Találatok a következő kifejezésre: 27 hetes vagyok és mostanában (5 db)

Mennyire jó az anita pocaktartó öv? Nagyon fáj a hátam és a derekam mostanában, 27 hetes vagyok és átlagon felüli a pocakom.115 cm. (állítólag) Használna vmit az öv?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem igen, az elsö terhességem idején is használtam és most is fogom. Föleg akkor, ha sokat mégy, állsz stb., a hátfájást enyhíti. Néhány védönö ellene van, mondván, hogy elernyednek a hasizmok. Nekem használt, bár az én pocim nem volt akkora mint a tied (terhesség végére 106 cm). Nekem s-es van! Jó babavárást!

Szia! Szerintem igen, az elsö terhességem idején is használtam és most is fogom. Föleg akkor, ha sokat mégy, állsz stb., a hátfájást enyhíti. Néhány védönö ellene van, mondván, hogy elernyednek a hasizmok. Nekem használt, bár az én pocim nem volt akkora mint a tied (terhesség végére 106 cm). Nekem s-es van! Jó babavárást!
A kérdező hozzászólása: netrõl tudnék rendelni. Az l-es méret az kb hány centis pocira jó?

Mostanában a meleg miatt elég sokszor vagyok rosszul (leesik a vérnyomásom) a meleg miatt, pedig nem mozdulok ki itthonról és megy a ventilátor is! MEnnyire érzi meg ezt a baba? 27 hetes vagyok

Legjobb válasz: Szia! Nekem gesztációs diabéteszem van. (terhességi cukor). Még nekem is leesesik a cukrom a melegben. Egyik nap múszály volt orvoshoz mennem és majdnem elájultam. Sajnos a babának úgyanúgy rossz ha leeseik a cukrod minha magas lenne. Javaslom, hogy van multivitaminos szõlõcukor (dobozos), rakd be a táskádba és amint érzed hogy nem stimmel valami egyél meg eggyet-kettõt. De nagyon keveset mászkálj. Mert nekünk babásoknak sokkal nehezebb elviselni a meleget. Üdv:22 hetes km

Szia! Nekem gesztációs diabéteszem van. (terhességi cukor). Még nekem is leesesik a cukrom a melegben. Egyik nap múszály volt orvoshoz mennem és majdnem elájultam. Sajnos a babának úgyanúgy rossz ha leeseik a cukrod minha magas lenne. Javaslom, hogy van multivitaminos szõlõcukor (dobozos), rakd be a táskádba és amint érzed hogy nem stimmel valami egyél meg eggyet-kettõt. De nagyon keveset mászkálj. Mert nekünk babásoknak sokkal nehezebb elviselni a meleget. Üdv:22 hetes km

27 hetes vagyok. Mostanában szurodik a pocakom, inkább alul, meg ha pisilnem kell akkor görcsöl is a hasam, és éjszaka arra kelek. Normális ez?

Legjobb válasz: Néha nekem is szokott szurkodni de ez 2 dologtól lehet pl az egyik mert egy kicsit felfáztál azért érzed pisilésnél a görcsöt a másik meg attól lehet hogy nõl a méhed de azért kérdezd meg az orvosodat is! Biztos minden rendben van de fõ a biztonság! 22 hetes kismama

Néha nekem is szokott szurkodni de ez 2 dologtól lehet pl az egyik mert egy kicsit felfáztál azért érzed pisilésnél a görcsöt a másik meg attól lehet hogy nõl a méhed de azért kérdezd meg az orvosodat is! Biztos minden rendben van de fõ a biztonság! 22 hetes kismama


27 hetes terhes vagyok és mostanában sokszor nehezen kapok levegőt! Mit tegyek hogy jobb legyen? Ez normális amugy ilyenkor?

Legjobb válasz: Szerintem normális jelenség, a terhesség természetes velejárója. A Babó már olyan nagy helyet foglal, hogy a tüdõdnek egyre kevesebb helye marad odabent. Általában a harmadik trimeszter tele van ilyen "gondokkal", mert a Baba növekedése miatt egyre kevesebb helye marad a belsõ szerveknek. Ráadásul a kis Pocilakó nem kíméli a gyanútlan szerveket, rúg, nyom, tolakszik :) Ha nagyon aggaszt, tanácsadáson mondd el a dokidnak. Segít a felpóckolt párna (alvás közben), napközben séta a friss levegõn, és a gyakori szellõztetés. Vannak egészen jó relaxációs légzõgyakorlatok.

Szerintem normális jelenség, a terhesség természetes velejárója. A Babó már olyan nagy helyet foglal, hogy a tüdõdnek egyre kevesebb helye marad odabent. Általában a harmadik trimeszter tele van ilyen "gondokkal", mert a Baba növekedése miatt egyre kevesebb helye marad a belsõ szerveknek. Ráadásul a kis Pocilakó nem kíméli a gyanútlan szerveket, rúg, nyom, tolakszik :) Ha nagyon aggaszt, tanácsadáson mondd el a dokidnak. Segít a felpóckolt párna (alvás közben), napközben séta a friss levegõn, és a gyakori szellõztetés. Vannak egészen jó relaxációs légzõgyakorlatok.
Bizonyos mértékig normálisnak tekinthetõ, de nem mindenkinél jelentkezik.Figyelj oda, hogy mikor jelentkezik.Pl.: ha fizikai megterhelés után, vagy hogyha sokat ettél esetleg rossz volt a testtartásod stb.akkor próbálj meg kinyújtózni mélyen egyenletesen lélegezni, kihúzni magad.Ezek szoktak segíteni. Viszont hogyha minden különösebb ok nélkül is van légszomjad feltétlenül említsd meg az orvosodnak! Jó babavárást kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat és a segitséget:) !

27 hetes terhes vagyok. Álltalába kicsi a vernyomasom 103/59töl egész 121/64ig fölmegy. De a pulzusszám mostanaba eléggé nagy vagyis 93 es 97között mozog. De egyszer 100 is volt. Nem tul sok a pulzusom? Ja meg a diasztole erteke mekkora kell legyen?

Legjobb válasz: A vérnyomás 130/80-ig jó,a pulzus 110-ig elfogadható.Neked jók az értékeid,a pulzus meg természetes,hogy a megszokott 70-80 helyett feljebb megy,hiszen a szív csak így tudja ellátni a megnövekedett vér keringetését.Ez a terhesség alatt teljesen normális.

A vérnyomás 130/80-ig jó, a pulzus 110-ig elfogadható.Neked jók az értékeid, a pulzus meg természetes, hogy a megszokott 70-80 helyett feljebb megy, hiszen a szív csak így tudja ellátni a megnövekedett vér keringetését.Ez a terhesség alatt teljesen normális.
A dyastole, 90-ig jo a védõnõm szerint.A pulzus szám igy terhesen jo.Dolgozik szived, több vérrrel kell megküzdenie.Ha megakarsz nyugodni, kérj beutalot Kardiológushoz.Én meg tettem, bár az én pulzusom volt 130 is, egy-két napig majd stabilizálodott.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!