Találatok a következő kifejezésre: 27 hetes vagyok, van egy (13 db)

27 hetes vagyok van egy 15 hónapos kisláynom akit emelgetnem kell és egyre nehezebben megy a dolog. Persze anyukám néha átjön és segít, de általában egséz nap én vagyok vele. Van valaki hasonló helyzetben?

Köszike a válaszokat!

Legjobb válasz: Igen. 12 és fél hónapos a kisfiam, és március 5-re vagyok kiírva. Szinte teljesen egyedül kell csinálnom mindent. Közben a fiammal még most is mindenféle vizsgálatokra kell járnom másik városba, mert elkezdett hányni hetekkel ezelött. Nagyon nehéz, de muszály.

Igen. 12 és fél hónapos a kisfiam, és március 5-re vagyok kiírva. Szinte teljesen egyedül kell csinálnom mindent. Közben a fiammal még most is mindenféle vizsgálatokra kell járnom másik városba, mert elkezdett hányni hetekkel ezelött. Nagyon nehéz, de muszály.
Én 16 hetes vagyok , és van egy 2, 5 éves fiam , akit sokszor emelgetek , cipelek fel a 3. emeletre , nekem sincsen semmi segitségem egésznap. Egyébként ez a 4. terhességem és nincs tul nagy korkülönbség a gyerekek között és nekem nem volt semmi gondom belõle , hogy emelgettem õket , persze a vége felé nagy hasssal már nem könnyû.

27 hetes vagyok. Van eddig egy autóba szerelhető babahordozónk és egy kiságyunk, meg rengeteg kis ruha, használtak. Mit vegyünk még?

Csak olyat irjatok, ami nagyon szükséges. Babakocsi, pelenkázó és ilyesmik. Egy nappali + háló a lakásunk, a baba velünk lesz egy szobában. Igy is zsúfoltan vagyunk már és mostanában nem tudunk nagyobba költözni.

Legjobb válasz: én mondjuk még vennék akár használtan is,légzésfigyelõt.Fejvédõ a kiságyba ill.olyan lepedõ,ami nem ázik át.

Orrszivó, ha sokat fog büfizni, bukni kell majd.Én vettem a pelenkázóra eldobható lapot, mert a müanyag hideg és ha mentek valahova tudod vinni magaddal.Nem nagy össszeg, gyógyszertárban darabra lehet venni.Feltétlenül vegyél valami mellápoló krémet, az biztos kell majd.
Nem tudom neked hogy tetszene és nagyon szeretem:autóba babára külön visszapillantótükör!Abrendonba vettem, nem nagy összeg!
20:15-ös vagyok, mellszívó, melltartóbetét, tisztasági betétek! Magadra is gondolj!
Én 20 hetes vagyok, nekünk már megvan a kiságy (pelenkázós, teljes ágynemû garnitúrával, de azt még kapunk pluszba) és a babakocsi. Hordozót majd az utolsó hónapban vesszük meg, meg a pelenkázáshoz szükséges holmikat is(popsitörlõ, pelus, textilpelenka, popsikrém). Szoptatáshoz nem veszek semmit, mert mi van, ha nem is fogom tudni szoptatni. Ha fogom tudni, akkor majd apuka megveszi, amíg kórházban vagyunk. Kádat, légzésfigyelõt kapunk szerencsére. Amit a következõ hetekben készülünk beszerezni, az egy kis pléd a kocsiba, hõmérõ a kádba, zenélõ kütyü a kiságy felé, kifogó/fürdõlepedõ a fürdéshez, lázmérõ, meg egy kis komód szerû szekrénykét, mert a pelenkázóba nem hiszem, hogy el fognak férni a ruhái.
Sapka! Tavaly a férjemre bíztam, mi már a kórházban voltunk, kicsi lett rá, mert amikor megszületnek még a fej-formájuk nincs kialakulva. 1-2 méretet vegyél! Óvni kell õket a széltõl, huzattól, ez nagyon fontos!
kiskád a fürdetéshez, babapléd alváshoz, babakocsizáshoz
én mondjuk még vennék akár használtan is, légzésfigyelõt.Fejvédõ a kiságyba ill.olyan lepedõ, ami nem ázik át.
kicsi rongyocska törölgetni a büffit. cumisüveg moso kefe
Szia! A kórházban nekem hasznos volt az egyszer használatos bugyi, vigyél be teksztilpelust, mert nálad is fog büfizni a baba. Kell otthonra egy kis vödör a pelusoknak aminek van teteje. Én babaápolási szereket nem vettem elõre (fürdetõ, testápoló, popsikrém). Teljesen jó amit az orvos felír és lényegesen olcsóbb is. Kisplédbõl több kell. Kell a babakocsi aljába, a babára. kell egy a kiságyba, kell valami amit aláterítesz ha viszed valahova és ott le kell tenni(orvos, tanácsadás, babatorna, babaúszás). Ha szeretnél kis csomit adni a nõvéreknek a kórházban azt is jó elõre összerakni.
Babakocsi, pelus, fürdõ lepedõ és néhány db textil pelus.Más egyenlõre nem kell a többit majd ha megérkezik a baba.

27 hetes kismama vagyok, van egy kis folyásom is! Mellé társul még pár órája alhasi fájdalom, ami hol erősödik hol enyhül! Ez normális?

Legjobb válasz: Szia! Hát azt szokták mondani, h amíg nem vérzel addig normális. Én azonban azt mondom, h mindenképpen menj el orvoshoz, akkor leszel te is nyugodt, ha õ is azt mondja, hogy minden ok! Nekem kb 2 hete volt olyan, h 2 no-spa után is annyira görcsölt a hasam, h alig bírtam felállni, ezért én is az ügyeleten kötöttem ki. Ott megnézték, h zárt-e a méhszájam és kaptam egy injekciót, ami elvileg méhizom lazító. Azt mondták a dokik, h valószínû attól volt, hogy hirtelen nagyot nõtt a baba és a méhem meg még nem és ezért elkezdett "ellene" dolgozni, tágulni... Lehet veled is hasonló van, de ha nem múlik, akkor mindenképpen menj orvoshoz! Üdv.: 21 hetes kismama

Szia! Hát azt szokták mondani, h amíg nem vérzel addig normális. Én azonban azt mondom, h mindenképpen menj el orvoshoz, akkor leszel te is nyugodt, ha õ is azt mondja, hogy minden ok! Nekem kb 2 hete volt olyan, h 2 no-spa után is annyira görcsölt a hasam, h alig bírtam felállni, ezért én is az ügyeleten kötöttem ki. Ott megnézték, h zárt-e a méhszájam és kaptam egy injekciót, ami elvileg méhizom lazító. Azt mondták a dokik, h valószínû attól volt, hogy hirtelen nagyot nõtt a baba és a méhem meg még nem és ezért elkezdett "ellene" dolgozni, tágulni... Lehet veled is hasonló van, de ha nem múlik, akkor mindenképpen menj orvoshoz! Üdv.: 21 hetes kismama
Szia! Elõször is hol fájhat? A hólyagodra gondolsz, vagy inkább görcsszerû?A folyásod ha nem természetes, azaz nem fehér, menj dokihoz, nézesd meg magad inkább.Lehet amúgy hogy összeszedtél valamit, és a fájdalom is arra utal, kis hugyúti infekcióra, de mivel Te érzed milyen fájdalom, meg amúgy is gondod van sztem mielõbb nézesd meg magad, ne aggódj a babának nem lesz semmi baja.
Szerintem az alhasi fájdalom az méhösszehúzódás, nem? Nem úgy érzed? Mert ilyenkor gyakoribb. Én 28 hetes vagyok, és én is érzem ezt többször, nekem is fehér folyásom van, ami szintén normális, és nem viszket, nem ég... Ha viszket, vagy ég, akkor fertõzésgyanús, kezeltetni kell, de a babának nem lehet baja. Lehet az is, hogy a babád fejecskéje már lent van, vagy õ maga odalent játszadozik, amitõl egy kicsit úgy érzed, fáj. Nekem is szokott ilyen lenni, én is mindig túlaggódom, aztán kiderül késõbb, hogy minden OK. :) De ha az nyugtat meg, akkor menj el a dokidhoz:) Kellemes babavárást!!!

27 hetes vagyok, de szerintem, még nem igazán nagy a pocim. Ugye még nőhet? Gondolom minden héten nől egy picit. Van esély még a 3. -ik trimeszterbe?

a baba fekvését?l is függhet?akinek be van fordulva,fejjel lefelé,azoknak nagyobb a poci?

Legjobb válasz: Alkat kérdése. EGyébként örülj neki, hogy nem nagy, sokkal praktikusabb egy pici pocok. Én a szülés elõtti nap is úgy néztem ki, mint egy 7 hónapos terhes. Kényelmes volt, tudtam aludni, öltözködni, tornázni, stb. A babám 3,5kilóval született, be volt fordulva.

Alkat kérdése. EGyébként örülj neki, hogy nem nagy, sokkal praktikusabb egy pici pocok. Én a szülés elõtti nap is úgy néztem ki, mint egy 7 hónapos terhes. Kényelmes volt, tudtam aludni, öltözködni, tornázni, stb. A babám 3, 5kilóval született, be volt fordulva.
32 hetes vagyok, babóm már befordult, kb. 2 hete kérdezik meg tõlem, hogy csak nem?... :) Nem tudom hogy fér el a babó, 90cm a derék bõségem! (83-mal kezdtem...) Biztos fog még nõni, ezen nem izgulj, de ha nem sokat az se baj, legalább kevésbé reped a pocid és gyorsabban visszanyered a terhesség elötti alakod :)
Hello, nekem se túl nagy, 104cm. Azon én is sokat gondolkodom, hogy hogy fér el bennem. Sõtt, már néha aggódom is, hogy nem-e lesz túl kicsi. Befordult már, és eléggé aktív. Amúgy nekem a 35 héttõl nõtt látványosabban.
Elõzõ vagyok. 37 hetes kismama.:)

Miért nem tudok aludni rendesen? Van olyan, hogy állandóan aludnék, azután fordul egyet és napokig nem birok aludni csak forgolódok éjjel? 27 hetes vagyok

Legjobb válasz: Egyre kevesebb a hely odabent. De ez természetes, hogy néha a pici nem hagy aludni, ez azért van, mert õ nem annyira álmos, mint te.

Egyre kevesebb a hely odabent. De ez természetes, hogy néha a pici nem hagy aludni, ez azért van, mert õ nem annyira álmos, mint te.
nekem is ugyanez a problémám. 26 hetes múltam, de már egy hete ugyanez van. nem hiszem, h probléma, inkább kellemetlen. de az elõzõ válaszolónak igaza lehet, mivel a baba olyankor nagyon aktív...:D
Ezzel én is így vagyok! Az egyetlen megoldás az, hogy nem vergõdöm feleslegesen az ágyban, hanem felkelek, és eszegetek valamit, tévézek, olvasok (akár hajnali 4-kor is!). Kb. 1 óra múlva úgy visszaalszom, mint a pinty! Ezt tudom javasolni Neked is. Az idõtõl is függhet, illetve attól is, hogy min járatod az agyad. Kellemes babavárást! egy 37 hetes mamika
A kérdező hozzászólása: A derekeam is eléggé fáj.
Nekem is voltak hasonló problémáim.Elmentem a nõgyógyászomhoz, és azt mondta hogy gombás fertõzésem van.írt föl rá hüvelykúpot, meg antibiotikumot.Ne aggódj, de szerintem menj el a dokidhoz és mondd el neki a panaszodat, így nyugodtabb leszel utána. Üdv.:30 hetes kismama
Nézesd meg orvossal. De nem hiszem hogy komoly baj lenne. De azért nézesd meg.
Szerintem kamillával próbáld meg "kenegetni", hátha segít! Jobbulást!
Szia, nekem ugyanez volt pár hete. A kamilla sajnos nem segített, és mikor már az egész fejem lüktetett tõle elmentem a patikába, elmondtam mi a bajom és hogy kismama vagyok és kaptam egy krémet, ami 2 nap alatt elmulasztotta az árpámat. Azt hiszem "Septosyl" volt a neve, és rá is volt írva, hogy a vérkeringésbe jutó hatóanyag mennyisége elhanyagolható, szóval nem árt a babának. Azért a biztonság kedvéért megkérdeztem a keresztanyámat is, aki orvos és megnyugtatott, hogy kenhetem, inkább mint hogy napokig gyulladás legyen a szervezetemben.

27 hetes kismama vagyok, és napok óta érzek egy nagyon rossz érzést. Időnként olyan érzésem van, mintha árammal csapnának bele a belső méhszájamba, vagy mintha egy hatalmas tűt szúrnának bele. Ez normális?

A kislánykám állítólag még keresztben fekszik. Gondoltam már rá, hogy ? talál bele néha a rúgásaival, de valami szörny? rossz érzés, és sikítani tudnék. Van valaki aki érzett már ugyan ilyet? Ez csak id?közönként fordul el?, napjában többször, nem folyamatosan.

Legjobb válasz: Az én babám a húgyhólyagomat rúgodassa elõszeretettel és az olyan érzés,mintha egy hatlmas tûvel szúrkálnák,nem beszélve a pisilési ingerrõl,ami leküzdhetetlen. Ez van!:) 30 hetes kismami

Az én babám a húgyhólyagomat rúgodassa elõszeretettel és az olyan érzés, mintha egy hatlmas tûvel szúrkálnák, nem beszélve a pisilési ingerrõl, ami leküzdhetetlen. Ez van!:) 30 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: A pisilési ingerrel kapcsolatosan ugyan ez a helyzet :-( Tegnap este óránként rohangáltam :-( Köszi a válaszodat kedves kismami
Szia! Képzeld jelenleg nekem is pont ugynez van itt ülök és folyamatosan szurkál és olyan mintha összehúzódás lenne! Nem tudom mitõl van de azért írtam hogy tudd nem vagy egyedül:)
Ja én 31 hetes vagyok. Az elõzõ válaszoló!
Szia!38 hetes kismami vagyok, és a 20. hét óta van ilyen problémám.Akkor elmentem vele az orvosomhoz, hogy biztos nagy a baj, mert iszonyúan fáj "ott alul", de persze mindent rendben talált.Ez egy olyan dolog, amirõl nem beszélnek a kismamák, mert olyan furcsa ezzel a problémával elõállni.De hidd el:más is érez ilyet, én még azóta is egyfolytában, és teljesen normális, úgyhogy nyugi, puszi!
26.hétben vagyok nekem a szeméremdombomtõl egész a hüvelyemig szokott néha éles nyílalás lenni.szinte pár másodperc alatt végig szalad a nyílalás.szerintem ilyenkor valami olyan ideget ér a baba amitõl ezeket érezzük. boldog babavárást
Szia!mikor nagyobb lesz még csinál rosszabbak is. az én kislányom is nagyon rossz volt oda bent.sokszor én is úgy érezetm, hogy ordítani tudnék. a pisilési ingerekrõl nem is beszélve. mikor majd kezd kicsi lenni a hely.....:)
A kérdező hozzászólása: Lányok nagyon köszi a válaszokat! :-) Nagyon kimerítõ és vigasztalóak voltak :-) Igazából én imádom ha mozog a pindurim odbent csak amikor tényleg eltalálja ezt a pontot amirõl kérdeztem, na az nagyon brutál tud lenni :-) De hát ezek szerint mi is ezt csináltuk az anyukáinkkal :-) És csak annyit tudok mondani ezek után, hogy akkor minden kedves sorstársnak kitartás és még egyszer köszi :-) Puszi lányok

27 hetes km vagyok, és minden rendben van a terhességemmel, csak egy kisebb vese probléma van, de az orvosok szerint ez várandós betegség! Elég nagy lett a se. ális vágyam! Baj ez?

mindennap együtt vagyunk a férjemmel,ez okozhat problémát a babának,már mint az ha van orgazmus?

Legjobb válasz: A veseproblémát nem fejtetted ki jobban, azt nem tudom, azzal van, illetve lehet-e gond, azt az orvos tudja megmondani. Normális esetben, ha amúgy problémamentes a terhesség, semmit nem okoz a sex és az orgazmus. Ha te jól érzed magad, és felszabadulnak benned az örömérzésért felelõs hormonok, az eljut a babához is, és azt közvetíti neki, hogy milyen jó dolog élni, azaz neki is mindenképpen jó érzés. Arra kell csak odafigyelni, hogy kényelmes legyen a dolog, nekem pl nem esett jól, ha apa kicsit is nyomta közben a pocakot, azaz olyan pózt kellett találni, alkalmazni, ahogyan nem nyomta, de ez könnyedén megoldható. Ha kényelmetlen érzés, akkor viszont ki kell találni valamit, mert ezzel jelzi a baba és a szerevezeted, hogy valami nem stimmel. Azt mondják, hogy a terhesség legvégén amior a baba is és a nõ szervezete is készen áll a szülésre, születésre, akkor a sex okozhatja a szülés beindulását, a spermában levõ nem tudom milyen anyga miatt, de tényleg csak telljesen érett méhszály, és érett baba esetén. Ha valami gond van, pl. nyílik a méhszály, a doki úgyis letiltja a dolgot, és akkor viszont szót kell fogadni neki.

A veseproblémát nem fejtetted ki jobban, azt nem tudom, azzal van, illetve lehet-e gond, azt az orvos tudja megmondani. Normális esetben, ha amúgy problémamentes a terhesség, semmit nem okoz a sex és az orgazmus. Ha te jól érzed magad, és felszabadulnak benned az örömérzésért felelõs hormonok, az eljut a babához is, és azt közvetíti neki, hogy milyen jó dolog élni, azaz neki is mindenképpen jó érzés. Arra kell csak odafigyelni, hogy kényelmes legyen a dolog, nekem pl nem esett jól, ha apa kicsit is nyomta közben a pocakot, azaz olyan pózt kellett találni, alkalmazni, ahogyan nem nyomta, de ez könnyedén megoldható. Ha kényelmetlen érzés, akkor viszont ki kell találni valamit, mert ezzel jelzi a baba és a szerevezeted, hogy valami nem stimmel. Azt mondják, hogy a terhesség legvégén amior a baba is és a nõ szervezete is készen áll a szülésre, születésre, akkor a sex okozhatja a szülés beindulását, a spermában levõ nem tudom milyen anyga miatt, de tényleg csak telljesen érett méhszály, és érett baba esetén. Ha valami gond van, pl. nyílik a méhszály, a doki úgyis letiltja a dolgot, és akkor viszont szót kell fogadni neki.
Szia! A veseprobléma tényleg általában a terhességgel jár, nálam is ennyi idõs terhesen vették észre. Sok folyadékot kell inni. A sex semmi rosszat nem okozhat, az orgazmus nálam haskeményedést váltott ki pár percig, úgyhogy csak finoman.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!