Találatok a következő kifejezésre: 27 hetes vagyok, van (66 db)

27 hetes vagyok van egy 15 hónapos kisláynom akit emelgetnem kell és egyre nehezebben megy a dolog. Persze anyukám néha átjön és segít, de általában egséz nap én vagyok vele. Van valaki hasonló helyzetben?

Köszike a válaszokat!

Legjobb válasz: Igen. 12 és fél hónapos a kisfiam, és március 5-re vagyok kiírva. Szinte teljesen egyedül kell csinálnom mindent. Közben a fiammal még most is mindenféle vizsgálatokra kell járnom másik városba, mert elkezdett hányni hetekkel ezelött. Nagyon nehéz, de muszály.

Igen. 12 és fél hónapos a kisfiam, és március 5-re vagyok kiírva. Szinte teljesen egyedül kell csinálnom mindent. Közben a fiammal még most is mindenféle vizsgálatokra kell járnom másik városba, mert elkezdett hányni hetekkel ezelött. Nagyon nehéz, de muszály.
Én 16 hetes vagyok , és van egy 2, 5 éves fiam , akit sokszor emelgetek , cipelek fel a 3. emeletre , nekem sincsen semmi segitségem egésznap. Egyébként ez a 4. terhességem és nincs tul nagy korkülönbség a gyerekek között és nekem nem volt semmi gondom belõle , hogy emelgettem õket , persze a vége felé nagy hasssal már nem könnyû.

27 hetes vagyok. Van eddig egy autóba szerelhető babahordozónk és egy kiságyunk, meg rengeteg kis ruha, használtak. Mit vegyünk még?

Csak olyat irjatok, ami nagyon szükséges. Babakocsi, pelenkázó és ilyesmik. Egy nappali + háló a lakásunk, a baba velünk lesz egy szobában. Igy is zsúfoltan vagyunk már és mostanában nem tudunk nagyobba költözni.

Legjobb válasz: én mondjuk még vennék akár használtan is,légzésfigyelõt.Fejvédõ a kiságyba ill.olyan lepedõ,ami nem ázik át.

Orrszivó, ha sokat fog büfizni, bukni kell majd.Én vettem a pelenkázóra eldobható lapot, mert a müanyag hideg és ha mentek valahova tudod vinni magaddal.Nem nagy össszeg, gyógyszertárban darabra lehet venni.Feltétlenül vegyél valami mellápoló krémet, az biztos kell majd.
Nem tudom neked hogy tetszene és nagyon szeretem:autóba babára külön visszapillantótükör!Abrendonba vettem, nem nagy összeg!
20:15-ös vagyok, mellszívó, melltartóbetét, tisztasági betétek! Magadra is gondolj!
Én 20 hetes vagyok, nekünk már megvan a kiságy (pelenkázós, teljes ágynemû garnitúrával, de azt még kapunk pluszba) és a babakocsi. Hordozót majd az utolsó hónapban vesszük meg, meg a pelenkázáshoz szükséges holmikat is(popsitörlõ, pelus, textilpelenka, popsikrém). Szoptatáshoz nem veszek semmit, mert mi van, ha nem is fogom tudni szoptatni. Ha fogom tudni, akkor majd apuka megveszi, amíg kórházban vagyunk. Kádat, légzésfigyelõt kapunk szerencsére. Amit a következõ hetekben készülünk beszerezni, az egy kis pléd a kocsiba, hõmérõ a kádba, zenélõ kütyü a kiságy felé, kifogó/fürdõlepedõ a fürdéshez, lázmérõ, meg egy kis komód szerû szekrénykét, mert a pelenkázóba nem hiszem, hogy el fognak férni a ruhái.
Sapka! Tavaly a férjemre bíztam, mi már a kórházban voltunk, kicsi lett rá, mert amikor megszületnek még a fej-formájuk nincs kialakulva. 1-2 méretet vegyél! Óvni kell õket a széltõl, huzattól, ez nagyon fontos!
kiskád a fürdetéshez, babapléd alváshoz, babakocsizáshoz
én mondjuk még vennék akár használtan is, légzésfigyelõt.Fejvédõ a kiságyba ill.olyan lepedõ, ami nem ázik át.
kicsi rongyocska törölgetni a büffit. cumisüveg moso kefe
Szia! A kórházban nekem hasznos volt az egyszer használatos bugyi, vigyél be teksztilpelust, mert nálad is fog büfizni a baba. Kell otthonra egy kis vödör a pelusoknak aminek van teteje. Én babaápolási szereket nem vettem elõre (fürdetõ, testápoló, popsikrém). Teljesen jó amit az orvos felír és lényegesen olcsóbb is. Kisplédbõl több kell. Kell a babakocsi aljába, a babára. kell egy a kiságyba, kell valami amit aláterítesz ha viszed valahova és ott le kell tenni(orvos, tanácsadás, babatorna, babaúszás). Ha szeretnél kis csomit adni a nõvéreknek a kórházban azt is jó elõre összerakni.
Babakocsi, pelus, fürdõ lepedõ és néhány db textil pelus.Más egyenlõre nem kell a többit majd ha megérkezik a baba.

27 hetes vagyok, az elejétöl fogva táppénzen vagyok. De már megesz az unalom, és már nem tudom lefoglalni se magam. Aki ilyen helyzetbe van, az mivel tölti mindig az idöt?

mert én már kezdem nagyon unni magam,és már minden agyamra megy.barátnök,akikkel még joban vagyok,csak elég ritkán érnek rá,a párom is folyton dolgozik.kezdek depis lenni.mondjuk az vigasztal azért,hogy kb.márcsak 3 honap van hátra.

Legjobb válasz: Én hasonló helyzetben vagyok,csak már 30 hetes vagyok.Amíg jó az idõ,nagyon sokat sétálok.Pakolok,írogatom,mit kell venni.Fõzök,sütök.De sokszor én is unatkozom.Akkor a net elõtt töltöm az órákat.

Én hasonló helyzetben vagyok, csak már 30 hetes vagyok.Amíg jó az idõ, nagyon sokat sétálok.Pakolok, írogatom, mit kell venni.Fõzök, sütök.De sokszor én is unatkozom.Akkor a net elõtt töltöm az órákat.
én tegnaptól vagyok táppénzen, de én már ma elég nehezen bírom... már voltam gyógyszertárba, közértbe, sétálni... mindjárt tornázok egy kicsit, mert a férjem 8 nál elõtt úgyse ér haza :-( próbáld lekötni magad valahogy. Valami jó dvd-vel, mozgással, fõzéssel, olvasással. vagy ami nekem bejön: nézegess a neten babaholmikat. :-) szuperül el lehet vele ütni az idõt :D
Életem legjobb 6 hónapja volt a táppénz! :-)) Beíratkoztam könyvtárba, rengeteget olvastam, megnéztem a felhalmozódott dvd-ket, fõzõcskéztem néha, tornáztam, neteztem és sokat aludtam! Ez utóbbi hiányzik most legjobban... 3 hónapos kisfiú kimerült anyukája :-))
Mit nem adnék még egyszer az elsõ terhességért...:-))) Úgy elszaladt, hogy nagyon, igaz 2X költöztünk, esküvõ, átiratások, veszélyzetetés, kórházak, egy hét bentfekvés...szóval nem volt unalmas... de annyi mindent tudnék csinálni, ha megint itthon lehetnék-a lányom nélkül:-) Na nem aért, imádom, semmiért nem adnám, de ugye mellette már nem olyan a terhesség, mint az elsõ... Olvasnék, pakolnék, rendezgetnék, csinosítanám a lakást, virágokat ültetnék, nyelvet tanulnék, sétálnék az õszi levelekben, vásárolgatnék, neteznék, tanulnék, szakdogát írnék, filmeket néznék, fõznék, sütnék, rendet tennék a szekrényekben, mindent, amire most nem jut idõ...
7. héttõl vagyok itthon. Néha már azt hittem, hogy a falat lekaparom, annyira unatkoztam, de aztán mindig elment a nap valahogy. Most már úgy gondolok vissza rá, hogy igenis megérte itthon maradni, mert a benti stressz és állandó furkálódás teljesen elvette volna a figyelmemet a babáról. Így teljesen rá tudtam készülni az anyaságra azt hiszem. Ja és úgy a 32-33. héttõl folyamatos átrendezési, rendrakási és takarítási mániában szenvedtem, úgyhogy pörgés volt ezerrel. Most, kb. 1 hete viszont a kötelezõ dolgokon kívül már csak pihenek, olvasok, netezek és hát járok a vizsgálatokra, pici babával otthon lévõ barátnõmhöz( amúgy keményen csak õ maradt egyedül a régiek közül) vagy õ jön hozzánk. a szülésre szeretném kipihenni magam. Elvileg még egy hetem van, de tudod ilyenkor már bármikor jöhet :D
6-14.hétig véreztem, görcsöltem.Feküdtem, untam magam, de nagyon vigyáztam, mert a babát akartam! 14-19.hét.Hurrá, már csak görcsölök!Néha kicsi séta! 20-29.hét.Alul a lepény, fölötte a gyerek.Fekvés, bõgés, önsajnálat. 29-34.hét.Maradj még egy kicsit ott bent!Fekvés, görcsölés. 34-40+1hét.Takarítás, ruhák átmosása, az enyémeket harmadszorra, mert a 6.héttõl bõröndben voltak. Végre megszületett! Megérte!
bocsi, de akkor miért vagytok táppénzen?
A kérdező hozzászólása: mivel, gyári, állo munkám van, ja 12 órás, nappalos, és éjszaka.


27 hetes vagyok. A hasam a köldökömig folyamatosan feszes, ha állok, de nem kemény. Ez attól van, hogy nő a hasam? Keményedésem ritkán van, és rövid, és az is csak alul. Azt már felismerem. Magnéziumot szedek.

Legjobb válasz: Nekem is ilyen idõs koromban voltak ezek a panaszaim napokig. Én sem tudtam mitõl van aztán elmentem a dokihoz és azt mondta, hogy most kezd gyorsabb ütemben nõni a poci és attól van. Boldog baba várást! 32 hetes pocis

Nekem is ilyen idõs koromban voltak ezek a panaszaim napokig. Én sem tudtam mitõl van aztán elmentem a dokihoz és azt mondta, hogy most kezd gyorsabb ütemben nõni a poci és attól van. Boldog baba várást! 32 hetes pocis
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Ez megnyugtató! Neked is minden jót!

Tegnap és ma szinte alig éreztem mozogni a babát. A frontra gondolok, nektek nem mozog kevesebbet mióta van ez az őrült szél? 27 hetes vagyok

Legjobb válasz: Szia! De, nekem is ugyanez a gondom! Kevesebbet mozog,de szerintem csak az idõ miatt! 28 hetes kismama!

Szia! De, nekem is ugyanez a gondom! Kevesebbet mozog, de szerintem csak az idõ miatt! 28 hetes kismama!
Tegnap én is így jártam. Fáradt voltam, feszült a hasam, húzódott, amikor végre hazaértem és lefeküdtem, vártam, hogy mocorogjon és semmi, pedig ha lefekszem nap végén, mindig megkergül :) Egy kávé, egy csoki és egy fél szelet vajas kenyér hatására végül beindult...
Nekem sem olyan aktív mint szokott lenni, pedig a szeles idõre nagyon aktívan reagál, most meg olyan mint ha csak simogatna, nagyon finomakat mozdul! 26 hetes vagyok.
Most, hogy így mondjátok, nekem is eléggé belassult, fõképp csak este meg reggel mozgolódik egy kicsit.. Szerencsére tegnap este még mozgott annyira, hogy apuka meg tudta kukkantani/hallgatni... :-)))
Az elmúlt napokban nekem is kevesebbet mocorgott a picim, de este közvetlen lefekvés után azért rugdos egy kicsit. Apa tegnap este érezte elõször, ahogy rátette a kezét a hasamra. 22+5 hkm
Nekem is keveset rugdosódik a babám mióta ilyen rossz idõ van.Úgyhogy ne aggódj!Nincs semmi baja a babádnak, egyszerûen csak nem szereti a rossz idõt.27 hetes kismama
Szia! Csatlakozom az elõttem szólókhoz, nekem is kevesebbet mozog. De én is frontérzékeny vagyok, úgyhogy nem csoda, hogy õ is érzi. 28+5 hkm
Tessék, ismét jön a hideg, és ma délelõtt és délután is nyomta :-)

Miért van az hogy már lassan két hete csak a jobb oldalamon érzem rugni a babát? A jobb forgóm már nagyon fáj tőle.27 hetes vagyok

Legjobb válasz: Sok babának van kedvenc zuga az anyaméhben. Elképzelhetõ, hogy arccal jobbra néz, így a behajlított lábaival jobb oldalra rúg ill. a kezecskéivel jobb oldalra "boxol". Pár hét, és egész pontosan érzed majd, hol helyezkedik el, mert vagy a fejét, vagy a fenekét kidugja néha. Szóval ez a jobboldaliság nem jelenthet gondot, de úgyis a következõ UH-n fogsz megnyugodni, és az nemsokára lesz. A forgód lehet, hogy mástól fáj. Sokan szenvednek ettõl. Amikor oldalt fekszel, tegyél egy vastag párnát a lábaid közé, hogy a "felsõ" lábad is csípõmagasságba kerüljön. Ez sokszor segít. Boldog babavárást!

Sok babának van kedvenc zuga az anyaméhben. Elképzelhetõ, hogy arccal jobbra néz, így a behajlított lábaival jobb oldalra rúg ill. a kezecskéivel jobb oldalra "boxol". Pár hét, és egész pontosan érzed majd, hol helyezkedik el, mert vagy a fejét, vagy a fenekét kidugja néha. Szóval ez a jobboldaliság nem jelenthet gondot, de úgyis a következõ UH-n fogsz megnyugodni, és az nemsokára lesz. A forgód lehet, hogy mástól fáj. Sokan szenvednek ettõl. Amikor oldalt fekszel, tegyél egy vastag párnát a lábaid közé, hogy a "felsõ" lábad is csípõmagasságba kerüljön. Ez sokszor segít. Boldog babavárást!

27 hetes vagyok és faros a kis Drága. Ugye meg fog még fordulni? Tudom még van ideje, de általában még ilyenkor megfordulnak?

Legjobb válasz: Az a helyzet, hogy bármikor megfordulhat. Persze a terhesség vége felé egyre kevesebb az esély, de még akkor is van. Az orvosom mondta, hogy vele már nem egyszer elõfordult, hogy készültek a faros szülésre, már a mûtõ is le volt foglalva, hátha be kell avatkozni, amikor a baba megfordult és szépen fejjel elõlre kibújt. Állítólag "rá lehet bezsélni", hogy forduljon meg, ha koncentrálsz a babádra és elképzeled, ahogy megfordul vagy elmeséled neki, hogy ez miért fontos. Ha gondolod próbáld ki.

Az a helyzet, hogy bármikor megfordulhat. Persze a terhesség vége felé egyre kevesebb az esély, de még akkor is van. Az orvosom mondta, hogy vele már nem egyszer elõfordult, hogy készültek a faros szülésre, már a mûtõ is le volt foglalva, hátha be kell avatkozni, amikor a baba megfordult és szépen fejjel elõlre kibújt. Állítólag "rá lehet bezsélni", hogy forduljon meg, ha koncentrálsz a babádra és elképzeled, ahogy megfordul vagy elmeséled neki, hogy ez miért fontos. Ha gondolod próbáld ki.
27 hetesen nekem is a popóján üldögélt, de a következõ vizsgálatra (31 hetes) befordult. Ne aggódj biztos hamarosan befordul 32h
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, majd beszélek Neki :)
nekem 24 hetesen UH -n mondtak hogy fejjel lefele fekszik, kerdeztek nem nyomja-e a holyagomat, persze igen, azota is mindennap kinoz ezzel, nekem talan koran megfordult?nem tudom.de erzem ahogy forgolodik, mondjuk gyakrabban van popsival lefele.

27 hetes vagyok. A kislanyom meg mindig nem igazan aktiv. Vannak napok mikor mocorog, rugdolozik lanyosan. Tegnap csak 1-1 rugodt megnyugtatva engem hogy jol van. Normalis ez? Nektek is ilyen a babatok?

O eleg nyugis,sokat alszik.Nem rugja ki az oldalam vagy ilyesmi.

Legjobb válasz: Az én kisfiam is ilyen volt, nagyon keveset mozgott. Állandóan aggódtam, hogy biztos valami baja van, stb. De felesleges volt, mert mára már egy nagy és egészséges 4 hónapos kisfiú.

Az én kisfiam is ilyen volt, nagyon keveset mozgott. Állandóan aggódtam, hogy biztos valami baja van, stb. De felesleges volt, mert mára már egy nagy és egészséges 4 hónapos kisfiú.
Szia, én is 27 hetes vagyok, és nekünk is kislányunk lesz. Eddig a terhességem során kb. 2-3 nap volt amikor igazán belelendült, de amúgy napközbe szinte sose érzem. Este és reggel szokott mozgolódni, de van úgy hogy csak akkor ha odateszem a kezem. Szerintem amíg bejelentkezik minden nap nem kell aggódni, lehet õk ilyen kis nyugisak:) Boldog Babavárást!
A kérdező hozzászólása: Koszi! Szerintem is ilyen nyugisak.Olyan edik hogy ha oda tesszuk a kezunket akkor jeleznek hogy jol vannak.Hat nem okosak?:-)Nekem is reggel es este "aktivabb" na es ha oldalra fordulok az agyon!Azt nem szereti!!!Remelem kint is ilyen nyugisak lesznek!!!!Tudsz aludni ejszaka?En nagyon jol alszom.Ha felkelek pisilni utana szoktam erezni mocorogni de vissza is alszok. Minden jot neked!!!!!
:) Elég jól szoktam aludni én is, nekem ha oldalt fekszek elvan, de volt olyan hogy nagy dörömbölésre ébredtem mert már szinte hason feküdtem. Egyszer szoktam felkelni 4-5 körül, aztán még vissza tudok aludni.Lilikénk nagyon szégyenlõs egyébként, eddig egyik 4D-uh se tudtuk megnézni jól az arcát, mindent maga elé húz (kezét-köldökzsinórt) és befordul...Nektek hogy fogják hívni? Ha gondolod írhatsz priviben is! Sok boldogságot kívánok!
A kérdező hozzászólása: Nekunk Zoenak fogjak hivni a "kisasszonyt".A 4d-t nekunk vegig aludta.Nem volt hajlando felkellni meg mozdulni sem.Sok embertol hallottam mar hogy ilyen nyugisak a babak.Csak annyira hihetetlen!Bar en is nyugis termeszetu vagyok.Sokat pihizek.Lehet hogy ram utot?:-) Minden jot nektek!

Ilyen tünetek normálisak 27 hetesen vagy baj van?

Most egy kicsit megijedtem.... elso baba, eddig minden rendben volt.

Legjobb válasz: Akkor menj ha nem mozog ès/ vagy vèrzel. Amiket leírtál normálnak tünik...

Akkor menj ha nem mozog ès/ vagy vèrzel. Amiket leírtál normálnak tünik...
Én ilyen tünetekkel bementem. Nekem is görcsölgetett, aztán kiderült, hogy nagyon erõs szélgörcs volt. Nem nevettek ki, de ha úgy is történt volna, én mindig azt tartottam szem elõtt a terhességem idején, hogy inkább feleslegesen menjek, mint, hogy ne vegyek komolyan valamit jelzést. Ha akkor mész, amikor már durván görcsölsz vagy vérzel, talán késõ lehet. Ráadásul az idegeskedés sem tesz jót. Én a helyedben bemennék, hogy megnyugodhassak!
Szedj magnerotot. Ha reggelig nem múlik, doki...
Egyáltalán nem semmiség. Mindenképp szedj magnéziumot emelt adagban, és próbálkozhatsz Nospával is. Aztán holnap mindenképp hívd fel a dokid. Nem ártana, ha megvizsgálna, ha szükséges, ír fel majd még olyan izomlazító gyógyszereket, amik megelõzik a méhnyak rövidülést és a méhszáj kinyílását. Merthogy a keményedéseknek ez az elsõdleges kockázatuk.

Hányadik héten érezni hoghy milye hol van a babábnak? Most 27 hetes vagyok de csak azt érzem, hogy hol kemény, ott van gondolom.

Legjobb válasz: Én soha nem éreztem, csak találgattunk, mert uh-n mindig láttuk, hogy fekszik éppen. És bocs, de nincs olyan szó, hogy milye.

Én soha nem éreztem, csak találgattunk, mert uh-n mindig láttuk, hogy fekszik éppen. És bocs, de nincs olyan szó, hogy milye.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!