Találatok a következő kifejezésre: 28 hetes és még (34 db)

Hogy lehet az, hogy az uh szerint 29 hetes, 6 napos várandós vagyok, viszont az utolsó "mikulás" szerint 28 hetes és 6 napos? 1 héttel előtte estem teherbe, és még megjött? Vagy csak jól fejlett a pincuri, mert az anyja jól táplált?

Legjobb válasz: Ha a mesi szerint 28+6 vagy, akkor a tényleges terhességi kor az 26+6, mert orvosi számítás szerint a teherbeeseés idõpontjában már két hetes vagy (remélem érthetõ). Ha az UH egy héttel korábbinak saccol, akkor a menzeszed után nem 2 héttel, hanem már egy héttel teherbe estél. Tehát az orvosi számítás az nem a tényleges terhességi kor, mert azt sosem fogják tudni teljesen pontosan megadni, nem tudhatják pontosan melyik nap estél teherbe. Ezért számítják a menzesztõl.

Ha a mesi szerint 28+6 vagy, akkor a tényleges terhességi kor az 26+6, mert orvosi számítás szerint a teherbeeseés idõpontjában már két hetes vagy (remélem érthetõ). Ha az UH egy héttel korábbinak saccol, akkor a menzeszed után nem 2 héttel, hanem már egy héttel teherbe estél. Tehát az orvosi számítás az nem a tényleges terhességi kor, mert azt sosem fogják tudni teljesen pontosan megadni, nem tudhatják pontosan melyik nap estél teherbe. Ezért számítják a menzesztõl.
Kezdetben a menstruációd alapján számolják, aztán a 12 hetes uh eredmény alapján, ha kell átterminálják az idõpontot, és a szülés várható idõpontját is már az uh terminushoz képest határozzák meg, nem a menstruációhoz képest. Valsózínûleg a babád valamivel fejlettebb, mint hasonló korú társai, de ennek semmi köze a testalkatodhoz. Jó babásodást!
Szia! Ilyenkor már nem számítanak az ilyen kicsi eltérések. Most kicsit gyorsabban fejlõdik. Amúgy nekem a 33.héten írta a gép, hogy 36.hetes, de akkor már meg kellett volna 20-án születnie. De még midig semmi jele. Üdv 41hetes kismama
Elõzõ válaszolónak igaza van, ilyenkor már nem nagyon módosítják a terminust sem, hiszen magzat és magzat között is vannak méretbeli eltérések, az ultrahangkészülékek átlagméretekbõl becsülik a terhességi kort. Elõfordulhat, hogy egy késõbbi ultrahangon már nem mérik idõsebbnek a terhességet vagy még elõrébb ugranak. Igazából semmi jelentõsége, max annyi, hogy a 28 hetes 6 napos ultrahangon kicsit nagyobbnak látták a babádat az átlagnál.
Lehet, hogy erõsen vizesedsz.
A kérdező hozzászólása: 225 - 230 mm ebben a terhességi korban az átlag haskörfogat. Remélem semmi gondot nem jelent ez kis plusz...
Nagy a baba, nekem legtöbbször 1-2 héttel nagyobb volt az uh szerint a kora, de elég pontatlanok idõnként a mérések.
A kérdező hozzászólása: Nekem minden más fejkörfogat, combcsont, mellkasátmérõ a kornak megfelelõ, csak a hasa nagyobb kb 1 héttel...
Ebben a terhességi korszakban a baba arányai megváltoznak. Eddig egy hatalmas fej dominált, és a 24. héttõl ehhez a fejmérethez kezd hozzá igazodni a test. Lehet hrtelen növekedett, zsírosodott a hasa, számold bele hogy a mérések azért csalnak is pár millimétert, lehet a fejét kicsit kisebbnek, hasát kicsit nagyobbnak mérték. Szerintem amíg az orvos nem mondta, hogy ez probléma, illetve ha nem merevítgette ki 10-szer a fej és haskörfogatot, hogy ellenõrizze, nincsen semmi baj. Még sokat fog változni a kisbaba, hiszen az agya is ezerrel fejlõdik, és hízik a teste. Beállnak az arányok :)
szia. jaj neee :) miért aggódtok mmek miatt? ha nagy baj lenne, szóltak volna hidd el. nem fejlõdhet minden baba egy táblázat alapján, hogy pontosan akkora legyen :) ilyen dolgokon felesleges aggódni!!!
Ne aggódj ezen, semmi problémát nem jelent.Nem egy ütemben fejlödnek a babák.Nekem pár nappal kisebb a haskörfogat, mint a terhességi hét, de ez nem baj.Azt mondták, hogy hosszu-vékony baba lesz.Én is és az Apukája is magasak és vékonyak vagyunk, elég érdekes lenne, ha 4-5kg-os babánk születne :)

Mire számitsak 28 hetes vagyok és a babám 30 hetesnek felel meg. Most akkor hamarabb fogok szulni vagy nagy lesz a babám?

Legjobb válasz: Nekem folyton azt mondták nagyon kicsi a babám aztán január 28-ra voltam kiirva,de ugy döntött 22-én kibujik:).3800gr és 54cm.Mi lett volna ha nem nagy:).Nem mindig lehet ezekre a dolgokra adni.Majd meglátod ha eljön az ideje.

Nekem folyton azt mondták nagyon kicsi a babám aztán január 28-ra voltam kiirva, de ugy döntött 22-én kibujik:) .3800gr és 54cm.Mi lett volna ha nem nagy:) .Nem mindig lehet ezekre a dolgokra adni.Majd meglátod ha eljön az ideje.
egyiket se jelenti feltétlenül! :) A kiírás nem fog változni, és a tehességi hetek se rövidülnek le, persze születhet elöbb, de nem ezért az uh miatt :)
Nekem mar husz hetesen egy hettel voltak nagyobbak a meretei, harminc hetesen ket hettel es ezt tartotta is. Idosebb nem lehetett, mert tudtam, hogy mikor volt peteeres. Vegul a kiirt datum elott harom nappal szuletett (ez lenyegtelen elteres) es kozel negy kg-mal, tehat nem volt pici baba. Hozzam kepest oriasi sem (en 179 cm magas vagyok, az egesz csaladom magas, a ferjem is, szoval nekem "illo" volt ekkora babat szulni).
Ezzel én is így voltam. A doki mondta is, hogy készüljek, hogy 2 héttel elõbb jön. Aha, 1 hetet túlhordtam, és jó nagy lett.
Nekem is nagyobb volt a 28.héten a kötelezõ UH-on, de a 32hétre már csak 1 nappal volt nagyobb a koránál, szóval még változhat.
van egy táblázat amit egy hülye ember a saját babájáról készített és még mindig ahhoz nézik a babákat. Pedig a 28. hét után már hasonlít a szülõkre, így magasabb szülõk gyerekei ilyenkor már mondjuk 2cm-el nagyobb, így 29-30 hetesnek felel meg... érdekesek az adatok, hogy azt, hogy mennyinek felelsz meg a minta alapján, ne számítson, csak arra jó, hogy legyen min idegeskedni boldog babavárást!!! :)

Ha csuklik és lent érzem ezeket a kis "izomhuzódásokat" akkor lent van a feje neki ugye? Megfordulhat még? 28 hetesek vagyunk

Legjobb válasz: Nekem még keresztben fekszik, és én is lent érzem, ha csuklik, de a doki mondta, hogy ez azért van, mert most éppen a kis pocakja, mellkasa van lent és hát ott rándul össze a baba, ha csuklik. Mondjuk ettõl még neked már lehet hogy befordult. Ha meg nem az sem baj, mert nagyon sok ideje van még forgolódni. Sokszor olvastam, hogy valakinek csak a 36. héten állt helyes irányba. 29 heteske

Nekem még keresztben fekszik, és én is lent érzem, ha csuklik, de a doki mondta, hogy ez azért van, mert most éppen a kis pocakja, mellkasa van lent és hát ott rándul össze a baba, ha csuklik. Mondjuk ettõl még neked már lehet hogy befordult. Ha meg nem az sem baj, mert nagyon sok ideje van még forgolódni. Sokszor olvastam, hogy valakinek csak a 36. héten állt helyes irányba. 29 heteske
Szia.Nekem faros a babám és én is mindig lent érzem a csuklást, mert oda esik a háta.Boldog babavárást 35 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Eddig minden uh n rendesen be volt fordulva. Jó lenne ha már nem mocorogna...illetve mocoroghat csak ne forduljon meg:) ! Köszi a válaszokat:) ! Nektek is boldog babavárást!
Én 25 hetes vagyok, és már 1, 5 hónapja azt mondta a doki, hogy fejjel lefelé van, legutóbb 1 hete a védõnõ a szívhang hallgatáskor is. Remélem én is, hogy így marad végig:)
Szió! Nekem is a 28 hétig fejfekvéses volt, majd fogta magát , és megfordult...:-( Jól rámhozta a szívbajt, de tegnap voltam dokinál, és megint fejfekvésû...:-) Mostmár tuti nem tud farra feküdni...elvileg. :-) Szóval ne aggódj, mert pörögnek-forognak a kis picurik, ha meg mégis faros lesz, akkor annak megvan az oka, akkor biztonságosabb a császár... 37 heteske

26-28 hetes kismamik! Hogy vagytok? Sokat mocorog a babátok? Miket vettetek már meg? és mikorra vagytok kiirva?

Legjobb válasz: pont ma vagyok 27 hetes aránylag jól vagyunk. nagyon sokat mozog és sokszor fáj is amikor mozog. Mivel nekünk ez a 2. baba, így nem kell nagyobb dolgokat venni. ruhákat már vettem. nagyon apró dolgokat kell venni, de az sem sokat. de már ebbõl is vettünk egy két dolgot. a szobát február elsõ hétvégéjén fessük ki, és utána szép lassan felállítjuk a kisagyat és az szekrényt. kórházi cuccból már egy pár dolog megvan a szekrénybe egy polcon. de még ahhoz is szép lassan veszegetek ami kell. amúgy április 22. vagyok kiírva. És te hogy állsz?

pont ma vagyok 27 hetes aránylag jól vagyunk. nagyon sokat mozog és sokszor fáj is amikor mozog. Mivel nekünk ez a 2. baba, így nem kell nagyobb dolgokat venni. ruhákat már vettem. nagyon apró dolgokat kell venni, de az sem sokat. de már ebbõl is vettünk egy két dolgot. a szobát február elsõ hétvégéjén fessük ki, és utána szép lassan felállítjuk a kisagyat és az szekrényt. kórházi cuccból már egy pár dolog megvan a szekrénybe egy polcon. de még ahhoz is szép lassan veszegetek ami kell. amúgy április 22. vagyok kiírva. És te hogy állsz?
14:18-as vagyok és nálunk fiú és Dávid lesz a neve. 28km
A mi kislányunk Hanna lesz, második voltam.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok neked is!Nekem is szokott a lábam zsibbadni meg néha szúrni a hasam de inkább este mikor az oldalamon fekszem és mocorog
én ápr.24-re vagyok kiírva. elég sokat mozog, de leginkább csak fekve. nekem gyakran zsibbad a combom, szúr a hasam, fõleg, ha sétálok.mostanában kezdek fáradékonyabb lenni, nemrég kezdett nõni a hasam is, de még nem híztam. lány lesz, neve még nincs.második gyerekem lesz:) így nem vettem semmit, pár ruhát fogok csak meg cumisüveget, ilyesmit. nincs közözttetek véletlenül szegedi? :)
A kérdező hozzászólása: Gratulálok mindenkinek és további kellemes babavárást és könnyû gyors szülést kivánok
szia! vasárnap lesz 27 hetes, nagyon aktív fiúcska, fõleg ha az apukája a közelében van, ápr 23 és máj 1 közé vagyok kiírva, mert nem tudják pontosan a fogantatás napját.Még nem nagy a pocim, de most kezd jobban növekedni. Zalán lesz a neve.Van egy kisebb öcsém szóval rengeteg mindent örököétünk, néhány ruhát vettünk. 21/L
én április 14-re vagyok kiírva és nagyokat mocorog. és én még babonából nem vettem semmit. 28km
A kérdező hozzászólása: Szép nevet választottatok!:)
Elsõ vagyok Kislány és DÓRA lesz!
A kérdező hozzászólása: Én 27 hetes leszek hétfõn!Április 25-re vagyok kiirva!Mi még csak ruhákat vettünk majd hétvégén kezdjük a nagy bevásárlásokat(babakocsi, ágy stb.)Nagyon sokat mozog szinte egész nap!Nekünk elsõ baba de már nagyon várom a szülést(akkor majd lehet nem igy érzem :) )És milyen neveket választottatok?
Szia! ápr. 28-ra vagyok kiírva, és az elmúlt pár nap nagyon rossz volt. (gondolom front)Egyébként meg minden oké:) Mocorog sokat a kis hölgy. Mit vettünk meg?Babakocsit(tökjó akciós volt), babarucit párat.Ágyat, ilyesmit is beszerezzük nemsokára, de idõnk még, mint a tenger:) Nálatok mi a helyzet?
A kérdező hozzászólása: Gratulálok nagyon szép neveket választottatok ti is!Minden jót kivánok a továbbiakban

Normális vagyok, vagy kezdek befordulni? Egyik percben még teljesen jó a kedvem, majd pár perc múlva rámjön egy nagy rosszkedv és csak sírnék. Mintha hullámvasúton ülnék.28 hetes km.

Legjobb válasz: szia én 36 hetes vagyok és kb 2 hete van ez nállam egyszer jó a kedvem máskor meg rossz és böghetnékem is szokott lenni söt ha a párom nem ugy szól hozzám akkor bögök is.Ez hormonokkal jár sztem:) Ugyhogy ne aggódj annyira sok kismami ismerösöm tapasztalja a tünetet föleg igy a végefelé nyügösebb az ember.jó babóvárást és könnyü szülést kivánok.

szia én 36 hetes vagyok és kb 2 hete van ez nállam egyszer jó a kedvem máskor meg rossz és böghetnékem is szokott lenni söt ha a párom nem ugy szól hozzám akkor bögök is.Ez hormonokkal jár sztem:) Ugyhogy ne aggódj annyira sok kismami ismerösöm tapasztalja a tünetet föleg igy a végefelé nyügösebb az ember.jó babóvárást és könnyü szülést kivánok.
De Normális ! Én mindenkivel flegmáskodok meg kötekedek ami rám anno nem volt jellemzõ!!!Hormonok!!! 35 hetes kismama
Rám is jellemzõ volt, mikor olyasmi idõs voltam, mint te. Rendesen sajnáltam a páromat, bár nem vitáztam vele sokat, csak mindent felfújtam. Most megint érzem, hogy elég hamar felhúzom magam mindenen, néha meg viccelõdök. Mikor egyedül vagyok az a bajom, mikor van itt valaki, akkor az. Nem is foglalkozom vele, úgyis elmúlik hamarosan! :) 37 hetes kismami
sziasztok! 37+4 napos km vagyok...és mint aki megõrült...állandóan kötekszem, még magammal is, döntésképtelen vagyok, nemtudok aludni, egész nap jár az agyam és takarítok és rögtön felemelem a hangom...most visszafogtam magam, mert szegény lányom nem érti, mi bajom. 3 éves, és amin máskor jót nevetünk, most kiakadok...hát ezt nem lehet csinálni szegénnyel, nagyon nehéz, de türelmes vagyok vele, viszont mindenki mással egy sárkány...legyen már a kezemben a másik lányom is, talán akkor nem leszek már ilyen hülye...:-)
Teljesen normális. Én 25 hetes vagyok és a napokban vettem észre hogy ismét érzékenyebb vagyok.
Normális. Dolgoznak a hormonjaid. Húúú, én az utolsó napokba voltam elviselhetetlen. Rendes dühkitöréseim voltak, mindenbe belekötöttem, minden idegesített. Így visszagondolva elég vicces voltam. :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Akkor megnyugodtam, hogy nem én kezdek megõrülni.
Én 6 hetes kismami vagyok és házisárkány!!! Mindent borúsan látom, hogy nem szeret a párom, nem örül a babának és sírógörcsöm is van. Ne ess kétségbe, normális, csak vigyázzunk azért, ne nyírjuk ki a környezetünket!!! :)

28 hetes leszek és azt akorom kérdezni hogy az normális ha egyszer majd meg halok egy kis kajáért és van amikor meg nem kell semmi még a gondolatátol is rosszul vagyok?

Legjobb válasz: Teljesen normális a dolog. Egyél úgy és annyit amennyi jól esik! Én most 12 hetes vagyok. Van hogy elkap egy éhségroham van hogy az evés gondolatától támad a róka! Az elsõ babámnál is így volt. Úgyhogy ne aggódj!

Teljesen normális a dolog. Egyél úgy és annyit amennyi jól esik! Én most 12 hetes vagyok. Van hogy elkap egy éhségroham van hogy az evés gondolatától támad a róka! Az elsõ babámnál is így volt. Úgyhogy ne aggódj!
szia.én is detto igy vagyok.egyik pillanatban éhen akarok veszni, másikban meg már a kaja látványa undorit, föleg most hogy kijött a meleg alig eszek valamit, de azért a napi 3-4 étkezést kikényszeritem magamnak.de a legjobb az mikor éhes vagyok nagyon és odapakolok magamnak egy csomo kaját és 2 falatnál többet nem tudok letuszkolni a torkomon-elmulik az éhségérzet. 27 hetes 1 babás

28 hetes vagyok, de még mindig a köldököm alatt érzem mozogni a kisfiam. Vmi baj lehet vele? Ilyenkor már a köldök környékén kellene érezni, nem? Amúgy nagyon aktív és a hátfájáson kívül nincs panaszom, hasam is csak 1x keményedett eddig

Legjobb válasz: Szerintem sem lehet semmi gond. Én 26 hetes vagyok, és legtöbbször Én is a köldököm környékén, inkább alatta érzem, hogy rúg egy jókorát. Nyílván még van sok helye, és meg sem fordult még. :-)

Szerintem sem lehet semmi gond. Én 26 hetes vagyok, és legtöbbször Én is a köldököm környékén, inkább alatta érzem, hogy rúg egy jókorát. Nyílván még van sok helye, és meg sem fordult még. :-)
Nem hiszem, hogy baj lenne. Biztos a lábait szereti mozgatni. :D
Semmi gond, csak a kisherceg valószínûleg farfekvéses. Néhány hét és a bordáidat veszi célba. :-) Boldog babavárást. 37 hetes mamó

28 hetes vagyok. Tegnap este óta nem sokat aludtam, sírtam és ideges voltam, a babám rengeteget mocorgott sőt még most is. És picit szúr is a hasam alja. Mit csináljak hogy jobb legyen?

Legjobb válasz: szia!! elõszor is nyugodj meg!! hiszen tudod, hogy a pici mindent megérez. az, hogy mocorog szerintem nem baj, én legalább is szeretem, mert akkor tudom, hogy minden rendben!! a szurkálás pedig természetes, bár én is aggodalmaskodok minden poci fájásnál. szóval próbálj meg megnyugodni, aludni egy kicsit!! 27 hetes pocakos

szia!! elõszor is nyugodj meg!! hiszen tudod, hogy a pici mindent megérez. az, hogy mocorog szerintem nem baj, én legalább is szeretem, mert akkor tudom, hogy minden rendben!! a szurkálás pedig természetes, bár én is aggodalmaskodok minden poci fájásnál. szóval próbálj meg megnyugodni, aludni egy kicsit!! 27 hetes pocakos
Szia. Ezt a kérdést mintha szóról-szóra én írtam volna! Én is 28 hetes vagyok! 2 napja idegbeteg vagyok, mert a drága párom kikészített idegileg! két éjszaka alatt aludtam 5 órát, alig ettem valamit, mert egy falat sem megy le a torkomon. A babám rengeteget és erõsen mozgott! Csak nekem nem szúr, hanem le akar szakadni a hasam, úgy fáj, mintha meg akarna jönni. Kicsit meg is ijedtem. Én a magnéziumot kapkodom, meg pezsgõtablettában iszom. És pihenek.

28 hetes vagyok és még egyik ultrahangon sem mértek magzatvíz mennyiséget. Baj ez? Mikortól mérik?

Legjobb válasz: Szia! Én 33 hetes terhes vagyok és még nálam sem mértek. Szerintem ezt majd késõbb nézik,de ha aggódsz emiatt mond meg az orvosodnak, hogy szeretnéd ha a következõ uh-on megnéznék.

Szia! Én 33 hetes terhes vagyok és még nálam sem mértek. Szerintem ezt majd késõbb nézik, de ha aggódsz emiatt mond meg az orvosodnak, hogy szeretnéd ha a következõ uh-on megnéznék.
Nézik rutinból, ha nincs eltérés, elõfordul, hogy nem szólnak. Kérdezz rá.
Szia! Mindig nézik, csak nem szokták mondani, ha nincs baj!Most 37 hetes vagyok és most mondta elõszõr, hogy a magzatvíz normális mennyiségû!Úgyhogy ne aggódj, de ha megnyugtat kérdezd meg nyugodtan tõle, biztos válaszol. Gratulálok a babához.
Szia. Én a 18. hétbe vagyok nekem már mértek sõt a papíromon is rajta van.Kp mennyiségû ami elég jónak számít. Ha legközelebb mész nyugodtan kérdezz rá. Sok sikert

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!