Találatok a következő kifejezésre: 27 hetesen hogy csak (21 db)

Ilyenkor vagy azt mondod, hogy 26 hetes vagy, vagy azt, hogy a 27-ik hétben vagy. Én is most kérdeztem meg a dokimat, õ mondta:)
Csak 26 hetes 1 napos. A betöltött hét számít azaz 26 hetes vagy! Boldog babavárást! 21hkm
A kérdező hozzászólása: tehát akkor nem töltöttem még még be a 26. hetet, hanem csak a 26. hét elsõ napjánál vagyok? :) :)
Már betöltötted. De gondolj arra, ha betöltöd mondjuk a 30-at, akkor egy évig, ha megkérdezik, hogy hány éves vagy, azt mondod 30 és csak miután megünnepelted a 31-et, akkortól mondod, hogy 31 éves vagy! Ahogy magadat sem öregíted, a babáddal se tedd!:o) Tehát most 26 hetes és 1 napos a terhességed!
Betöltött 26 hetes vagy!Pntosan 26+1, vagyis 26hét 1 napos vagy!

27 hetes körüli kismamák, ti hogy vagytok? Csak én vagyok ennyire pocsékul?

Az orvosom sok pihenést javasolt. Rengeteget alszom, hetek óta borzasztóan fáj a derekam, nem múló hugyúti bacim van, amire csak tőzegáfonyát kell szednem. Laborok jók, baba rendben, méhszáj zárt, mégis már lassan alig tudok mozogni a hasamtól és fáj minden porcikám. :( Más is van hasonlóan? Vajon természetes ez? 3. babám várom, az első kettőnél nem volt ilyen. 27 hkm

Legjobb válasz: Én az 1. babámat várom, nincs nagy tapasztalatom. Nem tudom, hogy normális-e? Én 27 hetes vagyok. Már a 10. héttõl fájnak az utolsó csigolyáim hanyatt fekvéskor, annyira, hogy nem bírok 2 percnél tovább a hátamon feküdni. A hasam kb.20 héttõl fájdogál, néha erõsen szurkál. De szerintem ezek még beleférnek. Én még dolgozom, így pihenni nem sokat tudok. Az a lényeg, hogy a babád jól van és, hogy zárt a méhszáj. Kitartást neked! Már csak 3 hónap van:)

Én az 1. babámat várom, nincs nagy tapasztalatom. Nem tudom, hogy normális-e? Én 27 hetes vagyok. Már a 10. héttõl fájnak az utolsó csigolyáim hanyatt fekvéskor, annyira, hogy nem bírok 2 percnél tovább a hátamon feküdni. A hasam kb.20 héttõl fájdogál, néha erõsen szurkál. De szerintem ezek még beleférnek. Én még dolgozom, így pihenni nem sokat tudok. Az a lényeg, hogy a babád jól van és, hogy zárt a méhszáj. Kitartást neked! Már csak 3 hónap van:)
25 hetes és pár napos vagyok. Teljesen kész vagyok, idegileg fizikailag stb. A lányom korábban született 6 héttel ezért most úgy vigyáznak rám mint a hímes tojásra. Minden héten injekcióra járok a kórházba. Most múlt el a hüvelygyulladásom de most úgy érzem egy kicsit fel vagyok fázva. Alig bírok aludni, fáj a hátam néha keményedek, folyton csak aggódok és számolom a napokat. Ezektõl a 20as hetektõl féltem félek nagyon, mert aki már megjárta a koraszülött osztályt az tudja mi forog kockán. Állandóan csak a nõdokihoz mennék legszívesebben hogy zárt vagyok e. Csak az éltet hogy csütörtökön mehetek hozzá és elsírhatom a valós vagy már lehet hogy csak beképzelt bajaimat. A legjobb az egészben hogy mióta terhes vagyok a kislányom 4 hetente beteg, de nem kicsit és mindig elkapom.
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy írtatok. Lassan tényleg eltelik ez a néhány hét, addig is sok erõt és kitartást Nektek és persze azutánra is.

27 hetes kismama vagyok. Az elmúlt két napban feszes a hasam, keményedésem nagyon kevés van, és gyorsan múlik, és csak alul érzem. Lehet, hogy attól feszes, hogy székrekedésem van, és tele vagyok gázokkal? Magnéziumot szedek.

Legjobb válasz: Szia. En is 27 hetes vagyok es szekrekedessel is kuzdom. Van, hogy napokig nem tudok wc-re menni. Ilyenkor olyan a pocakom, mint egy gorogdinnye, kemeny es fel van fujodva. Eleg kellemetlen.

Szia. En is 27 hetes vagyok es szekrekedessel is kuzdom. Van, hogy napokig nem tudok wc-re menni. Ilyenkor olyan a pocakom, mint egy gorogdinnye, kemeny es fel van fujodva. Eleg kellemetlen.
A kérdező hozzászólása: Szia! Örülök, hogy ezt írtad, mert én is hasonlót érzek, ha nem sikerül wc-zni. Megnyugodtam, hogy nincs baj, mert azt tudtam, hogy ez nem méhkeményedés...

Hány hetesen csinál először a doki méhszáj vizsgálatot? 27 hetesen voltam nála, de csak UH-ot csinált a papíromra viszont ráírta, hogy Cg:3000 és hogy zárt cx

Ezek nem a méhszáj állapotát jelentik?

Legjobb válasz: Szia, én 39 hetes vagyok, nekem a doki a terhesség elejétõl havonta nézte a méhszájat, most meg már hetente. De ez minden dokinál másképp van. 3000 az jelenti, hogy teljesen zárt vagy még.

Szia, én 39 hetes vagyok, nekem a doki a terhesség elejétõl havonta nézte a méhszájat, most meg már hetente. De ez minden dokinál másképp van. 3000 az jelenti, hogy teljesen zárt vagy még.
Szia!Dede ezek a méhszáj állapotát jelentik, úgyhogy túl is estél rajta :) -márhogy a méhszájvizsgálaton!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ!de honnan tudja, hogy teljesen zárt vagyok, ha még egyszer sem vizsgált meg, mert gondolom ez UH-on nem látszik.Vagy csak blöffölt?
Bocsánat, jut eszembe!Itt már több kismama is írta korábban, hogy neki még nem nézte a doki..volt aki már a huszonikszedik hétben járt...furcsa.Szóval biztosan az orvos dönti el és dokinként más a szokás.
Lehet, hogy látszik uh-on (szerintem csak ott is a belsõ méhszáj), de az is lehet, hogy blöffölt. Nekem uh nélkül rendszeresen beírja a kiskönyvbe, hogy a babácska pulzusa 140 és múltkor a védõnõ megnézte és 190 feletti volt. Azonnal kórház, egy hétig voltam bent, mert megindult a szülés. Pedig, ha uh-on a doki megnézte volna, akkor láthatta volna. Kérdezz rá.
Elsõ vagyok. Szerintem is az uh-n max a belsõ méhszáj látszik. Legközelebb mindenképpen kérd meg a dokit, hogy vizsgáljon meg! Mégiscsak nyugodtabb az ember, ha tudja, hogy zárt vagy nyílt a méhszáj.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! nehéz eligazodni itt a dokikon!eddig nekem még csak hasi UH volt, gondoltam a méhszáj állapotához hüveji vizsgálat kell, de ezek szerint lehet, hogy tévedtem.
28 hetes vagyok és nekem csak egyszer nézte a doki a méhszájat azt is azért mert mondtam neki hogy picit görcsölök és keményedek, ekkor voltam 24 hetes. Szívhangot is most nézet nálam elõször a védõnõ (28 hetesen) a dopler készülékkel.
Ha nincs folyásod és nem szokott keményedni a hasad vagy egyéb probléma nem merül fel, akkor nem vizsgálnak kézzel csak a 34 héttõl.

Tegnap voltam a dokinál, 29 hetesnek kellett volna lennem napra pontosan, de azt mondta a doki, hogy a buksija alapján csak 27 hetes 2 napos vagyok. Idáig is le voltam maradva 2 héttel, csak nem vették észre a dokik?

Ideáig minden rendben volt,minden ultrahangom stimmelt,napra pontosan követték egymást.4D sen is voltam,ott is stimmeltek a hetek,napok.Tegnap voltam a dokinál,29hetesnek kellett volna lennem napra pontosan,de azt mondta a doki,hogy a buksija alapján csak 27hetes2napos vagyok.Most akkor az én babámnak kisebb a feje,mint az átlag 29heteseknek,vagy 2hetet idáig tévedtek az orvosok??

Legjobb válasz: szerintem nem tévedtek és biztos nem csak a fejecskéje kisebb hanem az egész baba de nem baj én is levagyok maradva 1 hétel de még a szülésig sok van most megpihent egy kicsit de majd behozza ha gond van szólnak nem kell aggódni

szerintem nem tévedtek és biztos nem csak a fejecskéje kisebb hanem az egész baba de nem baj én is levagyok maradva 1 hétel de még a szülésig sok van most megpihent egy kicsit de majd behozza ha gond van szólnak nem kell aggódni
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, azt elfelejtettem leírni, hogy a combaja 29hetesnek felelt meg.
Velem ugyan ez volt, de igazabol EN meg negyon az elejen vagyok. Az utolso mensim elso napja szerint mar 10 /betoltott/hetesnek kene lennem de az orvos a baba meretebol 9 hetesnek mondott. Nekem biztos nem a kozepidoben fogant meg a baba, es a mensim is eleg ossze -vissza volt mostanaban. Szerintem ne izgulj, nincs semmi gond, ha baj lett volna az orvosod biztosan mondta volna, es ugy van ahogy az elottem iro is mondta, minden kisbaba a sajat utemeben fejlodik. Ne izgulj, ha nem tudsz megnyugodni keress fel egy masik orvost, es ott ugyis kiderul, h minden oke, de legalabb magad is menyugszol. 9 hetes kismama
nekem megmérte szülés elõtt a doki a baba fejét és ráírta a papírra: 10 cm, mehet szülni. Szüléskor derült ki, hogy a baba 11 cm. Örülhetek hogy aránylag simán kifért. Azt azért sose felejtem el, hogy mennyire elsápadt a dokim, mikor a csecsemõsnõvér megmondta neki, mekkora a babó feje :S Szóval ennyit a mérésekrõl. Nõvéremet félidõtõl idegesítette a dokija, hogy kicsi a gyerek. Még a papírjára is ráírta, retardált. Erre szült egy 3100 g-os fiút, 37 hétre. Ha végig hordja, kb. 3, 5 kiló lehetett volna. Kérdem én, miért volt ez kicsi?????
Szia, szerintem valami front lesz, nálam is csökkent az aktivitás :) 27 hkm
Mi újság? Jól vagytok? Voltál UH-n?
6-os vagyok. Nekem most beindult a pici:D
A kérdező hozzászólása: Pénteken megyek reggel, megírom
Sajnos én sem éreztem ma, csak reggel apróbb mocorgásokat. Pedig az én babám is kis örökmozgó, szinte egész nap mozog, most meg... Majd írd meg, mi volt az uh-n:) Mikor mész? 27hkm.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :) kicsit megnyugodtam, de azért elmegyek ultrahangra. Biztos ami biztos :)
2 napja nálam is pihi van. Szerintem kicsit el is mászott valahova, mert ahol most érzem, ott eddig nem volt. De 2 napja tényleg az én babám is kicsit passzívabb.
Szia! Én a múlt héten voltam így, kb 3 nap volt, hogy csak kisebb mozgásokat éreztem, erõteljes mozgásai nem is voltak. Sõt picit próbáltam piszkálni is, hogy enyhén megbökdöstem a pocakom, de arra se reagált. De azóta újra nagyon intenzíven mozog, ahogy elõtte is! Üdv.: 29 hetes kismama
Amíg érzed a mozgását, addig ne aggódj! :-) Ha mégis aggódsz, menj el a dokidhoz egy UH-ra, nem fog hülyének nézni, hidd el! Inkább 100 "felesleges" UH, minthogy izgulj, vagy baj legyen. De mondom, amíg bármilyen mozgását érzed, addig nyuuugiiii! :-D Boldog babázást!!!
A kérdező hozzászólása: Ne haragudj, hogy csak most írok, de csak most kerültem net közelbe :) szerencsére semmi baj nincs, minden oké volt az ultrahangon. Sõt most olyan jókat mocorog szinte mindig érzem. Biztosan csak lusta volt a szentem :)

Ha valakinek kórosan sok a magzatvize, akkor annak mennyi kb. a rétegvastagsága? Nekem csak annyit mondtak, hogy több a kelleténél és 83 mm-es a rétegvastagság és eddig mindent rendben találtak az ultrahangon, de eléggé félek! Amúgy 27 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Én most voltam hétfõn, 89mm-t írt és nekem is csak annyit mondott,hogy valamennyivel több az átlagosnál.Szerdán a dokim is megnézte,azt mondta,hogy nincs semmi gond.Tehát szerintem neked sincs okod az aggodalomra. Üdv 33 hetes kismamó

Én most voltam hétfõn, 89mm-t írt és nekem is csak annyit mondott, hogy valamennyivel több az átlagosnál.Szerdán a dokim is megnézte, azt mondta, hogy nincs semmi gond.Tehát szerintem neked sincs okod az aggodalomra. Üdv 33 hetes kismamó
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, remélem, hogy ezután is minden rendben lesz. Olyan rossz, hogy nem tudom élvezni a terhességem, csak a heteket tolom már magam elõtt, pedig még van egy csomó hátra. Na mindegy, jó babavárást neked, minden jót és zökkenõmentes, könnyû szülést kívánok. Üdv.

27 hetes vagyok. A hasam a köldökömig folyamatosan feszes, ha állok, de nem kemény. Ez attól van, hogy nő a hasam? Keményedésem ritkán van, és rövid, és az is csak alul. Azt már felismerem. Magnéziumot szedek.

Legjobb válasz: Nekem is ilyen idõs koromban voltak ezek a panaszaim napokig. Én sem tudtam mitõl van aztán elmentem a dokihoz és azt mondta, hogy most kezd gyorsabb ütemben nõni a poci és attól van. Boldog baba várást! 32 hetes pocis

Nekem is ilyen idõs koromban voltak ezek a panaszaim napokig. Én sem tudtam mitõl van aztán elmentem a dokihoz és azt mondta, hogy most kezd gyorsabb ütemben nõni a poci és attól van. Boldog baba várást! 32 hetes pocis
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Ez megnyugtató! Neked is minden jót!

27 hetes vagyok es a babam meg mindig "ül" a pocimban. A doki azt mondta, hogy mar csak 1 honapja van hogy megforduljon. Tudtok v. mit ajanlani (gyakorlatok, torna stb. ) hogy tenyleg be/leforduljon?

Legjobb válasz: Szia, szerintem csak paráztatnak, nekem a 30 dik héten farfekvéses volt , a 36 dikon meg már fejvégû, addig még neked simán befog fordulni, De a héten voltam bent a korházban a nõvéremnél, és a szobatársát megakarták császározni mert neki is keresztben volt, és elõzõ nap valahogy megfordult, aztán megindították neki, hogy mégis természetes módon szüljön, és a végén fájásgyengeség miatt mégis megkellett császározni. boldog babavárást:)))

Szia, szerintem csak paráztatnak, nekem a 30 dik héten farfekvéses volt , a 36 dikon meg már fejvégû, addig még neked simán befog fordulni, De a héten voltam bent a korházban a nõvéremnél, és a szobatársát megakarták császározni mert neki is keresztben volt, és elõzõ nap valahogy megfordult, aztán megindították neki, hogy mégis természetes módon szüljön, és a végén fájásgyengeség miatt mégis megkellett császározni. boldog babavárást:) ))
szia nekem a 34 . héten fordult be
30 hetes vagyok, még mindig medencevégû a pindurkám fekvése. Múlt héten a dokim azt mondta, hogy naponta2-3x 10 percet álljak négykézláb, attól a babák nagy %-a átfordul fejvégûbe. Remélem tudtam segíteni.
Az utolsó válaszolónak igaza van. Álljál négykézláb amikor ébren vagy naponta többször 10 perceket, állítólag beválik. De az se gond, ha faros, ha jó az orvosod, faros babát is meg lehet természetes módon szülni...
Nekem is a 34. héten fordult meg, szóval nyugi, van még idõd bõven!

Hányadik héten érezni hoghy milye hol van a babábnak? Most 27 hetes vagyok de csak azt érzem, hogy hol kemény, ott van gondolom.

Legjobb válasz: Én soha nem éreztem, csak találgattunk, mert uh-n mindig láttuk, hogy fekszik éppen. És bocs, de nincs olyan szó, hogy milye.

Én soha nem éreztem, csak találgattunk, mert uh-n mindig láttuk, hogy fekszik éppen. És bocs, de nincs olyan szó, hogy milye.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!