Találatok a következő kifejezésre: 28 hetes és egyre (32 db)

Ma voltam 28 hetes uh-n, és az AC (haskörfogat), picit kevés kb 20mm-rel (220 mm). Egy hete 4D-n 225 volt. Valami baja van a gyereknek, vagy ez nem mindig egyforma?

Kicsit megijedtem, mert amúgy a többi adat rendben van, és a doki is azt mondta, hogy minden oké, de ezt az adatot nem tudom hova tenni.

Legjobb válasz: kg-ban mennyit mértek, érdekelne mert ma voltam én is. 28 hetes km.

kg-ban mennyit mértek, érdekelne mert ma voltam én is. 28 hetes km.
Szia! Mivel a magzatvized nem mindig egyforma, egyfajta körforgás az egész, ezért lehet, hogy kevesebbet mértek.
A kérdező hozzászólása: Azt mondták kb 1100-1200 gramm.
Szia Nekem is 1200-ra saccolták. remélem minden ok lesz.
Szerintem ne ijedj meg , el is mérhették akár most akár elõzzõleg, egyébként nekem 3 hete 26 hetesen mértek 234mm-t a haskörfogatra.:) lehet hogy óriás bébim lesz:) )
Én is ebben a cipõbe járok, szintén 28 hetesen. Fekvés közben jobban nyúlnak a szalagok, mivel elvannak ernyedve.
Jé, nàlam ez màr a 24!!!!!!héttöl van. Azt hiszem mikor megkellfordulni az àgyban, hogy azonnal kiszakad a làbam. Ha meg felkell àllni, màr-màr ugy àllok fel, mint egy nagy balset utàn a mütöasztalrol. Igen az elindulàs a nehéz, bàr nàlam mostanàban még menés közben is olyan , mintha elötte hegyeket màsztam volna meg. Nincs mit tenni, sajnos ez a velejàroja. Àllitolag egy kellemes fürdü jol ellazithat, bàr én nem probàltam még, maradok inkàbb a zuhanyzàsnàl. Ara gondolj, hogy nincs màr sok hàtra! Boldog babavàràst!
A kérdező hozzászólása: Köszi Nektek! Máris könnyebb, hogy nem egyedül vagyok ezzel a problémámmal.... :-) már inkább úgy fogalmazok, hogy ezek szerint ez egy természetes velejárója a terhességnek.
Szia! Ezt a kérdést én is feltehettem volna. Nekem a nap végére jelentkezik ez a fájdalom de annyira, hogy este már menni is alig bírok. éjszaka nehéz megfordulni. Alig alszok, reggelre egy kicsit jobb. Tényleg csak arra kell gondolni, hogy nemsokára megszületik a babánk és utánna már ezek megszûnek. Igaz, lesz helyettük más:-) de ez így van jól! Kitartást és könnyû szülést mindenkinek!

27-28 hetesen megyek 4D-re mit fogok látni? Már babaformája lesz a kisfiamnak? Mit csináljak hogy ne aludjon és mozogjon igyak kólát vagy egyek csokit? Ezek hatásosak?

Legjobb válasz: Szia! Én tegnap, 18 hetesen voltam 4D-n, és már az én pici lánykámnak is emberformája volt:D szóval 28hetesen meg pláne olyan lesz!!! Nekem korábban nem akart aktívkodni, így mivel olvastam korábban, hogy a kóla bepörgeti a bugyborékolás, koffein meg szénhidrát miatt benyomtam 3-4 decit és lám, igen csak produkálta magát! Szóval egy kis koffein nem fog rosszat tenni vele! Sõt, 4D UH rendelõ honlapján olvastam, hogy egy nagy pohár energiaitalt igyon meg a kismami, de az lehet hogy már túlzás, nem? Szerintem biztos érzed már, hogy milyen idõszakban aktívabb a kismanód, és kb. akkorra kérj idõpontot.

Szia! Én tegnap, 18 hetesen voltam 4D-n, és már az én pici lánykámnak is emberformája volt:D szóval 28hetesen meg pláne olyan lesz!!! Nekem korábban nem akart aktívkodni, így mivel olvastam korábban, hogy a kóla bepörgeti a bugyborékolás, koffein meg szénhidrát miatt benyomtam 3-4 decit és lám, igen csak produkálta magát! Szóval egy kis koffein nem fog rosszat tenni vele! Sõt, 4D UH rendelõ honlapján olvastam, hogy egy nagy pohár energiaitalt igyon meg a kismami, de az lehet hogy már túlzás, nem? Szerintem biztos érzed már, hogy milyen idõszakban aktívabb a kismanód, és kb. akkorra kérj idõpontot.
Már olyan vonások is fognak látszani rajta, amik elég elgondolkodtatóak lesznek a számotokra: kire hasonlít ez a gyerek? :) Szép fog látszani az arcocskája- ha õ is akarja. Érdemes elõtte csokit enni, vagy egy kis kévát, Szép élményeket!
Az jo, akkor nagyon jo kepeket tudnak csinalni! En mindig lehuzok egy kavet uh elott, akkor tutira produkalja magat.:)
szia! mi most voltunk másodszor 4d uh, betöltött 28hetesen, és már igazi babaformája volt. csodás élmény volt, bár a babám végigaludta a 40percet, néha ásitozott, még a nyelvét is lehetett látni, meg álmában mosolygott is, persze a keze az végig takarta a fél arcát. Én ettem csokit elötte, de nem használt. Reméljük neked nem fog aludni. Minden jót!

28 hetes vagyok és egyre többször érzem, szinte egész nap, hogy zsibbad a bal kezem és a bal lábam. Ráadásul a csípőm is fáj, egyre jobban és gyakrabban. Ez normális? Mit tudok tenni mondjuk a zsibbadás ellen?

Legjobb válasz: Én 22 hetes vagyok és a kéz zsibbadás illetve a vádli görcs nálam is többször elõfordul naponta. A Dokim azt mondta, hogy szedjek több magne b6-ot és egy héten 1X igyak meg egy kálciun sandos pezsgõtablettát (de a Tovita is jó).

Én 22 hetes vagyok és a kéz zsibbadás illetve a vádli görcs nálam is többször elõfordul naponta. A Dokim azt mondta, hogy szedjek több magne b6-ot és egy héten 1X igyak meg egy kálciun sandos pezsgõtablettát (de a Tovita is jó).

28 hetes terhes vagyok. Normális, hogy hirtelen olyan lett a hasam, mint egy lufi, elég nehézkes cipelni, és a hólyagomon is szinte állandó nyomás van?

Eddig nagyon jól érintett a terhesség,most azonban elég nehézkes lett,sokszor feszesnek érzem a hasam(nem k?kemény),nehezen megy le a kaja,stb.Többet kéne ezután pihennem?

Legjobb válasz: Szia! Én 21 hetes vagyok és nekem már most ilyen "bajaim" vannak...Úgy érzem magam mindig, mint aki degeszre ette éppen magát(pedig tényleg nem eszem sokat), és fõleg estére már nagyon feszül a pocim és fáj a derekam, mostanában ismét gyakran járok pisilni. Szokták mondani, hogy sokszor együnk keveset, talán ez is segíthet (bár tudom, h nem ez a baj)....A pihenés mindenképpen jót tesz. Én mikor úgy érzem, hogy elfáradtam nagyon és nagyon nem jó a pocakomnak, akkor ledõlök egy picit...utána megint kicsit jobb:) Így kibírom estig:) Kellemes babavárást!

Szia! Én 21 hetes vagyok és nekem már most ilyen "bajaim" vannak...Úgy érzem magam mindig, mint aki degeszre ette éppen magát(pedig tényleg nem eszem sokat), és fõleg estére már nagyon feszül a pocim és fáj a derekam, mostanában ismét gyakran járok pisilni. Szokták mondani, hogy sokszor együnk keveset, talán ez is segíthet (bár tudom, h nem ez a baj)....A pihenés mindenképpen jót tesz. Én mikor úgy érzem, hogy elfáradtam nagyon és nagyon nem jó a pocakomnak, akkor ledõlök egy picit...utána megint kicsit jobb:) Így kibírom estig:) Kellemes babavárást!
Babóca nekem egész terhesség alatt kispárnának használja a hugyhólyagomat:) Én már megszoktam, h nem bírom sokáig WCnélkül.Tegnap találkoztam egy 21 hetes kismamával, akinek szinte 2* akkora pocija volt, mint nekem 22 hetesen.Én örülök, ha minél késõbb lesz hatalmas, mert addig tudom csinálni a régi életvitelt.

28 hetes terhes vagyok és másodszor volt egy kevés vérzésem. Ez tényleg normális?

Az első inkább rózsaszín folyás volt, a nőgyógyászom megnyugtatott, hogy ha nincs görcs, vagy fájdalom, akkor ne aggódjak, mert a terhesség miatt vérbő a méh és elpattanhat egy-két ér, akár menstruáció-szerű vérzés is előfordulhat. Ma már egy picit több volt és sima vér, arra gondoltam, hogy a nehéz székletürítés miatt történhetett, mert elmúlt. Nektek volt ilyen problémátok? Köszi a válaszotokat előre is.

Legjobb válasz: Engem nem biztos hogy kedvelni fogsz én leírom hogy jártam:( ÉN 23 hetes terhesen voltam ugyanígy mint te. Nekem is azt mondta az orvos hogy kis pecsételgetés valószínû a vérbõség miatt van és elpattanhatott egy ér, kaptam rutascorbint. Tényleg csökkenni kezdett, sõt már majdnem el is múlt. Se viszketés, se égõ érzés, se furcsa folyás , se görcs semmi nem volt. Egyszer csak hirtelen megindult a vér, nem sok, de megindult. Kihívtuk a mentõt és kiderült a kórházban hogy gyulladás miatt kinyílt a méhszájam és ez okozta a vérzést, a gyulladás és fertõzés. Meg kellett szülnöm a fiamat, a szövettanból derült ki ha akkor kezelik a gyulladásom és fertõzésem nem érpattanásra fogják, akkor most él...Szerintem semmilyen vérzés legyen az maszat, folt terhesség alatt nem normális. Inkább menj többször feleslegesen mint egyszer késõn:(

Engem nem biztos hogy kedvelni fogsz én leírom hogy jártam:( ÉN 23 hetes terhesen voltam ugyanígy mint te. Nekem is azt mondta az orvos hogy kis pecsételgetés valószínû a vérbõség miatt van és elpattanhatott egy ér, kaptam rutascorbint. Tényleg csökkenni kezdett, sõt már majdnem el is múlt. Se viszketés, se égõ érzés, se furcsa folyás , se görcs semmi nem volt. Egyszer csak hirtelen megindult a vér, nem sok, de megindult. Kihívtuk a mentõt és kiderült a kórházban hogy gyulladás miatt kinyílt a méhszájam és ez okozta a vérzést, a gyulladás és fertõzés. Meg kellett szülnöm a fiamat, a szövettanból derült ki ha akkor kezelik a gyulladásom és fertõzésem nem érpattanásra fogják, akkor most él...Szerintem semmilyen vérzés legyen az maszat, folt terhesség alatt nem normális. Inkább menj többször feleslegesen mint egyszer késõn:(
Ha székletürítéskor jött, akkor inkább a popsidból jött, nem? Onnan élénk piros "szokott". Ha a hüvelybõl jött, én megnézetném magam, pedig nem vagyok "parás".
Mensi szerü nem jöhet akkor rögtön korház. èn sokat véreztem az elsö babámnál, leginkább barnázás vagy halvány pár cseppes rózsaszínes vérzés volt. Nekem is azt mondta a doki, hogy ez bizony a hüvelyböl jön, hajszál ér pattan el, mint az orrodban. Pl hüvelyi UH után vagy vizsgálat után volt. elsö trimeszterben minden napos volt. akár pukitól is. aztán a harmadik végén jött vissza megint. Viszont arra az orvosom is felhívta a figyelmet ha nagymennyiségü az nem normális, akkor rögtön korház. Ha székletürítés miatt jön az lehet a fekenedböl jön. De figyeld ha vérzik jobban akkor menj rögtön a korházba. sajnos a méhlepény leválás is vérzéssel jár. szóval ha csak pöttyözés akkor normál, folyamatos vérzéssel, vagy nagyobb mennyiségben menj korházba.
Én is inkább ránézetnék újra.
dokihoz mennék mindenképpen!!!!!!
Szia, jobban vagy? Voltál dokinál?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszi a válaszokat, közben befektettek egy pár napra. Semmi komoly, csak az erõlködéstõl volt. Köszi még egyszer!!!!!! :)
Örülök hogy jobban vagytok :D

28 hetes kismamák! Mekkora a hasatok körfogata? És van nálatok olyan hogy szinte egész nap nem mocorog a baba csak egyet-egyet? Ez engem ugy meg tud ilyeszteni.

Legjobb válasz: Én 29 hetes vagyok és szintén 108 cm a pocim. A mozgása viszont az ellenkezõje, mint a tietek, állandóan mocorog, már azért aggódok, hogy miért mozog ennyit :) A hasam sokszor eldeformálódik úgy fészkeli be magát az egyik oldalra. Persze most is ki kar jönni a köldökömön keresztül :)

JAJ még valami amikor aludni akarsz vagy olvasni vagy valamire figyelni biztos majd nem hagyja mert akkor fogja a kick box tudományát gyakorolni.utolsó voltam
Én 29 hetes vagyok és szintén 108 cm a pocim. A mozgása viszont az ellenkezõje, mint a tietek, állandóan mocorog, már azért aggódok, hogy miért mozog ennyit :) A hasam sokszor eldeformálódik úgy fészkeli be magát az egyik oldalra. Persze most is ki kar jönni a köldökömön keresztül :)
Én ugyan 26 hetes vagyok, de az én babám is szeret megviccelni azzal, hogy épp csak egyet-egyet mocorog napközben. Már volt olyan, hogy készenlétben volt a telefonom, hogy hívjam a dokimat, de aztán csak elõkerült a drágám. :) Szóval nem vagy egyedül. Úgy látszik, a mi babánk kicsit lustibb. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a bíztatást csak olyan rossz hogy én büszkélkednék avval hogy babám lesz és még sem lehet mert alig nõ a hasam, és az a sok rossz májú ember aki megalázo megjegyzéseket tesz......
Ne lógasd az orrod.A kis poci hamar visszamegy a helyére és újra csinos leszel.Nekem a lányom állandóan nyüzsgött a fiam viszont sokat aludt a pocimban ne aggódj minden rendben nem mindig mozog egyformán neki is kell szünet néha.Szerintem normális dolog hogy aggódsz de minden rendben lesz.Én képzeld el mondogattam reggel a tükörbe két hányás között hogy minden rendben lesz pedig pocsékul éreztem magam.Boldog babavárást mindenkinek
Én is 28 hetes vagyok, és az én hasam körfogata 102 cm. A védõnõm szerint az utolsó 3 hétben nem nõtt, bár ezt nem tudom elhinni. Az én babám is olyan, hogy napközben alig-alig mozog, épp hogy tudatja hogy van, aztán estére beindul. De ha az apukája simogatja a pocimat, mindig megnyugszik. Úgyhogy amikor már nagyon nem bírom kiadom a kispapának a feladatot :)
Én pont ma találkoztam egy távoli kolléganõmmel, akivel 2 hét különbség van köztünk és az õ pocakja kb dupla akkora mint az enyém... Most õ vagy ilyen alkat (bár neki 2. gyerek), vagy rám is ez vár 2 hét múlva :) )) egyébként én is kicsinek tartom a pocakom, (nekem 97 cm a 27. héten) de inkább örülök neki, mert néha így is rossz ülni, és a java még hátra van!!
Anyósom mesélte, hogy a sógornõmmel még 40- héten is belefért a terhesség elõtti mini szoknyájába. Mindenki azt mondta nem is terhes. Aztán megszült 3500 gr volt. Lyuk maradt a hasában:) Mindenki csodájára járt.
Inkább örülj annak, hogy pici! Van még a terhességbõl bõven, és az utolsó idõben fog rohamosan nõni. Ha már most nagyon nagy lenne, akkor a végén megbolondulnál már tõle. Én így voltam, szétrepedt, csúnya lett, azóta is lóg... és a repedések sem tûnnek el soha. Én a pici pocira szavazok, jó Neked :)
A kérdező hozzászólása: :(( nekem akkort tényleg pici mert csak 83cm. és épp ma szolt le a postásunk hogy mekkorka a heteimhez képest. Sírni tudtam volna. azt mondta mintha csak jollaktam volna.hát marha vicces...
Szia! Én kedden leszek 28 hetes, a pocakom mérete a köldöknél 96 cm. Hetek óta nagyon aktívak voltunk, de most tegnap óta nagyon visszavett a fociból meg a boxból a baby, nem tudom, hogy miért.
Szia! Én 28 hetes vagyok a mi körfogatunk 99cm. 65kg és 169cm vagyok. Gondolom ez is számít:) Engem is megijeszt néha-néha, de estére mindig feléled, így nyugodt szívvel tudok elaludni. Már nem érzem olyan erõsen, inkább csak a fészkelõdését evés, ivás után.
Szia! Én 29 hetes vagyok ma. A pocakom a köldökömnél mérve 108 cm, azt mondják nagy... A babám már kevesebbet rúg mint eddig, inkább csak mocorog azt is csak mikor aludnék. :) Nappal csak egyszer-egyszer bejelentkezik. :)
Ne foglalkozz vele. Irigyek az emberek. Különben is te csinosabb leszel szülés után:) Fel a fejjel. A baba és te egészségesek legyetek, a többi nem számít. Engedd el a füled mellett. Dicsekedhetsz vele milyen csinos kismama vagy.

Normális vagyok, vagy kezdek befordulni? Egyik percben még teljesen jó a kedvem, majd pár perc múlva rámjön egy nagy rosszkedv és csak sírnék. Mintha hullámvasúton ülnék.28 hetes km.

Legjobb válasz: szia én 36 hetes vagyok és kb 2 hete van ez nállam egyszer jó a kedvem máskor meg rossz és böghetnékem is szokott lenni söt ha a párom nem ugy szól hozzám akkor bögök is.Ez hormonokkal jár sztem:) Ugyhogy ne aggódj annyira sok kismami ismerösöm tapasztalja a tünetet föleg igy a végefelé nyügösebb az ember.jó babóvárást és könnyü szülést kivánok.

szia én 36 hetes vagyok és kb 2 hete van ez nállam egyszer jó a kedvem máskor meg rossz és böghetnékem is szokott lenni söt ha a párom nem ugy szól hozzám akkor bögök is.Ez hormonokkal jár sztem:) Ugyhogy ne aggódj annyira sok kismami ismerösöm tapasztalja a tünetet föleg igy a végefelé nyügösebb az ember.jó babóvárást és könnyü szülést kivánok.
De Normális ! Én mindenkivel flegmáskodok meg kötekedek ami rám anno nem volt jellemzõ!!!Hormonok!!! 35 hetes kismama
Rám is jellemzõ volt, mikor olyasmi idõs voltam, mint te. Rendesen sajnáltam a páromat, bár nem vitáztam vele sokat, csak mindent felfújtam. Most megint érzem, hogy elég hamar felhúzom magam mindenen, néha meg viccelõdök. Mikor egyedül vagyok az a bajom, mikor van itt valaki, akkor az. Nem is foglalkozom vele, úgyis elmúlik hamarosan! :) 37 hetes kismami
sziasztok! 37+4 napos km vagyok...és mint aki megõrült...állandóan kötekszem, még magammal is, döntésképtelen vagyok, nemtudok aludni, egész nap jár az agyam és takarítok és rögtön felemelem a hangom...most visszafogtam magam, mert szegény lányom nem érti, mi bajom. 3 éves, és amin máskor jót nevetünk, most kiakadok...hát ezt nem lehet csinálni szegénnyel, nagyon nehéz, de türelmes vagyok vele, viszont mindenki mással egy sárkány...legyen már a kezemben a másik lányom is, talán akkor nem leszek már ilyen hülye...:-)
Teljesen normális. Én 25 hetes vagyok és a napokban vettem észre hogy ismét érzékenyebb vagyok.
Normális. Dolgoznak a hormonjaid. Húúú, én az utolsó napokba voltam elviselhetetlen. Rendes dühkitöréseim voltak, mindenbe belekötöttem, minden idegesített. Így visszagondolva elég vicces voltam. :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Akkor megnyugodtam, hogy nem én kezdek megõrülni.
Én 6 hetes kismami vagyok és házisárkány!!! Mindent borúsan látom, hogy nem szeret a párom, nem örül a babának és sírógörcsöm is van. Ne ess kétségbe, normális, csak vigyázzunk azért, ne nyírjuk ki a környezetünket!!! :)

28 hetes leszek és azt akorom kérdezni hogy az normális ha egyszer majd meg halok egy kis kajáért és van amikor meg nem kell semmi még a gondolatátol is rosszul vagyok?

Legjobb válasz: Teljesen normális a dolog. Egyél úgy és annyit amennyi jól esik! Én most 12 hetes vagyok. Van hogy elkap egy éhségroham van hogy az evés gondolatától támad a róka! Az elsõ babámnál is így volt. Úgyhogy ne aggódj!

Teljesen normális a dolog. Egyél úgy és annyit amennyi jól esik! Én most 12 hetes vagyok. Van hogy elkap egy éhségroham van hogy az evés gondolatától támad a róka! Az elsõ babámnál is így volt. Úgyhogy ne aggódj!
szia.én is detto igy vagyok.egyik pillanatban éhen akarok veszni, másikban meg már a kaja látványa undorit, föleg most hogy kijött a meleg alig eszek valamit, de azért a napi 3-4 étkezést kikényszeritem magamnak.de a legjobb az mikor éhes vagyok nagyon és odapakolok magamnak egy csomo kaját és 2 falatnál többet nem tudok letuszkolni a torkomon-elmulik az éhségérzet. 27 hetes 1 babás

28 hetes vagyok, és délelőtt éreztem, hogy a köldökömtől 1-2 cm-re néha-néha enyhén szúrkál a hasam (csak egy pillanatra). Nem fáj sehol, nem görcsölök, nem keményedek. Mi lehet ez? Normális?

Amúgy a baba mozgását folyamatosan érzem.

Legjobb válasz: Nem kell aggodni ez normális dolog, a méh növekedése miatt fordul elõ ahogy húzódak a tartó szalagok.Nekem is voltak ilyen problémáim de az orvos megnyugtatott.Meg szerintem a pici is nyomhat valamit ami érzékenyebb.Jó baba várást! 32 hetes kismama

Nem kell aggodni ez normális dolog, a méh növekedése miatt fordul elõ ahogy húzódak a tartó szalagok.Nekem is voltak ilyen problémáim de az orvos megnyugtatott.Meg szerintem a pici is nyomhat valamit ami érzékenyebb.Jó baba várást! 32 hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!