Találatok a következő kifejezésre: 28 hetes Kb (28 db)

Ma voltam 28 hetes uh-n, és az AC (haskörfogat), picit kevés kb 20mm-rel (220 mm). Egy hete 4D-n 225 volt. Valami baja van a gyereknek, vagy ez nem mindig egyforma?

Kicsit megijedtem, mert amúgy a többi adat rendben van, és a doki is azt mondta, hogy minden oké, de ezt az adatot nem tudom hova tenni.

Legjobb válasz: kg-ban mennyit mértek, érdekelne mert ma voltam én is. 28 hetes km.

kg-ban mennyit mértek, érdekelne mert ma voltam én is. 28 hetes km.
Szia! Mivel a magzatvized nem mindig egyforma, egyfajta körforgás az egész, ezért lehet, hogy kevesebbet mértek.
A kérdező hozzászólása: Azt mondták kb 1100-1200 gramm.
Szia Nekem is 1200-ra saccolták. remélem minden ok lesz.
Szerintem ne ijedj meg , el is mérhették akár most akár elõzzõleg, egyébként nekem 3 hete 26 hetesen mértek 234mm-t a haskörfogatra.:) lehet hogy óriás bébim lesz:) )

Kb. 28 hetes kismama vagyok. 1-2 hete nagyon feszül a hasam és már a hátam is. Ez normális?

Az a fura,hogy reggel még semmi gond,de du. elkezd egyre keményebb és nagyobb lenni a hasam és estére már alig birok normálisan menni.Mostanában meg a hátam is feszül,mintha tolná szét a bordáimat.6-án kell mennem dokihoz és nem tudom,hogy várjak-e addíg vagy hívjam fel.

Legjobb válasz: ez a korral jár:)Én is 28 hetes vagyok,és nekem is van.Ez azt jelzi,hogy baba kezd egyre nehezebb és nagyobb lenni,vagyél vissza a tempóból.Biztos emlékszel arra,ami baba elõtt volt.Esténként a pocid puffadtabb volt,mint reggel.No most is ez van,csak most látványosabb a dolog.A bordatolás meg annak a jele,hogy a pici a belsõ szerveidet rendezgeti,és egyre jobban betessékeli a mellkasodba.A derekam nekem is fáj néha,egy kellemes fél órás vízben fetrengés megold mindent.Remekbeszabott fájdalomcsillapító.Ez mind a babával jár.

ez a korral jár:) Én is 28 hetes vagyok, és nekem is van.Ez azt jelzi, hogy baba kezd egyre nehezebb és nagyobb lenni, vagyél vissza a tempóból.Biztos emlékszel arra, ami baba elõtt volt.Esténként a pocid puffadtabb volt, mint reggel.No most is ez van, csak most látványosabb a dolog.A bordatolás meg annak a jele, hogy a pici a belsõ szerveidet rendezgeti, és egyre jobban betessékeli a mellkasodba.A derekam nekem is fáj néha, egy kellemes fél órás vízben fetrengés megold mindent.Remekbeszabott fájdalomcsillapító.Ez mind a babával jár.
Szerintem is normális, én 26 hetes vagyok, de már hetek óta érzem, hogy "nehezedik" a hasam , a mozgás:-) HA tudsz, pihenj, fõleg ha kemény a hasad. Többet pihenj, olvass, tévézz és lassan, megfontoltan mozogj.

28 hetes terhes vagyok. Eddig nem volt előtejem és a cicim is kb 1 számmal lett nagyobb. Lehet, hogy nem lesz tejem?

Legjobb válasz: Azért ezt még korai lenne mondani!Még csak a 28.héten jársz. Én igaz csak 24 hetes vagyok,de nekem sem csöpög semmi a mellembõl,igaz egyszer amikor törölköztem és jobban megnyomtam a mellbimból jött egy gombostûfejnyi.Gondolj arra,hogy legalább egyelõre nem kell melltartóbetétre költened.A mellméret meg nem függ a tejtermeléssel össze.

Azért ezt még korai lenne mondani!Még csak a 28.héten jársz. Én igaz csak 24 hetes vagyok, de nekem sem csöpög semmi a mellembõl, igaz egyszer amikor törölköztem és jobban megnyomtam a mellbimból jött egy gombostûfejnyi.Gondolj arra, hogy legalább egyelõre nem kell melltartóbetétre költened.A mellméret meg nem függ a tejtermeléssel össze.
Már miért ne lenne???? Micsoda hozzáállás ez??? :) ) Persze, hogy lesz tejed! Egyébkéntis az nem törvényszerû, hogy csöpögnie kell az elõtejnek, nekem osem csöpögött, nyomogatni meg nem szabad ugye, így nem tudhattam biztosan , mégis biztos voltam benne, hogy van elõtejem. És volt is. Miután megszületett a fiam, akkor sem láttam, hogy van tejem, csak pár nap múlva, amikor már a valódi tejtermelés beindult. De addig is mellre tettem a babámat és mégha én nem is éreztem/láttam, hogy lenne mit szopnia, mégis volt, mert sûrû sárgásat büfizett, még meg is jegyezték a csecsemõsök, milyen sûrû elõtejem van. Szóval lesz tejed, ne aggódj! Szerintem már van is elõtejed, csak nem látszik.
A tej léte-nemléte egyáltalán nem függ a mell méretétõl. Kicsi mellben lehet rengeeteg tej, és hatalmas mellben lehet, hogy nem lesz tej . Teljesen független. Az elõtejre nekem meg azt mondta a védõnõ hogy a 32. hét után jelentkezhet... Ne izgulj ilyeneken, úgyis úgy lesz, ahogy... Nyugodj meg, minden rendben:-))
Nekem egy csepp elõtejem se volt, 2 és fél évig szoptattam :)

Az orvos hányadik héttől végez méhszáj ellenőrzést? És milyen gyakorisággal fog ezután? Én 28 hetes vagyok, de eddig még kb csak 1-2-szer vizsgált meg a dokim korábban (legutóbb kb másfél hónapja).

Legjobb válasz: Nekem a terhesség elejétõl nézte havonta egyszer. A 36.héttõl viszont hetente nézi. Jövõ héten leszek 39 hetes, akkor már kétszer kell mennem egy héten.

Nekem a terhesség elejétõl nézte havonta egyszer. A 36.héttõl viszont hetente nézi. Jövõ héten leszek 39 hetes, akkor már kétszer kell mennem egy héten.
Szia! A dokinak havonta kellene megvizsgálni. Nem értem, hogy a dokik miért nem végzik el ezt havonta, peddig fontos, hogy mennyire nyitott a méhszáj. 28 heteske
Nekem már az 5. héttõl kezdve nézi, ahányszor csak megyek hozzá (kb. 2-3-4 hetente). Ez orvos függõ szerintem. Engem mindenesetre megnyugtat, hogy zárt a mszáj. Szintén 28 heteske
nekem is havonta vizsgál meg, hogy minden rendben van-e.
Nekem havonta amikor megyek, mindig megnézi, de csak azért, mert nagyon keményedik a hasam és ez ugyebár a méhszáj kinyílásához vezethet. Ha nem lenne panaszom, akkor nekem sem ellenõrizgetné állandóan. Mondjuk az én dokim azt mondta, hogy kb. félidõsen mindig ellenõrzi, de utána csak néha. Hát tényleg orvosa válogatja... :) Minden jót!!
Nem kéne havonta vizsgálnia, ez butaság! Tényleg dokitól függõ, hogy mikor és hányszor vizsgál meg. Ha nincs semmi gond és nincs panaszod (folyás vagy valami más)akkor majd csak a 32. héten néz meg elõször, de ha téged nyugtalanít, akkor szólj a dokinak.
Szia! Én ezen aggódtam egész terhességem alatt. Én 1x kértem, hogy nézze meg, 24 hetesen. Aztán 1x rákérdeztem, hogy aggódjak -e a kinyílás miatt, mert itt sokszor plvastam, hogy havonta ellenõrzik. A dokim azt mondta, nem jó gyakran nézegetni. (Neves prof. az orvosom.) Abszolút igaz, hogy orvosa válogatja. 6 hetes kisbaba anyukája
En a 30. hetben vagyok, eddig egyszer sem neztek. Holnap megyek ismet, akkor viszont kerni fogom, mert kismama vizitornara jarok, es tudni akarom, hogy zart-e a mehszaj.
A kérdező hozzászólása: Én aggódom kicsit emiatt hogy nem túl gyakran találkozunk (mivel ismerõs, telefonon szoktunk egyeztetni), de nehogy már én mondjam neki hogy vizsgáljon meg...
Szia! Ez elég orvosfüggõ. Az én orvoson minden találkozás alkalmával megvizsgál betapintással is. Eddig havonta szeretett volna velem találkozni (úgy 5-6 hetente találkoztunk is:) , a 32. héttõl két hetente, a 37. héttõl hetente tervezi a találkozásokat. Hát majd meglátjuk...
bocs elírtam nem nekem, hanem engem:) !

A 28 hetes babám, már harmadik napja kb. megállás nélkül mozog a pocakomban! Ez jót jelent?

Legjobb válasz: Nekem is ezt csinálja, leginkább frontot jelent. :)) 36 hetes kismama

Nekem is ezt csinálja, leginkább frontot jelent. :) ) 36 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Oksa!:) :) köszi:)
Igen tuti a front... nálunk is ez tapasztalható pár napja :) 29 hetes km.
ugyanebben a hétben vagyunk és ugyan ezt érzem :D nyugi semmi gond :D

Ma reggel a wc. papíron volt egy kis vér /sötét, kb. két gombostű nagyságú/, ez mit jelent, lehet gond? 28 hetes terhes vagyok, a babámat utána is éreztem rugdosni, többször is!

Legjobb válasz: Szerintem nem. nekem is volt ilyen én elmentem UH-ra de nem láttak semmit. Ha a babád mozog biztos nincs gond! Üdv.: 12 hetes kislány anyukája

Szerintem nem. nekem is volt ilyen én elmentem UH-ra de nem láttak semmit. Ha a babád mozog biztos nincs gond! Üdv.: 12 hetes kislány anyukája
Lehet , hogy erecske patant el , nekem is volt ilyen és evvel magyarázta az orvosom , lehet intim együtlét után , vagy minden különösebb ok nélkül. 3 hós babás
Szia! Nekem is volt kb. 2 hete ilyen, akkor 26 hetes voltam. Én bementem rögtön a kórházba. Bent fogtak 1 napig, de az uh-on nem láttak semmit, görcseim nem voltak, s ez a kis vérzés is megszûnt pár óra múlva. Azóta sem jelentkezett. De én is azt mondom menj és nézesd meg magad, mert tényleg akár a szülés is elindulhat. Boldog babavárást!
de azért menj el dokihoz még pedig minnél elöbb!!!!én is voltam igy!!!!!! és meg szültem rá 3-napra, de a baba csak fél orát élt!!!!a terhesség alatti vérzés, még ha kis mennyiségben is nem játék!!!!!!hidd el tapasztalatbol irtam neked!!!
Ha érzed õt normálisan mozogni, akkor ne aggódj! Mindenesetre a terhesség alatt fellépõ legminimálisabb vérzésnek is oka van, így jobb ezt minél hamarabb kideríteni, úgyhogy a biztonság kedvéért keressd fel a dokidat. Te is megnyugszol legalább.

28 hetes Kismama vagyok kb 1 hete nem érzem a méhösszehúzódásokat (keményedést), elötte napi 5-8x előfordult, igaz el kezdtem szedni a magne b 6-ot, de csak napi 1-2 szemet veszek be. (Napi 3x2-t ajánlanak felnőtteknek). Ez normális?

Legjobb válasz: Szerintem csak örülj neki, hogy nincsenek méhsszehúzódásaid. Kicsit korai lenne még. A magneB6 pedig eléggé hatékony, még akkor is, ha kis adagban szeded. Valószínûleg az segített. Ha a babócádat úgy érzed, rendben van, mozog rendesen, szerintem nincs miért aggódnod. További szép babavárást! 25 hetes kismama

Szerintem csak örülj neki, hogy nincsenek méhsszehúzódásaid. Kicsit korai lenne még. A magneB6 pedig eléggé hatékony, még akkor is, ha kis adagban szeded. Valószínûleg az segített. Ha a babócádat úgy érzed, rendben van, mozog rendesen, szerintem nincs miért aggódnod. További szép babavárást! 25 hetes kismama
Pont ez a lényeg, hogy megszûnjenek a keményedések, szóval a legjobb úton haladsz ;)
És még annyi (én írtam az elõzõt), hogy 36 hetesen fokozatosan hagyd majd abba a magnéziumot, mert akkor már nem kell visszatartani a szülés megindulását :)
Jó neked, sokunknak pont ez a baja, hogy félünk a sok összehúzódástól, én pl most Panangint is kaptam, 24 hetes vagyok, szval nyugalom, neked nincs miért aggódnod.Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, csajok. Nektek is boldog babavárást.

28. hetes vagyok, és szörös a pocim, leszedni nem akarom, szőkítem, ártok vele a babának? Kb.5-7 percig van rajta?

Legjobb válasz: Nekem is ugyanez a problemam..en eddig egyszer szokitettem a hasam,maskepp csak rosszabb..es ezentul is fogom szokiteni,nem gyakran de meg 2 szer biztosan kell terhessegem alatt.En kb 3 percet hagyom,annyi eleg,es nem is az egesz pocimat kenem be vele.En fodraszatot vegeztem es en is ugy tudom csak az ammoniatol kell felni amit beszagolsz..

Nekem is ugyanez a problemam..en eddig egyszer szokitettem a hasam, maskepp csak rosszabb..es ezentul is fogom szokiteni, nem gyakran de meg 2 szer biztosan kell terhessegem alatt.En kb 3 percet hagyom, annyi eleg, es nem is az egesz pocimat kenem be vele.En fodraszatot vegeztem es en is ugy tudom csak az ammoniatol kell felni amit beszagolsz..
Szerintem a szõkítésre ugyanaz érvényes, mint a hajfestésre: "A hajfestékek bizony a gyakori allergiát okozó ágensek közé tartoznak. A terhesség viszont egy immunhiányos állapot, a szervezet (éppen a félig-meddig testidegen magzat védelme érdekében) csökkent ellenálló képességgel bír. Ez az állapot igazából a szoptatás befejezõdése után áll csak helyre." Idézet innen /itt orvosoktól is kérdezhetsz/: http://www.babanet.hu/faq/terelet03.php
biztos vagyok benne hogy nem teszel jot vele hisz a hajat sem ajänläk festeni...bekerül a szervezetedbe és az nem jo..akkor gondolom elöbb eljut a babähoz erösebb formäban ha hason szökitesz.sztm szedd le , nem lesz bajod töle, märmint ha csak egy csikban akkor borotväval huzd le, (nem fog ott erösödni töle), és amikor megszületett a pici akkor meg legyantäzod.én ezt csinältam és most a kisfiam mär 8 honapos:) , és kb asszem 2szer gyantäztam szülés utän, és mär kisem nö a ször ott.
nemrég olvastam(sajnos nem emlékszem az oldal cimére), hogy csak az árthat a mamának! hogy belélegzi a gõzét a festéknek.hajat festõ kismamáktól vért vettek és semmilyen koncentrációban nem volt jelen a kismama vérében káros anyag. tehát a magzathoz sem juthat el semmi. azért nem szeretik a fodrászok a kismamákat festeni, mert nem ugy reagál a megváltozott kémiai folyamatok miatt a haj a festésre, mint terhesség elõtt pl. nem olyan szinû lesz az eredmény stb. de a magzatnak semmiképpen nem árt.
2 alkalomtól még biztos nem lett baja, de szerintem se csináld, nem gond ha szõrös a pocakod, a picur a legfontosabb. :) )
Én festettem a hajam terhesség alatt és nem lett semmi gond belõle. Megkérdeztem elõtte az orvost és azt mondta, hogy ha a hely megfelelõen szellõzik akkor nincs gond. De én úgy gondolom, hogy a hasamat nem szõkíttetném. Csatlakoznék az elsõ hozzászólóhoz.
A kérdező hozzászólása: Te jó isten már 2x csináltam, mennyire árthattam eddig neki vele?? Megõrülök :((
A kérdező hozzászólása: Egyébként én is sokat olvastam róla, de azt hogy hogyan és mire hat ez a babának azt tudja valaki?
A kérdező hozzászólása: Egyszer már gyantáztam, de azt hittem bepisilek annyira fájt. De ha tényleg árt még mindig, mert azt hallottam hogy kb 12. hetes koráig ártanak ezek a dolgok, de akkor inkább nekem fájjon. köszi a gyors választ
A kérdező hozzászólása: Hát kösz lányok, eddig szoliztam és kiszívta mindig ilyen kis szõkésre, de most olyan hófehérke vagyok mint a fal és ráadásul sötét hajú vagyok, és besötétedett én meg kivilágosodtam szóval elég gáz! Még egyszer kell majd szülésig, nagyon nyitott ablaknál, huzatban és kevesebb ideig hagyom, remélem tényleg nem árt neki semmilyen téren! Mégegyszer köszönöm

28 hetes kismamik! Akik mar keszulodtok, vasaroltok! Mibol kb mennyit keszitetek?

Gondolok itt ruhara, pelusra, cumira, stb... Aprankent veszem meg a dolgokat. Nem tudom igy nyarra mibol mennyit keszitsek???

Legjobb válasz: én a 31. hétben vagyok- én annyit vettem amennyit a korház elöirt :D 4 hosszu body, 4 pizsamaszerüség (nem tudom mindek nevezik...talán az a rugdalozo..vagy a fene tudja), 3 kis kardigán, 4 zokni, 1 kis sapka..egy csomag pelenka (egyébként moshato pelenkát fogok használni), cumit nem veszek... a nyár még messzi van :)

én a 31. hétben vagyok- én annyit vettem amennyit a korház elöirt :D 4 hosszu body, 4 pizsamaszerüség (nem tudom mindek nevezik...talán az a rugdalozo..vagy a fene tudja), 3 kis kardigán, 4 zokni, 1 kis sapka..egy csomag pelenka (egyébként moshato pelenkát fogok használni), cumit nem veszek... a nyár még messzi van :)
Szia. Akkor mégiscsak kell valamilyen kozmetikum, de igy márkát nem tudok mondani talán ha mindenbõl megprobálod a leg hipoallergénebbet vagy illatanyag menteset. Szoval fog kelleni fürdetõ, popsikrém, popsitorlõ (itt piros kicsattogásra a sudocream-et mondják de azt csak ha kicsattogott már. ), hintõpor alkohol a köldökére, babaolaj a hajlatokra, ill koszmo ellen. Ja meg szájpenész ellen majd valami. Neked meg gátsebre meg esetleg melbimbora krém. Gátsebre a sima bepanten is jo bimbire meg körömvirág. asszem ennyi. Nem tudom hogy mi vagyunk e lemaradva vagy csak a gyogyszeriparra utalva de anyukám is anno kamillafürdõztetett minket.
Johnsons és niveát ne vegyél mert könnyen allergizálnak.
én is külföldön élek, itt egy éves korig nem ajánlanak semmilyen kozmetikumot, ha a babának meg kipirosodik a feneke kamillát kell a fürdövizbe tenni.. egyébként itt a nivea az egyik legrosszabb minöségnek van beállitva.
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat! En kulfoldon elek. Itt az orvos nem ir fel kenceket. Persze vannak a gyogyszertarban is. Majd korulnezek. Nalunk ami olyan minosegesebb az a hipp, johnsons, nivea+dmesek. Ruhacskak mar vannak, textilpelus is, kaptunk mar pamperst is, ugyh mar a lenyeg meg van. ami nekem fog kelleni azt mar ossze szedtem.
Kozmetikumokbol én is azt fogom használni amit a doki felírt. (olcsobb és legjobb)De vegyél hozzájuk vattapamacsot meg fültisztitot. Én vettem még a kicsinek körömvágo ollot meg lázmérõt. Kb ennyi. Cumi volt egy a felicitas csomagban, cumisüveg meg a mellszivoval volt egy az elég lesz. Magadnak vegyél betétet melltartoba meg a gyermekáguas idõszakra. Mi vettünk 6 db textilbelust meg kaptunk mellé majd 10et. Egy kifogót meg egy kapucnis türcsit. Meg nekem van két kisméretü türcsim félrerakva pelenkázáshoz amit akciosan vettem pár száz ftért, hogy ne a textilpelust kelljen összekakizni amikor tisztába rakom. popsitõrlõkendõ az amit még vehettsz. Ruhákat mi rengeteget kaptunk télit nyárit igy csak pár darabot vettünk ujjat amiben hazahozzuk a korházbol. 37hkm
Kozmetikumot semmit, mivel célszerû és legjobb a gyógyszertárit venni. Pelenkából egyelõre elég egy csomag 1es pampers, ha elfogy majd vesztek másikat. Cumisüveg egy szintén elég, csak a biztonság kedvéért.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat! Majd keszitek ezekbol egy listat, hogy meg mi hianyzik! Cumisuveget, kozmetikumot milyet es mennyit vettetek elore?
Én szülés után jöttem rá , hogy sok felesleges dolgot rámsóztak kismamaként. Most már tényleg csak pár darab ruhát vásárolnék és késõbb pótolnám ki azokkal a darabokkal amikre szükség lesz. Nálunk leghasznosabb babaruhák a legegyszerûbb pamut, elõl patentos rugik voltak. Késõbb több ilyet vásároltam. A kismamaként a nagyon szépnek és cukinak tartott ruhák sokszor már nem is tûntek olyan használhatónak. Csak orvoshoz vagy fényképészhez lehetett fölvenni némelyiket.A baba börzék is ezért vannak tele olcsó, sosem viselt babaruhákkal. Mostani eszemmel minimális mennyiséget vásárolnék csak, hiszen úgy is késõbb fogom megismerni az igényeinket. Egy jó mellszívót viszont szülés elõtt biztos magam választanék ki magamnak. Jobb ha nem apukát kell a kórházból mellszívóért küldeni. A kórházban több anyuka is úgy járt, hogy a párját küldte el mellszívóért , és lehetett versenyezni a gyermekágyas szobában hogy ki kapta a legfurcább, és leghasználhatatlanabb szerkenytût:-)
Az én lányom 2 éves már, és anno tableten pipálgattuk, hogy milyen ruhákat vettünk már meg neki, és mit nem, így ezt a listát meg tudom mutatni. Május végére voltam kiírva, két héttel érkezett elõbb a lányunk, és 2 hetes koráig volt 29 fok és 15 fok is... Hosszú ujjú body: 10 db Rövid ujjú body: 7 db Nadrág lábfejes résszel: 3 db Sima nadrág: 4 db Rugdalózó: 1 db (ezt az egyet sem vette fel soha) Kardigán: 4 db Kis polár kabát: 2 db Harisnya: 2 db Zoknik: 4 db Kis sapka: 4 db Ujjatlan (atlétának szánt) body: 4 db Textilpelus: kb. 20 db-ot vettünk, és kellett is, mert nagyon-nagyon sokat bukott. Pamut hálózsák: 2 db Polár takaró: 1 db Pamut takaró: 3 db Ezek mind 56-osok voltak, a lányom nagy volt, 4 kg, de egy hónapig hordta ezt a méretet. A rugdalózókat mi nem láttuk praktikusnak, nem vettünk belõle csak ezt az egyet, és soha többé. Több ruhát nem akartam, babástól akartam menni nézelõdni neki, ismerve a pontos méreteit, meg azt, hogy milyen is lesz õ. :) No meg rengeteg ruhát hoztak ajándékba anyumék, anyósomék, tesómék a baba születése után, így akkor is kapott még.
Úgy vásárolj, hogy ne kelljen mindennap mosni, mert eleinte sokszor összekakil pisil mindent a baba. Május végi gyereknek leginkább már pamut dolgok kellenek, maximum 1-2 vastagabb, azaz plüss. Legyen vékony-hosszú body vegyesen vagy 6-7 db, hosszú és ujjatlan tipegõk szintén. Kocsikabát vagy 2, pamut sapka szintén 2. Ha akarsz kisnadrág/szoknya 1-2 db, attól függ hogyan szeretnéd öltöztetni. Ruhapelus kb. 10 mert ebbõl is sokat kell használni. Célszerû egy tetrakifogó (hatalmas méretú ruhapelus fürdéshez) és egy tutyis törölközõ.
A kérdező hozzászólása: Kocsit megvettuk tegnap. Agyat, kadat kaptunk. En csak igy a ruhakra gondolok. Meg ilyen aprobb dolgokra. Majus 24re vagyok kiirva. De olyan megerzesem van, hogy hamarabb lesz. Szeretnenk mindent idoben osszeszedni. Csak nem tudok kitol tanacsot kerni. A kornyezetemben mindenki osszel, telen szult. Anyu meg mar abszolut nincs kepben :-). Mi is kapunk meg ruhacskakat is. Tulzasba se akarom vinni. Csak hat a penztarca nem engedi, hogy mindent egyszerre kelljen megvenni. Igy lassacskan gyujtogetek.
Ja én az akciokat is lestem szal ha valahol akcios volt mondjuk a popsitõrlö elmentem vennipedig még csak 26 hetes voltam. Ugyanigy a pelussal. abbol van eddig 60 darab szoval még azt is veszünk. Kis kiszereléseket vettünk több fajtát h kiprobaljuk mejik jo.
szia, a neten rengeteg babakelengye lista van azokat átnézve és saját igényre szabva bármikor megveheted. Emellett ha a pénztárcát nem megerõltetõ vásárlás hive vagy akkor minden honapra jusson egy nagyobb összegü kiadás és mellé egy kis aproság. Mi ugy csinaltuk h egyik honapban pl megvettük a kiságyat másikban a babakocsit igy nem kellett egyszerresokat költeni. Amit az érkezésre mindenképp össze kell szedni az már megvan elég rég de még most is van ami eszembe jutott h ja ezt is vegyünk.... 37hkm
A kérdező hozzászólása: A nivia nekem nem is szimpatikus. Hippen gondolkozom. Nem olcso, de nagyon jo. Sogornom is azt hasznalta a nagyobbik fianal es soha semmi gond nem volt. A mai napig gyonyoru a bore. Sudocreamet mar sikerult vennem. De meg majd belesek a patikaba. Ott milyenek vannak. Baratnom popsira halolajas kenocsot hasznal, gyogyszertarit. Nagyon dicseri.

28 hetesen közel 1000 km- utazni? Kb 9 órás lenne az út

Külföldön élek. Haza szeretnénk menni egy hétre. Van egy kislányom aki miatt amúgy is gyakran megállnánk. Ti bevállalnátok? Köszönöm a válaszokat elõre is. Szép hétvégét nektek

Legjobb válasz: Nyugodtan, eleve ez az az idöszak, amikor a legkevésbé problémás a terhesség. De ha többször meg tudtok állni, akkor semmi gond. Feltételezem, hogy autóval utaznál, arra figyelj, hogy kényelmesen ülj, és a pihenöknél mozgasd át magadat, hogy a vérkeringésed felélénküljön.

Nyugodtan, eleve ez az az idöszak, amikor a legkevésbé problémás a terhesség. De ha többször meg tudtok állni, akkor semmi gond. Feltételezem, hogy autóval utaznál, arra figyelj, hogy kényelmesen ülj, és a pihenöknél mozgasd át magadat, hogy a vérkeringésed felélénküljön.
Nyugodtan! Semmi bajod nem lesz én még 35hetesen is haza mentem!:-) Nekem 13ora volt az út! :-) Jó utat
29 hetes terhesen mentünk haza es utána vissza, ráadásul nyáron, dogmelegben :) kb 900 km Ha problémamentes a terhesseged, akkor nyugodtan, nekem annyit mondott a doki, hogy óránként, másfél óránként álljunk meg es setalgassak kicsit.
34 hetesen utaztam el kocsival Montenegróba nyaralni. Az már más kérdés, hogy 36 és fél hetesen beindult a szülésem, és Montenegróban szültem meg a kisfiamat. Kicsit gáz volt, mert ott kellet venni egy autósülést, mikor itthon volt a másik. Na mindegy, eltértem a tárgytól. Szerintem bátran utazhatsz még ilyenkor!!:)
Ha egyébként rendben van minden veled és a babával, akkor semmi gond nem lesz. Csak tényleg gyakran álljatok meg, és akkor sétálj kicsit, áll párszor lábujjhegyre, az autóban is próbáld néhe az ülésre feltenni a lábad, és mozgasd a lábfejed, hogy ne pangjon a vér, és ne kapj trombózist.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!