Találatok a következő kifejezésre: 28 hetes vagyok! Az baj, (8 db)

Azt olvastam, hogy az sy-fundus távolsága megegyezik a terhesség hetével.28 hetes vagyok és 18 cm az sy-fundus távolság. Valami baj lehet? Ez mit jelent?

Legjobb válasz: Gondolod, hogy az orvosod ennyire hülye? Az a baj a mai kismamákkal, hogy az internettel már túlképezték magukat, és túlparáznak mindent. Ha a doki szerint rendben van, akkor rendben van.

Gondolod, hogy az orvosod ennyire hülye? Az a baj a mai kismamákkal, hogy az internettel már túlképezték magukat, és túlparáznak mindent. Ha a doki szerint rendben van, akkor rendben van.
Valószínû, hogy elírta, és a 18 az igaziból 28. Egyébként igaza van az 1-nek, ne aggodalmaskodj túl mindent, élvezd a babavárást. :)

28 hetes vagyok, a doki ma mondta, h fel van puhulva a méhszájam, de zárt, C3000 az értéke. Vkinek volt hasonló? Ugye nem lesz baj?

:(((((

Legjobb válasz: Nyitva sem vagy, rövidülve sem, így ez teljesen normális érték. A felpuhulás nem jelent semmit, nem kell aggódni :) Szedd a magnéziumot.

Nyitva sem vagy, rövidülve sem, így ez teljesen normális érték. A felpuhulás nem jelent semmit, nem kell aggódni :) Szedd a magnéziumot.
A 19.héttõl 3100 a méhszájértékem, semmi baj vele, ma vagyok 38+6 hetes, igaz, második baba :) Ne izgulj, minden rendben!

28 hetes vagyok, ha Femibion 800 szedek és hozzá Omega 3-6 E vitaminnal (1000mg halolaj) az baj? Ez 12 hétig szedhető, de maradt még belőle és szedném három naponta vagy 2 naponta

Legjobb válasz: Femibion 800-at szedtem a 13.hétig. Utána pedig Femibion 800+DHA-t szedek. A DHA halolaj. Nem értem, hogy mire írod, hogy a 12.hétig szedhetõ. Ha a Femibionra írod, az azért van a dobozon, mert a 12.hét után DHA-val ajánlják. Vagyis a vitamintabletta összetevõje teljesen megegyezik, csak van mellette még 1 kapszula(DHA) is.

Femibion 800-at szedtem a 13.hétig. Utána pedig Femibion 800+DHA-t szedek. A DHA halolaj. Nem értem, hogy mire írod, hogy a 12.hétig szedhetõ. Ha a Femibionra írod, az azért van a dobozon, mert a 12.hét után DHA-val ajánlják. Vagyis a vitamintabletta összetevõje teljesen megegyezik, csak van mellette még 1 kapszula(DHA) is.
Szerintem nem baj, bár én nem szedtem vitamint csak a 12. hétig, azt szerintem amit Te írsz, Femibionból a 12. hétig javasoltat. Amint betöltöttem a 12. hetet már nem szedtem. Végig csak C vitamint, vasat késõbb, és néha néha Magne B6-ot. Nekem azt mondta a nõdokim, ne szedjek vitaminokat, mert nagy lesz a baba. Természetes módon kell a vitaminokat magadhoz venni. Bár én télen voltam terhes ez nem volt könnyû. Sok gyümi, saláta, kevés szénhidrát, cukros. úsztam, tornáztam, egészséges 3420 g-os kislányom született. Szerintem nyugodtan beszedheted, bajotok nem lesz tõle.
Szia, én a Garavidát szedtem és nem is lettek nagyok a babák. Ami jó, ha eszel vitamint a terhesség alatt akkor utána a szoptatás alatt sem merülsz ki annyira és jobban bírod az éjszakázást és a többi strapát.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, én szinte minden nap szoktam salátát enni, ez abból áll hogy=saláta , uborka paradicsom, hagyma, retek, pici só , alma ecet és olíva olaj Imádom még leveshez is eszem(mindenki csodálkozik hogy leveshez is eszem) Ezt a vitamin 3 naponta gondoltam hogy beveszem
Szia! Arra figyelj, hogy 13. héttõl a Femibion 400-at kell szedni (hacsak az orvos nem mondja valamiért, hogy többet szedj)! A barátnõmnek napi 2 Femibiont kellett szednie (400-ast, mert vegetáriánus), és 2, 9 kg-val született a babája. A 400-ashoz van halolaj kapszula, 1 Femibion tablettát, és 1 halolaj kapszulát kell bevenni mindennap. Sok boldogságot a picúrhoz!
Elõzõnek: Igazad van, csak azt már nem Femibion 800-nak hívják, hanem Femibion 400-nak, és azt kell a 12. héttõl szedni. Én a szoptatás végéig szedtem és nem lett nagy baba
szia sztem semmi baj ha beszedted végül is az kismamáknak van kifejlesztve.az hogy ráírják a 12. hétig az csak egy dolog. hagy ne dobjuk ki a drága terhesvitamint mert arra "12 hétig" van írva.én szedem a 400-at is heti 1-2 alkalommal de ha a megmaradt 800-ból akad épp a kezembe azt is beveszem teljes nyugalommal. jó babavárást
A kérdező hozzászólása: köszönöm


28 hetes terhes vagyok! Az baj, ha már most vizesednek a lábaim?

Mind a két lábam nagyon fáj f?leg a bokáim és a térdeim! Mit lehet ilyenkor csinálni?

Legjobb válasz: Szia. Nekem a 17. héten vizesedett be elõször. Ilyenkor polcolni kell,esetleg vizesruházni, tornáztatni. Kerülni kell a sós, fûszeres ételeket, segíthet a zöldtea, a magnéziumot is javasolta a védõnõm vizesedésre. És ha bevizesedik, sok pihenés, kímélet.

Szia. Nekem a 17. héten vizesedett be elõször. Ilyenkor polcolni kell, esetleg vizesruházni, tornáztatni. Kerülni kell a sós, fûszeres ételeket, segíthet a zöldtea, a magnéziumot is javasolta a védõnõm vizesedésre. És ha bevizesedik, sok pihenés, kímélet.
Én a 32. héten járok és a nagy melegben mindig bedagad a bokám és fáj is. Amikor csak teheted polcold fel, esetleg borogasd be. Érdemes figyelni, hogy sok pihenésre illetve reggelre lelohad-e. ÉS a sós, tartósítószeres dolgokat kerülni kell..pl kolbász, szalámik, chips. Nekem a dokim azt mondta, hogy ha nincs a vizeletemben fehérje és nem magas a vérnyomásom, illetve nem növekszik hirtelen a súlyom akkor sajnos ezzel ezeken a praktikákon kívül nincs sajnos más teendõ. Ezért rossz anagy melegben kismamának lenni..:-(
Ja! Természetesen a dokinak és a védõnõnek meg kell említeni!
A terhesség természetes velejárója. Kellemetlen, de semmiképpen nem baj. Nekem nagyon bejött a síma fõtt krumpli evése. De úgy, hogy még sót sem rakhatsz a vízbe amit fõzöl. Nekem is dagadt a bokám egyszer-kétszer, két szem krumpli és aztán fél óra alatt le is ment a dagadás.

28 hetes kismama vagyok, és most hallottam, hogy nem szabad mágneses lepedőn aludni a 3. hónaptól. Én máig azon aludtam, és tiszta ideg vagyok, hogy bajt okoztam a kicsimnek. Milyen bajt okozhat a mágneses lepedő az ő kis szervezetének?

Legjobb válasz: Ha a 28 hét alat nem látak bajt az uh-n a vérvételeken akkor biztos nem csináltál neki semi rosszat ha még mindig aggaszt akkor ne használd tovább de biztos nincs semi baja azt nem tudom miért nem jó én a mágnese ékszerekrõl halotam ilyet mágnes az mágnes mindegy hol ban de ha eddig nincs semi panaszod akkor jól vana pici biztos ne aggódj

Ha a 28 hét alat nem látak bajt az uh-n a vérvételeken akkor biztos nem csináltál neki semi rosszat ha még mindig aggaszt akkor ne használd tovább de biztos nincs semi baja azt nem tudom miért nem jó én a mágnese ékszerekrõl halotam ilyet mágnes az mágnes mindegy hol ban de ha eddig nincs semi panaszod akkor jól vana pici biztos ne aggódj
Szerintem is, ha nincs semmi baj, akkor nincs semmi baj!! A mágnes nem csinál mást, mint megmozgatja a szervezetben lévõ vízet. Ha gond lenne, éreznéd, és már kiderült volna.-) Nekem is van mágneses ékszerem, nem mondta senki hogy ne használjam...
Lehet, hogy nem lett baj, de ezentúl NE használd!! Biztos ami biztos! Remélem nics és nem is lesz semmi baj. :) 23 hetes kismama
Szia, remélem nem ártott meg a mágnes a terhességed alatt...írj!
Dehogyis, õ még helyezkedik, mozog. Még van helye, mikor hol van. Nyugalom!
Én azóta érzem olyan lent a mocorgását, hogy befordult. a szeméremdombom felett (keze, feje) és a bal bordámnál (lábai) érzem szinte csak mozogni. most voltunk uh-on és akkor mondta a doki, hogy bizony befordult már és azért érzem mostanában már annyira ott lent, és bizony van is elképzelésem, hogy mikor lehetett az a bizonyos pillanat, hogy õ oda keveredett :D persze nem mondom, hogy neked ezért mozog olyan lent, de nem kizárt. 30+2 hkm
Amíg tudsz, nyugodtam feküdj, ahogy jólesek. Ha a babának nem tetszik, majd õ "szól"! Boldog babavárást!
Atyaég ezt a hülyeséget! Ha a hanyattfekvés ártalmas akkor már levegõt se vegyünk! Boztos van orvosi szempontból ideális póz, de hát meglátod a terhesség utolsó idõszakában amikor már minden nyûg , már annak is örülni fogsz ha egyáltalán nyugodtam tudsz aludni - bármilyen pózban.
Én mindenhol azt olvastam, hogy nem szabad hanyat feküdni mert a magzat kevesebb oxigénhez jut! DE én egész terhesség alatt törekedtem oldalamon feküdni ugyis aludtam el de mindig hanyadt ébredttem! Egészséges gyönyörü kislányom született! Boldog baba várást!
A hasi ütõeredet nyomja a baba, ami egyikõtöknek sem tesz jót. Én most 31+4 vagyok és én is mindig úgy jártam, hogy oldalt aludtam el és hanyatt ébredtem, de 1-2 hete mindig oldalt is ébredek és azóta, ha hanyatt lefekszem csak 1-2 percre, már ájulhatnék vagyok, az UH-ot is alig birom ki. Lehet, hogy akinek tényleg nyomja a baba az ütõerét, amúgy is észreveszi?
Ugy hallottam hogy árt a babának nyakára tekeredhet a köldökzsinór, meg neked sem használ mikor már nagyobb a baba nyomja az ereket és nehezebben kapsz levegöt!
Nekem annyira fáj a szeméremcsontom, hogy ha sokáig oldalt fekszem nem tudok kikelni az ágyból. Ezért sokszor a hátamon fekszem mert kényelmesebb a medencémnek. Üdv:29 hetes kismami
Szia!27 hetesek vagyunk és nekem is hanyatt lenne jobb mert akkor nem fáj ahogy rug, viszont a hátam nagyon fáj attól.Igy marad az oldal fekvés és a fájó mozgása!De reggelre én is hanyatt fekve kelek!Boldog babavárást!
Aludj úgy, ahogy jól esik! A baba jelzi, ha neki nem jó(jól oldalba rúg:D) Valóban nyomhat egy eret, de azt megérzed, mert a rossz vérkeringés miatt zsibbadni fogsz. A babáknak meg nem azért tekeredik a nyakurta a zsinór, mert te hanyatt fekszel. Én is próbáltam oldalt aludni, de mindig úgy ébredtem, hogy a hátamon fekszem.. nem lett egyikünknek se semmi baja.

Gerincferdülésem van, és eléggé fáj is azon a területen a hátam. Szülésnél lehet ebből valami baj? Most vagyok 28 hetes

Minden orvos eddig mást mond,a véd?n?m meg nem is mond rá semmit,hiába kérdezem.

Legjobb válasz: szia a szülésnél nem lesz semmi gond, nekem is van és már két kilányt szültem lehet hogy hülyeségenk hangzik de amíg szedtem a magzatvédõvitamint (béres gravida) addig nem fájt a hátam amikor abbahagytam bár hét múlva visszajött a fájdalom és akkor ujra elkezdtem akkor meg elmúlt, bár azt moondják hogy nem attól múlt el de azóta már többször is kipróbáltam és nekem mindig bejött a vitamin

szia a szülésnél nem lesz semmi gond, nekem is van és már két kilányt szültem lehet hogy hülyeségenk hangzik de amíg szedtem a magzatvédõvitamint (béres gravida) addig nem fájt a hátam amikor abbahagytam bár hét múlva visszajött a fájdalom és akkor ujra elkezdtem akkor meg elmúlt, bár azt moondják hogy nem attól múlt el de azóta már többször is kipróbáltam és nekem mindig bejött a vitamin
Semmi bajod nem lesz, bár nem írtad milyen fokú a gerincferdülésed. Esetleg érdemes kismamatornára járni, és majd szülés után is tornázni amikor lehet. 3 hónapos kislány gyógytornász anyukája


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!