a magzatvizem a kelleténél. Most ez van elõtérben, nem pedig a baba mérete. Szerencsére a genetikai UH-okon eddig mindent rendben találtak, még mennem kell majd Torch vizsgálatra, remélet az is rendben lesz. Próbálok pozitív maradni, ami elég nehéz, de neked is ezt tanácsolom. Minden jót, jó egészséget és kitartást!
A kérdező hozzászólása: Hát sajnálom hogy gondok vannak a terhességeddel.Nekem is volt én egyfolytában bõgtem.Nem voltam ilyen erõs mint te!!:) Nagyon sok egészséget kivánok nektek mindkettõtõknek!!!!!!Én 52 kg indultam és most vagyok 55 kg, és ugyérzem a kisdrágámnak nincs nagyon mibõl elvennie......, de remélem minden ok nála!Boldog babavárást kivánok nektek.

28 hetes terhes vagyok. Eddig nem volt előtejem és a cicim is kb 1 számmal lett nagyobb. Lehet, hogy nem lesz tejem?

Legjobb válasz: Azért ezt még korai lenne mondani!Még csak a 28.héten jársz. Én igaz csak 24 hetes vagyok,de nekem sem csöpög semmi a mellembõl,igaz egyszer amikor törölköztem és jobban megnyomtam a mellbimból jött egy gombostûfejnyi.Gondolj arra,hogy legalább egyelõre nem kell melltartóbetétre költened.A mellméret meg nem függ a tejtermeléssel össze.

Azért ezt még korai lenne mondani!Még csak a 28.héten jársz. Én igaz csak 24 hetes vagyok, de nekem sem csöpög semmi a mellembõl, igaz egyszer amikor törölköztem és jobban megnyomtam a mellbimból jött egy gombostûfejnyi.Gondolj arra, hogy legalább egyelõre nem kell melltartóbetétre költened.A mellméret meg nem függ a tejtermeléssel össze.
Már miért ne lenne???? Micsoda hozzáállás ez??? :) ) Persze, hogy lesz tejed! Egyébkéntis az nem törvényszerû, hogy csöpögnie kell az elõtejnek, nekem osem csöpögött, nyomogatni meg nem szabad ugye, így nem tudhattam biztosan , mégis biztos voltam benne, hogy van elõtejem. És volt is. Miután megszületett a fiam, akkor sem láttam, hogy van tejem, csak pár nap múlva, amikor már a valódi tejtermelés beindult. De addig is mellre tettem a babámat és mégha én nem is éreztem/láttam, hogy lenne mit szopnia, mégis volt, mert sûrû sárgásat büfizett, még meg is jegyezték a csecsemõsök, milyen sûrû elõtejem van. Szóval lesz tejed, ne aggódj! Szerintem már van is elõtejed, csak nem látszik.
A tej léte-nemléte egyáltalán nem függ a mell méretétõl. Kicsi mellben lehet rengeeteg tej, és hatalmas mellben lehet, hogy nem lesz tej . Teljesen független. Az elõtejre nekem meg azt mondta a védõnõ hogy a 32. hét után jelentkezhet... Ne izgulj ilyeneken, úgyis úgy lesz, ahogy... Nyugodj meg, minden rendben:-))
Nekem egy csepp elõtejem se volt, 2 és fél évig szoptattam :)

28 hetes kismama vagyok, és kb. másfél hete napi többször is elkezd fájni a hasam. Görcsöl, szúr meg fáj egyszerre. Eddig ilyen még nem volt. Baj lehet?

Annyira azért nem,hogy ne tudjak megállni,de rendesen összegörnyedek t?le.Magne B6-ot már szedek,és kb.azóta van ez.

Legjobb válasz: Elvileg a méhed tágul! De a biztonság kedvéért menj el a dokidhoz, hogy megvizsgáljon rendesen, te is megnyugszol így, hogy minden rendben van, mert addig csak ezen fogsz agyalni!

Elvileg a méhed tágul! De a biztonság kedvéért menj el a dokidhoz, hogy megvizsgáljon rendesen, te is megnyugszol így, hogy minden rendben van, mert addig csak ezen fogsz agyalni!
szia nekem is volt ilyen mind a két lányommal én nekem gombás fertõzésem volt és azért voltak a görcsök menj el dokihoz és õ majd meegmondja hogy mit tegyél

Szerintetek még sokat fogok hízni? Sokat híztam eddig? 8 hetesen 73 kg voltam, most pénteken töltöm be a 28 hetet és 81 kg vagyok.

Legjobb válasz: én már sajnos 10 kg-nál járok :S ebbõl 3 a legutóbbi egy hónapban. gondolom a karácsonyi kajadömping :S én holnap töltöm a 28. hetet.

én már sajnos 10 kg-nál járok :S ebbõl 3 a legutóbbi egy hónapban. gondolom a karácsonyi kajadömping :S én holnap töltöm a 28. hetet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!