Találatok a következő kifejezésre: 27 hetes vagyok a kisbabám nem (2 db)

27 hetes terhes vagyok a kisbabám nem mozog, vagy legalábbis nem érzem a mocorgását. Jobb oldalra van berendezkedve, de éreztem ma a bal oldalamon. Ugye nincs baja a kisbabámnak?

Miért nem éreztem amocorgását? Az els? babát várjuk.

Legjobb válasz: Szia.Nyugi szeretnek jókat szundítani.Mivel már elég nagy így kevesebb a helye, és nem ficánkolhat annyira.Különben az én lányom mindig 2-3órákat szundított a pocakban is.

Szia.Nyugi szeretnek jókat szundítani.Mivel már elég nagy így kevesebb a helye, és nem ficánkolhat annyira.Különben az én lányom mindig 2-3órákat szundított a pocakban is.
Szia. Ha 24 órán keresztül nem érzed a mozgását, AZONNAL kórház, hogy megnézzék. Biztos a meleg is elnyomja õket is, az enyém is kevesebbet mozog a szokásosnál, inkább este, meg hajnalban, napközben csak egyszer-kétszer. Ha reggelig nem mocorog a babád, szerintem futás a kórházba, hogy megnyugodj.
Az én babám sem nagyon mocorog napközben inkább csa hajnalban meg este szerintem is a meleg miatt van.Megpróbálhatod felfelteni úgy, hogy hanyat dõlsz és kicsit megmozgatod a pocakot nekem már bevált.De ha nem válik be akkor nézesd meg mindenképpen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Reggel apró rebbenést éreztem, meg egyfolytában kidudorodik a jobb oldalam. Remélem minden ok, csak a meleg miatt van ez a lustizás. Boldog babavárást kivánok nektek!

27 hetes terhes vagyok és eddig nem igazán lehetett számítani a kisbabám apjára! 5 éve vagyunk együtt! Mi a véleményetek a következő sorokról?

23 éves vagyok, a párom 27 lesz,7 hetes terhes voltam, amikor kiderült, hogy terhes vagyok, nem terveztük a babát, mert még együtt sem élünk azóta sem, meg ráadásul a barátom vidéken él a szüleivel és ott is dolgozik, habár nagyon hülyén fizetik őt ki. De párom elejétől fogva mondta, hogy attól független, hogy még nem tudtunk összeköltözni, el fog tartani minket a babával. Na ahhoz képest úgy kell neki könyörögni, hogy adjon pénzt a babára, mert én nagyon kevés táppénz kapok. Eddig a 6 hónap alatt kb. 15 ezer forintot adott bele, pedig egy kisbabához nagyon sok pénzre van szükség. Anyukám nagyon sokat segít nekem, de az apa dolga lenne eltartania a családját. Mindenre azt mondja, hogy hagyjuk meg majd ad pénzt, ha tud, csakhogy az idő meg megy. Anyu már be sem engedi a lakásba, joggal! Mi a véleményetek a helyzetről meg az apáról? Fog változni a helyzet szerintetek?

Legjobb válasz: Leültél már vele ezt megbeszélni? Ha igen, mi volt a reakciója? Tudott magyarázatot adni arra, hogy miért veszi félvállról a dolgot? Akarja a babát vagy megtartottátok, mert jött? A leírásod alapján sok jóra nem számítanék, de mindenképp le kell vele ülni beszélni, hátha azt gondolja, hogy még nincs semmi kiadás, majd ha megszületik akkor lesz. A pasik néha unpraktikusan tudnak gondolkodni. "Amíg a pocakodban van, addig miért kéne költeni rá, úgyis azt eszi, amit Te." Tudom, hogy baromi sok kiadás, és mennyi lesz még. De ezt tudja õ is? Ha tudja, akkor gáz van, ha nem tudja, akkor egy beszélgetéssel, esetleg a várható költségek papírra vetésével rendet lehet tenni a fejében.

Leültél már vele ezt megbeszélni? Ha igen, mi volt a reakciója? Tudott magyarázatot adni arra, hogy miért veszi félvállról a dolgot? Akarja a babát vagy megtartottátok, mert jött? A leírásod alapján sok jóra nem számítanék, de mindenképp le kell vele ülni beszélni, hátha azt gondolja, hogy még nincs semmi kiadás, majd ha megszületik akkor lesz. A pasik néha unpraktikusan tudnak gondolkodni. "Amíg a pocakodban van, addig miért kéne költeni rá, úgyis azt eszi, amit Te." Tudom, hogy baromi sok kiadás, és mennyi lesz még. De ezt tudja õ is? Ha tudja, akkor gáz van, ha nem tudja, akkor egy beszélgetéssel, esetleg a várható költségek papírra vetésével rendet lehet tenni a fejében.
5. vagyok megint. Egyetértek a felettem szólóval. Ha pedig bejelentett munkahelye van, akkor kap fizetési papírokat is. Azon lehet látni, hogy kapott-e fizetést, vagy sem, és mennyit. Ha nem kapott, adhat be követelést a cég felé. továbbra is tartom, hogy kereshetne másik munkahelyet, mert ez a most-épp-nem-fizetek dolog ez nem jó azoknak, akik családot alapítanak. Ha erre nem képes, akkor mehet a levesbe. Az a gond, hogy a gyerektartás fizetésére is csak akkor tudják kötelezni, ha van neki mibõl vonni. Simán kivághatja magát alóla fizetésképtelenség címszóval, mondjuk, hogy elmegy feketemunkára, így törvényes keresete nem lesz, tehát nem tudnak mibõl vonni. Kolleganõm így járt, az apa már 7 éve nem fizet neki egy fillért sem. Ezt csak mint infot osztottam meg veled, hogy akad ilyen gerinctelen ember is...
2. vagyok Lehet jó a kapcsolatotok, de együtt se éltetek még, nem tudhatod az mit hoz ki belõletek, fõleg ha baba is van. Az anyagi dolgokat elõtte is tudtad. Tényleg ne haragudj, de túl sok jóra ne számÍts, ha havi kis pénzt nem tud adni most se, akkor késõbb se töri össze magát. Kiadás lesz bõven. Neked volt munkád? Valami megtakarÍtás stb?
A kérdező hozzászólása: Az 5.-nek írom: Kértem tõle bizonyítékot, hogy tényleg nem fizetik õt ki rendesen és nem pedig az anyjának adja oda a pénzt. Megvan a munkahelye telefonszáma, azt mondta, hogy nyugodtan hívjam fel õket, ha neki nem hiszek. Most egyelõre nem meri otthagyni ezt a munkát, mert akkor még ennél is nehezebb lenne a helyzet. Miután lejár a szerzõdése, utána akar Pesten melót nézni, hogy utána össze tudjunk költözni, ha addig el nem cseszi azzal ezt a tervet már teljesen, hogy csak várat a fizetéssel, ami a babára kell. Ha ilyet tenne, hogy miután meglesz a baba, és akkor is így áll hozzá az egészhez, és nem fizet gyerektartást, akkor gondolom azzal õ is tisztában van, hogy nem láthatja a babát.
A kérdező hozzászólása: 2.-nak írom: Hogy fú, de jó a kapcsoltunk, azt azért nem mondhatnám. Õ tett róla most ezek miatt, hogy már ne legyen a régi, ha nem így állna hozzá, akkor én is másképp állnék õ hozzá. Kiadás már most volt bõven, mert minden lényeges dolgot meg kell venni a babának, mire megszületik. Volt munkahelyem elõtte, és most táppénzen vagyok már egy ideje. De az a pénz nem sok mindenre elég, megtakarításom nincs, szóval most már az apja következik, amit eddig is kellett volna tennie.
2. vagyok. Sajnálom, de azért jó babázást, az eleje nem lesz könnyû, jó azért, hogy anyukádra támaszkodhatsz.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a jó kívánságokat!
Kérdezõ most hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: 27 hetes vagyok, már írtam az elején :) ! Miért kérdezed?
mitörtént azóta?!
A kérdező hozzászólása: Nem is az erõs oldalam a türelem, csak én azt hittem, hogy lehet benne bízni és számítani rá, mert nem ilyennek ismertem meg, aki link. A nyilatkozat már megvan az apaságihoz, jövõhéten megyünk intézni!
elsõ vagyok a kiegészítõ kommentjeid alapján ne marról van szó, hogy nem beszéltetek róla és a pasi nem tudja, hogy mibõl áll felnevelni egy gyereket, hanem sz*rik az egészre és bent hagyott a csávában rendesen. Így tényleg nincs értelme rá számítanod, a legjobb megoldásnak én is azt látom, hogy szülés után intézd mielõbb a gyerektartást. Elismerte hivatalosan az apaságot vagy még az is hátra van?
Nem és ne haragudj, de nem is értem, hogy lehet ilyen kapcsolatra egy gyereket vállalni. Készülj rá, hogy egyedül fogod nevelni.
Én is egy hasonló helyzetben vagyok, csak annyi különbséggel hogy az én lányom már 2 éves, és még arra sem volt képes hogy megnézze az apa, ja és egy fillért sem kapok, és nem is kaptam soha. Szóval, még most dönts gyorsan hogy te mit is szeretnél. Én javaslom ha megszületett a baba akkor bírósági úton kérj gyerektartást, és hagyd a fenébe az apukát, hisz most sem számíthatsz rá! Csak azt tudom mondani, mivel te is pénzszûkében vagy, hogy nem kell mindenbõl újat venni, csak abból amibõl muszáj. Hát sok sikert, és ne idegeskedj csak a babára gondolj. Ülj le beszélj a szüleiddel õk mit tudnak neked segíteni ha megszületett a baba, és örülj hogy ilyen szüleid vannak! 27 éves férfinak nem így kellene viselkednie, már nem kisgyerek!
Egy szájhõs az a fiú, nem tartotta be, amit ígért. Nem lehet megbízni benne.
Azt javaslom én is, amit a 3. hozzászóló, kérj bírósági úton gyerektartást. De mindenképpen megbeszélném a párommal, hogy ez így nem járja, vagy segít anyagilag, vagy mehet a... tudjuk, hova. Szüleiddel beszélj mindenképp, mondd el pontosan, hogy mi a helyzet, és kérd meg õket, hogy segítsenek neked. És tedd össze a két kezed! Nekem sajnos nem ilyen az anyukám... :( Egy ilyen link pasira nem fogsz tudni számítani. Ha már most nem lehet, akkor késõbb sem fogsz tudni, mert neki fontosabb lesz a sörözés a haverokkal, vagy istentudja, mi, mint a családja és annak a jóléte. ÉS sajnos, amíg pici a baba, amíg nem beszél, nem szobatiszta és nem jár, addig a pasinak csak nyûg, mert nem tud vele mit kezdeni. Éspedig pont akkor kellene a legtöbb olyan dolog, ami rengeteg pénzbe kerül...... Sok sikert neked!
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolónak reagálnék elõször. Mind ketten ugyanúgy akartuk az elsõ pillanattól kezdve a babát. Már többször leültünk beszélni, szinte mindig a baba a téma. Tudja pontosan a párom, hogy mennyi a kiadás a babára, mindig mondom neki, hogy mit vettem már meg neki és még mennyi minden kell és, hogy legyen szíves segítsen, már nem szépen mondom Neki. De engem már nem a kifogásai érdekelnek, hogy nem kapott fizut meg stb., hanem fizessen. Nem gondoltam volna, hogy így fog hozzáállni, mert elvileg imád Minket.
A kérdező hozzászólása: Második válaszolónak: A mi kapcsoltunk jó volt alapból a párommal és attól a perctõl kezdve, hogy megtudtam, hogy terhes vagyok, imádom a babát és nem akartam elvetetni.
A kérdező hozzászólása: 3. és 5. válaszolónak: Remélem nem jutunk el odaáig, hogy be kelljen perelnem a párom gyerektartás miatt, de ha nem fizetne, akkor természetesen ez következne, de ez csak végsõ esetben. Ha javul a helyzet és végre aktivizálja magát az apa, akkor nem hagyom õt el, ellenkezõ esetben pedig igen, mert az õ gyereke is, és az a normális, hogy az apa tartja el az gyerekét és a párját. Büszke is vagyok Anyura, mindig mindenben számíthattam rá, de mégsem várhatom el Tõle, hogy tartson el Minket annyi kiadás mellett, a párom meg csak éli világát, ez nem helyénvaló.
A kérdező hozzászólása: A páromnak bejelentett munkahelye van, csak hetente fizetnek, és elvileg nem minden héten fizetik ki rendesen, csak azt furcsállom, hogy valamikor az elmaradást a fõnöknek be kell hoznia. Ha együtt maradunk, akkor mindenképpen albérletbe tervezzük az összeköltözést, ha rendes, jól fizetõ munkahelye lesz, ahol nem linkeskednek fizetés terén. Én végül is itthon vagyok Anyumnál, ugyanis születésemtõl fogva itt lakom.
A kérdező hozzászólása: De persze nem Anyutól várom el, hogy eltartson majd minket a babával, hanem párom dolga lenne már most, de Anyu ott segít, ahol tud!
Kb. most lehet 1-2 hetes a baba!:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!