Találatok a következő kifejezésre: 28 hetes Fogok (20 db)

28 hetesen 2 kiló hízás nem kevés? Mekkora lehet ebből a baba súlya? A hasam elég nagy, a babót is nagynak tippelik, meghogy hamarabb meg is fog születni, koránál egy héttel nagyobb.

Legjobb válasz: Szia. A hízás attól is függ, hogy hány kilóról indultál. A babád elveszi ami neki kell, õ nem szenved hiányt, max. Tõled vonja el a vitaminokat is. Az én babám 28 hetesen 1100 gramm volt. Boldog babavárást! 38 hetes kismama.

Szia. A hízás attól is függ, hogy hány kilóról indultál. A babád elveszi ami neki kell, õ nem szenved hiányt, max. Tõled vonja el a vitaminokat is. Az én babám 28 hetesen 1100 gramm volt. Boldog babavárást! 38 hetes kismama.
A suly miatt ne aggodj, ez valtozo, hogy ki mennyit hizik. Az is lehet, hogy majd most kezdesz el egy kicsit tobbet felszedni, de ez nem torvenyszeru.Hat a 28. heten olyan 1000gramm szokott lenni, de ettol is persze lehet elteres. :o)
Szia. Én is a 28. hetet taposom, és 3 kg plusznál tartok. Szerintem nincs ezzel semmi gond. Nálunk eddig mindig minden rendben volt.
Szia De szerencsés vagy, atya Úristen! :) De örülnék ha rajtam is ennyi lenne...Én 10 nél tartok...sajna Boldog babavárást 29 hetes kismama
A súly sok mindentõl függ. Befolyásolhatja, hogy volt-e hányós idõszakod, avagy sem. Nekem a 28. heti UH-n 1086 gramm volt a kicsi, fél l a magzatvíz ilyenkor, szóval elviekben kb. fél kg-mal többet tenne ki a kicsi a tartozékaival, mint 2 kg, de szerintem ezzel sincs semmi probléma. Ha bármikor baj lenne a súlyoddal, a dokid vagy a védõnõd úgy is szólna. Én a 28. héten már 7 kg-nál tartottam.
A kérdező hozzászólása: Nem volt hányós idõszakom, egyszer sem hánytam. Ez a második terhességem, az elsõnél összesen kilencet híztam, de már nem emlékszem, hogy ilyen tájt mennyinél tartottam. Köszi a válaszokat

Mire számitsak 28 hetes vagyok és a babám 30 hetesnek felel meg. Most akkor hamarabb fogok szulni vagy nagy lesz a babám?

Legjobb válasz: Nekem folyton azt mondták nagyon kicsi a babám aztán január 28-ra voltam kiirva,de ugy döntött 22-én kibujik:).3800gr és 54cm.Mi lett volna ha nem nagy:).Nem mindig lehet ezekre a dolgokra adni.Majd meglátod ha eljön az ideje.

Nekem folyton azt mondták nagyon kicsi a babám aztán január 28-ra voltam kiirva, de ugy döntött 22-én kibujik:) .3800gr és 54cm.Mi lett volna ha nem nagy:) .Nem mindig lehet ezekre a dolgokra adni.Majd meglátod ha eljön az ideje.
egyiket se jelenti feltétlenül! :) A kiírás nem fog változni, és a tehességi hetek se rövidülnek le, persze születhet elöbb, de nem ezért az uh miatt :)
Nekem mar husz hetesen egy hettel voltak nagyobbak a meretei, harminc hetesen ket hettel es ezt tartotta is. Idosebb nem lehetett, mert tudtam, hogy mikor volt peteeres. Vegul a kiirt datum elott harom nappal szuletett (ez lenyegtelen elteres) es kozel negy kg-mal, tehat nem volt pici baba. Hozzam kepest oriasi sem (en 179 cm magas vagyok, az egesz csaladom magas, a ferjem is, szoval nekem "illo" volt ekkora babat szulni).
Ezzel én is így voltam. A doki mondta is, hogy készüljek, hogy 2 héttel elõbb jön. Aha, 1 hetet túlhordtam, és jó nagy lett.
Nekem is nagyobb volt a 28.héten a kötelezõ UH-on, de a 32hétre már csak 1 nappal volt nagyobb a koránál, szóval még változhat.
van egy táblázat amit egy hülye ember a saját babájáról készített és még mindig ahhoz nézik a babákat. Pedig a 28. hét után már hasonlít a szülõkre, így magasabb szülõk gyerekei ilyenkor már mondjuk 2cm-el nagyobb, így 29-30 hetesnek felel meg... érdekesek az adatok, hogy azt, hogy mennyinek felelsz meg a minta alapján, ne számítson, csak arra jó, hogy legyen min idegeskedni boldog babavárást!!! :)

Hogy fogok szülni? Ikerbabákkal vagyok terhes, 28 hetes vagyok.

5 uh voltam idáig,mindig ugyanugy fekszenek az elejétöl fogva.az egyik koponyavégü fekvésben a másik medencevégü fekvésben van.

Legjobb válasz: Tegnap volt két ikerbabás császáros kérdés is.Nézd meg azokat.Még csak a 28 hétben jársz,tudod hányszor fognak megfordulni még a kis buksik?Amúgy így van a legnagyobb helyük.Konzultálj az orvosoddal a kérdésben,õ majd megnyugtató választ tud adni mindenre...

Tegnap volt két ikerbabás császáros kérdés is.Nézd meg azokat.Még csak a 28 hétben jársz, tudod hányszor fognak megfordulni még a kis buksik?Amúgy így van a legnagyobb helyük.Konzultálj az orvosoddal a kérdésben, õ majd megnyugtató választ tud adni mindenre...
Még van 10 heted, addig bármi is történhet. Lehet megszülöd normál módon mindkettõt, vagy csak az egyiket, lehet császár. Ez még annyi mindentõl függ.. Ne félj, baj nem lesz:-)


27-28 hetesen megyek 4D-re mit fogok látni? Már babaformája lesz a kisfiamnak? Mit csináljak hogy ne aludjon és mozogjon igyak kólát vagy egyek csokit? Ezek hatásosak?

Legjobb válasz: Szia! Én tegnap, 18 hetesen voltam 4D-n, és már az én pici lánykámnak is emberformája volt:D szóval 28hetesen meg pláne olyan lesz!!! Nekem korábban nem akart aktívkodni, így mivel olvastam korábban, hogy a kóla bepörgeti a bugyborékolás, koffein meg szénhidrát miatt benyomtam 3-4 decit és lám, igen csak produkálta magát! Szóval egy kis koffein nem fog rosszat tenni vele! Sõt, 4D UH rendelõ honlapján olvastam, hogy egy nagy pohár energiaitalt igyon meg a kismami, de az lehet hogy már túlzás, nem? Szerintem biztos érzed már, hogy milyen idõszakban aktívabb a kismanód, és kb. akkorra kérj idõpontot.

Szia! Én tegnap, 18 hetesen voltam 4D-n, és már az én pici lánykámnak is emberformája volt:D szóval 28hetesen meg pláne olyan lesz!!! Nekem korábban nem akart aktívkodni, így mivel olvastam korábban, hogy a kóla bepörgeti a bugyborékolás, koffein meg szénhidrát miatt benyomtam 3-4 decit és lám, igen csak produkálta magát! Szóval egy kis koffein nem fog rosszat tenni vele! Sõt, 4D UH rendelõ honlapján olvastam, hogy egy nagy pohár energiaitalt igyon meg a kismami, de az lehet hogy már túlzás, nem? Szerintem biztos érzed már, hogy milyen idõszakban aktívabb a kismanód, és kb. akkorra kérj idõpontot.
Már olyan vonások is fognak látszani rajta, amik elég elgondolkodtatóak lesznek a számotokra: kire hasonlít ez a gyerek? :) Szép fog látszani az arcocskája- ha õ is akarja. Érdemes elõtte csokit enni, vagy egy kis kévát, Szép élményeket!
Az jo, akkor nagyon jo kepeket tudnak csinalni! En mindig lehuzok egy kavet uh elott, akkor tutira produkalja magat.:)
szia! mi most voltunk másodszor 4d uh, betöltött 28hetesen, és már igazi babaformája volt. csodás élmény volt, bár a babám végigaludta a 40percet, néha ásitozott, még a nyelvét is lehetett látni, meg álmában mosolygott is, persze a keze az végig takarta a fél arcát. Én ettem csokit elötte, de nem használt. Reméljük neked nem fog aludni. Minden jót!

Iszonyatosan a faj a fogam, az gesz allkapcsom es talan a z arcuregem is, vannak lyukas fogaim, de huzatot is kaptam, ha elmegyek fogorvoshoz az art a babanak? 28 hetes km

Legjobb válasz: én is hasonló idõs terhes voltam mikor elmentem fogorvoshoz, mert nekem meg az elsõ fogam lyukadt ki a terhesség alatt. Ha kételkedsz kérdezd meg a nõgyógyászod, vagy a védõnõt és természetesen a fogorvost, hogy mit gondol. Szerintem a kezelés kevésbé árt mint a fájdalom. 35 hkm

én is hasonló idõs terhes voltam mikor elmentem fogorvoshoz, mert nekem meg az elsõ fogam lyukadt ki a terhesség alatt. Ha kételkedsz kérdezd meg a nõgyógyászod, vagy a védõnõt és természetesen a fogorvost, hogy mit gondol. Szerintem a kezelés kevésbé árt mint a fájdalom. 35 hkm
úgy tudom tömhetnek terhesen is, viszont érzéstelenítõt nem adnak.
Nekem is van egy lyukas fogam. Megkérdeztem a védõnõmet és az orvosomat is, azt mondták, a 8-9. hónapban nem szabad alávetni magunkat fogászati kezeléseknek (húzás gyökérkezelés stb.), de addig nyugodtan, nem lesz gond.
1. válaszoló vagyok. Van olyan érzéstelenítõ amit kismamák is kaphatnak. Én is kaptam a töméshez.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat, egy ora mulva megyek
A kérdező hozzászólása: Voltam dokinal, azt mondta epp jokor mentem mert ebbe a honapba meg tudja csinalni az osszes rosz fogat mert 8 v.9 honaposon nem vallalna.kisebb adag erzestelenitot adott es remelem mar minden rendben lesz
Örülök, hogy jobban vagy. Boldog babavárást.

Aki irodában dolgozik és ülőmunkát végez, hányadik hétig tervezitek a munkát? A főnököm már nagyon kérdezgeti, de nem tudom így előre, hogy meddig fogom bírni. Most 28 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Én most kezdtem a 27.hetet. Úgy gondoltam, hogy május végéig (a 31-ei hetet még jövök) utána szabi, majd betegszabi, július 24-re vagyok kiírva. Ezt így bejelentettem. A kolléganõk úgy néznek rám mint egy hülyére, mert pár kedves kijelentette, hogy õ amint megtudta volna hogy terhes már táppénzen lenne! Hát én azt megnézném!! Nem értem, ha teljesen problémamentes a terhességem, és tök nyugis a munkám, akkor minek üljek otthon unatkozva 60 %-os táppénzen, de lehet hogy csak én gondolom így a környezetmeben. 27 hetes km

Szia! Én most kezdtem a 27.hetet. Úgy gondoltam, hogy május végéig (a 31-ei hetet még jövök) utána szabi, majd betegszabi, július 24-re vagyok kiírva. Ezt így bejelentettem. A kolléganõk úgy néznek rám mint egy hülyére, mert pár kedves kijelentette, hogy õ amint megtudta volna hogy terhes már táppénzen lenne! Hát én azt megnézném!! Nem értem, ha teljesen problémamentes a terhességem, és tök nyugis a munkám, akkor minek üljek otthon unatkozva 60 %-os táppénzen, de lehet hogy csak én gondolom így a környezetmeben. 27 hetes km
Egy hónappal a szülés tervezett idõpontja elõtt szerettem volna eljönni. Így is lett, de végül csak két hetet tölthettem otthon, baba elõbb jött :) Én sokáig akartam dolgozni, nem akartam otthon ülni, lesz még arra idõ utána :)
Én is irodista voltam, a 35.hétig dolgoztam. Utána kivettem a szabikat, majd betegállomány. TGYÁS akkor jött, mikor már megszültem.
Tegnap töltöttem a 35. hetet. Egyelõre semmi bajom az ég világon, csak gyakrabban állok fel nyújtózkodni, meg pisilni :) , szóval én is dolgozom. A fõnököm nekem is kérdezgeti minden héten, meddig maradok, és én is csak annyit tudok neki mondani, hogy amíg tudok. Szerencsére az összes szabim megvan még, szóval nem kell tgyás-ra mennem, hanem szerintem majd kiveszem a szabimat az utolsó 3-4 hétre. Így addig a pénzem sem lesz kevesebb, ami nagyon nem mindegy. És õ is úgy tud számolni, hogy 1-2 hétig még tuti vagyok, hacsak nem szól közbe a Gyerek :) . Szerintem abba nem köthet bele senki, ha azt mondod, hogy maradsz amíg tudsz, mert elvileg az nekik is jó, ha minél tovább dolgozol.
Én ha irodában dolgoztam volna biztos, hogy végig csinálom... Szerintem is nyugdtan mond neki a 36. hetet, ha veled meg a babával nincs gond akkor végig tudod dolgozni, nem olyan vészes a vége se(legalábbis szerintem) , mondjuk nekem nem kell hõségben végig csinálnom, de úgy is meglátod mennyire bírod a nagy meleget! Ha esetleg amikor bejön a hõség úgy érzed nem fogod bírni szólj a fõnöködnek, biztos meg fogja érteni:) És otthon nem csa a pénz miatt rosszabb lenni, hanem az unalom miatt is, hidd el, én veszélyeztetettként itthn vagyok a 11. héttõl, hát nem egy leány álom!!! 37 hetes km
Jövõ csütörtökre vagyok kiírva és még dolgozom. Mikor feltette nekem a fõnök a kérdést, azt válaszoltam, hogy szeretnék végig dolgozni, és ha nem lesz probléma sem a babával, sem az én állapotommal, akkor végig is dolgozom. Ettõl függetlenül az utóbbi idõben minden héten megkérdi, hogy bírom-e még. Szerintem mondj nyugodtan 36. hetet, ha véletlenül nem bírnád, azt is meg fogja érteni.
Én a 30. hétig dolgoztam, elsõ baba, de simán bírtam volna végig.
Én eljöttem táppénzre a 20. héttõl, mert a fõnököm egy barom volt, és nem akartam reggelente gyomorideggel kelni:( Nem is bántam meg, elõtte számolgattunk, és ugyanannyit kaptam táppénzre, mint amennyi a fizetésem volt, így nem is akartam maradni. Számold ki, neked hogy éri meg, és ha bírod, dolgozz, ha nem, akkor meg menj el táppénzre. Meg kell érteni a fõnöködet is, hiszen neki keresnie kell a helyedre valakit, ami nem egy-két nap:)
szia. én mégcsak 17 hetes vagyok, szeptember végére vagyok kiírva. szeretnék szept. elejéig dolgozni, mondtam is a fõnöknek hogy nem lépek le hamarabb, ha bírok jövök. nem tudom hogy majd a nagy meleg mennyire fog megviselni, ugye nálunk klíma sincs, napközben nagyon meleg van az irodában, besüt a nap délig. De ha teerv szerint megy minden akkor szülés elõtt 4 hétig..vagy tovább :-)
A kérdező hozzászólása: tudom, hogy érthetõ, hogy tudni szeretné a fõnököm meddig vagyok még, ezt nem is kérdõjeleztem meg. Csak nyilván én sem tudom. Alapból úgy dondoltam, hogy 36. hét, de mivel elsõ baba, így fogalmam sincs, hogy a 36. hét mennyire lesz már nehéz nekem. Lehet, hogy még vígan bejárok, de lehet, hogy nem. Ezért voltam kíváncsi mások véleményére is.
Én a 36. hétig dolgoztam, onnantól mentem TGYÁSra. Nagyon jól viseltem, problémamentes terhesség volt. Én a fõnökömmel úgy beszéltem meg, hogy végig dolgozom (36. hét, onnatól jár a TGYÁS), ha nem jön közbe semmi. A terhesség alapvetõen nem betegség, hanem állapot, ha jól bírod, van lehetõség felállni és megmozgatni magadat, nem okoz gondot a bejárás, akkor nyugodtan végig lehet dolgozni. De te érzed ezt. Ha nagyon stresszes, és megterhelõ, akkor beszélj a nõgyógyásszal. És ami szintén nem mindegy a táppénz csak a fizetésed 60 %a. Nekem nagyon jól jött az a kis többlet, amit akkor kerestem :-D
Nagyon is érthetõ, hogy afõnököd tudni szeretné, meddig dolgozol. Ez a min. hogy kitalálod. persze, nehéz ezt elõre megmondani. Én a 32. hétig dolgoztam. Bírtam volna még 3-4 hétig biztos, de akkor lett nyár, és a Nõvérem ovis Fiaira vigyáztam. Mondj neki egy idõt, max. ha valami közbejön, és nem bírod, hamarabb befejezed a melót. AZ attól is függ, mennyire kell sokat készülni majd akkor a babára.
34 hétig dolgoztam, onnan kivettem a maradék szabikat és TGYÁS-re mentem.

Ha már kinyomódott a köldököm, az jelentheti-e azt, hogy hamarosan szülni fogok? 28 hetes km.

Legjobb válasz: Nem semmi köze hozzá:)én már 37 hetes vagyok és a köldököm szinte már nem is látszik de még nem szültem:)

Nem semmi köze hozzá:) én már 37 hetes vagyok és a köldököm szinte már nem is látszik de még nem szültem:)
Nem, semmi köze hozzá! Nekem 16 hetesen jött ki (pedig befelé forduló volt mindig), és kiderült hogy köldöksérvem van, ami terhességkor gyakori. Megszületett a lányom a 39. héten, rendben, de a köldököm kint maradt. :((( (Doki szerint nincs vele teendõ, pedig elég ronda).
Köldöksérv??neked is olyan volt hogy szinte nem is látszott a köldök??jaaaj én még nem is mutattam dokinak...:(
Semmi összefüggés. Nekem is 25 hetesen már eltûnt a köldököm, most, 40+4 hetesen már hetek óta igen csak kifelé áll, nem hogy pólóban, de még pulcsiban is látszik a dudor. De hogy mikor szülök már ....
Nem tudom, hogy érted hogy nem is látszott :) ) Nekem pont az volt, hogy elõtte nem látszott (befelé forduló volt), aztán a 16. héttõl elkezdett egyre jobban kifordulni, kidudorodni, így derült ki hogy köldöksérv. Elõször a védõnõ mondta, hogy szerinte az, aztán a nõgyógyász is megerõsítette. De mondta, hogy az esetek többségében visszahúzódik. Nálam nem húzódott vissza, de nem is záródott ki, szóval ott van, és szép dudoros a köldököm a szülés óta. Nekem nem tetszik, de hát ezért most nem mûtetem meg.
Nekem semmi nem történt a köldökömmel a terhességem alatt, ugyanúgy nézett ki végig, mint amikor még nem voltam terhes. Ennek ellenére megszültem, 4, 5 hónapja. Szerintem sincs összefüggés.
Hamarosan szülni fogsz...kb. 12 hét múlva. :D Ne akarj még 28 hetesen szülni mert az csúnya lenne!
Ezt komolyan kérdezed vagy csak viccelsz?
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat

Az orvos hányadik héttől végez méhszáj ellenőrzést? És milyen gyakorisággal fog ezután? Én 28 hetes vagyok, de eddig még kb csak 1-2-szer vizsgált meg a dokim korábban (legutóbb kb másfél hónapja).

Legjobb válasz: Nekem a terhesség elejétõl nézte havonta egyszer. A 36.héttõl viszont hetente nézi. Jövõ héten leszek 39 hetes, akkor már kétszer kell mennem egy héten.

Nekem a terhesség elejétõl nézte havonta egyszer. A 36.héttõl viszont hetente nézi. Jövõ héten leszek 39 hetes, akkor már kétszer kell mennem egy héten.
Szia! A dokinak havonta kellene megvizsgálni. Nem értem, hogy a dokik miért nem végzik el ezt havonta, peddig fontos, hogy mennyire nyitott a méhszáj. 28 heteske
Nekem már az 5. héttõl kezdve nézi, ahányszor csak megyek hozzá (kb. 2-3-4 hetente). Ez orvos függõ szerintem. Engem mindenesetre megnyugtat, hogy zárt a mszáj. Szintén 28 heteske
nekem is havonta vizsgál meg, hogy minden rendben van-e.
Nekem havonta amikor megyek, mindig megnézi, de csak azért, mert nagyon keményedik a hasam és ez ugyebár a méhszáj kinyílásához vezethet. Ha nem lenne panaszom, akkor nekem sem ellenõrizgetné állandóan. Mondjuk az én dokim azt mondta, hogy kb. félidõsen mindig ellenõrzi, de utána csak néha. Hát tényleg orvosa válogatja... :) Minden jót!!
Nem kéne havonta vizsgálnia, ez butaság! Tényleg dokitól függõ, hogy mikor és hányszor vizsgál meg. Ha nincs semmi gond és nincs panaszod (folyás vagy valami más)akkor majd csak a 32. héten néz meg elõször, de ha téged nyugtalanít, akkor szólj a dokinak.
Szia! Én ezen aggódtam egész terhességem alatt. Én 1x kértem, hogy nézze meg, 24 hetesen. Aztán 1x rákérdeztem, hogy aggódjak -e a kinyílás miatt, mert itt sokszor plvastam, hogy havonta ellenõrzik. A dokim azt mondta, nem jó gyakran nézegetni. (Neves prof. az orvosom.) Abszolút igaz, hogy orvosa válogatja. 6 hetes kisbaba anyukája
En a 30. hetben vagyok, eddig egyszer sem neztek. Holnap megyek ismet, akkor viszont kerni fogom, mert kismama vizitornara jarok, es tudni akarom, hogy zart-e a mehszaj.
A kérdező hozzászólása: Én aggódom kicsit emiatt hogy nem túl gyakran találkozunk (mivel ismerõs, telefonon szoktunk egyeztetni), de nehogy már én mondjam neki hogy vizsgáljon meg...
Szia! Ez elég orvosfüggõ. Az én orvoson minden találkozás alkalmával megvizsgál betapintással is. Eddig havonta szeretett volna velem találkozni (úgy 5-6 hetente találkoztunk is:) , a 32. héttõl két hetente, a 37. héttõl hetente tervezi a találkozásokat. Hát majd meglátjuk...
bocs elírtam nem nekem, hanem engem:) !

28 hetes kismama vagyok! Mit tegyek? Nagyon fáj az egyik fogam! Járok rendszeres fogászati kezelésre mert már van 2 gyermekem és az õ terhességük alatt eléggé tönkrementek a fogaim.

A gond csak az hogy a saját dokim szülési szabadságon van és aki helyettesíti az meg egy kezdõ kis csajszi. Nagyon kedves de nem igazán haladunk 1-rõl a 2-re. Már 2 hónapja csinál 2 fogamat és még mindig nem tömte be. Néhány napja elkezdett nagyon fájni az egyik fogam amit már elkezdett gyökér kezelni. Azt mondta bölcsesség fog és õ nem tud vele mást tenni. Tegnap már nem bírtam tovább és elmentem a szájsebészetre ahonnan elküldtek be a Szentkirályi utcába mert nem lehet röntgenezni és anélkül nem akarják kihúzni. Ott egy nagyon kedves tanuló lányzó kitisztogatta a fogamat és elmondta hogy a dokim nem vett észre egy ideget és nem kezelte ki. Na ezt õ megtette és betömte gyógyszeres töméssel. A lényeg hogy nem tudom mi lehet még mindig de egész sete nem aludtam mert borzalmasan fáj. A fájdalom csillapító is csak 2-3órát hat és nem akarok ennyi idõnként gyógyszereket bekapkodni. Próbáltam infra lámpázni is de nem igazán használt! Lehetséges hogy a gyógyszeres tömésre allergiás vagyok? Mit tegyek hogy ne fájjon annyira amíg visszamegyek a dokihoz?

Legjobb válasz: Elmész bármelyik sztk-ba és kihúzatod,minek kínlódsz egy bölcsességfoggal?Nem látszik úgy se.

Elmész bármelyik sztk-ba és kihúzatod, minek kínlódsz egy bölcsességfoggal?Nem látszik úgy se.
Elsõ vagyok, most jut eszembe hogy szombat van...terheseknek nem tudom szabad e szegfûszeget enni de ha igen, akkor 3-4db-ot vegyél a szádba és a "rossz" oldalon kezd el szétrágni.Ami olaj van benne azt meg próbáld a fájó rész felé terelgetni.Lezsibbasztja, és egy kis megnyugvást ad.Sajnos nekem is van mikor szét kell rágnom mert hétvégén nincs doki:( Rossz íze van de megéri mert használ.Jobbulást!
Nem is értem egy bölcsességfogat minek kezelgetnek? Menj és húzasd ki, én nem szeretek fogat veszteni én is járok most egy foggal, végleges tömést lehet nem is kapok most, de amikor a bölcsesség kezdett fájni, azt kihúzattam. A fogorvosom is azt tanácsolta.
A kérdező hozzászólása: Én nem is csináltatnám meg de nem merik kihúzni röntgen nélkül!Azt meg ugye terhesen nem lehet csináltatni! Azt mondták ha megszültem menjek vissza és akkor kiszedik. :( Október 13-ra vagyok kiírva addig meg nem bírom ezt a fájdalmat!
Röntgen nélkül is kihúzzák, nekem kihúzták. Keress egy másik dokit akkor, ne szenvedj vele, nem éri meg, ráadásul egy gyulladás a babának se tesz jót.
A kérdező hozzászólása: Az sztk orvos kiscsaj nem meri kiszedni.Tegnap a szájsebészeten azt mondták hogy nem szedik ki amíg terhes vagyok.Magándoki meg a szájsebészetre küldött elõzõleg azért mentem oda.Az egész állkapcsom fáj. :(

28 hetes kismama vagyok. Nagyon fáj a fogam, de rettegek a fogorvostól. Hogy győzhetném le a félelmet?

Próbáltam arra gondolni, hogy a szülés ezerszer rosszabb lesz, erre rámjött a sírógörcs :(

Legjobb válasz: Vegyél erõt magadon. Nem kell félni a dokitól. Voltál már fogorvosnál máskor is, vagy nem? Megnézi, hogy mi a probléma és segít. Utána mosolyogni fogsz, hogy kár volt félni elõtte. Meg valószínûleg fogja javasolni, hogy szedj kalciumot.

Vegyél erõt magadon. Nem kell félni a dokitól. Voltál már fogorvosnál máskor is, vagy nem? Megnézi, hogy mi a probléma és segít. Utána mosolyogni fogsz, hogy kár volt félni elõtte. Meg valószínûleg fogja javasolni, hogy szedj kalciumot.
Írd be légyszi az itteni keresõbe, hogy "fogorvos altatásban". Kijön egy kérdés, én az elsõ választ én írtam. Olvasd el. És bátorság!
Sajnos azért rettegsz, mert még nem találtál jó szakembert! Én találtam, Székesfehérvárott, oda úgy megyek, hogy ha már picit fájdogál, lépek is, nevetve ülök a székbe, és úgy is távozom, SEMMIT nem érzek, nyugtató zene megy, és számítógépen gyönyörû tájképek. Én egyenesen kiphenem magam ott. Pedig volt már elhalt fogam is, amit 4szer gyökérkezelt a doki, és ezermillió tömésem is, kicseréltettem a régieket... http://www.hnh.hu
Szia! Egyetértek az elõzõ válaszolóval, nagyon sok múlik a fogorvoson! Jó néhány próbálkozás után én is most találtam valakit akinek anélkül ülök a székébe hogy rettegnék. Mindent elmond, hogy mit fog csinálni, és mivel elmondtam neki hogy félek és rosszul tûröm a fájdalmat, olyan szinten elérzéstelenített hogy a fél fejem lezsibbadt, de mosolyogva jöttem el, és legközelebb már nem volt bennem félsz. Ez egy Bp-i orvos, magándoki, nem olcsó, de megéri. Ha érdekel szólj.
Szia! Én mindig is féltem a fogászattól az inekció miatt. A fogorvosnak mond meg, hogy terhes vagy, mert ilyenkor az érzéstelenítõt még óvatosabban adja be. Nekem a terhesség alatt tömött és húzott is, és mindig adott érzéstelenítõt úgy, hogy elõtte bekente az inyemet valami eperízû zsibbasztó géllel és csak utánna adta be lassan a szurit. (Én maszek orvossnál voltam.) Üdv.: 24. hetes kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!