Találatok a következő kifejezésre: 27 hetes vagyok, ezek az (21 db)

Ilyenkor vagy azt mondod, hogy 26 hetes vagy, vagy azt, hogy a 27-ik hétben vagy. Én is most kérdeztem meg a dokimat, õ mondta:)
Csak 26 hetes 1 napos. A betöltött hét számít azaz 26 hetes vagy! Boldog babavárást! 21hkm
A kérdező hozzászólása: tehát akkor nem töltöttem még még be a 26. hetet, hanem csak a 26. hét elsõ napjánál vagyok? :) :)
Már betöltötted. De gondolj arra, ha betöltöd mondjuk a 30-at, akkor egy évig, ha megkérdezik, hogy hány éves vagy, azt mondod 30 és csak miután megünnepelted a 31-et, akkortól mondod, hogy 31 éves vagy! Ahogy magadat sem öregíted, a babáddal se tedd!:o) Tehát most 26 hetes és 1 napos a terhességed!
Betöltött 26 hetes vagy!Pntosan 26+1, vagyis 26hét 1 napos vagy!

Mostanában kevesebbett mozog a babám.27 hetes vagyok de kb 2 napja alig érzem. Ez lehet a meleg miatt. Mondjuk azt hozzátenném hogy nagytakaritásban vagyok, nemtudom ez számit e valamit. Lehet baj?

Legjobb válasz: szia! én is 27 hetes vagyok. Tegnap voltam dokinál, és megemlítettem neki, hogy az elmúlt 2-3 napban nem annyira aktív a babám. Azt mondta ne csodálkozzak rajta, a front rájuk is hatással van:) dobogott a kicsi szive, úgyhogy nálad sincs semmi gond szerintem. boldog babavárást!

szia! én is 27 hetes vagyok. Tegnap voltam dokinál, és megemlítettem neki, hogy az elmúlt 2-3 napban nem annyira aktív a babám. Azt mondta ne csodálkozzak rajta, a front rájuk is hatással van:) dobogott a kicsi szive, úgyhogy nálad sincs semmi gond szerintem. boldog babavárást!
Szerintem is a meleg miatt van, de amúgy attól, hogy te nem érzed õ még mozog bennt, csak még sok helye van.majd egy hónapmulva már nem lesz annyi:) Nekem is kevesebbet mozog.34hetes kismama
szia! ebben a melegben nekem is kevesebbet mozog, estére mikor lehül a levegõ akkor szokott mozgékonyabb lenni...amugy én gonosz vagyok vele, mert ha nem igazán mozog napközben, eszek egy kis édességet és rá kb 10 percre már ficánkol is..vagy kényelmetlen testhelyzetet veszek fel és azt se tûri...de legalább megnyugszom.. 31 hetes

27 hetes vagyok. A hasam a köldökömig folyamatosan feszes, ha állok, de nem kemény. Ez attól van, hogy nő a hasam? Keményedésem ritkán van, és rövid, és az is csak alul. Azt már felismerem. Magnéziumot szedek.

Legjobb válasz: Nekem is ilyen idõs koromban voltak ezek a panaszaim napokig. Én sem tudtam mitõl van aztán elmentem a dokihoz és azt mondta, hogy most kezd gyorsabb ütemben nõni a poci és attól van. Boldog baba várást! 32 hetes pocis

Nekem is ilyen idõs koromban voltak ezek a panaszaim napokig. Én sem tudtam mitõl van aztán elmentem a dokihoz és azt mondta, hogy most kezd gyorsabb ütemben nõni a poci és attól van. Boldog baba várást! 32 hetes pocis
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Ez megnyugtató! Neked is minden jót!


Tegnap és ma szinte alig éreztem mozogni a babát. A frontra gondolok, nektek nem mozog kevesebbet mióta van ez az őrült szél? 27 hetes vagyok

Legjobb válasz: Szia! De, nekem is ugyanez a gondom! Kevesebbet mozog,de szerintem csak az idõ miatt! 28 hetes kismama!

Szia! De, nekem is ugyanez a gondom! Kevesebbet mozog, de szerintem csak az idõ miatt! 28 hetes kismama!
Tegnap én is így jártam. Fáradt voltam, feszült a hasam, húzódott, amikor végre hazaértem és lefeküdtem, vártam, hogy mocorogjon és semmi, pedig ha lefekszem nap végén, mindig megkergül :) Egy kávé, egy csoki és egy fél szelet vajas kenyér hatására végül beindult...
Nekem sem olyan aktív mint szokott lenni, pedig a szeles idõre nagyon aktívan reagál, most meg olyan mint ha csak simogatna, nagyon finomakat mozdul! 26 hetes vagyok.
Most, hogy így mondjátok, nekem is eléggé belassult, fõképp csak este meg reggel mozgolódik egy kicsit.. Szerencsére tegnap este még mozgott annyira, hogy apuka meg tudta kukkantani/hallgatni... :-)))
Az elmúlt napokban nekem is kevesebbet mocorgott a picim, de este közvetlen lefekvés után azért rugdos egy kicsit. Apa tegnap este érezte elõször, ahogy rátette a kezét a hasamra. 22+5 hkm
Nekem is keveset rugdosódik a babám mióta ilyen rossz idõ van.Úgyhogy ne aggódj!Nincs semmi baja a babádnak, egyszerûen csak nem szereti a rossz idõt.27 hetes kismama
Szia! Csatlakozom az elõttem szólókhoz, nekem is kevesebbet mozog. De én is frontérzékeny vagyok, úgyhogy nem csoda, hogy õ is érzi. 28+5 hkm
Tessék, ismét jön a hideg, és ma délelõtt és délután is nyomta :-)

27 hetes vagyok, tegnap voltam 4d uh-on. Kicsit megilyesztett a nő, mert azt mondta, hogy jobb agykamra 7, 5mm. Ez most nagy? BPD:72mm, OFD:85mm, HC:25mm, AC:23mm, FL:48mm.

Most akkor jók ezek az adatok vagy sem?

Legjobb válasz: Mégis milyen hangsúllyal mondta a szonográfus? Nem lehet, hogy csak te ijedtél meg? Nekem a dokim 12hetes 4D uh-on karácsony elõtti napokban nagyon húzgálta a száját, mikor nézte a babát, meg utána kinyögte, hogy szerinte kicsit kicsi, de a feleségére (aki csinálta az uh-ot eredetileg, csak behívta a férjét, hogy õ is nézze meg, mert a dokim szereti maga is megnézi a pácienseit uh-on, hiába a felesége a szonográfus) is nézegetett, meg vmit dumáltak......Na a lényeg, hogy jól megijesztett, és nem tudom mai napig mi nem tetszhetett neki akkor... De rákérdeztem utána, hogy biztos hogy jól van a baba? Azt mondta igen. De azért elég rosszul esett, hogy pofákat vágott miközben nézte a babát, mert rám meg a frászt hozta, hisz nem mondta el végülis mi nem tetszett neki, vagy mit láthatott esetleg... Kíváncsi vagyok áprilisban milyen lesz 28hetesen a baba, meg akkor vág-e majd pofákat vagy mi lesz.

Mégis milyen hangsúllyal mondta a szonográfus? Nem lehet, hogy csak te ijedtél meg? Nekem a dokim 12hetes 4D uh-on karácsony elõtti napokban nagyon húzgálta a száját, mikor nézte a babát, meg utána kinyögte, hogy szerinte kicsit kicsi, de a feleségére (aki csinálta az uh-ot eredetileg, csak behívta a férjét, hogy õ is nézze meg, mert a dokim szereti maga is megnézi a pácienseit uh-on, hiába a felesége a szonográfus) is nézegetett, meg vmit dumáltak......Na a lényeg, hogy jól megijesztett, és nem tudom mai napig mi nem tetszhetett neki akkor... De rákérdeztem utána, hogy biztos hogy jól van a baba? Azt mondta igen. De azért elég rosszul esett, hogy pofákat vágott miközben nézte a babát, mert rám meg a frászt hozta, hisz nem mondta el végülis mi nem tetszett neki, vagy mit láthatott esetleg... Kíváncsi vagyok áprilisban milyen lesz 28hetesen a baba, meg akkor vág-e majd pofákat vagy mi lesz.
Szia! 10 mm-ig normális.Bizti többször kell menned UH-ra, hogy nézzek nõ-e!

Mit tanacsoltok szekrekedes ellen? 27 hetes kismama vagyok. Ez az 5. nap, hogy nem voltam wc-n, majd szetrobban a hasam. Pedig sok gyumolcsot eszem.

Legjobb válasz: Nekem bevált az Activia joghurt.Ezt minden nap fogyaszthatod hogy a késõbbiekben ne forduljon elõ.Vagy befõttlevet is szokták ajánlani.Bár ha 5.nap lehet hogy hashajtót kéne bevenned,csak sztem doki véleményét kérd ki elõtte,hogy lehet-e.

Nekem bevált az Activia joghurt.Ezt minden nap fogyaszthatod hogy a késõbbiekben ne forduljon elõ.Vagy befõttlevet is szokták ajánlani.Bár ha 5.nap lehet hogy hashajtót kéne bevenned, csak sztem doki véleményét kérd ki elõtte, hogy lehet-e.
Én reggelente szoktam inni kaukázusi kefírt, nekem segített.
lekvár vagy activia!
szilvalekvar, glicerin kúp, laevolac szirup, seta, stb
Nekem is soxor volt székrekedésem!Az activia joghurt és joghurtital nekem is bevált!Meg a kajszbarack és rá a langyosvíz!Mondjuk én jobb helyzetben voltam mert akkor voltam terhes amikor érett a kajszi!:) 3hetes kislány anyukája
Nem semmi, de a székrekedés okozta hirtelen hasgörcs koraszülést is okozhat. Én a 31. héten a kórházban kaptam kúpot, meg tisasent. A tisasen recept nélkül kaphato, két szemet bevehetsz, de ezzel jobb ha mész a dokihoz glicerines kúpért. Ne ijedj meg, de 5 nap után már nem egyéb dolgokkal kell kísérletezni, mert ha az sem használ akkor 6-7-8-9-...nap lesz belõle és az már kórosan veszélyes rátok.
16:59 vagyok. A lekevart is gyogynoveny boltban lehet venni, enyhe hashajto hatasu!(Tenyleg enyhe!) Korlatlanul fogyaszthatod ezt is, es kb. 2000 Ft volt egy uveg.:)
Hello! Nekem rettenetes szorulásom volt a terhesség alatt és semmi nem segített mag nem kipróbáltam a Naturcare port / emésztést segítõ / amit vízben kell feloldani. Gyógynövényboltokban vagy drogériákban kapható. A narancsízû finomabb mint a natur. Kb. 1200.- Ft/doboz de állati hasznos. Nem csinál hasmenést csak lágyítja, így nem kell szaladnod a WC-re és nem korlátozott a szedése, mert kizárólag természetes eredetû. Henger alakú fehér doboz és sárga a papírja ha keresnéd. Ezt szoptatás alatt is ihatod. Sok sikert!
Tamarinax lekvar. Nekem hasonlo gondjaim vannak, bar meg csak 5 hos vagyok, de az 5 nap azert durva:(. Nekem ez a lekvar nagyon bejon, meg kis salata oliva olajjal, nem marad el a hatas.:) Ja, a lekvar ize nagyon rossz, en ugy szoktam h., a szamba veszek kb. egy teaskanallal, es rogton valami innivaloval egyutt nyelem le.Igy csuszik csak le. (Tapasztalatbol mondom, neha a gyumolcs nem segit, csak ront a helyzeten, mert van mikor csak megfogja a hasad, es csak "rohad" a belekben.Ez csak ugy er valamit, ha ures gyomorra, v. joval eves utan eszed.) Sok sikert!
Kave, torna vagy egy kis seta...szerintem probald ki.Elmeletleg a testmozgas jo hatassal kene hogy legyen.
Szia! A Laveolac sziruptól éppen második napja nyomom az ágyat, mert rettenetes gyomorrontást okozott nálam (hányás, hasmenés). A körzetis dokim jól lecseszett, miért kellett ezt szednem. Elõtte a Tamarilax lekvárral próbálkoztam, de meg sem mozdított. A glicerines kúptól már volt egyszer székletem. Amit a házidoki ajánlott az a napi 3x-i Aktivon joghurt. Ha már tudok végre enni kipróbálom én is! 30h.

27 hetes terhes vagyok, ezek az adatok normálisak: BPD:51 mm HC: 182 mm?

Legjobb válasz: Itt megtalálod:de ezek csak átlagadatok www.mamanet.hu

Itt megtalálod:de ezek csak átlagadatok http://www.mamanet.hu
24 hetes kismama vagyok. Én most voltam 4D ultrahangon és nekem a BPD:5, 52cm, és a HC:20, 15cm. Azt mondta nekem a doki, hogy minden rendben van
Nekem a 19. héten volt 52 mm a BPD és én azt hittem kicsi a babám ..... hát akkor most nem tudom már eldönteni.... :-) a védõnõ is azt mondta, hogy ez totál jó méret a 19. héten. De biztosan a Tied is jó! :-) és aranyos bébi lesz!

Már lassan 2 hete a székletem hasmenésszerű. Napi egyszer van székletem de az elég híg. Ez nagy baj? Ha virus fertőzés lenne akkor naponta többször járnék.27 hetes vagyok

Legjobb válasz: Azt mondják, vírusfertõzésnél a székelés görcsös, hasmenéses,esetleg habos,és naponta többszöri, de én azért ha nem múlik, tanácsot kérnék akár a védõnõtõl is.Bár a terhesség sok érdekességet produkál.

Azt mondják, vírusfertõzésnél a székelés görcsös, hasmenéses, esetleg habos, és naponta többszöri, de én azért ha nem múlik, tanácsot kérnék akár a védõnõtõl is.Bár a terhesség sok érdekességet produkál.
Szia. Érdekes, mert velem is ugyanez van, kb 1 hete. Én sem tudom mitõl van, lehet, hogy ez a nagy meleg viseli meg a szervezetünket.
Nekem is kb a 25. héttõl nagyon híg lett a székletem, sõt naponta néha 3-szor is van. Megemlítettem az orvosomnak, voltam vérvételen is, de nem találtak semmit. Azt mondta a doki, örüljek inkább, mert a kismamák többségére a szorulás a jellemzõ. 35 hetes kismami
Szia. Nálam is ez van, kb 1 hete. Csak annyi különbséggel, hogy nekem naponta többször van, elõfordul hogy hajnali 3. kor. :( 20 hetes kismama
Sziasztok!! Igen a meleg meg ha vírusos lenne akkor 3-nál többször lenne egy nap és vízszerû. Ne aggódjatok ez a meleg kicsit felgyorsítja a bélrendszerûnket de legalább megy!! :)

27 hetes terhes vagyok, 178/61-ről indultam, mostani súlyom 69 kg. A védőnő szerint ez túlzott hízásnak minősül, jobban figyeljek oda az étkezésre. Valóban túlzott-e 27 hetesen a 8 kg súlygarapodás? Mit hagyjak el étrendemből?

Lisztérzékeny vagyok, f?ként tejtermékekekt,sovány húsokat, f?zelékeket, zöldséget, gyümölcsöt eszem.

Legjobb válasz: Szerintem amiket eszel,azok nagyon jók.Gondolom biztos többször keveset,stb..szval nem tudom mi a baj ezzel a 8 kg-val,M.-on a 9-15 kg elfogadott,és nem vagyunk egyformák,és az is lehet hogy már olyan sokat nem is szedsz fel.Bár én nem vagyok orvos, de sztem nem sok.

Szerintem amiket eszel, azok nagyon jók.Gondolom biztos többször keveset, stb..szval nem tudom mi a baj ezzel a 8 kg-val, M.-on a 9-15 kg elfogadott, és nem vagyunk egyformák, és az is lehet hogy már olyan sokat nem is szedsz fel.Bár én nem vagyok orvos, de sztem nem sok.
Szia!Én 26 hetes vagyok és 10 kg-ot híztam mégsem mondta azt a védõnõ, hogy sok.158/53-ról indultam.Nem is érzem magam kövérnek szinte csak a hasamra és a mellemre híztam.Szerintem ne foglalkozz vele.
27 hetesen nem sok a 8kg.Èn örültem volna, ha rajtam lett volna ennyi.Ne aggódj, nem lessz semmi gond.Rám elég sok, 25kg jött, de fö, hogy a babám egészséges legyen.A fölösleg majd lemegy szüle´s után.Jó, én eléggé be vagyok vizesedve. 40hetes kismama.
Nyugi!A védõnõd most éppen sületlenséget beszélt.Én is kicsit többet szedtem fel, mint a nagykönyvben megvan írva.De nem túlzottan érdekel, mert szoptatással lemegy.Neh elkezdj koplalni, mert annak csak a baba látja kárát.Mit fog mondani a védõnõd, ha vizesedsz majd, és esetleg 5-6 kiló víz is megjelenik majd?Túl sok vizet szedtél fel?Nyugalom, és élvezd a babát!
Szerintem se hallgass a védõnõre. Én 39 hetes vagyok, 20 kg van rajtam. 153/47- rõl indultam. Viszont elég vizes vagyok. De én az elõ 9 héten szedtem fel 6 kg-ot. Na az szerintem sok, de az én védõnõm arra azt mondta rám fért. Egyébként a szoptatás alatt pikk-pakk lemegy.
Szia! Én is 27 hetes vagyok és 9 kg-nál járok. Nekem sem mondták, hogy ez sok lenne. Viszont a dokim szerint vigyázni kell, hogy mennyi folyadékot iszok, mert az már nem ürül ki olyan gyorsan a szervezetbõl és elõsegítheti a vizesedést. Üdv

27 hetes kismama vagyok. Az ultrahang szerint 2 héttel nagyobb a baba súlya mint kellene. Normális dolog ez?

Kicsit aggódom emiatt.

Legjobb válasz: Lehet, hogy nem akkor estél teherbe, amikor a nagykönyv szerint kellett volna, hanem 2 héttel hamarabb, és igazából 29 hetes vagy. Nálam meg ilyen tájékon vontak le 2 hetet...

Lehet, hogy nem akkor estél teherbe, amikor a nagykönyv szerint kellett volna, hanem 2 héttel hamarabb, és igazából 29 hetes vagy. Nálam meg ilyen tájékon vontak le 2 hetet...
Persze, hog ynormális.Uh.val álltalában nagynak becsüplik a babát.Az orvosom mondta, hog +-500grammot csal a uh.Nekem is nagy babát jósoltak, aztán 3620grammal született meg.De az is lehet, hogy elöbb estél teherbe, mint a számolás.A szüle´skor úgy is kiderül majd.
ne foglalkozz vele, semmi baj. Az UH-t az orvos kezeli, az õ kézügyességén múlnak a pici méretei, amibõl a súlyát is kikalkulálja a gép, szóval ha 1 miliméterrel odébb teszi az egérkurzort, 1-2 hét plusz minusz...
Szia, nekem az elsõ gyerekõcnél 2800-at jósolt az uh a szülés elõtt egy-két nappal, aztán 3800 lett. Most pedig minden hónapban 3 héttel nagyobbnak adta ki a gép a méreteket, aztán most a legutolsó vizsgálatnál azt mondta a doki, hogy teljesen átlagos méretû lesz. 35 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat!
Szia ne halagass az UH-ra.Én is ugy jártam hogy szülés elõtt 3 nappal voltam, és azt mondták hogy a baba visszavan fejlõdve és nagyon kicsi 2800gm ítélték meg.Beakartak fektetni korházba míg nem szülök meg infúziókra, de én akkor már a 41-ik hétben voltam.Nem halgattam az orvosokra és nem engettem az infúziót.Mindenképp bekelett feküdnöm mert 41 hetes voltam és szülést indítottak.3 napjára megszületett az aprócska leányom 4100gm, és 50cm.Ennyit a 4d UH-ról.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!