Találatok a következő kifejezésre: 28 hetes és a (154 db)

Hogy lehet az, hogy az uh szerint 29 hetes, 6 napos várandós vagyok, viszont az utolsó "mikulás" szerint 28 hetes és 6 napos? 1 héttel előtte estem teherbe, és még megjött? Vagy csak jól fejlett a pincuri, mert az anyja jól táplált?

Legjobb válasz: Ha a mesi szerint 28+6 vagy, akkor a tényleges terhességi kor az 26+6, mert orvosi számítás szerint a teherbeeseés idõpontjában már két hetes vagy (remélem érthetõ). Ha az UH egy héttel korábbinak saccol, akkor a menzeszed után nem 2 héttel, hanem már egy héttel teherbe estél. Tehát az orvosi számítás az nem a tényleges terhességi kor, mert azt sosem fogják tudni teljesen pontosan megadni, nem tudhatják pontosan melyik nap estél teherbe. Ezért számítják a menzesztõl.

Ha a mesi szerint 28+6 vagy, akkor a tényleges terhességi kor az 26+6, mert orvosi számítás szerint a teherbeeseés idõpontjában már két hetes vagy (remélem érthetõ). Ha az UH egy héttel korábbinak saccol, akkor a menzeszed után nem 2 héttel, hanem már egy héttel teherbe estél. Tehát az orvosi számítás az nem a tényleges terhességi kor, mert azt sosem fogják tudni teljesen pontosan megadni, nem tudhatják pontosan melyik nap estél teherbe. Ezért számítják a menzesztõl.
Kezdetben a menstruációd alapján számolják, aztán a 12 hetes uh eredmény alapján, ha kell átterminálják az idõpontot, és a szülés várható idõpontját is már az uh terminushoz képest határozzák meg, nem a menstruációhoz képest. Valsózínûleg a babád valamivel fejlettebb, mint hasonló korú társai, de ennek semmi köze a testalkatodhoz. Jó babásodást!
Szia! Ilyenkor már nem számítanak az ilyen kicsi eltérések. Most kicsit gyorsabban fejlõdik. Amúgy nekem a 33.héten írta a gép, hogy 36.hetes, de akkor már meg kellett volna 20-án születnie. De még midig semmi jele. Üdv 41hetes kismama
Elõzõ válaszolónak igaza van, ilyenkor már nem nagyon módosítják a terminust sem, hiszen magzat és magzat között is vannak méretbeli eltérések, az ultrahangkészülékek átlagméretekbõl becsülik a terhességi kort. Elõfordulhat, hogy egy késõbbi ultrahangon már nem mérik idõsebbnek a terhességet vagy még elõrébb ugranak. Igazából semmi jelentõsége, max annyi, hogy a 28 hetes 6 napos ultrahangon kicsit nagyobbnak látták a babádat az átlagnál.

28-hetes es ket napos kismama vagyok, es ket napja nemerzem mozogni a babam? Talan a frontok miadt?

Legjobb válasz: Szia! Én is 29 hetes vagyok, de ma én sem éreztem mocorogni, csak gyenge rugdosást. Szerencsére nekem van szívhang hallgatóm itthon, úgyhogy délután lecsekkoltam a kis Drágám, csak alszik.:) Szerintem Nálad is okés, vannak ilyen napok.

Szia! Én is 29 hetes vagyok, de ma én sem éreztem mocorogni, csak gyenge rugdosást. Szerencsére nekem van szívhang hallgatóm itthon, úgyhogy délután lecsekkoltam a kis Drágám, csak alszik.:) Szerintem Nálad is okés, vannak ilyen napok.
Biztos minden rendben van, de én 2 nap után elmennék dokihoz vagy a védõnõhöz ha neki van szívhanghallgatója.
Elõzõ vagyok. Szerintem ha egyáltalán nem érzed most menj valahova megnézetni. Nehogy baj legyen. Egy utat megér inkább feleslegesen, mint hogy késõbb késõ legyen.
ha nem érzed, feküdj a hátadra és böködd meg, vagy egyél egy kis csokit, az felpörgeti. én már szívbajt kaptam volna, ha 2 napig egyáltalán nem éreztem volna. egy fél nap után mindig a fenti módszerekhez folyamodtam, mert az én védõnõm szívhanghallgatóján a babám szíve sose hallatszott, amitõl csak még idegesebb lettem. ha továbbra is semmi jel, irány a kórház, akár ügyelet is!
tegnap 20:00 vagyok Mi újság, mozgott már a babád?
A kérdező hozzászólása: IGEN!!! Egyszerüen lusta!Olyan helyet talalt maganak, hogy mozgott ö csak piciket es keveset es en ebböl semmit nemereztem.Az orvos szerint a frontok miadt, es nem kell aggodni, amig verzes vagy erös görcsök nem lepnek fel.Valoszinü hogy igaza van nem vitatom. De mi aggodo anyukak mindentöl felünk es megijedünk!Nem igaz?
Jézusom én pár óra nem mozgástól is kiborulnék, nemhogy két nap! Ne legyetek felelõtlenek..irány a védõnõ vagy a doki, fõleg azért, mert ilyenkor rettentõ aktívak..
Szia! Voltál dokinál? Remélem minden rendben.
Lehet a front miatt is, de jobb ha elmész a védõnõdhöz, vagy az orvosodhoz, és megnyugtatnak! Rám már a frász jött volna, ha nem éreztem volna 2 napja mozogni. Nekem ilyen nem volt a terhességem alatt, hogy ne érezzem mocorogni!
2 napos nem mozgástól én már rég mennék a védõnõhöz szívhang hallgatásra, vagy egy uh-ra az sztk-ba. 1 nap még hagyján, de 2 sok. Ilyenkor minden nap kell érezni. Keress egy pózt, amit utál a babád, hátha megmozdul. De én reggel a védõnõnél vagy a dokinál kezdenék a helyedben.
Örülök, hogy te és a kisbabád is jól vagytok! 6 hónapos tünemény kislány anyukája!

Attól mert 28. hetesen megfordult a baba és fejfekvéses lett farfekvésből, ugye az nem jelenti azt h korábban is fog megszületni?

Legjobb válasz: erre én is kíváncsi vagyok nekem is azt mondta a doki 2 hete hogy fejfekvésû már. 30 hkm

erre én is kíváncsi vagyok nekem is azt mondta a doki 2 hete hogy fejfekvésû már. 30 hkm
Nekem a 19 hettol fejfekvesben van a baba, es ez nem valtozott a 25 heti uhn sem. Ilyenkor meg sok helyuk van a babaknak, sokat forgolodnak. Azt mondta nekem is a doki h lehet h a ket uh idopont kozott mashogy helyezkedett el, csak most lehet pont mindketszer fejfekvesben kaptuk csiptuk el:) Lehet nalad is meg egy csomoszor megfordul....Nemtudom most megmondani, de bizonyos hettol fontos h bealljon a baba fejfekvesbe, hogy ne kelljen csaszarozni....27hkm
nekem eddig minden uh-n fejvégû volt. nem tudom, hogy közben volt-e farfekvéses-e. nem hiszem, hogy ettõl elõbb fog megszületni a babád. 29 hkm
Biztos, hogy nem fog hamarabb megszületni. Szinte az utolsó pillanatig tudnak forgolódni, még sokszor akkor is, amikor már alig-alig van helyük. Nekem végig fejfekvésû volt, mégsem bújt ki. :D Az a lényeg, hogy a végén is fejfekvésû legyen, ne faros. A többi csak tájékoztató jellegû. :)
Azaz a legutolsó UH szerint is fejfekvésû...mert hogy még nem bújt ki. Épp most várom a fájások sûrûsödését. :)
Jajj, dehogyis! Ettõl nem kell félni, a szülés nem azért indul meg, mert befordult a baba. A legtöbb terhességnél, kb. 85%-ban, a 28. hét körül a baba koponyavégû fekvésbe helyezkedik el. Ez normális jelenség, nem kell aggódni miatta. Mi most vagyunk 32 hetesek, szintén a 27. hét végén, 28. hét elején fordult meg a baba, és még benn van. (Maradjon is benn még egy kis ideig. :) ) De a legjobb barátnõm kislánya folyamatosan fejjel lefelé, koponyavégû fekvésben helyezkedett el, és a 41. hét végén született, már akarták is indítani a szülést. Szóval, nem kell aggódni, minden okés. :) /De ha rágooglizol a terhesség 28. hetére, több helyen említik is, hogy ilyenkor szoktak befordulni a babák./
Szia! Ez nem jelenti azt, hogy koraszülött lesz a babád. Nekem is 28 hetesen fordult meg a babám és 40+3-ra szültem.

28 hetes terhes a kedvesem, és a doktor úr azt mondta neki, hogy a méhnyak megrövidült, és alig van zárt állapotban. Kelle e koraszüléstől tartanunk?

A doki azt mondta, hogy No munka , No nyaralás stb.. csak otthoni pihenés.

Legjobb válasz: Koraszüléstõl nem feltétlen kell tartani, sokan ilyenkor még kihúzzák a végéig, sõt, túl is hordják. A pihenés mindenképp jó, mert ha fekszik nejed (és nem ül, hanem fekszik) a gravitáció nem hat a picire, nem húzza lefele, így nagyobb az esély, hogy nem nyílik tovább. Ez a ti döntésetek, hogy mennyit tölt ágyban, és mennyi mozgást mer bevállalni. Sokan ugyanúgy élik tovább az életüket, vagy dolgoznak mert muszály, vagy rohangálnak tovább a már meglévõ kisbabájuk után, és nincs gond-de persze ezt elõre nem lehet tudni, és jobb félni, mint megilyedni.

Koraszüléstõl nem feltétlen kell tartani, sokan ilyenkor még kihúzzák a végéig, sõt, túl is hordják. A pihenés mindenképp jó, mert ha fekszik nejed (és nem ül, hanem fekszik) a gravitáció nem hat a picire, nem húzza lefele, így nagyobb az esély, hogy nem nyílik tovább. Ez a ti döntésetek, hogy mennyit tölt ágyban, és mennyi mozgást mer bevállalni. Sokan ugyanúgy élik tovább az életüket, vagy dolgoznak mert muszály, vagy rohangálnak tovább a már meglévõ kisbabájuk után, és nincs gond-de persze ezt elõre nem lehet tudni, és jobb félni, mint megilyedni.
Pontosan milyen értéket írt a doki a papírra?

Ma voltam 28 hetes uh-n, és az AC (haskörfogat), picit kevés kb 20mm-rel (220 mm). Egy hete 4D-n 225 volt. Valami baja van a gyereknek, vagy ez nem mindig egyforma?

Kicsit megijedtem, mert amúgy a többi adat rendben van, és a doki is azt mondta, hogy minden oké, de ezt az adatot nem tudom hova tenni.

Legjobb válasz: kg-ban mennyit mértek, érdekelne mert ma voltam én is. 28 hetes km.

kg-ban mennyit mértek, érdekelne mert ma voltam én is. 28 hetes km.
Szia! Mivel a magzatvized nem mindig egyforma, egyfajta körforgás az egész, ezért lehet, hogy kevesebbet mértek.
A kérdező hozzászólása: Azt mondták kb 1100-1200 gramm.
Szia Nekem is 1200-ra saccolták. remélem minden ok lesz.
Szerintem ne ijedj meg , el is mérhették akár most akár elõzzõleg, egyébként nekem 3 hete 26 hetesen mértek 234mm-t a haskörfogatra.:) lehet hogy óriás bébim lesz:) )

Mire számitsak 28 hetes vagyok és a babám 30 hetesnek felel meg. Most akkor hamarabb fogok szulni vagy nagy lesz a babám?

Legjobb válasz: Nekem folyton azt mondták nagyon kicsi a babám aztán január 28-ra voltam kiirva,de ugy döntött 22-én kibujik:).3800gr és 54cm.Mi lett volna ha nem nagy:).Nem mindig lehet ezekre a dolgokra adni.Majd meglátod ha eljön az ideje.

Nekem folyton azt mondták nagyon kicsi a babám aztán január 28-ra voltam kiirva, de ugy döntött 22-én kibujik:) .3800gr és 54cm.Mi lett volna ha nem nagy:) .Nem mindig lehet ezekre a dolgokra adni.Majd meglátod ha eljön az ideje.
egyiket se jelenti feltétlenül! :) A kiírás nem fog változni, és a tehességi hetek se rövidülnek le, persze születhet elöbb, de nem ezért az uh miatt :)
Nekem mar husz hetesen egy hettel voltak nagyobbak a meretei, harminc hetesen ket hettel es ezt tartotta is. Idosebb nem lehetett, mert tudtam, hogy mikor volt peteeres. Vegul a kiirt datum elott harom nappal szuletett (ez lenyegtelen elteres) es kozel negy kg-mal, tehat nem volt pici baba. Hozzam kepest oriasi sem (en 179 cm magas vagyok, az egesz csaladom magas, a ferjem is, szoval nekem "illo" volt ekkora babat szulni).
Ezzel én is így voltam. A doki mondta is, hogy készüljek, hogy 2 héttel elõbb jön. Aha, 1 hetet túlhordtam, és jó nagy lett.
Nekem is nagyobb volt a 28.héten a kötelezõ UH-on, de a 32hétre már csak 1 nappal volt nagyobb a koránál, szóval még változhat.
van egy táblázat amit egy hülye ember a saját babájáról készített és még mindig ahhoz nézik a babákat. Pedig a 28. hét után már hasonlít a szülõkre, így magasabb szülõk gyerekei ilyenkor már mondjuk 2cm-el nagyobb, így 29-30 hetesnek felel meg... érdekesek az adatok, hogy azt, hogy mennyinek felelsz meg a minta alapján, ne számítson, csak arra jó, hogy legyen min idegeskedni boldog babavárást!!! :)

28 hetes vagyok és időnként nagyon erős szúrást érzek a hólyagomban. Elég fájdalmas érzés. Ha pisilek elmúlik. Mi lehet ez? Csak pénteken megyek a dokimhoz, akkor rendel. Baj lehet, vagy csak felfáztam?

Legjobb válasz: SZerintem a babod... Nalam is elo szokott fordulni, olyankor elkezdem simogatni lent a hasam, es altalaban par pillanat mulva elmulik. Ebbol gondolom, hogy az Edes Kicsim ugykodik odalent. 28 hetes vagyok :-)

SZerintem a babod... Nalam is elo szokott fordulni, olyankor elkezdem simogatni lent a hasam, es altalaban par pillanat mulva elmulik. Ebbol gondolom, hogy az Edes Kicsim ugykodik odalent. 28 hetes vagyok :-)
Szerintem is a baby az. Mi 26 hetesek vagyunk, de néha akkorát rúg a hólyagomba, hogy nem sok hiányzik a balesethez. Ha felfázás lenne, akkor a pisilés is okozna fájdalmat. Szerintem csak nem fér el és kéri, hogy csinálj neki egy kis helyet. Kitartás és boldog babavárást:)
A babó ugrál rajta szerintem is. Nekem is okozott kellemetlen éjszkákat, fél óránként jártam pisili, de aztán fordult a szívem és mostanában más csak néha rúgdos ott. (Most a bordáimat vette célba....:-D)
Én is ebben a cipõbe járok, szintén 28 hetesen. Fekvés közben jobban nyúlnak a szalagok, mivel elvannak ernyedve.
Jé, nàlam ez màr a 24!!!!!!héttöl van. Azt hiszem mikor megkellfordulni az àgyban, hogy azonnal kiszakad a làbam. Ha meg felkell àllni, màr-màr ugy àllok fel, mint egy nagy balset utàn a mütöasztalrol. Igen az elindulàs a nehéz, bàr nàlam mostanàban még menés közben is olyan , mintha elötte hegyeket màsztam volna meg. Nincs mit tenni, sajnos ez a velejàroja. Àllitolag egy kellemes fürdü jol ellazithat, bàr én nem probàltam még, maradok inkàbb a zuhanyzàsnàl. Ara gondolj, hogy nincs màr sok hàtra! Boldog babavàràst!
A kérdező hozzászólása: Köszi Nektek! Máris könnyebb, hogy nem egyedül vagyok ezzel a problémámmal.... :-) már inkább úgy fogalmazok, hogy ezek szerint ez egy természetes velejárója a terhességnek.
Szia! Ezt a kérdést én is feltehettem volna. Nekem a nap végére jelentkezik ez a fájdalom de annyira, hogy este már menni is alig bírok. éjszaka nehéz megfordulni. Alig alszok, reggelre egy kicsit jobb. Tényleg csak arra kell gondolni, hogy nemsokára megszületik a babánk és utánna már ezek megszûnek. Igaz, lesz helyettük más:-) de ez így van jól! Kitartást és könnyû szülést mindenkinek!

28 hetes vagyok. 4d uh-n a doktornő 1 foku öregedést tapasztalt a placentán. Kérdezgetett, hogy nem dohányzom e, stb. Sosem dohányoztam, és semmilyen rendellenesség nincs a terhességemben. Aggódhatok az öregedés miatt vagy ez ilyenkor természetes?

Utána olvastam hogy a gyors öregedésnek bizony elhalás,vagy id? elötti szülésmegindítás lehet a következménye.Vannak jelei amire esetleg figyelni kell?

Legjobb válasz: szintén 28 hetes vagyok 1 fokuval. Nekem a dokim azt mondta, minden rendben, én nem is foglalkozom vele.

szintén 28 hetes vagyok 1 fokuval. Nekem a dokim azt mondta, minden rendben, én nem is foglalkozom vele.
Ne aggódj szintén 28 hetesen vették észre 4D-n , hogy foltokban öregszik a placentám persze engem is ijesztgettek minden hülyeséggel, hogy koraszülés lesz a vége stb...és hogy pici lesz a baba én sem dohányzom de szerintem ez nem dohányzás függõ . Én utána olvastam nekem elég magas a vérnyomásom már gyerekkorom óta, pedig nem voltam soha életemben túlsúlyos és például a magas vérnyomástól sokkal hamarabb öregszik a placenta.Mindezek ellenére nagy a babám 33 héten volt 2600 gramm és azóta is minden rendben van . Most vagyunk 37 hetesek. Ne aggódj boldog babavárást
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat.boldog babavárást nektek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!